|
|
Stranica: 25/27.
|
[ 652 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bwa
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 09:30 |
|
|
Zavisi koji Makedona , SDSM Makedonac možda , ali VMRO Makedonac nikako
_________________ "Još jedno ljeto gospodnje nadvilo se nad ubogim crnogorskim kršem , kršem koje ljeto suši,a zima smrzne".
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 15:01 |
|
|
Ajduk je napisao/la: Moj pradjed je bio Solunac, tamburao je tvoje tatare i oslobodio tvog pradjeda nakon tisuću leta čišćenja konja.. qrca ste vi oslobodili, natamburalo vas do Krfa, i dok ste se za Francuzima dovukli do Beograda već se austorugarska raspala. Raspad Austrougarke 29.10.1918., Srb ulaze u Beograd 1.11.1918. Ajduk je napisao/la: Znači. ne znači Ajduk je napisao/la: Ma naučiću te ja sve. Polako.. i dalje ćeš imati bugarksog ćukundedu Ajduk je napisao/la: Ne nisu. Bugarizovani su samo Sloveni izmedju Dunava i Balkan planine. Svi ostali su osvojeni kasnije od tih pobugarozovanih.. Tj. mnogo kasnije.. Vrtimo se u krug medo. osvojeni su kasnije i BUGARIZIRANI kasnije. vrtimo se u krug jer ti to "kasnije" vidiš kao neki bitan podatak, bitan je samo u tvojim mislima. Bugarizirani ste KASNIJE, ali ste bugarizirani: dakle, 11. stoljeće, bugarski ustanak, gotovo POTPUNO na teritoriji današnje Srbije i Makedonije: https://en.wikipedia.org/wiki/Uprising_of_Peter_Delyan
Haralod Hardrada koji je za Biznatice ugušio ustanak na teritoriji sadašanje Srbije i Makedonije, dobio naziv UNIŠTAVATELJ BUGARA
Bizant osniva Temu Bugarsku, na teritoriju sadašnje Makedonije i Srbije. https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgaria_(theme)#/media/File:Byzantine_Empire_Themes_1025-en.svg
Mađari zovu Beograd Bugarski Bijeli Grad
Bizantinci zovu Basilija, koji je oslijeio Samuilovu vojsku iz Ohrida, iz Makedonije, BUGAROUBOJICOM.Dakle, bugarizirani ste. Da, kasnije, ali postoji more dokaza da ste bili bugarizirani dok vas Nemanjići nisu debugarizirali. A Makedonce tek Tito. Ajduk je napisao/la: Ne kažem to ja, to kaže istorija. Redosled radnji: 1.Balkan - krcat Slovenima. 2.Nema Bugara nigde, dolaze tek 100 godina kasnije 3.Vrše bugarizaciju samo jednog dela Slovena (Dunav-Balkan) 4.Osvajaju prostor današnje Srbije 5.Bivaju nalupani i vraćani nazad odakle su krenuli u osvajanja 6.Volim da te učim.. između 4. i 5. ti fali, Bugariziraju Slavene na teritoriju današnje Srbije, koji drže preko 4 stoljeća, i tamošnje Slavene izvori nazivaju Bugarima od 9.-13. stoljeća, u Makedoniji sve do 20. stoljeća 7. voliš biti zatucan jer su ti ćukundede bile bugarizirane. Možda su i sudjelovali u bugarksom ustanku protiv bizantinaca u 11. stoljeću Ajduk je napisao/la: Ne, nikad. Ne postoji nijedan spis u današnjoj Srbiji da se neko smatrao Bugarinom, ikada. Nadji samo jedan.. :) Bugari nijedan grad u Srbiji nisu podigli, nijednu crkvu nisu izgradili. Ništa. Klasični osvajači koji su kasnije bili nalupani i vraćeni nazad.. pogledaj gore o temi bugarskoj i bugarskom ustanku i bugarskom Beogradu. i uništavatelju Bugara i bugaroubojici... ignoriraš što ti se ne sviđa da si uljepšaš prošlost. Ajduk je napisao/la: Nisu se Makedonci zvali Bugarima nikada, već odredjene VMRO strukture koje su imale bugarsku logistiku. laži, laži, laži me. naravno da jesu, i kad su dizali Ilindenski ustanak, glavni moto im je bio "Živela Makedonija, stara Bulgarija" i nosili su bugarske zastave. Ajduk je napisao/la: hahahaha Makedonija je upravo uz Crnu Goru jedna od dve ex SFRJ republike koje su nam dale kompletno svoje JNA oružje da vas lemamo.. . dali su vam da ih pustite na miru. sjajno ste nas nalemali, mi neovisni, a vi s 12 na 3% u Hrvatskoj, čestitam još jednom, Makedonija je u NATO skupa s ALBANIJOM I HRVATSKOM, a ti nisi.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 15:07 |
|
|
Svak treba imat pravo da se izjašnjava kako hoće, problem kod Makedonaca je što uz to ide negiranje i svojatanje tuđe povijesti.
Onda je to neprihvatljivo onima koji su time pogođeni.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 16:00 |
|
|
Milion Makedonaca odlicna baza za Srbiju, kako u samoj Makedoniji tako i za Srbiju.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Ajduk
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 16:02 |
|
Pridružen/a: 14 ožu 2021, 22:23 Postovi: 501 Lokacija: Via Militaris
|
Tankosic je napisao/la: Milion Makedonaca odlicna baza za Srbiju, kako u samoj Makedoniji tako i za Srbiju. Plus obrisana granica izmedju. Naš budući demografski bazen. Zauvek smo ih iztrgli iz tatarskog zagrljaja. To diviziju najviše boli..
_________________ Grobar F4.1 standard
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 16:34 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Fascinanto mi je to što ujo misli da zna bolje srpski izžstoriju od nas samih
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 16:36 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Uvek me je zanimalo zbog čega kod crne ekipe tolika fascinacija Bugarskom .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 18:35 |
|
|
storarare je napisao/la: Fascinanto mi je to što ujo misli da zna bolje srpski izžstoriju od nas samih to uopće nije teško, jer nije kod vas problem znanje nego totalni nedostatak ni mrvice objektivnog pristupa. vama je "istorija" izmišljanje što ljepših priča o samima sebi, a ne proučavanje prošlosti. naš ceha je oličenje objektivnosti za svakog iole prosječnog Srbina, a mitomanija onih natprosječnih je epska. Doduše Makedonci sa ovim svojim trash spomenicima po Skopju otišli korak dalje. vama je istorija zapravo guslarenje, narodna epika kojom sami sebi stvarate bolju sliku o sebi izmišljanjem priča, legendi i bajki.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 18:36 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Milion Makedonaca odlicna baza za Srbiju, kako u samoj Makedoniji tako i za Srbiju. pored bugarskog pasoša i otvorene granice EU, slabo ćete te baze vidjeti. koliko ja vidim emigriraju samo na zapad
|
|
Vrh |
|
|
Ajduk
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 18:38 |
|
Pridružen/a: 14 ožu 2021, 22:23 Postovi: 501 Lokacija: Via Militaris
|
divizija je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Milion Makedonaca odlicna baza za Srbiju, kako u samoj Makedoniji tako i za Srbiju. pored bugarskog pasoša i otvorene granice EU, slabo ćete te baze vidjeti. koliko ja vidim emigriraju samo na zapad Nemaju oni nikakve otvorene granice prema EU. Otvorene su prema Srbiji. Još slabije vidiš, emigriraju najviše u Srbiju. Svaka zgrada u Beogradu na svom interfonu ima bar jedno prezime na SKI..
_________________ Grobar F4.1 standard
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 18:58 |
|
|
Ajduk je napisao/la: Srbija je tamburala austrougare 1 na 1 punih godinu dana. Vaše gazde smo na Ceru i Kolubari mlatili godinu dana zajedno sa njihovim čistim konjima (vaša zasluga).. da 1/1, a gro austorugarske vojske bio u Galiciji- Ajduk je napisao/la: Tek kad su dobili pojačanje tatara koji su nas udatili s ledja mi smo otišli na Krf po svoje pojačanje (Francuze).. Ok.. ? Francuska konjica ne može da stigne srpsku pešadiju..Franš Depere... pa što ste visili na Krfu dok nisu Francuzi došli? Ajduk je napisao/la: Znači. jok Ajduk je napisao/la: Solunac. Oslobodio je tvoju prabakicu.. :) nije mogao osloboditi ni sebe Ajduk je napisao/la: Ne nisu. Samo su osvojeni i kasnije oslobodjeni.. naravno da jesu jer ih ne bi svi onda zvali Bugarima da nisu Bugarizirani Ajduk je napisao/la: Peter Delayan je pravi pravcati Bugarin iz Bugarske. Kakve to ima veze sa nama?
-Podignut je ustanak na teritoriji današnjeg Beograda? Pa šta?
Ugušen je za pola leta. Eto koliku je podršku lokalnog naroda imao.. :)
Prvi srpski ustanak je trajao 10 godina. To ti je samo minus na argument o bugarizaciji lokalnog stanovništva.. :) ustanak je bio na teritoriju sadašnje Srbije i Makedonije i zove se gle čuda bugarski ustanak, a njegov gušitelj ubojica Bugara. Nisu valjda Bugari iz Bugarske dizali ustanak u Srbiji, a istovremeno u Bugarskoj ne? Ajduk je napisao/la: Madjari i Vizantijci mogu da osnuju i tajlandsku četvrt u Beogradu, to nije nikakav dokaz da je lokalno stanovništvo potajlandizovano.. :) Moraćeš da ukapiraš da ono kako Vizantijci ili Madjari nazivaju npr Beograd nije uopšte bitno. Bitno je samo ono kako mi sami sebe i svoje gradove nazivamo. Beograd su podigli Kelti i nazvali ga Singidunum. Sloveni su mu dali ime Beograd.Bugara nije bilo nigde na vidiku tada.. Tako da bugarski nazivi od strane drugih nama ne predstavljaju ništa, osim period okupacije.. :) Moraćeš da se pomiriš sa tim.. naravno da je dokaz, i naravno da je bitno, jer oni su TREĆA STRANA koja nema razloga da laže, nema razloga da zove bugarskim nešto što bugarsko nije, posebno jer su im obima Bugari bili neprijatelji. Ti ćeš se morat pomiriti s time da su vas drugi zvali Bugarima jer ste se pobugarčili. Ajduk je napisao/la: Dakle, nismo. Ne postoji nijedan dokaz. Nikada niko se od lokalnog stanovništva nije smatrao i izjašnjavao Bugarinom.
Nikada niko.. :) Ne postoji nijedan pisani trag.
Bugari nisu ovde izgradili nijedan grad i nijednu crkvu. Ništa. Dupla nula.
Imamo pregršt ranohrišćanskih bazilika(Vizantija) i rimskih gradova.
Bugarsko ništa nema.
Klasični osvajači, koji nisu bili nikada dobrodošli i bili su natamburani nazad sa osmehom i veseljem.. :) lažeš sam sebe i ignoriraš evidentno ko pravi pravcati Srbin, tj. bivši Bugarin Ajduk je napisao/la: Ne fali. Nikada nisu bugarizovali Slovene na teritoriji današnje Srbije, već osvojili u preciznim bitkama i bili vraćeni nazad u još preciznijim bitkama.
Dakle bitka = nisu dočekani cvećem već mačem.. Nijedan izvor to slovensko stanovništvo ne naziva Bugarima, jer takva vrsta nacionalnog izjašnjavanja ne postoji pre 19-tog veka.
U Makediniji se nikad niko osim pojedinaca u VMRO nije izjašnjavao Bugarinom. VMRO je bio pod bugarskom logistikom, tako da i ne čudi. sve dokazano, sve sam ti naveo, Makedonci pod BUGARSKOM ZASTAVOM dižu ilindenski ustanak, ali uzalud je pisati onome tko VIDI ŠTO ŽELI VIDJETI I ČUJE ŠTO ŽELI ČUTI. Ajduk je napisao/la: BTW, tvoja domovina je tisuću godina bila austrougarska. Znači vi ste bili madjarizovani hiljadu godina austrougarska nije postojala tisuću godina. Ti ništa ne znaš. Mi nismo bili Mađarska, nego u sastavu Ugarske, to je razlika. Hrvati sjeverno do Drave su itekako mađarizirani, pola Mađarske se preziva Horvat, Kovač, Janković... Ajduk je napisao/la: Sudjelovali su moje čukundede u tamburanju bugara i oslobadjanju tvpjih čukunbaka.. :)
Možda smo i neki dalji rod.. :) što su ti ustaše babu silovali? ili austorugarska vojska dok je tri i pol godina tamo haračila? Ajduk je napisao/la: Pogledao sam. Nijedan grad i nijednu crkvu Bugari nisu izgradili na teritoriji današnje Srbije. Ama ništa.. Taj ustanak je podigao Bugarin iz Bugarske bez podrške u lokalnom stanovništvu.. Odgovoreno ti je već iznad.. :) eto baš ga podigao u Srbiji Makedonij i baš bizantinci zovu to bugarskim ustankom i bugarouništavateljem i pale gradove po Srbij i Makedoniji, a lokalno stanovništvo s time nema veze...i onda to još nazovu bugarska tema. Znači osvoje prostor na kojem ne žive Bugari i nazovu to bugarska tema-. PA POSTOJI LI IGDJE NA SVIJETU TAKAV PRIMJER? zamisli netko osvji prostor nseljen Kinezima i nazove to Vijetnamska kolonija. To je apsurd, to nigdje ne postoji, a ti vjeruješ da je netko nazvao bugarskom temom prsotor gdje ne žive Bugari. Ne budi apsurdan ko što jesi ti se jednostavno lažeš pored očitog. Ajduk je napisao/la: Koji mi? Mi smo oni što smo vas lemali sa oružjem koje su nam braća Makedonci dali.. :)
Ono kad ste kmečali Heljp NATO i pevali Danke Dojčland.. :) koga ste vi qrca lemali, uz totalnu vojnu premoć ste jedan gradić osvajali tri mjeseca i pukla vam zbog toga mobilizacija 90%, zečevi bili i ostali Ajduk je napisao/la: Još jednom. Makedonija je u srbijanskom mini-šengenu.. [/quote] i NATO paktu, onom istom koji te već jednom bombardirao
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 19:00 |
|
|
Ajduk je napisao/la: Nemaju oni nikakve otvorene granice prema EU. Otvorene su prema Srbiji. Još slabije vidiš, emigriraju najviše u Srbiju. Svaka zgrada u Beogradu na svom interfonu ima bar jedno prezime na SKI.. ne tulipane, imaju otvorene granice EU jer svaki koji hoće može uzeti bugarsku putovnicu, zato ih je preko 100 000 i emigrirali u EU.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 19:03 |
|
|
divizija je napisao/la: Ajduk je napisao/la: Nemaju oni nikakve otvorene granice prema EU. Otvorene su prema Srbiji. Još slabije vidiš, emigriraju najviše u Srbiju. Svaka zgrada u Beogradu na svom interfonu ima bar jedno prezime na SKI.. ne tulipane, imaju otvorene granice EU jer svaki koji hoće može uzeti bugarsku putovnicu, zato ih je preko 100 000 i emigrirali u EU. Dobro je da ti znas bolje od nas koliko je Makedonaca po Beogradu, Nisu, Novom Sadu, Pancevu, posto ih je masa, i masa ih dolazi, najvise iz Kumanova, Bitolja i Skoplja.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Ajduk je napisao/la: divizija je napisao/la: pored bugarskog pasoša i otvorene granice EU, slabo ćete te baze vidjeti. koliko ja vidim emigriraju samo na zapad
Nemaju oni nikakve otvorene granice prema EU. Otvorene su prema Srbiji. Još slabije vidiš, emigriraju najviše u Srbiju. Svaka zgrada u Beogradu na svom interfonu ima bar jedno prezime na SKI.. SotirovSKA GRADONAČELNICA Niša ...masa ljudi i sa ev, ov...
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
|
|
To su sve posrbljeni Bugari a ne migranti iz Makedonije
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 19:05 |
|
|
divizija je napisao/la: Ajduk je napisao/la: Nemaju oni nikakve otvorene granice prema EU. Otvorene su prema Srbiji. Još slabije vidiš, emigriraju najviše u Srbiju. Svaka zgrada u Beogradu na svom interfonu ima bar jedno prezime na SKI.. ne tulipane, imaju otvorene granice EU jer svaki koji hoće može uzeti bugarsku putovnicu, zato ih je preko 100 000 i emigrirali u EU. To je bilo do pre 5 g...sada se čeka min 4 g putovnica. Videli da ih i dalje ORGANSKI MRZE, VIŠE od Grka. Rang mržnje šiftara.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 19:14 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: To su sve posrbljeni Bugari a ne migranti iz Makedonije Nije toliko bitno šta su sada, već šta će biti. Oni koji dođu u Srbiju svakako Srbi. Od skoro svih Makedonaca poreklom koje znam, a žive u Srbiji sam čuo istu stvar, da su Makedonci u stvari Srbi. Jasno da u Makedoniji nije takvo mišljenje, ali oni koji dođu u Srbiju će po pravilu tako razmišljati nakon određenog perioda. Par njih nisu ljubitelji Grka zbog represije istih prema Slovenima na severu Grčke, koje oni takođe smatraju Srbima. Zapravo oni koji su upućeniji su pristalice upravo one teze o slavi i jatovoj granici (zapadno od nje Srbi, a istočno Bugari).
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 31 ožu 2022, 19:17 |
|
|
Deljanin je SRPSKO PREZIME sa KiM. Ceha piše po Wikipedijama i na engl.
Svi znamo tog tipa i njegova stajališta.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 03 tra 2022, 18:18 |
|
|
K..M je napisao/la: Bug su držali Bgd mnogo duže nego Srbi.
Ja sam najmanji mitoman i Srbi su 1/3 od ORTODOXA.
Srbi slave slavu, Bug imendan.
Srbi su Polog, Poreč, Skopska Cg....preko Šar planine.
Kum, Sk, Kičevo, Tetovo, Struga....posle 1690 su sa pobjegli za Austriju....tu se naselili šiftari i na KiM.
Bug su ostali, jer nisu dizali pobune. makedonski slaveni izvorno nisu ni Srbi ni Bugari, ali oni su primili bugarski identitet p bugarskom osvojenju u srednjem vijeku i ZADRŽALI ga do 20. stoljeća, pa ga se odrekli. Srpski identitet u Makedoniji je primljen kod manje djela, ti kažeš trećina, mislim da i tu pretjeruješ, uglavnom oko Kumanova je prihvaćen
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 03 tra 2022, 22:33 |
|
|
Bolje i izmišljeni prosrpski Makedonci nego vmro Bugari i Bugaraši.
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 05 tra 2022, 12:20 |
|
|
divizija je napisao/la: K..M je napisao/la: Bug su držali Bgd mnogo duže nego Srbi.
Ja sam najmanji mitoman i Srbi su 1/3 od ORTODOXA.
Srbi slave slavu, Bug imendan.
Srbi su Polog, Poreč, Skopska Cg....preko Šar planine.
Kum, Sk, Kičevo, Tetovo, Struga....posle 1690 su sa pobjegli za Austriju....tu se naselili šiftari i na KiM.
Bug su ostali, jer nisu dizali pobune. makedonski slaveni izvorno nisu ni Srbi ni Bugari, ali oni su primili bugarski identitet p bugarskom osvojenju u srednjem vijeku i ZADRŽALI ga do 20. stoljeća, pa ga se odrekli. Srpski identitet u Makedoniji je primljen kod manje djela, ti kažeš trećina, mislim da i tu pretjeruješ, uglavnom oko Kumanova je prihvaćen Narod u makedoniji percipira Srbiju kao prijateljsku zemlju, nista mi ne namecemo za razliku od Grka na jugu oko imena i helenistickog nasledja. Bugari su poceli ozbiljno da koce Mkd na nivou integracija u Eu,tu su se stvari uozbiljile,od istorije do jezika i kulture, imace makedonci dosta problema.Albanci su federalizacijom delimicno namireni.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 06 tra 2022, 08:18 |
|
|
daxt je napisao/la: Narod u makedoniji percipira Srbiju kao prijateljsku zemlju, nista mi ne namecemo za razliku od Grka na jugu oko imena i helenistickog nasledja. Bugari su poceli ozbiljno da koce Mkd na nivou integracija u Eu,tu su se stvari uozbiljile,od istorije do jezika i kulture, imace makedonci dosta problema.Albanci su federalizacijom delimicno namireni. Bugari imaju neke argumente, ali mislim da će u konačnici i oni morati prihvatiti kompromis. Bez obzira na očitu prisutnost bugarskog identiteta u Makedoniji do 1944., treba ipak priznati da je slavensko stanovništvo Makedonije bugarizirano od polovice 9. stoljeća, kad je taj prostor pripojen Bugarskoj. Dakle imaju svaku osnovu msatrati se zasebnim narodom, čak i ako to nije bio slučaj prije.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 06 tra 2022, 21:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Koji su bugarski zahtjevi ?
Mi na prostoru ex Yu nikad nismo pravili probleme nekome tko se osjeća kao poseban narod. Možda kratkoročno.
Eto ti, smatraj se čime hoćeš, i gotovo.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 07 tra 2022, 00:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Koji su bugarski zahtjevi ?
Mi na prostoru ex Yu nikad nismo pravili probleme nekome tko se osjeća kao poseban narod. Možda kratkoročno.
Eto ti, smatraj se čime hoćeš, i gotovo. Bunjevci bi like
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Makedonci: izmišljena nacija ili ne? Postano: 07 tra 2022, 00:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Koji su bugarski zahtjevi ?
Eto ti, smatraj se čime hoćeš, i gotovo. nemaju oni zahteve, oni samo kukmavce ko strine, i nemaju snage ni za sadasnju drzavu, pali su ispod Srbije po broju stanovnika, a polovina dece su im cigani, pustos i korov, mi van EU ih prestizemo po standardu, oduzet suverenitet zbog EU i NATO pakta, prema tome imaju samo kuknjavu i nista vise, mogu za *** da uvate Makedonce onako snazno i da ga puse.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|