|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 111 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
teranova
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:24 |
|
|
|
Meghal faszfejek!!! Rohadt szerbek!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:25 |
|
|
|
Estagfirullah sestro draga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:27 |
|
|
teranova je napisao/la: Meghal faszfejek!!! Djes' bonna Teranova Greota bi bila propustiti ovaj svebalkanski pir...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:28 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:30 |
|
|
|
Dobro je, vidim i Madžari če ustati protiv prekodrinske vlahadije, osloboditi Vojvodinu i vratiti je matici Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:31 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
teranova je napisao/la: Meghal faszfejek!!! Rohadt szerbek!!! Neka je Tito s Vama zanavek. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Dobro je, vidim i Madžari če ustati protiv prekodrinske vlahadije, osloboditi Vojvodinu i vratiti je matici Bosni. Ehelgatok a feđverek, Ujvidek re mene telek, Sobodkanal ha megalok, nevešetek Mođar lanok. Seja hoja hoj, daloj Mođar ;)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:37 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Za kralja i otadzbinu! Eto, pravi primer Srbijanca. Ne bi' da zanovetam, al' stvarno se vidi da mi severno od Save i Dunava i vi južno, nismo baš isti. Ta kakav je to način tako zboriti? Znadeš li ti da u Vojvodini živi tačno 19278 različitih nacionalnih zajednica i da nikad nije bilo problema dok se takvi Srbijanci i Bosanci i Crnogorci i Krajišnici, nisu izvoleli pojaviti? Nama je sve to isto bilo. Ja gledim one slovačke divojke kako se sigraju i sve mi toplo oko srca. Ili odem kod suseda Madžara, a tamo bude i rezanci s makom, i jabuke u šlafoku i... Da ne govorim više. Di su naši novci, to mi reci?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:41 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Za kralja i otadzbinu! Eto, pravi primer Srbijanca. Ne bi' da zanovetam, al' stvarno se vidi da mi severno od Save i Dunava i vi južno, nismo baš isti. Ta kakav je to način tako zboriti? Znadeš li ti da u Vojvodini živi tačno 19278 različitih nacionalnih zajednica i da nikad nije bilo problema dok se takvi Srbijanci i Bosanci i Crnogorci i Krajišnici, nisu izvoleli pojaviti? Nama je sve to isto bilo. Ja gledim one slovačke divojke kako se sigraju i sve mi toplo oko srca. Ili odem kod suseda Madžara, a tamo bude i rezanci s makom, i jabuke u šlafoku i... Da ne govorim više. Di su naši novci, to mi reci?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:49 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 01:39 Postovi: 1187 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Citat: Srbija: Prvi javni čas bosanskog jezika21 februar 2013 Izmijenjeno 20:34 CET Od naredne školske godine nastava na bosanskom jeziku bit će obavezna u svim školama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Priboju.  Bošnjačka djeca u Sandžaku od danas će školu pohađati na bosanskom jeziku. Na Svjetski dan maternjeg jezika, nešto više od 600 učenika u 16 odjeljenja osnovnih i srednjih škola, slušat će oglednu nastavu na maternjem jeziku. Od naredne školske godine nastava na bosanskom jeziku bit će obavezna u svim školama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Priboju. U Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) ocjenjuju da je ovo veliki dan za Bošnjake u Srbiji, ali i za državu. BNV: Kraj asimilacije Uz stihove sevdaliniki i narodne igre iz Sandžaka počela je primjena odluke Vlade Srbije o uvođenju bosanskog jezika u nastavni proces, javio je iz Novog Pazara reporter Al Jazeere Vladimir Bobetić. Predsjednik BNV-a Esad Džudžević kaže da je ovo kraj asimilacije Bošnjaka u Srbiji. „Mi smatramo da ćemo uvođenjem nastave na bosanskom jeziku smanjiti etničku distancu između srpskog kao većinskog naroda i Bošnjaka kao manjinskog naroda. I smatramo da smo na taj način dali doprinos na najširem mogućem planu, a to je uljuđivanju Srbije kao društva i uljuđivanju i evropeizaciji Srbije kao države. Svi nastavni predmeti od sljedeće školske godine bit će prevedeni na bosanski jezik. Bošnjačka djeca o kulturi i tradiciji svog naroda učit će kroz četiri predmeta - muzičko, likovno, bosanski jezik i historiju. Esad Rahić je autor udžbenika iz historije za peti razred osnovne i prvi razred srednje škole. Težište tog predmeta i dalje će biti historija Republike Srbije. „Ali ćemo naravno imati prilike, da ono što sto godina čekamo da konačno bude deo naše obrazovne stvarnosti, da naša deca imaju priliku da upoznaju historijske ličnosti, događaje, historijske epohe koje se odnose na prošlost bošnjačkog naroda." Bogata književna tradicija Za profesore bosanskog jezika pun fond časova značit će i mogućnost da djecu upoznaju sa bogatom književnom tradicijom sandžačkih, ali i bosanskohercegovačkih pisaca. Bosanski jezik u sandžačkim školama bio je izborni predmet od 2007. godine. Ipak, većina djece birala je drugi izborni predmet, informatiku. Profesorica bosanskog jezika Nerma Šušević kaže da su nekako uspijevali formirati grupe koje bi pohađale nastavu. „U toku nastave im se dopadne i žele da idu na bosanski jezik. Bili su zainteresovani, ne u toj meri u kojoj je trebalo, ali nekako smo uspevali." Jedan dio javnosti u Novom Pazaru smatra da će uvođenje bosanskog doprinijeti podjeli djece na bošnjačku i srpsku. U svakom slučaju, djeci i njihovim roditeljima ostaje izbor na kom će jeziku slušati nastavu. "Bošnjaci su poslednja od deset nacionalnih manjina u Srbiji koja je dobila pravo da se školuje na maternjem jeziku. Nakon godina odbijanja, Ministarstvo prosvete sada kaže da će biti snažan oslonac i podrška u ostvarivanju prava Bošnjaka da se školuju na maternjem jeziku", javio je Bobetić. Ovo s moze pogledat kao mali korak do daljneg rezultata. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:50 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Eto, pravi primer Srbijanca. Ne bi' da zanovetam, al' stvarno se vidi da mi severno od Save i Dunava i vi južno, nismo baš isti.
Ta kakav je to način tako zboriti? Znadeš li ti da u Vojvodini živi tačno 19278 različitih nacionalnih zajednica i da nikad nije bilo problema dok se takvi Srbijanci i Bosanci i Crnogorci i Krajišnici, nisu izvoleli pojaviti? Nama je sve to isto bilo. Ja gledim one slovačke divojke kako se sigraju i sve mi toplo oko srca. Ili odem kod suseda Madžara, a tamo bude i rezanci s makom, i jabuke u šlafoku i... Da ne govorim više. Di su naši novci, to mi reci?
Ovo kao iz vojvođanskog odbora DS-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:52 |
|
|
teranova je napisao/la: Evo neke kore razvlaćim. jufke 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:52 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Eto, pravi primer Srbijanca. Ne bi' da zanovetam, al' stvarno se vidi da mi severno od Save i Dunava i vi južno, nismo baš isti.
Ta kakav je to način tako zboriti? Znadeš li ti da u Vojvodini živi tačno 19278 različitih nacionalnih zajednica i da nikad nije bilo problema dok se takvi Srbijanci i Bosanci i Crnogorci i Krajišnici, nisu izvoleli pojaviti? Nama je sve to isto bilo. Ja gledim one slovačke divojke kako se sigraju i sve mi toplo oko srca. Ili odem kod suseda Madžara, a tamo bude i rezanci s makom, i jabuke u šlafoku i... Da ne govorim više. Di su naši novci, to mi reci?
Ja sam Sladjana, rodom sa Senjaka, inace vec duze zivim u Parizu... Citam vas duze vremena, i moram priznati da mi je bas drago sto sam otisla sa brdovitog Balkana. Na ovoj temi se jasno vidi koliko balkanska plemena nisu zasluzila do postoje. Svi pricate isti jezik, svi ste istog porekla, i zbog neke proslosti i sumnjivih predaka vi se mrzite. Jel vi shvate kako vas napredni narodi gledju, jel ste izasli iz te pacovske rupe?! To je ta omladina koja nigde ne putuje, gleda Pink, divi se kriminalcima. Moji su iz ugledne beogradske porodice, otac mi je kardiohirurg na VMA, majka sudija... jadni ostali su tamo da pod stare dane krpe kraj s krajem, ja im posaljem svaku drugu godinu 455 evra, i mislim da im je to sasvim dovoljno. Zovu me da dodjem, ali ne mogu preko svojih principa. Uhvati me nostalgija kad cujem Bijelo Dugme i Crvenu jabuku, ali onda shvatim da to sve nije vredno. Ovde imam svoj posao modne kreatorke, platu o kojoj necu iz pristojnosti da spominjem koliko nula ima, imam svoju civavu Rebeku, muza koji je polufrancuz poluirac, pravi gospodin. Ma jebite se svi vi nacionalisti, muka mi je vise od vas! p.s pardon, ja nikad ne psujem...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:56 |
|
|
|
Kazu li Srbijanci ikad pardon? Nikad ne cuh ni jednog...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:58 |
|
|
SDB je napisao/la: Kazu li Srbijanci ikad pardon? Nikad ne cuh ni jednog... Tako se kaze po bontonu, fine dame iz kruga dvojke...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:59 |
|
|
Dzoni BG je napisao/la: Ja sam Sladjana, rodom sa Senjaka, inace vec duze zivim u Parizu...
Citam vas duze vremena, i moram priznati da mi je bas drago sto sam otisla sa brdovitog Balkana. Na ovoj temi se jasno vidi koliko balkanska plemena nisu zasluzila do postoje.
Svi pricate isti jezik, svi ste istog porekla, i zbog neke proslosti i sumnjivih predaka vi se mrzite. Jel vi shvate kako vas napredni narodi gledju, jel ste izasli iz te pacovske rupe?! To je ta omladina koja nigde ne putuje, gleda Pink, divi se kriminalcima.
Moji su iz ugledne beogradske porodice, otac mi je kardiohirurg na VMA, majka sudija... jadni ostali su tamo da pod stare dane krpe kraj s krajem, ja im posaljem svaku drugu godinu 455 evra, i mislim da im je to sasvim dovoljno. Zovu me da dodjem, ali ne mogu preko svojih principa.
Uhvati me nostalgija kad cujem Bijelo Dugme i Crvenu jabuku, ali onda shvatim da to sve nije vredno. Ovde imam svoj posao modne kreatorke, platu o kojoj necu iz pristojnosti da spominjem koliko nula ima, imam svoju civavu Rebeku, muza koji je polufrancuz poluirac, pravi gospodin.
Ma jebite se svi vi nacionalisti, muka mi je vise od vas!
p.s pardon, ja nikad ne psujem... Sad će Miljenko Dereta da te citira u svojoj kolumni (naslov: mladi protiv Dobrice Ćosića vol.2) u Politici i da te proglasi za progresivnu mladu snagu koja budi nadu u budućnost svih građanki i građana
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 00:59 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ja sam Sladjana, rodom sa Senjaka, inace vec duze zivim u Parizu...
p.s pardon, ja nikad ne psujem... Već 20 godina živim i radim u Nemačkoj i da vam kažem, ovde uopšte nije tako dobro. Ljudi su ukočeni, samo rade, ne znaju da se vesele. Ulicama šetaju neki pederi, para ima, ali sve ode na porez. A to što ostane ne možeš da potrošiš zato što stalno radiš a kući samo spavaš. Zato se uzmite u pamet braćo Srbi i Srpskinje i nemojte da idete u propalu EU. Nigde nije lepše nego u Srbiji. Veliki pozdrav od Milovana iz Düsseldorfa!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
|
|
DzoniBG je napisao/la: SDB je napisao/la: Kazu li Srbijanci ikad pardon? Nikad ne cuh ni jednog... Tako se kaze po bontonu, fine dame iz kruga dvojke... Ajde, ima toga i kod vas. Niste svi Tatari. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 01:00 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ja sam Sladjana, rodom sa Senjaka, inace vec duze zivim u Parizu...
p.s pardon, ja nikad ne psujem... Već 20 godina živim i radim u Nemačkoj i da vam kažem, ovde uopšte nije tako dobro. Ljudi su ukočeni, samo rade, ne znaju da se vesele. Ulicama šetaju neki pederi, para ima, ali sve ode na porez. A to što ostane ne možeš da potrošiš zato što stalno radiš a kući samo spavaš. Zato se uzmite u pamet braćo Srbi i Srpskinje i nemojte da idete u propalu EU. Nigde nije lepše nego u Srbiji. Veliki pozdrav od Milovana iz Düsseldorfa!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 01:10 |
|
|
SDB je napisao/la: Ajde, ima toga i kod vas. Niste svi Tatari.  Vid' ga! Bečka škola... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 01:22 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Sad će Miljenko Dereta da te citira u svojoj kolumni (naslov: mladi protiv Dobrice Ćosića vol.2) u Politici i da te proglasi za progresivnu mladu snagu koja budi nadu u budućnost svih građanki i građana Jagnjeca brigada je napisao/la: Već 20 godina živim i radim u Nemačkoj i da vam kažem, ovde uopšte nije tako dobro. Ljudi su ukočeni, samo rade, ne znaju da se vesele. Ulicama šetaju neki pederi, para ima, ali sve ode na porez. A to što ostane ne možeš da potrošiš zato što stalno radiš a kući samo spavaš.
Zato se uzmite u pamet braćo Srbi i Srpskinje i nemojte da idete u propalu EU. Nigde nije lepše nego u Srbiji. Veliki pozdrav od Milovana iz Düsseldorfa! Samo da vas posalamim, ups, poselamim... Amra Buljubasic iz Vankuvera, rodjena na Koshevu. Jaro moj, tezak je hljeb ovaj, puno znoja, a nidje jarana, nidje bosansku kahvu popit. Kako cu nac momka kad mi prezime ne mogu izgovorit, kjafira ne smem i da hocu, a hocu... Mladen iz Trebinja me poceo barit, pozvo me na sok...dje cu jadna ja ovaka sa jednim cetnikom...momak je fin, kulturan, pise mi pjesme... ne znam, stra' me Allaha... Kad se samo sjetim kad sam kao dijete vozila biciklu, babo me vodio u kino da gledam Rambo 2... e to je bilo pravo Saraj'vo... ...proljece devesdruge, vreli celik raznese sve komsiluke i sve derneke... Ne mogu, jednostavno ne mogu to zaboravit...eto ubi me, al ne mogu sa cetnikom...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 01:26 |
|
|
Sad bi neko trebao da ubaci pobešnjele 100% patriote uz vascijele Jevrope i šire... Ali što da se trudimo pored Emt, Irme, Melchera, njegovog klona Kovacha, drugog njegovog klona kome sam naziv zaboravio itd. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 01:28 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: SDB je napisao/la: Ajde, ima toga i kod vas. Niste svi Tatari.  Vid' ga! Bečka škola...  Ja vama komplimente, a vi mene vrijedjate... Tako znaci. Prestanite lagati ovaj napaceni narod. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 01:30 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Sad će Miljenko Dereta da te citira u svojoj kolumni (naslov: mladi protiv Dobrice Ćosića vol.2) u Politici i da te proglasi za progresivnu mladu snagu koja budi nadu u budućnost svih građanki i građana Jagnjeca brigada je napisao/la: Već 20 godina živim i radim u Nemačkoj i da vam kažem, ovde uopšte nije tako dobro. Ljudi su ukočeni, samo rade, ne znaju da se vesele. Ulicama šetaju neki pederi, para ima, ali sve ode na porez. A to što ostane ne možeš da potrošiš zato što stalno radiš a kući samo spavaš.
Zato se uzmite u pamet braćo Srbi i Srpskinje i nemojte da idete u propalu EU. Nigde nije lepše nego u Srbiji. Veliki pozdrav od Milovana iz Düsseldorfa! Samo da vas posalamim, ups, poselamim... Amra Buljubasic iz Vankuvera, rodjena na Koshevu. Jaro moj, tezak je hljeb ovaj, puno znoja, a nidje jarana, nidje bosansku kahvu popit. Kako cu nac momka kad mi prezime ne mogu izgovorit, kjafira ne smem i da hocu, a hocu... Mladen iz Trebinja me poceo barit, pozvo me na sok...dje cu jadna ja ovaka sa jednim cetnikom...momak je fin, kulturan, pise mi pjesme... ne znam, stra' me Allaha... Kad se samo sjetim kad sam kao dijete vozila biciklu, babo me vodio u kino da gledam Rambo 2... e to je bilo pravo Saraj'vo... ...proljece devesdruge, vreli celik raznese sve komsiluke i sve derneke... Ne mogu, jednostavno ne mogu to zaboravit...eto ubi me, al ne mogu sa cetnikom... Druze, postoji bolja pjesma za ocitovanje Vase trenutne tankocutnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Pitanje budućnosti Vojvodine i Sandžaka Postano: 27 vel 2013, 09:02 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22099 Lokacija: među zvijezdama
|
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|