|
|
Stranica: 4/13.
|
[ 321 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 18:31 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Novdan je napisao/la: Apsolutno bi bilo bolje za Srbe. Držali biste i Zagreb i Sarajevo za vrat
Mi ne želimo da držimo nikog za vrat. Želimo da se spojimo sa svojom braćom preko Drine. To što Muja drži srpsku ruku na svom vratu je za psihičkog vještačenja. Mujo je malo obolijo na živce u ratu hehe Dobro ti si poseban čovjek. No Milošević je nastojao u centraliziranoj Jugoslaviji ovladati Hrvatima i na taj način osigurati srpsku hegemoniju
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 18:37 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Bosonosorg je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ako nije imao nameru da brani Krajinu, nije trebalo ni da zapocinje bilo sta tamo. Pa ja se slažem sa ovim, trebala je da se potpiše neka vrste autonomije za Krajinu u zamenu za to da se Bosna podeli između srba i hrvata. Takođe, ne bi se delilo pola - pola, već bi u zamenu za Krajinu u okviru Hrvatske srbi dobili recimo 65% Bosne, a hrvati 35%. aleksije radicevic je napisao/la: A Vojvodina bi ionako bila nasa. 65% ili 73% Srba, isto je. Pa iz današnje perspektive da, ali 90tih je autonomaški pokret bio jak i jahao je na talasu separatizma, a ironično bio je najjači kod vojvođanskih srba. Uveren sam i da bi manjine prihvatile nezavisnu Vojvodinu takođe, i onda bi možda nekako veštački i namakli većinu, kao 2006. u CG. Ovako sa 75% i tendencijom rasta smo zapečatili Vojvodinu za vek i vekova. Vojvodina je tad imala samo 54,42% Srba i to sa autonomašima , oduzmi njih i Srbi padaju ispod 50%
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 18:39 |
|
|
Novdan je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Mi ne želimo da držimo nikog za vrat. Želimo da se spojimo sa svojom braćom preko Drine.
To što Muja drži srpsku ruku na svom vratu je za psihičkog vještačenja. Mujo je malo obolijo na živce u ratu hehe
Dobro ti si poseban čovjek. No Milošević je nastojao u centraliziranoj Jugoslaviji ovladati Hrvatima i na taj način osigurati srpsku hegemoniju Ma niđe veze. On je htio uzeti Hrvatima trećinu Hrvatske. Svi smo to htjeli. Baš bi bilo lijepo da imamo more u Karinu. Al jebi ga, bili su jači i tako smo riješili nesporazum.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 18:45 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Obzirom kakve su bile MZ okolnosti, Sloba je uradio nevjerovatan posao. Genije. Ima tu dosta i sreće al sve u svemu... dobiće spomenik. Nije lako kad ti MZ stoji nad glavom . Svako je preminuo mučeničkom smrću .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 18:59 |
|
|
Slobodan u principu nije nigde mnogo pogrešio. Nije sve ni bilo u njegovim rukama, narod je tako hteo.
Alija je imao izbor a kako je izabrao neka njegovi kažu.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:01 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: + povratak Vojvodine. Danas bi bili "Vojvođanin" kao etnicitet sa "vojvođanskim" jezikom.
Ja sam gore kritikovao za Hrvatsku što je izgubio. Mada kad skontaš, jel je realno da malobrojni Srbi seljaci zadrže one nikakve predjele? Danas Hrvati bježe iz 3x kvalitetnije Slavonije
Mislim da previše pojednostavljuješ stvari. tzv RSK nije demografski ni ekonomski jak prostor, ali je strateški iznimno važan. Da je to opstalo Hrvatska bi bila PREPOLOVLJENA. Ne bismo mogli otići iz Zagreba u Dalmaciju bez da prođemo kroz srpski teritorij. Toliko o funkcionalnosti države. Turizam isto, a ne bismo imali ni NP Plitvička Jezera ni Krku. Evo primjer: Armenci su u Karabahu sa 200 tisuća stanovnika držali teritorij veličine Kosova. Da, na kraju jesu vojno izgubili, iako ni blizu kao Srbi u RSK i barem za sada nisu nigdje pobjegli. No, taj poraz nije bio zbog malobrojnosti Armenaca u Karabahu, već zbog inferiornosti države Armenije u odnosu na Azerbajdažan. Da ne skrećem s teme, RSK je strateški strašno važan prostor, neovisno o tome koliko ima stanovnika. Da je potpisan Z4 ili neki sličan sporazum, Srbi bi u velikoj mjeri držali Zagreb za vrat, čak i da 2/3 Srba iseli. Pogledaj recimo Federaciju BiH. Može Bošnjaka biti 80% u tom entitetu, ali oni su potpisali da dijele vlast s Hrvatima. Zašto? Jer su to Hrvati vojno izborili. Može iseliti pola Širokog Brijega, no svejedno će se Hrvate pitati u Federaciji Što se tiče Vojvodine mislim da pretjeruješ. Ne možeš Vojvodinu usporediti s Crnom Gorom koja je podijeljeno društvo na prosrpske i procrnogorske još od božićnog ustanka 1918. Uvijek je bilo onih izrazito procrnogorskih, onih izrazito prosrpskih, kao i raznih nijansi između
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:02 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: On je htio uzeti Hrvatima trećinu Hrvatske. Svi smo to htjeli. Baš bi bilo lijepo da imamo more u Karinu. Al jebi ga, bili su jači i tako smo riješili nesporazum. Dobro rečeno, pošteno
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:06 |
|
|
JNA je napisao/la: Slobo je menjao Krajinu za Kosovo u dilu sa Amerima. Kad je došao red na Kosovo Ameri su opet uradili tupana i to je cela istina.
Pričaš gluposti bez ikakvog arugmenta, takve provale se ni u birtijama ne pričaju
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:07 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Slobodan u principu nije nigde mnogo pogrešio. Nije sve ni bilo u njegovim rukama, narod je tako hteo.
Alija je imao izbor a kako je izabrao neka njegovi kažu. Još je Sloba ima 5kolunu u državi koja mu je na kraju došla glave ,
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:08 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Novdan je napisao/la: Što se tiče Vojvodine mislim da pretjeruješ. Ne možeš Vojvodinu usporediti s Crnom Gorom koja je podijeljeno društvo na prosrpske i procrnogorske još od božićnog ustanka 1918. Uvijek je bilo onih izrazito procrnogorskih, onih izrazito prosrpskih, kao i raznih nijansi između
Gledaš iz današnjeg ugla, kad se sve već osiguralo. Amerikanci bi tražili prvo da se vojvođanskom narodu osigura legitimno izjašnjavanje "Vojvođanin", pa pravo na "njihov jezik", itd. U CG su pred rat 90+% bili za državu sa Srbima, podjednako su bili zaigrani za srpsku ideju kao svi ostali Srbi, a nakon prvih CIA para 2006te opet referendum i odu. Sa Vojvodinom bi bile bi muke koje ko zna kada i kako bi završile, ja mislim negativno po nas. Srbija bi bila beogradski pašaluk.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:08 |
|
|
Novdan je napisao/la: JNA je napisao/la: Slobo je menjao Krajinu za Kosovo u dilu sa Amerima. Kad je došao red na Kosovo Ameri su opet uradili tupana i to je cela istina.
Pričaš gluposti bez ikakvog arugmenta, takve provale se ni u birtijama ne pričaju Ma sa bradom filozofom bi sroska čizma stigla do Klagenfurta .
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:10 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Novdan je napisao/la: Što se tiče Vojvodine mislim da pretjeruješ. Ne možeš Vojvodinu usporediti s Crnom Gorom koja je podijeljeno društvo na prosrpske i procrnogorske još od božićnog ustanka 1918. Uvijek je bilo onih izrazito procrnogorskih, onih izrazito prosrpskih, kao i raznih nijansi između
Gledaš iz današnjeg ugla, kad se sve već osiguralo. Amerikanci bi tražili prvo da se vojvođanskom narodu osigura legitimno izjašnjavanje "Vojvođanin", pa pravo na "njihov jezik", itd. U CG su pred rat 90+% bili za državu sa Srbima, podjednako su bili zaigrani za srpsku ideju kao svi ostali Srbi, a nakon prvih CIA para 2006te opet referendum i odu. Sa Vojvodinom bi bile bi muke koje ko zna kada i kako bi završile, ja mislim negativno po nas. Srbija bi bila beogradski pašaluk. Prve CIA pare su legle još 97 -e .
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:11 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Što se tiče useravanja motke, smanjivanje Srbije je bilo predodređeno. Mi smo još tada bili označeni kao ruski element i bilo je nužno da se srbi kao narod oslabe do maksimuma. Tako da tu Sloba i nije puno doprineo, on je samo bio izvršitelj radnji. Upravo suprotno, Srbi su kao najjači narod u Jugoslaviji bili najidealniji za zapadnačke saveznike. Međutim, vi ste previše zinuli. No čak i nakon rata, u Daytonu, Srbija ne samo da nije označena jednoznačno kao agresor i krivac za rat, već je doslovno priznata kao najjača regionalna sila. Dokaz tomu su i npr. kvote na naoružanje prema kojoj je Srbija imala pravo na msm 2.5-3x više oružja od Hrvatske. Sloba je previše zinuo i previše se "zaigrao" s etničkim čišćenjem Albanaca. No čak i danas, kad pogledaš, Zapad jako investira u Srbiju, Merkelica vam je bila dosta sklona itd. Jednostavno prilično velika država i narod na vrlo važnom položaju. Kroz Srbiu ide put Europe prema Bliskom Istoku
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:13 |
|
|
Novdan je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: Što se tiče useravanja motke, smanjivanje Srbije je bilo predodređeno. Mi smo još tada bili označeni kao ruski element i bilo je nužno da se srbi kao narod oslabe do maksimuma. Tako da tu Sloba i nije puno doprineo, on je samo bio izvršitelj radnji. Upravo suprotno, Srbi su kao najjači narod u Jugoslaviji bili najidealniji za zapadnačke saveznike. Međutim, vi ste previše zinuli. No čak i nakon rata, u Daytonu, Srbija ne samo da nije označena jednoznačno kao agresor i krivac za rat, već je doslovno priznata kao najjača regionalna sila. Dokaz tomu su i npr. kvote na naoružanje prema kojoj je Srbija imala pravo na msm 2.5-3x više oružja od Hrvatske. Sloba je previše zinuo i previše se "zaigrao" s etničkim čišćenjem Albanaca. No čak i danas, kad pogledaš, Zapad jako investira u Srbiju, Merkelica vam je bila dosta sklona itd. Jednostavno prilično velika država i narod na vrlo važnom položaju. Kroz Srbiu ide put Europe prema Bliskom Istoku Račak je isceniran .
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:13 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Novdan je napisao/la: Što se tiče Vojvodine mislim da pretjeruješ. Ne možeš Vojvodinu usporediti s Crnom Gorom koja je podijeljeno društvo na prosrpske i procrnogorske još od božićnog ustanka 1918. Uvijek je bilo onih izrazito procrnogorskih, onih izrazito prosrpskih, kao i raznih nijansi između
Gledaš iz današnjeg ugla, kad se sve već osiguralo. Amerikanci bi tražili prvo da se vojvođanskom narodu osigura legitimno izjašnjavanje "Vojvođanin", pa pravo na "njihov jezik", itd. U CG su pred rat 90+% bili za državu sa Srbima, podjednako su bili zaigrani za srpsku ideju kao svi ostali Srbi, a nakon prvih CIA para 2006te opet referendum i odu. Sa Vojvodinom bi bile bi muke koje ko zna kada i kako bi završile, ja mislim negativno po nas. Srbija bi bila beogradski pašaluk. Mi smo izbjelice iz RSK koji su htjeli ostati u RS smjestili u zapadni dio RS. Njih oko 80.000. A za ostatak sam mislio da će ih Sloba smjestiti na Kosovo. Međutim Sloba je pametno odigrao na Vojvodinu. Tad se to činilo potpuno nelogično al danas je sve jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:14 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Gledaš iz današnjeg ugla, kad se sve već osiguralo. Amerikanci bi tražili prvo da se vojvođanskom narodu osigura legitimno izjašnjavanje "Vojvođanin", pa pravo na "njihov jezik", itd.
Može izvor za ovo? Legionnaire je napisao/la: U CG su pred rat 90+% bili za državu sa Srbima, podjednako su bili zaigrani za srpsku ideju kao svi ostali Srbi, a nakon prvih CIA para 2006te opet referendum i odu. Zašto su onda 1989. morali odraditi antiborokratsku revoluciju u CG?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:15 |
|
|
Za razliku od Slobe, Aljo je svoje izbjeglice poslao u Švedsku, Njemačku, Hameriku... Genije...
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:16 |
|
|
Mislim da su izbeglice same izabrale Vojvodinu. Šešelj je naselio masu u opštini Zemun, cela naselja su njihova - Altina, Plavi horizonti, sela Grmovac i Busije...
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:16 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Gledaš iz današnjeg ugla, kad se sve već osiguralo. Amerikanci bi tražili prvo da se vojvođanskom narodu osigura legitimno izjašnjavanje "Vojvođanin", pa pravo na "njihov jezik", itd.
U CG su pred rat 90+% bili za državu sa Srbima, podjednako su bili zaigrani za srpsku ideju kao svi ostali Srbi, a nakon prvih CIA para 2006te opet referendum i odu.
Sa Vojvodinom bi bile bi muke koje ko zna kada i kako bi završile, ja mislim negativno po nas. Srbija bi bila beogradski pašaluk.
Mi smo izbjelice iz RSK koji su htjeli ostati u RS smjestili u zapadni dio RS. Njih oko 80.000. A za ostatak sam mislio da će ih Sloba smjestiti na Kosovo. Međutim Sloba je pametno odigrao na Vojvodinu. Tad se to činilo potpuno nelogično al danas je sve jasno. Problem je što je većina Srba utonulo u Titoizam . A kad si titoisata nacionalna kastracija je neizbežna . Otud slab odziv . S te strane Sloba je došao prekasno .
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:19 |
|
|
storarare je napisao/la: Novdan je napisao/la: Upravo suprotno, Srbi su kao najjači narod u Jugoslaviji bili najidealniji za zapadnačke saveznike. Međutim, vi ste previše zinuli. No čak i nakon rata, u Daytonu, Srbija ne samo da nije označena jednoznačno kao agresor i krivac za rat, već je doslovno priznata kao najjača regionalna sila. Dokaz tomu su i npr. kvote na naoružanje prema kojoj je Srbija imala pravo na msm 2.5-3x više oružja od Hrvatske. Sloba je previše zinuo i previše se "zaigrao" s etničkim čišćenjem Albanaca. No čak i danas, kad pogledaš, Zapad jako investira u Srbiju, Merkelica vam je bila dosta sklona itd. Jednostavno prilično velika država i narod na vrlo važnom položaju. Kroz Srbiu ide put Europe prema Bliskom Istoku
Račak je isceniran . Čak i da je Račak isceniran, masovni zločini su se događali, npr, masakar u Meji, preko 800 tisuća ljudi je pobjeglo, čitava su sela paljena i pljačkana, golemi zločini počinjeni. Ti na krajnje bezobrazan način nastojiš čitavu jednu brutalnu zločinačku kampanju, čitav jedan stroj smrti, politiku uništavanja i etničkog čišćenja, nastojiš svesti na jedan zločin. Neće moći Pazi, ne radi se ovdje samo o brojim zločinima, već o činjenici da je to rađeno po zapovijedi, dakle od vrha prema dnu se provodilo.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:20 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Novdan je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Gledaš iz današnjeg ugla, kad se sve već osiguralo. Amerikanci bi tražili prvo da se vojvođanskom narodu osigura legitimno izjašnjavanje "Vojvođanin", pa pravo na "njihov jezik", itd.
Može izvor za ovo? Pa ne može izvor, jer je hipotetska situacija. To se nije desilo, jer je Vojvodina postala dio Srbije bez ikakvih bitnih ovlasti. Legionnaire je napisao/la: U CG su pred rat 90+% bili za državu sa Srbima, podjednako su bili zaigrani za srpsku ideju kao svi ostali Srbi, a nakon prvih CIA para 2006te opet referendum i odu. Zašto su onda 1989. morali odraditi antiborokratsku revoluciju u CG?[/quote] Pa ne znam, ali ekipa koju je Milošević postavio je stvorila atmosferu jednako užarenu kao bilo gdje druge.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:22 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ja sam gledao kad su se punile u Čapljini. Možda kao trgovina i šverc. Ili razmjena zarobljenika za naftu. Ili da izrokamo Muju za cisternu nafte. Bilo je samo ograničene trgovine. Hrvatska bi pustila Srbima cisterne nafte, a zauzvrat Srbi bi propustili kolonu pomoći Hrvatima u Žepču i Kiseljaku. Ništa naročito
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:23 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Gledaš iz današnjeg ugla, kad se sve već osiguralo. Amerikanci bi tražili prvo da se vojvođanskom narodu osigura legitimno izjašnjavanje "Vojvođanin", pa pravo na "njihov jezik", itd.
U CG su pred rat 90+% bili za državu sa Srbima, podjednako su bili zaigrani za srpsku ideju kao svi ostali Srbi, a nakon prvih CIA para 2006te opet referendum i odu.
Sa Vojvodinom bi bile bi muke koje ko zna kada i kako bi završile, ja mislim negativno po nas. Srbija bi bila beogradski pašaluk.
Mi smo izbjelice iz RSK koji su htjeli ostati u RS smjestili u zapadni dio RS. Njih oko 80.000. A za ostatak sam mislio da će ih Sloba smjestiti na Kosovo. Međutim Sloba je pametno odigrao na Vojvodinu. Tad se to činilo potpuno nelogično al danas je sve jasno. Šta ćemo sa Busijama, Batajnicom i ostalim divljim naseljima gde ih je Šešelj nagurao kao sardine i gde do dan danas žive kao najgora ciganija. Moglo je to mnogo bolje da se odradi.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:23 |
|
|
Mi smo izbjelice iz RSK koji su htjeli ostati u RS smjestili u zapadni dio RS. Njih oko 80.000. A za ostatak sam mislio da će ih Sloba smjestiti na Kosovo. Međutim Sloba je pametno odigrao na Vojvodinu. Tad se to činilo potpuno nelogično al danas je sve jasno. Da. Mada prvenstveno govorim o antibirokratskoj revoluciji. Vojvodina je de fakto bila republika sa pravom glasa. Sve i da se nije odvojila 1991-92, imala bi u novoj Srbiji/skraćenoj Jugoslaviji pravo glasa. Čak bi i Kosovo imalo glas. Pitanje kako bi se to odrazilo i na rat u BiH. Zamislite situaciju da tri vlade treba da se slože zajedno pa da se pošalje pomoć RSu.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Alija VS Sloba ( tko je gori) Postano: 30 pro 2022, 19:24 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Za razliku od Slobe, Aljo je svoje izbjeglice poslao u Švedsku, Njemačku, Hameriku... Genije...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|