|
|
Stranica: 2/89.
|
[ 2217 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 28 svi 2012, 23:33 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: totem je napisao/la: Puno toga izreceno, a van pameti. Ima i tocnih stvari, kao na primjer polozaj makedonije glede susjeda. Ali to traje stoljecima, pa eto, Makedonija opstala. Opstace i sada. To o bugarskim putovnicama, glupost ziva. Uzeli ljudi putovnice, za svaki slocaj, i to prije liberalizacije viznog rezima. Od tada nitko vise ne vadi bugarske putovnice. Jel mislite da su ti ljudi uzeli te isprave zato sto se osjecaju bugarima? Da, kao sto se BiH muslimani sa hrvatskim putovnicama osjecaju htvatima.
Junuze, jel si bio na skopskom aerodromu, i ako si, kada je to bilo. Ima novi, prosle godine izgradjen, uopce ne zaostaje za plesom, ili surcinom. Skopje je oduvijek imalo najbolju zeljeznicku stanicu jugoistocne europe, Tange ju je konstruisao. Televiziju, najvecu u europi. Ljudi se cude kada ju vide. Novi stadion, Filip drugi, mrak. Jedino mozda Poljud ljepsi. Ima se Skopje cime pohvaliti, ne brini. Sem beograda i zagreba, nijedan drugi grad nije metropola na prostorima ex JU. Tko bio, zna. Za svaki slučaj su Bugari i Makedonci? Objasni mi ovo, molim te. Ne, to bilo pa proslo. Danas Bugari na ljsetvici susjeda slabo kotiraju. Gore od srba i greka. Sa srbima ima jos neke niti stare ljubavi, sa grcima ima neka cudna ljubav, meni ipalk nerazumljiva, sto se naroda tice. Kao svi mrze grke, a svi u grckoj na odmoru, Grci mrze makedonce, a docekaju ih sa osmjehom...Jos i prijateljstva se sklapaju...Kako god, o bugarima je bilo rijec, danas za razliku od proslosti, Bugari sigurno nisu ekvivalent Makedonstini.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 30 svi 2012, 21:52 |
|
|
totem je napisao/la: Puno toga izreceno, a van pameti. Ima i tocnih stvari, kao na primjer polozaj makedonije glede susjeda. Ali to traje stoljecima, pa eto, Makedonija opstala. Opstace i sada. To o bugarskim putovnicama, glupost ziva. Uzeli ljudi putovnice, za svaki slocaj, i to prije liberalizacije viznog rezima. Od tada nitko vise ne vadi bugarske putovnice. Jel mislite da su ti ljudi uzeli te isprave zato sto se osjecaju bugarima? Da, kao sto se BiH muslimani sa hrvatskim putovnicama osjecaju htvatima.
Junuze, jel si bio na skopskom aerodromu, i ako si, kada je to bilo. Ima novi, prosle godine izgradjen, uopce ne zaostaje za plesom, ili surcinom. Skopje je oduvijek imalo najbolju zeljeznicku stanicu jugoistocne europe, Tange ju je konstruisao. Televiziju, najvecu u europi. Ljudi se cude kada ju vide. Novi stadion, Filip drugi, mrak. Jedino mozda Poljud ljepsi. Ima se Skopje cime pohvaliti, ne brini. Sem beograda i zagreba, nijedan drugi grad nije metropola na prostorima ex JU. Tko bio, zna. Sve si točno napisao. Ljudi su uzimali bugarske pasoše samo zbog određenih potreba ,mogu reći iz koristi.Kakva bugaraština,ja lično imam averziju prema bugarima.Iako se sjećam, da kad smo završavali srednju školu Bugari su nam nudili upise,stipendije na tamošnjim likovnim akademijama ako se upišemo da smo bugarske nacionalnosti. naravno nitko to nije prihvatio ,za nikakvu stipendiju. Začudio me upis da je aerodrom loš pa to je sasvim solidan aerodrom odkad su ga renovirali. Stadion će biti najlepši u ovom regionu .
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 30 svi 2012, 21:55 |
|
|
snezana mk je napisao/la: totem je napisao/la: Puno toga izreceno, a van pameti. Ima i tocnih stvari, kao na primjer polozaj makedonije glede susjeda. Ali to traje stoljecima, pa eto, Makedonija opstala. Opstace i sada. To o bugarskim putovnicama, glupost ziva. Uzeli ljudi putovnice, za svaki slocaj, i to prije liberalizacije viznog rezima. Od tada nitko vise ne vadi bugarske putovnice. Jel mislite da su ti ljudi uzeli te isprave zato sto se osjecaju bugarima? Da, kao sto se BiH muslimani sa hrvatskim putovnicama osjecaju htvatima.
Junuze, jel si bio na skopskom aerodromu, i ako si, kada je to bilo. Ima novi, prosle godine izgradjen, uopce ne zaostaje za plesom, ili surcinom. Skopje je oduvijek imalo najbolju zeljeznicku stanicu jugoistocne europe, Tange ju je konstruisao. Televiziju, najvecu u europi. Ljudi se cude kada ju vide. Novi stadion, Filip drugi, mrak. Jedino mozda Poljud ljepsi. Ima se Skopje cime pohvaliti, ne brini. Sem beograda i zagreba, nijedan drugi grad nije metropola na prostorima ex JU. Tko bio, zna. Sve si točno napisao. Ljudi su uzimali bugarske pasoše samo zbog određenih potreba ,mogu reći iz koristi.Kakva bugaraština,ja lično imam averziju prema bugarima.Iako se sjećam, da kad smo završavali srednju školu Bugari su nam nudili upise,stipendije na tamošnjim likovnim akademijama ako se upišemo da smo bugarske nacionalnosti. naravno nitko to nije prihvatio ,za nikakvu stipendiju. Začudio me upis da je aerodrom loš pa to je sasvim solidan aerodrom odkad su ga renovirali. Stadion će biti najlepši u ovom regionu . Ima neki link sa slikama?Nisam dole bio od 1991....
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 30 svi 2012, 22:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 11:11 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
teranova je napisao/la: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=623230&page=11 Ne znam sto je toliko onom bosancu junuzu, ovaj aerodrom izgledao klosarski...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 11:12 |
|
|
snezana mk je napisao/la: totem je napisao/la: Puno toga izreceno, a van pameti. Ima i tocnih stvari, kao na primjer polozaj makedonije glede susjeda. Ali to traje stoljecima, pa eto, Makedonija opstala. Opstace i sada. To o bugarskim putovnicama, glupost ziva. Uzeli ljudi putovnice, za svaki slocaj, i to prije liberalizacije viznog rezima. Od tada nitko vise ne vadi bugarske putovnice. Jel mislite da su ti ljudi uzeli te isprave zato sto se osjecaju bugarima? Da, kao sto se BiH muslimani sa hrvatskim putovnicama osjecaju htvatima.
Junuze, jel si bio na skopskom aerodromu, i ako si, kada je to bilo. Ima novi, prosle godine izgradjen, uopce ne zaostaje za plesom, ili surcinom. Skopje je oduvijek imalo najbolju zeljeznicku stanicu jugoistocne europe, Tange ju je konstruisao. Televiziju, najvecu u europi. Ljudi se cude kada ju vide. Novi stadion, Filip drugi, mrak. Jedino mozda Poljud ljepsi. Ima se Skopje cime pohvaliti, ne brini. Sem beograda i zagreba, nijedan drugi grad nije metropola na prostorima ex JU. Tko bio, zna. Sve si točno napisao. Ljudi su uzimali bugarske pasoše samo zbog određenih potreba ,mogu reći iz koristi.Kakva bugaraština,ja lično imam averziju prema bugarima.Iako se sjećam, da kad smo završavali srednju školu Bugari su nam nudili upise,stipendije na tamošnjim likovnim akademijama ako se upišemo da smo bugarske nacionalnosti. naravno nitko to nije prihvatio ,za nikakvu stipendiju. Začudio me upis da je aerodrom loš pa to je sasvim solidan aerodrom odkad su ga renovirali. Stadion će biti najlepši u ovom regionu . Sneze, ti kako da neke si od Skopje...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 11:13 |
|
|
Gdje su nudili??? Mislim na stipendije...
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 15:59 |
|
|
Preko njihove ambasade je išlo. Bilo je dosta naših koji su upisivali Medicinu ili Likovne Akademije u BG. A znam da je trebalo potpisati nekakvu deklaraciju o porjeklu ,pa oni koji su se upisali tamo i su napisali da su bugarskog porijekla su bili oslobođeni plaćanja i dobivali su stipendije. Pisalo se o tome http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1703&stID=6919
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 16:14 |
|
|
totem je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Sve si točno napisao. Ljudi su uzimali bugarske pasoše samo zbog određenih potreba ,mogu reći iz koristi.Kakva bugaraština,ja lično imam averziju prema bugarima.Iako se sjećam, da kad smo završavali srednju školu Bugari su nam nudili upise,stipendije na tamošnjim likovnim akademijama ako se upišemo da smo bugarske nacionalnosti. naravno nitko to nije prihvatio ,za nikakvu stipendiju. Začudio me upis da je aerodrom loš pa to je sasvim solidan aerodrom odkad su ga renovirali. Stadion će biti najlepši u ovom regionu . Sneze, ti kako da neke si od Skopje... Samo da razjasnim,nisam sa istoka i nemam bugarski pasoš,. .
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 17:40 |
|
|
totem je napisao/la: teranova je napisao/la: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=623230&page=11 Ne znam sto je toliko onom bosancu junuzu, ovaj aerodrom izgledao klosarski... ee,vidi mog Petrovca,šmrc...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 18:00 |
|
|
snezana mk je napisao/la: totem je napisao/la:
Sneze, ti kako da neke si od Skopje...
Samo da razjasnim,nisam sa istoka i nemam bugarski pasoš,. . Nisam mislio o tome...Vec na cinjenicu da stadion je vec izgradjen, i skoro dvije godine pusten u upotrebi...I aerodrom nije renoviran, vec nanovo izgradjen novi. Kao zitelj skopja, pa i makedonije ove cinjenice bi morala znati.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 18:01 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: totem je napisao/la:
Ne znam sto je toliko onom bosancu junuzu, ovaj aerodrom izgledao klosarski...
ee,vidi mog Petrovca,šmrc... Da nisi sluzio u vazduhoplovstvu?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 18:13 |
|
|
totem je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: ee,vidi mog Petrovca,šmrc...
Da nisi sluzio u vazduhoplovstvu? u policiji,maršalka u skopju,petrovac je druga priča.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 18:19 |
|
|
Da nisi sluzio u vazduhoplovstvu?
u policiji,maršalka u skopju,petrovac je druga priča. Da,da, pricao si mi, sada se sjetio...Gdje si izlazio u skopju, mada sam mladji od tebe, znam mjesta koja su bila aktuelna...
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 18:32 |
|
|
totem je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Samo da razjasnim,nisam sa istoka i nemam bugarski pasoš,. . Nisam mislio o tome...Vec na cinjenicu da stadion je vec izgradjen, i skoro dvije godine pusten u upotrebi...I aerodrom nije renoviran, vec nanovo izgradjen novi. Kao zitelj skopja, pa i makedonije ove cinjenice bi morala znati. Kao žitelj SK bi trebao znati da Stadion još nije gotov, totem! Još uvijek rade na njemu ,rok je bio 25 april pa su ga produžili do ljeta. Inače zadnji put sam bila kad je MK reprezentacija igrala sa Irskom.Prva utakmica nakon oficijalnog otvaranja. Aerodrom je rekonstruiran i u pravu si , izgrađen ogroman u odnos na stari ,sa novom zgradom ,terminalom,parkingom itn ,aerodrom u Ohridu je renoviran,i ne cjepidlači.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 19:04 |
|
|
totem je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: u policiji,maršalka u skopju,petrovac je druga priča. Da,da, pricao si mi, sada se sjetio...Gdje si izlazio u skopju, mada sam mladji od tebe, znam mjesta koja su bila aktuelna... Oko stare stanice,bitpazaru,ali najviše mi ostao u sjećanju restoran kermes u parku,da li taj restoran postoji više?Muzika u živo...
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 31 svi 2012, 19:16 |
|
|
Da,da, pricao si mi, sada se sjetio...Gdje si izlazio u skopju, mada sam mladji od tebe, znam mjesta koja su bila aktuelna...
Oko stare stanice,bitpazaru,ali najviše mi ostao u sjećanju restoran kermes u parku,da li taj restoran postoji više?Muzika u živo... -Kermes se trebao odnovo reizgraditi ali su ga proglasili za kulturno povijesno nasljeđe pa su investitori odnosno ex gradonačelnik Trifun Kostovski morao prekinuti gradbu.Urbana mafija. Navodno sad je stvar čista nije kulturno nasleđe ,pa će nastaviti.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 01 lip 2012, 11:16 |
|
|
snezana mk je napisao/la: totem je napisao/la:
Nisam mislio o tome...Vec na cinjenicu da stadion je vec izgradjen, i skoro dvije godine pusten u upotrebi...I aerodrom nije renoviran, vec nanovo izgradjen novi. Kao zitelj skopja, pa i makedonije ove cinjenice bi morala znati.
Kao žitelj SK bi trebao znati da Stadion još nije gotov, totem! Još uvijek rade na njemu ,rok je bio 25 april pa su ga produžili do ljeta. Inače zadnji put sam bila kad je MK reprezentacija igrala sa Irskom.Prva utakmica nakon oficijalnog otvaranja. Aerodrom je rekonstruiran i u pravu si , izgrađen ogroman u odnos na stari ,sa novom zgradom ,terminalom,parkingom itn ,aerodrom u Ohridu je renoviran,i ne cjepidlači. De, de, sorry.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 01 lip 2012, 11:18 |
|
|
Od kermesa koliko vidim, nisto nece biti. Izglesda i Trifun se otkazao...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 01 lip 2012, 11:20 |
|
|
Stadion još nije gotov, totem!
Ma gotov je, samo oko atletske staze ima nekih intervencija.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 01 lip 2012, 11:42 |
|
|
Da,da, pricao si mi, sada se sjetio...Gdje si izlazio u skopju, mada sam mladji od tebe, znam mjesta koja su bila aktuelna...
Oko stare stanice,bitpazaru,ali najviše mi ostao u sjećanju restoran kermes u parku,da li taj restoran postoji više?Muzika u živo... Pamtis skopsko pivo?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 03 lip 2012, 18:45 |
|
|
totem je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Oko stare stanice,bitpazaru,ali najviše mi ostao u sjećanju restoran kermes u parku,da li taj restoran postoji više?Muzika u živo...
Pamtis skopsko pivo? Naravno,to ti je k'o zrak.ali što pamtim mastiku...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 03 lip 2012, 19:03 |
|
|
Pamtis skopsko pivo?
Naravno,to ti je k'o zrak.ali što pamtim mastiku... Nema bolje od nje...Sa taraturom ili ajvar i ovci beli sir.
Privitak/ci: |
gruzd-strumica-mastika-750ml.jpg [ 10.18 KiB | Pogledano 6496 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 21 lip 2012, 19:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59729 Lokacija: DAZP HQ
|
Rođeni/umrli u Makedoniji po nacionalnosti 2011.Makedonija 22.770/19.465 (+3.305) Makedonci 11.544/14.409 (-2.865) Albanci 7.727/3.198 (+4.529) Romi 1.574/495 (+1.079) Turci 1.046/474 (+574) Bošnjaci 231/105 (+126) Srbi 111/423 (-312) Vlasi 22/70 (-48) Ostali 428/291 (+137) Nepoznato 105 http://www.stat.gov.mk/Publikacii/Mak_Brojki_2012_A.pdfCitat: Rođeni/umrli u Makedoniji po nacionalnosti 2010.
Makedonija 24.296/19.113 (+5.183)
Makedonci 12.658/14.298 (-1.640) Albanci 7.888/3.073 (+4.815) Romi 1.806/457 (+1.349) Turci 1.080/450 (+630) Bošnjaci 192/92 (+100) Srbi 109/427 (-318) Vlasi 17/62 (-45) Ostali 479/249 (+230) Nepoznato 67/5 (+62) Makedonci po udjelu rođenih u 2011. čine jedva nešto preko 50%.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 21 lip 2012, 19:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23925 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mogli bi Albanci postati relativna većina za 20-30 godina.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|