HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 ožu 2026, 10:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 10637 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 426  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 08 srp 2009, 15:45 

Cuj, ono je bila cista provokacija koja i nije zasluzila neku ljepsu i kulturniju reakciju..
To je ono sto ONI danas uce.. povijest pocinje Turskom okupacijom (po njihovom, dolaskom dobrih turaka)

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 15:49 

Cort0 Maltese je napisao/la:
Labi je napisao/la:

Kakva uporedba
Onda Rusija i Kina nisu mocnije od SAD i Japana koje su priznali Kosovu.

Naravno da jesu. 8-)

Ajde cestitam tebi novi avatar

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 15:51 

Tulkas je napisao/la:
Cuj, ono je bila cista provokacija koja i nije zasluzila neku ljepsu i kulturniju reakciju..
To je ono sto ONI danas uce.. povijest pocinje Turskom okupacijom (po njihovom, dolaskom dobrih turaka)

Kao što rekoh, sasvim razumljivo si postupio i jasno mi je da te to toliko iziritiralo. :-kava
Nisam upoznat s time kakvu povijest Bošnjaci u školama uče, ali mogu pretpostaviti. :-rigam

Mene zanima kakvu povijest u školama uče Albanci na Kosmetu, zna li netko? 8-)

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:04 

To je vec tvoj fah :-zubati
Zar ih nisi skuzio?? Na kraju krajeva narucis si jedan primjerak. Ja imam jedan koji djeca koriste po skolskom programu u RS

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:07 

Labi aj budi fin i kaži nam prvo slovo tvojeg nika sa foruma.hr??????? :D

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:10 

snezana mk je napisao/la:

Koji je taj forum :-neznam

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:12 

Labi je napisao/la:

ne pravi se :? :? :? ;)

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:13 

Tulkas je napisao/la:
To je vec tvoj fah :-zubati
Zar ih nisi skuzio?? Na kraju krajeva narucis si jedan primjerak. Ja imam jedan koji djeca koriste po skolskom programu u RS

Ma ne znam šiptarski, ne bi mi bilo od koristi. :-zubati
A užasno me zanima, gorim od želje da saznam što pišu o razdoblju do 15. stoljeća. :-loptam

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:18 

Labi je napisao/la:

Naravno da jesu. 8-)

Jel ti se sviđa? 8-)

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:34 

Labi je napisao/la:

Jel ti se sviđa? 8-)

Drago mi je sto volis toliko moju zemlju

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 16:41 

Labi je napisao/la:

Jel ti se sviđa? 8-)

Volim zemlju, nema potrebe da raspravljamo čija je jer povijest govori za sebe čija je zemlja Kosovo, a Metohiji samo ime govori čija je. :-kava

Nego, ako ti živiš na Kosmetu, jesi li možda upoznat s time što se kod vas uči iz povijesti u školama? 8-)

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 17:09 

Labi je napisao/la:

Volim zemlju, nema potrebe da raspravljamo čija je jer povijest govori za sebe čija je zemlja Kosovo, a Metohiji samo ime govori čija je. :-kava

Nego, ako ti živiš na Kosmetu, jesi li možda upoznat s time što se kod vas uči iz povijesti u školama? 8-)

Nema potrebe raspravljati ,normalno ,jer ona pripada gradjanima koji ovde zive,pa i tebi ako slucajno jesi .
Ucimo neku istoriju samo ne tipa Dobrice Cosica -srbskog oca
Citat:
Zasto je takozvana srpska istina skoro uvijek suprotna od istine koja je poznata cijelom ostalom svijetu”Poznati Srpski politicar i pisac Dobrica Cosic objasnio je zasto Srbi lazu o svakome i svacemu..”Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad.Laganje je oblik naseg patriotizmai potvrda nase urodjene inteligencije.Mi lazemo na kreativan,mastovit i inventivan nacin……Srbi smatraju Dobricu Cosica kao oca srpske nacije!Ministar propaganda u Nacistickoj Njemackoj Joseph Goebbels izjavio je”Ako kazete dovoljno veliku laz i nastavite ju ponavljati,Nardo ce svremenom biti ubjedjen da je to ona prava istina”Otac Srpske nacije Dobrica Cosic smatra da je lagande vrhunska moralna vrijednost Srpskog naroda..i da je to temelj srpstva.Direktan citat Dobrice Cosica”Laganje je najbolja vrlina Srpskog naroda"

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 17:34 

Labi je napisao/la:

Nema potrebe raspravljati ,normalno ,jer ona pripada gradjanima koji ovde zive,pa i tebi ako slucajno jesi .
Ucimo neku istoriju samo ne tipa Dobrice Cosica -srbskog oca
Citat:
Zasto je takozvana srpska istina skoro uvijek suprotna od istine koja je poznata cijelom ostalom svijetu”Poznati Srpski politicar i pisac Dobrica Cosic objasnio je zasto Srbi lazu o svakome i svacemu..”Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad.Laganje je oblik naseg patriotizmai potvrda nase urodjene inteligencije.Mi lazemo na kreativan,mastovit i inventivan nacin……Srbi smatraju Dobricu Cosica kao oca srpske nacije!Ministar propaganda u Nacistickoj Njemackoj Joseph Goebbels izjavio je”Ako kazete dovoljno veliku laz i nastavite ju ponavljati,Nardo ce svremenom biti ubjedjen da je to ona prava istina”Otac Srpske nacije Dobrica Cosic smatra da je lagande vrhunska moralna vrijednost Srpskog naroda..i da je to temelj srpstva.Direktan citat Dobrice Cosica”Laganje je najbolja vrlina Srpskog naroda"

Da mi je dolar svaki put kad ovo vidim, bio bi bogatiji od Billa Gatesa. =))
Želiš li uopće nešto reći ovim citatom ili se samo praviš tupav? Ili kad već toliko voliš Ćosića, hoćeš da ti ja citiram što kaže o Albancima? :-kava

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 21:38 

Labi je napisao/la:
Jordan priznao Republiku Kosova kao nezavisnu drzavu.Broj drzava koje su priznali Kosovu dostigao broj 61 :-top

61/192. :-kava
Manje od 1/3 članica UN-a je priznalo. A na tom spisku zemalja koje su priznale puno je banana država s površinom manjom od Slovenije. :-bicedobro

61 ali kojih. Bitno da ih je velesila Hrvatska priznala. A i ima površinu veću od Slovenije. B-)

1496 of 2558 - 58.48%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 22:27 

Na rts.rs jos uvijek nema informacije o Jordanskom priznavanju nezavisnosti Kosova, a Sarajevo X postavio tu informaciju jos prije nekoliko sati.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 08:46 

Da mi je dolar svaki put kad ovo vidim, bio bi bogatiji od Billa Gatesa. =))
Želiš li uopće nešto reći ovim citatom ili se samo praviš tupav? Ili kad već toliko voliš Ćosića, hoćeš da ti ja citiram što kaže o Albancima? :-kava

Cim ja dosa ovde vidim da si injorant i sa injorancom postavljas tu pitanje .Samo vas podsetio da albanci ne uce laznu istoriju kako su vama ucili vasi akademici i profesori.

Citat:
Vladimir RUS kaze Na rts.rs jos uvijek nema informacije o Jordanskom priznavanju nezavisnosti Kosova, a Sarajevo X postavio tu informaciju jos prije nekoliko sati.

E bas si nasao pravo sredstvo (dez) informisanje.

Citat:
Naša Kvačica kaze 61 ali kojih. Bitno da ih je velesila Hrvatska priznala. A i ima površinu veću od Slovenije.

Yes priznanje Hervatske je od velikog znacaja .
Hvala i sto lepse za Hrvatsku

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 09:42 

Labi je napisao/la:

ne pravi se :? :? :? ;)

Ja sam registrovan u forum B92.Trazeci nesto za Kosovu u google nasa ovu temu i registrova.

Jesi zadovoljna postovana.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 11:04 

Naša Kvačica je napisao/la:

61/192. :-kava
Manje od 1/3 članica UN-a je priznalo. A na tom spisku zemalja koje su priznale puno je banana država s površinom manjom od Slovenije. :-bicedobro

61 ali kojih. Bitno da ih je velesila Hrvatska priznala. A i ima površinu veću od Slovenije. B-)

Čekam da otvore veleposlanstvo, pa ga idem gađati jajima. 8-)

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 11:06 

Labi je napisao/la:
Cim ja dosa ovde vidim da si injorant i sa injorancom postavljas tu pitanje .Samo vas podsetio da albanci ne uce laznu istoriju kako su vama ucili vasi akademici i profesori.

Što je to lažno u povijesti koju Srbi uče? :-kava

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 11:14 

Gospoda Šiptari počeli pravit sranja i u Preševskoj dolini:
Citat:
Dva pripadnika Žandarmerije ranjena noćas, u 00:10 časova, u terorističkom napadu granatom iz ručnog bacača, u selu Lučane u opštini Bujanovac. VMA saopštava da ranjeni žandarmi nisu životno ugorženi. Ministar Dačić najavio energičnu reakciju.

U terorističkom napadu granatom iz ručnog bacača, u selu Lučane u opštini Bujanovac, noćas u 00:10 časova ranjena su dva pripadnika Žandarmerije.

"Vozilo kojim su patrolirali pripadnici žandarmerije pogođeno je, a od gelera jedan pripadnik je ranjen u donji deo leđa, dok je drugi pogođen u vrat", rekao je Dačić.

Napad se dogodio deset minuta iza ponoći i izveden je lansiranjem projektila iz ručnog bacača na službeni "landrover difender" MUP-a.

Ministar policije je upozorio sve ekstremističke i terorističke grupe da su "država Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova spremni i sposobni da obezbede mir i bezbednost za sve građane i zaštite ih od terorizma".

Dačić je naglasio da će država i MUP Srbije najenergičnije reagovati na svaki pokušaj narušavanja teritorijalnog integriteta Srbije i napada na pripadnike MUP-a.

Žandarmi ranjeni u terorističkom napadu prebačeni su helikopterom u Beograd, rekao je izveštaču RTS-a Sima Gazikalović iz Koordinacionog tela za jug Srbije.

Kako nezvanično saznaje izveštač RTS-a Miljana Okiljević, projektil ispaljen iz bacača pogodio je zadnji levi točak vozila u kojem su se nalazili nalazili žandarmi. U vozilu je bio i treći žandarm, koji je povređene odvezao u bolnicu u Bujanovcu.

MUP saopštava da je uviđaj u toku i najavljuje da će preduzeti sve mere da se napadači pronađu i zakonski procesuiraju.

Dvojica pripadnika Žandarmerije, koji su noćas povređeni, u stabilnom su stanju i nisu vitalno ugroženi, izjavio je Tanjugu načelnik Centra za hitnu pomoć VMA pukovnik Milorad Rabrenović, a njihove povrede, uzrokovane gelerima od ručnog bacača, stepenovane su kao lake.

Prema njegovim rečima, sitni delovi gelera pogodili su jednog pripadnika Žandarmerije u levu butinu i u glutalnu regiju, dok je drugi povređen gelorom u desnu stranu vrata, ali nijedan nije zakačio neki magistralni krvni sud.

Oni su jutros primeljeni na VMA, jedan na Kliniku za ORL, a drugi na Kliniku za traumatologiju i ortopediju, gde im je urađena opservacija i dijagnostika.

Rabrenović je naglasio da, za sada, nije potrebna operacija, ali da predstoji hiruška obrada rana, kako bi se utvrdilo koliko su geleri duboko u telu.

Na ovo treba reagirat krajnje žestoko, pokazat teroristima da nema zajebancije. :-boks

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 11:29 

Što je to lažno u povijesti koju Srbi uče? :-kava

Kako Kosovo je srce Serbie :-zubati
P.s. sto se tice povijesti ona je oblast koja najmanje zanima pricat,ne sto je nepovolna za albance ,nego ona vise je pisana kako ljudima svidjalo i kako ljudi vidjeli stvari samo sa svoje strane itd .Po meni ona je puno lazi i neistine.Samo nekako mi se cini da srbi bez konkurenciju su na prvom mjestu. Tesko je danas saznati tacno sta se dogodilo prije 500 ,1000 ili vise godina.

Citat:

Od kad Presevska Dolina je na Kosovu :-neznam

Albanci ,siptari sta je to :-neznam .Mi za vas smo albanci

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 11:40 

Labi je napisao/la:
Kako Kosovo je srce Serbie :-zubati
P.s. sto se tice povijesti ona je oblast koja najmanje zanima pricat,ne sto je nepovolna za albance ,nego ona vise je pisana kako ljudima svidjalo i kako ljudi vidjeli stvari samo sa svoje strane itd .Po meni ona je puno lazi i neistine.Samo nekako mi se cini da srbi bez konkurenciju su na prvom mjestu. Tesko je danas saznati tacno sta se dogodilo prije 500 ,1000 ili vise godina.

To da je Kosovo srce Srbije se ne uči iz povijesti, to je slobodno uvjerenje koje dijeli većina Srba. Glede laganja i neistina, vi ste prisvojili Aleksandra Velikog, prisvojili ste Miloša (K)Obilića, prisvajate srpske crkve i manastire, prisvajate pleme s kojim nemate baš nikakve veze, Ilire, pa ti ovo baš i nije najpametnije. Reci mi konkretno koja je to laž koju Srbi forsiraju iz povijesti, ja ne volim pričati paušalno.

Labi je napisao/la:
Od kad Presevska Dolina je na Kosovu :-neznam
Albanci ,siptari sta je to :-neznam .Mi za vas smo albanci

Šiptari=Shqiptari. Znaš li tko su Shqiptari?
Srbi pišu onako kako čitaju. :-kava
Što se tiče Preševske Doline, to je problem usko vezan uz problem Kosmeta, pa nema potrebe da otvaram novu temu o tome. :-kava

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 12:08 

Citat:
Cort0 Maltese"]
To da je Kosovo srce Srbije se ne uči iz povijesti, to je slobodno uvjerenje koje dijeli većina Srba. Glede laganja i neistina, vi ste prisvojili Aleksandra Velikog, prisvojili ste Miloša (K)Obilića, prisvajate srpske crkve i manastire, prisvajate pleme s kojim nemate baš nikakve veze, Ilire, pa ti ovo baš i nije najpametnije. Reci mi konkretno koja je to laž koju Srbi forsiraju iz povijesti, ja ne volim pričati paušalno.

Sve sto ucite oko Kosova je laz i neistina .I danas vecina srba ne zna stvarno kakva je stanje na Kosovu.Ja pratio medije iz Serbie prije rata i po malLo danas ,i krajni njihov cilj je laz ,propaganda,neistina i prestavljanje Kosovu kao crno.Prema vama mi smo prvo dosli iz kavkaza,pa onda iz turske zajedno sa osmanijlama,pa za vreme Tita iz Albanije .Albanci stalno "vrsili pritisak" na srbe uz cilju etnickog ciscenja .....itd itd .To su sve lazi i neistine ,a uopste ne znate da albanci dozivljavali stravicni teror i genocid vekovima od srbske vladavine.

Citat:
:Šiptari=Shqiptari. Znaš li tko su Shqiptari?
Srbi pišu onako kako čitaju. :-kava
Što se tiče Preševske Doline, to je problem usko vezan uz problem Kosmeta, pa nema potrebe da otvaram novu temu o tome.
[/quote]

Šiptari = Shqiptarët a ne shqiptari

Serbska xhandarmeria treba da zna da ne moze vise malretirati albance kad ona zeli

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 12:26 

Labi je napisao/la:
Sve sto ucite oko Kosova je laz i neistina .I danas vecina srba ne zna stvarno kakva je stanje na Kosovu.Ja pratio medije iz Serbie prije rata i po malLo danas ,i krajni njihov cilj je laz ,propaganda,neistina i prestavljanje Kosovu kao crno.Prema vama mi smo prvo dosli iz kavkaza,pa onda iz turske zajedno sa osmanijlama,pa za vreme Tita iz Albanije .Albanci stalno "vrsili pritisak" na srbe uz cilju etnickog ciscenja .....itd itd .To su sve lazi i neistine ,a uopste ne znate da albanci dozivljavali stravicni teror i genocid vekovima od srbske vladavine.

Kao prvo, kakve mediji imaju veze s poviješću? Ja govorim o onome što je službeno prihvaćeno i uči se po školama a ne o nekakvim kvazi-idiotarijama. Kao drugo, ako ste doživljavali genocid, kako ste od apsolutne manjiine na Kosmetu postali apsolutna većina? =)) Kao treće, u srednjem vijeku je prisustvo Albanaca na Kosmetu gotovo nepostojeće, a od Balkanskih ratova kad je Srbija oslobodila Kosmet, pa i Albaniju, nije prošlo ni 100 godina, pa nad vama nije ni moglo biti stravičnog terora i genocida vijekovima, pošto vi niste ni bili pod srpskom vladavinom vijekovima. Kao četvrto, svo vrijeme otkad su Turci zauzeli Kosmet traje kontinuirano iseljavanje srpskog stanovništva i doseljavanje Albanaca, i itekako se vrše pritisci na Srbe da se isele s Kosmeta. To je prekinuto kad je Srbija oslobodila Kosmet, ali je nastavljeno tokom 2. svjetskog rata i vremena fašističke Velike Albanije. Također ste vi imali vlast nad Kosmetom gotovo čitavo vrijeme postojanja SFRJ, sve do 1989. i ukidanja autonomije od strane debila Miloševića. Najveći val iseljavanja Srba dogodio se nakon povlačenja snaga sigurnosti SRJ 1999. a posljednji veliki val iseljavanja dogodio se tokom i nakon 17.3.2004. kad ste se digili na oružje da bi protjerali preostale Srbe s Kosmeta.

Labi je napisao/la:
Šiptari = Shqiptarët a ne shqiptari
Serbska xhandarmeria treba da zna da ne moze vise malretirati ,albance ,kad ona zeli

Kako je točno žandarmerija maltretirala Šiptare? Time što je prolazila svojim vozilom u ophoodnji u okolici Bujanovca? :-kava Još jednom ste izazvali Srbe terorističkim aktom, srećom ovaj put nijedan policajac nije poginuo. Sad nema kukanja kad uslijedi reakcija srpskih sigurnosnih snaga, a uslijedit će vrlo skoro. :-kava

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 12:38 

Na ovo treba reagirat krajnje žestoko, pokazat teroristima da nema zajebancije. :-boks

Pravi Srbin. :roll:

Pa evo, reagirate žestoko od 1991. pa gdje vas je dovelo? Da se za promjenu pokuša sa razumijevanjem, tolerancijom, dogovorom? Šta znaš možda budu bolji rezultati. :-bicedobro

1496 of 2558 - 58.48%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10637 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 426  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: