|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 81 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Sultan
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 20 kol 2009, 10:05 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Ali tzv. "rs" čak ni u ratu nitko nije priznao neovisnost, dok je Kosovo u miru dobilo neovisnost. To je velika razlika.
A šta RS ne može dobiti neovisnost u miru, pa svi kuže da BiH ne funkcionira. Sjedi 1 Pa ne znači da ako nešto ne funkcionira dobro (u ovom slučaju BIH) da se to isto automatski mora ukinuti. Dejtonski sporazum jeste zaustavio rat al nije osigurao rješenja za normalnu funkcionalnost države.Taj sporazum je donio ustav koji bi se najbolje opisao rječima "jebe lud zbunjenog". I sa takvim ustavom BIH neće nikada ući u EU. Upravo zbog toga treba izvršiti reformu ustava,i eto ti rahatluka Što se tiče genocidne republike šumske, suvišno je uopće diskutovati o bilo kakvoj temi koja se tiče samoopredjeljenja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sultan
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 20 kol 2009, 10:14 |
|
|
ero je napisao/la: Srbi kao i svi balkanski narodi koji su se borili protiv Turaka su migrirali ka zapadu i sjeveru. Tako su Srbi naselili Vojvodinu, BiH, Hrvatsku, a popusili Kosovo. Hrvati nazalost nisu bili te srece da su se prosirili na zapad i sjever(sem Istre) jer su bili okruzeni premocnim narodima na cijim teritorijama su se Hrvati rasuli(gradisce, Madzarska, Italija, Ceska, Slovacka...) ali su zato dobili homogenizirano podrucje danasnje sredisnje Hrvatske. Hoćeš da kažeš da su srbi "migrali"  ka zapadu i sjeveru bježeći od turaka.Pa ako su bježali od turaka zbog čega su došli u Bosnu, istu tu Bosnu koju su pod svojom upravom držali ti isti turci protiv kojih su se ti srbi borili malo istočnije i južnije. Jel to znači da su bjažali od turaka ka turcima??? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ero
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 20 kol 2009, 10:55 |
|
|
Sultan je napisao/la: ero je napisao/la: Srbi kao i svi balkanski narodi koji su se borili protiv Turaka su migrirali ka zapadu i sjeveru. Tako su Srbi naselili Vojvodinu, BiH, Hrvatsku, a popusili Kosovo. Hrvati nazalost nisu bili te srece da su se prosirili na zapad i sjever(sem Istre) jer su bili okruzeni premocnim narodima na cijim teritorijama su se Hrvati rasuli(gradisce, Madzarska, Italija, Ceska, Slovacka...) ali su zato dobili homogenizirano podrucje danasnje sredisnje Hrvatske. Hoćeš da kažeš da su srbi "migrali"  ka zapadu i sjeveru bježeći od turaka.Pa ako su bježali od turaka zbog čega su došli u Bosnu, istu tu Bosnu koju su pod svojom upravom držali ti isti turci protiv kojih su se ti srbi borili malo istočnije i južnije. Jel to znači da su bjažali od turaka ka turcima???  Zar ti se sve mora objasnjavat. Kako su Muslimani bjezali u Srebrenicu od Srba kad su Srebrenicu osvojili Srbi. Kad je Srbija pala Bosna i Hercegovina se jos drzala, naravno da nije u isto vrijeme pala citava Srbija, Bosna i Hercegovina. A specificno za balkanske narode pri turskoj invaziji je napustanje jugo-istocnih podrucja. Grci Malu Aziju, Srbi Kosovo, Madzari Vojvodinu, Hrvati Bosnu i Hercegovinu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 29 kol 2009, 18:47 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: http://www.youtube.com/watch?v=3egPXtNPjBk najbolja mi je poruka na klipu, da će umirati ako treba. e, pa ako si prespavao rat na kosovu-vi niste se ni trudili umirati, čim je zagrmilo podvili ste repove. oni šipci nisu imali šanse s vama frontalno, bilo ih je 5 puta manje bez ikakvog teškog oružja. pa ipak su se branili, skrivali po šumama, napadali iza leđa, nisu pobjegli, za razliku od "ratničkog naroda" koji uhvati šturu čim nemaju apsolutnu prednost. odgovori mi mišo, koje mjesto, selo, grad ili slično su srbi zagiženo branili iako bi bili u okruženju ili poluokruženju tijekom ovih ratova. mi smo imali dubrovnik, vukovar, srednju bosnu i okolne enklave, muslimani su imali, goražde, srebrenicu, žepu, bihać i td. a šta vi? što ste vi to ikad obranili? di ste vi imali petlju stat i nedat se? a? reći ću ti da ti skratim vrijeme-nigdje. da ne odem van teme, za albance srbi kažu da su došli na kosovo u 11-12- stoljeću i da nemaju nikakva prava na zemlju. a za liku, dalmaciju, slavoniju, kažu da su došli još u 16.st pa nadalje i da imaju "istorijsko pravo" na ta područja. ljudi bez srama i obraza. kosovo vam je samo početak, tužni uvod u sve onoi što će vam se dogoditi, a ovo ne govorim zato da se naslađujem. analiziraj malo politička kretanja zadnjih deset godina, strateške interese velikih sila pa ti neće biti dobro. neće biti dobro ni hrvatskoj ali srbija odeu težu bananu.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 29 kol 2009, 19:26 |
|
|
Sultan je napisao/la: ero je napisao/la: Srbi kao i svi balkanski narodi koji su se borili protiv Turaka su migrirali ka zapadu i sjeveru. Tako su Srbi naselili Vojvodinu, BiH, Hrvatsku, a popusili Kosovo. Hrvati nazalost nisu bili te srece da su se prosirili na zapad i sjever(sem Istre) jer su bili okruzeni premocnim narodima na cijim teritorijama su se Hrvati rasuli(gradisce, Madzarska, Italija, Ceska, Slovacka...) ali su zato dobili homogenizirano podrucje danasnje sredisnje Hrvatske. Hoćeš da kažeš da su srbi "migrali"  ka zapadu i sjeveru bježeći od turaka.Pa ako su bježali od turaka zbog čega su došli u Bosnu, istu tu Bosnu koju su pod svojom upravom držali ti isti turci protiv kojih su se ti srbi borili malo istočnije i južnije. Jel to znači da su bjažali od turaka ka turcima???  jesi nepismen. pravoslavni vlasi od kojih su nastali srbi bili su turske sluge i pomoćne čete. išli su za turcima kud god su ovi išli. naravno kad su dobili dobru ponudu okrenuli su stranu i prešli u vojnu krajinu. vrhunski pljačkaši, palikuće, silovatelji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 13:23 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 13:23 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 13:25 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 13:26 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 13:32 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 13:34 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 14:24 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
I am muslim from Baku, Azerbejan and i am strongly against Kosovo independence  , srpskoj gluposti nikad kraja.... 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 16 sij 2010, 15:35 |
|
|
|
Kosovo pripada onome tko ga kontrolira, kao i svi drugi teritoriji na svijetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Uskok
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 17 sij 2010, 01:41 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 01:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
mateb je napisao/la: Kosovo pripada onome tko ga kontrolira, kao i svi drugi teritoriji na svijetu. Tako je, vrlo jednostavno i vrlo realno!
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 17 sij 2010, 14:00 |
|
|
Uskok je napisao/la: mateb je napisao/la: Kosovo pripada onome tko ga kontrolira, kao i svi drugi teritoriji na svijetu. Tako je, vrlo jednostavno i vrlo realno! Hoćete reći da Kosovo pripada NATO-u,UN-u, SAD-u, naftnim kompanijama i lobijima? To vam je realnost, ako hoćete da je vidite. Albanci tu imaju zanemarljiv uticaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 01:26 |
|
|
Ernani je napisao/la: Kosovo je naravno albansko i tako će ostati, Albanci kao narod su najviše osjetili srpski šovinizam, prvi su se protiv toga digli i pokrenuli raspad srboslavije. Srbi samo mogu kukati uz svoj turski melos o Kosova kao srpskom ali od toga ništa. Ako ne budu dobri opet ću poslati depešu Madeline Albright i Pentagonu da ih bombardiraju. Mislim da bi svaki veći HR grad trebao imati spomenik Skenderbegu ili barem ulicu, barem ćemo imati još manje srpskih turista  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 08:12 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 08:53 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28415 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sultan je napisao/la: ero je napisao/la: Srbi kao i svi balkanski narodi koji su se borili protiv Turaka su migrirali ka zapadu i sjeveru. Tako su Srbi naselili Vojvodinu, BiH, Hrvatsku, a popusili Kosovo. Hrvati nazalost nisu bili te srece da su se prosirili na zapad i sjever(sem Istre) jer su bili okruzeni premocnim narodima na cijim teritorijama su se Hrvati rasuli(gradisce, Madzarska, Italija, Ceska, Slovacka...) ali su zato dobili homogenizirano podrucje danasnje sredisnje Hrvatske. Hoćeš da kažeš da su srbi "migrali"  ka zapadu i sjeveru bježeći od turaka.Pa ako su bježali od turaka zbog čega su došli u Bosnu, istu tu Bosnu koju su pod svojom upravom držali ti isti turci protiv kojih su se ti srbi borili malo istočnije i južnije. Jel to znači da su bjažali od turaka ka turcima???  Pa dobro, bilo je više bježanja, bježalo sve na sve strane, kako kad...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 10:10 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Sultan je napisao/la: Hoćeš da kažeš da su srbi "migrali"  ka zapadu i sjeveru bježeći od turaka.Pa ako su bježali od turaka zbog čega su došli u Bosnu, istu tu Bosnu koju su pod svojom upravom držali ti isti turci protiv kojih su se ti srbi borili malo istočnije i južnije. Jel to znači da su bjažali od turaka ka turcima???  Pa dobro, bilo je više bježanja, bježalo sve na sve strane, kako kad... srbi kao srbi su s kosova masovno izbjegli 1690. prijašnja kretanja vlaha od kojih su nastali srbi, kao turskih pomoićnih četa treba tumačiti i gledati na drugi način koji je međutim doveo faktički do stvaranja srba i njihove brojnosti na područjima rh i bih koja su bila što turska što pod upravom AU u prostoru vojne krajine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perpetua
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 11:39 |
|
|
|
Kad je se u massmedijama Zapad vrtjela kosovska tema mene su niz prijatelja i poznanika pitala za moje misljenje jer buduci da sam BiH-Hrvat (dakle, negdje odota tamo) moram bit upucena i angazirana.
Ogovorila sam protupitanjem: zasto bi mene trebalo zanimati Kosovo, Metohija pa i vascela Srpska? Nisam Srbin niti Albanac i nemam nikakve veze sa Srbima ili Albancima. Mene zanima samo moj zavicaj, moja domovina i oba nemaju nista s tom dzamahurdijom.
Dakle, mene Kosovo toliko zanima koliko Laos ili Malawi - neka Srbe samo vode brigu o njemu, tada ce mozda pustiti one narode na miru, koji su igrom zle sudbine nazalost njihovi susjedi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kajman
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 13:08 |
|
|
kosovo je srce srbije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 13:09 |
|
|
Alex je napisao/la: Uskok je napisao/la:
Tako je, vrlo jednostavno i vrlo realno!
Hoćete reći da Kosovo pripada NATO-u,UN-u, SAD-u, naftnim kompanijama i lobijima? To vam je realnost, ako hoćete da je vidite. Albanci tu imaju zanemarljiv uticaj. Da.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 18 sij 2010, 13:14 |
|
|
Perpetua je napisao/la: Kad je se u massmedijama Zapad vrtjela kosovska tema mene su niz prijatelja i poznanika pitala za moje misljenje jer buduci da sam BiH-Hrvat (dakle, negdje odota tamo) moram bit upucena i angazirana.
Ogovorila sam protupitanjem: zasto bi mene trebalo zanimati Kosovo, Metohija pa i vascela Srpska? Nisam Srbin niti Albanac i nemam nikakve veze sa Srbima ili Albancima. Mene zanima samo moj zavicaj, moja domovina i oba nemaju nista s tom dzamahurdijom.
Dakle, mene Kosovo toliko zanima koliko Laos ili Malawi - neka Srbe samo vode brigu o njemu, tada ce mozda pustiti one narode na miru, koji su igrom zle sudbine nazalost njihovi susjedi. To je jedini razlog zašto je meni drago da je stanje na Kosovu ovakvo kakvo je. Srbi se jednostavno moraju koncentrirati tamo i nisu toliko fokusirani na zapad, pa mi imamo malo mira. To se vidi po rasporedu Vojske Srbije, 3 od 4 brigade su stacionirane u tom dijelu (Niš, Vranje i Kraljevo), a jedna blizu nas (Novi Sad).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ivan Cro
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 19 sij 2010, 19:47 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: pitanje:cije je kosovo? Postano: 19 sij 2010, 21:24 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 10:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Ma morati ću se ja nekako uvući u tu Srbiju i doći na vlast, e onda ste najebali ko žuti. Gledaj ti Mišketa, naprave najveći genocid u ww2 nakon nacista i to baš nad muslimanima i onda im podržava Palestinu. Ma vi ste kolektivno u qurcu, što se uopće zamaram 

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|