|
|
Stranica: 107/1355.
|
[ 33866 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
pozitivac
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:03 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: meni je uvek fascinantno bilo to što su granice županija takve da Srbi ni u jednoj nemaju neki značajan udeo. Da se pravilo kako spada imali bi još manje, jer sada je previše županija i općina. Tu vaš prigovor zapravo nema smisla, pošto je Tuđman mogao komotno stavit nekih pet-šest većih regija umjesto županija, to bi bilo možda sretnije rješenje od županija, nevezano za Srbe
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:04 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1184 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Bosnjaci 2011, bez udio ljudi koji se se izjasnili kao Muslimani
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:07 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: To što Slovaci imaju taj svoj minijaturan Bački Petrovac, a općina Subotica je jedna od najvećih u Srbiji... Samo da napomenem da ste vi itekako dobro iskoristili usitnjavanje općina u Slavoniji... B. Petrovac je baš fino mesto. A ne znam šta je trebalo sa Suboticom, da joj čupaju sela sa hrvatskom većinom pa da Srbi i Mađari budu dominantni ili? U Srbiji se jako retko prave nove opštine. Kao što vidiš uglavnom je zadržan ustroj iz SFRJ. Nema onog da je svako selo posebna opština. A što se tiče usitnjavanja opština u Slavoniji (što bi bilo interesantnije dok je još bilo Srba u Slavoniji), meni je uvek fascinantno bilo to što su granice županija takve da Srbi ni u jednoj nemaju neki značajan udeo. Nemam niš protiv petrovca, minijaturan je povrsinom, ne mora znacit da je selendra... Pod Slavonija, mislim uglavnom na istočnu Slavoniju i bivšu općinu Vukovar gdje ste napravili dvije nove općine. Što se tiče županija, većinom imaju prirodne i povijesno utemeljene oblike, uzmimo primjer sisačko moslavačke, koja obuhvaća područja sjeverno od Siska koja su čisto hrvatska i južna miješana, ali nije se išlo na neka neprirodna širenja već sva ta područja gravitiraju Sisku... Znam jedino da je 91. bio problem sa Kninom i Zadrom, potražit ću slike pa stavim... Što se tiče cepanja Subotice, Ceha bi složio lijepe koridorčiće
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:12 |
|
|
Metemma je napisao/la: nisam siguran ni za Pašića. Bio je Vlah. Ima čak i teorija da je bio Bugarin poreklom, ali bio je Vlah, to se znalo i dok je bio živ. Citat: a Nušić je bio Cincar. Potejto potato.... Šta su Cincari nego Vlasi. Citat: Ne znam baš da li su većinom Ne znam ni ja, to sam lupio iskreno, ali verovatno je da su bili značajan deo stanovništva istočne Srbije u 19. veku. Ali opet kažem, nisam siguran, moguće je da nisu, ne znam....
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:20 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Metemma je napisao/la: nisam siguran ni za Pašića. Bio je Vlah. Ima čak i teorija da je bio Bugarin poreklom, ali bio je Vlah, to se znalo i dok je bio živ. Citat: a Nušić je bio Cincar. Potejto potato.... Šta su Cincari nego Vlasi. Citat: Ne znam baš da li su većinom Ne znam ni ja, to sam lupio iskreno, ali verovatno je da su bili značajan deo stanovništva istočne Srbije u 19. veku. Ali opet kažem, nisam siguran, moguće je da nisu, ne znam.... Kao i Jovan Sterija Popović... U novije vrijeme, značajan političar Vlah, bivši predsjednik SRJ, Zoran Lilić.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:23 |
|
|
Prvobitna podjela županija.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:25 |
|
|
Citat: Carmello Šešelj je napisao/la: Bio je Vlah. Ima čak i teorija da je bio Bugarin poreklom, ali bio je Vlah, to se znalo i dok je bio živ. Znam za teorije, ne znam za neku vjerodostojnu potvrdu. Citat: Potejto potato.... Šta su Cincari nego Vlasi. Cincari su iz Makedonije i sjeverne Grčke, istočnosrbijanski Vlasi su starosjedioci istočne Srbije. Citat: Ne znam ni ja, to sam lupio iskreno, ali verovatno je da su bili značajan deo stanovništva istočne Srbije u 19. veku. Ali opet kažem, nisam siguran, moguće je da nisu, ne znam.... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Serbia.png
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:38 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Što je to bitno? Зато! Vujo može objašnjenje za prvu sliku?
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:41 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: To što Slovaci imaju taj svoj minijaturan Bački Petrovac, a općina Subotica je jedna od najvećih u Srbiji... Samo da napomenem da ste vi itekako dobro iskoristili usitnjavanje općina u Slavoniji... B. Petrovac je baš fino mesto. A ne znam šta je trebalo sa Suboticom, da joj čupaju sela sa hrvatskom većinom pa da Srbi i Mađari budu dominantni ili? U Srbiji se jako retko prave nove opštine. Kao što vidiš uglavnom je zadržan ustroj iz SFRJ. Nema onog da je svako selo posebna opština. A što se tiče usitnjavanja opština u Slavoniji (što bi bilo interesantnije dok je još bilo Srba u Slavoniji), meni je uvek fascinantno bilo to što su granice županija takve da Srbi ni u jednoj nemaju neki značajan udeo. Lukavi Latini stavili Liku skupa sa Zadrom Zenicanin je napisao/la: Bosnjaci 2011, bez udio ljudi koji se se izjasnili kao Muslimani Ovaj Sandžak bi trebalo preimenovat u koridor Bosna-Kosovo
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:43 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ovaj Sandžak bi trebalo preimenovat u koridor Bosna-Kosovo Koridor od Srba do Srba?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:43 |
|
|
Metemma je napisao/la: Znam za teorije, ne znam za neku vjerodostojnu potvrdu. Citat: Ne znam ni ja, ali znam da sam na mnogo mesta pročitao da je bio Vlah, i da se u Srbiji znalo da je Vlah. Ne tvrdim 100%.
To je bio naziv za njih na jugu, ali etnički, Cincari su Vlasi, to je kao razlika između Šumadinca i nekog iz Leskovca ili Vranja. Ostatak romanizovanog stanovništva i jedni i drugi i imaju isti jezik (neka varijanta rumunskog).
Na ovoj karti to deluje kao pola/pola, ali ok, stvarno ne znam koji je odnos bio. Neka napiše neko ko zna više.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:46 |
|
|
Ne znam ni ja, to sam lupio iskreno, ali verovatno je da su bili značajan deo stanovništva istočne Srbije u 19. veku. Ali opet kažem, nisam siguran, moguće je da nisu, ne znam...
Ne znam ni ja, ali znam da sam na mnogo mesta pročitao da je bio Vlah, i da se u Srbiji znalo da je Vlah. Ne tvrdim 100%.
To je bio naziv za njih na jugu, ali etnički, Cincari su Vlasi, to je kao razlika između Šumadinca i nekog iz Leskovca ili Vranja. Ostatak romanizovanog stanovništva i jedni i drugi i imaju isti jezik (neka varijanta rumunskog).
Na ovoj karti to deluje kao pola/pola, ali ok, stvarno ne znam koji je odnos bio. Neka napiše neko ko zna više.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:47 |
|
|
Nisam rekao da nisu srodni već da to nije isto.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60139 Lokacija: DAZP HQ
|
Ibar je napisao/la: Ovaj Sandžak bi trebalo preimenovat u koridor Bosna-Kosovo Autostrada wannabe zelena transverzala.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:51 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ibar je napisao/la: Ovaj Sandžak bi trebalo preimenovat u koridor Bosna-Kosovo Koridor od Srba do Srba? Samo Koridor Srbina Spašava
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:51 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nisam rekao da nisu srodni već da to nije isto. To je kao da kažeš da Crnogorci nisu Srbi. Vlasi i Cincari su isti qratz.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:53 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Metemma je napisao/la: Nisam rekao da nisu srodni već da to nije isto. To je kao da kažeš da Crnogorci nisu Srbi. Vlasi i Cincari su isti qratz. To je isto kao da kažeš da Crnogorac nije Mačvanin.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:55 |
|
|
Metemma je napisao/la: To je isto kao da kažeš da Crnogorac nije Mačvanin. Nije, ali obojica su Srbi. Tako su i Cincari Vlasi (ili Rumuni, ako baš cepidlačiš...).
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:55 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To je kao da kažeš da Crnogorci nisu Srbi. Crnogorci nisu Srbi!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:58 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Crnogorci nisu Srbi! U pravu si, Crnogorci nisu Srbi. Oni su ili Pečenjezi ili Gaugazi ili Čuvaši, nisam siguran...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 17:59 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Crnogorci nisu Srbi! U pravu si, Crnogorci nisu Srbi. Oni su ili Pečenjezi ili Gaugazi ili Čuvaši, nisam siguran... Crnogorci su najveći Srbi!
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 18:02 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Metemma je napisao/la: To je isto kao da kažeš da Crnogorac nije Mačvanin. Nije, ali obojica su Srbi. Tako su i Cincari Vlasi (ili Rumuni, ako baš cepidlačiš...). Vlasi nisu Rumuni. Bar ne svi.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 18:06 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Vlasi nisu Rumuni. Bar ne svi. Vlasi se ne osećaju Rumunima (barem većina), ali jesu realno Rumuni. Ista priča je i sa Crnogorcima i Srbima.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 18:14 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Vlasi nisu Rumuni. Bar ne svi. Vlasi se ne osećaju Rumunima (barem većina), ali jesu realno Rumuni. Ista priča je i sa Crnogorcima i Srbima. Do ujedinjenje kneževina u 19. stoljeću, nije ni bilo rumunjske države. Pa tako ni nacije Rumuna. Gdje se u povijesti pominju Rumuni u 17. ili 13. stoljeću? Nema ih. Ali ima Vlaha. Rumuni su kao nacija državni projekt. Relativno mlad.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 01 pro 2012, 18:30 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Metemma je napisao/la: To je isto kao da kažeš da Crnogorac nije Mačvanin. Nije, ali obojica su Srbi. Tako su i Cincari Vlasi (ili Rumuni, ako baš cepidlačiš...). Cincar nije isto što i Vlah iz istočne Srbije, srodni su ali nisu isti. I ovime prekidam moju diskusiju o ovoj temi. Carmello Šešelj je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Vlasi nisu Rumuni. Bar ne svi. Vlasi se ne osećaju Rumunima (barem većina), ali jesu realno Rumuni. Ista priča je i sa Crnogorcima i Srbima. Vlasi nisu Rumuni, već imaju zajedničke pretke s Rumunima.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|