HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 23:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Makedoniji
PostPostano: 26 lip 2013, 14:19 

Ceha ne bi uključio Banat u kartu, no nije loše definitivno :D . Ovo je bi bio jedini način da se dugoročno očuva Jugoslavija tj. da se podijeli na zapadni (hrvatski) i istočni (srpski ) dio :D .
Jasno mi, braća Hrvati bi onda podržali srpske pretenzije prema Solunu :D.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 14:23 

Zadar1993 je napisao/la:
Ceha ne bi uključio Banat u kartu, no nije loše definitivno :D .

Osim nekoliko sela za koja bi menjao...

Zadar1993 je napisao/la:
Ovo je bi bio jedini način da se dugoročno očuva Jugoslavija tj. da se podijeli na zapadni (hrvatski) i istočni (srpski ) dio :D .

Zapadni (hrvatski) deo u kome su Hrvati debela manjina. :zubati

Bosna-Neretva i salveta.

Zadar1993 je napisao/la:
Jasno mi, braća Hrvati bi onda podržali srpske pretenzije prema Solunu :D.

Ili npr, napravimo KOKV, pa mi, braća Srbi, podržimo hrvatske pretenzije prema Trstu i Veneciji. :nanana

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 14:28 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Zadar1993 je napisao/la:
Ovo je bi bio jedini način da se dugoročno očuva Jugoslavija tj. da se podijeli na zapadni (hrvatski) i istočni (srpski ) dio :D .

Zapadni (hrvatski) deo u kome su Hrvati debela manjina. :zubati

Bosna-Neretva i salveta.

Kakva manjina ? Ma daj molimte, vratimo vam kolonizatore solunaše i da vidiš kakva smo većina odjednom, a Nijemci su ionako uvijek težili nama u tim južnoslavenskim integracijam :D . Hrvatsko-Njemačko-Mađarska koalicija i mirna Jugoslavija :D .

Citat:
Ili npr, napravimo KOKV, pa mi, braća Srbi, podržimo hrvatske pretenzije prema Trstu i Veneciji. :nanana

A ja taman mislio da imamo ozbiljan razgovor :nono
:D

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 14:32 

Zadar1993 je napisao/la:
Kakva manjina ? Ma daj molimte, vratimo vam kolonizatore solunaše i da vidiš kakva smo većina odjednom, a Nijemci su ionako uvijek težili nama u tim južnoslavenskim integracijam :D . Hrvatsko-Njemačko-Mađarska koalicija i mirna Jugoslavija :D .

:sega

Kakav fašizam, Tito dragi. Nikad te neće primiti u SDP ako ovako nastaviš. :nanana

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 14:36 

Zadar1993 je napisao/la:

Kakav fašizam, Tito dragi. Nikad te neće primiti u SDP ako ovako nastaviš. :nanana

Koji si ti fetivi salonaš Tito dragi.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 10:39 

Zadar1993 je napisao/la:
Pas mater, da Albanci nemaju iseljavanja poklopili bi državu u 20 godina.

Ne bi onda radjali toliko da su svi ovdje i opet bi ih se manje radjalo od makedonaca.Razlika bi bila mala,ali opet...

Inace od ovih 8.000 albanaca rodjenih izbaci jedno 200 koji se radjaju od oca makedonca (otac albanac-majka makedonka samo 36) i to su 90% kupljene zene iz Albanije.Oni definitivno radjaju makedonce,a ne albance. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 19:26 

slika
Ovo kao da je Ceha radio. :sega

Hrvati su tu većina. I 39e i sad.
I da, Banat baš ne spada u RH :D

Vrh

PostPostano: 16 srp 2013, 19:20 

Uhapshen pasko kuzman.Otac makedonske anticnosti.Gllavni ideollog projekta skopje 2014.
http://www.dailymotion.com/video/x11x9d ... eWAGY3wk0c

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013, 22:08 

Sinoc u skoplju registrirani 146 slucaj mlacenja allbanaca od makedonskih grupacija za 2013 godinu.Do sada nije osvetljen nitu jedan sllucaj.Gllaso govornik makedonskog supa ivo kotevski je nagllasio da makedonske vllasti rade na osvetljenju sllucaja.Na pitanje novinara portalla telegrafi dali se radi na osvetljavanju ovog sllucaja isto kao i sa 143 ostalih slucajeva za 2013 godinu ivo kotevski je kratko odgovorio da makedonska policija cini sve za bezbednost svojih gradjana.
http://almakos.com/lajme/maqedoni/29477 ... ne-be.html

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 22:40 

Makedonija na CNN reklamira pozitivnu klimu investiranja. I to na vrlo efikasan način.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2013, 20:46 

Karta Pologa, između Tetova i Gostivara. Žuto su naselja iznad 1000 stanovnika.
slika

Naselja u Makedoniji i na Kosovu s više od 2000 stanovnika označena žutom bojom.
slika

Autor karata: watermelon.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2013, 20:50 

Pretpostavljam da su zelenim imenima označena mjesta sa albanskom većinom, a crveno s makedonskom?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 stu 2013, 20:51 

Zadar1993 je napisao/la:
Pretpostavljam da su zelenim imenima označena mjesta sa albanskom većinom, a crveno s makedonskom?

Ne, zeleno su gradovi, a crveno sela.

Praktično sva naselja na karti su većinski albanska.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2013, 20:58 

Interesantno mislio sam da postoji paralela između Albanaca Makedonije i Bošnjaka u SBŽ (gdje su Bošnjaci većina obično u središtima općina dok su u većini okolnih sela većina Hrvati, odnosno u Donjem Vakufu Srbi), no očito nije tako.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 stu 2013, 21:02 

Zadar1993 je napisao/la:
Interesantno mislio sam da postoji paralela između Albanaca Makedonije i Bošnjaka u SBŽ (gdje su Bošnjaci većina obično u središtima općina dok su u većini okolnih sela većina Hrvati, odnosno u Donjem Vakufu Srbi), no očito nije tako.

Zapravo postoji pravilo.

Albanci su stanovništvo velikih dolinskih sela u Pologu, a Makedonci su stanovništvo malih planinskih sela.

A tradicionalno su u gradovima, koji su danas preplavljeni Albancima, dominantno stanovništvo bili Turci.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2013, 18:17 

Zadar1993 je napisao/la:

Bingo !
Nesvjesno si se dotakao zašto su muslimani najviše lizali guzice komunistima i bili veliki "Jugoslaveni". Trebalo je te činovničke državne poslove po gradovima razgrabiti, a zna se kako se dobivali.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2013, 13:00 

Glazbenik je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Zapravo postoji pravilo.

Albanci su stanovništvo velikih dolinskih sela u Pologu, a Makedonci su stanovništvo malih planinskih sela.

A tradicionalno su u gradovima, koji su danas preplavljeni Albancima, dominantno stanovništvo bili Turci.
.

Ne bih se bash slozhio sa ovakvom konstatacijom glazbenice.Sta ne znaci da automatski ne ostavljam prostor i za tvoje argumente na osnovu kojih i ja bi promenio mislenje o toj temi.Da su u gradovima dominantno stanovnishtvo bili turci to nije istina.U tetovo nema ni jedne familije istinskih turaka.U gostivaru ima 7 kuca, znaci oko 50 stanovnika.To su familije LOç, keralla, deralla.Bash smo na ovu temu sporili sa par turaka koji govore neki buckurush od turskog jezika pun sa slavizmima koji turci iz turske uopshte ne razumiju.Recimo rijeci VER BIR KALEM EM BIR SVESKA.Ili recimo: Dinamo vurdi yqi NULLA.
Ostavimo to na stranu.U rajonu gornje reke iznad gostivara porazhen je hajredin pasha sa 12 hiljada vojnika.12 hiljada grobova stoje kao svedok u gjuriçko pole kod debra.Porazio ih je dervish cara koji je pobednicki usho u gostivar tetovo i sa svojom armadom pobunjenih allbanaca ushao i u skopje.Posle cega je veliki sulltan bio prinudjen da allbancima deli koju kakvu autonomiju.
Danas se gradi kuca muzej Ali rizau bash u tu radicku klisuru.Ali riza je bio otac stvaraocu moderne turske drzhave Kemalu ataturku.Kemal ataturk se rodio u sollunu od oca ali riza i majke goranke.Njegova blizha familija su svi u allbaniju i isto pretezhno su sacinjavale oficerske familije u vojsku ahmeta zogua i kasnije envera hodzhe.Tradicija se nastavlja i dan danas blizha familija kemala ataturka su svi nizhi i vishi oficiri u allbansku armiju.Znaci ako je koxhaxhik i gornja reka srce turcizma u makedoniju , znaci li to da su tursku armiju pobili sami turci.Nema llogike jelda?

Problem je bio kod nas shkollo.Nama nikad nije dozvoljeno da se shkollujemo.Majka tereza je ucilla u vllashku shkollu u skoplje.jer allbanske shkolle i nije billo.
Kad je allbanska delegacija otishla kod pashica, on licno ih nije primio.Nego posle kratkog razgovora sa svojim sekretarima naredio im da pitaju shta trazhe allbanci.Jel trazhe shkolle ili xhamije i meshebe.Kad je odgovor bio xhamije i meshebe, pashic im je naredio dajte da svako sello i svaka mahalla ima svoju xhamiju i mesheb da se uce arapska azbuka.
Tako jednom allbancu ili tacnije mom dedu koji nije znao ni rijec turski, kad bi mu reko ako si turcin ces da jedesh josh malo.On jadan bi dobio stomacne tegobe samo da bude veliki turcin.On je to smatrao verom jer njegovom llogikom samo su turci muslimani.

U gostivar i tetovo imash dvije grupe turaka.Jedna grupa su sella vrapcishte, zdunje, banjica.To su pretezhno allbanci iz severne allbanije koji su pobegli od krvne osvete.U ta tri mesta su billi turski garnizoni.Mladici bi se prijavilli kao legioneri u turske kasrne.Dok izvan kasrne njihovim familijama se delillo mesto gde su gradili kuce.Oni i dan danas govore turski.
U gradu gostivaru i tetovo govorili su turski doshljaci iz visokih planinskih sella.Turski jezik se smetao aristokratskim jezikom.Doshljak koji bi doshao sa sella kalishte gjergjevishte, da bi se razlikovao od ostalih seljaka poceo bi da govori turski.To je trajallo sve do 70 godina do kad su gradjani radili po prodavnicama prodavali shecer i bombone i bili prva liga.Kad je vec stigo prvi shevrolet u gostivar, kazhu da je to billo 1968 kada ja josh nisam bio u pllanu da se rodim kao buduce dijete promenille su se stvari.Prvi gollfovi iz trake iz sarajeva ispred gimnazije su parkirali seljaci.Prvi BMV 2002 ispred gimnazije opet su parkirali xhaci sa sella.Sjecam se ko danas kao malo dete kad je stigo prvi ford konsul i ford granada u tetovo.Opet seljaci.Vllasnici pllavog bara u lubljani seljaci.Radnje na trgu republike u zagrebu seljaci iz gostivara i tetova i to samo oni koji su govorili allbanski.pocella je mrezha trgovina po cellom jadranu i po celoj jugosllaviji svi allbanci i svi pretezhno sa sella.Prestaallo je biti turski jezik aristokratski jezik.Poceli su allbanci da se bude da se vracaju svojim korenima.Pocello je govorenje allbanskog jezika da bude neshto moderno a ne uvredljivo.
To nije jedini problem.Allbanci ortodoksi iz gornje reke koji do juce su tvrdilli da su makedonci i govorilli makedonski vec pocinju da se vracaju svojim korenima i allbanstvu.To je smetallo makedonskoj vlladi i trk da se podigne spomenik ocu kemalu ataturku.Da se pozove turski konzull u skoplje da pravi tamo nekakvo prostitucionallnu propagandu.Ako nije uspeo da makedonce muslimane ili torbeshe da ih preinaci u makedonce bar nek postanu turci.Tako razmislja gruevski.Samo da ne postanu allbanci

Vrh

PostPostano: 01 pro 2013, 13:35 

sokoli je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Ne bih se baš složio s ovakvom konstatacijom Glazbeniče. Što ne znači da automatski ne ostavljam prostor i za tvoje argumente na osnovu kojih bi i ja promijenio mišljenje o toj temi. Da su u gradovima dominantno stanovništvo bili Turci to nije istina.

U gradovima Gostivaru i Tetovu turski su govorili došljaci iz visokih planinskih sela. Turski jezik je smatran aristokratskim jezikom. Došljak koji bi došao sa sela Kalište, Gjergjevište, da bi se razlikovao od ostalih seljaka počeo bi govoriti turski. To je trajalo sve do '70.-ih godina do kad su građani radili po prodavaonicama i prodavali šećer i bonbone i bili prva liga.

Kad je već stigao prvi Chevrolet u Gostivar, kažu da je to bilo 1968. kada ja još nisam bio u planu da se rodim kao buduće dijete promijenile su se stvari.

Prve Golfove s trake iz Sarajeva ispred gimnazije su parkirali seljaci. Prvi BMW 2002 ispred gimnazije opet su parkirali đaci sa sela. Sjećam se kao danas kao malo dijete kad su stigli prvi Ford Consul i Ford Granada u Tetovo. Opet seljaci. Vlasnici Plavog bara u Ljubljani, seljaci.

Radnje na Trgu Republike u Zagrebu, držali su seljaci iz Gostivara i Tetova i to samo oni koji su govorili albanski. Počela je mreža trgovina po cijelom Jadranu i po cijeloj Jugoslaviji, sve Albanci i svi pretežno sa sela. Prestao je biti turski jezik aristokratskim jezikom.

Popis 1921.

Grad = Turci / muslimani

Tetovo = 6432 / 8193

Gostivar = 3743 / 3949

@sokoli, mislim da nema spora, sam si objasnio da je turski jezik bio prestižan i da je to bio razlog zašto su se stanovnici gradova izjašnjavali da govore turski.

Da ne spominjem da su postojale škole na turskom jeziku i da je ono malo pismenih ljudi bilo pismeno u turskom jeziku, a ne i u albanskom kojeg nisu mogli učiti u školi i da su htjeli.

Btw, prilagodio sam tvoj tekst da bi ga i drugi mogli čitati bez napora.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2013, 12:28 

Car Dušan smeta Albancima u Skoplju

Novootkriveni spomenik caru Dušanu u Skoplju izazvao negodovanje među makedonskim Albancima. Car Dušan je "okupator zapadnog Balkana" koji nema šta da traži u Skoplju, smatra nevladina organizacija Albanaca "Probudi se". U toku noći oštećen spomenik.

Podizanje spomenika caru Dušanu u glavnom gradu Makedonije zasmetalo je pripadnicima albanske zajednice u ovoj zemlji. Nevladina organizacija "Probudi se" koja okuplja građane albanske nacionalnosti reagovala je nakon što su vlasti postavile spomenik srednjovekovnog srpskog vladara u centru Skoplja.

Dušan je krunisan za srpskog cara 1346. godine u Skoplju, i jedan je od najvećih srpskih vladara. Međutim, organizacija "Probudi se" smatra da je car Dušan "okupator zapadnog Balkana" koji nema šta da traži u prestonici Makedonije.

"Podizanje spomenika srpskom okupatoru govori o krizi identiteta ili o srbofiliji onih koji su ga tu stavili", navodi se u saopštenju ove organizacije.

Kip je postavljen ove nedelje na novom "Mostu civilizacija" u centru Skoplja, u sklopu Vladinog projekta renoviranje glavnog grada nazvanog "Skolje 2014". Spada među tridesetak statua koje predstavljaju istorijske ličnosti iz regiona, od antičkih vremena do Srednjeg veka.

Organizacija "Probudi se" navodi da spomenik Dušanu, čiju je izgradnju platila makedonska vlada, a naručili ga bivši lideri skopske opštine Centar, potvrđuje antialbanski karakter projekta "Skoplje 2014".

U oktobru je novi predsednik opštine Centar Andrej Zernovski pristao na podizanje spomenika slavnim Albancima na teritoriji opštine kako bi smanjio napetosti između Makedonaca i albanske manjine.

Gradonačelnik koji je došao na vlast pre šest meseci izjavio je kako neće sprečavati postavljanje tri spomenika Albancima uprkos činjenici da se uopšteno protivi nastavku rada na projektu "Skoplje 2014".

Međutim, kipovi albanskog pisca Pjetra Bogdanija, katoličkog sveštena Josifa Bagerija i ministra u prvoj makedonskoj vladi Nedžata Agolija još nisu postavljeni na svoja postolja, iako su ona već podignuta.

Na mostu iznad Vardara postavljan je spomenik i kraljeviću Marku, pored cara Dušana, na samom ulazu zgrade Vrhovnog suda i Arheološkog muzeja Makedonije.

Izvor: rts.rs

Vrh

PostPostano: 08 pro 2013, 14:38 

SK: Oštetili spomenik caru Dušanu
IZVOR: TANJUG
Skoplje -- Grupa od 20 vandala oštetila je spomenik cara Dušana u Skoplju. Kako Tanjug izveštava, reč je o makedonskim Albancima iz NVO "Probudi se".

slika

Oni su prošle noći čekićem pokušali da razbiju kip i da ga sruše. Pošto nisu uspeli, vandali su se zaustavili kada je statua cara Dušana ostala bez žezla i krsta u rukama.

Oštećen je deo mermerne ploče na kojoj stoji spomenik. Spomenik će, kako je najavljeno, biti popravljen u najskorijem roku.

To su učinili Albanci iz Makedonije kojima smeta statua srpskog vladara. Organizovali su se preko društvenih mreža, a oglasili su se preko nevladine organizacije "Probudi se", nazivajući cara Dušana okupatorom Zapadnog Balkana, javlja Tanjug.

Na današnjem protestu pokušali su da spomenik uviju u crno, ali ih je je sprečila policija

"Nakon ovoga možemo da razgovaramo kome služi to što je vlada inicirala postavljivanje spomenika srpskom vladaru, koji se, ako ne kod Makedonaca, a ono kod Albanaca shvata kao vladalac koji je silom prinudio katoličke Albance da postanu Srbi i pravoslavni", izjavio je Afrim Gaši iz NVO "Probudi se".

Partije Srba u Makedoniji odmah su zatražile da policija pronađe počinioce. Za Ivana Stoiljkovića iz Demokratske partije Srba sinoćni vandalizam na "Mostu civilizacija" pokazuje razlike među, kako je rekao, naše i njihove civilizacije.

"Ostavili smo svaki narod da odabere svoje heroje. Oni su izabrali njihove, a ljudi obično kažu: biraš heroje kao što si ti", rekao je Stoiljković.

"Ovo je nedozvoljivo u demokratskoj zemlji za kakvu se Makedonija deklariše", izjavio je Bojan Popović iz Srpske napredne stranke.

Skoplje danas ima pojačanu policijsku zaštitu, a "Most civilizacija" gde je Dušanov spomenik, bio je zatvoren za posetioce i čuvan od specijalne policiske jedinice.

Dušan je krunisan za srpskog cara 1346. godine u Skoplju i jedan je od najvećih srpskih vladara.

Kip je postavljen početkom decembra na novom "Mostu civilizacija" u centru Skoplja. Spada među tridesetak statua koje predstavljaju istorijske ličnosti iz regiona - od antičkih vremena do Srednjeg veka, u okviru vladinog projekta renoviranja glavnog grada, nazvanog "Skolje 2014".

Ličnosti koje nemaju makedonsko poreklo, a "pretočene" su u spomenike u centru Skoplja, na jedan ili drugi način povezane su sa Makedonijom. Takav je slučaj i sa spomenikom Skender Begu, Hasanu Prištini...

Na mostu iznad Vardara postavljan je spomenik i Kraljeviću Marku, pored cara Dušana.

Mi moramo da resimo crkveni spor sa Makedoncima i da tu poslednju prepreku sa njima otklonimo. U Srbiji zivi oko 250.000 Makedonaca koji se geografski izjasnjavaju kao Makedonci, a nacionalno kao Srbi, i imamo jos 25.000 njihovih Makedonaca. Moramo da doprinesemo resavanju njihovog spora sa Grcima i da uspostavimo najbolje odnose sa drzavamo koju terorisu islamisti.
To su jos RS,HB,CG,Grcka i Bugarska. Samo zajedno mozemo pobediti islamiste koji ne pripadaju nasoj civilizaciji i tako staviti i tacku na probleme iz proslosti.

Zao mi je sto je Hrvatska sponzor islama i veliko-albanskog sovinizma, ali ko zeli da unisti svoj narod u BiH, taj ne zeli nista dobro ni drugim narodima, a rade u korist islamista.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2013, 20:01 

Vrh

PostPostano: 21 pro 2013, 15:21 

Snimak rusenja spomenika Cara Dusana u Skoplju, ucestvovao i šiptarski ministar ekonomije. Jadna je drzava koja je ovakvom smradu dala ministarstvo ekonomije.

http://www.alo.rs/vesti/svet/albanci-po ... ideo/40959

http://www.alo.rs/aktuelno/vesti/cara-d ... star/39661

Vrh

PostPostano: 21 pro 2013, 15:37 

I, gdje su protesti vlade Srbije Makedoniji?

Vrh

PostPostano: 21 pro 2013, 15:51 

Naravno i mi Srbi smo ***, smetam vam ja srpski nacionalista, ovde me Srbi drukaju moderaciji, kažu da sam ekstreman.
Evo ližite se sa šiptarima, ko vas je%e. Kad vam dodje iz dupeta u glavu, shvatićete da sam bio u pravu, sa svima se nekako može, ali sa islamistima ne, ili mi ili oni.
To je moja ideologija.

p.s. vidi kako su Hrvati složni, svi na avatar ''U'', i ko podržava neoustaštvo i ko ne podržava, bitno je da su složni.
Muslimani su još složniji, jer njihov cilj je uvek bio zavadi komšije pa uzmi najviše za sebe.

Metemma je napisao/la:
I, gdje su protesti vlade Srbije Makedoniji?

Kakva crna Makedonija, pa ta država ne postoji, baš zahvaljujući šiptarskim islamistima.
Šta tu mogu Makedonci ? Da udju u još dublji sukob sa šiptarima, zbog nas ? Pa oni ne znaju gde im je glava, gde im je dupe.

Sada makedonski politicari koji su podigli spomenik ćute. Plaše se za sigurnost svoje porodice. Pa zaklaće ih islamisti, na sred ulice i okačiće snimak na YT.
Najsigurnije im je da sklone spomenik, pojeo vuk magarca i teraj dalje i onako će neko novo nasilje da zatrpa ovu sramotu.

Kako ni jednom Makedoncu nije smetao srpski ''okupator'' ??? Nego baš šiptarima čija matična država je u Albaniji.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2013, 15:56 

Whiteone je napisao/la:
Naravno i mi Srbi smo ***, smetam vam ja srpski nacionalista, ovde me Srbi drukaju moderaciji, kažu da sam ekstreman.
Evo ližite se sa šiptarima, ko vas je%e. Kad vam dodje iz dupeta u glavu, shvatićete da sam bio u pravu, sa svima se nekako može, ali sa islamistima ne, ili mi ili oni.
To je moja ideologija.

Ti si bre Miki Maus.

Citat:
p.s. vidi kako su Hrvati složni, svi na avatar ''U'', i ko podržava neoustaštvo i ko ne podržava, bitno je da su složni.

Hrvat koji ne podržava neoustaštvo? Zar je Zoran Pusić na ovom forumu? :smijeh

Citat:
Kakva crna Makedonija, pa ta država ne postoji, baš zahvaljujući šiptarskim islamistima.
Šta tu mogu Makedonci ? Da udju u još dublji sukob sa šiptarima, zbog nas ? Pa oni ne znaju gde im je glava, gde im je dupe.

Tako to radimo mi iskusne diplomate, formalno nadlžnoj teritorijalnoj državi.

Citat:
Sada makedonski politicari koji su podigli spomenik ćute. Plaše se za sigurnost svoje porodice. Pa zaklaće ih islamisti, na sred ulice i okačiće snimak na YT.
Najsigurnije im je da sklone spomenik, pojeo vuk magarca i teraj dalje i onako će neko novo nasilje da zatrpa ovu sramotu.

Srce mi se cijepa.

Citat:
Kako ni jednom Makedoncu nije smetao srpski ''okupator'' ??? Nego baš šiptarima čija matična država je u Albaniji.

To je i za mene misterija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: