HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2024, 00:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9727 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 390  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 15 ožu 2021, 21:09 

Vrh

PostPostano: 20 ožu 2021, 22:50 

Na godišnjicu Pogroma, Arno Gujon u emisiji za manje od 2 minuta objasni sve:

Koliko volim ovog čoveka... :klanjam

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2021, 04:07 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Pa onda oni nisu država.

Zar nisu te rezolucije, nakon što prođe 10, 20 godina a stanje na terenu se betonira u nešto drugo, samo toaletni papir.

Tu 1244 su prekršili na više načina, između ostalog i nezavisnošću Kosova.

Naravno da nisu, oni su odmetnuta pokrajina koja se održava na vodi voljom jedne supersile.

Obično te rezolucije ništa ne znaće, ali ovdje u pitanju nije suverena država. Hrvatska bi takve rezolucije mogla poderati i baciti u smeće. Kosovo to ne smije zato što nije punopravno priznata članica, nisu čak ni u UN-u, putovnice su im smeće, a za pola Europe imaju vizu.

Htjeli ne htjeli mora biti pristoji i paziti na te stvari. Također, svi se boje utrke u naoružavanju i eskalacije sukoba.

Imaju vize skoro za čitavu Evrope. Bez vize sa kosovskim pasošem može da se putuje u Albaniju,Crnu Goru,Sjevernu Makedoniju i Tursku. Strogi vizni režim imaju sa zemljama bivšeg sovjetskog saveza i još nekim zemljama Latinske Amerike. Za posjetu tim zemljama trebaju posebne potvrde ako su neka takmičenja mogu ući samo.
Što se tiče Bosne i Hercegovine ulazak sa Kosova je gotovo nemoguć. Takođe nemoguće je voziti auti sa KS tablicima.Godišnje se izda svega nekoliko viza ako su u pitanju neki seminari u Sarajevu. Moraju ići u bosansku ambasadu u Podgoricu ili Skoplje,e tu onda predati masu papirologije koju mi naravno odbijemo.Jedino ilegalno se preko brda mogu prebaciti kao migranti,mada ih često hapsi naša policija i deportuje u migrantski centar.
Kosovski pasoš ima vrijednost isto kao pasoš Somalije ili Eritreje.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2021, 16:35 

Citat:
(VIDEO) BEZ AMERIKE SMO GOTOVI: Albanci bi napustili Kosmet ako bi Amerikanci otišli
Stanovnici Kosova i Metohije, albanske nacionalnosti, odgovarali su na pitanja novinara radija Slobodna Evropa: Šta će se desiti kada Amerikanci napuste Kosovo*?

Od IN4S - 26/03/2021 19:50 Posljednja izmjena: 26/03/2021 19:56 19
Podijelite Telegram Facebook Twitter

slika ekrana
I sami svjesni da je Kosovo i Metohija južna srpska pokrajina i da se samo zbog prisustva američke vojske stvara privid da je to nezavisna država, većina ispitanika dala je slične odgovore.

„Ako oni odu, to je veoma opasno, jer ćemo i mi otići iz ove zemlje. Ova država je čudna i stvari bi se mogle promijenititi za dva minuta u slučaju da se kamp Bondstil zatvori.“

„Da nije bilo američkog prisustva, mi ne bismo ostali ovde. Bez američkih trupa imaćete Srbe na granici u roku dva sata.“

„Ne znam. Mi smo još uvijek mala država i još uvijek nam treba njihova podrška. Za nas su SAD poput roditelja koji brinu o svom malom djetetu. Mislim da ne bi trebalo da odu.“

„To nije OK, mi nismo bezbjedni. Mi smo prijatelji sa Amerikom, samo neprijatelji Amerikanaca to žele.“

„Mislim da bi takse trebalo ukinuti i ne dozvoliti američkim vojnicima da odu, jer je to opasno. Bez njih smo gotovi. „

„Otići ćemo za njima. Zašto bismo ostali ovdje?“

https://www.in4s.net/video-bez-amerike- ... ci-otisli/

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2021, 16:40 

..danas mi naleti jedan tip bio predstavnik jedne hr firme na kosovu pa i u srbiji...kosovo katastrofa užas pa dobro srbi priznajte da je malo i do vas..

Vrh

PostPostano: 01 tra 2021, 14:14 

"Izdajnik" Vucic napravio naselje Suncana dolina.
Srba na Kosovu ima oko 100.000, bilo bi dobro dodati jos 100.000 raznim povlasticama itd..
Za nekih 20-30 godina bi trebalo finilazirati integraciju Kosova nazad u sastav Srbije, a ako okolnosti budu na nasu ruku - a sve se cini da ce biti, mozda i brze.
https://www.youtube.com/watch?v=-s1qRAIjxU8&t=278s

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2021, 14:17 

Koji raspad od drzave Januara 2021. su imali 65% vise umrlih nego 2020.
Rodjenih otprilike isto kao i prosle godine.
Ako ovako nastave prirodni prirastaj ce biti blizak nuli - mada mi deluje nerealno.

Deaths

for January 2020 = 918
for January 2021 = 1,509
Difference between number of deaths in 2020 and 2021 (January) = Negative increase +591 (+64.38%)

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2021, 20:02 

Stanovnici kosovskog sela "u trajnom strahu od srpske žandarmerije"

Predsednik sela Karačevo Seljver Lenjani izjavio je za Gazeta Ekspres da je srpska žandarmerija juče ušla na teritoriju sela, o čemu je obavestio nadležne institucije kao i to da su žitelji sela uplašeni tom provokacijom.

"Vozila žandarmerije ulaze i niko ih ne ometa u tome. U potpunosti razumemo sve sastanke sa Kforom, ali neka albanska vojska uđe na teritoriju Srbije, pa da vidimo da li će se vratiti živi. Nismo protiv sastanaka, ali ne na teritoriji Kosova. Ako nas policija i Kfor ne čuvaju nećemo moći da ostanemo ovde ni 24 sata", dodao je Ljenjani.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1839186

G. Ljenjani, dođite da HB Forum da vam ovde Hrvati objasne da ste vi "pobedili Srbiju i bili nadomak ulaska u Beograd"... stoga nema smisla se plašiti neke poražene Srbije koju ste "našamarali"... :whistling

Vrh

PostPostano: 07 tra 2021, 21:16 

Naša vojska i žandarmerija stalno upadaju na teritotiju Kosova, kod neke šume i Albanci svaki put zakmeče.

Valjda je to taj neki šumski put, koji je tako probijen, da prolazi delom kroz teritoriju Kosova.
Bilo je skoro u vestima, sad ću da nadjem i da okačim ovde.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2021, 21:20 

Evo ga.. :D

Kosovska ministarka o patroli: Vojska Srbije ušla na teritoriju Kosova

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore u vladi Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla izjavila je da se ulazak pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije 7. avgusta u selo Karačevo predstavlja kao sinhronizovana patrola, ali da je reč o zajedničkoj patroli KFOR-a i Vojske Srbije, za šta prema njenom mišljenju, niko nema mandat ili ovlašćenje.

Ona je na Fejsbuku objasnila da sinhronizovano patroliranje znači da svaka vojska deluje na svojoj teritoriji i ne prelazi granicu.

„Događaj 7. avgusta u Karačevu nije sinhronizovana patrola, već zajednička patrola sa Srbijom, za koju niko nema mandat ili ovlašćenja“, napisala je ona.

Ona je dodala da bi trebalo razjasniti zabrinutim ljudima da li je Srbija prekršila sporazum sa NATO-om kada je njena vojska ušla na 300 metara u teritoriju Kosova ili je to učinjeno uz prethodno odobrenje.

https://rs.n1info.com/vesti/a628170-kos ... ju-kosova/

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 07:40 

A tko je od Hrvata rekao sa su vas Albanci vojno pobijedili? Pobijedila vas je Amerika, to je jasno, bar što se tiče vojske.

Albanci su vas pobijedili u diplomatskom smislu, jer su uskladili vlastiti interes sa američkim. Ni u budućnosti snažnija vojska neće vrijediti ako akcija ne bude tolerirana od strane svjetskih sila. Bili ste i 90tih daleko jači od Albanaca pa nije pomoglo.

Neki novi rat sutra ili prekosutra je opet rizik i za Srbiju.

Moj skromni savjet podijelite Kosovo po etničkom kriteriju i ta uspješna priča će baš lijepo pomoći nama u BiH.

1034 of 2558 - 40.42%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 09:41 

Naša Kvačica je napisao/la:
A tko je od Hrvata rekao sa su vas Albanci vojno pobijedili? Pobijedila vas je Amerika, to je jasno, bar što se tiče vojske.

Albanci su vas pobijedili u diplomatskom smislu, jer su uskladili vlastiti interes sa američkim. Ni u budućnosti snažnija vojska neće vrijediti ako akcija ne bude tolerirana od strane svjetskih sila. Bili ste i 90tih daleko jači od Albanaca pa nije pomoglo.

Moj skromni savjet podijelite Kosovo po etničkom kriteriju i ta uspješna priča će baš lijepo pomoći nama u BiH.

Ne sumnjam da će Srbi i ovo sjebat, iako je podjela realna priča, te da će opet napravit sebi i drugima štetu, al eto čisto da podebljamo "to do task"!

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 10:15 

Oj Kosovo, Kosovo
zemljo moja voljena
zemljo slavnih vitezova
Lazara i Miloša

Podela KiM?
Nou ćens, mladići.
Možda u nekom drugom galaktičkom sistemu, u Kumovoj Slami sigurno ne.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 10:30 

Stalno se pitam "Šta su ti ljudi ekšli dobili?" tim svojim dizanjem protiv Srbije, jednostranim proglašenjem nezavisnosti ali ne vidim ništa. :ucelo Stoga, pošto sam verovatno PRISTRASAN, molim vas Hrvate i Muslimane da mi najiskrenije kažete:

Šta oni imaju da pokažu?

Šta su konkretno dobili da opravdava celu tu farsu?

OVO im je STVARNO bolje nego FORMALNO ostati u sastavu Srbije ali imatu svu samoupravu (Koštuničina ponuda)?

Da ste Kosovar i imate decu - da li biste tamo videli Budućnost za nju? Jebote, pa ova Srbija koja je AVION u svakom smislu za njih nije privlačna za ostanak, a ne SLEPO CREVO od nekakvog "Kosova"!

Zar nije važnije razvija li se išta tamo, ima li ikakvih pomaka, ide li se u ikakvom pravcu od mahanja američkim zastavama?

Zar tzv. "Kosovo" nije u LIMBU, KOMI, ni tamo ni 'amo... NIGDE, sa daljom tendencijom da tu dugoročno i ostane?

Zar je "Ne biti sa Srbima" TOLIKO bolje od svega ostalog?

Reći ćete "Izboksovali su Državu". Koju "državu"? Imali su 90ak Priznanja a onda Dačić izboksovao 15 Povlačenja. Ne izgleda da će biti novih Priznanja. Kina i Rusija da priznaju je verovatnoća kao za Duduovo hrvatsko Nuklearno oružje. ZAMISLI POLA (a i više je od pola) TVOG OKRUŽENJA IGNORIŠE DA UOPŠTE POSTOJIŠ, proovidan si, vazduh, NIŠTA! :neznam Španija ih ponižava stavljajući MALO SLOVO, naziv SAVEZA i sklanjajući Zastavu. Kad već rekoh zastava - zamislite da imate onakvu, eeej :001_rolleyes ! Koja "država", ljudi? A čak i da su ih SVI Priznali - šta? Evo BiH ima to - i? Jednostavno ne razumem... Jebote, da su sve te Milijarde umesto u Lobiranje uložili u ekšli RAZVOJ, IZGRADNJU, UZDIZANJE - bili bi sad na taj broj stanovnika ko zna gde.... ovako-sve neke PRAZNE PRIČE, pretnje, hvalisanje...

Da je Zapad njih IZGRADIO, ULOŽIO, RAZVIO, DIGAO - pa bih i razumeo... ovako... ne kapiram... ako je to "država", ako je to "pobeda", ako je to njima "uspeh", ako im je to u redu - onda SUPER, neka traje ovo 1000 godina, nama ne smeta... :neznam

Unapred zahvalan na odgovorima! :zivili

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 10:44 

Dakle vi bi se igrali sabura, čekate da Šipci propadnu i odustanu od države?

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 10:46 

weasel je napisao/la:

Kad ta sila krene, ako uspiju zakočiti prije Drača bit će dobro. :zubati

1034 of 2558 - 40.42%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 10:54 

weasel je napisao/la:

Samo pokušavam da shvatim ŠTA su dobili i ŠTA MOGU DA OČEKUJU? Kako da gledaju u Budućnost? Šta? Gde je "svetlo na kraju tunela"? Ono, sve i da uzmeš da maštaš kao Kosovar - pa ne možeš daleko... a kamoli da gledaš stvarnosti u oči... :001_rolleyes

Znači, neki već govore da je jedan "Milošević bio bolji" :ucelo :

https://srbin.info/wp-content/uploads/2 ... ca.mp4?_=1

Eto DOKLE je to došlo... meni je neverovatno da neko OZBILJNO i dalje gura priču koja je PROPALA PO SVIM OSNOVAMA... količina potpunog BESMISLA je tolika da bukvalno BOLI...

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:34 

Nemojte samo opet vi Srbi i Oluje, ne idete vi zajedno :zubati

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:48 

ikmandvaradtist je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Samo pokušavam da shvatim ŠTA su dobili i ŠTA MOGU DA OČEKUJU? Kako da gledaju u Budućnost? Šta? Gde je "svetlo na kraju tunela"? Ono, sve i da uzmeš da maštaš kao Kosovar - pa ne možeš daleko... a kamoli da gledaš stvarnosti u oči... :001_rolleyes

Znači, neki već govore da je jedan "Milošević bio bolji" :ucelo :

https://srbin.info/wp-content/uploads/2 ... ca.mp4?_=1

Eto DOKLE je to došlo... meni je neverovatno da neko OZBILJNO i dalje gura priču koja je PROPALA PO SVIM OSNOVAMA... količina potpunog BESMISLA je tolika da bukvalno BOLI...

A ne,ne.Nećemo se tako igrati.
Moraju da napuste KiM.Svi.Do poslednjeg.
Koje kakvi tumori u srpskom organizmu nam definitivno ne trebaju.
Sačekaćemo povoljan trenutak i jednom zauvek rešiti taj problem.Posle nas tek čeka veliki posao sanacije kontaminiranog zemljišta i obnova.Mi smo tu napravili teške greške još odmah posle oslobođenja od Turaka.
U zavisnosti od situacije treba uzeti sever Albanije.
Ne znam Jusi o čemu pričaš vezano za Prokletije,težak je teren i nama i njima.Klaćemo se kao i prošli put.Bitno je da nam se niko ne meša.KiM bi trebala da bude poslednja faza.
Vidim uspeli ste da slupate jedan Pancir.
Znači.Ne znam šta da kažem.Reforma ljudstva je definitivno neophodna kao i ponovno uvođenje vojnog roka.
Vojci treba uvesti dril iz žandarmerije.Onda će znati.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:49 

Zanimljivo, riječ oluja je na našim prostorima zbog HV-a totalno izgubila svoje originalno značenje i dobila novo

oluja - termin koji objašnjava snažni vojni udar u kratkom roku (do tjedan dana) uz popratno protjerivanje neprijateljski nastrojenog stanovništva.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:54 

Samo će se to i na vreme potkupiti, gospodine Jusi.
Ono malo što se odluči ostati će biti tretirano kao i sve nacionalne manjine Srpskog Sveta. Tolerancija i razumevanje :zivili

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:56 

Naša Kvačica je napisao/la:

Ne postoji neki veliki disparitet u broju Srba na Kosovu, u odnosu na broj Albanaca u Srbiji.
Srba na Kosovu ima nekih 80-85 tisuća, a Šipaca u Srbiji nekih 60-65 tisuća. Također sjever Kosova i enklave južno od Ibra nisu puno veće od Preševske doline i dijelova Medveđe.
Stoga podjela/razmjena teritorija između Srba i Albanaca i nije od neke presudne važnosti, a ni Albanci na to ne bi nikad pristali.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:57 

Agathonikos je napisao/la:
Ono malo što se odluči ostati će biti tretirano kao i sve nacionalne manjine Srpskog Sveta. Tolerancija i razumevanje :zivili

A šta ako se umiješa Albanija i pola milijuna makedonskih Šipaca?

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:59 

Ne budite smešni, gospodine 01.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 11:59 

Dutch01 je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:

A šta ako se umiješa Albanija i pola milijuna makedonskih Šipaca?
Pa ništa.Zar se nije i 1999. umešalo + NATO?
Svejedno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9727 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 390  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: