HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 20:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33867 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 1355  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 28 stu 2012, 22:26 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Jagnjeća,

Ma neko (više njih) je uzeo masne pare od Rusa za sve to, a ne verujem da će to ikad da se otkrije jer bi onda i Rusi popizdeli. Što više vreme prolazi, to mi se više gadi DS, a glasao sam za njih. :smajl049

To je vise od samo poslovnog deala, to je cena koju smo platili za politicku podrsku oko Kosova, i drugih stvari, i koju cemo jos placati...

Oni imaju svoje agente ovde, politicare koji rade za njih, pa ceo taj SPS je njihova ispostava, DSS takodje...

O cemu pricamo, najnepovoljniji ugovor za juzni tok smo mi potpisali od svih zemalja, za najmanje pare prodali NIS... ko to omogucava... pa oni koji donose odluke, i nije tu stvar sto je neko stavio rusku shushku u dzep, vec da je ceo aranzman izlobiran preko rusofila koji ne brane nase interese...

Rusima u politici ne verujem nista, to je jedna velika zabluda... dok ne vidim rezultate, i jedan posteni dogovor... a toga nema, u kakav god da smo usli posao sa njima, izvukli smo manju slamku....

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:28 

volvoks je napisao/la:
Preceli vas rusi preko vode, znam da nije lako :zubati

Isto kao i MOL nas.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:30 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Ne brini se, za razliku od američkih investitora, ruski investitori se neće povući.

Raspitaj se što se dogodilo u sisačkoj Željezari. :wink

Ne razumijem koja je tvoja poenta, koliko ja znam, sisačka željezara nije u vlasništvu Rusa.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:30 

Jagnjeća,

Ma neko (više njih) je uzeo masne pare od Rusa za sve to, a ne verujem da će to ikad da se otkrije jer bi onda i Rusi popizdeli. Što više vreme prolazi, to mi se više gadi DS, a glasao sam za njih. :smajl049

Izgleda da su i iz DSS i iz DS pokupili fine pare za ovo. Jedino tako se može objasniti to da pregovarači otvoreno rade protiv sopstvene države.

Ovo je još specifično (recimo kao priča sa FIATom, mada je on dosta manji posao) zato što nije čista mafijaška privatizacija kao što su one razne od jednog evra ili gore, već je kao sve fino i legalno.

Tako su Rusi preuzeli kompletan gasni i energetski sektor u zemlji. Srećom pa nije i EPS otišao u tom smeru jer bi mogli već sutra da okrećemo zastavu naopačke.

Setimo se samo da je Telenor dao milijardu i po za drugog mobilnog operatera u zemlji, a da je VIP za treću licencu (koja u tom trenutku nije imala ni "i" od infrastrukture) platio koliko i ovi za čitav NIS (upravne zgrade, najveću mrežu pumpi, dve rafinerije, naftna polja, koncesije u inostranstvu itd).

volvoks je napisao/la:
Danas je cjelokupna Ina vrijedna oko pet milijardi na tržištu dionica, dakle NIS barem 2,5 milijardi...
Preceli vas rusi preko vode, znam da nije lako :zubati

51% ili 50 + jedna akcija je prodato, ne sećam se.

I što reče VRus nisu Rusi krivi što su nama na vlasti nesposobni, korumpirani tipovi. Samo bi da se naguze. Pa se još hvale.

Ali ok, eto radi taj NIS. Rafinerija u Pančevu je modernizovana, pumpe isto, novosadska isto ide u modernizaciju, urađeno je skladište gasa u B.Dvoru, a valjda će stići i prokleti gasovod.

A ostaje i pitanje političke cene čitave priče. Sada ipak postoji neka težina.

Kada je bilo bombardovanje 1999., naši zapadni partneri su lepo obilazili bilo šta gde je bilo stranog kapitala.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:31 

E to pitaj onog ko je omogućio takve uslove, a ne onog ko je pristao na iste.

Pa bagra iz DS-a. Što Rusi ne bi iskoristili našu glupost i korumpiranost, nisu budale, slažem se. I ja bi tako na njihovom mestu.

Nije tacno, ministar energetike je bio Petar Skundric...SPS vedeta jos iz vreme Slobe...

To je uvaljeno za mizernu podrsku u vezi Kosova, od koje smo se najeli gvozdenih krusaka i na sudu, i u realnosti... igramo na konja koji ne moze da pobedi, Rusi nisu cinioc koji donosi najvaznije odluke u svetu... i to ce biti jos neko vreme...

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:32 

Džoni,

Naravno da je zbog političke podrške, napisao sam to pre par postova, ali sigurno su i više njih napunili džepove da to sve bude još nepovoljnije za nas. Što se tiče verovanja, ne treba da verujemo nikom, jer bi u suprotnom bili idioti.

offtopic: daj skini tog izdajnika sa avatara, muka mi je kad ga vidim. :D

Vrh

Raspitaj se što se dogodilo u sisačkoj Željezari. :wink

Ne razumijem koja je tvoja poenta, koliko ja znam, sisačka željezara nije u vlasništvu Rusa.

Bila je, ali su se Rusi povukli. A ti si napisao da se ruski investitori neće povući. Ili misliš da je Mečelj portugalska firma? :zubati

Vrh

Ionako treba praviti vjetrenjache... i koristiti gradski prevoz...

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:34 

DzoniBG je napisao/la:

Nije tacno, ministar energetike je bio Petar Skundric...SPS vedeta jos iz vreme Slobe...

To je uvaljeno za mizernu podrsku u vezi Kosova, od koje smo se najeli gvozdenih krusaka i na sudu, i u realnosti... igramo na konja koji ne moze da pobedi, Rusi nisu cinioc koji donosi najvaznije odluke u svetu... i to ce biti jos neko vreme...

A oni su tek cvećke, te parazite neću ni da spominjem, ali nemoguće je da se Tadić i DS tu nisu pitali, jednostavno nemoguće.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:37 

Metemma je napisao/la:
Ionako treba praviti vjetrenjache... i koristiti gradski prevoz...

Vetrenjače su već prodali Italijanima... Gradski prevoz kupuju od Italijana. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:46 

DzoniBG je napisao/la:

A oni su tek cvećke, te parazite neću ni da spominjem, ali nemoguće je da se Tadić i DS tu nisu pitali, jednostavno nemoguće.

Tadic je kriv takodje jer nije uspeo tome da se odupre, ali vlada mu je zavisila od podrske SPS-a, planirao je i sa njima u sledecu vladu, i tu je debelo podbacio, zajebali su ga...

Ja ne razumem taj mazohizam koji traje od 45-te...a i pre toga... cime su nas to Rusi zaduzili da ih gledamo stalno ko starijeg brata i zastitnika... gde su nam to pomogli, da su nam odbranili drzavu...

To potice i od crkve, patrijarh poziva na slovenstvo i okretanje Rusima... dosta vise toga, hocu ciste racune, ako saradjujemo, onda sednemo za sto, svako zastupa svoje interese, pa se nadjemo negde... a ne ovako podanistvo, ovde se ljudi dive Putinu, Grobar drhti kad se sastane sa njime...

Nije da ne znamo kako su ostali narodi prosli pod zagrljajem ruskog medveda, svi su glavom bez obzira pobegli, ruska politika je okrutna i hegemonisticka, nikad necemo u njima imati pravog saveznika... jer su oni svetska sila, ne zele da nam pomognu, ne zanimamo ih... al su raspolozeni da mesetare nasom mukom, pa su im puna usta pravde na Kosovu, a svoje Kosovo naprave u Juznoj Osetiji... pokradu nam kicmu drzave kao sto je energetski sektor, usrani kredit razvlace godinama...

Argument na ovo obicno je spin - a sta nam ovi sa zapada nude... sa njima nemam dileme, oni bar otvoreno pokazuju da rade protiv nase drzave, i gori je lazni prijatelj nego otvoreni neprijatelj...

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:58 

volvoks je napisao/la:
Prodaja večinskog paketa akcija NIS-a je samo dio onoga što tek dolazi, a to je Južni tok.

Koliko ste im vi dionica prodali?
Danas je cjelokupna Ina vrijedna oko pet milijardi na tržištu dionica, dakle NIS barem 2,5 milijardi...
Preveli vas rusi preko vode, znam da nije lako :zubati

Zato planirana trasa budućeg gasovoda "Južni tok" od svih zemalja u regionu zaobilaziće samo Hrvatsku, dok Srbija se nalazi negdje na sredini te trase i kada bude izgrađen taj gasovod samo od tranzita gasa Srbija će da zaradi na desetine miliona eura godišnje.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 22:59 

@Džoni,

Ma sve je to tačno što si napisao, ne mislim da se Tadić lično okoristio na tim poslovima, ali isto tako ne mislim da je samo SPS to zakuvao.

Što se ostalog dela posta tiče, da tako je, treba da gledamo samo sebe i svoju korist.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:02 

@Vladimir Rus,

Imaćemo sigurno snabdevanje gasom, i te pare za tranzit koje ćemo dobijati su bolje nego ništa, ali desetine miliona evra godišnje su za jednu državu sitniš, i to baš sitniš.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:03 

Bila je, ali su se Rusi povukli. A ti si napisao da se ruski investitori neće povući. Ili misliš da je Mečelj portugalska firma? :zubati

Naravno, podrazumijeva se da ništa u životu nije 100 posto i nije zapisano u kamenu, tako da postoji uvijek mogućnost da se neki strani investitor povuče, tako da nisu od toga imuni ni ruski investitori između ostalog.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:09 

volvoks je napisao/la:
Koliko ste im vi dionica prodali?
Preveli vas rusi preko vode, znam da nije lako :zubati

Zato planirana trasa budućeg gasovoda "Južni tok" od svih zemalja u regionu zaobilaziće samo Hrvatsku, dok Srbija se nalazi negdje na sredini te trase i kada bude izgrađen taj gasovod samo od tranzita gasa Srbija će da zaradi na desetine miliona eura godišnje.

Zaobilazi RH još od 2007.g. tada smo ulazili u NATO i to zbilja ne bi bio pametan potez za RH .
Južni tok je duga priča. Imam osjećaj da ćemo o njemu još raspravljati u jednom segmentu za koji se sada ne nadaš.
P.S. Zaobilazi i Sloveniju i BiH i Crnu goru i Kosovo.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:12 

Zadar1993 je napisao/la:
P.S. Zaobilazi i ... Kosovo.

Ne, ne. Kroz Srbiju prolazi. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:13 

Šta je ovo Srbi u Preševu.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:13 

@Zadar,

Stići će periferan krak gasovoda do vas, što da vam ne prodaju gas ako mogu, ali nećete naplaćivati tranzit.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:15 

Jopa je napisao/la:

Demokratija, tolerancija, čovekoljublje i uvažavanje različitosti. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:17 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
P.S. Zaobilazi i ... Kosovo.

Ne, ne. Kroz Srbiju prolazi. :zubati

Ma dobro mi smo priznali Kosovo pa moram odvojeno jbg :zubati .

@Zadar,

Stići će periferan krak gasovoda do vas, što da vam ne prodaju gas ako mogu, ali nećete naplaćivati tranzit.

Znam, propuštena prilika, ali ne znam koliko bi bilo pametno nama u tom trenutku prihvatiti to.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:18 

Jopa je napisao/la:

Po komentarima baš ne bih rekao :D

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:19 

Jopa je napisao/la:

A ne smeš im ništa dok ne izbije sranje. Mogu da zamislim kako je DBovcima, žandarmeriji i vojsci. Ima ih dole skoro ko Šiptara. :zubati

Zadar1993 je napisao/la:
Ma dobro mi smo priznali Kosovo pa moram odvojeno jbg :zubati

Stvarno neprincipijelno sa vaše strane. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:22 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Ma dobro mi smo priznali Kosovo pa moram odvojeno jbg :zubati

Stvarno neprincipijelno sa vaše strane. :zubati

Priznali smo i Južni Sudan pa smo morali i Kosovo :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 stu 2012, 23:24 

@Vladimir Rus,

Imaćemo sigurno snabdevanje gasom, i te pare za tranzit koje ćemo dobijati su bolje nego ništa, ali desetine miliona evra godišnje su za jednu državu sitniš, i to baš sitniš.

Ma to je samo početna procijena, jer pretpostavljam da će prihodi od tranzita gasa rasti kada se gasovod bude dobro uhodao, a ne treba ni smetnuti sa uma činjenicu da cijena gasa je u skoku tako da to bi mogao biti još jedan dodatni razlog zašto će prihodi od gasovoda "Južni tok" da budu jednan od glavnih izvora finansijskih prihoda za državu Srbiju, to a i em stalni prihod, em će se iz godine u godinu sve više novca se slivati u budžet, tako da na duge staze "Južni tok" je i više nego odličan posao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33867 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 1355  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: