HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 lip 2025, 00:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Izbori u Makedoniji - sta poslije?
PostPostano: 05 lip 2011, 10:43 

Malo da pricamo o nasem prekosusjedima u Makedoniji, zemlji Albanaca, Turaka i Makedonaca i pokojeg Srbina i Bosnjaka i ostalih. Koliko su bitni ovi izbori za samu drzavu? Ko ce biti vlast?

Uz dodatak stavljam tekstic sa sa-x-a:

Citat:
Oko 1,8 miliona stanovnika Makedonije pozvano je u nedjelju od 7 sati na prijevremene parlamentarne izbore, raspisane nakon što je u aprilu raspušten makedonski parlament na prijedlog vladajuće koalicije koju vodi VMRO-DPMNE premijera Nikole Gruevskog zbog višemjesečnog opozicijskog bojkota rada Sobranja.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Birači će danas moći birati između 18 izbornih lista, među kojima su i dvije koalicije pod vodstvom vladajuće VMRO-DPMNE i glavnog opozicijskog Socijaldemokratskog saveza (SDSM) te deset stranaka koje nastupaju samostalno. Među strankama koje se natječu na izborima nalaze se i četiri stranke koje zastupaju makedonske Albance.

Većina istraživanja javnog mnijenja daje nekoliko postotaka prednosti vladajućoj VMRO DPMNE, a predviđanja o broju osvojenih mandata kreću se od 42 do 52 od ukupno 123 zastupnička mjesta u Parlamentu, što znači da će ponovno morati stvarati vladajuću koaliciju s predstavnicima Albanaca, koji čine trećinu makedonskog stanovništva. Ankete daju VMRO DPMNE-u prednost od desetak mjesta pred opozicijskim socijaldemokratima.

Analitičari smatraju da bi opozicija mogla postići bolji rezultat nego na prethodnim izborima kad je osvojila 23 zastupnička mjesta, ali još uvijek nedovoljno da dostigne VMRO DPMNE. Istraživanja pokazuju da je neopredijeljeno oko 300 hiljada birača.

Na ovim izborima prvi put će moći glasati desetak hiljada pripadnika makedonske dijaspore u Evropi, Americi, Australiji, Aziji i Africi za svoja tri zastupnika.

Makedonska politička kriza počela je u januaru kada je glavni opozicijski Socijaldemokratski savez odlučio bojkotirati rad parlamenta. SDSM je tom odlukom protestirao protiv zamrzavanja bankovnih računa neovisne televizije A-1 te triju novina naklonjenih opoziciji čiji je vlasnik Velija Ramkovski osumnjičen za porezne prekršaje. Opozicija je otada tražila prijevremene izbore.

Na izbore izlaze i stranke koje su se u međuvremenu odvojile od VMRO-DPMNE-a, među kojima je i stranka Ujedinjeni za Makedoniju Ljube Boškovskog, bivšeg ministra unutarnjih poslova, koji je u Haagu oslobođen optužbi za ratni zločin.

Izbore će pratiti 330 promatrača OSCE-a i oko 3,5 hiljade predstavnika udruženja makedonskih nevladinih organizacija MOST. Posljednji parlamentarni izbori u Makedoniji 2008. protekli su uz nepravilnosti i izgrede u kojima je stradala i jedna osoba dok su predsjednički izbori, održani godinu dana kasnije, prošli bez većih problema.

Predizbornom kampanjom koja je počela 16. maja prevladavale su teme poput životnog standarda, nezaposlenosti koja je dosegnula 30 posto i iznad svega projekt "Skopje 2014" vrijedan desetine miliona eura koji bi do te godine trebao pretvoriti centar glavnog makedonskog grada u grandioznu metropolu prepunu znamenitosti i spomenika.

Planira se gradnja slavoluka pobjede, muzeja voštanih figura s likovima iz makedonske historije, plaže u srcu grada te nove reprezentativne zgrade za potrebe vlasti, a planirani ogromni kip Aleksandra Makedonskog mogao bi ponovno razbuktati zategnute odnose sa susjednom Grčkom koja ionako blokira približavanje Makedonije euroatlantskim integracijama zbog spora oko imena države.

Kritičari odbacuju projekt kao nepotrebno populističko razbacivanje novca kojeg ionako nema.

Od posljednjeg izbornog ciklusa nije bilo pomaka na putu Makedonije u EU-u i NATO-u, ali je potpora ulasku u EU i NATO i dalje visoka i iznosi više od 90 posto. Građani očekuju da nova makedonska vlada ubrza proces integracija.

Birališta se zatvaraju u 19 sati.

slika

Vrh

Naslov: Re: Izbori u Makedoniji - sta poslije?
PostPostano: 06 lip 2011, 13:36 

Bicko, Makedonija je pre svega zemlja Makedonaca, a ne Albanaca i Turaka koje si prve nabrojao, koji su zaostavstina raspale otomanske imperije, a koji u srednjem veku nisu tu postojali ni u promilima.

Ispratio sam jucerasnje izbore, dobio je VMRO DPMNE, cini se ubedljivo, u svim vecim naseljima. Vodi ih sadasnji predsednik vlade Gruevski, imao je snaznu kampanju u koju je navise investirao, zadrzava se sadasnji kurs prema NATO i EU, ne vidim neku odusevljenost koalicijom sa Albancima koja je nuzno zlo, jer je ta drzava odavno prikriveni protektorat Amerike koja tamo svojim uplivom obezbedjuje da ne izbije pozar izmedju Makedonaca i Albanaca, kao 2001 kad je ostatak UCK se prelio sa Kosova, i kad su pokusali pobunu u Tetovu, Aracinovu, i ostalim mestima skopske okoline.

I dalje muku muce koji ce im biti zvanican naziv jer ih Grci drkaju oko imena, i dalje imaju strukturnih problema zbog kojih ce tesko postati ozbiljna drzava, ali zelim im sve najbolje.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 13:59 

DzoniBG je napisao/la:
Bicko, Makedonija je pre svega zemlja Makedonaca, a ne Albanaca i Turaka koje si prve nabrojao, koji su zaostavstina raspale otomanske imperije, a koji u srednjem veku nisu tu postojali ni u promilima.

Ispratio sam jucerasnje izbore, dobio je VMRO DPMNE, cini se ubedljivo, u svim vecim naseljima. Vodi ih sadasnji predsednik vlade Gruevski, imao je snaznu kampanju u koju je navise investirao, zadrzava se sadasnji kurs prema NATO i EU, ne vidim neku odusevljenost koalicijom sa Albancima koja je nuzno zlo, jer je ta drzava odavno prikriveni protektorat Amerike koja tamo svojim uplivom obezbedjuje da ne izbije pozar izmedju Makedonaca i Albanaca, kao 2001 kad je ostatak UCK se prelio sa Kosova, i kad su pokusali pobunu u Tetovu, Aracinovu, i ostalim mestima skopske okoline.

I dalje muku muce koji ce im biti zvanican naziv jer ih Grci drkaju oko imena, i dalje imaju strukturnih problema zbog kojih ce tesko postati ozbiljna drzava, ali zelim im sve najbolje.

Pa AljbanCi su u Makedoniji nesto kao nasi bosanski Srbi u Bosni. Jbg. zao mi je Makedonaca, znam o cemu pricam :neznam

kako ti ono rece:

Bosna je prije svega zemlja Bosanaca,... :wink

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 14:14 

Bišćanin je napisao/la:

Pa AljbanCi su u Makedoniji nesto kao nasi bosanski Srbi u Bosni. Jbg. zao mi je Makedonaca, znam o cemu pricam :neznam

kako ti ono rece:

To je istina, ako kao aksiom uzmemo istoriju pisanu u mracnim kabinetima isturenog istorijskog odeljenje SDA Leta Gospodnjeg 1993. :wink

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 16:40 

DzoniBG je napisao/la:
Bišćanin je napisao/la:

kako ti ono rece:

To je istina, ako kao aksiom uzmemo istoriju pisanu u mracnim kabinetima isturenog istorijskog odeljenje SDA Leta Gospodnjeg 1993. :wink

Ima tu svasta neceg...tu se mozemo sloziti.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 17:17 

Bišćanin je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

kako ti ono rece:

Greska imas golema , prijatele.

Albanci su u Makedoniji, mozes ih porediti samo sa musliane u Bosni i nikako sa Srbe.

Ima vise razloga.
1vi. Albanci, ili Arbanasi, nisu postojali u Makedoniji nikada, pre dolaska Turaka na Balkan. Niti je postojala muslimanska religija.
2gi. Albanci su bili manje od 10 procenata posle drugog svetskog rata, i radi njihovu agresivnu muslimansku programu razmnozavanja, a koja je bila saveznika sa Titovim Masonskim naredzenjima, postali su danas TACNO 25 PROCENAT i uvek u porastu.
3ti. Oni nisu NIKAKAV FAKTOR VOENI ILI EKONOMSKI, ali zbog cilja da se Balkan kontrolise NATO, Vatikan, Masoni, Habzburg itd, itd, ih uvek podrzavaju, na stetu slovenskog stanovnistva. NATO ih pomagao, pustio u Makedoniji da naprave rat, i onda NATO je dosao u Makedoniji da bi garantovao Bezbednost Svima. Order out o Chaos.

U Makedoniji starosedeoci su Makedonski Sloveni i uvek su bili, isto kao sto u Bosni starosedeoci su pre svega Srbi, Hrvati a onda deo njih su postali muslimani, t.j danasnji Bosnjaci.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 17:21 

Bluesky je napisao/la:
Bišćanin je napisao/la:

kako ti ono rece:

Greska imas golema , prijatele.

Albanci su u Makedoniji, mozes ih porediti samo sa musliane u Bosni i nikako sa Srbe.

Ima vise razloga.
1vi. Albanci, ili Arbanasi, nisu postojali u Makedoniji nikada, pre dolaska Turaka na Balkan. Niti je postojala muslimanska religija.
2gi. Albanci su bili manje od 10 procenata posle drugog svetskog rata, i radi njihovu agresivnu muslimansku programu razmnozavanja, a koja je bila saveznika sa Titovim Masonskim naredzenjima, postali su danas TACNO 25 PROCENAT i uvek u porastu.
3ti. Oni nisu NIKAKAV FAKTOR VOENI ILI EKONOMSKI, ali zbog cilja da se Balkan kontrolise NATO, Vatikan, Masoni, Habzburg itd, itd, ih uvek podrzavaju, na stetu slovenskog stanovnistva. NATO ih pomagao, pustio u Makedoniji da naprave rat, i onda NATO je dosao u Makedoniji da bi garantovao Bezbednost Svima. Order out o Chaos.

U Makedoniji starosedeoci su Makedonski Sloveni i uvek su bili, isto kao sto u Bosni starosedeoci su pre svega Srbi, Hrvati a onda deo njih su postali muslimani, t.j danasnji Bosnjaci.

Prijatelju nisam mislio na to. Ima neka druga stavka koja ima slicnosti sa Makedonijom i njezinim narodima. Ipak hvala na historijskim objasnjenjima.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 17:44 

Bišćanin je napisao/la:
[

kako ti ono rece:

Bosna je prije svega zemlja Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Albanci su u Makedoniji ono isto što su muslimani u Sandžaku ili Mađari u Vojvodini.

Pozdrav braći Makedoncima, ljudima koji imaju prekrasna jezera i predivne crkve.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 18:10 

Bišćanin je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

kako ti ono rece:

JTPMPS :laugh

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 19:09 

Bobovac je napisao/la:
Bišćanin je napisao/la:
[

kako ti ono rece:

Bosna je prije svega zemlja Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Albanci su u Makedoniji ono isto što su muslimani u Sandžaku ili Mađari u Vojvodini.

Pozdrav braći Makedoncima, ljudima koji imaju prekrasna jezera i predivne crkve.

:sega

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 19:30 

Mali napuhanko, dok se upinješ da se digneš na prste i napinješ skromno perje, objasni nam svoju bahatost u komunikaciji. Zanima me koje pokriće imaš da na svaki drugi post odgovaraš smajlijem koji se valja.
Osobna karakteristika koju ne percipiraš pa ju ne znaš ni kontrolirat, želja za provokacijom, ili tek stil koji se kao glavna vrlina njeguje u mladeži bosanskomuslimanskih "socijaldemokrata", pa si ga i ti poprimio? Čisto me zanima.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 19:40 

Robbie MO je napisao/la:
Mali napuhanko, dok se upinješ da se digneš na prste i napinješ skromno perje, objasni nam svoju bahatost u komunikaciji. Zanima me koje pokriće imaš da na svaki drugi post odgovaraš smajlijem koji se valja.
Osobna karakteristika koju ne percipiraš pa ju ne znaš ni kontrolirat, želja za provokacijom, ili tek stil koji se kao glavna vrlina njeguje u mladeži bosanskomuslimanskih "socijaldemokrata", pa si ga i ti poprimio? Čisto me zanima.

Robbie, pazi...ja ako kazem svoje misljenje koje ne mora biti tacno a moze biti tacno spuca mi se upozorenje. Pa sta cu drugo nego staviti smajli? Ti vidis sve kao neku provokaciju, pa i ja bih to vidio tako kad nesmijem pune recenice ispisati, jer znam da ide upozorenje, pa ban pa ovo ono. Sta cu. Jbg. dok Junuz pila sa vrijedjanjem na sve strane (ne znam mozda mu zena ne da) i uziva u serakanju. Ako je to pravilo OK, mogu se samo javljati onda na nesto sto prvenstveno tebi odgovara i da vicem DA DA tako je. Pitam se samo kakve koristi od toga. Mene ovdje svaki drugi post vrijedja, ali sta cu pravila su takva, ja manji oni gornji i cao. Hem sam dzihadlija, balija, hem komunista, komunjara, spiner, vehabija...turcin, poturica hajooooooooooj. Sve zato sto nisam Hrvat. :confused1

:bihzastava

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 20:13 

Bišćanin je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Robbie, pazi...ja ako kazem svoje misljenje koje ne mora biti tacno a moze biti tacno spuca mi se upozorenje. Pa sta cu drugo nego staviti smajli? Ti vidis sve kao neku provokaciju, pa i ja bih to vidio tako kad nesmijem pune recenice ispisati, jer znam da ide upozorenje, pa ban pa ovo ono. Sta cu. Jbg. dok Junuz pila sa vrijedjanjem na sve strane (ne znam mozda mu zena ne da) i uziva u serakanju. Ako je to pravilo OK, mogu se samo javljati onda na nesto sto prvenstveno tebi odgovara i da vicem DA DA tako je. Pitam se samo kakve koristi od toga. Mene ovdje svaki drugi post vrijedja, ali sta cu pravila su takva, ja manji oni gornji i cao. Hem sam dzihadlija, ******, hem komunista, komunjara, spiner, vehabija...turcin, poturica hajooooooooooj. Sve zato sto nisam Hrvat. :confused1

:bihzastava

:sega :sega :sega

Ne, samo si Borg.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2011, 20:33 

Bišćanin je napisao/la:
Sve zato sto nisam Hrvat. :confused1

Citat:
Doselio Mujo u Zagreb sa sinom koji je pao 7x prvi razred osnovne škole.Krenuo Mujica u novu školu i dobije prvu 2-cu iz matematike.

Pita ga Mujo što su dobila druga djeca,a Mujica kaže-4 i 5...To je babo zato što sam ja musliman,jelde?Ma nije sine,učila djeca...

Drugi dan Mujica 3-cu iz prirode,pita ga babo za ostalu djecu,veli dobili 4 i 5..To je babo zato što sam ja musliman,zato meni manja ocjena,jelde?Ma nije sine,učila djeca...

Treći dan Mujica 5-cu iz tjelesnog!Kaže on babi-da vidiš, babo ,kad smo se skidali u druge djece ćuna mala,nemaš šta vidjet,a u mene mašala!Jelde babo,to je zato što sam musliman?
Nije,pizda ti materina,nego si trebao biti 8. razred!!

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 14:14 

Sto poslije izbora? Puno toga. Na moju sricu, pobijedio VMRO. :aleale
Drugo jako bitno, pet parlamentaraca manje iz siptarskog bloka manje? Gdje su? Pitajte bezvizni rezim. :smajl007 Dakle, poslije izbora dolazi dugonajavljivani popis, koji siptari prizeljkuju identicnom jacinom kao muslimani u BiH. Dakle, od 120 parlamentaraca, 25 su iz siptarskih redova. Dobivenih mahom u izbornoj jedinici 6, gdje su na racun makedonskih stranaka dobili vise nego sto im pripada procentualno. Zbog dhontovog metoda brojanja glasova. Znaci manje su od 20%. Dobili kao sto rekoh, 5 poslanika manje. Ide se dalje, VMRO ostaje apsolutni gospodar makedonije. Polako, polako u mozaiku kocke se slazu kako treba.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 14:17 

Bluesky je napisao: "postali su danas TACNO 25 PROCENAT i uvek u porastu".

Jel se kladis da ih ima toliko?

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 15:31 

totem je napisao/la:
Drugo jako bitno, pet parlamentaraca manje iz siptarskog bloka manje? Gdje su? Pitajte bezvizni rezim. :smajl007 Dakle, poslije izbora dolazi dugonajavljivani popis, koji siptari prizeljkuju identicnom jacinom kao muslimani u BiH. Dakle, od 120 parlamentaraca, 25 su iz siptarskih redova. Dobivenih mahom u izbornoj jedinici 6, gdje su na racun makedonskih stranaka dobili vise nego sto im pripada procentualno. Zbog dhontovog metoda brojanja glasova. Znaci manje su od 20%. Dobili kao sto rekoh, 5 poslanika manje. Ide se dalje, VMRO ostaje apsolutni gospodar makedonije. Polako, polako u mozaiku kocke se slazu kako treba.

Da, ali je izlaznost bila mnogo veca u centralnom i istocnon dijelu Makedonije...stavi kartu izlaznosti po mjestima ja sam tu nesto vidio ali nerazumijem skoro nista taj jezik. Stavi kartu centralne izborne komisije pa da vidimo. Ja mislim da si se zajebo, ali sve se moze cinjenicama potvrditi. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 16:03 

Bišćanin je napisao/la:
totem je napisao/la:

Da, ali je izlaznost bila mnogo veca u centralnom i istocnon dijelu Makedonije...stavi kartu izlaznosti po mjestima ja sam tu nesto vidio ali nerazumijem skoro nista taj jezik. Stavi kartu centralne izborne komisije pa da vidimo. Ja mislim da si se zajebo, ali sve se moze cinjenicama potvrditi. :palacgore1

Ti si se zajebo. Izlaznost do ovih zadnjih izbora je uvijek bila veca u sestici, t.j. zapadnoj makedoniji. Ali su ovo prvi izbori u "bezviznom rezimu", tako da mislim da ti se malo razjasnilo o cemu pricam. Pet poslanika nije mala cifra. Jos kada se na to doda da siptarske stranke sa svojim glasacima glasaju njrevnosnije(to svatko iz makedonije ce ti potvrditi), nema dileme o cemu se ovdje radi. I zasto siptari reaguju na popis?(podsjecaju me na nekoga)Osobno sam vidio potpuno prazna siptarska sela. Potpuno. Cakstovise, neki njihovi politicari su nedavno pomenuli kako makedoniji treba da se vrati vizni rezim, zbog par stvari. Zasto li trako tvrde najuporniji savjeznici euro-atlantskih integracija makedonije? Barem na papiru se tako deklariraju. Da ti malo pojasnim, u sestoj izbornoj jedinici na zadnjim izborima je bilo dva poslanika manje, sa makedonske strane. Jedan manje iz prve IJ, dva iz druge te dva iz pete. Nedostaju 70.000 siptarskih glasova. To je 30% manje glasova od zadnjih izbora.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 16:07 

"ali je izlaznost bila mnogo veca u centralnom i istocnon dijelu Makedonije"

Nema veze ovo sto pises. Makedonija je podijeljena u sest izbornih jedinica, svaka sa po dvadeset poslanika. Mogu u ostalim makenskim jedinicama da izadju i 100% glasaca, opet bi bio isti efekat. Dvadeset poslanika. Siptari su izasli u jako manjem broju tamo gdje su vecina, i to jaka. To ih je zajebalo. Tu su Makedonske stranke profitirale. Bio sam potpredsjednik opcinske izborne komisije, tako da sam upucen u tome. A mogu ti i nabaviti dokaze, i da ti ih prevedem, ako zelis.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 16:38 

totem je napisao/la:

Nema veze ovo sto pises. Makedonija je podijeljena u sest izbornih jedinica, svaka sa po dvadeset poslanika. Mogu u ostalim makenskim jedinicama da izadju i 100% glasaca, opet bi bio isti efekat. Dvadeset poslanika. Siptari su izasli u jako manjem broju tamo gdje su vecina, i to jaka. To ih je zajebalo. Tu su Makedonske stranke profitirale. Bio sam potpredsjednik opcinske izborne komisije, tako da sam upucen u tome. A mogu ti i nabaviti dokaze, i da ti ih prevedem, ako zelis.

Ne trebas, dobio sam odgovor, rekao si isto ono sto sam i ja rekao (boldano). Moj post je aludirao na broj Albanaca u Makedoniji. Dakle manje ih izaslo od Makedonaca na izbore.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 16:48 

Čini se kako su brojni Šipci se ranije lažno prijavljivali kako žive u Mak. a živjeli su po Europi.

Dok su se nadali kako će otgrnut dio Makedonije i dolazili su glasat odsvakud a sad nemaju interesa. Splasnuo zanos.

A i makedonske Šipce vuče Kosovo, Priština, a i ne treba zanemarit ni bezvizni režim...

Svako dobro Makedoncima, meni su puno draži od ovih...

Svejedno mi nije baš drago za VMRO... Samo prave spomenike a ljudi gladuju, i povećavaju Skopje a to nije dobro niti za jednu državu.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 16:53 

Bišćanin je napisao/la:
totem je napisao/la:

Ne trebas, dobio sam odgovor, rekao si isto ono sto sam i ja rekao (boldano). Moj post je aludirao na broj Albanaca u Makedoniji. Dakle manje ih izaslo od Makedonaca na izbore.

Opet ne kontas. Dosada su izlazili dosta vise u postocima od makedonaca. Ali sve je to bilo pre ukidanja viza. Ovo su prvi izbori, odkada ne treba siptarima viza. Opet ne kontas? Nesto ti se ne dopada?

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 17:05 

[quote="Junuz Djipalo"]Čini se kako su brojni Šipci se ranije lažno prijavljivali kako žive u Mak. a živjeli su po Europi.

Dok su se nadali kako će otgrnut dio Makedonije i dolazili su glasat odsvakud a sad nemaju interesa. Splasnuo zanos.

A i makedonske Šipce vuče Kosovo, Priština, a i ne treba zanemarit ni bezvizni režim...

Svako dobro Makedoncima, meni su puno draži od ovih...

Svejedno mi nije baš drago za VMRO... Samo prave spomenike a ljudi gladuju, i povećavaju Skopje a to nije dobro niti za jednu državu.[/quote

Junuze, ima mali djelic istine u onome sto si napisao o laznom prijavljivanju. Ali glavni akcenat se upucuje na - europu. T.j kako siptari hrle u nju. Kada ides autoputom prema ohridu, prolazi se po cijelom zapadnom makedonijom. I vidis sve manje i manje ljudi...I prorijedjen saobracaj. Zato ih hvata panika zbog popisa. Kojeg ce zasigurno biti u desetom mjesecu. Pa ce se znati tko je tko. Sto se tice vmro-a, u krivu si. Satjerao je siptare u cosak(afera oko lustracije). Procitaj. Za sve njih iz pol. elite ima dokumenata, to i djeca znaju. Piju mu iz ruke. Na duge staze Grujevski dobija rat sa siptarima. Sto se tice skopja, ne bi rekao da on posiruje grad. SDSM, sada opoziciona stranka je to uradila 2005 godine. Kada je bila na vlasti. VMRO je tada pravio masovne proteste protiv teritorijalne raspredelbe. Kada smo kod spomenika, da, malo je usiljeno, ali isto tako je bilo ruzno gledati glavni grad jedne drzave, maltene bez ijednog spomenika. Sve u svemu, veliki plus za VMRO.

P.S. Jos kada na to padne i pokoje promaknuce...

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 19:24 

totem je napisao/la:
Bišćanin je napisao/la:

Opet ne kontas. Dosada su izlazili dosta vise u postocima od makedonaca. Ali sve je to bilo pre ukidanja viza. Ovo su prvi izbori, odkada ne treba siptarima viza. Opet ne kontas? Nesto ti se ne dopada?

Kad ce biti popis kod vas?

Vrh

PostPostano: 12 lip 2011, 13:49 

Bišćanin je napisao/la:
totem je napisao/la:

Kad ce biti popis kod vas?

U desetom mjesecu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.