|
|
Stranica: 1/24.
|
[ 578 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lijepi
|
Naslov: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 21:10 |
|
|
Oj, Borise, Hrvatino stara. http://www.radiosarajevo.ba/novost/7166 ... in-katolikCitat: Srbijanski predsjednik Boris Tadić, u razgovoru za najnovije izdanje beogradskog magazina Nedeljnik, hrvatskog naučnika Ruđera Boškovića uvrstio je među srpske historijske ličnosti.
_________________ Old Fridolin: Ali minimalno, da imamo pravo birati svoje kandidate mi sami. BORG Pakšu Bosnensis: Gdje je to pravo i na cemu se temelji? Jel dovoljno nesto zeljeti da bi bilo pravo?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 21:18 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Stare velikosrbske natruhe , ništa novo pod suncem  . Zanimljivo je kako mnoštvo prezimena istaknutih srpskih političara potiče od Hrvata , primjerice famozni vojvoda Šešelj , Srbin na kvadrat, a podrijetlom Hrvat iz Hercegovine  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
muslimanka
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 21:27 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Stare velikosrbske natruhe , ništa novo pod suncem  . Zanimljivo je kako mnoštvo prezimena istaknutih srpskih političara potiče od Hrvata , primjerice famozni vojvoda Šešelj , Srbin na kvadrat, a podrijetlom Hrvat iz Hercegovine  . nek je coek ,dje avtar da pokupim? 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 21:30 |
|
|
muslimanka je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Stare velikosrbske natruhe , ništa novo pod suncem  . Zanimljivo je kako mnoštvo prezimena istaknutih srpskih političara potiče od Hrvata , primjerice famozni vojvoda Šešelj , Srbin na kvadrat, a podrijetlom Hrvat iz Hercegovine  . nek je coek ,dje avtar da pokupim?  Na internetu, upišeš Boris Tadić u google i klikneš traži slike  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 21:53 |
|
|
Stanite sad...jel Rudjer Boskovic Hrvat ili Srbin??? Koliko ja znam on je Hrvat,ali na srpskim forumima mi rekose da je Srbin. Sad,sta je istina 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 22:00 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Stanite sad...jel Rudjer Boskovic Hrvat ili Srbin??? Koliko ja znam on je Hrvat,ali na srpskim forumima mi rekose da je Srbin. Sad,sta je istina  Jel Dubrovnik u Srbiji ? - Ne nije, nije bio ni u vrijeme Ruđera Boškovića Jesu li stanovnici Dubrovnika Hrvati ili Srbi?- Hrvati su kao i u vrijeme Ruđera Boškovića To da je on Srbin potječe od starog velikosrpskog mita o Hrvatima Dubrovnika , Konavala i Boke Kotorske ,a taj je da to nisu Hrvati nego "Srbi katolici" . Srba katolika uistinu ima, ali u Užoj Srbiji , ne u Hrvatskoj. Ruđer Bošković je bio Hrvat i isključivo Hrvat i to svećenik Katoličke Crkve , sve ostalo je ostatak velikosrpskog mita o Dubrovniku kao srpskom katoličkom gradu .
|
|
Vrh |
|
 |
SSlavonac
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 22:38 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Stanite sad...jel Rudjer Boskovic Hrvat ili Srbin??? Koliko ja znam on je Hrvat,ali na srpskim forumima mi rekose da je Srbin. Sad,sta je istina  A šta kažu za Držića i Gundulića de ih pitaj. Pa oni tvrde da je Aleksandar veliki bio Srbin, šta dalje pričati.
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 22:40 |
|
|
SSlavonac je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Stanite sad...jel Rudjer Boskovic Hrvat ili Srbin??? Koliko ja znam on je Hrvat,ali na srpskim forumima mi rekose da je Srbin. Sad,sta je istina  A šta kažu za Držića i Gundulića de ih pitaj. Pa oni tvrde da je Aleksandar veliki bio Srbin, šta dalje pričati. 
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:31 |
|
|
Mit o Ruđerovom otcu kao krivoslavcu koji je primio katoličku vjeru je jednostavno izmišljen od SANU kada im je trebalo nešto da posrbe Dubrovnik, nešto pored crkve SPC u staroj jezgri koja je sagrađena 1877. ali je dokaz za srpstvo Dubrovačke republike koja je pala 1808. Za Gundulića nisu ništa niti izmišljali, jednostavno su rekli da je Srbin. A glede Tadića on nikako ne može biti Hrvat pravoslavac, može biti jedino Crnogorac/Cincar/Cigan/Crnovlah koji misli da je Srbin jer je svetosavac. Nitko u tzv. Užoj Srbiji (UžasU) nije podrijetlom Srbin i nitko tamo nije iz doba Dušanovog Carstva koje je trajalo čak 9 (slovima: devet) godina. Ovi današnji Srbi su umjetna nacija kao Brazilci, Talijani, Kanađani ili Amerikanci. I još se to nađe drugima osporavati podrijetlo. 
|
|
Vrh |
|
 |
bonislav
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:36 |
|
|
Ništa novo niti iznenađujuće.
Ne-velikosrpske stranke u Srbiji drže oko 10% glasova - LDP, manjinske partije, i još neki marginalci.
Kod ostalih 90% se velikosrpstvo ispoljuje u većem ili manjem intenzitetu. Velikosrbima ne smeta ni petokraka ni kokarda ni demokratija. Ni Jugoslavija. Notorni velikosrpski ideolog Stevan Moljević zagovarao je Jugoslaviju. Kao i Sloba i Kadijević i Drašković. Jedino Šešelj nije; on je pisao o Hrvatima kao genetskom otpadu srpstva.
Pa i Tadićev Đinđić je bio velikosrbin, o drugima da ne govorimo.
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Mislim nikako ne mogu to shvatit. Prihvaćam činjenicu recimo da je otac Nikole Tesle bio Srbin i to je ok. Ali ovo mi nikako ne ide u glavu. Ruđer Bošković koji je rođen u Dubrovniku u Dubrovačkoj Republici i koji je život proveo istraživajući u Italiji i čovjek koji je bio u isusovačkom redu, kako on ikako da bude Srbin?
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:43 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Mislim nikako ne mogu to shvatit. Prihvaćam činjenicu recimo da je otac Nikole Tesle bio Srbin i to je ok. Ali ovo mi nikako ne ide u glavu. Ruđer Bošković koji je rođen u Dubrovniku u Dubrovačkoj Republici i koji je život proveo istraživajući u Italiji i čovjek koji je bio u isusovačkom redu, kako on ikako da bude Srbin? Pa i otac Ruđera Boškovića je bio Srbin iz okoline Trebinja Citat: ...Rođen je 18. maja 1711. godine kao sedmo dete trgovca Nikole Boškovića (Srbina iz Orahova Dola kod Trebinja u Hercegovini) i majke Pavle (italijanskog porekla, iz porodice Bara Betere, poznatog dubrovačkog pesnika). Ceo radni vek proveo je u tuđini, gde je stekao i svetsku slavu, a samo jednom svratio u svoj zavičajni Dubrovnik, 1747. godine.
Svoje otadžbinsko poreklo nikada nije krio – ostao je Slovinac, kako su se tada nazivali Južni Sloveni. Umro je i sahranjen 13. februara 1787. godine, a srce mu je preneto u zavičaj.
U čemu je problem?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61292 Lokacija: DAZP HQ
|
Citat: Boškovići su bili srpska plemićka porodica čije je porijeklo iz Istočne Hercegovine - Orahov Do kod Trebinja. Iz ovog kraja krajem 18. vijeka prešao je u Dubrovnik Nikola Bošković radi trgovine. Trgujući Nikola Bošković se interesovao i za istoriju Srba pa je tako nastao njegov spis Relazione dei Monasaterij della Provincia di Rassia.
U porodici Boškovića značajne su dve ličnosti: Božo Bošković i Ruđer Bošković. Božo Bošković je bio je ugledan i imućan trgovac. Ostavio je dubrovačkoj opštini 10.000 forinti za školovanje zapuštene djece "bez razlike vjere". Po njegovoj želji osnivaju žensku jednorazrednu školu za pravoslavne djevojke "Zaklada Bože Boškovića".
U porodici se posebno ističe Ruđer Bošković, svetski poznati matematičar, fizičar, astronom, diplomat i pjesnik. ovdje je srpska verzija priča. a ovo je neutralnija verzija. Citat: The modern concept of nationality, based on ethnic concepts as language, culture, religion, custom, etc., was developed only in the 19th century. For this reason the attribution of a definite "nationality" to personalities of the previous centuries, living in ethnically mixed regions, is often indeterminable; Bošković's legacy is consequently celebrated by several states: Croatia, Italy and Serbia.
Croatian sources stress that he referred to his Croatian identity. In writings to his sister Anica (Anna), he told her he had not forgotten the Croatian language. When he was in Vienna in 1757, he spotted Croatian soldiers going to the battlefields of the Seven Years' War and immediately rode out to see them, wishing them 'Godspeed' in Croatian. While living in Paris and attending to a military parade where he saw a Croatian unit from Ragusa, his words were: "there are, my brave Croats".
Italians claim that Boscovich was remembered as an Italian. According to Italians, he was born in city with mixed cultures - Croatian and Italian, and higher society of (also Bošković) Dubrovnik was under Italian influence (Roman-Dalmatinian influence). His mother's family came from Italy, and he was under Italian influence in life and career; He moved to Italy at his 14, where he spent most of his life. In some encyclopedias he is described as an Italian scientist. He used Italian language in private purposes, and Voltaire wrote to Bošković in Italian "as a sign of respect". But, Bošković denied that he was Italian. When d'Alembert in one edition of Voyage astronomique et geographique called him Italian, Bošković said that he was Dalmatian from Dubrovnik, and not Italian.
Serbs claim that his family origins were in Montenegro which would actually make him a Montenegrin, although significant part of Montenegrins declare themselves as Serbs. This theory dates back to 1922 when Serbian philosopher Branislav Petronijević declared Bošković's grandfather a Serb from village Orakovo. A village named Orakovo doesn't exist, he probably meant Orahov Do, however the presence of Serbs there is low. That theory, therefore, does not have clear foundations.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:49 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Stanite sad...jel Rudjer Boskovic Hrvat ili Srbin??? Koliko ja znam on je Hrvat,ali na srpskim forumima mi rekose da je Srbin. Sad,sta je istina  Sto je alija izetbeg?srbin, turcin ili pak kurac od tovara?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:50 |
|
|
teranova je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Mislim nikako ne mogu to shvatit. Prihvaćam činjenicu recimo da je otac Nikole Tesle bio Srbin i to je ok. Ali ovo mi nikako ne ide u glavu. Ruđer Bošković koji je rođen u Dubrovniku u Dubrovačkoj Republici i koji je život proveo istraživajući u Italiji i čovjek koji je bio u isusovačkom redu, kako on ikako da bude Srbin? Pa i otac Ruđera Boškovića je bio Srbin iz okoline Trebinja Citat: ...Rođen je 18. maja 1711. godine kao sedmo dete trgovca Nikole Boškovića (Srbina iz Orahova Dola kod Trebinja u Hercegovini) i majke Pavle (italijanskog porekla, iz porodice Bara Betere, poznatog dubrovačkog pesnika). Ceo radni vek proveo je u tuđini, gde je stekao i svetsku slavu, a samo jednom svratio u svoj zavičajni Dubrovnik, 1747. godine.
Svoje otadžbinsko poreklo nikada nije krio – ostao je Slovinac, kako su se tada nazivali Južni Sloveni. Umro je i sahranjen 13. februara 1787. godine, a srce mu je preneto u zavičaj.
U čemu je problem? Pa mitomanko, prvi je problem što je tebi i tvojima Slovinac = Srbin, vi ste narod s milijun imena, drugi je problem što je cijela ta priča lažna a treće je otkriveno da je Anđelina Jolie zapravo Anđela Đelić, podrijetlom iz Leposavića a đed joj je bio barjaktar kralja Nikole po majci i kasnije su otišli za Ameriku, a udala se za Obrada Pitu, Cincara iz okolice Zaječara koji je primio pravoslavnu vjeru i nikada nije rekao da nije Srbin. Iz svega zaključujemo da Anđa snima onakve filmove o Srbima jer ju peru kompleksi zbog svog srpskog podrijetla. A sad sikter! 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:50 |
|
|
teranova je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Mislim nikako ne mogu to shvatit. Prihvaćam činjenicu recimo da je otac Nikole Tesle bio Srbin i to je ok. Ali ovo mi nikako ne ide u glavu. Ruđer Bošković koji je rođen u Dubrovniku u Dubrovačkoj Republici i koji je život proveo istraživajući u Italiji i čovjek koji je bio u isusovačkom redu, kako on ikako da bude Srbin? Pa i otac Ruđera Boškovića je bio Srbin iz okoline Trebinja Citat: ...Rođen je 18. maja 1711. godine kao sedmo dete trgovca Nikole Boškovića (Srbina iz Orahova Dola kod Trebinja u Hercegovini) i majke Pavle (italijanskog porekla, iz porodice Bara Betere, poznatog dubrovačkog pesnika). Ceo radni vek proveo je u tuđini, gde je stekao i svetsku slavu, a samo jednom svratio u svoj zavičajni Dubrovnik, 1747. godine.
U čemu je problem? Boskovici su poreklom iz Crne Gore, i danas ih tamo najvise ima, a rasirili su se posle na Hercegovinu, Dalmaciju, Srbiju... Samo prezime je izvedeno od imena Bosko, nisam cuo da je to ime zastupljeno kod Hrvata. Ako mu je otac Srbin iz Trebinja, a majka italijanka... moze da bude Hrvat samo ako su se nasli na pola puta  Nije tad bilo nacionalnosti u danasnjem smislu, katolik je bio, ali to ne povlaci da je bio Hrvat, tek posle je formirana hrvatska nacija, i da zivi danas skoro sigurno bi se izjasnio kao Hrvat... imamo vaterpolistu Miha Boskovica iz Dubrovnika, on je Hrvat, al danas...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:51 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Stanite sad...jel Rudjer Boskovic Hrvat ili Srbin??? Koliko ja znam on je Hrvat,ali na srpskim forumima mi rekose da je Srbin. Sad,sta je istina  Sto je alija izetbeg?srbin, turcin ili pak kurac od tovara? Srbin...
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:52 |
|
|
mirv je napisao/la: teranova je napisao/la: Pa i otac Ruđera Boškovića je bio Srbin iz okoline Trebinja
U čemu je problem?
Pa mitomanko, prvi je problem što je tebi i tvojima Slovinac = Srbin, vi ste narod s milijun imena, drugi je problem što je cijela ta priča lažna a treće je otkriveno da je Anđelina Jolie zapravo Anđela Đelić, podrijetlom iz Leposavića a đed joj je bio barjaktar kralja Nikole po majci i kasnije su otišli za Ameriku, a udala se za Obrada Pitu, Cincara iz okolice Zaječara koji je primio pravoslavnu vjeru i nikada nije rekao da nije Srbin. Iz svega zaključujemo da Anđa snima onakve filmove o Srbima jer ju peru kompleksi zbog svog srpskog podrijetla. A sad sikter!  To sikter možeš svojoj mami da kažeš, blento. Demantuj me argumentima.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:52 |
|
|
naravno da postoji ime Boško kod Hrvata, ne blamiraj se Džoni.  kao što i postoje Hrvati Boškovići u Dubrovniku, jedan od njih je kapetan hrvatske vaterpolske reprzentacije Miho Bošković. dakle, priča je šuplja.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:53 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: teranova je napisao/la: Pa i otac Ruđera Boškovića je bio Srbin iz okoline Trebinja
U čemu je problem?
Boskovici su poreklom iz Crne Gore, i danas ih tamo najvise ima, a rasirili su se posle na Hercegovinu, Dalmaciju, Srbiju... Samo prezime je izvedeno od imena Bosko, nisam cuo da je to ime zastupljeno kod Hrvata. Ako mu je otac Srbin iz Trebinja, a majka italijanka... moze da bude Hrvat samo ako su se nasli na pola puta  Nije tad bilo nacionalnosti u danasnjem smislu, katolik je bio, ali to ne povlaci da je bio Hrvat, tek posle je formirana hrvatska nacija, i da zivi danas skoro sigurno bi se izjasnio kao Hrvat... imamo vaterpolistu Miha Boskovica iz Dubrovnika, on je Hrvat, al danas... Ima i onaj Crnogorski fudbaler,Branko Boskovic 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
|
|
mirv je napisao/la: Mit o Ruđerovom otcu kao krivoslavcu koji je primio katoličku vjeru je jednostavno izmišljen od SANU kada im je trebalo nešto da posrbe Dubrovnik, nešto pored crkve SPC u staroj jezgri koja je sagrađena 1877. ali je dokaz za srpstvo Dubrovačke republike koja je pala 1808. Za Gundulića nisu ništa niti izmišljali, jednostavno su rekli da je Srbin. A glede Tadića on nikako ne može biti Hrvat pravoslavac, može biti jedino Crnogorac/Cincar/Cigan/Crnovlah koji misli da je Srbin jer je svetosavac. Nitko u tzv. Užoj Srbiji (UžasU) nije podrijetlom Srbin i nitko tamo nije iz doba Dušanovog Carstva koje je trajalo čak 9 (slovima: devet) godina. Ovi današnji Srbi su umjetna nacija kao Brazilci, Talijani, Kanađani ili Amerikanci. I još se to nađe drugima osporavati podrijetlo.  Jao kakva bljuvotina... Neko vreme vec ne nalecem na ove price, mislio sam da su izumrle malo sa foruma... ma kakvi... Tebe sam pohvalio prosli put kad si sa Joletom vodio normalnu diskusiju oko imena... al kad se malo zagrebe ispod, vidi kakav brlog dobijamo, i na Forum.hr si pisao isto... neke ptice nikad ne polete...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
A jeste likovi ,šta se opterećujete ...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Boris Tadić je Hrvat pravoslavac Postano: 13 sij 2012, 23:54 |
|
|
Boškovići su često Hrvati, dobrim dijelom iz srednje Bosne, a u manjem broju mogu biti i Srbi (okolica Belog Manastira) te Crnogorci (Bijelo Polje, Crna Gora). Razmjerno najviše Boškovića u proteklih sto godina rođeno je u srednjebosanskoj općini Kreševo, gdje se svaki dvadeseti stanovnik prezivao Bošković. U Hrvatskoj danas živi oko dvije tisuće Boškovića u oko šesto domaćinstava (247. prezime prema brojnosti). Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno osamsto, pa se njihov broj do danas udvostručio.
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
|
|
teranova je napisao/la: To sikter možeš svojoj mami da kažeš, blento. Demantuj me argumentima. Kravetino, imaš argumenata koliko želiš samo par upisa prije. Vi niste narod, vi ste mitomani-klaunovi. Više vas nitko niti ne mrzi, sad vam se svi smiju i misle da ste psihopati. Treba oko Srbije napraviti tribine da ljudi gledaju budaletine i smiju se.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
|
|
dudu je napisao/la: naravno da postoji ime Boško kod Hrvata, ne blamiraj se Džoni.  kao što i postoje Hrvati Boškovići u Dubrovniku, jedan od njih je kapetan hrvatske vaterpolske reprzentacije Miho Bošković. dakle, priča je šuplja. Imam dva druga Boškovića, obojici su roditelji iz Nikšića.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|