|
|
Stranica: 126/1355.
|
[ 33866 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 01:36 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: volvoks je napisao/la: Kako taj moćni njemački igrač ne može osigurati podršku Njemačke za EU integracije?? Čini mi se da će vama biti još teže nego nama, protiv sebe imate oba bloka... Zato što su njemački izbori , vjerujem da će Srbija potiho napredovati , vidim da se Vučić i Dačić nisu previše uzrujali zbog nedodobijanja fiksnog datuma. Pa nije Srbija tema na kojoj se gube izbori Ili misliš da je on SPD-ov igrac??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 02:51 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zašto misliš da je Vučko švaba? Nikoliću je prve noći izletjelo da je Njemačka "najveći prijatelj" Srbije ,mislim možemo kolutat očima ali ni Nikolić ne govori uvijek gluposti Druga stvar , prilikom jednog intervjua jasno je rekao da je zatražio pomoć njemačkog "kolege" u istragama ,baš u vrijeme kada se počelo šaputat o Miškoviću , treće , Angela Merkel je srušila Tadića i DS , ali to je navodno zbog toga jer je Tadić zablokirao neke njemačke interese i investicije pa ga je pritisla s Kosovom preko svake mjere
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 02:54 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
volvoks je napisao/la: Pa nije Srbija tema na kojoj se gube izbori Ili misliš da je on SPD-ov igrac?? Naravno da nije , međutim građani Njemačke su osjetljivi na daljnje proširivanje EU zbog toga jer su ljuti zbog osjećaja da plaćaju propale ekonomije Eurozone i da će im stavit nove zemlje na grbaču.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 02:59 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Nikoliću je prve noći izletjelo da je Njemačka "najveći prijatelj" Srbije ,mislim možemo kolutat očima ali ni Nikolić ne govori uvijek gluposti Druga stvar , prilikom jednog intervjua jasno je rekao da je zatražio pomoć njemačkog "kolege" u istragama ,baš u vrijeme kada se počelo šaputat o Miškoviću , treće , Angela Merkel je srušila Tadića i DS , ali to je navodno zbog toga jer je Tadić zablokirao neke njemačke interese i investicije pa ga je pritisla s Kosovom preko svake mjere Ne znam, meni se i dalje čini da je dvojac proteklih godina mnogo više obletao oko Vašingtona. Svakako je zanimljiva podela gde je Toma zadužen za posećivanje braCkih pravoslavnih zemalja i narodnih veselja po Šumadiji, Vučić za uvlačenje po Nemačkoj i SAD, a crni Dačić za Eštonku i Tačija.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:03 |
|
|
Zlatko, ono sto poznajes Srba po Zagrebu...koliko su uopste nacionalno osvesceni, kako bi uopste rangirao njihovu poziciju i stavove...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:10 |
|
|
Osvješteni su slabo ili nikako, brojni djeci daju "katolička" imena i srame se svog podrijetla... Poznajem barem 5-6 Srba, i niti jedan nije deklarirani
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:14 |
|
|
volvoks je napisao/la: Osvješteni su slabo ili nikako, brojni djeci daju "katolička" imena i srame se svog podrijetla... Poznajem barem 5-6 Srba, i niti jedan nije deklarirani A cega ima da se srame... Realno, malo ih ima...ne mislim na neke jugovice, asimilirane, nego one koji znaju ko su. Zlatka pitam jer on se deklarise po ocevoj nacionalnosti, pa bi mozda mogao da nam priblizi to pitanje iz licnog iskustva.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:17 |
|
|
Meni je bratić polusrbin po majci, a nije ni najmanje svjestan toga... Među mlađim generacijama to sve više izumire, pogotovo u miješanim brakovima, gdje je logično preuzimanje dominantnog identiteta...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:18 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: A cega ima da se srame... A čuj, da tebe čitav život bombarduju određenim načinom mišljenja... Imam slična iskustva. Neizjašnjavanje, davanje "neutralnih" imena, versko i jezičko prilagođavanje.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:21 |
|
|
volvoks je napisao/la: Meni je bratić polusrbin po majci, a nije ni najmanje svjestan toga... Među mlađim generacijama to sve više izumire, pogotovo u miješanim brakovima, gdje je logično preuzimanje dominantnog identiteta... Tako je svugde, znam dvoje etnickih Hrvata iz Zemuna koji su postali Srbi, i osim prezimena nigde ne bi nazreo sta su po poreklu. To su prirodni procesi, i malo njih ostane koji drze do toga, jer uticaj okruzenja je prevelik... Meni ti nije problem, jedino pocinje da smeta kad neko poznajuci svoje porodicno poreklo, a presavsi na drugu stranu pocinje patoloski da mrzi taj narod od koga je potekao...a ima i takvih...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:25 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: volvoks je napisao/la: Meni je bratić polusrbin po majci, a nije ni najmanje svjestan toga... Među mlađim generacijama to sve više izumire, pogotovo u miješanim brakovima, gdje je logično preuzimanje dominantnog identiteta... Tako je svugde, znam dvoje etnickih Hrvata iz Zemuna koji su postali Srbi, i osim prezimena nigde ne bi nazreo sta su po poreklu. To su prirodni procesi, i malo njih ostane koji drze do toga, jer uticaj okruzenja je prevelik... Meni ti nije problem, jedino pocinje da smeta kad neko poznajuci svoje porodicno poreklo, a presavsi na drugu stranu pocinje patoloski da mrzi taj narod od koga je potekao...a ima i takvih... Takvih slučajeva nema puno, gradski Srbi i bivši Srbi prirodno idu uz SDP, nema ih po HČSP-u i sličnim ultra desnim stankama...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:26 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: A čuj, da tebe čitav život bombarduju određenim načinom mišljenja... Imam slična iskustva. Neizjašnjavanje, davanje "neutralnih" imena, versko i jezičko prilagođavanje.
Sta god da je, a to sto navodis je dominantan slucaj, za mene je to odlika jazavaca, neskolovanih ljudi koji dozvoljavaju da ih driblaju mediji. Krv ne biras, ali moras biti drvo javorovo da te ubede da je neki narod los, i da se trebas njega sramiti.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:29 |
|
|
volvoks je napisao/la: Takvih slučajeva nema puno, gradski Srbi i bivši Srbi prirodno idu uz SDP, nema ih po HČSP-u i sličnim ultra desnim stankama... Ajde malo zajebancije, koliko znam predsednik HSP-a, ili je bio do skoro neki Danijel Srb... verovatno on ima neko kreativno objasnjenje da to nema veze sa Srbima, da je to neki levi pojam u korenu prezimena...ali to je bas za pomeranje dupeta koja je ironija...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:35 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Sta god da je, a to sto navodis je dominantan slucaj, za mene je to odlika jazavaca, neskolovanih ljudi koji dozvoljavaju da ih driblaju mediji.
Krv ne biras, ali moras biti drvo javorovo da te ubede da je neki narod los, i da se trebas njega sramiti. A jbg sad Džoni. Nisu ni svi ljudi isti. Treba ići u razred sa još 25 klinaca koji svaki drugi dan na TV-u imaju nešto povodom agresije srbočetničkih hordi. Uostalom negde su u pitanju mešoviti brakovi gde roditelji smatraju za korisnije da opredele dete na jednu stranu. Sa druge strane, znam mladih Srba iz Hrvatske koji jesu svesni. Neki se čak i školuju na našim fakultetima. DzoniBG je napisao/la: Ajde malo zajebancije, koliko znam predsednik HSP-a, ili je bio do skoro neki Danijel Srb... verovatno on ima neko kreativno objasnjenje da to nema veze sa Srbima, da je to neki levi pojam u korenu prezimena...ali to je bas za pomeranje dupeta koja je ironija... Sad je valjda DANIEL.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:40 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: volvoks je napisao/la: Takvih slučajeva nema puno, gradski Srbi i bivši Srbi prirodno idu uz SDP, nema ih po HČSP-u i sličnim ultra desnim stankama... Ajde malo zajebancije, koliko znam predsednik HSP-a, ili je bio do skoro neki Danijel Srb... verovatno on ima neko kreativno objasnjenje da to nema veze sa Srbima, da je to neki levi pojam u korenu prezimena...ali to je bas za pomeranje dupeta koja je ironija... Ima, prezime je češko, možda je daljim porijeklom od Lužice
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:42 |
|
|
@jagnje, kaj ti znači ovaj video??
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:45 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: A jbg sad Džoni. Nisu ni svi ljudi isti. Treba ići u razred sa još 25 klinaca koji svaki drugi dan na TV-u imaju nešto povodom agresije srbočetničkih hordi. Uostalom negde su u pitanju mešoviti brakovi gde roditelji smatraju za korisnije da opredele dete na jednu stranu. Sad je valjda DANIEL. Cekaj Lamb, pa kakav je ovo snimak Ovo nisu istine, skoro da je nemoguce... to je isto kod nas, zadnji dan skole svi mrtvi pijani i ludi... kod nas u gimnaziju doveli i neke raspale trubace, cirilica je tukla dok se nismo onesvestili od aklohola... to je neka 1999, odmah posle bombardovanja... cak ni tad nikome nije palo na pamet pominjanje nekih ustasa, mesa i salate...onaj folklor sa utakmica... meni je ovo toliko bizarno, da je ustvari komicno... Klinci prolaze jebeno u skoli, al govorio sam o odraslim ljudima koji imaju neko zivotno iskustvo... podrazumevam da znaju svoje poreklo, a da se toga srame... ja to ne mogu da prihvatim kao normalno, to je patologija...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:50 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Klinci prolaze jebeno u skoli, al govorio sam o odraslim ljudima koji imaju neko zivotno iskustvo... podrazumevam da znaju svoje poreklo, a da se toga srame... ja to ne mogu da prihvatim kao normalno, to je patologija... Mislio sam da smo govorili o omladini. A odrasli... Pa negde se teško zaposliti ako budeš to što jesi. Na stranu što se i inače teško zaposliti. Jedan od razloga zašto je "povratak" neuspešan. A i odraslih znam takvih. Istina, mešoviti brakovi i sl. Kao da slušaš emisiju na HRT-u, a ne živu osobu. Naravno, ne sumnjam da ima prirodnih autošovinista. Ali njih ima i u Srbiji. Tako da to nije ništa čudno. volvoks je napisao/la: @jagnje, kaj ti znači ovaj video?? Šta bi značio osim onoga što je prikazano na njemu?
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:52 |
|
|
Daj molim te Dzoni, ne moras glumi da ste bolji kad niste... Vidljivo je da je ovo zajebancija, obučeni su ko suci, glume neke navijače, a znamo koji su najcesci povici...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 03:57 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislio sam da smo govorili o omladini.
A odrasli... Pa negde se teško zaposliti ako budeš to što jesi. Na stranu što se i inače teško zaposliti. Jedan od razloga zašto je "povratak" neuspešan. A i odraslih znam takvih. Istina, mešoviti brakovi i sl. Kao da slušaš emisiju na HRT-u, a ne živu osobu.
Naravno, ne sumnjam da ima prirodnih autošovinista. Ali njih ima i u Srbiji. Tako da to nije ništa čudno.
To su vec svakodnevni odnosi, u komunikaciji sa drugim ljudima, posao, kako oni predstavljaju svoje nacionalno opredelenje... ja mislim na ono kako oni sebe sami dozivljavaju, tu mislim ako se neko srami sto su mu preci prpidali jednom drugom narodu, pa je to sad toliko lose, da imaju osecaj stida zbog tog fakta. Ti si Jagnje u par navrata rekao da jedan deo korena imas i medju Hrvatima...kako ti to dozivljavas, jel si pokusao u nekom momentu da nadjes neku sredinu i meru, i da pogledas drugacijim ocima na Hrvate, ili to tretiras kao nesto sto uopste nije vazno kada zauzimas odredjeni politicki stav.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 04:01 |
|
|
volvoks je napisao/la: Daj molim te Dzoni, ne moras glumi da ste bolji kad niste... Vidljivo je da je ovo zajebancija, obučeni su ko suci, glume neke navijače, a znamo koji su najcesci povici... Ja ovo prvi put vidim... ovakve stvari nismo radili... Ja sam doziveo 2007 na Maksimiru da kad ste igrali sa Makedoncima ceo stadion vice - ubi Srbina.... ne bas svaki covek, ali orila se pesma... Ovde se napushavaju Hrvati na tekmama kad igramo medjusobno, tu nema sta da se krije, dobro poznata stvar... ali da neko proziva Hrvate kad igramo sa npr Slovencima...toga nema... Nemoj sad da mi razvodnjavas, neke sudije i zajebancije, klinci su pijani, i prvo cega su se dohvatili je dobro poznati hit...ne moze da omane Mene to vise i ne ljuti, stvarno mi je smesno...cak ne ni ironicno...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 04:07 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: To su vec svakodnevni odnosi, u komunikaciji sa drugim ljudima, posao, kako oni predstavljaju svoje nacionalno opredelenje... ja mislim na ono kako oni sebe sami dozivljavaju, tu mislim ako se neko srami sto su mu preci prpidali jednom drugom narodu, pa je to sad toliko lose, da imaju osecaj stida zbog tog fakta. Jbt sad, ne mož' ulaziti duboko u psihologiju pojedinca. Ali činjenica jeste da se dosta etničkih Srba "krije" u drugim kategorijama stanovništva Hrvatske. I da će kod dobrog dela njih to ostati trajno stanje. DzoniBG je napisao/la: Ti si Jagnje u par navrata rekao da jedan deo korena imas i medju Hrvatima...kako ti to dozivljavas, jel si pokusao u nekom momentu da nadjes neku sredinu i meru, i da pogledas drugacijim ocima na Hrvate, ili to tretiras kao nesto sto uopste nije vazno kada zauzimas odredjeni politicke stav. Nikada nisam imao identitetske krize. A stav zauzimam u odnosu na činjenice kojima raspolažem i interese, lične i zajednice kojoj pripadam. Pretpostavljam da mi poreklo i iskustvo daju nešto širi pogled na stvari. Meru očigledno nemam. Reče mi Tulkas da sam pravi salonski četalj koji će da kolje i na terenu kad još malo poraste.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 04:20 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Jbt sad, ne mož' ulaziti duboko u psihologiju pojedinca. Ali činjenica jeste da se dosta etničkih Srba "krije" u drugim kategorijama stanovništva Hrvatske. I da će kod dobrog dela njih to ostati trajno stanje. Nikada nisam imao identitetske krize. A stav zauzimam u odnosu na činjenice kojima raspolažem i interese, lične i zajednice kojoj pripadam. Pretpostavljam da mi poreklo i iskustvo daju nešto širi pogled na stvari. Imao sam razgovor pre par godina sa jednom devojkom iz Zagreba, bliski smo bili, tako da smo mogli bez stega da razgovaramo o tome... njoj je otav Hrvat iz Ivanic Grada, a majka srpkinja iz Sapca...ova druga cinjenica kod nje nista ne znaci, osim faktografski... zakacili smo se oko politike, ona meni - Vi...to i to... prekinem je sa - koji su to Vi, jel tu spada i cela tvoja loza sa majcine strane... bilo je neprijatno cutanje par sekundi, da bi mi rekla - znas, moj otac je u ratu sa Srbima izgubio nogu... onda je meni bilo neprijatno... teska je to tema, i ne mogu da je osudjujem zbog takvog stava, ovo navodim samo kao primer kakve se sve situacije desavaju u realnosti... Nisam ni mislio da imas krize, to je prejaka rec... nego cisto mi je ta tema zanimljiva jer ne mogu da licno iskusim to, a kod tebe je ta porodicna linija sto se tice politickih stavova bez ikakvog uticaja, po onome kako zastupas interese svoje zemlje...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 04:26 |
|
|
A ne mož' se sad ubeđivati sa svakim. Vidiš i ovde na forumu kako se posmatraju stvari. Ako uploviš u osetljive vode odmah se javi 5 ljudi da te vrati na pravi put (Druže Tito mi ti se kunemo...). Prirodno je to. Okolina, obrazovanje, medijska mašinerija, možda i neki lični gubitak. DzoniBG je napisao/la: Nisam ni mislio da imas krize, to je prejaka rec... nego cisto mi je ta tema zanimljiva jer ne mogu da licno iskusim to, a kod tebe je ta porodicna linija sto se tice politickih stavova bez ikakvog uticaja, po onome kako zastupas interese svoje zemlje...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji! Postano: 15 pro 2012, 04:33 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la:
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|