|
|
Stranica: 65/67.
|
[ 1671 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 22:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Haram je napisao/la: Ne kazem da nece ali to da ide na Crvenu Jabuku je ipak simptomaticno za ono sto tvrdim na ovoj temi. Ok, postavljena je kao pitanje ali pitanje sugestivne prirode.
Kao sto rekoh, prdnuli smo u cabar, ti to sigurno vidis drugacije ali po mome misljenju su meni uzeli djetinjstvo i buducnost koja ko zna kakva je mogla biti (ne kazem da nisam zadovoljan ovim sto sam danas, mogao sam milion puta gore proci), uzeli drzavu, a tebi mladost i najbolje godine. Al hajd..
Crvena Jabuka je bosanski bend. Nije Yugo. Ljudi su iz Sarajeva. Od Dražena Ricla koji je poginuo nekad osamdesetih i frontmena, do Dražena Zerica. Otkud tamo YU zastava to Bog zna Kad Bosnjak kaze da voli Bosnu a mrzi Jugoslaviju, to je tako nelogicno. I ne samo nelogicno. To je razlog zbog kojeg najveci dio Srba i Hrvata takvim Bosnjacima ne vjeruje da oni vole Bosnu, vec polaze od toga da kazu Bosna a misle Bosnjakija.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 22:53 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Koje je ovo tješenje, čak je i tužno malo, ali očito se jedino tako možeš nosit sa gubitkom domovine i zlom koji je jugoslavenstvo nanijelo svima nama. A što se tiče ovog retardiranog Dugmeta, niko nije došao na koncert radi te pjesme i jugo zastave, niti su znali i očekivali to. Pa ja da sam bio na koncertu isto bi osta i zajebava se, ne bi me to nešto uznemirilo. A hrvatski sam nacionalist i antijugoslaven. Dok recimo ova mladost što ide na Thompsonov koncert, zna zašto ide i još nosi hrvatske zastave. Tako da ti nema ništa od Jugoslavije, to je završena priča. Ali ajde, tješi se, očito ti je potrebno... Prvo citaj ono sta pisem a drugo pokusaj recipirati onako kako i stoji. Ja jasnije - no Sarajki Djevojci u onom zadnjem duzem postu - nisam mogao objasniti i obrazloziti sta mislim. A sto se tice toga da li bi tebi to smetalo ili ne, mislim na pjesmu i zastavu, sta da ti kazem, pohvalno je to sto si nacionalista malo sirih pogleda. :)
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 01 ruj 2024, 22:59 |
|
|
Haram je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Crvena Jabuka je bosanski bend. Nije Yugo. Ljudi su iz Sarajeva. Od Dražena Ricla koji je poginuo nekad osamdesetih i frontmena, do Dražena Zerica. Otkud tamo YU zastava to Bog zna
Kad Bosnjak kaze da voli Bosnu a mrzi Jugoslaviju, to je tako nelogicno. I ne samo nelogicno. To je razlog zbog kojeg najveci dio Srba i Hrvata takvim Bosnjacima ne vjeruje da oni vole Bosnu, vec polaze od toga da kazu Bosna a misle Bosnjakija. Točno. Jedino su u Jugoslaviji Muslimani/Bošnjaci mogli prosperirati nakon odlsaka Osmanlija i Austrije. I u prvoj i u drugoj. Bez šireg okvira BiH nema realnoga smisla ni uporišta.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 02:44 |
|
|
Hrvatski veterani traže da se Alen Islamović proglasi personom non grata
Udruženje hrvatskih veterana, učesnika ratova 90-ih godina, podnijelo je danas krivičnu prijavu protiv organizatora sinoćnjeg koncerta Bijelog dugmeta u Splitu i zatražilo da se pjevač Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.
Udruženje navodi da je razlog to što se tokom izvođenja pjesme „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“ na video-bimu pojavila jugoslovenska zastava, zbog „promovisanja komunističke ideologije i simbola te propale tvorevine čije politike su odgovorne za stravične zločine počinjene tokom srpsko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku“, prenio je portal Dnevnik.hr.
„Komunizam je zločinački režim odgovoran za patnje, masovna mučenja i ubistva miliona ljudi, a njegov zločinački simbol krvava petokraka koju su bezočno promovisali i ‘častili’ usred Splita Alen Islamović i drugovi“, navodi se u tekstu koji potpisuje Zorica Gregurić, predsjednica Udruženja zagrebački dobrovoljci branioci Vukovara, uz zahtjev za pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih.https://www.cdm.me/svijet/region/hrvats ... non-grata/ Kako je reagovala publika na koncertu? Kao na Breninu "Jugoslovenku" u Zagrebu?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 02:45 |
|
|
O, eve ga! Orjunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa "Ko ne sluša pjesmu, slušaće Orjunu" Eno, Gorana. To je sve on zakuvao, nije Alen kriv.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 03:01 |
|
|
Na jučerašnji dan 1941, Jugoslovenska vojska olobodila je Loznicu, čime je ovaj grad postao prvi oslobodjen u okupiranoj Evropi. https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Loznica_(1941) Spomenik oslobodiocu, potpukovniku JVO Veselinu Misiti.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 10:38 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: O, eve ga! Orjunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa "Ko ne sluša pjesmu, slušaće Orjunu" Eno, Gorana. To je sve on zakuvao, nije Alen kriv. Mogu samo zamisliti onaj njegov sheretski osmijeh carsijski nakon sto su ovi ispizdili.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 16:24 |
|
|
Haram je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: O, eve ga! Orjunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa "Ko ne sluša pjesmu, slušaće Orjunu" Eno, Gorana. To je sve on zakuvao, nije Alen kriv. Mogu samo zamisliti onaj njegov sheretski osmijeh carsijski nakon sto su ovi ispizdili. Citat: Kako se vidi na snimku koju smo dobili, Islamović je izašao na pozornicu uz taktove spomenute pjesme a publika ga je pozdravila velikim pljeskom.
Pjevač je potom otpjevao pjesmu "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo", a s njim u glas je pjevalo i oko 15.000 ljudi, koliko se procjenjuje da je bilo na koncertu. https://www.klix.ba/magazin/muzika/evo- ... 056?widget
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 16:26 |
|
|
Druze Aleksije, znam, stari se, ali procitaj makar zadnje dvije stranice prije nego sto pocnes postavljati stvari. Jer ja sam bas to i iz istog izvora stavio kao i ti.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 16:28 |
|
|
Haram je napisao/la: Druze Aleksije, znam, stari se, ali procitaj makar zadnje dvije stranice prije nego sto pocnes postavljati stvari. Jer ja sam bas to i iz istog izvora stavio kao i ti. Pazi, stvarno...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 17:46 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20758 Lokacija: među zvijezdama
|
Haram je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Crvena Jabuka je bosanski bend. Nije Yugo. Ljudi su iz Sarajeva. Od Dražena Ricla koji je poginuo nekad osamdesetih i frontmena, do Dražena Zerica. Otkud tamo YU zastava to Bog zna
Kad Bosnjak kaze da voli Bosnu a mrzi Jugoslaviju, to je tako nelogicno. I ne samo nelogicno. To je razlog zbog kojeg najveci dio Srba i Hrvata takvim Bosnjacima ne vjeruje da oni vole Bosnu, vec polaze od toga da kazu Bosna a misle Bosnjakija. Naravno da volim Bosnu, a mrzim Srboslaviju. Mogu skužiti da neki penzić zali za prijeratnim sistemom jer mu bilo dobro. Bio član partije, dobio državni stan i ljetovao u Titovom odmaralištu. No tebe j slične tebi ne kužim. To je neki poremećaj.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 18:06 |
|
|
Hajd dobro, vidim, ne obazires se na iznesene argumente, vec samo polemises, a ja znam da cemo se tako opet popickati - ja sam car polemike kad hocu, tako da ovim upisom prestajem da ti objasnjavam ista u vezi Jugoslavije.
A ti slobodno i dalje misli da se radi o psihickom poremecaju. Za mene ste vi nacionalisti svi blentavi i stetocine, al sta cu vam ja.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 18:11 |
|
|
Nisam ha nacionalista. Ja sam realista. Ali ti to ne kužiš. Ajde nećemo vise.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 18:16 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nisam ha nacionalista. Ja sam realista. Ali ti to ne kužiš. Ajde nećemo vise. Haram kao da je ćorav, ne vidi procvat koji ste doživeli kad ste se ratosiljali Srboslavije.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 20:03 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Haram je napisao/la: Kad Bosnjak kaze da voli Bosnu a mrzi Jugoslaviju, to je tako nelogicno.
I ne samo nelogicno.
To je razlog zbog kojeg najveci dio Srba i Hrvata takvim Bosnjacima ne vjeruje da oni vole Bosnu, vec polaze od toga da kazu Bosna a misle Bosnjakija.
Točno. Jedino su u Jugoslaviji Muslimani/Bošnjaci mogli prosperirati nakon odlsaka Osmanlija i Austrije. I u prvoj i u drugoj. Bez šireg okvira BiH nema realnoga smisla ni uporišta. Profitirali su i drugi, itekako. Uzmimo cinjenicu da Hrvatska danas postoji a da su joj granice nacrtali u Jugoslaviji uprkos izgubljenom ratu (2.SR). Postade veca no ikad. Dok, uzmemo li broj Hrvata na tim podrucjima, od 45. pa do nezavisnosti, vidjecemo da im je broj rastao. Od nezavisnosti naovamo broj im se smanjuje. Druge narode da ne spominjemo ali uglavnom se mozda jedino za Sloveniju moze reci da nije izgubila nista (iako je i njih spasila Jugoslavija da ne budu pojedeni izmedju italijanskog, madjarskog i njemackog nacionalizma). Kad su se isti (nacionalizmi) stisali, moglo se s njima u drzavne zajednice (EU).
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 20:05 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Nisam ha nacionalista. Ja sam realista. Ali ti to ne kužiš. Ajde nećemo vise. Haram kao da je ćorav, ne vidi procvat koji ste doživeli kad ste se ratosiljali Srboslavije. Procvat na svim razinama je uocljiv iz vasione. Doduse cvjetaju ovi sto odu s Balkana i iz Bosne. Ali necemo cjepidlaciti.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 20:09 |
|
|
Haram je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Haram kao da je ćorav, ne vidi procvat koji ste doživeli kad ste se ratosiljali Srboslavije. Procvat na svim razinama je uocljiv iz vasione. Doduse cvjetaju ovi sto odu s Balkana i iz Bosne. Ali necemo cjepidlaciti. Bosna ti izgleda perspektivnije od Srbije. Ako Begeš eliminiraš iz jednacine. Koliko je EX YU ulupala u onaj BG trebao je biti pozlaćen. A zlatan koliko ste opljačkali sve sto ste stigli. Po BiH naročito. Kuce se po Vojvodini prodaju u bescijenje i arii zemlje. Srbija izgleda kao da si vremeplovom posjetio osamdesete i to prvu polovicu. Auta iz tog doba. To kod nas nema.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Blacklist
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 02 ruj 2024, 20:10 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Nisam ha nacionalista. Ja sam realista. Ali ti to ne kužiš. Ajde nećemo vise. Haram kao da je ćorav, ne vidi procvat koji ste doživeli kad ste se ratosiljali Srboslavije. Srboslavija je shit. Budućnost je Velika Hrvatska i ogromni Sabor hrvatskih zemalja kao u vrijeme kralja Zvonimira! Od bočne linije Trpimirovića nastali su Nemanjići!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 03 ruj 2024, 08:58 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Haram je napisao/la: Procvat na svim razinama je uocljiv iz vasione. Doduse cvjetaju ovi sto odu s Balkana i iz Bosne. Ali necemo cjepidlaciti.
Bosna ti izgleda perspektivnije od Srbije. Ako Begeš eliminiraš iz jednacine. Koliko je EX YU ulupala u onaj BG trebao je biti pozlaćen. A zlatan koliko ste opljačkali sve sto ste stigli. Po BiH naročito. Kuce se po Vojvodini prodaju u bescijenje i arii zemlje. Srbija izgleda kao da si vremeplovom posjetio osamdesete i to prvu polovicu. Auta iz tog doba. To kod nas nema. Slusam, tj. citam, takvu spiku desetljecima evo. Uz mini nijanse ofarbane etnobojama. Btw. evo kako liberalno gradjanstvo vidi ovu furku oko Bijelog Dugmeta i pjesme u Splitu: https://www.index.hr/magazin/clanak/ovo ... NO6TRokVxAKod mene zavisi od Tagesverfassung pak ko mi vise ide na kuraz, liberali ili nacionalisti.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 03 ruj 2024, 14:29 |
|
|
Trula YU je bila toliko loša, da postoje neke manje poznate činjenice. Većina smatra da je imala bolji GDP od susjednih i drugih socijalističkih zemalja. Ne. Jedino Albanija i Rumunjska su imali lošije. Čak ni Bugarska. YU je tek 1980. dosegla 104% bugarskog GDP-a u tekućim cijenama, koje je kasnije 1990. pao i izjednačio se s YU GDP-om.
Od CZ je 1980. imala 79%, 1990. samo 66%. Kod H 1980. skoro isti, 1990. 87%.
Realno je YU u 1990. bila u odnosu 1970. u usporedbi s zapadnim kap. zemljama. 27% GDP-a od CH u obje godine. 31% Švedske, ili 36% Njemačke. Taj odnos je bio i 1950. s Njem. Vrhunac je 45% 1980.
Pred kraj Juge (Maddison Database), 1990. imamo ovo: % od GDP-a u tekućim cijenama
- Austrije 33,42 - Bugarske 100,87 - Švicarske 26,28 - Čehoslovačke 66,33 - Njemačke 35,45 - Francuske 32 - Mađarske 87,41 - Italije 34,61 - Rumunjske 160,83 - Švedske 32,06
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 03 ruj 2024, 14:31 |
|
|
JEbo te GDP. Ili lazes ili to nista ne znaci.
Kad mi neko dodje objasnjavati da su Bugari bolje zivjeli od Jugoslovena mogu samo grohotom da se nasmijem. I iste sekunde mi bude jasno da tako nekom po TOM PITANJU ne mogu vjerovati nista.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 03 ruj 2024, 14:32 |
|
|
Hocu reci, ili odvadi malo, smanji dozivljaj, ili se diskvalificiras kao sagovornik na ovu temu.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 03 ruj 2024, 14:35 |
|
|
Odjebi s mojih postova.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 03 ruj 2024, 14:48 |
|
|
Odjebi ti s moje teme.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 03 ruj 2024, 15:31 |
|
|
Sad mi se Novem pravo naljutio. Zezam se Novem, slobodno mi pisi po temi, za to je i zamisljenja - da se pise. Jebo temu po kojoj se ne pise. Halalim ti sve dosadasnje psovke i zulum koji si mi nacinio.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|