|
|
Stranica: 9/28.
|
[ 687 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:22 |
|
|
Neke "istine" ce ostati samo u Hrvatskoj. Tako i ova o Srbima kalkulantima. Uz one o "hrvatskom stogodisnjem ratu protiv Turaka", o Karlovackoj mitropoliji kao hrvatskoj crkvi, o Tesli kao Hrvatu. Da sami veruju u te gluposti izasli bi s njima van Hrvatske da prosvetle ostatak sveta. Ali ne mogu, da neko ne uvidi koliko su sumanuti. Pred nama mogu, jer ako su mogli da pocine Jasenovac, sve drugo je, pa i ove teorije, su manje od toga. Pa valjda racunaju da nije strasno. Tako da, sta da se radi, Hrvati. Mrsomudite medju sobom, zatvorite se za argumente i informacije, i uzivajte. Samo pazite da ne kazete ZDS, olaksace vas za 4000 evra.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:25 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: Takodje, da znas barem osnove, znao bi da Srbija nije pokrenula WW1. Pa zna i on da nije. Ali to ce pomenuti samo onda kad bude potrebno. Npr. ako bude zeleo da kaze da su Srbi kukavice, reci ce da su skoro prihvatili ceo ultimatum samo da bi izbegli rat, ali da su tu Svabe isle 'u kost". Ako zeli da Srbe predstavi kao neciviliovane ludake, onda ipak reci da su Srbi pokrenuli rat i unistili evropsku civilizaciju.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:27 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Srbija se umiriti ne može.
Osim bombardovanjem Pa ne može ni bombardovanjem. Eto bombardovali su nas, i? Ništa. Mi i dalje isti kao što smo bili. Izmišljene Bošnjake se može umiriti običnim njemačkim debelim turistom.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
iprodano
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:28 |
|
|
divizija je napisao/la: DzonBG je napisao/la: Ovo je toliko sramno sto govoris... mesavina neznanja i bezobrazluka...
Godinu ipo dana smo odolevali AU monarhiji koja je brojala 54 miliona ljudi, prema Srbiji koja je imala ukupno 4 miliona, sve sa tek pridodatom Makedonijom, i Kosovom.
Malo da te podsetim par cinjenica... a mozes da se konsultujes i sa pradedama... bili ste u prvim redovima kad se napala Srbija 1914. godine, slavili ste u Zagrebu zauzimanje Beograda, pocinioci ste velikih zverstava u Macvi...da bi u dva navrata, na Ceru, i posle Kolubari tako dobili po njusci, da ste se vratili u ritama nazad odakle ste posli. Tito i Macek su bili deo tih marodera, i do kraja zivota slovo nisu zucnuli kakve su batine dobili.
Tek krajem 1915. kad su se ukljucili sami Nemci, i kad su Bugari simultano napali na jugu, odbrana same Srbije vise nije bila moguca, ali se nije kapituliralo, vec je gro vojske prebacen na Krf, i posle solunski front... koji je probijen upravo napadom srpske vojske, i to je bio uvod u kraj rata, ta vojska je stigla sve do Karavanki, i odbranila uopste postojanje Slovenije. Pa i Hrvatske, jer bi vas grof Cano, pa posle Musolini rasparcao i oterao od mora posle, zato su Splicani srpske vojnike docekivali sa ogromnom radoscu...
Za ww2... samo pogledati ko cini gro partizana 1941-1943... koga ima ubedljivo najvise tu... da vam Pavelic nije predao Dalmaciju na tacni, ne bi bilo ni ono dalmatinskih partizana.
Sta ste radili u oba svetska rata, vecinski na luzerskoj strani, da ne govorim o zlocinima u ww2, kakvu ste tu tek svinjariju napravili...
Ti ovde bes skrupula seres po Srbima... pogledaj se prvo u ogledalo, sta ste radili, i na kojoj ste strani bili... ja posle toga rec napisao ne bi, a kamoli ismevao narod koji je tolike zrtve podneo u ta dva rata... nemam se ja šta gledati, vi ste sebi ispračali riču koja je prepuna samograndiozne mitomanije i zato tebi djeluje ovo moje ko seruckanje. ja vas samo prizemljujem. evo recim otvoja mitomanija, da ste ratoval igodinu dana s Austrougarksom. Niste. ratoval iste s manjim djelom jer je većin usnaga morala slati protiv Rusa. isto tako "što smo mi radili". pogledaj brale što ste vi. Vi ste iza svakog rata složili "povijest pobjednika" u kojoj ste posve zatomili svu količinu pošasti koju ste iza sebe ostavili. i niste tu jedini ,to svi pobjednici rade. zato imate iskrivljenu sliku događaja u oba rata, jer ih sasvim jndostrano i nekritički gledate, gledate ih onako kako su musliman isebi složili prošli rat. treće, Srbi jesu bili gro partizana u NDH, ali u kontekstu rasprave to samo ptovrđuje moju poantu. Partizan isu naime bili vreća za napucavanje. do dolaska Rusa 1944. Opet, mani se poslijeratne mitologije koju su sam isebi ispjevali ,bili su vojnički nula i sam osu vršili teror uspješno i eskalirali nepotrebno rat. da, mi jesmo bili na luzerskoj strani, ali nije zbog nas bila luzerska. Ja se nadam da se vi ponosite time što ste u oba rata bili na strani masona i komunista koji uništavaju europsku civilizaciju i dovest će sve Europske narode, UKLJUČUJUĆI VAS i nas do uništenja i nestnaka. Usput su vas i bombardiral i sankcije vam nabili. nadam se da si sretan što ti je pradjed prelazio sav onaj put do Krfa da bi te Anglosaksonci mogli bombardirati 1999. vi ste bratijo, sviđalo se vama to ili ne, igrali ulogu koju danas igra Ukrajina, angloamsonskog kurtona. Ratovali ste isto ko i oni danas za vlastitu propast. Oni se još herojskije bore, podnose velike žrtve, ali za tuđi račun i na vlastitu štetu. A vi ste u oba rata odigrali istu tu ulogu. S tim da vam je u prvom to privremeno donjelo neke poene, a u drugome samo propast. Nisam ja tu da seruckam po ikome, ja vas samo prizemljujem, jer ste si od oba rata napravil itakvu patetičnu mitomaniju da su muslimanskih 9 džemosajda manje patetični. A najviše od svega bi vam korisitlo kad biste shvatil ida niste bili neki bre faktor, nego upravo ono što je danas Ukrajina, proxy za tuđe ciljeve i intrese. Karađorđevići jučer, Zelenski danas, isti gazda, isti ciljevi.Uzaludan ti je posao. Srbima činjenice i brojke ništa ne znače, samo njihova mitomanija.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:30 |
|
|
Probaju neki vjestacki mit da stvore
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:32 |
|
|
Covek ladno gradi konstrukciju po kojoj smo procenili da dobijamo rat, ali koji su zapoceli oni koji su nas napali. Dok smo ga mi izbegavali dokle smo mogli. Pa valjda ako si kalkulant koji veruje da dobija rat, ne izbegavas isti, nego naprotiv pokreces ga sam.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:32 |
|
|
iprodano je napisao/la: Uzaludan ti je posao.
Srbima činjenice i brojke ništa ne znače, samo njihova mitomanija. A čemu se nadate? Da ćete nam promjeniti mišljenje? Pa skoro da je nemoguća mislija odraslom čovjeku promjeniti mišljenje a kamoli narodu. Zato postoje razičiti narodi sa različitim mišljenjima i istorijskim sjećanjima. Jedino što se može promjeniti to je ponašanje kao npr. kad nam je 60.000 NATO nacista držalo pušku iznad glave. Sad kad su otišli jebemo im sve jer tad nismo smijeli.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:34 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Sibinjanin Janko je napisao/la: Takodje, da znas barem osnove, znao bi da Srbija nije pokrenula WW1. Pa zna i on da nije. Ali to ce pomenuti samo onda kad bude potrebno. Npr. ako bude zeleo da kaze da su Srbi kukavice, reci ce da su skoro prihvatili ceo ultimatum samo da bi izbegli rat, ali da su tu Svabe isle 'u kost". Ako zeli da Srbe predstavi kao neciviliovane ludake, onda ipak reci da su Srbi pokrenuli rat i unistili evropsku civilizaciju. naravno, smor je diskutovati sa ovakvima... sigurno nece se ponasati kao Japanci koji su rekli da su im Srbi ,,ukrali'' slavu ili kao Amerikanci koji su stavili zastavu Srbije na Belu kucu. Njemu je Plenki, LNG itd domet saveznistva itd hahah
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:37 |
|
|
Srbija je mala zemlja i kroz istoriju je mnoge ispravne i mnoge pogresne odluke donosila. Sve u svemu, moze se ponositi svojom istorijom, bila je akter na pravoj strani. Hrvatska nije postojala kao faktor odlucivanja, niko je nista pitao nije. Cak i sadasnja samostalnost nema veze sa Hrvatima, da je umjesto Tudjmana za predsjednika izabran konj, gazde bi poklonile samostalnost kao dio veceg projekta.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:40 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Srbija je mala zemlja i kroz istoriju je mnoge ispravne i mnoge pogresne odluke donosila. Sve u svemu, moze se ponositi svojom istorijom, bila je akter na pravoj strani. . tješite se. eto vam ta prava strana iskeširala bombe s osiromašenim uranijem i vodi nas sve upravo u poptuno samouništenje. čestitam, uspjeli ste pridonjeti tome! Bravo!
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:42 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Covek ladno gradi konstrukciju po kojoj smo procenili da dobijamo rat, ali koji su zapoceli oni koji su nas napali. Dok smo ga mi izbegavali dokle smo mogli. Pa valjda ako si kalkulant koji veruje da dobija rat, ne izbegavas isti, nego naprotiv pokreces ga sam. kalkulirali ste da uvedet veliku silu na svojoj strani, šte se praviš grbav, ako si Srbin nisi retardiran. ili?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:43 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: ili kao Amerikanci koji su stavili zastavu Srbije na Belu kucu. čega se pametan stidi time se budala ponosi.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:43 |
|
|
Altomanović je napisao/la: Probaju neki vjestacki mit da stvore Ideja im je sledeca: da sve ono sramno sto su radili predstave kao nesto uobicajeno sto svi rade, pa tako i Srbi. A kad svi rade, onda nije sramno. Tako je i sa tom kalkulacijom pre ratova. Jedino im je problem objasniti kakva je to kalkulacija kad imas milion zrtava. Njihova kalkulacija je bila npr. sankcije ili ukidanje HRHB. I naravno opredelili su se za ukidnje HB, ne da bi izbegli zrtve, nego da im zadnjica ne bi tri dana bila gladna. A nekakvo slobodarstvo, borbenost, drzavotvornost, ma daj bre...
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:45 |
|
|
divizija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Covek ladno gradi konstrukciju po kojoj smo procenili da dobijamo rat, ali koji su zapoceli oni koji su nas napali. Dok smo ga mi izbegavali dokle smo mogli. Pa valjda ako si kalkulant koji veruje da dobija rat, ne izbegavas isti, nego naprotiv pokreces ga sam. kalkulirali ste da uvedet veliku silu na svojoj strani, šte se praviš grbav, ako si Srbin nisi retardiran. ili? Pa kako smo kalkulisali ako smo bili pasivni a Nemci napali. Kako smo mislili uvesti veliku silu na svoju stranu u rat, ako taj rat nismo imali nameru zapocinjati?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:47 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ideja im je sledeca: da sve ono sramno sto su radili predstave kao nesto uobicajeno sto svi rade, pa tako i Srbi. A kad svi rade, onda nije sramno. Tako je i sa tom kalkulacijom pre ratova. Jedino im je problem objasniti kakva je to kalkulacija kad imas milion zrtava.
jeste, sao ste vi imali žrtve, nitko drugi bre. koliki ste turci to je presmiješno aleksije radicevic je napisao/la: Njihova kalkulacija je bila npr. sankcije ili ukidanje HRHB. I naravno opredelili su se za ukidnje HB, ne da bi izbegli zrtve, nego da im zadnjica ne bi tri dana bila gladna. A nekakvo slobodarstvo, borbenost, drzavotvornost, ma daj bre... naša kalkulacija je bila ukinuti HB, a dobiti pola vlasti na pola BIH i nestanak RSK ili ostaviti HB s neizvjesnošću oko RSK. naše su karte naprosto nemjerljivo bolje od tvojih. ko ti kriv. ah da, tvoji preci koji se borili za trenutni svjetski poredak i dali milijun žrtava. čestitam, pomogl iste anglomasonima i komunistima da ovladaju svijetom, da vam rasparčaju Srbiju, ubiju fertilitet, napuhu Šiptare i muslimane i zatim vas još bombardiraju i uvedu vam sankcije čestitam vam, sjajno ste se borili!!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:49 |
|
|
divizija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ideja im je sledeca: da sve ono sramno sto su radili predstave kao nesto uobicajeno sto svi rade, pa tako i Srbi. A kad svi rade, onda nije sramno. Tako je i sa tom kalkulacijom pre ratova. Jedino im je problem objasniti kakva je to kalkulacija kad imas milion zrtava.
jeste, sao ste vi imali žrtve, nitko drugi bre. koliki ste turci to je presmiješno aleksije radicevic je napisao/la: Njihova kalkulacija je bila npr. sankcije ili ukidanje HRHB. I naravno opredelili su se za ukidnje HB, ne da bi izbegli zrtve, nego da im zadnjica ne bi tri dana bila gladna. A nekakvo slobodarstvo, borbenost, drzavotvornost, ma daj bre... naša kalkulacija je bila ukinuti HB, a dobiti pola vlasti na pola BIH i nestanak RSK ili ostaviti HB s neizvjesnošću oko RSK. naše su karte naprosto nemjerljivo bolje od tvojih. ko ti kriv. ah da, tvoji preci koji se borili za trenutni svjetski poredak i dali milijun žrtava. čestitam, pomogl iste anglomasonima i komunistima da ovladaju svijetom, da vam rasparčaju Srbiju, ubiju fertilitet, napuhu Šiptare i muslimane i zatim vas još bombardiraju i uvedu vam sankcije čestitam vam, sjajno ste se borili!! Moji preci su se borili protiv onog ko ih je napao. Jedino slogicno i smisleno. Tvoji preci su se borili za one koji su ih podelili u dve okupacione zone.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:50 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Pa kako smo kalkulisali ako smo bili pasivni a Nemci napali. Kako smo mislili uvesti veliku silu na svoju stranu u rat, ako taj rat nismo imali nameru zapocinjati?
možda se ti ipak ne praviš retardiran? prihvaćanjem većine zahtjeva iz ultimatuma ste igral diplomatsku igru koja je osiguravala podršku Rusije i ostalih saveznika. Niste bili pasivni, upravo ste kalkulirali kako uvući veliku silu uza se, ili izbjeći rat ako te velike sile nema. nije vam adalo napamet da ratujete sami. i to je rijetki petak kad ste imali mozak. Pašić je upravo bio kalkulant bez premca, Valjda zato što je bio Cincar, a ne Srbin. I najviše vam je donio.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:52 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Moji preci su se borili protiv onog ko ih je napao. Jedino slogicno i smisleno.
tako vele i Ukrajinci ovih dana. jednako ste u pravu aleksije radicevic je napisao/la: Tvoji preci su se borili za one koji su ih podelili u dve okupacione zone. moji preci su se borili za one koji su istjerali vas odavde.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:52 |
|
|
I ovo je vredno paznje: "Srbi vekovima ratujuci za Turke napadali Hrvatsku"! Dakle, Srbi su imali obavezu dok su bili u vazalnim odnosima da ratuju za Turke, dakle od Kosova do pada Semderava. Period od 70 godina. To su ti vekovi. Na stranu sto u tom periodu Srbi nisu ratovali u pravcu zapada, ako su ikada uopste.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 17:57 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Srbija je mala zemlja i kroz istoriju je mnoge ispravne i mnoge pogresne odluke donosila. Sve u svemu, moze se ponositi svojom istorijom, bila je akter na pravoj strani. Hrvatska nije postojala kao faktor odlucivanja, niko je nista pitao nije. Cak i sadasnja samostalnost nema veze sa Hrvatima, da je umjesto Tudjmana za predsjednika izabran konj, gazde bi poklonile samostalnost kao dio veceg projekta. E moj ti, eno ga gore divani i sudi kako Srbima tako i Englezima i Francuzima. Sve iz perspektive hrvatske uzvisenosti i nepogresivosti.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 18:04 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: I ovo je vredno paznje: "Srbi vekovima ratujuci za Turke napadali Hrvatsku"! Dakle, Srbi su imali obavezu dok su bili u vazalnim odnosima da ratuju za Turke, dakle od Kosova do pada Semderava. Period od 70 godina. To su ti vekovi. Na stranu sto u tom periodu Srbi nisu ratovali u pravcu zapada, ako su ikada uopste. Srbi kao narod su bili pomoćne srpske čete u svim turskim ratovima do velikog bečkog rata. dakle do pretkraj 17. stoljeća. radi se o preko 250 godina. za nagradu su srpski martolozi dobivali zemlju na osvojenim prostorima očiščenim od katolika. Što si mislio ti kako su se preci tvog vojvod Đujića navukli na Dinaru? turski podrepaši
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 18:06 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: E moj ti, eno ga gore divani i sudi kako Srbima tako i Englezima i Francuzima. Sve iz perspektive hrvatske uzvisenosti i nepogresivosti. što vam ne bi sudio, svi troje ste gori jedni od drugih, zaslužili ste jedni druge, i oni da im arapi i paksitanci rasture zemlje i vi da vas vaši bombardiraj u isankcije vam udare. ove dvije sile su u jendom trenutku POLA svijeta pokorile zbirno i ti ne vidiš tu nešto da im se sudi?
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 18:26 |
|
|
Divizija mi djeluje kao da ni on ne vjeruje u to sto pise o nama. Sve bi dao da ima srpsku istoriju i svoju nacionalnu crkvu apostolsku
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 18:28 |
|
|
divizija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: I ovo je vredno paznje: "Srbi vekovima ratujuci za Turke napadali Hrvatsku"! Dakle, Srbi su imali obavezu dok su bili u vazalnim odnosima da ratuju za Turke, dakle od Kosova do pada Semderava. Period od 70 godina. To su ti vekovi. Na stranu sto u tom periodu Srbi nisu ratovali u pravcu zapada, ako su ikada uopste. Srbi kao narod su bili pomoćne srpske čete u svim turskim ratovima do velikog bečkog rata. dakle do pretkraj 17. stoljeća. radi se o preko 250 godina. za nagradu su srpski martolozi dobivali zemlju na osvojenim prostorima očiščenim od katolika. Što si mislio ti kako su se preci tvog vojvod Đujića navukli na Dinaru? turski podrepaši I bas nekako u tom periodu do kraja 17. veka desilo se paljenje tela Svetog Save od strane Turaka, Banatski ustanak Srba protiv Turaka. I Velike seobe Srba sa podrucja turske okupacije.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Gazimestan No.2 Postano: 14 svi 2023, 18:36 |
|
|
Srbi u Hercegovini su isto digli ustanak kad se Banat digao . Masa je poslije otislo za Rusiju. Sava Vladisavljevic je jedan od njih, iz Gacka je porijeklom
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|