HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 01:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dodik: Policija jedan od najvažnijih identiteta RS
PostPostano: 05 tra 2012, 08:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
slika


BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik RS, izjavio je da je MUP RS, 20 godina od osnivanja, jedan od najvažnijih identiteta RS, te da je Policija RS najbolja policijska organizacija u BiH.
U Banjaluci, na svečanoj akademiji povodom Dana policije RS i 20 godina MUP-a RS, Dodik je rekao da policija RS ima namjeru da bude dio zadatka borbe za očuvanje mira, te borbe protiv kriminala i korupcije.
"Naše društvo još traži jaku policiju i policajci moraju imati društveni autoritet", naglasio je Dodik.
Predsjednik RS kaže da će se zauzimati za bolji status i položaj policajaca, te dodaje da će tražiti da u roku od 60 dana bude riješeno pitanje novog voznog parka i uniformi za policiju RS. Dodik je na svečanoj akademiji Stanislavu Čađi, ministru unutrašnjih poslova RS, uručio orden RS na lenti.
Čađo je ocijenio da je MUP RS institucija koja je u proteklih 20 godina prolazila kroz mnoga iskušenja i stasala u jedan od najpouzdanijih i najsnažnijih simbola RS. Podsjetio je i na nastojanja da se umanji značaj i ospori legitimitet institucija RS, među kojima i MUP-a.
"Savladani su i ti najveći poratni izazovi, ali i dalje tinjaju želje nekih da uzmu nadležnosti naših institucija. Mi nećemo pokleknuti", poručio je Čađo.
Čađi, njegovim saradnicima i svim pripadnicima policije i MUP-a RS, jubilej je čestitao Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH
"Neizmjeran je doprinos pripadnika Policije RS stvaranju i očuvanju RS", ocijenio je Radmanović.
Gojko Vasić, direktor policije RS, rekao je da je u protekle dvije decenije policija bilježila stalni napredak, iako se uvijek borila sa određenim problemima, te da je nastojala da svojim radom onemogući bilo kakvo štetno djelovanje prema građanima i društvenoj zajednici.
Resorni ministar je tokom današnje svečanosti dodijelio "Zlatni znak policije RS" Miloradu Veljoviću, direktoru policije Srbije, Matijašu Šinkovecu, zamjeniku generalnog direktora policije Slovenije, i Vesku Vukadinoviću, pomoćniku direktora Uprave policije Crne Gore.
"Zlatni znak policije" dobili su i Odjeljenje za sprečavanje organizovanog kriminaliteta i borbu protiv neovlaštene proizvodnje i prometa droga, Sektor kriminalističke policije, CJB Banjaluka, Jedinica za podršku Foča, te Zoran Ušćumlić, Denis Rašić, Slobodan Sarić i Đuro Mutlak, službenici Policijske stanice Višegrad. "Srebrni znak" dodijeljen je četvorici policajaca.
Pripadnici Specijalne policije izveli su danas na Trgu Krajine u Banjaluci pokaznu vježbu, na kojoj su prikazane borilačke vještine i hapšenja lica tokom terorističkog napada. Ovaj jubilej obilježen je prigodno i u drugim gradovima RS, pa su tako pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica položili cvijeće kod spomen-ploče poginulim pripadnicima policije.
Spomen-ploča policajcima
U Policijskoj stanici Kneževo/Skender Vakuf, povodom Dana policije danas je otkrivena i osveštana spomen-ploča petorici policajaca koji su poginuli u proteklom ratu.
U prisustvu porodica, radnih kolega i saboraca poginulih pripadnika policije, služen je parastos, prislužene su svijeće i položeno cvijeće na spomen-ploču.
"Danas je dan kada se s ponosom sjećamo petorice naših radnih kolega koji su kao pripadnici policije izgubili živote na ratištima širom RS", istakao je Duško Laketić, komandir Policijske stanice Kneževo/Skender Vakuf.
On je podsjetio da su proteklih dana pripadnici policije u ovoj lokalnoj zajednici posjetili i porodice poginulih kolega kojima je danas služen pomen.
U okviru aktivnosti povodom Dana policije i 20 godina postojanja i rada MUP-a RS, ova policijske stanica organizovala je i "Dan otvorenih vrata" i tom prilikom ugostila mališane iz Dječijeg obdaništa "Radojka Lakić" u Kneževu/Skender Vakufu.
U petak će biti upriličen svečani ručak i druženje zaposlenih u Policijskoj stanici Kneževo/Skender Vakuf.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 137 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO