|
|
Stranica: 93/1355.
|
[ 33860 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ksenija
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 stu 2012, 20:59 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Uzvraćam simpatije... Dunavom. Ma... do Dunava novim mostom očas posla. Samo ti teci (i kad stojiš ) Carmello Šešelj je napisao/la: Srbijanci su naziv koji građani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine zovu nas južno od Save i Dunava. I Srbi iz uže Srbije sebe nazivaju Srbijancima. Čak lingvisti, čini mi se, smatraju da je izraz književno ispravan jer je izveden prema geografskoj odrednici što bi značilo da su i Vojvođani Srbijanci jer žive u Srbiji. Meni takva podela para uši.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 stu 2012, 21:05 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Uzvraćam simpatije... Dunavom. Ma... do Dunava novim mostom očas posla. Samo ti teci (i kad stojiš ) Carmello Šešelj je napisao/la: Srbijanci su naziv koji građani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine zovu nas južno od Save i Dunava. I Srbi iz uže Srbije sebe nazivaju Srbijancima. Čak lingvisti, čini mi se, smatraju da je izraz književno ispravan jer je izveden prema geografskoj odrednici što bi značilo da su i Vojvođani Srbijanci jer žive u Srbiji. Meni takva podela para uši. Ma nek smatra kako ko hoće, i nek govori kako hoće. Ja samo kažem da mi je taj izraz glup i da me nervira.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 09 stu 2012, 21:22 |
|
|
Pa izraz jeste pravilan. Označavao bi a) ljude iz uže Srbije i b) sve stanovnike Srbije bez obzira na nacionalnost. Rusi imaju sličnu stvar. Oblik koji označava Ruse i oblik koje označava stanovnike Rusije ("Rusijanci"). U odnosu na mene, neko iz Kragujevca je Srbijanac. U odnosu na nekog iz Banja Luke i ja i ovaj iz Kragujevca smo Srbijanci. A sva trojica smo Srbi. Mada priznajem da čudno zvuči. Čini mi se da izraz najviše koriste Hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
Balansero
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 12:45 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: dudu je napisao/la: jel se gradi UMP ili je zasad samo most napravljen, a ostalo postoji samo na papiru? Drug Mrkonjić ga završava pre roka već nepar godina. Biće valjda gotov do svetskog prvenstva u Kataru. Most je deo UMP, i sada se grade pristupne petlje sa obe strane reke Save.Dosta je posla uradjeno, ali zavrsetak pristupnih petlji sa obe strane je planiran do kraja 2013.Mozda se do tada uspe zavrsiti deo UMP sa novobeogradske strane do Bezanijske kose(cca 3km). UMP je inace megalomanski projekat (sastavljen od silnih tunela i nadvoznjaka u 6 traka), za ciju realizaciju su potrebna ogromna sredstva.(most i ovo sto sam gore nabrojao nece kostati manje od 450 miliona eur, ostatak UMP bar 1,5 mlrd eur ). Gazela je rekonstruisana i sada je kao nova, kao i autoput kroz Grad i konacno se konacno se lakse dise.Novi most je sigurno doprineo rasterecenju, ali pravi efekti ce se desiti u godinama koje dolaze. Mislim da pre UMP ima mnogo vaznijih stvari koje treba da se urade, da bi se rasteretio saobracaj u Beogradu, mislim da su to konacno shvatili i politicari pa se sada ipak rade stvari redom po nekakvim prioritetima. Obilaznica,( to je u nadleznosti ministarstva tj.Mrkonjica), se konacno radi sa namerom da se konacno privede kraju do 2015-2016. UMP je u nadleznosti grada Beograda i nadam se da ce automobilski koncept konacno da ustupi mesto konceptu razvoja gradskog saobracaja (metro je ono na cemu je pametnije trositi novce)... Inace u toku je izgradnja jos jednog velikog projekta, koji nekako jos uvek nije medijski propracen kao Most preko Ade i UMP, a to je most preko Dunava, Zemun-Borca (tzv. Kineski most, jer se gradi iz kineskog gredita, a gradi ga kineska gradjevinska firma uz ucesce nasih preduzeca kao podizvodjaca), koji ce sigurno znacajno doprineti rasterecenju saobracaja i dati priliku za izgradnju tzv. 3. Beograda na vojvodjanskoj strani. @Jagnje , pa eeejjjj to je mozda resenje i za Voshu, izgradnja 3.Beograda-vojvodjanskog, koji bi bio i ostao glavni grad, a eto bio bi u Vojvodini.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 12:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60124 Lokacija: DAZP HQ
|
pa zar nisu već čačača na banatskoj strani?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Balansero
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 13:00 |
|
|
dudu je napisao/la: pa zar nisu već čačača na banatskoj strani? Jesu, ali slabo su povezani, Pancevacki most, je zagusen, a ovaj novi most povezuje Zemun sa Borcom, u 6 traka, a gradi se saobracajnica 22km duga, koja ce biti neka vrsta Severne obilaznice, koja povezuje Zrenjaninski put, pa izlazi na auto-put za Pancevo, i omoguciti privredni razvoj tog dela Beograda i Banata.Neki to zovu Novi Novi Beograd, a neko 3.Beograd.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:08 |
|
|
dudu je napisao/la: pa zar nisu već čačača na banatskoj strani? Novi Beograd i slično su na "vojvođanskoj strani", tj na sremskoj ako uzmemo da su granice Dunav i Sava. Na banatskoj strani su Borča, Kotež i sl.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:10 |
|
|
Metemma je napisao/la: dudu je napisao/la: pa zar nisu već čačača na banatskoj strani? Novi Beograd i slično su na "vojvođanskoj strani", tj na sremskoj ako uzmemo da su granice Dunav i Sava. Na banatskoj strani su Borča, Kotež i sl. nemoj hebat, nisam znao.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ksenija je napisao/la: @Vojvodo Carmello Šešelj Kome tapšeš, Jagnjetu ili ovom namrštenom tamburašu? (Čuj svirac a ne smeje se, ko da drži kalašnjikov a ne tamburu. Tapšem gospodinu Brigadi, razume se. Ja se samo malo zahebavam sa njim. Gospodin Brigada je pravi Srbin patriota i rodoljub. Postavlja te slike jer misli da se mi ˝Srbijanci˝ zbog toga nerviramo. Inače, koliko sam ja upratio, čovek je sasvim dobronameran i na mestu. Kakvi "mi Srbijanci", jagnje je student iz Ivanjice koji je u NS završio jer nije prošao prijemni u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Gedža sa dna kace.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:22 |
|
|
dudu je napisao/la: Metemma je napisao/la: Novi Beograd i slično su na "vojvođanskoj strani", tj na sremskoj ako uzmemo da su granice Dunav i Sava.
Na banatskoj strani su Borča, Kotež i sl.
nemoj hebat, nisam znao. Nema na čemu, samo da preciziram, vidim da se pominje neki prelaz na "vojvođansku stranu".
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:23 |
|
|
Metemma je napisao/la: Kakvi "mi Srbijanci", jagnje je student iz Ivanjice koji je u NS završio jer nije prošao prijemni u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Gedža sa dna kace. Eh, da sam bar u K.Mitrovici prošao... Sudbino kleta.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:32 |
|
|
Metemma je napisao/la: dudu je napisao/la: nemoj hebat, nisam znao. Nema na čemu, samo da preciziram, vidim da se pominje neki prelaz na "vojvođansku stranu". jesi ti iz BG-a?
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:36 |
|
|
dudu je napisao/la: Metemma je napisao/la: Nema na čemu, samo da preciziram, vidim da se pominje neki prelaz na "vojvođansku stranu".
jesi ti iz BG-a? Bliža okolina
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 14:50 |
|
|
pih, pa onda ga poznaješ slabije od mene.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 15:16 |
|
|
dudu je napisao/la: pa zar nisu već čačača na banatskoj strani? To su sve selendre i favele koje jedva imaju kanalizaciju, a i administrativno se vode pod Bg. Pokrajina počinje tek od Pančeva.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 15:20 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: dudu je napisao/la: pa zar nisu već čačača na banatskoj strani? To su sve selendre i favele koje jedva imaju kanalizaciju, a i administrativno se vode pod Bg. Pokrajina počinje tek od Pančeva. zapravo sam htio reći da treći Beograd kako ga zovu već postoji, to je najveći dio općine Palilula i tu danas živi sigurno 70-80 tisuća ljuda. novi most će im pomoći da izađu iz prometne blokade, a sigurno će potaći i novu urbanizaciju, iako je upitno ima li Beograd više demografskog potencijala za novu veliku urbanizaciju, ali u krajnjem slučaju dogodit će preraspored unutar samog grada. na toj strani sam bio svega dva puta, ali Kotež mi izgleda ok naselje, ništa drukčije od većine beogradskih.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 15:30 |
|
|
dudu je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: To su sve selendre i favele koje jedva imaju kanalizaciju, a i administrativno se vode pod Bg. Pokrajina počinje tek od Pančeva. zapravo sam htio reći da treći Beograd kako ga zovu već postoji, to je najveći dio općine Palilula i tu danas živi sigurno 70-80 tisuća ljuda. novi most će im pomoći da izađu iz prometne blokade, a sigurno će potaći i novu urbanizaciju, iako je upitno ima li Beograd više demografskog potencijala za novu veliku urbanizaciju, ali u krajnjem slučaju dogodit će preraspored unutar samog grada. na toj strani sam bio svega dva puta, ali Kotež mi izgleda ok naselje, ništa drukčije od većine beogradskih. Ma dobro, malo sam preterao kad sam rekao favele, ali ne bi me puškom naterao da živim preko Dunava. A i neki delovi tu stvarno imaju problem sa kanalizacijom (tj. nemaju problem jer nemaju kanalizaciju). Pa nije bezveze cena kvadrata tu duplo i više manja nego u ostatku Bg.
|
|
Vrh |
|
|
Balansero
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 16:36 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: dudu je napisao/la: zapravo sam htio reći da treći Beograd kako ga zovu već postoji, to je najveći dio općine Palilula i tu danas živi sigurno 70-80 tisuća ljuda. novi most će im pomoći da izađu iz prometne blokade, a sigurno će potaći i novu urbanizaciju, iako je upitno ima li Beograd više demografskog potencijala za novu veliku urbanizaciju, ali u krajnjem slučaju dogodit će preraspored unutar samog grada. na toj strani sam bio svega dva puta, ali Kotež mi izgleda ok naselje, ništa drukčije od većine beogradskih.
Ma dobro, malo sam preterao kad sam rekao favele, ali ne bi me puškom naterao da živim preko Dunava. A i neki delovi tu stvarno imaju problem sa kanalizacijom (tj. nemaju problem jer nemaju kanalizaciju). Pa nije bezveze cena kvadrata tu duplo i više manja nego u ostatku Bg. Taj deo Palilule i hoce da postane opstina Dunavski venac, Kotez, Ovca, Borca, Krnjaca..., pripada Beogradu, a treba da se uredi i urbanizuje.Tu se nalazi i PKB, odnedavno u vlasnistvu Grada, u cijem vlasnistvu je zemljiste koje gravitira gorepomenutoj saobracajnici-autoputu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 16:40 |
|
|
jel imaju u planu obnovu Pančevačkog mosta? ono je strava i užas koliko taj most vibrira, stajali smo s autom na sred mosta, prolazi vlak, a turbulencije okom vidljive.
logično je da postanu općina za sebe, ako je nešto prirodna granica, onda je to rijeka, primjer je Novi Beograd.
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 16:52 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Most Zemun-Borča (Kineski most, Most prijateljstva) + saobraćajnica Severna tangenta
|
|
Vrh |
|
|
Balansero
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 17:04 |
|
|
dudu je napisao/la: jel imaju u planu obnovu Pančevačkog mosta? ono je strava i užas koliko taj most vibrira, stajali smo s autom na sred mosta, prolazi vlak, a turbulencije okom vidljive.
logično je da postanu općina za sebe, ako je nešto prirodna granica, onda je to rijeka, primjer je Novi Beograd. Pa trenutno se radi nova pristupna petlja kojom se dolazi na most sa Bg strane, trebalo bi malo da ublazi stanje u tom delu.Kolovoz su malo doterivali. Ozbiljna rekonstrukcija je planirana odavno, ali i odlagana, izmedju ostalog i zato sto je rekonstrukcija Gazele bila u toku, pa bi tek to bila katastrofa. Na prolece bi trebalo da se pocne rekonstrukcija na zeleznickom delu mosta, tj. da pocne realizacija ruskog kredita i izgradnja drugog koloseka do Panceva. Dok se ne zavrsi most Zemun-Borca, koji ce rasteretiti Pancevacki most od kamiona, ne verujem da neko sme da zatvori ovakav most i radi rekonstrukciju. U planu je izgradnja jos dva mosta na Dunavu i to nizvodno od Pancevackog par km, u pravcu Mirijevskog bulevara, ka Krnjaci (to je trebalo da se realizuje iz nekog japanskog veoma povoljnog kredita za namenjenog siromasnim zemljama, ali smo se mi u medjuvremenu obogatili iznad uslova potrebnih za taj kredit). Drugi most (ovaj ce izgleda da se pocne uskoro) je drumsko-zeleznicki most Vinča-Starčevo (selo-predgradje Panceva - tu je rafinerija NIS), koji je deo obilaznice oko Beograda.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 17:07 |
|
|
dudu je napisao/la: pih, pa onda ga poznaješ slabije od mene. Da sam tipičan provincijalac, ovo bi me jako pogodilo. Ovako, nisam siguran, al svakako svaka čast ako je tako. No činjenica je da nisi reagovao na "prelazak na vojvođansku stranu" dudu je napisao/la: jel imaju u planu obnovu Pančevačkog mosta? ono je strava i užas koliko taj most vibrira, stajali smo s autom na sred mosta, prolazi vlak, a turbulencije okom vidljive.
Možda ne znaš da već prave novi prilaz sa srbijanske strane
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 17:15 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
dudu je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: To su sve selendre i favele koje jedva imaju kanalizaciju, a i administrativno se vode pod Bg. Pokrajina počinje tek od Pančeva. zapravo sam htio reći da treći Beograd kako ga zovu već postoji, to je najveći dio općine Palilula i tu danas živi sigurno 70-80 tisuća ljuda. novi most će im pomoći da izađu iz prometne blokade, a sigurno će potaći i novu urbanizaciju, iako je upitno ima li Beograd više demografskog potencijala za novu veliku urbanizaciju, ali u krajnjem slučaju dogodit će preraspored unutar samog grada. na toj strani sam bio svega dva puta, ali Kotež mi izgleda ok naselje, ništa drukčije od većine beogradskih. Neće se više vršiti nikakva masovna urbanizacija i deagrarizacija Srbije, nema više demografskih, a pre svega ni ekonomskih uslova za tako nešto. Beograd se više neće značajnije širiti, već će se konsolidovati na postojećoj površini. Treći Beograd je utopija, tim pojmom može da se oslovi leva obala Dunava sa svojim naseljima u već postojećoj formi. .................................................................................................. Ovo su značajniji građvinski poduhvati u zadnjih par godina: Naselje Stepa Stepanović, gradi se ne prostoru bivše kasarne koja je nosila isto ime .................................................................................................. Belville, izgrađen pre par godina na NBG-u
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 10 stu 2012, 17:17 |
|
|
Dudu, jel se ovaj Belvil proteže s obe strane autoputa, vidim da ide do Delta sitija. Ako ne zna dudu, može i neko drugi
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|