HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 08:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 15348 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 614  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 02:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 15 srp 2019, 20:21
Postovi: 838
Citat:
Citat:
USB KOJI ŠTITI OD 5G? ‘Laki-gospodar-jednostavnosti’ prodaje ga za 2.500 kn. Stručnjaci su ga rastavili i evo rezultata

Taj se uređaj prodaje po cijeni od 2.500 kuna, a ekipa iz britanske tvrtke za sigurnost Pen Test Partners odlučila ga je kupiti i rastaviti kako bi iz prve ruke vidjela tu novu tehnologiju zaštite.

Iza ovog proizvoda stoji Crnogorac dr. Ilija Lakičević, koji sebe naziva “Laki-gospodar jednostavnosti”.

https://otvoreno.hr/magazin/usb-koji-stiti-od-5g-laki-gospodar-jednostavnosti-prodaje-ga-za-2-500-kn-strucnjaci-su-ga-rastavili-i-evo-rezultata/290154


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 06:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 25 sij 2020, 15:08
Postovi: 4051
Lokacija: Свет
Lutorčina je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Koliko bedastoća u tako malo teksta. :zubati

SPC ni do koljena nije RKC u Hrvata, kako vjersko-praktično tako i političko-svjetonazorski.

Katolika je koliko i Kineza, pravoslavnih jedno 4-5 puta manje.


Mene samo čudi da smo uopšte na bilo kakvoj liniji hrišćanstva. Kakvu smo krvavu istoriju imali očekivanja bi bila da smo ateisti ko Estonci. Najveće stradanja kroz istoriju doživjeli smo od kršćanskih zemalja,u stopu ih prate islamske zemlje. Za RKC skidam kapu,jer ona ima najjači političko svjetonazor. Ovo duhovnost,misa/služba to je za stado ovaca. Vlada onaj ko ima pare i moć.


Istina se ne meri masovnim odobravanjem, može da ih bude i 3,5 milijarde, klasična latinska gordost. Ko sam šta sam... I takav ćeš sa gordošću u srcu ući u Carstvo nebesko... Tužna zabluda.

_________________
Долетеће бели голуб, једне зоре ране...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 06:14 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
Kapelu srušili, ali duh Njegoša i srpstva ojačali

Knjiga kraljevog sekretara o Njegošu i mauzoleju, nastala u emigraciji u Minhenu osamdesetih, uskoro i pred našim čitaocima u izdanju užičkog arhiva i Arhiva Republike Srpske

http://www.politika.rs/sr/clanak/455044 ... va-ojacali
Užice – „Srpska pravoslavna crkva opunomoćila je mitropolita crnogorsko-primorskog Danila da se usprotivi rušenju kapele na Lovćenu i protesti su počeli da stižu sa svih strana. Uzbuđenje celog srpstva je bilo ogromno, jasno se uviđalo da je glavni cilj srušiti kapelu Njegoševu na Lovćenu, koju je obnovio pokojni kralj Aleksandar Prvi. Konkretno je rečeno da je porušena Njegoševa crkvica na Lovćenu da ne bude mesto hodočašća vernika, da se poruši oltar ispred kojeg su vernici upućivali molitve Svevišnjem Bogu sa strahopoštovanjem, i to je učinjeno od ateističkog režima...”

Ovako je 1983. o rušenju kapele na Lovćenu pisao u emigraciji u Minhenu Momčilo Vuković Birčanin (1911–1984), posle rata sekretar kralja Petra Drugog Karađorđevića, pokretač srpskog glasila „Beli orao” u Minhenu. Čovek kome je Titova vlast oduzela jugoslovensko državljanstvo zato što posle rata nije hteo da se vrati u Jugoslaviju, a on nemačko nije prihvatio.

Sada se publikuje Vukovićeva knjiga o Njegošu, iz koje je pomenuti odlomak o kapeli na Lovćenu. Knjigu izdaju Istorijski arhiv Užice i Arhiv Republike Srpske. Njene delove je pre objavljivanja dao za „Politiku” direktor užičkog arhiva Željko Marković, koji je od Vukovićeve naslednice dobio autorska prava da publikuje sva njegova dela.

Odlomak tog Vukovićevog dela počinje opisom kapele, crkvice vladike Rada, kako su je zvali u Crnoj Gori. Dugačka je svega pet, a široka 3,5 metara, posvećena Svetom Petru Cetinjskom. „Tu je prenošeno telo Njegoša na dan 14. oktobra 1855. i položeno, koje je bilo privremeno sahranjeno u crkvi Sv. Petra mitropolije na Cetinju.”

Pominju se dani Velikog rata, kada austrougarska okupaciona komanda osetivši da se u narodu nešto sprema naredi da se posmrtni ostaci Njegoša uklone iz kapele na Lovćenu. „Tadašnji mitropolit crnogorsko-primorski, koji je primio to naređenje, morao se pokoriti i odredio je komisiju, koja je, u prisustvu okupacionih predstavnika, noću 12/13. avgusta 1916. godine u tajnosti izvršila ovo naređenje i prenela ostatke Njegoša sa Lovćena u cetinjski manastir.”

Ali čim je Jugoslavija nastala, osnovan je na Cetinju odbor za prenos Njegoševih kostiju na Lovćen. Sabor SPC prihvatio je inicijativu 1921, a za ktitora se primio kralj Aleksandar Prvi kao krvni rođak pokojnog Njegoša. Crkvica vladike Rada na Lovćenu obnovljena je o trošku kralja Aleksandra, piše Vuković. Kralj lično od naroda toplo dočekan u Crnoj Gori, prisustvovao je 21. septembra 1925. svečanom prenosu Njegoševih kostiju u obnovljenu crkvicu. Na Njegoševom grobu besedu je održao episkop Nikolaj Velimirović.

Birčanin tu citira i Njegošev amanet: „Ja hoću da me sa’ranite u onu crkvu na Lovćenu. To je moja želja, koju u vas ištem da je ispunite i ako mi ne zadate Božiju vjeru da ćete tako učiniti kako ja hoću, onda ću vas ostaviti pod prokletstvom, a moj poslednji čas biće mi najžalosniji i tu moju žalost stavljam vama na dušu.”

U doba Titove vlasti kapela je ipak sklonjena. Birčanin navodi da je tada komunistički režim u Jugoslaviji zvanično oglasio ideološko-političku borbu protiv srpskog nacionalizma. Na ovom pravcu kao odbrambeni bedem stajao je duh Njegoša kroz njegova dela, koji nije mogao biti istrgnut iz srpskog duhovnog bića. Slede pojedinosti o ideji za podizanje spomenika Njegošu, začetoj još od kralja Aleksandra koji je to ponudio Ivanu Meštroviću, što nije ostvareno. Ideja oživljava s početka pedesetih kada se obeležavao vek od Njegoševe smrti. Odbor za proslavu tog jubileja, beleži Birčanin, raspisao je konkurs za projekat spomenika, kome nije bila određena lokacija, a obratili su se Meštroviću. On je zatražio svoje planove iz 1925. za kralja Aleksandra. „Meštrović je na ulaz stavio kao karijatide dve devojke Crnogorke u narodnoj nošnji i to je bila jedina izmena starog projekta, koji je kralj, prema mišljenju crkvenih predstavnika, odbio jer nije imao ničega hrišćanskog, već paganskog”, napominje autor.

Sredinom šezdesetih Crna Gora je osnovala komisiju za reorganizaciju muzeja na Cetinju, kojom je predsedavao dr Lazar Trifunović, koja je zaključila da se na Lovćenu ne podiže Njegošev mauzolej po projektu Meštrovića.

Tada je, piše dalje Vuković, uprava cetinjskog muzeja obavila i anketu među jugoslovenskim intelektualcima o podobnosti Meštrovićevog projekta. Anketu su dostavili na 33 imena, odazvalo ih se 10: Grgo Gamulin i Vanja Raduš iz Zagreba, te Sido Marjanović iz Sarajeva su za izvođenje Meštrovićevog projekta na Lovćenu, a protiv su bili Miroslav Krleža, Cvito Fisković, Kruno Prijatelj, Oto Bihalji Merin, Risto Stijović, Milo Milunović i Luc Menaše, navodi autor.

Ipak vlast je radila po svome, uprkos protivljenju Srpske pravoslavne crkve, pa je porušila kapelu na Lovćenu, a podigla veliki mauzolej. „Drugi cilj rušenja je bio, navodno, ’oslobođenje’ stanovništva od srpske pravoslavne vere, koja je za taj ateistički režim ’mitomanija’. No i oni su postigli obrnut rezultat, duh Njegoša je oživeo još u jačoj snazi i ojačao srpsku nacionalnu svest”, ističe Vuković, pominjući da pobožni narod u Crnog Gori veruje da je ovdašnji zemljotres 1979, „pod kojim su zadrhtali i teški kameni zidovi paganskog mauzoleja na Lovćenu kletva vladike Rada što mu porušiše njegovu crkvicu”. Birčanin zaključuje da je mauzolej podignut kao paganski simbol, protiv volje vaskolikog srpstva, po želji ateističkog režima.

Podsećanja radi, prošle godine je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio, a „Politika” prenela, da se „prokletstvo sa Crne Gore neće skinuti sve dok se ne vrati Njegoševa crkva na Lovćen”.

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 06:17 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
https://www.novosti.rs/vesti/planeta.30 ... ricu-VIDEO

Krstonosnu kolonu koja je od Kuča krenula ka hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici za moštima Svetog Arsenija, presreli su službenici Uprave policije na Kakarickoj gori.

Nakon što su, na veličanstven način, dočekali mošti Svetog Arsenija Sremca, naslednika Svetog Save, prvi put nakon 164 godine, i tako obeležili Spasovdan, Kuči su se auto-litijom zaputili prema Podgorici.

Policija je kolonu razdvojila na dva dela, usmeravajući jedan deo vozila na skretnicu preko Kakaricke gore, zbog „prevelike gužve“.

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 06:25 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
ikmandvaradtist je napisao/la:
Dudu,

nakon što su sile Zapadne Evrope prestale da budu katoličke tvrđave, štafetu su preuzele Južnoameričke... sad kad i one to prestaju biti, hvatate se za Afričke subsaharan plemenske zajednice kao davilac za slamku... šta ćete kad i tu puknete?


U jednoj Poljskoj više ljudi ode u Crkvu nego u svim pravoslavnim zemljama zajedno. Pravoslavlje je mrtvo, kao duhovna kategorija ne postoji, malo narodnog folklora i to je sve. https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0 ... 27451.webp

Pravoslavne zemlje prednjače u pobačajima, kurvaluku, starletama, instagramušama, trgovini drogom, i međusobnim izopčavanjima i nepriznavanjima. Nema tu V od vjere. Pravoslavlje je mrtvo već stoljećima, ostalo je samo fasada prevučena preko neopoganštine i etnofiletizma.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 06:47 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
Oseća se neka gorčina od ranog jutra u tvojim slovima, mrčo. :laugh

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 06:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 25 sij 2020, 15:08
Postovi: 4051
Lokacija: Свет
divizija je napisao/la:
ikmandvaradtist je napisao/la:
Dudu,

nakon što su sile Zapadne Evrope prestale da budu katoličke tvrđave, štafetu su preuzele Južnoameričke... sad kad i one to prestaju biti, hvatate se za Afričke subsaharan plemenske zajednice kao davilac za slamku... šta ćete kad i tu puknete?


U jednoj Poljskoj više ljudi ode u Crkvu nego u svim pravoslavnim zemljama zajedno. Pravoslavlje je mrtvo, kao duhovna kategorija ne postoji, malo narodnog folklora i to je sve. https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0 ... 27451.webp

Pravoslavne zemlje prednjače u pobačajima, kurvaluku, starletama, instagramušama, trgovini drogom, i međusobnim izopčavanjima i nepriznavanjima. Nema tu V od vjere. Pravoslavlje je mrtvo već stoljećima, ostalo je samo fasada prevučena preko neopoganštine i etnofiletizma.


Dakle četvrt crvenih fenjera, građanski brak (čitaj udruženje građana), normalizacija eutanazije, istopolni brakovi, abortus... sve istok kriv, a doživelo procvat na zapadu. Auh... Uvek kažem, kad lažeš laži na veliko... Morbidno ste opsednuti sobom.

_________________
Долетеће бели голуб, једне зоре ране...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 07:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35314
Lokacija: Gl. grad regije
Bio sam u Red lightu nedavno. Što mu fali? Šteta što to nemamo svugdje. :neznam

Bili bi ljudi sretniji. Kod nas je eutanazija normalna. Ne liječe ljude. Dok istospolci otkriju kako je zajebano u braku bježat će iz njega. :D

Abortusa ima vrlo malo gdje su ljudi educirani.

Što se mene tiče ta vaša srednjovjekovna priča treba bit dio folkora i povijesti a ne života.

Ovo sto rade u CG je slično islamskom fundamentalizmu.

Sad se samo čeka terorizam i klanja ljudi a blizu su toga.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 08:09 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
Fora je što se tebe ne tiče. :zubati

Šta će ti svuda Red lajt? Da imaš gde da pobegneš od zaebanog braka? :neznam

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 09:58 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
podrinje je napisao/la:
Dakle četvrt crvenih fenjera, građanski brak (čitaj udruženje građana), normalizacija eutanazije, istopolni brakovi, abortus... sve istok kriv, a doživelo procvat na zapadu. Auh... Uvek kažem, kad lažeš laži na veliko... Morbidno ste opsednuti sobom.


Prvo, zapad su protestanti.

Drugo, izvuci nekad statistike pa vidi gdje tog abortusa ima najviše.https://www.statista.com/statistics/866 ... te-europe/ U kojim djelovima Europe se SIDA najviše širi https://cdn.statcdn.com/Infographic/ima ... 16254.jpeg, gdje ima najviše kurvaluka, prostitutki, instagramuša, intravenoznih ovisnika, obiteljskog nasilja (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg.

Katoličke zemlje su najreligioznije zemlje u Europi. Pravoslavlje je umrlo ko i protestantizam, ni za blagdane u crkve ne idete, sve Božje zakone ste odbacili. Samo su protestanti gori od vas.

Ovo što se dešava u CG je obični sukob oko imovine i nacionalizam, veze s vjerom nema.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 10:15 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
Čim tebe toliko "žulja" i "brine" znači da je sve kako valja i trebuje. :thumbup1

Često pišeš da se treba napraviti debelo rastojanje sa "jugoistočnim narodima", bilo bi lepo da to svojim primerom pokažeš. Reguliši verska pitanja po EU.

Veze ti sa vezom nemaš.


Desna ruka Svetog Jovana Krstitelja i brojne relikvije čuvaju se u Cetinjskom manastiru
https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... stiru.html

Dok poručuje "Ne damo svetinje", narod širom Crne Gore u mirnim litijama podseća na sve u veri utemeljeno i sačuvano vekovima unazad. U toj bogatoj baštini, posebno mesto zauzima Cetinjski manastir i relikvije koje se u njemu čuvaju - deo časnog krsta na kome je Hristos razapet i desna ruka Svetog Jovana Krstitelja, ali i izuzetno vredni bogoslužbeni predmeti, rukopisne i štampane knjige i ikone.

Desna ruka Sv. Jovana, kojom je krstio Hrista, od Sevastije do Cetinja prošla je hiljade kilometara. Malteški vitezovi su je predali ruskom imperatoru Pavlu I Romanovu, zajedno sa delom Časnog krsta, i ikonom Majke Božje Filerimske.

Tokom Boljševičke revolucije, te svetinje je spasila kraljica Marija Fjodorovna Romanov, da bi ih 1932. mitropolit kijevski, poklonio kralju Aleksandru Karađorđeviću, u znak zahvalnosti za prihvatanje desetina hiljada ruskih izbeglica.

Posle bombardovanja Beograda, kralj Petar II Karađorđević preneo ih je na Ostrog, gde su skrivene provele rat, a u jednoj policijskoj raciji 1952. oduzete crkvi.

Do 1978. godine ruka Sv. Jovana Krstitelja bila je u sefu Udbe, da bi je mitropolit Amfilohije 1993. izneo na svetlost dana. Od tada je ona u crkvi Cetinjskog manastira.

Tu, uz mošti Svetog Petra Cetinjskog, je i kovčežić sa delom Časnog krsta, i ove svetinje okupljaju vernike iz celog sveta. U manastirskoj riznici je i kruna Sv. Kralja Stefana Dečanskog iz 14. veka.

"Patrijarh Arsenije Čarnojević prije seobe, 1688. godine, seobe Srba sa Kosova, da je doneo i ostavio upravo na čuvanje u Cetinjski manastir, iz prostog razloga što je Arsenije Čarnojević bio odavde, sa Cetinja", priča Jovan Markuš, koordinataor za zaštitu kulturnih dobara, Mitropolija crnogorsko-primorska.

Po drugom predanju, krunu je doneo dečanski iguman Danilo Kažanegra. Ovde je i dragoceni epitrahilj Svetog Save, odežde Sv. Petra Cetinjskog, Petra II Petrovića Njegoša, bogato ukrašene ikone, predmeti od plemenitih metala, rukopisne knjige iz 13. veka i one iz prve ćirilske južnoslovenske štamparije.

Tragovi davnih vremena, drevne Zetske episkopije, koju je Sveti Sava osnovao 1219. da bi u vreme cara Dušana bila uzdignuta na stepen mitropolije, ovde živo svedoče o duhovnosti, kulturi, ali i teškim iskušenjima koja je Srpska pravoslavna crkva preživela.

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 11:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58743
Lokacija: DAZP HQ
divizija je napisao/la:
ikmandvaradtist je napisao/la:
Dudu,

nakon što su sile Zapadne Evrope prestale da budu katoličke tvrđave, štafetu su preuzele Južnoameričke... sad kad i one to prestaju biti, hvatate se za Afričke subsaharan plemenske zajednice kao davilac za slamku... šta ćete kad i tu puknete?


U jednoj Poljskoj više ljudi ode u Crkvu nego u svim pravoslavnim zemljama zajedno. Pravoslavlje je mrtvo, kao duhovna kategorija ne postoji, malo narodnog folklora i to je sve. https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0 ... 27451.webp

Pravoslavne zemlje prednjače u pobačajima, kurvaluku, starletama, instagramušama, trgovini drogom, i međusobnim izopčavanjima i nepriznavanjima. Nema tu V od vjere. Pravoslavlje je mrtvo već stoljećima, ostalo je samo fasada prevučena preko neopoganštine i etnofiletizma.


pravoslavlje je vjerojatno zamrlo s komunizmom, praktički su svi pravoslavni završili pod komunizmom, a drugo bitnije nisu mu bili opozicija jer su crkve nacionalne i pod kontrolom države. opet je samo RKC bila problematična kao i u turski vakat, Poljaci, Litavci i Hrvati kao najveći oponenti komunizma.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 11:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
divizija je napisao/la:
Prvo, zapad su protestanti.

Drugo, izvuci nekad statistike pa vidi gdje tog abortusa ima najviše.https://www.statista.com/statistics/866 ... te-europe/ U kojim djelovima Europe se SIDA najviše širi https://cdn.statcdn.com/Infographic/ima ... 16254.jpeg, gdje ima najviše kurvaluka, prostitutki, instagramuša, intravenoznih ovisnika, obiteljskog nasilja (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg.

Katoličke zemlje su najreligioznije zemlje u Europi. Pravoslavlje je umrlo ko i protestantizam, ni za blagdane u crkve ne idete, sve Božje zakone ste odbacili. Samo su protestanti gori od vas.

Ovo što se dešava u CG je obični sukob oko imovine i nacionalizam, veze s vjerom nema.


Ne, nisu Zapad samo Protestanti, već i vi.

Dalje, abortusa ima više u Pravoslavnim zemljama ali makar nije deo zdravstvenog osiguranja kao od vas... a kako se kod vas vidi abortiranje, može se videti u ovim porukama (upozorenje: samo za jake želuce!):

https://www.redwhiteandfyou.com/somber-tweet-of-deceased-fetus-ignites-abortionists-to-respond-with-vile-hateful-comments/

Bukvalno se vaše žene hvališu abortusima, imaš #ShoutYourAbortion na kome se nadmeću koja ima više...

slika

Eno i u Irskoj je uveden, a mislilo se da je to Katolička tvrđava...

Kurvarluka je kod vas normalizovan kao bilo koje drugo zanimanje i žene se ohrabruju da se njime bave, karta nasilja prema žene koju si stavio pokazuje da je Švedska 10 X bezbednija za žene od Rusije ( :smijeh), a instagramovanje i Rijaliti ludilo sigurno nije jače nego kod vas...

Zaboravio si kod vas legalizovanu Pedofiliju, Zoofiliju i sl. simpatičnosti... a Muslimani pišaju u vodopadima po Katedralama u Parizu, pale, ruše, divljaju, siluju,... sve to je Katolkinjama jako sexy jer su to Alfa mužjaci, dominantni i jaki, dok su vaši inferiorni bezopasni Cuckovi tuurn off... vole one crnce, šta ćeš... tek će biti tonjenja Katolicizma, Muslimani se tek zagrevaju! :zubati

Dok Rusi konačno kreću u natalitetski plus, kreću i Katoličke "tvrđave" zapadne Evrope-doduše njihov porast je "tamnokožni"... a sa "Junuzacijom" Kiflatske sve to stiže i kod vas! Jer, "dala Mara dinar da uđe u kolo..." :yes


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 11:51 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
Supruga Radoja Zvicera pucala na napadače: Opasna Crnogorka naterala ubice u beg (FOTO)

https://www.novosti.rs/vesti/crna_gora. ... u-beg-FOTO

Supruga Radoja Zvicera (38), Tamara, pucala je na napadače u noći 26 maja, javljaju ukrajinski mediji.Oni su objavili fotografiju supruge ustreljenog mafijaša koja je snimljena u vreme pokušaja atentata na njenog supruga. Na snimku se vidi kako 35-godišnja žena drži pištolj.

Inače, Tamara važi za opasnu ženu koja je na čelu kavačkog klana u Ukrajini. Sa jos dvoje rođaka drži firmu u Kijevu.

:laugh

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 11:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 25 sij 2020, 15:08
Postovi: 4051
Lokacija: Свет
Uznemirujuće tupavog sveta ima ovde, ono baš...

_________________
Долетеће бели голуб, једне зоре ране...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 12:00 
Offline

Pridružen/a: 30 sij 2020, 20:18
Postovi: 2340
podrinje je napisao/la:
Uznemirujuće tupavog sveta ima ovde, ono baš...


To ti je kad na temi imaš dva fejk Srbina, pa ispadne kao pile sa sisama, tupavo :zubati

_________________
Pogled Joca Vujičića


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 12:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
U Crnoj Gori ima uzrečica "Jes', ka' u prkno!" u smislu "Jes', al' u qrcu!/kad bi se gađali trafikama!"... a Podsvest je jača nego što mislimo, često instinktivno iskoči kad pričamo budalaštine:



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 13:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 15 srp 2019, 20:21
Postovi: 838
divizija je napisao/la:
podrinje je napisao/la:
Dakle četvrt crvenih fenjera, građanski brak (čitaj udruženje građana), normalizacija eutanazije, istopolni brakovi, abortus... sve istok kriv, a doživelo procvat na zapadu. Auh... Uvek kažem, kad lažeš laži na veliko... Morbidno ste opsednuti sobom.


Prvo, zapad su protestanti.

Drugo, izvuci nekad statistike pa vidi gdje tog abortusa ima najviše.https://www.statista.com/statistics/866 ... te-europe/ U kojim djelovima Europe se SIDA najviše širi https://cdn.statcdn.com/Infographic/ima ... 16254.jpeg, gdje ima najviše kurvaluka, prostitutki, instagramuša, intravenoznih ovisnika, obiteljskog nasilja (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg.

Katoličke zemlje su najreligioznije zemlje u Europi. Pravoslavlje je umrlo ko i protestantizam, ni za blagdane u crkve ne idete, sve Božje zakone ste odbacili. Samo su protestanti gori od vas.
Ovo što se dešava u CG je obični sukob oko imovine i nacionalizam, veze s vjerom nema.


Sve točno, jedino što protestantkinja nema kao instagramuša i starleta :zubati
Stvarno sve instagramuše i starlete su iz istočne europe, najviše iz Rusije i okolice, ali i Srbija ih ima u ogromnom postotku u odnosu na populaciju.
Zanimljivo da Grkinja nema, znači točna je tvoja obzervacija da ih je socijalizam uništio.
Ono što je veliki grijeh u kršćanstvu je etnofiletizam i neopoganstvo, kao i kombiniranje antikrsne komunističke ideologije sa kršćanstvom, kao što to rade nacionalisti u Rusiji i Srbiji (veličanje SSSR-a kod Rusa)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 13:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 15 srp 2019, 20:21
Postovi: 838
Najčešći mješani brakovi na zapadu su oni između imigrantskih žena i zapadnih muškaraca.
Da ovaj lik ima love da izađe iz materinog podruma (ali vjerojatno nema jer mota kabele za 300 eura) pa da obiđe malo svijet i zapad (umjesto što informacije o svijetu kao pravi no-lifer crpi iz interneta, sa redita, memeova i ostalih izvora za koje normalan narod ne zna ni da postoje) vidio bi klubove u kojima domicilni muškarci se žvale sa domicilnim plavokosim curama isto kao i sa tamnoputim imigrantkinjama, dok tamnoputi imigranti stoje sa strane sa pivom u ruci.
Istočnoeuropljanke s druge strane su poznate kao "mudsharks", a najviše ih je i u Dubaiju i sličnim lokacijama, gdje se podvode Arapima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 14:16 
Offline

Pridružen/a: 27 kol 2019, 01:53
Postovi: 4146
divizija je napisao/la:
ikmandvaradtist je napisao/la:
Dudu,

nakon što su sile Zapadne Evrope prestale da budu katoličke tvrđave, štafetu su preuzele Južnoameričke... sad kad i one to prestaju biti, hvatate se za Afričke subsaharan plemenske zajednice kao davilac za slamku... šta ćete kad i tu puknete?


U jednoj Poljskoj više ljudi ode u Crkvu nego u svim pravoslavnim zemljama zajedno. Pravoslavlje je mrtvo, kao duhovna kategorija ne postoji, malo narodnog folklora i to je sve. https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0 ... 27451.webp

Pravoslavne zemlje prednjače u pobačajima, kurvaluku, starletama, instagramušama, trgovini drogom, i međusobnim izopčavanjima i nepriznavanjima. Nema tu V od vjere. Pravoslavlje je mrtvo već stoljećima, ostalo je samo fasada prevučena preko neopoganštine i etnofiletizma.

Tako nekako. Ukrajina ne samo da je duhovno uništena komunizmom,nego je materijalno osiromašila i prostitucija je tu postala ko dobar dan. Sa druge strane Poljska koja je izrazito religiozna nije uspjela da sačuva čednost svojih žena. U striptiz klubovima Amerike i Kanade Poljakinje su broj 1,iza njih dolaze Ukrajinke,pa Ruskinje,Čehinje,Slovakinje...i tako čitav istočni blok.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 14:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Lutorčina je napisao/la:
Tako nekako. Ukrajina ne samo da je duhovno uništena komunizmom,nego je materijalno osiromašila i prostitucija je tu postala ko dobar dan. Sa druge strane Poljska koja je izrazito religiozna nije uspjela da sačuva čednost svojih žena. U striptiz klubovima Amerike i Kanade Poljakinje su broj 1,iza njih dolaze Ukrajinke,pa Ruskinje,Čehinje,Slovakinje...i tako čitav istočni blok.


Ma, pusti ih, matori... uhvatili se uništene Ukrajine i kroz nju gledaju sve nas...

Uhvatili se podatka da Poljaci idu često u crkvu, kao da to nešto znači... Poljaci neki Uzor: oni koji se uvlače Amerima da im više ni nožni prsti ne vire! Poljakinje koje su radodajke na nivou Čehinja-s tim da se Česi makar ne pretvaraju i ne glume veće Katolike od Pape... :neznam

Šta reći tek za Prestonicu Porno industrije, Katoličku Mađarsku... ili Španiju, u kojoj natalitet postiže nove rekorde u negativnosti a Afrikanci gomilaju.... da li ste znali da se u USA registru "white" zemalja ne nalazi Španija? :smijeh

Portugal... Francuska je Užas odavno... J.Amerika sve manje Katolička... još da Afrika batali Katoličanstvo i - ključ u bravu! A s obzirom koliko Kinezi nadiru tamo i koliko vam ruše crkve u Kini, i koliko se Vatikan vidi kao Globalno Zlo... brzo će to!

A vi se tešite i dalje! :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 29 svi 2020, 15:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 25 sij 2020, 15:08
Postovi: 4051
Lokacija: Свет
ikmandvaradtist je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:
Tako nekako. Ukrajina ne samo da je duhovno uništena komunizmom,nego je materijalno osiromašila i prostitucija je tu postala ko dobar dan. Sa druge strane Poljska koja je izrazito religiozna nije uspjela da sačuva čednost svojih žena. U striptiz klubovima Amerike i Kanade Poljakinje su broj 1,iza njih dolaze Ukrajinke,pa Ruskinje,Čehinje,Slovakinje...i tako čitav istočni blok.


Ma, pusti ih, matori... uhvatili se uništene Ukrajine i kroz nju gledaju sve nas...

Uhvatili se podatka da Poljaci idu često u crkvu, kao da to nešto znači... Poljaci neki Uzor: oni koji se uvlače Amerima da im više ni nožni prsti ne vire! Poljakinje koje su radodajke na nivou Čehinja-s tim da se Česi makar ne pretvaraju i ne glume veće Katolike od Pape... :neznam

Šta reći tek za Prestonicu Porno industrije, Katoličku Mađarsku... ili Španiju, u kojoj natalitet postiže nove rekorde u negativnosti a Afrikanci gomilaju.... da li ste znali da se u USA registru "white" zemalja ne nalazi Španija? :smijeh

Portugal... Francuska je Užas odavno... J.Amerika sve manje Katolička... još da Afrika batali Katoličanstvo i - ključ u bravu! A s obzirom koliko Kinezi nadiru tamo i koliko vam ruše crkve u Kini, i koliko se Vatikan vidi kao Globalno Zlo... brzo će to!

A vi se tešite i dalje! :zubati


Broj katolika raste jedino u Kini i podsaharskoj Africi, drugde stagnira. Koliko sam samo tekstova pročitao o Hrvatima koji traže ispisnicu iz crkve i koliko ih crkva zajebava procedurama... neću da ih trolujem linkovima, sraće da to nije istina. Neka misle šta hoće u kraljnjoj liniji. Uvek su bili sebi dovoljni, pokorili su svet a dušu izgubili...

_________________
Долетеће бели голуб, једне зоре ране...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 30 svi 2020, 17:36 
Offline

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5716
Lokacija: planina
Clint Eastwood je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Prvo, zapad su protestanti.

Drugo, izvuci nekad statistike pa vidi gdje tog abortusa ima najviše.https://www.statista.com/statistics/866 ... te-europe/ U kojim djelovima Europe se SIDA najviše širi https://cdn.statcdn.com/Infographic/ima ... 16254.jpeg, gdje ima najviše kurvaluka, prostitutki, instagramuša, intravenoznih ovisnika, obiteljskog nasilja (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg.

Katoličke zemlje su najreligioznije zemlje u Europi. Pravoslavlje je umrlo ko i protestantizam, ni za blagdane u crkve ne idete, sve Božje zakone ste odbacili. Samo su protestanti gori od vas.
Ovo što se dešava u CG je obični sukob oko imovine i nacionalizam, veze s vjerom nema.


Sve točno, jedino što protestantkinja nema kao instagramuša i starleta :zubati
Stvarno sve instagramuše i starlete su iz istočne europe, najviše iz Rusije i okolice, ali i Srbija ih ima u ogromnom postotku u odnosu na populaciju.
Zanimljivo da Grkinja nema, znači točna je tvoja obzervacija da ih je socijalizam uništio.
Ono što je veliki grijeh u kršćanstvu je etnofiletizam i neopoganstvo, kao i kombiniranje antikrsne komunističke ideologije sa kršćanstvom, kao što to rade nacionalisti u Rusiji i Srbiji (veličanje SSSR-a kod Rusa)


Evo još

Citat:
Surogatstvo, duboko neetičan postupak koji ženu tretira kao stroj za nošenje i rađanje djece, u Ukrajini je legalno – godišnje se uglavnom u zapadne zemlje „izveze“ oko 1.500 beba.

Za razliku od mnogih zapadnih zemalja, Ukrajina je dozvolila surogatstvo. To je ovdje unosan posao. Na desetine agencija nude takve usluge. Nadležno ministarstvo nije odgovorilo na upit koliko beba u Ukrajini čeka na roditelje iz inozemstva. Povjerenica za ljudska prava u ukrajinskom parlamentu Ljudmila Denisova za DW navodi da se radi o preko stotinu beba. To je neslužbena brojka koja i dalje raste.

Država očito ne kontrolira u kakvom se okruženju nalaze bebe koje na svijet nisu došle u velikim privatnim klinikama kao što je BioTexCom. „Dovoljno je da parovi koji su željeli dijete znaju gdje se beba nalazi“, kaže Denisova.

U Njemačkoj zabranjeno, u Ukrajini legalno

Komplikacije nastaju zbog razlika u zakonodavstvima dvije zemlje. U Ukrajini su roditelji iz inozemstva upisani u rodni list djeteta. U Njemačkoj, u kojoj je surogat-majčinstvo zabranjeno iz etičkih razloga, takav rodni list se ne priznaje.

„Prema njemačkom zakonu, majčinstvo se može potvrditi samo ženi koja rodi dijete“, kaže Marko Oldenburger, hamburški pravnik specijaliziran za obiteljsko pravo. Objašnjava da je ukrajinska surogat-majka po njemačkim zakonima zaštićena takozvanim statusnim pravima, a ne majka koja uzima to dijete.

Pozivi na zabranu surogat-majčinstva

Sve ovo je izazvalo političku debatu u Ukrajini.

Povjerenica predsjednika za prava djece Mikola Kuleba založila se za zabranu surogatstva. Sličnu izjavu je dala i parlamentarna povjerenica Denisova, ali je naknadno ipak relativizirala svoj stav. DW prenosi njezine riječi: „Potražnja iz inozemstva je stvarno velika. Zabrana ne bi riješila problem, već bi samo stvorila ilegalne tvornice djece“, rekla je ona.

Ministarstvo pravosuđa u Kijevu je na upit DW-a službeno potvrdilo da su surogat-majke u Ukrajini tijekom protekle godine rodile 1.500 beba po „narudžbi“ stranih roditelja. Kod 140 djece (barem jedan) „novi“ roditelj ima njemačko državljanstvo. Ukrajinke su često zbog neimaštine spremne iznijeti trudnoću za 15.000 eura po djetetu. Prosječna mjesečna plaća u zemlji je trenutno 350 eura. A u pandemiji su mnogi ljudi ostali bez posla. Jedna surogat majka iznijela je za DW nevjerojatan argument: „Uradila sam to za djecu – koju već imam.“ Na taj način im, kaže, želi financirati „dobar život“.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 30 svi 2020, 17:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
DPS kupio odbornika u Budvi da bi preuzeo vlast! Nakon svinjarija u Kotoru & Nikšiću, sad i u Bd... :rigam

Imate u linku seriju videa (kako ga je narod ispratio psovkama dok ga policija obezbeđuje, predsednika opštine koji ga poziva da vrati mandat, itd):

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/437923/budva-mandic-na-sastanku-s-carevicem-interventna-ispred-opstine


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u CG
PostPostano: 30 svi 2020, 18:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 25 sij 2020, 15:08
Postovi: 4051
Lokacija: Свет
ikmandvaradtist je napisao/la:
DPS kupio odbornika u Budvi da bi preuzeo vlast! Nakon svinjarija u Kotoru & Nikšiću, sad i u Bd... :rigam

Imate u linku seriju videa (kako ga je narod ispratio psovkama dok ga policija obezbeđuje, predsednika opštine koji ga poziva da vrati mandat, itd):

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/437923/budva-mandic-na-sastanku-s-carevicem-interventna-ispred-opstine


Što braniše verni nedeljema se smrzavajući na litijama, proda politička kurva jednim potpisom.

_________________
Долетеће бели голуб, једне зоре ране...


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15348 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 614  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 106 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO