HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 ruj 2025, 04:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografija Makedonije
PostPostano: 21 tra 2010, 23:22 

hercegovac1981 je napisao/la:
Ja ovdje u Zagrebu poznam hrvatsku obitelj koja je prije rata doselila iz Makedonije. Inače su originalno iz Letnice na Kosovu ali preselili davno u Skoplje. Oni kažu da ima hrvata dole nezanemariv broj. Kažu da nedugo prije rata i za vrijeme rata nije bilo lako biti Hrvat u Makedoniji.

Sto lupas matere ti... :hajduk1

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 13:38 

dudu je napisao/la:
kakav je život inače u Makedoniji? mislim i na standard. jel Skoplje odskače od makeodonskog prosjeka?

Pa u Makedoniji opcenito zivot i nije bas nesto,al Skoplje odskace od prosjeka.Ipak to je naveci i glavni grad.Svi dobro placeni poslovi su tu,posao se moze nac(nije lako,al lakse neg u drugim djelovima Mk) i sve sto se dogadja u Mk dogadja se tu.Doduse i u Sk standard ovisi gdje si.U Sutka(mali Pariz) jedina opcina na svijetu sa romskom vecinom je bedno.Jedino problem su siptari,gdje su oni tam ima problema i jedini makedonci koji zive tamo su oni koji nemaju gdje i svaki dan sve vise i vise se isseljavaju u druge djelove grada.Ima jedna rap pjesma i lijepo kaze "Skopje Vardar go deli na dva dela od ednata strana Washingotn od drugata Palestina".
Ja zivim u centru grada i meni je super,svi zaposleni, imaju prosjecne place( oko 250 eura),imam sve sto mi treba,a u istu situaciju se nalazi i vecina u ovaj dio grada.Al ipak Zagreb je za Skopje svemirski brod.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 17:09 

Stjepan je napisao/la:
dudu je napisao/la:
kakav je život inače u Makedoniji? mislim i na standard. jel Skoplje odskače od makeodonskog prosjeka?

Pa u Makedoniji opcenito zivot i nije bas nesto,al Skoplje odskace od prosjeka.Ipak to je naveci i glavni grad.Svi dobro placeni poslovi su tu,posao se moze nac(nije lako,al lakse neg u drugim djelovima Mk) i sve sto se dogadja u Mk dogadja se tu.Doduse i u Sk standard ovisi gdje si.U Sutka(mali Pariz) jedina opcina na svijetu sa romskom vecinom je bedno.Jedino problem su siptari,gdje su oni tam ima problema i jedini makedonci koji zive tamo su oni koji nemaju gdje i svaki dan sve vise i vise se isseljavaju u druge djelove grada.Ima jedna rap pjesma i lijepo kaze "Skopje Vardar go deli na dva dela od ednata strana Washingotn od drugata Palestina".
Ja zivim u centru grada i meni je super,svi zaposleni, imaju prosjecne place( oko 250 eura),imam sve sto mi treba,a u istu situaciju se nalazi i vecina u ovaj dio grada.Al ipak Zagreb je za Skopje svemirski brod.

Decko, gdje zivis ti? U skopju je prosek place 450 eur, a prosjek u makedoniji je 350, ovo je podatak iz ministarstva financija. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 17:38 

totem je napisao/la:
Stjepan je napisao/la:

Decko, gdje zivis ti? U skopju je prosek place 450 eur, a prosjek u makedoniji je 350, ovo je podatak iz ministarstva financija. :hajduk1

Prosjek u Sk je napumpan zbog bankara,odvjetnika,direktora,menadjera isto ko u svaki glavni grad........zato je 450.Kao sto sam rekao u Sk su svi dobro placeni poslovi,al vecina radi za oko 250(50 +/- ) eura.Inace da prosjecna placa u Makedoniji je manje vise 350 eura,al vecina radi za manje od tog iznosa.A ja sam pogrijesio moji imaju negdje oko 300-350 eura place.Poviseni su u zadnje vrijeme,al znam da imaju prosjecna primanja samo nisam tocno znao koliko.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 17:44 

Stjepan je napisao/la:
totem je napisao/la:

Prosjek u Sk je napumpan zbog bankara,odvjetnika,direktora,menadjera isto ko u svaki glavni grad........zato je 450.Kao sto sam rekao u Sk su svi dobro placeni poslovi,al vecina radi za oko 250(50 +/- ) eura.Inace da prosjecna placa u Makedoniji je manje vise 350 eura,al vecina radi za manje od tog iznosa.A ja sam pogrijesio moji imaju negdje oko 300-350 eura place.Poviseni su u zadnje vrijeme,al znam da imaju prosjecna primanja samo nisam tocno znao koliko.

Ti si napisao prosjecna placa, ja sam samo na to odgovorio. Prosjecna placa u skopju je inace, prije neki dan bilo na vjestima 457 eur, a u makedoniji 350 i nesto, ne sjecam se tocne cifre. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 17:54 

totem je napisao/la:
Stjepan je napisao/la:

Ti si napisao prosjecna placa, ja sam samo na to odgovorio. Prosjecna placa u skopju je inace, prije neki dan bilo na vjestima 457 eur, a u makedoniji 350 i nesto, ne sjecam se tocne cifre. :hajduk1

Од Македонија си?

Inace,ja tocno nisam znao koliki je prosjek,al znam da velik dio ne prima 350,pa cak ni 300 eura.Ima ljudi,kao sto su cistacice koji rade za 130-150 eura......

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 17:57 

Taka nekako :hajduk1

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 18:01 

Kako taka nekako ? :D

Vrh

PostPostano: 22 tra 2010, 18:05 

pa toa znaci deka sum :zivili

Vrh

PostPostano: 23 tra 2010, 13:35 

Samo da kažem da mi je iznimno drago da ima naših ljudi čak i u Makedoniji i da je forum omogućio povezivanje naših ljudi iz svih krajeva, regija, zemalja (pa i neočekivanih). Samo naprijed, i pišite što više.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2010, 13:08 

Ministry of Sound je napisao/la:
Samo da kažem da mi je iznimno drago da ima naših ljudi čak i u Makedoniji i da je forum omogućio povezivanje naših ljudi iz svih krajeva, regija, zemalja (pa i neočekivanih). Samo naprijed, i pišite što više.

Pa nije Makedonija tako daleko, mada nema nas puno ovdje. U makedoniji, neces naci skoro nijednog da je cisti Hrvat, u 90% slucajeva jedan roditelj mu je Makedonac, ali zaista zapanjujuce je da kod svih, koji su djeca tih brakova, nije izgubljen osjecaj hrvatske pripadnosti. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 24 tra 2010, 13:09 

totem je napisao/la:

Pa nije Makedonija tako daleko, mada nema nas puno ovdje. U makedoniji, neces naci skoro nijednog da je cisti Hrvat, u 90% slucajeva jedan roditelj mu je Makedonac, ali zaista zapanjujuce je da kod svih, koji su djeca tih brakova, nije izgubljen osjecaj hrvatske pripadnosti. :hajduk1

Znam da nije daleko, ali ruku na srce tko je znao o Hrvatima u Makedoniji? Mnogi nisu ni znali za naše Janjevce a kamoli makedonske Hrvate. Jeste li organizirani na bilo koji način?

Vrh

PostPostano: 24 tra 2010, 13:44 

totem je napisao/la:

Znam da nije daleko, ali ruku na srce tko je znao o Hrvatima u Makedoniji? Mnogi nisu ni znali za naše Janjevce a kamoli makedonske Hrvate. Jeste li organizirani na bilo koji način?

Skoro nikako. Ima neko udruzenje, ali kao da ga nema. Ja jedino znam hajdukovce, kada sam isao na tekme, a oni su uglavnom sa hrvatskom zicom( ili caca, ili majka), ali ima i dosta makedonaca za ajduka. Inace ne znam tko je ona budala napisao da je tesko biti Hrvat u makedoniji, to se granici sa ludilom. Krajnje prijateljski nastrojeni prema hrvatima. Cak i sa srbima nemamo problema. Ovdje nije zahvatilo ono ludilo devedesetih. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 14:48 

Albanaca danas ima preko 3 miliona u Turskoj , a de ne pricamo u zapadnim drzavama i EU , sve to istjerani od sllavo-orthodoxne politike na ovim prostorima koji je bio aktivan vekovima na ovim prostorima gde su zivjeli Albanci .

Da ne zaboravljamo , Skoplje je bio glavni grad Kosovskog vilajeta !

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 15:17 

Lati je napisao/la:
Albanaca danas ima preko 3 miliona u Turskoj , a de ne pricamo u zapadnim drzavama i EU , sve to istjerani od sllavo-orthodoxne politike na ovim prostorima koji je bio aktivan vekovima na ovim prostorima gde su zivjeli Albanci .

A koliko je bilo albanaca, (tada siptara) u tom istom skopju? :hajduk1

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 17:26 

totem je napisao/la:
Lati je napisao/la:

Vecina .

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 17:34 

Lati je napisao/la:
totem je napisao/la:

Vecina .

Decko, ajde se uhvati knjige, pa poslije dvije-tri godine svrati ovamo. Ovo je zadnji put da ti odgovorim na ovu temu. Skopje za vrijeme turske vladavine nikada nije imalo vise od 2-3% albanaca. Takvo stanje je bilo do 1961, kada su Turci otisli za tursku, pa su vas sa kosova dovezli ovamo, na njihovo mjesto. Toliko. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 17:43 

totem je napisao/la:
Lati je napisao/la:

Vecina .

Decko, ajde se uhvati knjige, pa poslije dvije-tri godine svrati ovamo. Ovo je zadnji put da ti odgovorim na ovu temu. Skopje za vrijeme turske vladavine nikada nije imalo vise od 2-3% albanaca. Takvo stanje je bilo do 1961, kada su Turci otisli za tursku, pa su vas sa kosova dovezli ovamo, na njihovo mjesto. Toliko. :hajduk1

Ja bi reko sprotivno , upravo se ti trebas ''svjetske izvore , povjesnicara'' da citas , a ne vase bajke koji ne idu dalje nego do Beogradskog pashaluka .
Citaj oficijalnu stranicu za Vilajete i ne propagandirajte ovde , jer ne piju vode vise lazi :
http://users.skynet.be/ovo/GodsdBalkan.html

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 17:52 

Lati je napisao/la:
totem je napisao/la:

Ja bi reko sprotivno , upravo se ti trebas ''svjetske izvore , povjesnicara'' da citas , a ne vase bajke koji ne idu dalje nego do Beogradskog pashaluka .
Citaj oficijalnu stranicu za Vilajete i ne propagandirjte ovde , jer ne piju vode vise lazi :
http://users.skynet.be/ovo/GodsdBalkan.html

Odgovoricu ti jer si se potrudio da izneses dokaz. Ali nazalost po tebe krivi. Ovdje pise za cjeli vilajet, a ne za Skopje. Ti albanci, kao brojka su iz kosova,mi smo pricali o skopju. Samo trazi ovako dokaze, dobro je, ovako se uci. :smajl007

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 17:59 

Imam ja koliko hoces dokaze , nemam ja taki problema kao vi sta imate gospodine ..
Gde pise u toj stranici MAKEDONCI da mi je znati ?? :kava

Vi prvo treba sebe da nadjete pa tek posle pljuvati po Albanaca jer na svih foruma isto to radite .

Daj ti mene izvora za sebe , i ne od Wikipedije i vasih autora nego neutralni , jer tebi je naj veci izvor izgleda wiki :smajl007

ovo je stvarno smjesno , neznate sebe a se hvacate za Albance koji imaju najdublje korjene u ovaj region :biceovodobro
Dokazacu ti kako god hoces , i kad god hoces , da smo mi ti starosedioci na ovim prostorima .

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 18:03 

Lati je napisao/la:
Imam ja koliko hoces dokaze , nemam ja taki problema kao vi sta imate gospodine ..
Gde pise u toj stranici MAKEDONCI da mi je znati ?? :kava

Vi prvo treba sebe da nadjete pa tek posla pljuvati po Albanaca jer na svi forum isto to radite .

Daj ti mene izvora za sebe , i ne od Wikipedije i vasih autora nego neutralni , jer tebi je naj veci izvor izgleda wiki :smajl007

ovo je stvarno smjesno , neznate sebe se hc=vacate za Albance koji imaju najdublje korjene u ovaj region :biceovodobro
Dokazacu ti kako god hoces , i kad god hoces , da smo mi ti starosedioci na ovim prostorima .

Prvo nisam Makedonac. Drugo, ako ti mislis da je Wikipedija makedonski izvor, ovdje ce biti smijeha. I trece, potrazi turske izvore, koje kazu da je trecina stanovnika bilo turske nacionalnosti, a ostalo ortodoksni Bugari, t.j. clanovi bugarske egzarhije. I nesto sitno zidova i cigana. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 18:10 

Svi su tada napisani kao Turci , koji je bio Islamske vjere , to si trebao znati .
Drugo , taj izvor je od Turskog teftera .

Dalje :
Gabriel Louis Jaray also admitted that the Albanian element fulfilled a large space in the Vilayet of Manastir, and the whole Vilayet of Kosova, to the bank of Vardar in Shkup. He said of Shkup that “it is one of the vanguard castles of the Albanians and one of their main cities”. According to the facts that he refers to, it comes out that Shkup ( Skopje ) had 45,000 inhabitants, of whom 25,000 were Muslims, almost all Albanians, 10-15,000 Bulgarians, 3,000 Serbs and 2,000 Jews. Whereas, he qualified Peja, Gjakova and Prizren as fully Albanian cities.12
Citat:
The Albanian coast, one of the most attractive in this region, that was about 500 kilometres long, had many isles, ports and cities with developed crafts and economy.
In addition to it, the continental part of the Albanian land had fertile soil in Dukagjin and Kosova, and the regions of Toplica, Kosanica, Presheva, Kumanova, Shkup (Skopje), Tetova, Kërçova, Arta and Janina.1

Autor : Lord Broughton (1809) , German authors, Kettler and Kiepert (Berlin, 1876),

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 18:19 

1257

George Acropolites:
An Albanian Uprising
Historian George Acropolites (1217-1282) was the tutor of Emperor Theodore II Lascaris (r. 1254-1258) and later became rector of the university in Constantinople. His 'Chronicle' of the Nicaean Empire, based to a good degree on first-hand information and personal observations, covers the years 1203-1261.
Citat:
When the two promised to carry out our decisions, I left them and hastened to Ohrid with my retinue to find out whether I would be able to put the situation in Albania back in order. I resolved to send the imperial sewer, Isaac Nestongus, to Albania and gave the usual orders for him to assume the supreme command. I was well aware of the fact that I could make such decisions without the slightest danger, i.e. that I could replace any of the regional tax and government officials, military commanders or local authorities at whim. I then decided to set off for Albania myself to bring the situation in that country back under control and to find out what the sewer had actually accomplished. On my departure from Albania, I took the sewer and all the forces with me because the Albanian people had acted in advance and had already carried through with their uprising. They had all defected to the turncoat Despot Michael. Since I could see for myself that everything was in turmoil, I left Dibra, where I had spent more days than necessary and where the enemy had encircled us, and took Ohrid by storm with several members of my retinue. In Ohrid I left the sewer to guard the castle and, marching through Prespa and a place called Siderokastron, reached Prilep. There I had the impression of having arrived in a safe haven.

================================================
1328, 1332, 1336

John Cantacuzene:
Unruly Nomads Pay Homage to the Emperor
Typical of the many short references to the Albanians in Byzantine chronicles is the following text by the Emperor John VI Cantacuzene (r. 1347-1355), whose 'History' covers the years 1320-1356. Here as in other texts, the Albanian tribes are described as wild and unruly nomads living in mountainous regions in the summer months and migrating to the lowlands in the winter months.
While the emperor was spending about eight days in Achrida (Ohrid), the Albanian nomads living in the region of Deabolis (Devoll)
appeared before him, as well as those from Koloneia (Kolonja) and those from the vicinity of Ohrid (1). They paid homage to the emperor and willingly offered him their services. Those who lived farther away on the borders of the Byzantine Empire were commanded by letters from the emperor to hasten to Thessalonika in order to pay homage, which they did a short time later.
While the emperor was staying in Thessaly (2), the unruly Albanians living in the Thessalian mountains appeared before him who, according to their tribal leaders, are called Malakasians, Buians and Mesarites and whose numbers reach 12,000. They paid homage to the emperor and promised to serve him, for they were afraid of being annihilated by the Byzantines at the onset of winter, living as they do, not in towns, but in the mountains and in inaccessible regions. Since they must abandon these regions in the winter due to the cold and snow, which falls in incredible amounts in such vicinities, they believed that they would easily fall prey to them.

Ovo je pre Turaka .
Kad budete donjeli vaki dokaza onda mozemo pricati a ne lagati bez stida sve i svuda , mada smo jedini narod koji smo vas priznali ko Naciju , To je greska bila .

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 19:58 

Lati je napisao/la:
Svi su tada napisani kao Turci , koji je bio Islamske vjere , to si trebao znati .
Drugo , taj izvor je od Turskog teftera .

Dalje :
Gabriel Louis Jaray also admitted that the Albanian element fulfilled a large space in the Vilayet of Manastir, and the whole Vilayet of Kosova, to the bank of Vardar in Shkup. He said of Shkup that “it is one of the vanguard castles of the Albanians and one of their main cities”. According to the facts that he refers to, it comes out that Shkup ( Skopje ) had 45,000 inhabitants, of whom 25,000 were Muslims, almost all Albanians, 10-15,000 Bulgarians, 3,000 Serbs and 2,000 Jews. Whereas, he qualified Peja, Gjakova and Prizren as fully Albanian cities.12
Citat:
The Albanian coast, one of the most attractive in this region, that was about 500 kilometres long, had many isles, ports and cities with developed crafts and economy.
In addition to it, the continental part of the Albanian land had fertile soil in Dukagjin and Kosova, and the regions of Toplica, Kosanica, Presheva, Kumanova, Shkup (Skopje), Tetova, Kërçova, Arta and Janina.1

Autor : Lord Broughton (1809) , German authors, Kettler and Kiepert (Berlin, 1876),

Turski tefter je jedino i validan. Pa oni su uradili popise, ne neke svabe i Englezi. Kako moze neki stranac da ima vise informacija od zvanicnih turskih predstavnika. I daj, napisao netko nesto, i ti se ugrabis za to. A oficijalne dokumente te ne zanimaju. I za albance su pisali gomila povjesnicara da su dosli sa kavkaza, pa sto ne uzmes to kao relevantno. I majke ti, odkud Srbi tada u skopju? Sto necu cut. :hajduk1

Vrh

PostPostano: 03 svi 2010, 23:25 

Ne pitaj decko , imas autora , imas i taj link , i slobodno trazi sam po googel da le je ovo tacno , a ima valla jos puno dokaza .
Dok ne pustujes dokaza , nista . A i taj neki tefter ti fali ( mislim na sllavo-makedonaca) , i toga nemate :)
Prema tome , sve najbolje .. Vracam se u ovoj temi kad budete dokazivali za vas , a ne samo .............. :basket

:HercegBosanac

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: