|
|
Stranica: 2/67.
|
[ 1671 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Harezm
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 10:53 |
|
|
Haram je napisao/la: Pa evo cak i na ovoj temi Srbi, Bosnjaci, HRvati. Dakle sve ko i u Jugoslaviji. Nije bilo (mnogo) Bošnjaka u Jugoslaviji.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 10:58 |
|
|
Harezm je napisao/la: Haram je napisao/la: Pa evo cak i na ovoj temi Srbi, Bosnjaci, HRvati. Dakle sve ko i u Jugoslaviji. Nije bilo (mnogo) Bošnjaka u Jugoslaviji. Pa dobro, necemo cjepidlaciti.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:04 |
|
|
Jednog dana ćeš vjerojatno imati sve Južne Slavene ujedinjene u EU federaciji. Jesi zadovoljan?
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:14 |
|
|
Harezm je napisao/la: Jednog dana ćeš vjerojatno imati sve Južne Slavene ujedinjene u EU federaciji. Jesi zadovoljan? Konačno dobar vic na ovom forumu...
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:17 |
|
|
To sto ti zoves Jugoslavija je pogresan termin.
Objektivno, kulturoloski u pitanju je srpska meka moc, uzrokovana ogromnim brojem ljudi iz Krajine i BiH koji zive u Srbiji, i dele kulturolski krug sa delom Hrvatima i pre svega Bosnjacima.
Nikoga preko Drine ne zanima sta se desava, igra ili peva u Leskovcu, Negotinu ili Vranju.
A u buduce, Srbi nece glumiti budale vise jer smo bar nesto naucili iz prethodnih 100 godina, furamo svoju pricu i to je to.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:20 |
|
|
Harezm je napisao/la: Jednog dana ćeš vjerojatno imati sve Južne Slavene ujedinjene u EU federaciji. Jesi zadovoljan? Ja sam internacionalist i kao takav nemam nista protiv vecih zajednica. A kao Startrekfan mislim da su "ukrupnjavanja" ljudska sudbina (ali ovo ne razglabam nasiroko). Samo, kad vidim u kakvom pravcu se razvija EU, i da je to ustvari u medjuvremenu postala samo jedna neoliberalna tvorevina u cijim briselskim hodnicima cuce i came i cekaju svakorazni lobbyisti da proguraju interese bogatih i imucnih, onda nesto ne osjecam nekakve velike simpatije prema svemu tome. I ovaj ******** koji guraju kao ideologiju mi je odvratno ljigav. Nit imam ista protiv ********, nit da jednom godisnje "shetaju", nek "shetaju", nek se jebu, svi se shetaju i svi se jebu, ali da mi to sad bude moralna i ideoloska zvijezda vodilja - e tu se vec moje tijelo organski brani protiv toga jer nagonski osjeti da se radi o ublehi kosmickih razmjera. Tako da se opet vracam na to da je Jugoslavija naprirodniji oblik nasih postojanja. Jasna mi je takodjer i nemogucnost svega toga jer o tome ne odlucuju ni drzave naslijednice kao takve jer imaju veoma ogranicene suverenitete (sve i kad bi opet htjele Jugoslaviju). Hrvatska npr. unutar NATO pakta i EU ima veoma male mogucnosti geopolitickog manevrisanja, kao i Slovenija btw, naravno samo na regionalnoj razini. O BiH da ne govorimo, dok Srbija pak nema kontrolu nad 10 % vlastite teritorije, itd..
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:23 |
|
|
Haram je napisao/la: Harezm je napisao/la: Jednog dana ćeš vjerojatno imati sve Južne Slavene ujedinjene u EU federaciji. Jesi zadovoljan? Ja sam internacionalist i kao takav nemam nista protiv vecih zajednica. A kao Startrekfan mislim da su "ukrupnjavanja" ljudska sudbina (ali ovo ne razglabam nasiroko). Samo, kad vidim u kakvom pravcu se razvija EU, i da je to ustvari u medjuvremenu postala samo jedna neoliberalna tvorevina u cijim briselskim hodnicima cuce i came i cekaju svakorazni lobbyisti da proguraju interese bogatih i imucnih, onda nesto ne osjecam nekakve velike simpatije prema svemu tome. I ovaj ******** koji guraju kao ideologiju mi je odvratno ljigav. Nit imam ista protiv ********, nit da jednom godisnje "shetaju", nek "shetaju", nek se jebu, svi se shetaju i svi se jebu, ali da mi to sad bude moralna i ideoloska zvijezda vodilja - e tu se vec moje tijelo organski brani protiv toga jer nagonski osjeti da se radi o ublehi kosmickih razmjera. Tako da se opet vracam na to da je Jugoslavija naprirodniji oblik nasih postojanja. Jasna mi je takodjer i nemogucnost svega toga jer o tome ne odlucuju ni drzave naslijednice kao takve jer imaju veoma ogranicene suverenitete (sve i kad bi opet htjele Jugoslaviju). Hrvatska npr. unutar NATO pakta i EU ima veoma male mogucnosti geopolitickog manevrisanja, kao i Slovenija btw, naravno samo na regionalnoj razini. O BiH da ne govorimo, dok Srbija pak nema kontrolu nad 10 % vlastite teritorije, itd.. 15%, ako misliš na KiM.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:26 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Harezm je napisao/la: Jednog dana ćeš vjerojatno imati sve Južne Slavene ujedinjene u EU federaciji. Jesi zadovoljan? To je sasvim realna opcija. Samo EU će sve više smanjivati prava država članica. Autonomija će se svesti na -ime -mogućnost korišćenja svog jezika -donošenje nekih zakončića (sve više će postojati de fakto ustav EU, iako se formalno neće tako zvati) -fudbalski i drugi sportski timovi. Sad pitanje je da li je jedna Republika u SFRJ imala više autonimije nego jedna država što će imati u (budućoj) EU.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:33 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Tankosic je napisao/la: To sto ti zoves Jugoslavija je pogresan termin.
Objektivno, kulturoloski u pitanju je srpska meka moc, uzrokovana ogromnim brojem ljudi iz Krajine i BiH koji zive u Srbiji, i dele kulturolski krug sa delom Hrvatima i pre svega Bosnjacima.
Nikoga preko Drine ne zanima sta se desava, igra ili peva u Leskovcu, Negotinu ili Vranju.
A u buduce, Srbi nece glumiti budale vise jer smo bar nesto naucili iz prethodnih 100 godina, furamo svoju pricu i to je to. Daj Bože da je tako .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:35 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Harezm je napisao/la: Jednog dana ćeš vjerojatno imati sve Južne Slavene ujedinjene u EU federaciji. Jesi zadovoljan? To je sasvim realna opcija. Samo EU će sve više smanjivati prava država članica. Autonomija će se svesti na -ime -mogućnost korišćenja svog jezika -donošenje nekih zakončića (sve više će postojati de fakto ustav EU, iako se formalno neće tako zvati) -fudbalski i drugi sportski timovi. Sad pitanje je da li je jedna Republika u SFRJ imala više autonimije nego jedna država što će imati u (budućoj) EU. Dugoročna projekcija razvoja EU je potpuna federalizacija država članica i nemačko-francuska dominacija nad ostalima.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:36 |
|
|
Legioner. Da, ljudi ne shvataju sta to u medjuvremenu znaci. Evo ja tvrdim za sebe da sam koliko toliko zainteresovan za drustveno politicke tokove u zemlji u kojoj zivim, ali i u EU kao zajednici drzava u kojoj zivim, itd., i opet mi je taj Brisel dobrim dijelom enigma...te komisije, predstavljanja, te nekakve institucije.. A kao faks, ovo ono.. I onda se pitam koliko apstraktno to sve mora biti za prosjecno informisanog gradjana EU.
I zavaravaju se ovi koji misle da to nece ici ka stvaranju super drzave jer je to priroda stvari ukoliko hoce ikad da postanu geopoliticki faktor koji je koliko toliko u stanju djelovati prema vani. Ovo sto se desavalo i desava sa Orbanom & Co. su prolazni efekti tipa dva koraka naprijed - jedan korak nazad posto su temelji takvi kakvi jesu. Ja se pribojavam da nece doci do totalnog odvajanja naroda/biraca/ovaca od njihovih/nasih predstavnika tamo gdje se doista odlucuje o vaznim tokovima, kao npr. sankcije Rusiji itd.
I onda kad poredis suverenitete SFRJ republika s ovim, moras automatski doci do zakljucka da su u dijelovima te republike bile suverenije od novog ustava sedamdesetih pa nadalje. PA cak su na neki nacin bile i naoruzane putem TO.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:41 |
|
|
Tankosic je napisao/la: To sto ti zoves Jugoslavija je pogresan termin.
A u buduce, Srbi nece glumiti budale vise jer smo bar nesto naucili iz prethodnih 100 godina, furamo svoju pricu i to je to. Ne bin rekao da su Dino Merlin i Halid Beslic "srpska meka moc", samo njih dvojicu da navedem koji pune sale od 100.000 i vise po Srbiji. Naravno, srpski uticaj na ovo sto zovem "duhovna Jugoslavija" je najveci jer su i Srbi najbrojniji narod, tako je bilo i dok je SFRJ postojala. Mozda sam ja malo vise od toga okusio jer dolazim iz mjesovitog srpsko-bosnjackog podrucja na samoj granici Srbije maltene, ali vrlo dobro se sjecam da smo npr. - samo jedan primjer - kolokvijalno jezik u skoli nazivali "cas srpskog", "sta si dobio iz srpskog", itd., iako se oficijelno jezik zvao srpskohrvatski iliti hrvatskosrpski. I zaista to nije bilo apsolutno nikom cudno niti je ikoga smetalo..a danas se bitke vode oko toga hoce li se u ovoj ili onoj selendri jezik zvati crnski ili gorski..
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:45 |
|
|
Haram je napisao/la: I zavaravaju se ovi koji misle da to nece ici ka stvaranju super drzave jer je to priroda stvari ukoliko hoce ikad da postanu geopoliticki faktor koji je koliko toliko u stanju djelovati prema vani. Ovo sto se desavalo i desava sa Orbanom & Co. su prolazni efekti tipa dva koraka naprijed - jedan korak nazad posto su temelji takvi kakvi jesu. Ja se pribojavam da nece doci do totalnog odvajanja naroda/biraca/ovaca od njihovih/nasih predstavnika tamo gdje se doista odlucuje o vaznim tokovima, kao npr. sankcije Rusiji itd.
Hoćeš reći biti će kao u Jugoslaviji? Od kad si ti za demokraciju i legitimne predstavnike?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 11:48 |
|
|
Haram je napisao/la: Tankosic je napisao/la: To sto ti zoves Jugoslavija je pogresan termin.
A u buduce, Srbi nece glumiti budale vise jer smo bar nesto naucili iz prethodnih 100 godina, furamo svoju pricu i to je to. Ne bin rekao da su Dino Merlin i Halid Beslic "srpska meka moc", samo njih dvojicu da navedem koji pune sale od 100.000 i vise po Srbiji. Naravno, srpski uticaj na ovo sto zovem "duhovna Jugoslavija" je najveci jer su i Srbi najbrojniji narod, tako je bilo i dok je SFRJ postojala. Mozda sam ja malo vise od toga okusio jer dolazim iz mjesovitog srpsko-bosnjackog podrucja na samoj granici Srbije maltene, ali vrlo dobro se sjecam da smo npr. - samo jedan primjer - kolokvijalno jezik u skoli nazivali "cas srpskog", "sta si dobio iz srpskog", itd., iako se oficijelno jezik zvao srpskohrvatski iliti hrvatskosrpski. I zaista to nije bilo apsolutno nikom cudno niti je ikoga smetalo..a danas se bitke vode oko toga hoce li se u ovoj ili onoj selendri jezik zvati crnski ili gorski.. Nije smetalo dok Srbiju nisu vodile moralne nakaze Miloševićevog režima. Srbi su puno više mogli uraditi knjigom nego haubicom. No, kasno je sad...
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 12:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: I zavaravaju se ovi koji misle da to nece ici ka stvaranju super drzave jer je to priroda stvari ukoliko hoce ikad da postanu geopoliticki faktor koji je koliko toliko u stanju djelovati prema vani. Ovo sto se desavalo i desava sa Orbanom & Co. su prolazni efekti tipa dva koraka naprijed - jedan korak nazad posto su temelji takvi kakvi jesu. Ja se pribojavam da nece doci do totalnog odvajanja naroda/biraca/ovaca od njihovih/nasih predstavnika tamo gdje se doista odlucuje o vaznim tokovima, kao npr. sankcije Rusiji itd.
Hoćeš reći biti će kao u Jugoslaviji? Od kad si ti za demokraciju i legitimne predstavnike? U Jugoslaviji se znalo kad i kako i gdje zasjeda CSKJ. I de, ima dunjaluk i van Komsica i te vase borbe dole oko prevlasti na kojekakvim meni smijesnim nivoima.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 12:10 |
|
|
Ćamil je napisao/la: Haram je napisao/la:
Ne bin rekao da su Dino Merlin i Halid Beslic "srpska meka moc", samo njih dvojicu da navedem koji pune sale od 100.000 i vise po Srbiji.
Naravno, srpski uticaj na ovo sto zovem "duhovna Jugoslavija" je najveci jer su i Srbi najbrojniji narod, tako je bilo i dok je SFRJ postojala. Mozda sam ja malo vise od toga okusio jer dolazim iz mjesovitog srpsko-bosnjackog podrucja na samoj granici Srbije maltene, ali vrlo dobro se sjecam da smo npr. - samo jedan primjer - kolokvijalno jezik u skoli nazivali "cas srpskog", "sta si dobio iz srpskog", itd., iako se oficijelno jezik zvao srpskohrvatski iliti hrvatskosrpski. I zaista to nije bilo apsolutno nikom cudno niti je ikoga smetalo..a danas se bitke vode oko toga hoce li se u ovoj ili onoj selendri jezik zvati crnski ili gorski..
Nije smetalo dok Srbiju nisu vodile moralne nakaze Miloševićevog režima. Srbi su puno više mogli uraditi knjigom nego haubicom. No, kasno je sad... Srbi su se pokazali zaista kao historijski nedorasli situaciji i ulozi koju su mogli i trebali imati. Vidi Pijedmont Italija kao sustinsku suprotnost iliti uspjesnu pricu. Jbg ne mogu ni Srbi biti dva metra veci negoli jesu, ipak su i oni manje vise u sustini jedan osmanski milet, nazalost.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 12:17 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Hoćeš reći biti će kao u Jugoslaviji? Od kad si ti za demokraciju i legitimne predstavnike? U Jugoslaviji se znalo kad i kako i gdje zasjeda CSKJ. I de, ima dunjaluk i van Komsica i te vase borbe dole oko prevlasti na kojekakvim meni smijesnim nivoima. O tome ću rado razgovarati nakon što riješimo Komšića i smiješne nivoe.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 12:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
U Jugoslaviji se znalo kad i kako i gdje zasjeda CSKJ.
I de, ima dunjaluk i van Komsica i te vase borbe dole oko prevlasti na kojekakvim meni smijesnim nivoima.
O tome ću rado razgovarati nakon što riješimo Komšića i smiješne nivoe. Sad vec trolash druze moderatorski. Ali kad me vec vuces za jezik, po meni je glavni problem nepovjerenje. Shvatam i bosnjacku ali i hrvatsku poziciju oko izbornog. Hrvati nece da budu preglasavani a Bosnjaci ne zele da im HDZ u buducnosti bira stranku s kojom ce vladati Federacijom. Iako Bosnjak, mislim da mi je stav oko svega toga objektivniji i neutralniji nego tvoj. Ali sad bih te zamolio, dakle iskreno, da prestanes sa trolanjem. :)
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 12:30 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: O tome ću rado razgovarati nakon što riješimo Komšića i smiješne nivoe. Sad vec trolash druze moderatorski. Ali kad me vec vuces za jezik, po meni je glavni problem nepovjerenje. Shvatam i bosnjacku ali i hrvatsku poziciju oko izbornog. Hrvati nece da budu preglasavani a Bosnjaci ne zele da im HDZ u buducnosti bira stranku s kojom ce vladati Federacijom. Iako Bosnjak, mislim da mi je stav oko svega toga objektivniji i neutralniji nego tvoj. Ali sad bih te zamolio, dakle iskreno, da prestanes sa trolanjem. :) Ispričavam se kolega. Dakle, Jugoslavija očigledno ne postoji. Na duhovnoj razini, što znaš o situaciji o Sloveniji, Makedoniji? Ja osobno ne znam političare u Srbiji osim Vućića i Brnabić. Ne znam tko je sad na vlasti u Crnoj Gori ili na Kosovu. Ne ulazim na temu Događanja u Srbiji. Sve moje bavljenje Srbijom je koliko baš moram. Ukoliko bi Herceg-Bosna postala dio Hrvatske, mislim da o svemu istočno ne bi razmišljao vjerojatno nikad. Jedini slučajevi kad mi treba istok su ako kupujem krumpir od Nevesinjca, ili ako odem na Jahorinu, a i tu ne baš često, više mi odgovara Kupres.
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 12:42 |
|
|
Sad vec trolash druze moderatorski. Ali kad me vec vuces za jezik, po meni je glavni problem nepovjerenje. Shvatam i bosnjacku ali i hrvatsku poziciju oko izbornog. Hrvati nece da budu preglasavani a Bosnjaci ne zele da im HDZ u buducnosti bira stranku s kojom ce vladati Federacijom. Iako Bosnjak, mislim da mi je stav oko svega toga objektivniji i neutralniji nego tvoj.
Ali sad bih te zamolio, dakle iskreno, da prestanes sa trolanjem. :)
Ispričavam se kolega. Dakle, Jugoslavija očigledno ne postoji. Na duhovnoj razini, što znaš o situaciji o Sloveniji, Makedoniji? Ja osobno ne znam političare u Srbiji osim Vućića i Brnabić. Ne znam tko je sad na vlasti u Crnoj Gori ili na Kosovu. Ne ulazim na temu Događanja u Srbiji. Sve moje bavljenje Srbijom je koliko baš moram. Ukoliko bi Herceg-Bosna postala dio Hrvatske, mislim da o svemu istočno ne bi razmišljao vjerojatno nikad. Jedini slučajevi kad mi treba istok su ako kupujem krumpir od Nevesinjca, ili ako odem na Jahorinu, a i tu ne baš često, više mi odgovara Kupres. Ma nije frka, ali znam na sta bi tema narasla, tako da je bolje na vrijeme stati s time. Priznam da su Slovenci, pa cak pomalo i Makedonci, u svakom slucaju samo rub "jugosfere" a meni, kao nekom ko je rodjen u srcu drzave takoreci a nije imao priliku da za vrijeme njezinog postojanja sve to proputuje, pogotovo. Ali opet, u Skoplju kad sad sam bio 2016. godine, ipak ogromna razlika u poredjenu s drugim evropskim gradovima kad cemo o "jugo-feeling-u". S nasim jezikom mozes sve rijesiti bukvalno. Mozda su razlike u nasim stavovima prouzrokovane cinjenicom da si ti - ako sam dobro pohvatao - bio u tom ratu i sav taj raspad sistema prozivio svjesnije, a takodjer, kad ne zivis vani ima manje prostora za nostalgiju. Ja mogu samo reci sta primjecujem na sebi i drugima. Evo ovde npr., kad god ih negdje ima malo vise, odmah se grupiraju Srbi, Bosnjaci, ali i Hrvati..jezik i kultura jednostavno ne mogu tek tako da se izbrisu nacionalnom gumicom posto su to "prirodnije" kategorije od apstraktno politickog pojma drzave i nacije. I kad padnu "politicki okovi", tj. kad nema te svakodnevne psihoze, ljudi se automatski zblizavaju po tim "prirodnim" kategorijama. A tako ih dozivljavaju i Svabe, naime kao neku vrstu kolektiva, iako i oni znaju naravno da Jugoslavija vise ne postoji jer idu na odmore u Hrvatsku, CG, ali bogami i BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 13:18 |
|
|
Sad vec trolash druze moderatorski. Ali kad me vec vuces za jezik, po meni je glavni problem nepovjerenje. Shvatam i bosnjacku ali i hrvatsku poziciju oko izbornog. Hrvati nece da budu preglasavani a Bosnjaci ne zele da im HDZ u buducnosti bira stranku s kojom ce vladati Federacijom. Iako Bosnjak, mislim da mi je stav oko svega toga objektivniji i neutralniji nego tvoj.
Ispričavam se kolega. Dakle, Jugoslavija očigledno ne postoji. Na duhovnoj razini, što znaš o situaciji o Sloveniji, Makedoniji? Ja osobno ne znam političare u Srbiji osim Vućića i Brnabić. Ne znam tko je sad na vlasti u Crnoj Gori ili na Kosovu. Ne ulazim na temu Događanja u Srbiji. Sve moje bavljenje Srbijom je koliko baš moram. Ukoliko bi Herceg-Bosna postala dio Hrvatske, mislim da o svemu istočno ne bi razmišljao vjerojatno nikad. Jedini slučajevi kad mi treba istok su ako kupujem krumpir od Nevesinjca, ili ako odem na Jahorinu, a i tu ne baš često, više mi odgovara Kupres. To sve naravno dok je na zapadu bolje, ako se kojim slucajem sta promjeni, eto vas opet
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 15:48 |
|
|
Ispričavam se kolega. Dakle, Jugoslavija očigledno ne postoji. Na duhovnoj razini, što znaš o situaciji o Sloveniji, Makedoniji? Ja osobno ne znam političare u Srbiji osim Vućića i Brnabić. Ne znam tko je sad na vlasti u Crnoj Gori ili na Kosovu. Ne ulazim na temu Događanja u Srbiji. Sve moje bavljenje Srbijom je koliko baš moram. Ukoliko bi Herceg-Bosna postala dio Hrvatske, mislim da o svemu istočno ne bi razmišljao vjerojatno nikad. Jedini slučajevi kad mi treba istok su ako kupujem krumpir od Nevesinjca, ili ako odem na Jahorinu, a i tu ne baš često, više mi odgovara Kupres. Problem je što vi alpinisti nikad nećete biti prihvaćeni kao ravni Purgerima... Ustanovit ćete tek toliko u kraćem razgovoru da ste eto ipak jedan narod, ali u biti za njih ćete uvijek biti Englez u New Yorku.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 15:51 |
|
|
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 15:51 |
|
|
Ćamil je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ispričavam se kolega.
Dakle, Jugoslavija očigledno ne postoji.
Na duhovnoj razini, što znaš o situaciji o Sloveniji, Makedoniji?
Ja osobno ne znam političare u Srbiji osim Vućića i Brnabić. Ne znam tko je sad na vlasti u Crnoj Gori ili na Kosovu. Ne ulazim na temu Događanja u Srbiji.
Sve moje bavljenje Srbijom je koliko baš moram.
Ukoliko bi Herceg-Bosna postala dio Hrvatske, mislim da o svemu istočno ne bi razmišljao vjerojatno nikad. Jedini slučajevi kad mi treba istok su ako kupujem krumpir od Nevesinjca, ili ako odem na Jahorinu, a i tu ne baš često, više mi odgovara Kupres.
Problem je što vi alpinisti nikad nećete biti prihvaćeni kao ravni Purgerima... Ustanovit ćete tek toliko u kraćem razgovoru da ste eto ipak jedan narod, ali u biti za njih ćete uvijek biti Englez u New Yorku. A zašto je to tebi problem? Nemaš pametnijeg posla?
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
Ćamil
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 ruj 2022, 15:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ćamil je napisao/la: Problem je što vi alpinisti nikad nećete biti prihvaćeni kao ravni Purgerima... Ustanovit ćete tek toliko u kraćem razgovoru da ste eto ipak jedan narod, ali u biti za njih ćete uvijek biti Englez u New Yorku.
A zašto je to tebi problem? Nemaš pametnijeg posla? Daleko od problema, stari. Hvala na potvrdi...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|