|
|
Stranica: 114/426.
|
[ 10648 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
PCM
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:32 |
|
|
|
Ako kosovski srbi ovo odbijaju, brutalno su retardirani. Kao i svi oni srbi kojima je ovo izdaja.
Kompletni idioti.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:40 |
|
|
|
Naravno da je izdaja.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64166 Lokacija: DAZP HQ
|
PCM je napisao/la: Ako kosovski srbi ovo odbijaju, brutalno su retardirani. Kao i svi oni srbi kojima je ovo izdaja.
Kompletni idioti. ne smijemo nikad potcjeniti srpski smisao za glupe poteze.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:45 |
|
|
PCM je napisao/la: Ako kosovski srbi ovo odbijaju, brutalno su retardirani. A hbg moraš ih razumeti što ne mirišu baš režim sastavljen od terorista, trgovaca drogom i organima, ubica, ratnih zločinaca itd. Prošli put kad su ovi maskirani tačijevi pokušali da pređu Ibar dobili su metak u glavu, a sad tamo treba da se lupaju Republjik pečati i sprovode zakoni. Metemma je napisao/la: Naravno da je izdaja. Il' uvod u podelu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:47 |
|
|
Nema podjele, neće to Ameri dozvolit. Ako je uvod u stvaranje RS na Kosovu, to je trenutni maksimum. Sve dok... pomozite mi doktore, noćima sanjam tenkove 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:49 |
|
|
|
srbija je svetski shampion po broju forumskih patriota.Svaki optuzhuje.Niko nishta ne preduzme.Kritikuju se zhivi i mrtvi politicari sami pa nikakvu ideju shta i kako.Pa dajte bre vec jednom llatite se bre tog viteshkog srpskog oruzhja, jer zahrdja mi cjev mog stgw-a.pa dajte ljudi da mallo zapucamo bre da se oseti miris baruta u nosdrve.Serete tu po forumu a niko nije dosho dole na kosovo.Odoshe pare za avijonske karte u nepovrat, a vas nidje nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:53 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nema podjele, neće to Ameri dozvolit. Ako je uvod u stvaranje RS na Kosovu, to je trenutni maksimum. Sve dok... pomozite mi doktore, noćima sanjam tenkove  Oprostite doktore, noćima sanjam 4 'iljade američanskih aviona 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:54 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nema podjele, neće to Ameri dozvolit. Ako je uvod u stvaranje RS na Kosovu, to je trenutni maksimum. Sve dok... pomozite mi doktore, noćima sanjam tenkove  Ma amerikanci... Neće sad, neće sutra, ali ono što se računa je separacija. To pod uslovom da Beograd nema nameru da pušta Srbe niz kanalizaciju. Jesu im servirali govno da progutaju, ali ako rezultat bude neloš... Nisam pametan. sokoli je napisao/la: srbija je svetski shampion po broju forumskih patriota.Svaki optuzhuje.Niko nishta ne preduzme.Kritikuju se zhivi i mrtvi politicari sami pa nikakvu ideju shta i kako.Pa dajte bre vec jednom llatite se bre tog viteshkog srpskog oruzhja, jer zahrdja mi cjev mog stgw-a.pa dajte ljudi da mallo zapucamo bre da se oseti miris baruta u nosdrve.Serete tu po forumu a niko nije dosho dole na kosovo.Odoshe pare za avijonske karte u nepovrat, a vas nidje nema. Onomad kad je bilo pucanja i baruta, nešto ste se iznenada odlučili na turističku posetu Albaniji, Makedoniji, bližem i daljem inostranstvu. Tako da...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:56 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 18:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
PCM je napisao/la: Ako kosovski srbi ovo odbijaju, brutalno su retardirani. Kao i svi oni srbi kojima je ovo izdaja.
Kompletni idioti. Srbima na sjeveru ne treba zamjerit ništa, teško je nekoga ko je 14 godina praktički proveo na straži proglašavati retardiranim , oni su skoro goloruki zaustavili Albance u više navrata koji su se znali skupljati u tisućama u južnoj Mitrovici da očiste s Kosova. Sami su od sjevernog dijela Kosovske Mitrovice napravili zasebnu općinu , sami su organizirali sve institucije Srbije itd. Koliko su Hrvati bili "sretni" Washingtonskim sporazumom , toliko su i oni "sretni" s ovim i imaju svako pravo izrazit nezadovoljstvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 20:57 |
|
|
Citat: Govoreći o dogovorenom u Briselu, Marko Đurić kaže da taj sporazum predviđa da će se sve odvijati uz posredovanje Brisela, a ključne figure će biti iz kabineta gospođe Ketrin Ešton.
"Ovaj sporazum rešava samo jedan deo pitanja, i ne odnosi se na čitav niz pitanja, kao što je pitanje imovine, SPC, učesća Srba u centralnim institucijama. Implementacija je za nas od suštinskog značaja. Ovaj sporazum postavlja opšte, predstavlja sigurnost da će samo srpski naoruzani policajci biti na severu, da vojska neće smeti da ulazi na sever bez dozvole Srbije“, rekao je Đurić. Evo Met i odgovor na tvoje (i moje) ranije dileme. Baš me zanima kako će ispeglati one silne srpske kuće, stanove i hektare...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:03 |
|
|
Gljivko je barem u pravu u nečemu , Srbi su čudni jer jako vole kad ih lažu (recimo tu se vidi bratska povezanost sa Hrvatima) , recimo onaj Borković je pregovore o IBM pretvorio "životno" važno pitanje fusnote  Vučić treba dobit nekog srpskog Nobela što napokon govori u facu što se ne želi čut a svi znaju da je istina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:06 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Nema podjele, neće to Ameri dozvolit. Ako je uvod u stvaranje RS na Kosovu, to je trenutni maksimum. Sve dok... pomozite mi doktore, noćima sanjam tenkove  Ma amerikanci... Neće sad, neće sutra, ali ono što se računa je separacija. To pod uslovom da Beograd nema nameru da pušta Srbe niz kanalizaciju. Jesu im servirali govno da progutaju, ali ako rezultat bude neloš... Nisam pametan. sokoli je napisao/la: srbija je svetski shampion po broju forumskih patriota.Svaki optuzhuje.Niko nishta ne preduzme.Kritikuju se zhivi i mrtvi politicari sami pa nikakvu ideju shta i kako.Pa dajte bre vec jednom llatite se bre tog viteshkog srpskog oruzhja, jer zahrdja mi cjev mog stgw-a.pa dajte ljudi da mallo zapucamo bre da se oseti miris baruta u nosdrve.Serete tu po forumu a niko nije dosho dole na kosovo.Odoshe pare za avijonske karte u nepovrat, a vas nidje nema. Onomad kad je bilo pucanja i baruta, nešto ste se iznenada odlučili na turističku posetu Albaniji, Makedoniji, bližem i daljem inostranstvu. Tako da... Malo si se zajebo jagnjetino.Bio sam te, bijem te danas, i opet cu da te bijem. Poceo sam nekada daleko.Kamen po kamen srushio sam ti tvdjavu koju si podigo u moju zemlju.Znam da ti je teshko da priznash i samome sebi al to je istina.Pa dobro na kraju krajeva to je srpska skllonost da svaki poraz sllavi ko pobeda.Vi se samo toga drzhite i nikako nemojte da se promenite.Ja sam vec stvorio dve drzhave.Josh dve cu da napravim.A mislili smo da ste vi pametni. Brojao si zhrtve od vremena azema bejte shabana polluzhe, tahira mehe, adema jasharija.I josh cesh da brojish.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:12 |
|
|
sokoli je napisao/la: Malo si se zajebo jagnjetino.Bio sam te, bijem te danas, i opet cu da te bijem. Poceo sam nekada daleko.Kamen po kamen srushio sam ti tvdjavu koju si podigo u moju zemlju.Znam da ti je teshko da priznash i samome sebi al to je istina.Pa dobro na kraju krajeva to je srpska skllonost da svaki poraz sllavi ko pobeda.Vi se samo toga drzhite i nikako nemojte da se promenite.Ja sam vec stvorio dve drzhave.Josh dve cu da napravim.A mislili smo da ste vi pametni. Brojao si zhrtve od vremena azema bejte shabana polluzhe, tahira mehe, adema jasharija.I josh cesh da brojish. Arbanasu , ajde ne seri, dobili ste po tikvi samo tako u svakom sukobu sa Srbima a da se niko nije miješao. Za vas su bosanski muslimani ljudine i borci ,imali su manje oružja i opreme od vas pa su se borili ko lavovi za razliku od vas cmizdravaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:12 |
|
|
sokoli je napisao/la: Malo si se zajebo jagnjetino.Bio sam te, bijem te danas, i opet cu da te bijem. Poceo sam nekada daleko.Kamen po kamen srushio sam ti tvdjavu koju si podigo u moju zemlju.Znam da ti je teshko da priznash i samome sebi al to je istina.Pa dobro na kraju krajeva to je srpska skllonost da svaki poraz sllavi ko pobeda.Vi se samo toga drzhite i nikako nemojte da se promenite.Ja sam vec stvorio dve drzhave.Josh dve cu da napravim.A mislili smo da ste vi pametni. Brojao si zhrtve od vremena azema bejte shabana polluzhe, tahira mehe, adema jasharija.I josh cesh da brojish. Nisam znao da si talentovan u pričanju bajki. Bili divljaci i teroristi, pošast i prateća pojava većih osvajača, isto i ostali. A znaš kako se svaki put završi sokole. Do tada, slobodan si da se osećaš važnim i snažnim. Kapiram da moraš ovako da pišeš pošto si dobio po p***i od Makedonaca. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64166 Lokacija: DAZP HQ
|
sokoli je napisao/la: Malo si se zajebo jagnjetino.Bio sam te, bijem te danas, i opet cu da te bijem. Poceo sam nekada daleko.Kamen po kamen srushio sam ti tvdjavu koju si podigo u moju zemlju.Znam da ti je teshko da priznash i samome sebi al to je istina.Pa dobro na kraju krajeva to je srpska skllonost da svaki poraz sllavi ko pobeda.Vi se samo toga drzhite i nikako nemojte da se promenite.Ja sam vec stvorio dve drzhave.Josh dve cu da napravim.A mislili smo da ste vi pametni. Brojao si zhrtve od vremena azema bejte shabana polluzhe, tahira mehe, adema jasharija.I josh cesh da brojish. ćuti i kupuj nove adidaske da budeš najbrži u trci do Albanije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:22 |
|
|
volvoks je napisao/la: Metemma je napisao/la: Nema podjele, neće to Ameri dozvolit. Ako je uvod u stvaranje RS na Kosovu, to je trenutni maksimum. Sve dok... pomozite mi doktore, noćima sanjam tenkove  Oprostite doktore, noćima sanjam 4 'iljade američanskih aviona  Pa, to je zbog istorijskog iskustva, ja se uzdam u naše a ti u savezničke snage  Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Nema podjele, neće to Ameri dozvolit. Ako je uvod u stvaranje RS na Kosovu, to je trenutni maksimum. Sve dok... pomozite mi doktore, noćima sanjam tenkove  Ma amerikanci... Neće sad, neće sutra, ali ono što se računa je separacija. To pod uslovom da Beograd nema nameru da pušta Srbe niz kanalizaciju. Jesu im servirali govno da progutaju, ali ako rezultat bude neloš... Nisam pametan. Kao što rekoh, ako je ovo uvod u stvaranje RSa na Kosovu... problem je što je mnogo manja, slabija i sa manje uticaja na centralne vlasti... možda je to put ka nečemu. Jebiga, jedini zakon koji dole važi je američki, ovako smo dobili neko njihovo priznanje "paralelenih institucija"...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:26 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Citat: Govoreći o dogovorenom u Briselu, Marko Đurić kaže da taj sporazum predviđa da će se sve odvijati uz posredovanje Brisela, a ključne figure će biti iz kabineta gospođe Ketrin Ešton.
"Ovaj sporazum rešava samo jedan deo pitanja, i ne odnosi se na čitav niz pitanja, kao što je pitanje imovine, SPC, učesća Srba u centralnim institucijama. Implementacija je za nas od suštinskog značaja. Ovaj sporazum postavlja opšte, predstavlja sigurnost da će samo srpski naoruzani policajci biti na severu, da vojska neće smeti da ulazi na sever bez dozvole Srbije“, rekao je Đurić. Evo Met i odgovor na tvoje (i moje) ranije dileme. Baš me zanima kako će ispeglati one silne srpske kuće, stanove i hektare... I dalje ne spominje naselja van srpskih opština i povratak protjeranih! A bogme ni status spomenika kulture. E, pregovori o ovome će biti pregovori... Inače, ona Galučijeva analiza je dobra, treba što manje stvari vezati za šiptarske institucije a više za neka evropske tijela. Recimo, u Bosni je problem imovine rješavala neka agencija koju su vodili stranci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:32 |
|
|
Metemma je napisao/la: I dalje ne spominje naselja van srpskih opština i povratak protjeranih! A bogme ni status spomenika kulture. Spomenici su pod SPC (99%). Naselja van srpskih opština - ništa. "Povratak" je završen i to odgovara svim stranama. Metemma je napisao/la: E, pregovori o ovome će biti pregovori...
Inače, ona Galučijeva analiza je dobra, treba što manje stvari vezati za šiptarske institucije a više za neka evropske tijela. Recimo, u Bosni je problem imovine rješavala neka agencija koju su vodili stranci. Dačić je večeras rekao par interesantnih stvari oko finansiranja i da pokušavaju da izbegnu da ide preko šiptarskih institucija. Za imovinu, barem veliki deo, nisam optimista. Moguće da telekom "legalizuje" prisustvo i opremu, ali ovo ostalo su šipci već uvalili. Energetika će biti izazov i to je prilika da se ugovorimo sa Američanima (sećaš se da je bilo raznih priča kad je Bačević bio u SAD). Oko crkvene zemlje, privatne zemlje, privatnih stanova, kuća itd. ne treba da pravimo kompromis. A priča se i o 50-60% zemlje u vlasništvu Srba, SPC i srpske države. Tu se može i pred evropske i međunarodne sudove. Sve u svemu, treba malo pritisnuti privremene albanske vlasti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:38 |
|
|
Citat: Baš me zanima kako će ispeglati one silne srpske kuće, stanove i hektare... Možda su primeri kako je rešen rudnik "Trepča" i TE "Obilić" indikativni....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:45 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: I dalje ne spominje naselja van srpskih opština i povratak protjeranih! A bogme ni status spomenika kulture. Spomenici su pod SPC (99%). Naselja van srpskih opština - ništa. "Povratak" je završen i to odgovara svim stranama. Dal si lud, kome odgovara? Pa to je nešto čime treba da ih ganjamo narednih 20 godina. Citat: Metemma je napisao/la: E, pregovori o ovome će biti pregovori...
Inače, ona Galučijeva analiza je dobra, treba što manje stvari vezati za šiptarske institucije a više za neka evropske tijela. Recimo, u Bosni je problem imovine rješavala neka agencija koju su vodili stranci. Dačić je večeras rekao par interesantnih stvari oko finansiranja i da pokušavaju da izbegnu da ide preko šiptarskih institucija. Za imovinu, barem veliki deo, nisam optimista. Moguće da telekom "legalizuje" prisustvo i opremu, ali ovo ostalo su šipci već uvalili. Energetika će biti izazov i to je prilika da se ugovorimo sa Američanima (sećaš se da je bilo raznih priča kad je Bačević bio u SAD). Oko crkvene zemlje, privatne zemlje, privatnih stanova, kuća itd. ne treba da pravimo kompromis. A priča se i o 50-60% zemlje u vlasništvu Srba, SPC i srpske države. Tu se može i pred evropske i međunarodne sudove. Sve u svemu, treba malo pritisnuti privremene albanske vlasti. Lepo što je to Dačić rekao, da pokušavaju, s obzirom da je sinoć Vučić rekao da će to tako ići kao da je stvar riješena. Ni da usklade priče, šloseri. Za državnu imovinu ne vjerujem da se može puno uraditi, ali treba insistirati, treba biti u ofanzivi. Ali kad je riječ recimo o imovinama raznih firmi iz Srbije, to je već drugo. O privatnoj imovini naravno ne treba pričati, tu nema šta da se diskutuje, treba tražiti agenciju koja će se o tome brinuti, stranu. Da vidiš frke po Bosni kad je počela "naša" policija da izbacuje "naše" iz tuđih stanova. Ali danas u Bosni sve vraćeno vlasnicima. A njima dole je to povod za građanski rat, oni za poštovanje imovine ne znaju. To im treba bacit ko kosku, ima Kurti da ih pojede. Mi nikako da skontamo kako se pregovori vode, mi sve idemo s nekim "realnim" predlozima, pa na kraju dobijemo pimpek. Treba tražiti sve i svašta, pa onda kad odustaneš, ko Tihić u Bosni, od toga da ti daju zlata koliko si težak, to proglasiš za svoj ustupak. Posebno ih treba pritisnuti gdje ih najviše boli - povratak, imovinska prava, imovina firmi iz Srbije, privatizacije sprovedene bez toga da su radnici Srbi dobili akcije... i eto ti privremenih institucija u nebranom grožđu. Pa nek pokušaju da vrate 2 stana vlasnicima Srbima, oni će imati građanski rat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:47 |
|
|
Citat: Premijer je ocenio da veće garancije od tih nisu mogle da budu postignute.
Dačić je rekao da još dobija preteće poruke, ali da ga to ne plaši, jer nije izdajnik.
"Dobili smo garancije od onih koji komanduju, a to je da kosovska vojska ne sme da dođe na sever. To je prvi put da smo dobili takve garancije. Dobili smo ih od generalnog sekretara NATO (Andersa Foga) Rasmusena, a bila je prisutna i (visoka predstavnica EU) Ketrin Ešton. Oni su garanti sporazuma", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.
On je objasnio da buduća kosovska vojska "ili bilo koja druga formacija" neće moći da uđe na teritoriju četiri opštine.
"Može da dođe na sever samo uz pristanak Kfora, odnosno NATO i u to u slučaju katastrofa i to samo uz pristanak Srba. Mi nismo mogli da izmislimo veću garanciju", naglasio je Dačić.
Premijer Dačić je rekao da svakodnevno dobija preteće poruke zbog parafiranja predloga briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije, ali da ga to ne plaši, jer "nije izdajnik".
Dačić je, gostujući na Radio televiziji Srbije, rekao da je i večeras dobio preteću poruku od "čoveka iz Sremske Mitrovice", čija je sadržina bila da će "dobiti metak", ali da je, uz konsultacije sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, naložio policiji da ne reaguje na takve pretnje.
"Policija je to počela da radi, ali smo Vučić i ja to zaustavili da ne bismo od njih pravili heroje i da ne bi ispalo da smo se nečega uplašili", objasnio je Dačić.
On je istakao da nije izdajnik i da želi da vodi jasnu i odlučnu politiku, podsetivši na 1389. godinu i žrtvu Srbije zarad očuvanja svog naroda.
"Dobio sam i poruku da smo izdali cara Lazara. On je stradao na Kosovu, ubio ga je Bajazit. Carica Milica je sledeće godine odvela svoju ćerku u harem Bajazita, dala je za ženu čoveku koji je ubio njenog muža, čoveku druge vere, koji je napao Srbiju, odrubio glavu njenog muža. Zašto? Odluku je doneo Sabor i crkva. Da li je carica Milica izdala svog Lazara time? To je uradila zbog svog naroda i danas su u SPC Milica i Olivera simbol žrtve za srpski narod", objasnio je Dačić.
Premijer Srbije poručio je građanima Srbije koji su otišli u inostranstvo da ne dele lekcije iz tih zemalja, već da se vrate u Srbiju i podele sudbinu svog naroda.
"Iz Austrije mi je jedan poslao poruku i rekao da nikako ne ulazimo u Evropsku uniju. On je otišao u Austriju, tamo je odveo decu, a ovde će druga deca da budu uništavana. Vratite se u Srbiju, delite sudbinu svih, pa onda delite lekcije", poručio je Dačić.
"Moskva podržava plan Srbije" Srbija ima punu podršku Rusije u rešavanju konačnog statusa Kosova a sporazum parafiran u Briselu je bajpas do tog konačnog rešenja, rekao je Ivica Dačić.
"Ovim smo napravili bajpas do konačnog rešenja. Da bismo došli do konačnog rešenja mi moramo da budemo u igri i Srbi moraju da opstanu na Kosovu", naglasio je Dačić.
Rusija podržava srpski stav kada je reč o konačnom rešenju i tu podršku ne uslovaljava, rekao je Dačić za RTS a povodom razgovora koje je pre poslednje runde dijaloga vodio u Moskvi.
Dačić je dodao da ima obećanje ruskog predsednika Vladimira Putina da će o tome razgovarati sa predsednicima SAD i Nemačke i drugih uticajnih evropskih zemalja.
On je ocenio da je sporazum koji je parafiran u Briselu bajpas do kanačnog rešenja Kosova i da je trebalo da se dve realnosti na terenu uvedu u naznake pravnog okvira.
U Rusiji smo pričali o strateškoj podršci Rusije konačnom statusu Kosova, a o toj najvažnijoj stvari o konačnom rešenju u Briselu još nije bilo reči.
Ova podrška Moskve se ne odnosi na pitanja koja su bila u toku, a koja su se ticala privremenih rešenja, koja nemaju vezu sa konačnim rešenjima, kazao je Dačić i ponovio da je Beograd bio spreman da priča o tom glavnom pitanju ali da je to Prišitna odbijala jer je za nju to završeno pitanje.
"Kada govorimo o konačnom rešenju, jasno je da ono ne moze biti bez UN, to je naš jedini adut, sve ostalo su organizacije koje ne zavise od nas.... i zato su nam potrebne političke konsultacije na visokom nivou (sa Rusijom)", kazao je Dačić i podsetio da Rusija nikada nije usporila evropski put Srbije, ali je protiv ucena koje dolaze iz EU.
Nismo u stajnu sami da blokiramo put Kosova ka UN ali možemo uz pomoć naših prijatelja Rusije i Kine, ponovio je Dačić i dodao da je to jedini adut Srbije.
Priče o tome da je Rusija mogla vojno da interveniše na Kosovu je samo fantazija u nečijim glavama, kazao je Dačić i dodao da u Moskvi nije bilo reči o tome da se vojni kontigent uputi na Kosovo jer je to za njih neprihvatljivo zbog NATO komande.
Prema njegovim rečima u Rusiji je bilo reči o vojnoj saradnji, modernizaciji vojske ili što je još važnije o strateškom partnerstvu, političkim konsultacijama i ekonomskoj saradnji.
Dačić je ponovio da je Beograd u Briselu dobio garancije od onih koji komanduju, a to je da kosovska vojska ne sme da dođe na sever.
Kako je naveo buduća kosovska vojska "ili bilo koja druga formacija" neće moci da uđe na sever i da su garancije dali generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen, u prisustvu visoke predstavnica EU Ketrin Ešton.
"Može da dođe na sever samo uz pristanak Kfora, odnosno NATO i to u slucaju katastrofa, i to samo uz pristanak Srba. Veću garanciju nismo mogli da izmislimo", rekao je Dačić.
Dačić je dodao i da je bolje da sprečimo neku buduću kosovsku oluju nego da kasnije držimo parastose.
"Ova Vlada preuzima odgovornost, svako može lično da se žrtvuje ali niko nema pravo da žrtvuje ceo narod. Ceo srpski narod je žrtvovan proteklih sto godina", podsetio je on i dodao da smo vodili bitke za koje smo unapred znali da ne možemo da ih dobijemo.
"Možda će nas mrzeti, ali kasnije generacije će nas poštovati", rekao je Dačić i dodao da je važno da idemo pravim putem. Danas smo došli do 15 tačaka; pre ih je blo osam. Nije bilo reči o policiji, punom nadzoru nad važnim temama, obrazovanju, zdravstvu, prostornom planiranju", rekao je premijer.
Dačić je rekao da treba da budemo zadovoljni s obzirom na poziciju iz koje smo krenuli, kao i da su i mnogo veće zemlje poput Rusije ostavile trećinu svog stanovništva bivšim republikama.
Bajpas rešenje... Ajde videćemo. Ali pričalo se tako i za neke druge sporazume. A interesantno da se pominje modernizacija vojske. Prvo Dačić po povratku iz Rusije, pa general Diković na proslavi, pa Vučić na prijemu, pa opet Dačić. Izgleda da ove godine konačno počinje da stiže nešto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:48 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Citat: Baš me zanima kako će ispeglati one silne srpske kuće, stanove i hektare... Možda su primeri kako je rešen rudnik "Trepča" i TE "Obilić" indikativni.... Care to elaborate?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:50 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
Kompletni idioti. Možda su Srbi retardirani, al ih čudi zadovoljstvo Hrvata i stav da je Srbija uradila pravu stvar. 
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:56 |
|
|
Metemma je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Možda su primeri kako je rešen rudnik "Trepča" i TE "Obilić" indikativni.... Care to elaborate? Ne bi... Izgleda da sam se izleteo i ispao glup u društvu...  Naime, tek naknadnim guglanjem sam saznao da, suprotno mojim verovanjima, to ipak nije još uvek rešeno i tek treba da se razgovara o tome. Još sam i saznao da Trepča duguje stotine miliona $ poveriocima iz Srbije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 tra 2013, 21:58 |
|
|
Metemma je napisao/la: Dal si lud, kome odgovara? Pa to je nešto čime treba da ih ganjamo narednih 20 godina.
Daj Met budi ozbiljan. Srbija gleda da presadi i izbeglice iz Hr i BiH i IRL sa Kosmeta (o ovima koji su se sami snašli, ne pričam). Možda će biti neka opšta mesta o tome, ali to je to... Metemma je napisao/la: Za državnu imovinu ne vjerujem da se može puno uraditi, ali treba insistirati, treba biti u ofanzivi. Ali kad je riječ recimo o imovinama raznih firmi iz Srbije, to je već drugo. Tačno tako. Makar nešto preko investicija i dugova da izvučemo. Potpuno mi je nejasno kako je 5-6 vlada zapostavilo to pitanje. Metemma je napisao/la: O privatnoj imovini naravno ne treba pričati, tu nema šta da se diskutuje, treba tražiti agenciju koja će se o tome brinuti, stranu. Da vidiš frke po Bosni kad je počela "naša" policija da izbacuje "naše" iz tuđih stanova. Ali danas u Bosni sve vraćeno vlasnicima. A njima dole je to povod za građanski rat, oni za poštovanje imovine ne znaju. To im treba bacit ko kosku, ima Kurti da ih pojede. Privatna imovina svakako da je nesporna. Čoveče, kad je vraćano Dečanima ono malo zemlje, danima su Šiptari haos pravili. A kad bi krenuli po Prištini da izbacuju zaslužne prvoborce, to bi tek fešta bila. Da ne pominjem oranice i šume (mada Albancima ni adm.linija posednuta naoružanim vojnicima i policajcima ne smeta da idu u krađu šume i sl.akcije). Metemma je napisao/la: Mi nikako da skontamo kako se pregovori vode, mi sve idemo s nekim "realnim" predlozima, pa na kraju dobijemo pimpek. Zapravo ili lupimo nešto bez osnova zato što nema volje da se rešava pitanje ili uđemo totalno defetistički. I na kraju, kao što kažeš pimpek. Ima mesta da se pritiska. I stalno kandidovati nove teme (a tema ima). Još kad bi država imala smisla za kmečanje kao neki u komšiluku gde bi nam kraj bio. Istina za sve navedeno bi bilo poželjno imati dobar, pripremljen tim, a ne da pregovore vode i guraju stranački vojnici i Dačić i Vučić kad se dosete, između hapšenja i pevanja Miljacke.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|