|
|
Stranica: 1223/1375.
|
[ 34356 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 21 svi 2022, 23:27 |
|
|
|
Ima jedna interesantnost tu koje je mali broj ljudi svestan sa strane, ili je obatio paznju.
Sve te ekavske ustase iz kruga dvojke, apsolutno 99% niko nije isao u osnovnu skolu u tom istom krugu dvoje, i raspolozenje uopste nije onako kako ga prikazuju, jer je apsolutno nemoguce da postanes autosovinista odrastuci u istom.
Da, naravno da je izrazit gradjanski duh, ali on nije anacionalan kako ga prikazuju, niti je to ovaj moderni "gradjanski" duh.
Vec je sve olos sa strane koji nije odrastao na tim ulicama (Cara Dusana, Kralja Petra, Svetogorska, Jevremova, Natalije/Ljubice/Milice, Skenderbega itd ), niti medju tim facama (od pokojnog Petra Kralja preko Dzeja do Beogradskog sindikata i Partrijbrejkersa), niti je isao u te skole (Vuk Karadzic, Kralja Petra, Skadarska, Mihajla Petrovica Alasa, Starine Novaka, sv Save).
I to tek kad sam uzeo da obracam paznju, dakle neverovano 99%.
To su ljudi koje ne poznaje niko, niti ih iko ikada vidi na ulici, niti komsije znaju za njih.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 07:16 |
|
|
|
Autošovinista ima svugde po Srbiji. Ima ih i po selima. To je takav mentalni sklop, nije vezan za teritoriju.
Čedin LDP je svojevremeno dobijao onih njegovih 5% skoro na svakoj izbornoj jedinici u Srbiji, plus/minus 1% razlike ...
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 07:54 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 08:28 |
|
|
|
Hoće pričati i o potpisanoj rezoluciji o agresiji Rusije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 08:39 |
|
|
|
Naravno, to smo uradili uz amin Rusa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 10:22 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Hoće pričati i o potpisanoj rezoluciji o agresiji Rusije? Ma to je bio izduvni ventil.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 10:22 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Ima jedna interesantnost tu koje je mali broj ljudi svestan sa strane, ili je obatio paznju.
Sve te ekavske ustase iz kruga dvojke, apsolutno 99% niko nije isao u osnovnu skolu u tom istom krugu dvoje, i raspolozenje uopste nije onako kako ga prikazuju, jer je apsolutno nemoguce da postanes autosovinista odrastuci u istom.
Da, naravno da je izrazit gradjanski duh, ali on nije anacionalan kako ga prikazuju, niti je to ovaj moderni "gradjanski" duh.
Vec je sve olos sa strane koji nije odrastao na tim ulicama (Cara Dusana, Kralja Petra, Svetogorska, Jevremova, Natalije/Ljubice/Milice, Skenderbega itd ), niti medju tim facama (od pokojnog Petra Kralja preko Dzeja do Beogradskog sindikata i Partrijbrejkersa), niti je isao u te skole (Vuk Karadzic, Kralja Petra, Skadarska, Mihajla Petrovica Alasa, Starine Novaka, sv Save).
I to tek kad sam uzeo da obracam paznju, dakle neverovano 99%.
To su ljudi koje ne poznaje niko, niti ih iko ikada vidi na ulici, niti komsije znaju za njih. Kompleksi jer su došli iz neke vukojebine .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 18:41 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 18:44 |
|
|
JAS je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Eto nek je 10-12% za sankcije. To su otprilike glasači Đilasa, neki evrounisti itd. Ja njih in ne računam u Srbe. Jedan mi je tako u razgovoru rekao da nije Srbin, već građanin Srbije, drugi da Kosovo je rana koja se nezacjeljuje i da u medicini doktori takve rane odsijeku, treći vi u “Bosni” trebate da se ujedinite Sve u svemu, kad odbiješ takve, zadovoljan sam, Srbi izgledaju zreliji narod od drugih (mada ni kod njih raspoloženje nije za sankcije, kao što im vlasti pričaju). Zaboravio si zelenaše. Sve ukupno oko 18%. Tako je nisu Srbi već ekavske ustaše . Manje od 7% podrzava sankcije. 11% neopredeljeni. Inace sad su Rusi na potezu da pokazu razumevanje. Jer ako dodje do sankcija, jasno se moze reci da su uvedene zato sto smo naterani. A ako smo naterani, onda to nije nasa volja, i treba da nas razumeju. A iz cega se vidi da smo naterani - iz rezultata istrazivanja javnog mnenja, iz odugovlacenja politicara, pa i iz izjava Vucica da cemo odlagati do krajnjih granica.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 19:02 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Mislim da je Vukadinovic verodostojniji.
On je proruski, ovi prozapadni pa kao verodostojno uzimam ono između U suštini nebitno da li je 70% ili 80%, jasno je da je većina protiv. Ono što ova istraživanja ne pokazuju jeste koliko njih se čvrsto protivi, a koliko je načelno protiv. Naime primetio sam u okruženju da su gotovo svi protiv sankcija, ali su mnogi u fazonu ako uvedemo ,,jbg, morali smo'' i slična priča. Jednostavno rečeno neće se mnogo nasekirati kao ni za neke druge stvari u životu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 19:08 |
|
|
Lucho je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Mislim da je Vukadinovic verodostojniji.
On je proruski, ovi prozapadni pa kao verodostojno uzimam ono između U suštini nebitno da li je 70% ili 80%, jasno je da je većina protiv. Ono što ova istraživanja ne pokazuju jeste koliko njih se čvrsto protivi, a koliko je načelno protiv. Naime primetio sam u okruženju da su gotovo svi protiv sankcija, ali su mnogi u fazonu ako uvedemo ,,jbg, morali smo'' i slična priča. Jednostavno rečeno neće se mnogo nasekirati kao ni za neke druge stvari u životu. Kako bre izmedju?  Mislio sam da ces se ti oslanjati na to ko ima bolju uspesniju istoriju prognoziranja tj. istrazivanja, Djordje ili ovaj drugi!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 19:13 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lucho je napisao/la: On je proruski, ovi prozapadni pa kao verodostojno uzimam ono između U suštini nebitno da li je 70% ili 80%, jasno je da je većina protiv. Ono što ova istraživanja ne pokazuju jeste koliko njih se čvrsto protivi, a koliko je načelno protiv. Naime primetio sam u okruženju da su gotovo svi protiv sankcija, ali su mnogi u fazonu ako uvedemo ,,jbg, morali smo'' i slična priča. Jednostavno rečeno neće se mnogo nasekirati kao ni za neke druge stvari u životu. Kako bre izmedju?  Mislio sam da ces se ti oslanjati na to ko ima bolju uspesniju istoriju prognoziranja tj. istrazivanja, Djordje ili ovaj drugi! Ipak uglavnom doda malčice opciji koju on podržava. Ne osuđujem, realno i ja bih to radio 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 19:33 |
|
|
Lucho je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Mislim da je Vukadinovic verodostojniji.
On je proruski, ovi prozapadni pa kao verodostojno uzimam ono između U suštini nebitno da li je 70% ili 80%, jasno je da je većina protiv. Ono što ova istraživanja ne pokazuju jeste koliko njih se čvrsto protivi, a koliko je načelno protiv. Naime primetio sam u okruženju da su gotovo svi protiv sankcija, ali su mnogi u fazonu ako uvedemo ,,jbg, morali smo'' i slična priča. Jednostavno rečeno neće se mnogo nasekirati kao ni za neke druge stvari u životu. Niko normalan nije za sankcije jer su sankcije sprečile tačno 0 ratova. Slobina Srbija je bila pod sankcijama 4 godine, a neće Rusija ako odluče da teraju do kraja. Sankcije imaju za svrhu da dugoročno oslabe Rusiju, ali to ima svoju cenu - slabljenje i svoje zemlje. Kad bi pitali na Zapadu "da li biste da uvedemo sankcije Rusiji ako će to sprečiti rat u Ukrajini", 95% bi odgovorilo da. Kad bi ih pitali "da li biste da uvedemo sankcije Rusiji iako to neće sprečiti rat u Ukrajini, ali će dugoročno oslabiti našeg neprijatelja, doduše po cenu da oslabi i nas", sumnjam da bi imali većinu. Zato se toliko upinju da pričaju kako Rusija ide u bankrot i kako Rusi neće imati gorivo za tenkove uskoro. Čuj Rusi neće imati gorivo, traže gde će da izvezu milione barela nafte dnevno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JAS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 20:09 |
|
|
|
Poksovci su za sankcije. To imajte u vidu kad vam opet na um padne da vas postavljate monarhiju .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 20:11 |
|
|
|
Koga boli kurac za sankcije? Jesmo li mi Rusija ili Srbija?
Ako nam odgovara uvešćemo, ako nam ne odgovara nećemo. Nama šta odgovara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 20:22 |
|
|
JNA je napisao/la: Koga boli kurac za sankcije? Jesmo li mi Rusija ili Srbija?
Ako nam odgovara uvešćemo, ako nam ne odgovara nećemo. Nama šta odgovara. Pa jel nam odgovara? Šta ćemo ako Rusi odluče da budu uzdržani po pitanju Kosova zbog toga? I kakvu to poruku šalje Kini, a zna se da oni dolaze na red posle Rusa? Šta je tačno ono što nam se nudi ako pristanemo da uvedemo sankcije sem tapšanja po ramenu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 20:41 |
|
|
sev je napisao/la: Pa jel nam odgovara? Šta ćemo ako Rusi odluče da budu uzdržani po pitanju Kosova zbog toga? I kakvu to poruku šalje Kini, a zna se da oni dolaze na red posle Rusa? Šta je tačno ono što nam se nudi ako pristanemo da uvedemo sankcije sem tapšanja po ramenu? Za sad nam ne odgovara. Pregovaramo za nisku cenu gasa. Posle toga videćemo. Kakvu poruku je poslala Rusija 90-tih kad nam je uvodila sankcije više puta... ? .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 20:53 |
|
|
JNA je napisao/la: sev je napisao/la: Pa jel nam odgovara? Šta ćemo ako Rusi odluče da budu uzdržani po pitanju Kosova zbog toga? I kakvu to poruku šalje Kini, a zna se da oni dolaze na red posle Rusa? Šta je tačno ono što nam se nudi ako pristanemo da uvedemo sankcije sem tapšanja po ramenu? Za sad nam ne odgovara. Pregovaramo za nisku cenu gasa. Posle toga videćemo. Kakvu poruku je poslala Rusija 90-tih kad nam je uvodila sankcije više puta... ? . Pa nisu toliki debili da nam daju jeftin gas i onda ih Vučić zajebe. Jednostavno bi zavrnuli gas ili povećali cenu, ili šta god, pa se žali sudu u Strazburu. Pravo ionako niko ne jebe više 2%, šta im možemo. Jesu uvodili sankcije, ali više trebamo mi Rusiju nego ona nas, da se ne lažemo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 20:57 |
|
|
sev je napisao/la: Pa nisu toliki debili da nam daju jeftin gas i onda ih Vučić zajebe. Jednostavno bi zavrnuli gas ili povećali cenu, ili šta god, pa se žali sudu u Strazburu. Pravo ionako niko ne jebe više 2%, šta im možemo. Jesu uvodili sankcije, ali više trebamo mi Rusiju nego ona nas, da se ne lažemo. Koje gluposti. Rusi uredno isporučuju gas svim zemljama koje su im uvele sankcije i još naoružavaju Ukrajinu, pa neće nama ako im uvedemo sankcije. Sve po ugovoru, samo traže rublje. Uostalom mi smo još i tranzit i za Madjarsku, BIH..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 20:59 |
|
|
|
Pa hoće i nama, samo po kojoj ceni. Nama tržišna cena ili ne isporučivali, isto nam se vata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 21:00 |
|
|
|
Po ceni iz ugovora. Nikome cena nije povećana.
Oni koji kupuju po berzanskim cenama, rade to jer nisu hteli da sklope ugovore sa Rusijom.
Ko je sklopio dugoročne ugovore (Madjarska) plaća i dalje nisku cenu (ugovorenu), bez obzira što im je Orban lupio (da te podsetim) sankcije po ušima.
.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 21:07 |
|
|
JNA je napisao/la: Po ceni iz ugovora. Nikome cena nije povećana.
Oni koji kupuju po berzanskim cenama, rade to jer nisu hteli da sklope ugovore sa Rusijom.
Ko je sklopio dugoročne ugovore (Madjarska) plaća i dalje nisku cenu (ugovorenu), bez obzira što im je Orban lupio (da te podsetim) sankcije po ušima.
. Pa niko se nije ni pretvarao da je blizak prijatelj Rusije, niko nije pravio fešte za stanovništvo od Putinovog dolaska. Rusi su očekivali da Zapad neće biti oduševljen napadom na Ukrajinu, možda su malo iznenađeni intenzitetom, ali to je sve. A s druge strane da Vučić dođe i kaže Putinu da neće uvesti sankcije u zamenu za nisku cenu gasa, Putin mu izađe u susret i ovaj ga zajebe, to je već malo drugačija priča. Neku vrstu političke cene bismo vrlo verovatno platili. Dal gas, dal Kosovo, dal nešto treće, al sumnjam da su baš toliko velikog srca da ih zajebavamo kako želimo. A ako Vučić bude iskren s Putinom, ne znam koji je tačno interes Rusije da nas čašćava niskom cenom gasa. Ali sve to na stranu, šta se nama tačno nudi od Zapada? Ja jedino što čujem je da nam se nudi to da i mi ne popijemo sankcije ili ignorisanje kad su investicije u pitanju. Lepa ponuda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
JNA
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 21:12 |
|
|
sev je napisao/la: JNA je napisao/la: Po ceni iz ugovora. Nikome cena nije povećana.
. Pa niko se nije ni pretvarao da je blizak prijatelj Rusije, niko nije pravio fešte za stanovništvo od Putinovog dolaska. Rusi su očekivali da Zapad neće biti oduševljen napadom na Ukrajinu, možda su malo iznenađeni intenzitetom, ali to je sve. A s druge strane da Vučić dođe i kaže Putinu da neće uvesti sankcije u zamenu za nisku cenu gasa, Putin mu izađe u susret i ovaj ga zajebe, to je već malo drugačija priča. Neku vrstu političke cene bismo vrlo verovatno platili. Dal gas, dal Kosovo, dal nešto treće, al sumnjam da su baš toliko velikog srca da ih zajebavamo kako želimo. A ako Vučić bude iskren s Putinom, ne znam koji je tačno interes Rusije da nas čašćava niskom cenom gasa. Ali sve to na stranu, šta se nama tačno nudi od Zapada? Ja jedino što čujem je da nam se nudi to da i mi ne popijemo sankcije ili ignorisanje kad su investicije u pitanju. Lepa ponuda. Pa moraće da se pomire sa tim zajebom, kao što smo se mi 90-tih pomirili sa njihovim zajebom (sankcije + naoružavanje ujkana) ... Da nije bilo nas 90-tih i da mi nismo 10 godina kočili Amere u balkanskom blatu, ne bi ni Rusije bilo danas. Odavno bi Ameri izbili na njihove granice. I Kina i Rusija su se ekonomski izdigle iz pepela jer su se Ameri zamajavali sa nama deset godina. Sad je red da vrate dug i da istrpe zajeb. .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 21:13 |
|
|
|
Najpoštenije je da referendumom Srbija odluči o tome da li želi sankcije Rusiji ili šire da li su za Rusiju ili EU. Obični srpski narod najbolje zna šta je najbolje za njega. Živjela demokratija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 22 svi 2022, 21:44 |
|
|
|
Da, to bi bila demokratija. Sad, da li bi se odgovori svideli svevidećem vođi, pojma nemam.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|