|
|
Stranica: 17/23.
|
[ 558 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 22 sij 2022, 23:50 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
DzoniBG je napisao/la: Grobar je napisao/la:
Imali smo to pre deset godina. Bar na papiru 90-ih, za vreme rata, imali smo skupstinu gde su povremeno se mogle cuti ozbiljne rasprave... pa i posle toga...Danas nista nemas... potpuno jednoumlje... Grobi, znas ti da to ne valja, ali ne mozes iz svoje koze... Pa ne razumem, šta bi ti? 90-te opet, ili možda dve hiljadite? Šta je za tebe vladavina prava? Kad narod nema posao, nema pare, nema infrastrukturu, ali ima utisak nedelje.. ? Da li si nekad gradio kuću, ili bar pomagao? Gradi se prvo temelj, pa zid se zida, pa ploča, pa krov, pa prozori, pa fasada na kraju .. Ono što je za kuću temelj, to je infrastruktura za državu. Ono što je zid, to su fabrike. Ono što je ploča, to su bolje fabrike. Ono što je krov, to je ekologija. Ono što je fasada, to je pravna država. Ako me razumeš?
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 22 sij 2022, 23:52 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
LordNevskius je napisao/la: Grobar je napisao/la:
Reci mi, jel' prevladala ijekavica u Pazaru, ili ipak ekavica. Vidim da se fura tu i tamo ijekavica kod vidjenijih Bošnjaka?
Jel' to neki trend, ili je mešano vazda.. ? :)
Ikavica. Kao da si u Imotskom. Koji je vama ***? Da li je neko od vas Srbindera ovde ikada bio u Pazaru, ili barem u Srbiji? Ili je ovo neki dijaspora đir koji ja uopšte ne razumem? Zajebaju se sas tebe...ja sam stalno u NP, Sjenicu....prijatelj mi gazda "Sadovic petrol", sto ima 30 crpki po Srbiji. Stalno uzimam mantije i teljetinu ispod saca u staroj carsiji, gde je stara pec 110 god. Znam gazde, obitelj to kupola od neke obitelji Zidova. Ovde od Bosnji iz BiH ti je najradikalniji Karajaja iz Gracanice, Saban iz seher, 007 Brcko, Objektivna i jos bar 5.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
LordNevskius
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 22 sij 2022, 23:52 |
|
Pridružen/a: 05 stu 2021, 22:11 Postovi: 40 Lokacija: Novi Pazar
|
Pre nego što nasrnete, sasvim regularno mogu dokazati da je Vuk Karadžić podrijetlom Bošnjak kao i ja što sam i bolje da razmislite pre nego što tu ukrstimo koplja.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 22 sij 2022, 23:55 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ono što je za kuću temelj, to je infrastruktura za državu. Ono što je zid, to su fabrike. Ono što je ploča, to su bolje fabrike. Ono što je krov, to je ekologija.
Ono što je fasada, to je pravna država. Ako me razumeš? Jezivo. Zdravo društvo i uspešna ekonomija nisu suprotstavljeni pojmovi. No čak i da jesu, da bi analogija imala smisla, prvo bi Srbija morala imati neki opipljiv uspeh na infrastrukturnom ili ekonomskom planu. A nema. Kamen na kamenu neće ostati ako ne daj Bože dođe do nekog šireg poremećaja kao pre desetak godina.
|
|
Vrh |
|
|
LordNevskius
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 22 sij 2022, 23:56 |
|
|
K..M je napisao/la: LordNevskius je napisao/la: Ikavica. Kao da si u Imotskom. Koji je vama ***? Da li je neko od vas Srbindera ovde ikada bio u Pazaru, ili barem u Srbiji? Ili je ovo neki dijaspora đir koji ja uopšte ne razumem?
Zajebaju se sas tebe...ja sam stalno u NP, Sjenicu....prijatelj mi gazda "Sadovic petrol", sto ima 30 crpki po Srbiji. Stalno uzimam mantije i teljetinu ispod saca u staroj carsiji, gde je stara pec 110 god. Znam gazde, obitelj to kupola od neke obitelji Zidova. Ovde od Bosnji iz BiH ti je najradikalniji Karajaja iz Gracanice, Saban iz seher, 007 Brcko, Objektivna i jos bar 5. Mislim da da znam tog 007 degenerika.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 22 sij 2022, 23:56 |
|
|
LordNevskius je napisao/la: U Bošnjaku Vuku Karadžiću ili čemu drugom? Ima jedan vic na tu temu... Crnogorci: Vuk je od crnogorskog jezika, stvorio srpski. Hrvati: Vuk je od hrvatskog jezika, stvorio srpski. Bošnjaci: Vuk je od bošnjačkog(ili bosanskog, jbg-a sad)jezika, stvorio srpski. Srbi:;)
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 22 sij 2022, 23:59 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Jezivo. Zdravo društvo i uspešna ekonomija nisu suprotstavljeni pojmovi. Nisu kad je društvo bogato. U siromaštvu toga nema. Iz siromaštva se beži jedino bogaćenjem, a ne nekim mrsomudjenjem. Nije se Amerika razvila demokratijom, nego bacanjem Crnaca u lance da im za tanjir supe beru pamuk. Jagnjeca brigada je napisao/la: No čak i da jesu, da bi analogija imala smisla, prvo bi Srbija morala imati neki opipljiv uspeh na infrastrukturnom ili ekonomskom planu. A nema. Kamen na kamenu neće ostati ako ne daj Bože dođe do nekog šireg poremećaja kao pre desetak godina. Ima.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:02 |
|
|
Grobar je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: 90-ih, za vreme rata, imali smo skupstinu gde su povremeno se mogle cuti ozbiljne rasprave... pa i posle toga...
Danas nista nemas... potpuno jednoumlje...
Grobi, znas ti da to ne valja, ali ne mozes iz svoje koze...
Pa ne razumem, šta bi ti? 90-te opet, ili možda dve hiljadite? Šta je za tebe vladavina prava? Kad narod nema posao, nema pare, nema infrastrukturu, ali ima utisak nedelje.. ? Da li si nekad gradio kuću, ili bar pomagao? Gradi se prvo temelj, pa zid se zida, pa ploča, pa krov, pa prozori, pa fasada na kraju .. Ono što je za kuću temelj, to je infrastruktura za državu. Ono što je zid, to su fabrike. Ono što je ploča, to su bolje fabrike. Ono što je krov, to je ekologija. Ono što je fasada, to je pravna država. Ako me razumeš? Preduslov, tj temelj dobre drzave je vladavina zakona, osnovnih pravila na kojima se posle prave zidovi i krov... Drzava gde se temelji gaze, postaje anarhija, ili diktatura...ovo drugo smo mi vec nekoliko godina... Osim na papiru, mi nemamo danas ni vladu, ni ministre, ni skupstinu, ni nezavisnog tuzioca, ni nezavisne sudije...imamo samo jednog coveka koji vedri i oblaci, koji govori umesto svih, koji brutalno gazi ono sto je zapisano u ustavu, i pravi od ove drzave lakrdiju... Dacu ti primer Saudijske Arabije...prebogata drzava, imaju nafte ko blata, kupili su najsavremeniju tehniku od Amera, samo Trump im je uvalio igracke u vrednosti od 100 milijardi dolara... Kakva je to sustinski drzava... jedna od najgorih na svetu... drzava u koju ne idu nemuslimani, u kojoj vlada serijatski zakon, kde gresnicima seku ruke i glave, gde je do skoro bilo zabranjeno zenama da voze auto, idu nindze ulicama, prekriveno celo lice... Vojno nisu mogli da poraze ni one u sandalama iz susednog Jemena... pored svog bogatstva i tehnike... To nastaje kad imas naopaku organizaciju drzave, lose prioritete, i vladajucu elitu kralja i princeva koji su iznad svega... Srbija nikad nije bilo narocito uredjena i bogata drzava, ali ono sto je dozivela zadnjih 30 godina, od sveopste devastacije i siromasenja 90-ih, do ove bruke sada na vlasti... mnogo ce nam trebati vremena i da zalicimo na jednu prosecnu evropsku drzavu, poput npr Slovacke...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
LordNevskius
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:04 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Grobar je napisao/la: Ono što je za kuću temelj, to je infrastruktura za državu. Ono što je zid, to su fabrike. Ono što je ploča, to su bolje fabrike. Ono što je krov, to je ekologija.
Ono što je fasada, to je pravna država. Ako me razumeš? Jezivo. Zdravo društvo i uspešna ekonomija nisu suprotstavljeni pojmovi. No čak i da jesu, da bi analogija imala smisla, prvo bi Srbija morala imati neki opipljiv uspeh na infrastrukturnom ili ekonomskom planu. A nema. Kamen na kamenu neće ostati ako ne daj Bože dođe do nekog šireg poremećaja kao pre desetak godina. Realno je u pravu. Svejedno ti je temelj postavljen na kreditima podignutim na vrlo nestabilnom ekonomskom tržištu. Kada se temelj uzdrma, ostaće ti jedino fasada, veštačko zubalo, i minival.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:05 |
|
|
Grobar je napisao/la: Nije se Amerika razvila demokratijom, nego bacanjem Crnaca u lance da im za tanjir supe beru pamuk.
Pa i ne baš. Severne države, koje nisu imale robovlasništvo su u svakom trenutku u istoriji SAD bile daleko ekonomski razvijenije od južnih plantažerskih država.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:11 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Grobar je napisao/la:
Pa ne razumem, šta bi ti? 90-te opet, ili možda dve hiljadite?
Šta je za tebe vladavina prava? Kad narod nema posao, nema pare, nema infrastrukturu, ali ima utisak nedelje.. ?
Da li si nekad gradio kuću, ili bar pomagao?
Gradi se prvo temelj, pa zid se zida, pa ploča, pa krov, pa prozori, pa fasada na kraju ..
Ono što je za kuću temelj, to je infrastruktura za državu. Ono što je zid, to su fabrike. Ono što je ploča, to su bolje fabrike. Ono što je krov, to je ekologija.
Ono što je fasada, to je pravna država. Ako me razumeš?
Preduslov, tj temelj dobre drzave je vladavina zakona, osnovnih pravila na kojima se posle prave zidovi i krov... Drzava gde se temelji gaze, postaje anarhija, ili diktatura...ovo drugo smo mi vec nekoliko godina... Osim na papiru, mi nemamo danas ni vladu, ni ministre, ni skupstinu, ni nezavisnog tuzioca, ni nezavisne sudije...imamo samo jednog coveka koji vedri i oblaci, koji govori umesto svih, koji brutalno gazi ono sto je zapisano u ustavu, i pravi od ove drzave lakrdiju... Dacu ti primer Saudijske Arabije...prebogata drzava, imaju nafte ko blata, kupili su najsavremeniju tehniku od Amera, samo Trump im je uvalio igracke u vrednosti od 100 milijardi dolara... Kakva je to sustinski drzava... jedna od najgorih na svetu... drzava u koju ne idu nemuslimani, u kojoj vlada serijatski zakon, kde gresnicima seku ruke i glave, gde je do skoro bilo zabranjeno zenama da voze auto, idu nindze ulicama, prekriveno celo lice... Vojno nisu mogli da poraze ni one u sandalama iz susednog Jemena... pored svog bogatstva i tehnike... To nastaje kad imas naopaku organizaciju drzave, lose prioritete, i vladajucu elitu kralja i princeva koji su iznad svega... Srbija nikad nije bilo narocito uredjena i bogata drzava, ali ono sto je dozivela zadnjih 30 godina, od sveopste devastacije i siromasenja 90-ih, do ove bruke sada na vlasti... mnogo ce nam trebati vremena i da zalicimo na jednu prosecnu evropsku drzavu, poput npr Slovacke... A koji konkretno zakoni se sada krše? Jel znaš tačno da navedeš ili samo bacaš izlizane uopštene floskule?
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:13 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Preduslov, tj temelj dobre drzave je vladavina zakona, osnovnih pravila na kojima se posle prave zidovi i krov... Ne nije. Svaka današnja bogata zemlja se razvila na muci, prevari i nepoštenju. Ne postoji pravda u procesu razvoja. Evolucija je tu neumoljiva. Postoji samo zakon jačeg. Pravda dolazi kasnije. DzoniBG je napisao/la: Drzava gde se temelji gaze, postaje anarhija, ili diktatura...ovo drugo smo mi vec nekoliko godina... Svaka današnja razvijena zemlja se razvila na temeljima nepravde. DzoniBG je napisao/la: Osim na papiru, mi nemamo danas ni vladu, ni ministre, ni skupstinu, ni nezavisnog tuzioca, ni nezavisne sudije...imamo samo jednog coveka koji vedri i oblaci, koji govori umesto svih, koji brutalno gazi ono sto je zapisano u ustavu, i pravi od ove drzave lakrdiju... Osim što nismo nikada ni imali, nećemo ni imati, dok ne dodjemo na prihvatljiv ekonomski nivo. U kući punoj Cigana, nema nikakvih zakona. Tu jebe ko koga stigne.Neka harmonija dolazi tek u kući neke profesorske porodice, ali je neki njihov predak morao da uči školu, gradi novu kuću i pobegne od svog pa ciganluka pre toga.. Nije svirao klavir.DzoniBG je napisao/la: Dacu ti primer Saudijske Arabije...prebogata drzava, imaju nafte ko blata, kupili su najsavremeniju tehniku od Amera, samo Trump im je uvalio igracke u vrednosti od 100 milijardi dolara...
Kakva je to sustinski drzava... jedna od najgorih na svetu... drzava u koju ne idu nemuslimani, u kojoj vlada serijatski zakon, kde gresnicima seku ruke i glave, gde je do skoro bilo zabranjeno zenama da voze auto, idu nindze ulicama, prekriveno celo lice...
Vojno nisu mogli da poraze ni one u sandalama iz susednog Jemena... pored svog bogatstva i tehnike...
To nastaje kad imas naopaku organizaciju drzave, lose prioritete, i vladajucu elitu kralja i princeva koji su iznad svega... Nemoj da mi daješ primer Saudijske Arabije, jer smo mi mnogo siromašniji, a i gluplji od njih... Oni nikada ne bi protestvovali protiv vadjenja nafte iz svoje zemlje npr.. Zato su oni tu gde jesu, a i mi smo tu gde jesmo.. DzoniBG je napisao/la: Srbija nikad nije bilo narocito uredjena i bogata drzava, ali ono sto je dozivela zadnjih 30 godina, od sveopste devastacije i siromasenja 90-ih, do ove bruke sada na vlasti... mnogo ce nam trebati vremena i da zalicimo na jednu prosecnu evropsku drzavu, poput npr Slovacke... E Slovačka je dobar primer. Bravo. Upravo smo od njih prepisali politiku subvencija i ekonomije generalno. I baš u tom pravci i idemo..
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:16 |
|
|
LordNevskius je napisao/la: Realno je u pravu. Svejedno ti je temelj postavljen na kreditima podignutim na vrlo nestabilnom ekonomskom tržištu. Kada se temelj uzdrma, ostaće ti jedino fasada, veštačko zubalo, i minival. Ako se i u ekonomiju razumeš kao u Vuka Karadžića, onda se bolje zaustavi na vreme.. Ili bar prvo objasni kako je to Vuk bio Bošnjak. Još nisi... :)
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:20 |
|
|
Grobar je napisao/la: Nisu kad je društvo bogato. U siromaštvu toga nema. Iz siromaštva se beži jedino bogaćenjem, a ne nekim mrsomudjenjem.
Nije se Amerika razvila demokratijom, nego bacanjem Crnaca u lance da im za tanjir supe beru pamuk. Generalan cilj svakog normalnog čoveka jeste napredak i bogaćenje. Ali je totalna neistina da prilikom toga moraš da budeš rob, robot ili poslušnik. Ne vidim kakav pozitivan efekat na razvoj zemlje ima totalna koruptivna partokratija, nametanje nesposobnih i pošteno govoreći kriminalnih kadrova iz centrale svuda ili neefikasno i totalno zavisno sudstvo? Ubićemo dve privatne firme, daćemo posao pajtašu dileru i njegovoj nepostojećoj firmi, on će kupiti kamion i zaposliti bednike... i to je sad napredak. Grobar je napisao/la: Ima. Zaista ne mislim da ima. Postoje stvari koje se razvijaju, postoje stvari koje je vlast namerno ili slučajno dobro uradila. I u nekim segmentima su daleko uspešniji nego Tadićev režim npr (mada su to sad stvarno niski standardi za poređenje). Ali uz ovakav stepen kontrole svakog segmenta društva, jbna Švajcarska smo mogli biti, a može se reći da smo uspešni samo u poređenju sa failed state-ovima tipa BiH. Za ovakav vremenski period, Petar Veliki je preporodio Rusiju. Azijski tigrovi dvadesetog veka su procvetali. Srbija kralja Petra se podigla na nivo da izvrši opšte nacionalno oslobođenje. Mi smo dogurali do izmaštane statistike na pinku. Nije neki uspeh.
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:20 |
|
|
K..M je napisao/la: Odmah mi se upali ALARM na hrv imena.....i takija detektor>>>>>>>dosta su vladali ovi zapadni...
Ocemo VLADARA iz Nis, Pirot, Le, Vranje, Toplicu, Banat, SriJem, Backu>>>>>>>>>>>>> Jbg, nema nikoga odatle. Očigledno ih to ne zanima mnogo. Primetili su ljudi to još pre 100 godina, evo primera u Pomoravlju iz jedne knjige. Starinci znadu samo za rad, to su dobri rabotnici i praktični ljudi. Kod njih ima malo shvatanja za opšte stvari, na primer niko neće da se primi za predsednika u selu; svaki gleda svoja posla. A ako se neko i primi radi ga kao od bede. Vlast poštuju, ne bunu se mnogo na nepravdu, trpeljivo snose. Međutim tuže se za sitnice i ne mogu da zaborave ako ih ko materijalno ošteti
Dinarci naprotiv, teže za ugledom i vlašću u selu. Jedan od njih hoće da proda sve svoje imanje, ako je potrebno, samo da bi postao predsednik. Nezadovoljan je radom predsednika, sve bi on bolje. Kad nešto naume uradiće pa makar sve propalo.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: WW2 je od njih stvorio vojnu supersilu. Ali oni su postali najjača ekonomija sveta još 1870-ih. A kako su postali najjača ekonomija.. ? Ustavom i zakonima..? Ne. Već surovim kapitalizmom. Na jugu Crnci, a na severu isto Crnci, samo Majkl Džeksoni sa belom bojom kože.. :) Cena sata jedan dinar, 10 sata dnevno, svaki dan.. :) Isto važi i za Britaniju i za sve ostale. Nije Čarli Čaplin pravio smešne filmove za decu, nego je kritikovao kapitalizam u svojim filmovima. Jede svoju cipelu za pauzu, a onda dodje šef pa mu ubrza skazaljku na satu da mu što pre prodje pauza. Onda je ovaj vraća nazad, pa se dohvate za vrat. Tek onda kreće komedija..
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:22 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: A koji konkretno zakoni se sada krše? Jel znaš tačno da navedeš ili samo bacaš izlizane uopštene floskule? Gde god pogledas... Ne samo zakoni i ustav, nego osnovne norme civilizovane drzave... Zadnji primer je da predsednik izlazi pre izborne komisije i diktira lazne rezultate pokradenog referenduma... on je na papiru predsednik svih gradjana, sa jako suzenim ingerencijama, osim u domenu vojske tokom rata, i diplomatiji... Toma Nikolic je imao skrupula da napusti mesto stranke, i ponasa se bar u tom domenu drzavnicki, ovaj iz stranacke kancelarije cita lazne rezultate, refernduma koji je masno pokrao... Nije mu posao da otvara fabrike, autoputeve, to ni jedan predsednik u drzavama ovakvog uredjenja ne radi... nije mu posao da na crno nabavlja respiratore, i time se javno hvali...nije mu posao da najavljuje ko ce biti uhapsen, dokle su stigle istrage... to radi ministar policije... Nije mu posao da svakih par meseci izmislja atentate na sebe... nije mu posao da se ne skida sa televizije svaki dan, i glumi reality mentola... Ne moze i ne sme premijer da ga zove sefe, time su odmah prekrsene ustavne norme o trideobi vlasti, premijer je u ovom uredjenju iznad svih, prva violina izvrsne vlasti... Mogao bi ovako da ti napisem jos 100 redova gde se ponasa dripacki, i gde gazi sve norme... Trazim primer samo jedne zemlje, gde i blizu ima svega ovoga, da malo lici... nema ga, niko nije toliko beskrupulozan da tako gazi sve pred sobom...
|
|
Vrh |
|
|
LordNevskius
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:25 |
|
|
Grobar je napisao/la: LordNevskius je napisao/la: Realno je u pravu. Svejedno ti je temelj postavljen na kreditima podignutim na vrlo nestabilnom ekonomskom tržištu. Kada se temelj uzdrma, ostaće ti jedino fasada, veštačko zubalo, i minival. Ako se i u ekonomiju razumeš kao u Vuka Karadžića, onda se bolje zaustavi na vreme.. Ili bar prvo objasni kako je to Vuk bio Bošnjak. Još nisi... :) Plemenito pleme Drobnjaka se u durmitorski kraj doselio iz okoline Travnika, barem se to odnosi na ogranak koji podrazumeva Karadžiće, i neke druge manje značajne saplemenike. A ti ćeš nam sada reći gde se nalazi Travnik, dok gladiš svoje duge, iznenada narasle magareće uši.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:29 |
|
|
LordNevskius je napisao/la: Plemenito pleme Drobnjaka se u durmitorski kraj doselio iz okoline Travnika, barem se to odnosi na ogranak koji podrazumeva Karadžiće, i neke druge manje značajne saplemenike.
A ti ćeš nam sada reći gde se nalazi Travnik, dok gladiš svoje duge, iznenada narasle magareće uši.
Pazarac, a sto ti sad kenjas ovde... Bunis se sto te neko ovde troluje da si Srbin, a ti Vuku kacis da je Bosnjak... Jel rekao negde da je Bosnjak... ti gledas po poreklu...ako cemo tako, onda ste svi vi dole u Sandzaku koji ste muslimani, ustvari islamizirani Srbi i Albanci... jel hoces sebe da zoves danas Srbinom ili Albancom...neces... Pa ne trpaj onda ni drugima, pogotovo je to besmisleno sa Vukom Karadzicem, zbog koga i pises ovako danas, on je medju prvima uspostavio pravilo - pisi kao sto govoris... jedno slovo, jedan glas...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:29 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Generalan cilj svakog normalnog čoveka jeste napredak i bogaćenje. Ali je totalna neistina da prilikom toga moraš da budeš rob, robot ili poslušnik. Ne vidim kakav pozitivan efekat na razvoj zemlje ima totalna koruptivna partokratija, nametanje nesposobnih i pošteno govoreći kriminalnih kadrova iz centrale svuda ili neefikasno i totalno zavisno sudstvo? Nije to neistina, već surova istina. Jagnjeca brigada je napisao/la: Ubićemo dve privatne firme, daćemo posao pajtašu dileru i njegovoj nepostojećoj firmi, on će kupiti kamion i zaposliti bednike... i to je sad napredak. Tako je. Baš je tako svugde počeo razvoj u svakoj zemlji koja se razvijenom danas zove. Pravda im je došla kasnije, mada nije baš, samo znaju da nose bele rukavice i vešto je skrivaju. Inače su i dalje puni afera. Jagnjeca brigada je napisao/la: Zaista ne mislim da ima. Postoje stvari koje se razvijaju, postoje stvari koje je vlast namerno ili slučajno dobro uradila. I u nekim segmentima su daleko uspešniji nego Tadićev režim npr (mada su to sad stvarno niski standardi za poređenje). Ali uz ovakav stepen kontrole svakog segmenta društva, jbna Švajcarska smo mogli biti, a može se reći da smo uspešni samo u poređenju sa failed state-ovima tipa BiH.
Ne, nismo mogli to biti, jer nam je polazna osnova bila bedna. Trebalo nam je samo 3 godine, da se povrnemo od onog povećavanja penzija u krizi, maestralnog, populističkog, debilnog. Jagnjeca brigada je napisao/la: Za ovakav vremenski period, Petar Veliki je preporodio Rusiju. Azijski tigrovi dvadesetog veka su procvetali. Srbija kralja Petra se podigla na nivo da izvrši opšte nacionalno oslobođenje. Mi smo dogurali do izmaštane statistike na pinku. Nije neki uspeh. Za isti period demokratija, pravda i zakonlje, pre Vučiča, je uspelo da nas odvede u bankrot. Nisam za to. Gledao sam to već. U tri Srbina pet je politika. Nema tu leba.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:30 |
|
|
K..M je napisao/la: storarare je napisao/la: Da li će da ga podrži bližnik iz Hrvatske ? Velimir Ponoš Ma teraj u *** 6.licku, i te iz RH>>>>glasujem SAMO za ORGANIK SRBIJANCA>>>>>>>> Jeremiju iz Niš umalo ne strefi srčani kad je pročito vEst. Pali bre topče.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:31 |
|
|
LordNevskius je napisao/la: Plemenito pleme Drobnjaka se u durmitorski kraj doselio iz okoline Travnika, barem se to odnosi na ogranak koji podrazumeva Karadžiće, i neke druge manje značajne saplemenike.
A ti ćeš nam sada reći gde se nalazi Travnik, dok gladiš svoje duge, iznenada narasle magareće uši. Travnik se nalazi tamo gde je Car Konstantin rekao da su došli Srbi iz Bele Srbije direktno. Nikakve Bošnjake niti Belu Bošnju(Bosnu) nije spomenuo, niti ima ičeg Belog osim Srba, unazad kroz istoriju, koji i dan-danas postoje i možeš čak i da ih pipneš uživo... :) A njegov DAI je najstariji dokument o balkanskim doseljenicima. Veži si sad te magareće uši u čvor...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:31 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: LordNevskius je napisao/la: Plemenito pleme Drobnjaka se u durmitorski kraj doselio iz okoline Travnika, barem se to odnosi na ogranak koji podrazumeva Karadžiće, i neke druge manje značajne saplemenike.
A ti ćeš nam sada reći gde se nalazi Travnik, dok gladiš svoje duge, iznenada narasle magareće uši.
Pazarac, a sto ti sad kenjas ovde... Bunis se sto te neko ovde troluje da si Srbin, a ti Vuku kacis da je Bosnjak... Jel rekao negde da je Bosnjak... ti gledas po poreklu...ako cemo tako, onda ste svi vi dole u Sandzaku koji ste muslimani, ustvari islamizirani Srbi i Albanci... jel hoces sebe da zoves danas Srbinom ili Albancom...neces... Pa ne trpaj onda ni drugima, pogotovo je to besmisleno sa Vukom Karadzicem, zbog koga i pises ovako danas, on je medju prvima uspostavio pravilo - pisi kao sto govoris... jedno slovo, jedan glas... Pišeš s trolerom. Gubiš vrijeme.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:33 |
|
|
A ti ćeš nam sada reći gde se nalazi Travnik, dok gladiš svoje duge, iznenada narasle magareće uši. Gde Karadžiće nađe, oni veze nemaju sa Travnikom i BiH. https://www.poreklo.rs/2012/02/19/porek ... -karadzic/U Drobnjaku su Novljani poreklom iz Travnika (barem po predanju), a pre toga su došli od ko zna gde (isto po predanju iz severnih krajeva). Pleme Drobnjaci se deli na Starince, Novljane i Useljenike. Porodica Karadžić spada u Useljenike.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Je li istina da Vučić dogodine odlazi Postano: 23 sij 2022, 00:42 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: A koji konkretno zakoni se sada krše? Jel znaš tačno da navedeš ili samo bacaš izlizane uopštene floskule? Gde god pogledas... Ne samo zakoni i ustav, nego osnovne norme civilizovane drzave... Zadnji primer je da predsednik izlazi pre izborne komisije i diktira lazne rezultate pokradenog referenduma... on je na papiru predsednik svih gradjana, sa jako suzenim ingerencijama, osim u domenu vojske tokom rata, i diplomatiji... Toma Nikolic je imao skrupula da napusti mesto stranke, i ponasa se bar u tom domenu drzavnicki, ovaj iz stranacke kancelarije cita lazne rezultate, refernduma koji je masno pokrao... Nije mu posao da otvara fabrike, autoputeve, to ni jedan predsednik u drzavama ovakvog uredjenja ne radi... nije mu posao da na crno nabavlja respiratore, i time se javno hvali...nije mu posao da najavljuje ko ce biti uhapsen, dokle su stigle istrage... to radi ministar policije... Nije mu posao da svakih par meseci izmislja atentate na sebe... nije mu posao da se ne skida sa televizije svaki dan, i glumi reality mentola... Ne moze i ne sme premijer da ga zove sefe, time su odmah prekrsene ustavne norme o trideobi vlasti, premijer je u ovom uredjenju iznad svih, prva violina izvrsne vlasti... Mogao bi ovako da ti napisem jos 100 redova gde se ponasa dripacki, i gde gazi sve norme... Trazim primer samo jedne zemlje, gde i blizu ima svega ovoga, da malo lici... nema ga, niko nije toliko beskrupulozan da tako gazi sve pred sobom... To su sve površne stvari koje me ne zanimaju. Čuj političar koji voli samopromociju, skandalozno i nečuveno. Nisi naveo nijedan zakon koji se krši. I kada ga premijer zove šefe (što joj ovaj po ustavu i jeste, zamisli, bez obzira na ovlašćenja), to ne krši trodeobu vlasti, jer su i premijer i predsednik deo izvršne vlasti. Vlast se deli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku. Da ga je neki sudija nazvao šefe, e to bi već bio veliki problem. Kada ga premijer nazove šefe, on ustvari poštuje ustav, jer predsednik je glava države, bez obzira na ovlašćenja, i monarsi nemaju ovlašćenja, pa su šefovi država i premijeri im se obraćaju sa "vaše veličanstvo". Ne znaš ni šta je trodeoba vlasti, a samouvereno tvrdiš da se krše zakoni i ustav. Ja te pitam, koji zakoni? Koje ustavne odredbe? Ti mi odgovaraš "ne skida se sa televizije". Neozbiljan si.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|