|
|
Stranica: 12/12.
|
[ 292 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 11:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76276 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ne znam što se ovaj Haram gura da bude HV meta.
Čudan čovjek.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 11:18 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4273 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Haram je napisao/la: A ja od Hercegbosne, drzavetne ba, vidim samo forum Ja pak vidim da se u Sarajevu odustalo od ideje uništenja Hrvata u BiH i to nakon što se HB proširila na FBiH
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 11:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Haram je napisao/la: Obojica smo piskili u gace kad se ratovalo, tako da je u najmanju ruku SMIJESNO govoriti o "mi smo" i "vi ste". A ja od Hercegbosne, drzavetne ba, vidim samo forum na kojem pisem JA i jos par budala. Tako da, ako je to bio cilj "sestorke" onda ne bih bas rekao da je ispunjen. Sa ovim se pak slazem. Nazalost, tako je. I dok ja kazem nazalost, nazalost jer se rijetko kad naoruzava a da ne dodje do showdowna - makar na periferijama kao tokom Hladnog rata, tebi i ostatku neizivljenih klinaca na forumu je to razlog za "biti ushicen". Ali BiH vise nije periferija. BiH je u sred zapadnjacke sfere tako da je meni tesko zamislivo da ce oni - dok god imaju neku vrstu reda i mira - dozvoliti da se balkanski indijanci opet pokolju. Sto je pak dobro za tebe jer ti dole zivis a ne ja. Srbi su imali svo naoruzanje al opet prokrvarise i oni podobro gacice...tako da ako mislis da ti neces, jer ce ti rafali dozvoliti da se osjecas kao Izrailjac sto stjedi za dzojstikom i puca na palestinsku bebu, onda se varas. Zivis u podijeljenom gradu a baalija ti je odmah tu za vratom. :) Samo ću jedno reći. 90 letjelica sa sposobnošću lansiranja raketa u sastavu HV do 2032. S preciznim navođenjem i AI preporukama meta. Za sigurnost svih nas. Ponavljanje tih floskula ne negira prirodu moje kritike. Rat i oruzje samo treba koristiti u smislu klasne borbe. Borbe za oslobodjenje svih nas. A ne u nekakvim zamisljenim scenarijima u kojima se prizeljkuje klanje komshije. A na kraju krajeva rijetko kad iko u takvim ratovima prodje neokrznjen. Najbolji primjer ti je BiH, gdje su Srbi imali sve i bili se vise osilili nego ti zbog toga sto ti je susjedna drzava kupila borbene avione i time malo doprinijela profitu francuske multikompanije dok joj narod curi iz drzave i jedva izlazi na kraj sa sve vecim trkoskovima zivljenja, pa su opet i oni podobro nastradali. I zato kazem "ko djeca" kojima neko kupi plasticnu mashinku. Da druge teme trenutno nisu zamrle, na ovakvim ne bih uopste ni pisao jer mi je smijesno sve to.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 11:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76276 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Stradanja neka se pribojava onaj tko podgrijava temperaturu. U povećanoj temperaturi povećane su i šanse za “povodima”, “uzrocima” itd.
Hrvati ne pričaju o ratu, niti priželjkujemo rat (priželjkujemo predaju i bacanje cvijeća na HV).
Mi se samo naoružavamo, što nam daje sve širi prostor da politički radimo po svojem i kao god hoćemo!
No, rata biti neće, ne boj se. Makar je sigurno da nas neće nitko napasti, dok radimo politički što god hoćemo po BiH.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 11:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ne znam što se ovaj Haram gura da bude HV meta.
Čudan čovjek. A jedan dron manje više
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 11:56 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39265 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Jedino njegovi u BiH pričaju o ratu i to javno od političkih elita pa niže. Hrvati nikada ne pričaju o ratu, niti prijete prebrojavanjem.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 12:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Nova glasina: Mogli bi imati 3 različite vrste borbenih helikoptera, te ukupno oko 40. Skupa s još 12 Rafala, što govorite da je “gotova stvar”, to je oko 65 moćnih napadačkih letjelica plus 24 Bajraktara = 90 letjelica sa sposobnostima lansiranja raketa, za potpunu zračnu dominaciju unutar trbuha Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 20:38 |
|
|
Haram je napisao/la: A ja od Hercegbosne, drzavetne ba, vidim samo forum
A od RBiH ni dugmici nisu ostali
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 20:42 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39265 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ovo talijanski helikopter, bojim se to samo lijepo izgleda, treba to prvo poslati u Ukrajinu da se dokaže.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 20:46 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: MiB je napisao/la: milijona, bijologija, cijonizam, socijologija, .. Neznam što se Bisera brine, majka joj hrvatica, naša zračna nadmoć radi za nju.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 20:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59799 Lokacija: DAZP HQ
|
daramo je napisao/la: Ovo talijanski helikopter, bojim se to samo lijepo izgleda, treba to prvo poslati u Ukrajinu da se dokaže. Leonardo radi dokazano sjajne helikoptere.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 20:55 |
|
|
Par primjeraka pokloniti Ukrajincima, ako se dokažu protiv Rusa kupuj.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 21:05 |
|
|
Stariji i lakši AW129 / T129 je dokazan helikopter u sklopu italijanske i turske vojske. Ovaj iaw249 ma sve što i apache samo uz primjenu najnovijih tehnologija i materijala.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 21:17 |
|
|
Ne znam da li je bio kacen ovaj tekst. Citat: Između čekića i nakovnja: BiH između hrvatskih i srbijanskih Rafala https://www.klix.ba/vijesti/bih/izmedju ... 037?widgetCitat: Kada se sagledaju razmjere naoružavanja Srbije i Hrvatske, priča o naoružavanju Oružanih snaga BiH postaje trivijalna. Što zbog političkog utjecaja u strukturama OSBiH, tako i zbog jako skromnih finansijskih sredstava, gdje je problematična i nabavka polovnih helikoptera, čak i doniranih. U Oružanim snagama BiH još je tema osnovna oprema vojnika, dok susjedne zemlje čak i u Evropi prednjače po potrošnji za naoružanje.
BiH može biti prepuštena sama sebi u scenariju gdje će samo iščekivati da susjedi, ako ne vojno, onda politički pokušaju ostvariti svoje interese uz konstantni pritisak i pokazivanje vojnih mišića.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 21:41 |
|
|
NSOS je napisao/la: Ne znam da li je bio kacen ovaj tekst. Citat: Između čekića i nakovnja: BiH između hrvatskih i srbijanskih Rafala https://www.klix.ba/vijesti/bih/izmedju ... 037?widgetCitat: Kada se sagledaju razmjere naoružavanja Srbije i Hrvatske, priča o naoružavanju Oružanih snaga BiH postaje trivijalna. Što zbog političkog utjecaja u strukturama OSBiH, tako i zbog jako skromnih finansijskih sredstava, gdje je problematična i nabavka polovnih helikoptera, čak i doniranih. U Oružanim snagama BiH još je tema osnovna oprema vojnika, dok susjedne zemlje čak i u Evropi prednjače po potrošnji za naoružanje.
BiH može biti prepuštena sama sebi u scenariju gdje će samo iščekivati da susjedi, ako ne vojno, onda politički pokušaju ostvariti svoje interese uz konstantni pritisak i pokazivanje vojnih mišića.
Osbih treba kompletno ukinuti i novac preusmjeriti na škole, vrtiće, bolnice i sl. Daleko pametnija investicija od 100 mil eura.
|
|
Vrh |
|
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 23:45 |
|
|
Haram je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ja da sam ikad pricao o poluvremenima, to sigurno ne bih uputio onima koji su rat protiv ARBiH izgubili, vec onima s kojima se odigralo nerijeseno. ako ovako nastaviš pričat održat će se i produžeci i penali pa će bit ravno od save do mora ako budemo htjeli
_________________ OSRH Navigare necesse est, vivere non est necesse !
|
|
Vrh |
|
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Hrvatska i Srbija godišnje troše na naoružanje kao 2 Azerbejdžana prije rata s Karabahom Postano: 04 ruj 2024, 23:55 |
|
|
Kakvu opremu nabavlja Hrvatska najbolje ilustrira podatak da naprimjer HIMARS u Evropi imaju još samo Ukrajina, koja ratuje s Rusijom te Poljska i Rumunija kao susjedi. KLIX . BA
_________________ OSRH Navigare necesse est, vivere non est necesse !
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|