Jesu vam grdni kraljevi isati! Bolji meni zvonimir habsburg.
Rugas se njihovim kraljevima, a za svoga gospodara ste uvijek imali tudina! Ili Madara turkolikog ili Svabu habsburga kojem bi neki ovdje ponovo rado konjusarili i timarili! Vladari Srba su uvijek govorili njihovim jezikom.
_________________ #Factofthemonth: Hrvati u BiH ne drže nijedan veći grad (u cijelini) u BiH.
Amiđa je napisao/la:
Eminencija je napisao/la:
Jesu vam grdni kraljevi isati! Bolji meni zvonimir habsburg.
Rugas se njihovim kraljevima, a za svoga gospodara ste uvijek imali tudina! Ili Madara turkolikog ili Svabu habsburga kojem bi neki ovdje ponovo rado konjusarili i timarili! Vladari Srba su uvijek govorili njihovim jezikom.
Tako je, brate Amidžo, mada su Petar I, Aleksandar I i Petar II bili i njihovi kraljevi, tj. govorili su njihovim jezikom.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
Božićna poruka NJKV:
Citat:
24/12/2018
U vreme rođenja Isusa Hrista, dana velike radosti za sve hrišćane, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar upućuje svim građanima Srbije i ljudima širom sveta koji proslavljaju Božić po gregorijanskom kalendaru najsrdačnije čestitke u ime svoje porodice i u svoje ime.
„Povodom nastupajućeg praznika Hristovog rođenja upućujem svoje iskrene čestitke svima koji ovaj dan slave prema gregorijanskom kalendaru. Želim vam da dan kada su ljubav, mir i radost obasjali zemlju proslavite u sreći, spokojstvu i plemenitim mislima i okruženi svojim najmilijima.
Želim vam svima da toplina i radost ovog velikog Svetog praznika ispune vaše domove i da milošću Božjom imate bogatu i blagoslovenu novu 2019. godinu. Mir Božji, Hristos se rodi!”, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.
Vujadin je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:
Ne može, maco, još. Znaš valjda kako to ide, tj. kada sin nasleđuje oca.
Onda bolje da sačekamo da sin nasledi oca.
Zbog života u komunističkom režimu, mi Srbi smo zaboravili da je pokorost vrlina. Kad je reč o državi, pokornost Kralju je vrhunska vrlina i patriotizam. Nas, na žalost još uvek, i na sreću sve manje, obuzima ta obest, da uzmamo sebi pravo da se postavljamo kao arbitri u situacijama kada treba da budemo verni i poslušni. No, proći će to. NJK Aleksandar II je veliki mučenik i borac za nacionalnu stvar, i da nam ga Bog poživi mnogaja leta. I da bude ono što patrijarh kaže da treba. Amin.
Zbog života u komunističkom režimu, mi Srbi smo zaboravili da je pokorost vrlina. Kad je reč o državi, pokornost Kralju je vrhunska vrlina i patriotizam. Nas, na žalost još uvek, i na sreću sve manje, obuzima ta obest, da uzmamo sebi pravo da se postavljamo kao arbitri u situacijama kada treba da budemo verni i poslušni. No, proći će to. NJK Aleksandar II je veliki mučenik i borac za nacionalnu stvar, i da nam ga Bog poživi mnogaja leta. I da bude ono što patrijarh kaže da treba. Amin.
Aleksije, jedan moj prađed, koji je zbog siromaštva početkom 20. vijeka odselio iz Like u Ameriku (toliko je bio bajan život u čemernoj Austrougarskoj) vratio se iz drugog kraja svijeta, i kao solunski dobrovoljac borio se za oslobođenje svih srpskih zemalja. Nije se kao solunski dobrovoljac borio za dinastiju, nego za slobodu srpskog naroda i srpske države.
A dinastija je kad se opet zapucalo 1941, pobjegla na ostrvo pjegavaca, ostavivši narod i državu na milost i nemilost okupatoru.
Vujadin je napisao/la:
Aleksije, jedan moj prađed, koji je zbog siromaštva početkom 20. vijeka odselio iz Like u Ameriku (toliko je bio bajan život u čemernoj Austrougarskoj) vratio se iz daleka, i kao solunski dobrovoljac borio se za oslobođenje svih srpskih zemalja. Nije se kao solunski dobrovoljac borio za dinastiju, nego za slobodu srpskog naroda i srpske države.
A dinastija je kad se opet zapucalo 1941, pobjegla na ostrvo pjegavaca, ostavivši narod i državu na milost i nemilost okupatoru.
Od Osla do Atine, sve kraljevske kuće i državne vlade su se evakuisale. To se tada tako radilo, i to je bilo najrazumnije u tom trenutku.
Aleksije, imali su pune 22 godine da najure nepoželjnu manjinu sa Kosova i Metohije čijih je pripadnika na popisu 1931. bilo svega 330.000. I još neke remetilačke faktore. Neke stvari je trebalo tad temeljito odraditi kad smo bili u najboljoj poziciji ikad u istoriji. Ponosim se kraljem Petrom Oslobodiocem, ali ovo posle njega...
Vujadin je napisao/la:
Aleksije, imali su pune 22 godine da najure nepoželjnu manjinu sa Kosova i Metohije čijih je pripadnika na popisu 1931. bilo svega 330.000. I još neke remetilačke faktore. Neke stvari je trebalo tad temeljito odraditi kad smo bili u najboljoj poziciji ikad u istoriji. Ponosim se kraljem Petrom Oslobodiocem, ali ovo posle njega...
OK, ali to je druga tema. U te 22 godine imali su i probleme sa Hrvatima i Makedoncima, tako da to i nije bio baš povoljan period. Kralj Aleksandar je veliki heroj, mislim da i njega treba poštovati.
Ali hoću da se osvrnem na argument "napustili zemlju 1941." Draža, i ceo pokret u ratu, to napuštanje zemlje nisu zamerali Kralju, zbog čega treba imati u vidu da je naglašavanje te činjenice obično komunističko podmetanje na koje ne bi trebalo da nasedamo. Glavne vojvode koji su preživeli rat, Đujić i Jevđević, kao i drugi ravnogorci, bili su uz kralja posle rata, uprkos pozivu 1944. da se stave pod Titovu komandu. I sam Draža je to razumeo kao iznuđen potez kralja, a ne kao neku njegovu želju. I mi umesto da se rukovodimo postupcima tih ljudi, izmišljamo neku toplu vodu i pokazujemo da nasedamo na neke zlonamerne priče.
Hoću da kažem da ne treba da nasedamo na podmetanja onih koji nam ne misle dobro.
A kad smo bili u boljoj poziciji? U Titovoj Jugoslaviji u kojoj smo rasparčani po antisrpskim republikama i pokrajinama?
Period između dva svjetska rata je vjerovatno naša najbolja politička pozicija ikad u prošlosti. Na strani zemalja pobednika, mogli smo da napravimo unutrašnje uređenje kakvo smo hteli, da uradimo šta hoćemo. A nažalost nismo.
aleksije radicevic je napisao/la:
"napustili zemlju 1941."
Sasvim normalna stvar, ko i svi drugi državnici. I belgijski je kralj napustio zemlju, i poljska vlada itd.Veća je sramota da državne poglavare neprijatelj žive uhvati.
_________________ ...Mi ćemo naše uzet lipo, ako će oni lipo, ako neće, onda ćemo mi radit svoj posa...
Pridružen/a: čet lis 08, 2009 6:58 pm Postovi: 22332 Lokacija: Gl. grad regije
Pobježe Vujadin a jednostavna pitanja sam postavio. Čak ni Karamelo ne ulijeće a miješa se u sve kao vegeta.
Evo kako ja vidim budućnost Srbije (možda i BiH), gospodarski jaz između EU i Srbije će se sve više povećavati. Narod će iseljavati, dijelom i u Hrvatsku, u jednoj generaciji će postajat ono gdje su došli, posebno u Hrvatskoj.
Navala imigranata sa istoka će biti tolika da će se zadržavati na prvoj jakoj granici a to je hrvatska granica. Vremenom će ostajati i živjeti. Otprilike kao što se sad događa u USK a mislim da će takva cijela Srbija bit. I neće biti integrirani nego poput Albanaca danas.
E sad, koliko sam u pravu, vrijeme će pokazat. Koliko god vam se sviđala ili ne moja prognoza ona je utemeljena na povijesti, sadašnjem stanju i nekim realnim predviđanjima. Ako imate bolju, slobodno iznesite.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.