HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 lip 2026, 00:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 10657 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 427  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 20 kol 2013, 19:43 

Vladimir RUS je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Satelit ili ne jos su jedan glas u Generalnoj skupstini UNa.

I onda poslije šta?

Genauuuu kad mi neko kazhe eto rusija i kina josh nisu priznalle kosovo, ja automatski odgovaram: JA UND?
ili u prevodu, pa shta

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013, 19:45 

sokoli je napisao/la:

Jebote koliko smo to mi jaki.Iza nas stoji pllaneta koja ima preko 102 satelita na svojoj orbiti.Shta mislish o tome vlladimire?

Znaš ti dobro šta ja mislim o tome.

Ja josh i osjecam koliko te je muka od toga.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013, 22:23 

Zadar1993 je napisao/la:
Satelit ili ne jos su jedan glas u Generalnoj skupstini UNa.

I onda poslije šta?

Poslije se pronalaze puno nepovoljniji modusi operandi. Dakako za vas. Igra brojnosti kao stara fora jos od pokreta "nesvrstanih" u GS UN.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 16:42 

sokoli je napisao/la:
I onda poslije šta?

Genauuuu kad mi neko kazhe eto rusija i kina josh nisu priznalle kosovo, ja automatski odgovaram: JA UND?
ili u prevodu, pa shta

Pa ništa. :D (što je rečenica koja dobro opisuje i trenutni status Kosova). =))

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 16:49 

sokoli je napisao/la:
Znaš ti dobro šta ja mislim o tome.

Ti ne znala šta ja osjećala. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 16:59 

Zadar1993 je napisao/la:
I onda poslije šta?

Poslije se pronalaze puno nepovoljniji modusi operandi. Dakako za vas. Igra brojnosti kao stara fora jos od pokreta "nesvrstanih" u GS UN.

Nema potrebe za tim, Albanci se ionako već odavno ponašaju kao Palestinci ( :zubati ), s tim da Palestinci em zaslužuju državu na šta imaju puno pravo, ali opet ne mogu da je dobiju, dok kosovski Albanci em nemaju na državu pravo, em nemaju istu situaciju koju imaju Palestinci, jer je njihov prijašnji (a i sadašnji status) drukčiji od onog kojeg ima Palestina, a nemaju ni većinu oba svjetska bloka koji su saglasni u tome da Palestina treba da dobije članstvo u UN, dok Kosovo može samo da živi od priznanja država sa prelijepim, egzotičnim ljepoticama. :D

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 17:03 

Citat:
AI: Unmik nije istražio sudbinu nestalih Srba

"Amnesti internešenel" u najnovijem izveštaju o Kosovu ukazuje na neuspeh Unmika da istraži nestanak Srba tokom rata 1998. i 1999. godine. Propusti Unmika doprineli su da na Kosovu prevlada klima nekažnjavanja zločina, upozorava "Amnesti internešenel".

Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" ukazala je na neuspeh misije Ujedinjenih nacija na Kosovu u istragama u vezi sa sudbinom civila, uglavnom Srba, koji su nestali tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Ekspert "Amnestija" za pitanja Kosova, Šan Džons, rekla je da "to što Unmik nije sproveo istrage u vezi sa mnogim i sistematskih napadima na civile, kao i moguće zločine protiv čovečnosti, doprinelo je tome da na Kosovu prevlada klima nekažnjavanja zločina", prenela je agencija AFP.

U najnovijem izveštaju "Amnesti internešenela", koji će biti predstavljen uoči debate o Kosovu u Savetu bezbednosti UN u četvrtak, 29. avgusta, ističe se da su rođaci nestalih, uglavnom etničkih Srba, podneli oko 150 žalbi u kojima tvrde da Unmik nije "istražio otmicu i kasnije ubistvo njihovih rođaka".

U mnogim slučajevima Unmik nije "izneo nikakve dokaze da je istraga uopšte sprovedena".

"Nema zastarevanja u slučajevima zločina protiv čovečnosti i Ujedinjenim nacijama ne bi trebalo da bude dozvoljeno da izbegava svoje obaveze", navodi "Amnesti".

Većina slučajeva, navedenih u izveštaju, odnosi se na otmice kosovskih Srba od strane albanskih separatista iz Oslobodilačke vojske Kosova, ali je "Amnesti" takođe ukazao da nisu istražene ni navodne otmice Albanaca od strane Srba.

"Prošle su godine, sudbina većine nestalih sa obe strane i dalje nije razjašnjena, a njihove porodice čekaju na izvršenje pravde", istakla je Džons.

"Amnesti" je pozvao Unmik, kao i Euleks, da razreše "nasleđa kosovskog konflikta", uključujući "sudbinu nestalih iz svih zajednica na Kosovu, privođenje pravdi odgovornih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti i obezbeđenje reparacije. Tek kad se to ostvari, ožiljci prošlih ratova mogu da počnu da zaceljuju".

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1384688/AI%3A+Unmik+nije+istra%C5%BEio+sudbinu+nestalih+Srba.html

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 17:26 

Kako god Vlado no cinjenica jest da njima itekako odgovara pat pozicija. Na kraju bi se moglo dogoditi da udjete skupa s Albanijom u EU .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 17:33 

Tomislav Diablo je napisao/la:
Baš lijepo kako se Srbi sprdaju od priznavanja Kosova. Nije mi samo jasno zašto se na isti način nisu sprdali i kad se Hrvatska otcijepila i priznavala, pa i BiH, nego su tada tenkovima jurišali po većinski tuđim gradovima i selima.

Da nisu Srbi zapravo Šiptari, a da mi to ne znamo? Ne vidim drugi razlog za ovakvo mirno puštanje vekovne srpske zemlje Šiptarima...

Niti se Hrvatska odcijepila niti BiH nego se Jugoslavija razdruživala. SR Jugoslavija nije nasljednica SFRJ nego jedna od država sljednica raspale (razdružene) konfederacije. To su neke osnove jbmu.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 18:52 

Zadar1993 je napisao/la:
Kako god Vlado no cinjenica jest da njima itekako odgovara pat pozicija. Na kraju bi se moglo dogoditi da udjete skupa s Albanijom u EU .

I Srbiji to isto itekako odgovara, pošto očigledno je da je na kraju za obje strane takvo riješenje je zapravo najbolje moguće riješenje, jer obje strane se slažu da se ne slažu, a na kraju konačno su našle nešto u čemu se obje strane slažu iako nijedna strana to neće javno reći da je ovo sadašnje riješenje je najbolje. Niti njihovo, niti naše, to je najbolji kompromis. Ničija zemlja.

Ipak je daleko Srbija ispred Albanije kada su u pitanju pro-evropske reforme, ne puno daleko, ali dovoljno daleko da se ne može strpati u isti koš sa Albanijom.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 23:08 

sokoli je napisao/la:

Ti ne znala šta ja osjećala. :zubati

Ma ti ga zajebaja bre i furundzhiju.Platil si tri leba zemaja samo dve

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 23:14 

Zadar1993 je napisao/la:

Nema potrebe za tim, Albanci se ionako već odavno ponašaju kao Palestinci ( :zubati ), s tim da Palestinci em zaslužuju državu na šta imaju puno pravo, ali opet ne mogu da je dobiju, dok kosovski Albanci em nemaju na državu pravo, em nemaju istu situaciju koju imaju Palestinci, jer je njihov prijašnji (a i sadašnji status) drukčiji od onog kojeg ima Palestina, a nemaju ni većinu oba svjetska bloka koji su saglasni u tome da Palestina treba da dobije članstvo u UN, dok Kosovo može samo da živi od priznanja država sa prelijepim, egzotičnim ljepoticama. :D

Sa razlikom da izraelci nece da llobiraju za palestince.Dok vi cete llobirati za neovisnost kosova.Vi cete moliti putkina da se kosovo primi u UN.
Bez toga vi eu mozhete da sanjate.A trebaju vam pare i krediti.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 23:18 

Zadar1993 je napisao/la:

I Srbiji to isto itekako odgovara, pošto očigledno je da je na kraju za obje strane takvo riješenje je zapravo najbolje moguće riješenje, jer obje strane se slažu da se ne slažu, a na kraju konačno su našle nešto u čemu se obje strane slažu iako nijedna strana to neće javno reći da je ovo sadašnje riješenje je najbolje. Niti njihovo, niti naše, to je najbolji kompromis. Ničija zemlja.

Ipak je daleko Srbija ispred Albanije kada su u pitanju pro-evropske reforme, ne puno daleko, ali dovoljno daleko da se ne može strpati u isti koš sa Albanijom.

Da stvarno srbija je puno ispred allbanije.Ima svega ima infrastrukturu na nivou, ima more, ima ljudske resurse, ima mlladu ppopullaciju ma svega ima.Ima punu kasu penziono invalidnog osiguranja .Ma svega ima.Ne daj bozhe da se josh i vojvodina odvoji da otidne i hleb,
Veoma je dobro to shta ne mozhete da se pomaknete iz srbije i da pogledate razlike kako se dvizhu ostalli kako se dvizhi srbija.Ondak ce vam sve biti jasno

Vrh

PostPostano: 27 kol 2013, 23:36 

sokoli je napisao/la:
Da stvarno srbija je puno ispred allbanije.Ima svega ima infrastrukturu na nivou, ima more, ima ljudske resurse, ima mlladu ppopullaciju ma svega ima.Ima punu kasu penziono invalidnog osiguranja .Ma svega ima.Ne daj bozhe da se josh i vojvodina odvoji da otidne i hleb,
Veoma je dobro to shta ne mozhete da se pomaknete iz srbije i da pogledate razlike kako se dvizhu ostalli kako se dvizhi srbija.Ondak ce vam sve biti jasno

Većim dijelom stoji i jedno i drugo. Srbija jest u istom košu s Albanijom, ali je ipak razvijenija, trenutačno. S druge strane, Albanija zbilja ima bolju razvojnu perspektivu u budućnosti, s obzirom na ono što je istakao sokoli - Srbija više nema pristup moru, stanovništvo stari bez mogućnosti krpanja na osnovi imigracije kao na Zapadu, osim ako se neće krpat iz Albanije. Vojvodina bi lako mogla poželjeti odvojiti se, s obzirom na velike kulturološke i povijesne razlike između Srbije i Vojvodine. Albanija je u trenutnom i nadolazećem razdoblju u gospodarskoj, demografskoj i teritorijalnoj ekspanziji, a Srbija tomu suprotno.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 10:12 

@ Vlado. Srbiji to jedinoj ne odgovara jer je fokusira na Kosovo i iscrpljuje s tim pitanjem do krajnjih granica. Sav vas fokus je na Kosovu dok su Albanci Albanije vrlo mirni po tom pitanju i nemaju nikakva takva opterecenja

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 10:41 

sokoli je napisao/la:
Sa razlikom da izraelci nece da llobiraju za palestince.Dok vi cete llobirati za neovisnost kosova.Vi cete moliti putkina da se kosovo primi u UN.
Bez toga vi eu mozhete da sanjate.A trebaju vam pare i krediti.

Šiptar vrhovist! =)) :smijeh

Ne razume ti niko te bugarske fore i fazone ovde, tako da je glupo da ih pišeš.

Izvinjavam se ostalima na ovom of topiku koji će jedino sokoli da razume.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:15 

Zadar1993 je napisao/la:
@ Vlado. Srbiji to jedinoj ne odgovara jer je fokusira na Kosovo i iscrpljuje s tim pitanjem do krajnjih granica. Sav vas fokus je na Kosovu dok su Albanci Albanije vrlo mirni po tom pitanju i nemaju nikakva takva opterecenja

Zar se nisi setio da je Srpski cvrsti stav u vezi Kosova mozda samo prelazni put do neceg drugog?

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:22 

Tko to dvoji? Znamo kako ce zavrsiti. Pitanje je samo hocete li vi izvuci sjeverno Kosovo ili ostvariti neki efektivan oblik autonomije te hoce li to isto postici Albanci u Presevskoj dolini.
Govorim samo da vas ovo iscrpljuje do krajnjih granica te je razlog zasto ne cete u sljedecih 10ak godina uci u EU.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:23 

Nisam mislila na sever Kosmeta.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:24 

A sto se tice doline Preseva, pre ce Poljaci dobiti autonomiju u zapadnom Bruklinu, nego strumfovi tamo.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:25 

To drugo se nikad ne ce dogoditi dok je ista kondominij EU i SADa.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:28 

Politike se menjaju iz dana u dan.

Kudikamo su bile vece garancije za celovitu SFRJ, nego za ovu kvazi drzavu na koju mislim. Pogotovo sto je ta teritorija jedna od etnicki najciscijih celina u Evropi.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:31 

Problem je sto je prekinuta distriktom. Kraj kojeg su zgodno americke vojne baze. A drugo usko grlo je isto lako za presjeci. No to se moze dogoditi jedino ako Rusija udje i zamjeni poziciju SADa sto je prakticki u ovoj situaciji nemoguce.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:38 

Zadar1993 je napisao/la:
sokoli je napisao/la:
Boshnjaci nisu ni turci a nisu ni slloveni.Boshnjaci su starosjedeoci ballkana.Boshnjaci su potomci starih ilira tvrdi efendi zukurlic.I video dabi
http://almakos.com/lajme/ballkan/30537- ... video.html

Cisti mit i nebuloza. Genetski najblizi starosjediocima su Albanci i Hrvati Dalmacije. A jedino Albanci imaju neke cvrsce jezicne ostatke starih Ilira.

Iliri nisu starosjedioci, oni su također Indoeuropljani. Smatra se da je taj gen star 20 000 godina, a Iliri su došli na ove prostore prije negdje 4000.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2013, 12:39 

Ulaganje Rusije je svakim danom koliko sam mogla primetiti sve vise i vise.

A ona selendra Brcko, nemoj me smejati, ko da je to neka prepreka. Razmisli logicno, toliko etnicka cista teritorija, nikakve veze sa ostalom polovinom drzave, plebiscitarno raspolozenje naroda za razlaz..
Ovo sa Kosovom je doslo kao poruceno Bosanskim Srbima. U stilu, kada mogu oni, mozemo i mi.

Plus, svi veci gradovi RS su skoro sto procentno Srpski, a upravo ti gradovi daju sliku o raspolozenju naroda, Svidjalo se ili ne, to je neminovnost. Znaju i stranci, samo cekaju da dodje pravi trenutak, kada bude njima odgovaralo. Inace, zar bi dali takva ovlascenja RS, da nije to krajnji cilj?
Dali su to RS, samo nekoliko meseci nakon Srebrenice, dakle nakon takvog pokolja. Nije ti cudno?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10657 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 427  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: