HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 lip 2026, 22:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34351 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320 ... 1375  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 24 svi 2013, 14:13 

Jole, ti kad lupaš, ti baš lupaš.

Hoćeš ti da plaćaš kontrolu vazdušnog prostora? Hoćeš qrac.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:16 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Joe enter je napisao/la:
Jesam , za ukidanje sam

Ma jedi govna.... :kava

I to je sve što imam da kažem na ovu temu tebi i svima koji mislite da treba da ukidamo avijaciju. Neću dalje da se raspravljam sa tobom oko toga.

A ti sad to slobodno to pripiši mojoj frustraciji, nemoći i nedostatku argumenata, nije problem...

Čuj jedi govna zbog migova?? , jesi ti lud Karmelo i čemu tako glupo i primitvno ponašanje?? :neznam

Šta će ti avioni?? , daj reci mi svega ti ?? , gde bi ti leteo i protiv koga bi ratovao sa tim avionima??!!

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:19 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Šta da nam ne uleti neki kosovski avion u srpski vazduh , pa da ga novi mig obori?!

Kad uđemo u NATO onda nek se kupe avioni , ovako ni za kurac ne trebaju sem da trošimo pare džabe.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:21 

joe enter je napisao/la:

Šta da nam ne uleti neki kosovski avion u srpski vazduh , pa da ga novi mig obori?!

Kad uđemo u NATO onda nek se kupe avioni , ovako ni za kurac ne trebaju sem da trošimo pare džabe.

Ovo je još bolja izjava... Što bi kupovali kad uđemo u NATO? :neznam

Tebi uopšte nije jasno za šta ti avioni služe, jel?

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:21 

Mig je, čini mi se, ruski zrakomlat. Tako da njihovom kupovinom potičete uvoz i stranu ekonomiju. Isti kurac kao i da Rusi kontroliraju, možda bi čak tada ispalo jeftinije.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:24 

joe enter je napisao/la:

Ovo je još bolja izjava... Što bi kupovali kad uđemo u NATO? :neznam

Tebi uopšte nije jasno za šta ti avioni služe, jel?

Pa zato što si onda dužan da kupiš avione , ali samim ulaskom u NATO dobijaju se mnoge stvari naročito u novcu.

Za čega služe ti avioni??

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:30 

joe enter je napisao/la:
Čuj jedi govna zbog migova?? , jesi ti lud Karmelo i čemu tako glupo i primitvno ponašanje?? :neznam

Zato što sam težak militarista, volim vojsku, vojnu tehniku i najviše od svega, borbene avione. :wub

Kad me pogodiš u emociju, poslaću de da jedeš govna, nakon što se, teškom mukom, obuzdam da te ne pošaljem negde drugde. :D

Citat:
Šta će ti avioni?? , daj reci mi svega ti ?? , gde bi ti leteo i protiv koga bi ratovao sa tim avionima??!!

Meni lično ne trebaju i ne bi nigde leteo i ratovao sa njima jer mi ne bi ni dali da uđem u avion, budući da nisam pilot.

A Srbija mora da ima barem jednu eskadrilu....

Ili to, ili putnički avioni neće da prelaze preko Srbije i da plaćaju masnu taksu, ili ćemo da plaćamo nekoj drugoj zemlji da nam čuva nebo i to će biti skuplje nego da imamo svoju avijaciju...

Nećemo da ratujemo, ali nećemo ni da budemo debili, što nam ti predlažeš...

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:33 

Kakvi Rusi i "robni" krediti... Ono što vas čeka je ono što je HP opisao dobro u ovom videu:

Sve ono što smo mi već prošli.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:35 

joe enter je napisao/la:
Pa zato što si onda dužan da kupiš avione , ali samim ulaskom u NATO dobijaju se mnoge stvari naročito u novcu.

Služe da se ne gasi mlazna avijacija, koju kasnije možeš pokrenuti tek uz ogromna sredstva. Služi da u ovoj zemlji ima makar neko ko je u kontaktu sa novom tehnologijom (ne moramo baš svi da budemo paori i jeftina radna snaga), služi da bi preko prostora naše kontrole i dalje prolazilo 7% ukupnog evropskog saobraćaja (tj.550 000 letova) i da bi se od toga slivale desetine miliona evra godišnje, služi tome da nam ne kontrolišu nebo mađari ili rumuni, služi tome da ne moramo da plaćamo milione strancima, služi tome da nam se ne dešava kao uvaženim susedima da gledamo kako se po nebu šetaju neprijavljene letelice, služi tome da kad se otvori pitanje kontrole određenih prostora možda kapne koji evrić i za jadne Srbeke. Ono, kao neki nacionalni ponos i sl. stvari da ne pominjemo.

Mislim da niko ne planira da ratuje sa 6, odnosno 12 lovaca.

Ali dobro, ovo mu dođe ona klasična srpska... Ne razumem se 2%, al' znam da ne valja i zato ću da kenjam.

Odmah se setim one Srbljanovićke (!) kako je u emisiji držala lekcije Šutanovcu i Lazanskom o avijaciji i vojsci.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:38 

Citat:
Odmah se setim one Srbljanovićke (!) kako je u emisiji držala lekcije Šutanovcu i Lazanskom o avijaciji i vojsci

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:39 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Mig je, čini mi se, ruski zrakomlat. Tako da njihovom kupovinom potičete uvoz i stranu ekonomiju. Isti kurac kao i da Rusi kontroliraju, možda bi čak tada ispalo jeftinije.

A jbg, ne možemo svi da proizvodimo borbene avione 4+ generacije kao Hrvatska.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:40 

Citat:
Odmah se setim one Srbljanovićke (!) kako je u emisiji držala lekcije Šutanovcu i Lazanskom o avijaciji i vojsci

:palacgore1

Jesi gledao tu bruku?

Isto ovo. Šta prišrafljujemo te krševe, NATO tralala, ja živim u Francuskoj, tamo to uopšte nije bitno, nigde se više ne ide u vojsku, ljudska prava tralala.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:49 

:klanjam :smijeh

Ajde pokušaj ovo podrobnije da objasniš, ako ni zbog čega drugog, čisto zbog zajebancije... :zubati

Pazi ti njegovu logiku: MiG je ruski "zrakomlat" ( :confused1 zrakoplov maybe?), a pošto ćemo Rusima da platimo za MiG (ne seri da ćemo da platimo!? =)) ), onda logično i pomažemo njihovu ekonomiju. Tako da je bolje da nemamo svoju avijaciju, nego da nam Rusi čuvaju nebo, ako ih već mi ekonomski pomažemo, onda bolje da je avijacija njihova, a ne naša... A i to bi bilo jeftinije.... =))

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:57 

joe enter je napisao/la:

Služe da se ne gasi mlazna avijacija, koju kasnije možeš pokrenuti tek uz ogromna sredstva. Služi da u ovoj zemlji ima makar neko ko je u kontaktu sa novom tehnologijom (ne moramo baš svi da budemo paori i jeftina radna snaga), služi da bi preko prostora naše kontrole i dalje prolazilo 7% ukupnog evropskog saobraćaja (tj.550 000 letova) i da bi se od toga slivale desetine miliona evra godišnje, služi tome da nam ne kontrolišu nebo mađari ili rumuni, služi tome da ne moramo da plaćamo milione strancima, služi tome da nam se ne dešava kao uvaženim susedima da gledamo kako se po nebu šetaju neprijavljene letelice, služi tome da kad se otvori pitanje kontrole određenih prostora možda kapne koji evrić i za jadne Srbeke. Ono, kao neki nacionalni ponos i sl. stvari da ne pominjemo.

Mislim da niko ne planira da ratuje sa 6, odnosno 12 lovaca.

Ali dobro, ovo mu dođe ona klasična srpska... Ne razumem se 2%, al' znam da ne valja i zato ću da kenjam.

Odmah se setim one Srbljanovićke (!) kako je u emisiji držala lekcije Šutanovcu i Lazanskom o avijaciji i vojsci.

U pravu si , pogrešio sam i kajem se , ali samo ako je čista ekonomska računica u pitanju , a ne puko kurčenje i održavanje militarističke tradicije.

Ovo oko moderne tehnologije ti je smešno , jer ako su avioni-lovci merilo toga , onda brate Sirija je zakon.
Ulazak u NATO bi nam donelo i avione i modernu tehnologiju sa sigurno manje para , ali neće naši srboljubi , naši hoće neutralnost i sa svojim(našim) novcem sve kupiti kao da smo ne znam kako veliki.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 14:57 

Jesi gledao tu bruku?

Isto ovo. Šta prišrafljujemo te krševe, NATO tralala, ja živim u Francuskoj, tamo to uopšte nije bitno, nigde se više ne ide u vojsku, ljudska prava tralala.

Ma naravno da nije bitno, zato i imaju nosač aviona, najjaču evropsku mornaricu, 300 i kusur Rafala i par stotina nuklearnih bojevih glava....

A tek u kolevci demokratije i ljudskih prava (USA) što to nije bitno..... pa njihova vojska nema ni za čizme jbt... :rolleyes

I onda takvi pajseri kao ona dođu da ti popuju sa visine uvaženog akademskog građanina (tj. građanke, da ne ispadnem nazadni primitivac..) i priznatog intelektualca...

Smejem se, smejem se, a plakao bi... (Oliver Mandić tm).

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 15:01 

joe enter je napisao/la:
Ulazak u NATO bi nam donelo i avione i modernu tehnologiju sa sigurno manje para , ali neće naši srboljubi , naši hoće neutralnost i sa svojim(našim) novcem sve kupiti kao da smo ne znam kako veliki.

Ne bi. Kao što vidimo po primeru Hrvatske, Rumunije i Bugarske.

Ovi Migići će biti povoljni po svemu sudeći i sasvim primereni za ulogu koja im je namenjena.

Ma naravno da nije bitno, zato i imaju nosač aviona, najjaču evropsku mornaricu, 300 i kusur Rafala i par stotina nuklearnih bojevih glava....

A tek u kolevci demokratije i ljudskih prava (USA) što to nije bitno..... pa njihova vojska nema ni za čizme jbt... :rolleyes

I onda takvi pajseri kao ona dođu da ti popuju sa visine uvaženog akademskog građanina (tj. građanke, da ne ispadnem nazadni primitivac..) i priznatog intelektualca...

Smejem se, smejem se, a plakao bi... (Oliver Mandić tm).

Setimo si miroljubivih Nemaca. A red bi bio da se pomenu i takve potpuno demilitarizovane zemlje tipa Japan, Švedska, Austrija, Švajcarska...

Ako države koje su toliko ugrožene mogu da potpuno ukinu vojsku, zašto ne bi mogla i jedna Srbija koju niko ne dira i kojoj niko zlo ne misli.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 15:04 

Joe, nemoj da se ljutiš, ali na osnovu ovih tvojih par postova na ovu temu, vidi se da nemaš blage veze o ovoj temi. Ali ni iz daleka...

Nemoj brate molim te da se dalje raspravljaš oko toga...

To je kao da ja sad tebe učim o lingvistici i etimologiji imena na ovim prostorima. Ne ide brate nikako....

Molim te prekini i nemoj više da lupetaš....

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 15:05 

:klanjam :smijeh

Ajde pokušaj ovo podrobnije da objasniš, ako ni zbog čega drugog, čisto zbog zajebancije... :zubati

Pazi ti njegovu logiku: MiG je ruski "zrakomlat" ( :confused1 zrakoplov maybe?), a pošto ćemo Rusima da platimo za MiG (ne seri da ćemo da platimo!? =)) ), onda logično i pomažemo njihovu ekonomiju. Tako da je bolje da nemamo svoju avijaciju, nego da nam Rusi čuvaju nebo, ako ih već mi ekonomski pomažemo, onda bolje da je avijacija njihova, a ne naša... A i to bi bilo jeftinije.... =))

Nisi skontao, pa ću ti to malo približiti. Budući da se radi o kupnji strane robe, domaća industrija tu neće profitirati. Onda se postavlja pitanje je li to isplativo, tj. je li bolje kupovati uslugu nego skupu robu. Ako imaš npr. pola ha krumpira, neće ti se isplatiti kupovati skupi kombajn za krumpire, nego ćeš jeftinije proći da platiš nekome koji ima taj kombajn da ti pobere. Ili ako imaš pet krava, neće ti biti isplativo da držiš i bika, neko ćeš radije platiti nekome da njegov bik pojebe tvojebe krave. OK?

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 15:20 

Nisi skontao, pa ću ti to malo približiti. Budući da se radi o kupnji strane robe, domaća industrija tu neće profitirati. Onda se postavlja pitanje je li to isplativo, tj. je li bolje kupovati uslugu nego skupu robu. Ako imaš npr. pola ha krumpira, neće ti se isplatiti kupovati skupi kombajn za krumpire, nego ćeš jeftinije proći da platiš nekome koji ima taj kombajn da ti pobere. Ili ako imaš pet krava, neće ti biti isplativo da držiš i bika, neko ćeš radije platiti nekome da njegov bik pojebe tvojebe krave. OK?

Kupovina strane robe je neizbežna, naša industrija jednostavno ne ume da proizvede višenamenski lovac četvrte generacije, ne ume ni lovac treće generacije...

Sad, da li ćemo da pomažemo rusku, američku, francusku, švedsku ili nemačko-englesko-italijansko-špansku ekonomiju, boli me tuki, najiskrenije....

Ali ti avioni, i piloti u njima moraju da budu naši, inače je cela priča besmislena (misliš da će strani pilot u stranom avionu da rizikuje život i avion za tvoju zemlju?), a i skuplja finansijski (o drugim aspektima je glupo i govoriti,to se valjda podrazumeva), nikako jeftinija. Pitaj Slovence ako meni ne veruješ...

Vrh

PostPostano: 24 svi 2013, 23:20 

Citat:
Predsjednici Srbije Tomislav Nikolić i Ruske Federacije Vladimir Putin sastali se danas u Sočiju, odakle su poručili da odnosi dvije zemlje idu uzlaznom putanjom i najavili razgovore o važnim zajedničkim projektima dvije zemlje.
- Nadam se da ćemo imati priliku da popričamo o bilaterlanim odnosima, ali i da razmotrimo međunarodne probleme. Naši uzajamni kontakti su u porastu, imamo više zanimljivih projekata i nadam se da ćemo o svemu tome da razgovaramo danas - rekao je Putin prilikom dočeka Nikolića u vili "Bočarov Ručej" u Sočiju. Nikolić je Putinu zahvalio na odnosu koji ta zemlja ima prema Srbiji i posebno na principijelnom stavu o Kosovu i Metohiji.
- Kao što i sami ocjenjujete, naši odnosi su sve bolji i idu uzlaznom linijom. Tome doprinose i naši česti kontakti, ali i veoma česti kontakti naših saradnika. Srbija je izuzetno zadovoljna odnosom Rusije prema njoj. Uvijek može biti bolje, ali Srbija je zahvalna Rusiji zato što je u našem problemu na Kosovu i Metohiji na pravoj strani, na strani međunarodnog prava - kazao je Nikolić. On je naveo da je Srbija u velikim pripremama za početak radova na dijelu Јužnog toka kroz Srbiju i da bi bili izuzetno srećni ako bi Putin posjetio Srbiju do kraja godine.
Sastanku dvojice predsjednika, trećem po redu otkako je Nikolić izabran za predsjednika Srbije, prisustvuju i vicepremijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, a sa ruske strane šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i Putinov savjetnik Јurij Ušakov.
SVE DOBRO ZA RUSIЈU, DOBRO I SRBIЈI
Vladimir Putin je izjavio da Rusija nije promijenila svoj stav o Kosovu i da "podržava srpske prijatelje" u pregovorima s Prištinom u Briselu. Na konferenciji za novinare poslije razgovora sa Nikolićem, Putin je kazao da se Rusija i dalje zalaže za rješenje za Kosovo koje će biti obostrano prihvatljivo i doneseno na osnovu rezolucije 1244 SB UN. Nikolić je kazao da je Srbija, a i on lično, zahvalna Rusiji za njen stav o Kosovu "da je sve dobro za Rusiju što je dobro i za Srbiju". Putin je najavio da će u NIS biti uloženo još 1,5 milijardi evra i podsjetio da će Rusija finansirati 1,7 milijardi dolara za izgradnju Јužnog toka. Putin je, takođe, podsjetio da je Rusija odobrila Srbiji više kredita - za podršku budžetu i za rekonstrukciju infrastrukture.
Nikolić je ocijenio da je saradnja dvije zemlje u oblasti politike, ekonomije, kulture i nauke izuzetno dobra, sa konstantom uzlaznom tendencijom. On je kazao da Srbija pridaje veliki značaj podršci Rusije u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa, te da je ta zahvalnost iskazana dodeljivanjem Ordena Republike Srbije, koji Putinu treba da bude uručen u Beogradu.
Putin je rekao da Rusija "simbolično" pomaže Srbiji i u obnavljanju srpskih svetinja na Kosovu. Predsednici Srbije i Rusije potpisali su danas u Sočiju, Deklaraciju o strateškom partnerstvu dvije države.

Bez da se pravim pametan, nigdje nije pomenuto da je Srbija izdala ruske interese,tj. da je pojela govno potpisivanjem onog sporazuma.. :smajl020

I druga stvar, bratstvo sveprisutno!

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=88079

Vrh

PostPostano: 25 svi 2013, 10:17 

Citat:
nigdje nije pomenuto da je Srbija izdala ruske interese,tj. da je pojela govno potpisivanjem onog sporazuma..

Jbt čime se ti baviš i čemu se raduješ.... :rolleyes

Srbija nije izdala RUSKE interese potpisivanjem ovog sporazuma. :smajl049

Vrh

PostPostano: 25 svi 2013, 11:40 

Valjda su srpski interesi isto što i ruski???
Nijednom cijenjeni V.V. Putin nije nigdje istakao kako je Srbija uradila nešto kontra Rusije,to mi daje za pravo da vjerujem da ipak taj sporazum i nije toliko loš,ili barem osigurava nešto.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2013, 11:51 

slika

Vrh

PostPostano: 25 svi 2013, 11:54 

Vladek, pa ne znamo ruski :laugh

Vrh

PostPostano: 25 svi 2013, 12:13 

storaB je napisao/la:
Valjda su srpski interesi isto što i ruski???

Ponekad se desi da jesu, ali uglavnom baš i nisu. Srpski interesi su srpski interesi, ruski su ruski i svako pazi na svoje...

Nemoj da se ljutiš, ali mislim da je tvoje nekritičko i slepo poverenje u Matušku Rossiju, njenu snagu, i što je najvažnije, namere prema nama - malo infantilno... I ja sam isto rusofil, ali se trudim da razmišljam razumom, a ne emocijama.

Citat:
Nijednom cijenjeni V.V. Putin nije nigdje istakao kako je Srbija uradila nešto kontra Rusije,to mi daje za pravo da vjerujem da ipak taj sporazum i nije toliko loš,ili barem osigurava nešto.

Na koji sporazum misliš, ovaj o strateškoj saradnji sa Rusijom ili briselski sporazum o severu KiM?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34351 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320 ... 1375  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: