|
|
Stranica: 255/392.
|
[ 9787 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: HusoBaznijek je napisao/la: Branili su i Bošnjaci, preko 1180 Bošnjaka je dalo život za odbranu Hrvatske pa kako sada vraćate? Gleda se obrana Hrvata, a ne avnojevske Hrvatske. Vi ste Hrvate napali, nakon sto smo ionako 100 puta ratovali tijekom povijesti. A danas Hrvate želite uništiti i oteti petinu hrvatskog etnickog prostora. S vama najviše ratova, daleko najviše. Da Hrvatska graniči sa Kosovom ili Albanijom misliš da ne bi imali sukobe sa Albancima?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76976 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
crni_bombarder je napisao/la: DzonBG je napisao/la: Pragmatizam da... ali te zalopojke o jadnim i ugrozenim Albancima...
Nismo pali s marsa, poznajemo se dobro... ako cemo o principima, branite RSK na Kosovu. Znaci nema principa, nego drukaj za Sipce jer su protiv Srba...
Nema frke... samo da budemo nacisto...
Ali zasto to vas cudi, za srpske medije RH je "ustaska drzava", "povampireni fasizam" i tako dalje. Zasto bi prosjecan Hrvat imao simpatije prema Srbima. Posebno poslije svega. Mene osobno boli patka, samo da rata ne bude. Ne znam bas da je još jedan rat izmedju Srba i Albanaca protiv našeg interesa… Proces stabilizacije Balkana se mora dovesti kraju, pa taman i kroz burnije kemijske reakcije. Vidiš kako je rat stabilizirao Hrvatsku, a u velikoj mjeri i prostor tzv. BiH, zbog homogenizacije.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:16 |
|
|
rat se lako prelije po cijelom balkanu ko je zeljan rata, u kuci mu bio
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76976 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bošnjak_007 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Gleda se obrana Hrvata, a ne avnojevske Hrvatske.
Vi ste Hrvate napali, nakon sto smo ionako 100 puta ratovali tijekom povijesti. A danas Hrvate želite uništiti i oteti petinu hrvatskog etnickog prostora.
S vama najviše ratova, daleko najviše.
Da Hrvatska graniči sa Kosovom ili Albanijom misliš da ne bi imali sukobe sa Albancima? Ne znam. Irelevantno.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:19 |
|
|
sev je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nisi shvatio moj komentar. Ne govorim uopće o odnosima medju narodima. Nego o percepciji snage.
Hrvati ne smatraju da su Albanci jači od njih, dok Muslimani danas vide čak i Kosovare jačima od sebe, uz divljenje. Nekad je Sarajevo bilo relevantnije od Pristine.
Sto se tiče odnosa, Hrvati nikad nisu imali lose odnose s Albancima, i imamo pravo imati odnose s kim hoćemo, uključujući i s vama. To sto vi mrzite Albance nije nas problem.
Volite se slobodno s Šiptarima i priznajte Kosovo kolko god hoćete, to vam niko ne brani. Samo nam nemojte soliti pamet kao Muje da je to išta više od političkog interesa da Srbija bude slaba. Nemojte nam govoriti o pravima i ostalim glupostima, Kosovo ima pravo na nezavisnost +- koliko RSK. Dakle, nije pravo, nije pravda, već je interes. To možemo da skontamo, iako nemamo isti interes, naravno. NATO nije vojno branio RSK, a Amerika nema vojnu bazu u Kninu. Zadržimo se samo na tome. Pravo, povijest itd me ne interesira, pored jedne tako jake materijalne činjenice.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:21 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: sev je napisao/la: Volite se slobodno s Šiptarima i priznajte Kosovo kolko god hoćete, to vam niko ne brani. Samo nam nemojte soliti pamet kao Muje da je to išta više od političkog interesa da Srbija bude slaba. Nemojte nam govoriti o pravima i ostalim glupostima, Kosovo ima pravo na nezavisnost +- koliko RSK. Dakle, nije pravo, nije pravda, već je interes. To možemo da skontamo, iako nemamo isti interes, naravno.
NATO nije vojno branio RSK, a Amerika nema vojnu bazu u Kninu. Zadržimo se samo na tome. Pravo, povijest itd me ne interesira, pored jedne tako jake materijalne činjenice. Fair enough.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:23 |
|
|
Pa nema ni 24 sata je jedan Vucicev gnom iznio misljenje kako Srbija treba, ni manje ni vise, "denacificirati Balkan". Vidjela zaba kako se konji potkivaju...
I kako da Hrvat bude neutralan, neprekidno se prijeti Hrvatskoj iz Srbije. Nije da se ja plasim, ja Vucicevim gnomovima ne pridajem znacaj, ali to je sluzbena politika Srbije.
U tom svjetlu mogu samo reci podrska Albancima. Mada ja osobno nemam simpatije prema Albancima, ne znam zasto ali oni su meni tako strani. Potpuno drugi mentalitet, niti ga ne razumijes sta govori.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:26 |
|
|
Sto se mujaga tice, samo baciti pogled na klikslam, kao i uvijek ponasaju se kao hijene.
Njihov modus operandi, da komsiji crkne krava, oni se raduju svakom pozaru u Hrvatskoj, zemljotresu i slicno. Istina i Srbi su se izdrkavali nakon Petrinje, sitne duse.
Usput pisu kako ce "ovako i u RS biti". Kao njihova ce policija izaci na granice BiH haha pocece hapsiti Dodika i ekipu, uvode dzamahiriju.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:26 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Pa nema ni 24 sata je jedan Vucicev gnom iznio misljenje kako Srbija treba, ni manje ni vise, "denacificirati Balkan". Vidjela zaba kako se konji potkivaju...
I kako da Hrvat bude neutralan, neprekidno se prijeti Hrvatskoj iz Srbije. Nije da se ja plasim, ja Vucicevim gnomovima ne pridajem znacaj, ali to je sluzbena politika Srbije.
U tom svjetlu mogu samo reci podrska Albancima. Mada ja osobno nemam simpatije prema Albancima, ne znam zasto ali oni su meni tako strani. Potpuno drugi mentalitet, niti ga ne razumijes sta govori. Pa u interesu vam je da podrzavate Srbe. Dok ste u NATO-u, teritorija RH vam je sigurna. Ali ako bude neprijateljstvo dolazilo iz RH u ovom sukobu, nemojte misliti da u BiH ce neko da podrzava vas, naprotiv.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:28 |
|
|
Ne kenjaj policajac, od Srba nitko niti ne ocekuje nista pozitivno u sukobu sa mujama.
Da nisu i vama prijetnja, dali bi im pola oruzja koje imate samo da Hrvatima naude.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:29 |
|
|
Franjo Tudjman je razumio, i PRIHVATIO, 3 velikodrzavne balkanske ideje.
Bilo mu je bitno samo da srpska ne ide na teritorij kojeg zele Hrvati, i to je to.
Smješno je da se 3 najveća balkanska naroda boje takve mudre opcije, koja donosi mir. Razni “Britanci” bi da se koljemo vjecno.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:30 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Sto se mujaga tice, samo baciti pogled na klikslam, kao i uvijek ponasaju se kao hijene.
Njihov modus operandi, da komsiji crkne krava, oni se raduju svakom pozaru u Hrvatskoj, zemljotresu i slicno. Istina i Srbi su se izdrkavali nakon Petrinje, sitne duse.
Usput pisu kako ce "ovako i u RS biti". Kao njihova ce policija izaci na granice BiH haha pocece hapsiti Dodika i ekipu, uvode dzamahiriju. Ti Srbi koji su se izdrkavali oko Petrinje su debili, utoliko pre što tamo i ima nešto Srba (a i da nema, opet bi bili debili). A Muja mi bude žao kad vidim to. Nemaju čemu da se raduju, nadaju, nešto na čemu mogu da rade i pospešuju, jedina im je sreća kad Srbe zadesi nešto loše. A da paradoks bude veći, spojeni su sa Srbima pupčanom vrpcom ekonomski, infrastrukturno i na svaki drugi način.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:30 |
|
|
Kako mogu ministri jedne drzave nebitni, o cemu ti pises.
Vulin je ministar unutarnjih poslova Srbije, taj isti covjek non stopo ispaljuje strelice na Hrvate.
Uostalom suvisno je o tome, ja samo dajem osvrt na to zasto Hrvati podrzavaju Albance. Kao sto bi i Srbija podrzala neke nase Albance, da ih imamo. Recimo kad bi IStra krenula u secesiju. Vulin bi joj poslao kontigent naoruzanja, da se ne lazemo.
Ne kuzim tu vasu potrebu da vas Hrvati vole ili podrzavaju, mi se ne volimo i to je to. Uvijek ce biti tako.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:31 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ne kenjaj policajac, od Srba nitko niti ne ocekuje nista pozitivno u sukobu sa mujama.
Da nisu i vama prijetnja, dali bi im pola oruzja koje imate samo da Hrvatima naude. Gledaj to ovako, sada bi pola Srba dalo njima oruzje, a pola ne bi. Bolje nego da svi zele da im daju.
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:31 |
|
|
Ne volimo te i prestani više pisati gluposti štovani crni_bombarder.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:34 |
|
|
Vratimo se na Kosovo danas.
Meni se čini da nema nikakvih konkretnih dogadjaja tamo, čim ste se prebacili na teme albanskog bureka u Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:34 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Kako mogu ministri jedne drzave nebitni, o cemu ti pises.
Vulin je ministar unutarnjih poslova Srbije, taj isti covjek non stopo ispaljuje strelice na Hrvate.
Uostalom suvisno je o tome, ja samo dajem osvrt na to zasto Hrvati podrzavaju Albance. Kao sto bi i Srbija podrzala neke nase Albance, da ih imamo. Recimo kad bi IStra krenula u secesiju. Vulin bi joj poslao kontigent naoruzanja, da se ne lazemo.
Ne kuzim tu vasu potrebu da vas Hrvati vole ili podrzavaju, mi se ne volimo i to je to. Uvijek ce biti tako. Ne znam odakle ti da imamo tu potrebu? Nemamo je, bar ja i velika većina ljudi u mom okruženju. Previše je krvi proliveno između nas da bismo se voleli. I vaša podrška Albancima ima svakog smisla sa strateške tačke gledišta, isto bih razmišljao da sam na vašem mestu. Ono što mene lično nervira, ne kažem da ti to radiš, ali često srećem, jeste neka vrsta moralizacije kosovskog pitanja i prikazivanja Srba kao zloća, a Albanaca kao žrtve koja ima nekakvo istorijsko i moralno pravo. Generalno ne volim da pričam o pravu i moralu u politici, ali ako je negde takva simplifikacija pogrešna, ovde je.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:35 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
Robbie MO je napisao/la: Vratimo se na Kosovo danas.
Meni se čini da nema nikakvih konkretnih dogadjaja tamo, čim ste se prebacili na teme albanskog bureka u Zagrebu. Zracna sirena 2 kamiona na cesti Vucicevo obracanje Ubija malo monotoniju dok prodje 6 sedmica
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vratimo se na Kosovo danas.
Meni se čini da nema nikakvih konkretnih dogadjaja tamo, čim ste se prebacili na teme albanskog bureka u Zagrebu. ne verujem da ce biti sta do ujutru, zbog nedostataka nocne optike i termovizija u vecem broju kod obe strane.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:36 |
|
|
Nebitno, da i zadnji Srbin zeli dati oruzje mujagama, to nece uraditi jer ce mujaga nisane okrenuti na Srbe.
Mi sa Albancima nemamo dodira, pa cemo ih i podrzavati. Cak imamo i vojsku tamo. Uz to Hrvatska je dio NATO pakta koji stoji iza Republike Kosovo.
Ja mislim da Srbija ne smije uci u ratnu avanturu, ne zbog Albanaca vec zbog NATO pakta. Ovi jedva cekaju da se malo na nekome izive, kad vec na Moskvi ne smiju. Takodje mislim da Vucic uspjesno plese po propagandi, covjek je majstor demagogije, istina za pismene ljude to je smijesno, njegovo ponasanje ali krezuba Srbija kako taj dio glasacke masinerije nazvase oponenti Srecka Sojica, ona pusi Vuciceve medijske gluposti i nastupe.
Jos jednom ce zavapiti o svesrpskom jedinstvu, homogenizirati svoje glasace, predstaviti se kao knez Lazar, a zapravo nece biti nista. Kosovo je pod sapom NATO pakta. Ta nisu tolike bombe sijali i vojne baze izgradili, da bi tek tako napustili sve.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:36 |
|
|
Moguce da neko povuce Sipce, jer ocigledno nije dobra situacija za njih. Njihova strategija je prosta, da izazovu sukob, nastradaju i mole upomoc NATO, na ovim talasima rusofobije, gde su Srbi mali Rusi.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:38 |
|
|
Ima ranjenih, uglavnom. Tj ROSU je pucao na ljude na barikadama. To je bilo pre 2-3h, od tada nista novo.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:40 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Nebitno, da i zadnji Srbin zeli dati oruzje mujagama, to nece uraditi jer ce mujaga nisane okrenuti na Srbe.
Mi sa Albancima nemamo dodira, pa cemo ih i podrzavati. Cak imamo i vojsku tamo. Uz to Hrvatska je dio NATO pakta koji stoji iza Republike Kosovo.
Ja mislim da Srbija ne smije uci u ratnu avanturu, ne zbog Albanaca vec zbog NATO pakta. Ovi jedva cekaju da se malo na nekome izive, kad vec na Moskvi ne smiju. Takodje mislim da Vucic uspjesno plese po propagandi, covjek je majstor demagogije, istina za pismene ljude to je smijesno, njegovo ponasanje ali krezuba Srbija kako taj dio glasacke masinerije nazvase oponenti Srecka Sojica, ona pusi Vuciceve medijske gluposti i nastupe.
Jos jednom ce zavapiti o svesrpskom jedinstvu, homogenizirati svoje glasace, predstaviti se kao knez Lazar, a zapravo nece biti nista. Kosovo je pod sapom NATO pakta. Ta nisu tolike bombe sijali i vojne baze izgradili, da bi tek tako napustili sve. Nemas ti pojma. Ti samo gutas lose novine koje to prikazuju na taj nacin. Srbija je odugovlacila svaki put dok se nije naoruzala. Sada imamo nesto vise sredstava i sada smo spremni da odbranimo Srbe na Kosovu. Nazalost, zbog MZ ne verujem da ce ici na celo Kosovo i Metohiju, nego samo sever. Ako bude nakon toga priznanja, pada Vucic u Srbiji i to je to. Vec deluje na britanski scenario. Zato smatram ili ne ici u sukob i istrpeti jos godinu, dve ili ici na sve.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 srp 2022, 20:43 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Nebitno, da i zadnji Srbin zeli dati oruzje mujagama, to nece uraditi jer ce mujaga nisane okrenuti na Srbe.
Jos jednom ce zavapiti o svesrpskom jedinstvu, homogenizirati svoje glasace, predstaviti se kao knez Lazar, a zapravo nece biti nista. Kosovo je pod sapom NATO pakta. Ta nisu tolike bombe sijali i vojne baze izgradili, da bi tek tako napustili sve. Nemas ti pojma. Ti samo gutas lose novine koje to prikazuju na taj nacin. Srbija je odugovlacila svaki put dok se nije naoruzala. Sada imamo nesto vise sredstava i sada smo spremni da odbranimo Srbe na Kosovu. Nazalost, zbog MZ ne verujem da ce ici na celo Kosovo i Metohiju, nego samo sever. Ako bude nakon toga priznanja, pada Vucic u Srbiji i to je to. Vec deluje na britanski scenario. Zato smatram ili ne ici u sukob i istrpeti jos godinu, dve ili ici na sve. Prerano je, ne bi nam bilo prvi put da napravimo takvu grešku i krenemo prerano. Potrebno je još 10-15 godina da Kosovo dodatno demografski pukne, a Zapad oslabi. To je vremenski okvir koji Albanci imaju da ponude fer dugoročno rešenje koje bi stabilizovalo situaciju i izbeglo rat. Dotad treba trpeti zulum kako znamo i umemo i ako rešenja ne bude, pripremiti se. Sad ne bismo ništa postigli, naprotiv, izgubili bismo jer bi ih NATO branio.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|