HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2025, 06:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 26 tra 2020, 22:02 

aleksije radicevic je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Eto ti si bistar. Toliko bistar, da si i Lake-a svrstao pod Srbe. Dobro je da nisi i Dudua. Ovo mora da je nešto u stilu Šešelja. :zubati

Bez uvrede, Alek. :D

Vladice, pa ne možeš to tako gledaš. Čovek se sam svrstao u Srbe, baš kao i ti. A znaš da neki zlobnici čak ni tebe ne računaju u Srbe. I ti umesto da na svom primeru učiš, ti primenjuješ logiku onih koji su protiv tebe na kolegu Lakea. :D

Poznato mi je to odavno. :D

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 09:09 

Lucho je napisao/la:
Svi od roditelja koji su bili komunisti na funkcijama što je svakako imalo značajan uticaj i odličnu podlogu. Ok, formirali su stavove u Srbiji, a kako u toj istoj Srbiji takve stavove ne formiraju oni poreklom iz Srbije? U stvari neki sigurno i formiraju, ali je zanimljivo da ih gotovo uopšte nema među onima koji to najviše promovišu.

Ranković i Milošević oni su isto bili prečani ?

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 09:16 

U Bosni je početkom devedesetih, pre rata, sve bilo monarhistički nastrojeno, kao i u Srbiji, barem što se mog sprskog okruženja tiče.

Na kakvim si ti drogama ? Sve bilo monarhistički nastrojeno u Bosni 90-ih ? :smijeh
U Srbiji isto. Monarhista Milošević dobio izbore. :D
Tvoj kraj je više bio poznat po 17 majevičkoj,nego po Radivoju Keroviću.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 09:22 

podrinje je napisao/la:
Đeneral nisam, a nisam ni glup. Sitne fukare i politikanata ima svuda, tvoja opaska da su gori od čoveka koji srpskome narodu čereči svetinje uopšte ne stoji. Nit imaju podršku u javnosti, nit imaju kakav uticaj desetak godina unazad.

A tu kriptopartizanštinu made in bejha nemoj da mi prodaješ ovde, kralja ćemo dovesti na čelo države sa vama ili bez vas. :001_smile

Čedo Jovanović je reko da je RS genocidna i da je treba ukinut. To čak ni Milo nikad nije izjavio. Prvo počisti u svom dvorištu,pa onda komentariši tuđe.
Jebate vama u Srbiji sve što nije 20 km oko BG je tamo negdje u Bosni. Vama je i Ljubljana tamo negdje u Bosni.
Nisam iz Bosne,nego RSK. Aj nauči više osnovne stvari iz geografije.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 11:10 

Kad bi i doveli kralja, iz koje bi dinastije trebao biti, s obzirom da ih imate dvije? Sad mi je jasno kako smo vam Tita postavili u Bijeli dvor, dva Srbina tri mišljenja.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 11:38 

weasel je napisao/la:
Kad bi i doveli kralja, iz koje bi dinastije trebao biti, s obzirom da ih imate dvije? Sad mi je jasno kako smo vam Tita postavili u Bijeli dvor, dva Srbina tri mišljenja.

Srbija ima kralja. Iz dinastije Vučić je. I što je najbitnije porijeklom prečan iz Čipulića kod Bugojna.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 12:02 

Graničar18 je napisao/la:
Lucho je napisao/la:
Svi od roditelja koji su bili komunisti na funkcijama što je svakako imalo značajan uticaj i odličnu podlogu. Ok, formirali su stavove u Srbiji, a kako u toj istoj Srbiji takve stavove ne formiraju oni poreklom iz Srbije? U stvari neki sigurno i formiraju, ali je zanimljivo da ih gotovo uopšte nema među onima koji to najviše promovišu.

Ranković i Milošević oni su isto bili prečani ?

Ranković jeste bio iz Srbije, a Milošević je poreklom iz Crne Gore. Zajedničko sa ostalima da su iz komunističkog miljea, ali osim toga ne vidim preterane sličnosti sa gore navedenima.
Tzv. ,,drugosrbijanci'' su skoro pa uvek iz komunističkih porodica, nebitno odakle dolaze.

Čedo Jovanović je reko da je RS genocidna i da je treba ukinut. To čak ni Milo nikad nije izjavio. Prvo počisti u svom dvorištu,pa onda komentariši tuđe.

Ne znam šta si se uhvatio Čede. Lik je na beogradskim izborima na svom biračkom mestu imao 2 glasa. Verovatno samo on i žena =))
Ako je to relevantan političar, onda dobro. Istina, nekada je uspevao da dogura do 5% (skoro uvek u koalicijama), a uvek je imao znatno više glasova u opštinama sa znatnim udelom manjinskog stanovništva.

weasel je napisao/la:

Srbija ima kralja. Iz dinastije Vučić je. I što je najbitnije porijeklom prečan iz Čipulića kod Bugojna.

Jel mu ovaj Jovo možda neki deda?

slika

Nisu mi jasni ljudi koji toliko veličaju nekog političara i ne nalaze mu ni jednu jedinu manu. Da mi je u pitanju neko najrođeniji pa bi me bilo sramota da tako nešto radim, a ne za nekog tamo...

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 13:47 

Počela nova radna nedelja, troluje se na temi... lepo.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 14:34 

Lucho je napisao/la:
Ranković jeste bio iz Srbije, a Milošević je poreklom iz Crne Gore. Zajedničko sa ostalima da su iz komunističkog miljea, ali osim toga ne vidim preterane sličnosti sa gore navedenima.
Tzv. ,,drugosrbijanci'' su skoro pa uvek iz komunističkih porodica, nebitno odakle dolaze.

Ne znam šta si se uhvatio Čede. Lik je na beogradskim izborima na svom biračkom mestu imao 2 glasa. Verovatno samo on i žena =))
Ako je to relevantan političar, onda dobro. Istina, nekada je uspevao da dogura do 5% (skoro uvek u koalicijama), a uvek je imao znatno više glasova u opštinama sa znatnim udelom manjinskog stanovništva.

Nisu mi jasni ljudi koji toliko veličaju nekog političara i ne nalaze mu ni jednu jedinu manu. Da mi je u pitanju neko najrođeniji pa bi me bilo sramota da tako nešto radim, a ne za nekog tamo...

Vama ko god nije za monarhiju odma je komunista i prečan. U Srbiji svi bez izuzetka za monarhiju ?
Uhvatio sam se Čede,jer se za vrijeme žutih dosmanlija nije skido sa tv-a. Bez obzira na 5% dobijenih na izborima,imo je čovjek osjećaj da je on predsjednik.
Ne veličam Vučića,samo sam konstatiro ko je kralj u stvarnosti.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 14:39 

U Bosni je početkom devedesetih, pre rata, sve bilo monarhistički nastrojeno, kao i u Srbiji, barem što se mog sprskog okruženja tiče.

Na kakvim si ti drogama ? Sve bilo monarhistički nastrojeno u Bosni 90-ih ? :smijeh
U Srbiji isto. Monarhista Milošević dobio izbore. :D
Tvoj kraj je više bio poznat po 17 majevičkoj,nego po Radivoju Keroviću.

Govorim ti o mom okruženju!

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 14:40 

I više voliš Šestu ličku od Dinarske divizije? :D

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 14:42 

Lucho je napisao/la:

Mamlazi, jednostavno. Odreći će se Đokovića i Dude Ivkoviće zbog nekog Vučića i Šešelja.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 14:47 

Znači majkan... znao sam.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 14:59 

Lucho je napisao/la:

Mamlazi, jednostavno. Odreći će se Đokovića i Dude Ivkoviće zbog nekog Vučića i Šešelja.

I Đilasa.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 15:02 

podrinje je napisao/la:
Đeneral nisam, a nisam ni glup. Sitne fukare i politikanata ima svuda, tvoja opaska da su gori od čoveka koji srpskome narodu čereči svetinje uopšte ne stoji. Nit imaju podršku u javnosti, nit imaju kakav uticaj desetak godina unazad.

A tu kriptopartizanštinu made in bejha nemoj da mi prodaješ ovde, kralja ćemo dovesti na čelo države sa vama ili bez vas. :001_smile

Jebate vama u Srbiji sve što nije 20 km oko BG je tamo negdje u Bosni. Vama je i Ljubljana tamo negdje u Bosni.

Samo ne stavljaj sve u isti koš. Pogotovo ljude koji svoje lične frustracije i životna nezadovoljstva projektuju na politički nivo i ljude koji razmišljaju politički racionalno. :thumbup1

Dosta trolovanja, pričajmo o monarhiji. :clap

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 15:44 

Reče Biljana Plavšić u svom poslednjem intervjuu: Kakav je neko Srbin, najbolje se vidi po njegovom odnosu prema Crkvi i prema Dinastiji!
S tom izjavom se u potpunosti slažem.

Podrinje spomenu "kriptopartizanštinu".
To mogu razumeti kao nekakvu iluziju da misliš da možeš biti dobar Srbin, a da odbacuješ Dinastiju i monarhiju. Tako su nastali mnogobrojni čudni nacionalisti - republikanci!

Kao odbacuju Tita i komunizam. Ali nekako su našli formulu da podržavaju jedno od najvećih Titovih nedela - uspostavljanje republike, na jedan nasilan, divljački način. Republika je ostatak titoizma i komunizma.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 15:54 

Reče Biljana Plavšić u svom poslednjem intervjuu: Kakav je neko Srbin, najbolje se vidi po njegovom odnosu prema Crkvi i prema Dinastiji!
S tom izjavom se u potpunosti slažem.

Podrinje spomenu "kriptopartizanštinu".
To mogu razumeti kao nekakvu iluziju da misliš da možeš biti dobar Srbin, a da odbacuješ Dinastiju i monarhiju. Tako su nastali mnogobrojni čudni nacionalisti - republikanci!

Kao odbacuju Tita i komunizam. Ali nekako su našli formulu da podržavaju jedno od najvećih Titovih nedela - uspostavljanje republike, na jedan nasilan, divljački način. Republika je ostatak titoizma i komunizma.

Socijalističko Federativna Republika (Jugoslavija) je Titoizam, Savezna Republika (Jugoslavija) je ostatak Titoizma, dok Republika (Srbija) nikako, pošto Srbija više nije više podstanar, a ima i zaleđe u vidu RS, CG i eventualno još koje zemlje.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 15:59 

weasel je napisao/la:

Ćipuljić, prvo meHko Ć, drugo također, između LJ. :D

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 16:58 

Vama ko god nije za monarhiju odma je komunista i prečan. U Srbiji svi bez izuzetka za monarhiju ?
Uhvatio sam se Čede,jer se za vrijeme žutih dosmanlija nije skido sa tv-a. Bez obzira na 5% dobijenih na izborima,imo je čovjek osjećaj da je on predsjednik.

Nigde ja to nisam rekao. Naravno da ima protivnika monarhije u Srbiji, a i ranije je ih je bilo (imao si i Republikansku stranku u kraljevini čiji je osnivač bio iz Užica). Trenutno su zapravo i većina oni koji su protiv monarhije.
Konstantovao sam da je većina današnjih ,,srbomrzaca'', ,,drugosrbijanaca'' (nazovi ih kako hoćeš) uglavnom iz porodica komunističkih funkcionera. Dao sam primere Kandićke, Zajovićke, Biserko i Čanka, a mogu se naći i drugi primeri.

Za Čedu se slažem, samo bih dodao da je i danas previše često na televiziji. Tada si mogao i da kažeš ima 5% pa i ajde nekako (iako je bio previše), a danas sa 0,2% u Beogradu koji mu važi za jako uporište nema nikakvog smisla. Mislim da bi više smisla imalo da dovedu u studio prvog lika sa ulice.

Lucho je napisao/la:

Ne znam, nije mi jasan taj potpuni nedostatak kritičkog stava kod nekih. Kod svakog se može naći nešto što je za kritiku...

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 17:44 

Zabole njih ona stvar za Republiku Srpsku. To je ideja citavog tog liberalnog-sorosevskog pokreta u Srbiji. Srbija i BiH su dvije drzave, Srbija na celu sa Milosevicem su pocinili genocid, blablabla, lizacemo dupe zapadu i sta god oni kazu tako je.

Ja nikad nisam bio veliki fan Vucica. Mada od kad je on na celu, Srbija se prilicno drznula. Ekonomija, vojska, medjunarodni odnosi. Rijec Srbije je dobila na tezini. Naravno ako pratite N1 televiziju, Slobodnu Evropu ili Al-jazeeru, necete dobiti takav utisak, vec je to uzasna diktatura, u kojoj samo sto vas nisu strpali u zatvor zaradi pogresnog komentara protiv vlasti.

Najvise bih volio da Zavetnici imaju neku moc, al to nije za ocekivati.
Monarhisti su po meni komedija. Ako ima sta, na sta sam ponosan to je da su Srbija i Republika Srpska-republike. Dati jednoj porodici svu moc je van pameti. Nesto ne pamtim da su drzave kroz istoriju masovno napustale republicko uredjenje i postajale monarhije. Kako cete znati da vam princ i kralj nece biti diktatori kao Vucic?

Tako da realno, na politickoj sceni, ne ostaje Vucic i derivati.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 18:42 

I 6.lička,7.banijska,8. Kordunaška kao i dinarska divizija pripadaju prošlosti i istoriji. Nisam ni komunista,ni monarhista,ni lijevi,ni desni. Samo običan Srbin ni mali,ni veliki. Jel to tako teško za razumit ?

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 18:47 

slika Naravno da voli Tuđmanovu 6. Ličku :zubati

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 18:47 

Nbgd88 je napisao/la:
Samo ne stavljaj sve u isti koš. Pogotovo ljude koji svoje lične frustracije i životna nezadovoljstva projektuju na politički nivo i ljude koji razmišljaju politički racionalno. :thumbup1

Dosta trolovanja, pričajmo o monarhiji. :clap

Podrinje je počeo sa stavljanjem u isti koš. Moro sam reagirat. Da ima imalo obraza ko što nema,ne bi Srbe prečane uzimo u usta. U zadnjem ratu je poginulo 29500 Srba iz RS,i 7200 Srba iz RSK. To je skoro 37000 prečana. I onda mamlaz ima snage i obraza da nekom nešto pametuje.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 18:49 

bumbar92 je napisao/la:
Ćipuljić, prvo meHko Ć, drugo također, između LJ. :D

Hvala na ispravci. :zivili

Vrh

PostPostano: 27 tra 2020, 18:56 

Lucho je napisao/la:
Ne znam, nije mi jasan taj potpuni nedostatak kritičkog stava kod nekih. Kod svakog se može naći nešto što je za kritiku...

Tu se radi više o inatu. Pojedini se ponašaju koda je Vučić došo na silu na vlast,a ne pobjedio apsolutnom većinom nekoliko puta na izborima.
Onda još počnu mantrat kako većina nije za njega,kako su to botovi i sendvičari bla,bla,bla. A gdje su njihovi favoriti,što ne dobiju izbore i ne pobjede Vučića ?
Glasna manjina bi određivala većini,to je u zadnje vrijeme posto modni trend. Ista situacija i u RS.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33866 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: