|
|
Stranica: 2/6.
|
[ 129 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:19 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17414 Lokacija: יום טוב
|
chubura je napisao/la: Samo,projekat velike Srbije je laz.Srbi su napadnuti u Hrvatkoj i BiH.nisu prvi počeli, a siroti.  1990 u ljeto vozimo se u Donji Miholjac na mladu misu. zaobilaznim putem jer su ugroženi jadni Srbeki blokirali ceste balvanima. 1991 početkom rujna od Slavonskog Broda do Zagreba vozimo se sedam sati okolo naokolo, uz par zaustavljanja i bježanja u zaklon jer jadni ugroženi Srbeki blokiraju autocestu i bombardiraju Hrvatsku. srce mi se cepa od vašeg nepočinjanja i ugroženosti. :bljuv Vukovar:  Škabrnja:  Voćin:  masovna silovanja: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... odina.htmlCitat: Najmlađa žrtva silovanja imala je šest, najstarija 80 godina
'Tamo su već bila trojica. Jedan od njih određivao je koji će redoslijed biti. Tu noć na Olajnici silovala su me šestorica… mučili su me na sve načine… U istom prostoru bila je moja šestogodišnja sestra i osmomjesečna kćerka koja je jako plakala. Na to je jedan iznerviran na nju bacio vojničku jaknu da je ušutka. Nisam mogla ništa učiniti, mislila sam da su je ugušili…' Ovo je dramatičan iskaz jedne od mnogih žena koje su silovali pripadnici agresorske vojske i paravojnih formacija 1991. godine u Vukovaru. Iako je osmomjesečna Sunčica preživjela taj horor, nju, njezinu majku te ostale silovane žene, ali i muškarce, ušutkali su nakon rata. Zločinci nisu kažnjeni, žrtve ne samo da nisu obeštećene i da nemaju nikakav status, već su i dalje izložene prijetnjama svojih silovatelja
Koliko je žena silovano u Domovinskom ratu, nitko točno ne zna. No neke od njih, uglavnom s vukovarskog područja, skupile su snagu nakon gotovo 20 godina i ispričale javnosti svoje priče. Knjiga 'Sunčica', nazvana po osmomjesečnoj bebi, sadrži simboličnih 14 svjedočanstava žena i jednog muškarca o ratnom zločinu o kojem nitko ne progovara: silovanju.
Ovo nije prvi put da su nekome posvjedočile o stravičnoj torturi kroz koju su prošle. Većina njih dala je iskaze odmah nakon izlaska iz logora te okupiranih područja. U prognaničkim barakama po Zagrebu ili pak u hotelima na obali, u kojima su prognanici bili smješteni, davale su iskaze pravosudnim institucijama, prekapajući po najgorim traumama.
No njihovi su iskazi ostali u nečijim ladicama. Iako ih je većina zapamtila imena svojih mučitelja, od kojih su mnogi bili njihovi prijeratni poznanici ili susjedi, procesi uopće nisu pokrenuti. Što je još gore, o njihovim se patnjama ne govori, o njima nitko ne priča, broj silovanih nije poznat, jer žrtve silovanja u sustavu uopće ne postoje iako je najmlađa žrtva imala samo šest godina, a najstarija 80!
Prekinuta šutnja
I dok mnoge od žrtava dvadeset godina poslije u Vukovaru susreću svoje mučitelje, zajedno s Marijom Slišković, predsjednicom udruge Žene u Domovinskom ratu, i Društvom logoraša srpskih koncentracijskih logora odlučile su prekinuti šutnju.
'One su u prognaništvu dale iskaze, ali nitko nije pokrenuo procesuiranje. Državne institucije su to prekrile i stavile u ladice. Oni su time postali pokrovitelji nedjela jer nije moguće da država koja ima sve institucije može prešućivati ratni zločin', rekla je Slišković za tportal.
Kaže da je prošle godine u rujnu s jednom od žrtava tražila prijem kod predsjednika Ive Josipovića. Iz Ureda predsjednika bile su upućene na Državno odvjetništvo. Ta je žena opet dala iskaz i otada se opet ništa nije dogodilo.
Upozorava da u Hrvatskoj ne postoji kategorija silovanja kao ratnog zločina, zbog čega žrtve ne mogu dobiti nikakav status ni materijalnu zadovoljštinu. Velik dio silovanih žena stoga nije spreman govoriti o onome što su proživjele. Zašto i bi, kaže Slišković, kada počinitelji ionako neće biti kažnjeni, ne mogu ostvariti status, a uostalom, dodaje, o silovanju je ženama teško govoriti i ponovno se prisjećati svega. Registar silovanih za vrijeme agresije na Hrvatsku stoga ne postoji, za razliku od susjedne BiH, gdje se o tom problemu ne šuti.
'Neće se valjda počinitelji sami prijaviti policiji?!
'Imamo činjenicu da se ratni zločin dogodio, imamo žrtve, imamo počinitelje, ali nemamo državne institucije koje bi to pokrenule. Pa neće se počinitelji valjda sami prijavljivati', ogorčena je Slišković.
'O stradanju sam dala iskaz u Državnom odvjetništvu u Vukovaru i Društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora, krim-policajcima koji su me došli saslušati u stanu. Jednom sam pozvana kao svjedok na suđenje Peri Krntiću koji je tijekom procesa umro. Nakon toga nikada me nitko nije pozvao. Nisam ostvarila nikakvu odštetu za stradanje i izvršeni ratni zločin i nemam invalidninu', stoji u svjedočanstvu broj pet.
Svakodnevna višestruka silovanja (u jednoj noći žrtvu su silovala petorica u 'Kasarni JNA' u Vukovaru) opisana su u svjedočanstvu broj četiri. Iskaz o silovanjima žrtva je dala policiji u prognaničkim barakama u Španskom u Zagrebu, no, kao u većini slučajeva, nije pokrenut sudski proces protiv počinitelja.
Iskaz, koji je u knjizi 'Sunčica' pod rednim brojem devet, pokazuje svu brutalnost počinitelja silovanja. Ovog puta sve se odvija u srpskom logoru u Sremskoj Mitrovici. 'Prvo silovanje dogodilo se tijekom noći, kada su zatvorski čuvari pustili u moju prostoriju četiri zatvorenika osuđena za razna kaznena djela. Ta su se silovanja odvijala svaku noć', priča žrtva. U logoru je provela devet mjeseci i zatrudnjela te je u šestom mjesecu trudnoće rodila na podu ćelije. 'Silovali su me cijelo vrijeme trudnoće… Sjećam se da su čuvari ušli i pokupili nedonošče. '
Za logore na teritoriju Srbije zasada nitko nije odgovarao. Podignuta je optužnica samo protiv general majora bivše JNA Aleksandra Vasiljevića i potpukovnika Miroslava Živanovića. Udruga pravnika Vukovar 1991. na čelu sa Zoranom Šangutom godinama pokušava postaviti barem spomen-ploču na mjestu nekadašnjeg logora Stajićevo, no srpska policija zabranila je to.
'Za državu nije normalno da gradi bilo kakve odnose s drugom državom kada su ljudi odvođeni u logore, mučeni i silovani i o tome se ne govori. Kakvu mi poruku time šaljemo?', pita se Slišković.
Jednostrano bavljenje ljudskim pravima
Iako u Hrvatskoj postoji niz udruga i nevladinih organizacija koje se bave ljudskim pravima, poput Hrvatskog helsinškog odbora ili pak Documente, čija je svrha 'suočiti se s prošlošću', popisati ratne žrtve, ali i pratiti suđenja za ratne zločine i biti korektiv pravosudnim institucijama, o silovanim ženama u Domovinskom ratu šute.
'Civilne udruge to očito ne zanima. Prešutjeti, preskočiti ili ne baviti se time nije autentično bavljenje ljudskim pravima. Ako su oni u svom radu dokumentirali svaki zločin u Oluji i sve zločine počinjene s hrvatske strane, zašto se ne bave i ovim žrtvama? Jednostrano bavljenje ljudskim pravima je politikanstvo', poručila je Slišković i dodala da se u Hrvatskoj civilno društvo nije razvilo u demokratskom pravcu, već političkom.
Kaže da je u travnju iskaze silovanih poslala Hrvatskom helsinškom odboru, no da su dosada šutjeli. Tek nedavno su pokazali inicijativu za sastankom. Predstavnici civilnih udruga pozvani su i na večerašnje predstavljanje knjige 'Sunčica' u Novinarskom domu u Zagrebu.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, potvrdio nam je da su dobili iskaze u travnju. Zašto dosada nije reagirao, ne odgovara, no kaže da će do sastanka doći čim usklade termin s Marijom Slišković. Dodao je da je HHO u stalnom kontaktu sa srbijanskim Tužiteljstvom za ratne zločine te da prate tamošnje procese.
Pozivnice su poslane i državnom vrhu. Hoće li se premijerka ili predsjednik pojaviti, Slišković ne zna. No kaže da bi se oni morali baviti tim problemom. 'Znam da se sada bave krađom materijalnih stvari, no ovdje se ukralo dostojanstvo čovjeku, a to se, za razliku od materijalnog, ne može nadoknaditi', poručila je.
Epilog: Ipak nema sretnog završetka
Sunčica s početka teksta vratila se s majkom u Vukovar 2005. godine. Dio počinitelja tog zločina osuđen je na zatvorsku kaznu od 14 godina koja im je u ponovljenom postupku dvostruko smanjena. No prijatelji osuđenih u Vukovaru su počeli prijetiti, ovog puta Sunčici. Poručuju da će je stići majčina sudbina. Zbog prijetnji napuštaju Vukovar. Još jednom…
'Na ove prijetnje nije reagirala nijedna institucija. Očito država štiti silovatelje, a ne žrtve. Time im šalju poruku da to mogu ponoviti', zaključuje Slišković. Posavinu, Banja Luku da ne spominjem. mrš u tri pizde materine, stoko četnička.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:20 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10098 Lokacija: since 1878
|
|
Realno, Srbi jesu najveći gubitnici ratova devedesetih. Ali i prije toga (Tito ih je sjebao za vjeke vjekova). A s obzirom na gore navedeno izrazito je tragično i njihovo stradanje u balkanskim i svjetskim ratovima.
Ali početkom devedesetih nisu imali izbora osim da razvale Jugoslaviju i krenu u rat. Jednostavno, status quo im nije odgovarao zbog demografskih tendencija i morali su nešto poduzeti da spasu šta se spasiti da.
I sve je išlo dobro po njih do 93-će i OS plana. Tada ih megalomanstvo skupo košta. Naime, Bošnjaci su već pristali na podjelu zemlje na 3 dijela (u hotelu Holiday Inn) samo su tražili nešto više teritorija (nuđeno im 33,3%). Da su Srbi tada dali Bošnjacima recimo još 3% teritorije BiH ovi bi pristali na plan i Srbi bi dobili 46% u trajno vlasništvo (jer nezaboravimo po OS planu imali bi pravo da se odcjepe nakon par godina). Ovako je ovih 49% koje danas kontrolišu ipak samo entitet/administrativna jedinica bez mogućnosti odcjepljenja.
Megalomanstvo ih je koštalo i za Kosovo jer i tamo im je nuđeno da dobiju sjever Kosova a da puste ostatak da se odcjepi. Nisu htjeli i sada su ostali bez ičega. Jebiga, izabrali su pogrešnu stranu (protiv zapada) i to se skupo plaća.
Za utjehu imaju Vojvodinu i pola sandžaka ali malo je to kada se uzme u obzir kakav su potencijal imali.
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:32 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ovako je ovih 49% koje danas kontrolišu ipak samo entitet/administrativna jedinica bez mogućnosti odcjepljenja.
Entitet u kome ima rezidentnih svega 80.000 Muslimana i 9000 Hrvata, uglavnom staraca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:39 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ovako je ovih 49% koje danas kontrolišu ipak samo entitet/administrativna jedinica bez mogućnosti odcjepljenja.
Entitet u kome ima rezidentnih svega 80.000 Muslimana i 9000 Hrvata, uglavnom staraca. Kao i vaših. 23,86% u RS su stariji od 60 god. 18,66% u Fed.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:42 |
|
|
novem je napisao/la: Vujadin je napisao/la:
Entitet u kome ima rezidentnih svega 80.000 Muslimana i 9000 Hrvata, uglavnom staraca.
Kao i vaših. 23,86% u RS su stariji od 60 god. 18,66% u Fed. Bice srpsko ili prazno. Trece opcije (da bude nesrpsko) nema. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:43 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: chubura je napisao/la: Samo,projekat velike Srbije je laz.Srbi su napadnuti u Hrvatkoj i BiH.nisu prvi počeli, a siroti.  1990 u ljeto vozimo se u Donji Miholjac na mladu misu. zaobilaznim putem jer su ugroženi jadni Srbeki blokirali ceste balvanima. 1991 početkom rujna od Slavonskog Broda do Zagreba vozimo se sedam sati okolo naokolo, uz par zaustavljanja i bježanja u zaklon jer jadni ugroženi Srbeki blokiraju autocestu i bombardiraju Hrvatsku. srce mi se cepa od vašeg nepočinjanja i ugroženosti. :bljuv Vukovar:  Škabrnja:  Voćin:  masovna silovanja: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... odina.htmlCitat: Najmlađa žrtva silovanja imala je šest, najstarija 80 godina
'Tamo su već bila trojica. Jedan od njih određivao je koji će redoslijed biti. Tu noć na Olajnici silovala su me šestorica… mučili su me na sve načine… U istom prostoru bila je moja šestogodišnja sestra i osmomjesečna kćerka koja je jako plakala. Na to je jedan iznerviran na nju bacio vojničku jaknu da je ušutka. Nisam mogla ništa učiniti, mislila sam da su je ugušili…' Ovo je dramatičan iskaz jedne od mnogih žena koje su silovali pripadnici agresorske vojske i paravojnih formacija 1991. godine u Vukovaru. Iako je osmomjesečna Sunčica preživjela taj horor, nju, njezinu majku te ostale silovane žene, ali i muškarce, ušutkali su nakon rata. Zločinci nisu kažnjeni, žrtve ne samo da nisu obeštećene i da nemaju nikakav status, već su i dalje izložene prijetnjama svojih silovatelja
Koliko je žena silovano u Domovinskom ratu, nitko točno ne zna. No neke od njih, uglavnom s vukovarskog područja, skupile su snagu nakon gotovo 20 godina i ispričale javnosti svoje priče. Knjiga 'Sunčica', nazvana po osmomjesečnoj bebi, sadrži simboličnih 14 svjedočanstava žena i jednog muškarca o ratnom zločinu o kojem nitko ne progovara: silovanju.
Ovo nije prvi put da su nekome posvjedočile o stravičnoj torturi kroz koju su prošle. Većina njih dala je iskaze odmah nakon izlaska iz logora te okupiranih područja. U prognaničkim barakama po Zagrebu ili pak u hotelima na obali, u kojima su prognanici bili smješteni, davale su iskaze pravosudnim institucijama, prekapajući po najgorim traumama.
No njihovi su iskazi ostali u nečijim ladicama. Iako ih je većina zapamtila imena svojih mučitelja, od kojih su mnogi bili njihovi prijeratni poznanici ili susjedi, procesi uopće nisu pokrenuti. Što je još gore, o njihovim se patnjama ne govori, o njima nitko ne priča, broj silovanih nije poznat, jer žrtve silovanja u sustavu uopće ne postoje iako je najmlađa žrtva imala samo šest godina, a najstarija 80!
Prekinuta šutnja
I dok mnoge od žrtava dvadeset godina poslije u Vukovaru susreću svoje mučitelje, zajedno s Marijom Slišković, predsjednicom udruge Žene u Domovinskom ratu, i Društvom logoraša srpskih koncentracijskih logora odlučile su prekinuti šutnju.
'One su u prognaništvu dale iskaze, ali nitko nije pokrenuo procesuiranje. Državne institucije su to prekrile i stavile u ladice. Oni su time postali pokrovitelji nedjela jer nije moguće da država koja ima sve institucije može prešućivati ratni zločin', rekla je Slišković za tportal.
Kaže da je prošle godine u rujnu s jednom od žrtava tražila prijem kod predsjednika Ive Josipovića. Iz Ureda predsjednika bile su upućene na Državno odvjetništvo. Ta je žena opet dala iskaz i otada se opet ništa nije dogodilo.
Upozorava da u Hrvatskoj ne postoji kategorija silovanja kao ratnog zločina, zbog čega žrtve ne mogu dobiti nikakav status ni materijalnu zadovoljštinu. Velik dio silovanih žena stoga nije spreman govoriti o onome što su proživjele. Zašto i bi, kaže Slišković, kada počinitelji ionako neće biti kažnjeni, ne mogu ostvariti status, a uostalom, dodaje, o silovanju je ženama teško govoriti i ponovno se prisjećati svega. Registar silovanih za vrijeme agresije na Hrvatsku stoga ne postoji, za razliku od susjedne BiH, gdje se o tom problemu ne šuti.
'Neće se valjda počinitelji sami prijaviti policiji?!
'Imamo činjenicu da se ratni zločin dogodio, imamo žrtve, imamo počinitelje, ali nemamo državne institucije koje bi to pokrenule. Pa neće se počinitelji valjda sami prijavljivati', ogorčena je Slišković.
'O stradanju sam dala iskaz u Državnom odvjetništvu u Vukovaru i Društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora, krim-policajcima koji su me došli saslušati u stanu. Jednom sam pozvana kao svjedok na suđenje Peri Krntiću koji je tijekom procesa umro. Nakon toga nikada me nitko nije pozvao. Nisam ostvarila nikakvu odštetu za stradanje i izvršeni ratni zločin i nemam invalidninu', stoji u svjedočanstvu broj pet.
Svakodnevna višestruka silovanja (u jednoj noći žrtvu su silovala petorica u 'Kasarni JNA' u Vukovaru) opisana su u svjedočanstvu broj četiri. Iskaz o silovanjima žrtva je dala policiji u prognaničkim barakama u Španskom u Zagrebu, no, kao u većini slučajeva, nije pokrenut sudski proces protiv počinitelja.
Iskaz, koji je u knjizi 'Sunčica' pod rednim brojem devet, pokazuje svu brutalnost počinitelja silovanja. Ovog puta sve se odvija u srpskom logoru u Sremskoj Mitrovici. 'Prvo silovanje dogodilo se tijekom noći, kada su zatvorski čuvari pustili u moju prostoriju četiri zatvorenika osuđena za razna kaznena djela. Ta su se silovanja odvijala svaku noć', priča žrtva. U logoru je provela devet mjeseci i zatrudnjela te je u šestom mjesecu trudnoće rodila na podu ćelije. 'Silovali su me cijelo vrijeme trudnoće… Sjećam se da su čuvari ušli i pokupili nedonošče. '
Za logore na teritoriju Srbije zasada nitko nije odgovarao. Podignuta je optužnica samo protiv general majora bivše JNA Aleksandra Vasiljevića i potpukovnika Miroslava Živanovića. Udruga pravnika Vukovar 1991. na čelu sa Zoranom Šangutom godinama pokušava postaviti barem spomen-ploču na mjestu nekadašnjeg logora Stajićevo, no srpska policija zabranila je to.
'Za državu nije normalno da gradi bilo kakve odnose s drugom državom kada su ljudi odvođeni u logore, mučeni i silovani i o tome se ne govori. Kakvu mi poruku time šaljemo?', pita se Slišković.
Jednostrano bavljenje ljudskim pravima
Iako u Hrvatskoj postoji niz udruga i nevladinih organizacija koje se bave ljudskim pravima, poput Hrvatskog helsinškog odbora ili pak Documente, čija je svrha 'suočiti se s prošlošću', popisati ratne žrtve, ali i pratiti suđenja za ratne zločine i biti korektiv pravosudnim institucijama, o silovanim ženama u Domovinskom ratu šute.
'Civilne udruge to očito ne zanima. Prešutjeti, preskočiti ili ne baviti se time nije autentično bavljenje ljudskim pravima. Ako su oni u svom radu dokumentirali svaki zločin u Oluji i sve zločine počinjene s hrvatske strane, zašto se ne bave i ovim žrtvama? Jednostrano bavljenje ljudskim pravima je politikanstvo', poručila je Slišković i dodala da se u Hrvatskoj civilno društvo nije razvilo u demokratskom pravcu, već političkom.
Kaže da je u travnju iskaze silovanih poslala Hrvatskom helsinškom odboru, no da su dosada šutjeli. Tek nedavno su pokazali inicijativu za sastankom. Predstavnici civilnih udruga pozvani su i na večerašnje predstavljanje knjige 'Sunčica' u Novinarskom domu u Zagrebu.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, potvrdio nam je da su dobili iskaze u travnju. Zašto dosada nije reagirao, ne odgovara, no kaže da će do sastanka doći čim usklade termin s Marijom Slišković. Dodao je da je HHO u stalnom kontaktu sa srbijanskim Tužiteljstvom za ratne zločine te da prate tamošnje procese.
Pozivnice su poslane i državnom vrhu. Hoće li se premijerka ili predsjednik pojaviti, Slišković ne zna. No kaže da bi se oni morali baviti tim problemom. 'Znam da se sada bave krađom materijalnih stvari, no ovdje se ukralo dostojanstvo čovjeku, a to se, za razliku od materijalnog, ne može nadoknaditi', poručila je.
Epilog: Ipak nema sretnog završetka
Sunčica s početka teksta vratila se s majkom u Vukovar 2005. godine. Dio počinitelja tog zločina osuđen je na zatvorsku kaznu od 14 godina koja im je u ponovljenom postupku dvostruko smanjena. No prijatelji osuđenih u Vukovaru su počeli prijetiti, ovog puta Sunčici. Poručuju da će je stići majčina sudbina. Zbog prijetnji napuštaju Vukovar. Još jednom…
'Na ove prijetnje nije reagirala nijedna institucija. Očito država štiti silovatelje, a ne žrtve. Time im šalju poruku da to mogu ponoviti', zaključuje Slišković. Posavinu, Banja Luku da ne spominjem. mrš u tri pizde materine, stoko četnička. istina boli a?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:46 |
|
|
chubura je napisao/la: boli istina,a?
za razliku od vas monstruma zločinaca, ja imam suosjećanja za žrtve. jer sam čovjek.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:55 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: chubura je napisao/la: boli istina,a?
za razliku od vas monstruma zločinaca, ja imam suosjećanja za žrtve. jer sam čovjek. ti si za nas monstrum na kub.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Korda
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 20:58 |
|
|
novem je napisao/la: Popisi iz HR, BiH i Kosova kažu da je na tim područjima Srba u odnosu na zadnji popis manje za:
-Hrvatska: 395 tisuća -Federacija BiH: 404 tisuće -Kosovo: 169 tisuća
968 tisuća.
Popis na Kosovu je bojkotovala većina Srba sa Kosmeta, pa je samo manji dio popisan. Tako da ti brojka ide dole za oko 100.000. I kakve uopšte to ima veze sa ''Velikom Srbijom''. Stanovništvo se gubi i zbog emigracije, priraštaja... Bugarska je izgubila dva miliona stanvnika u tom periodu? Koji projekat je njih unazadio? novem je napisao/la: Jeli sve to vrijedilo?
Jeste, jer ne moramo ZGadrijelu gledati u Srpskoj. novem je napisao/la: Kao i vaših.
23,86% u RS su stariji od 60 god. 18,66% u Fed.
LoL. Niđe veze. Koliko je u Hrvatskoj starijih od 60 god? ... PS Previše si nešto opterećen Srbima. Svoj ti pos'o gledaj. Bolje ti je da razmišljaš o demografskim tendencijama u centralnoj Bosni nego što praviš neke imbecilne ''analize''.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 21:09 |
|
|
Korda je napisao/la: novem je napisao/la: Kao i vaših.
LoL. Niđe veze. Koliko je u Hrvatskoj starijih od 60 god? 24,07% stariji od 60. godina, po rezultatima popisa 2011. Citat: U Hrvatskoj ima 4.284.889 stanovnika, objavio je Državni zavod za statistiku.
Starosna struktura stanovništva: 0-4 godine – 212.709; 5-9 godina – 204.317; 10-14 godina – 235.402; 15-19 godina – 244.177; 20-24 godine – 261.658; 25-29 godina – 289.066; 30-34 godine – 294.619; 35-39 godina – 284.754; 40-44 godine – 286.933; 45-49 godina – 307.561; 50-54 godine – 320.502; 55-59 godina – 311.818; 60-64 godine – 272.740; 65-69 godina – 202.002; 70-74 godine – 212.401; 75-79 godina – 175.526; 80-84 godine – 108.104; 85-89 godina – 47.641; 90-94 godine – 10.758; 95 i više godina – 2.201. http://net.hr/danas/hrvatska/rezultati- ... hrvatskoj/Danas nakon stampeda mladih u Njemacku i Irsku je procenat jos veci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 21:10 |
|
|
chubura je napisao/la: ZGabriel je napisao/la:
za razliku od vas monstruma zločinaca, ja imam suosjećanja za žrtve. jer sam čovjek.
ti si za nas monstrum na kub. suosjećam. nisam nikoga ni ubila ni silovala ni protjerala.  Korda je napisao/la: novem je napisao/la: Jeli sve to vrijedilo?
Jeste, jer ne moramo ZGadrijelu gledati u Srpskoj. džabe ste krečili, tj. masakrirali, silovali i spaljivali. ZGabriel u "Srpskoj" - čitaj Genocidnoj:
| Privitak/ci: |

Modriča.jpg [ 62.47 KiB | Pogledano 2687 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 21:11 |
|
|
KiM je napisao/la: Vrijedi, da nisu vase roblje . Od 580 tisuca Srba , doveli smo preko 400 tisuca (ne samo Bljesom i Olujom, vec i dragovoljno jos pre rata, zbog psihoze). Nama PLUS, jer bi bili za 50 godina POKATOLICENI i veci mrzitelji Srba od purgera tipa Ceha. Nesto kao Junuz, puntar, tuki i ini... Sto su ostali stari pomret ce, koriseci zdravstveno socijalnu skrb RH i time devastirati proracun RH, a ne Srbije. Mladji po enklavama su manje za mjesanje i medjuetnicke multi kulti druzbe brakovne, jer uvek manjina se pretopi u vecinu. Vojvodina je bila oko malo vise od polovice, sa 500 tisuca Madjara. RS 49% UKLJIZENIH, u BiH, nije bilo do tada NIKADA. Po čemu ja vas mrzim? Ovi po enklavama će ili iseliti (jer su sela neperspektivna) ili će im se doseliti nova većina (ukoliko sela postanu perspektivna). @vUjo, je tvornica glinice Obrovac je primjerak "namjerne" nerazvijenosti  Ne postoje srpski krajevi u RH. Imao si planinska sela i to je bilo to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 21:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Muslimani vidjeli da su Srbi spusili u ekspanzionistickim projektima, pa i oni digli nogu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 21:52 |
|
|
Korda je napisao/la: novem je napisao/la: Popisi iz HR, BiH i Kosova kažu da je na tim područjima Srba u odnosu na zadnji popis manje za:
-Hrvatska: 395 tisuća -Federacija BiH: 404 tisuće -Kosovo: 169 tisuća
968 tisuća.
Popis na Kosovu je bojkotovala većina Srba sa Kosmeta, pa je samo manji dio popisan. Tako da ti brojka ide dole za oko 100.000. I kakve uopšte to ima veze sa ''Velikom Srbijom''. Stanovništvo se gubi i zbog emigracije, priraštaja... Bugarska je izgubila dva miliona stanvnika u tom periodu? Koji projekat je njih unazadio? novem je napisao/la: Jeli sve to vrijedilo?
Jeste, jer ne moramo ZGadrijelu gledati u Srpskoj. novem je napisao/la: Kao i vaših.
LoL. Niđe veze. Koliko je u Hrvatskoj starijih od 60 god? ... PS Previše si nešto opterećen Srbima. Svoj ti pos'o gledaj. Bolje ti je da razmišljaš o demografskim tendencijama u centralnoj Bosni nego što praviš neke imbecilne ''analize''. To s Kosovom, vas nema kažu Albatrosi, to što ste bojkotirali, vaš problem. Čuj imbecilne analize.  Ne moraš se bolan ti ni javljati, ako već nemaš ništa pametno reći. Vidiš, bolje bi ti bilo da si šutio.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 21:55 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: chubura je napisao/la: ti si za nas monstrum na kub.
suosjećam. nisam nikoga ni ubila ni silovala ni protjerala.  Korda je napisao/la:
Jeste, jer ne moramo ZGadrijelu gledati u Srpskoj.
džabe ste krečili, tj. masakrirali, silovali i spaljivali. ZGabriel u "Srpskoj" - čitaj Genocidnoj: samo navijala?ti saosećaš,mrznja ti u svakoj rečenici,eto meni psuješ majku četničku,mogao sam i ja tebi ustašku,ali neću.Mrznja ne ubija onog koji se mrzi,već onoga koji mrzi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 22:02 |
|
|
Vujadin je napisao/la: novem je napisao/la:
Kao i vaših.
Bice srpsko ili prazno. Trece opcije (da bude nesrpsko) nema.  Eno u HR ova treća opcija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 22:08 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Muslimani vidjeli da su Srbi spusili u ekspanzionistickim projektima, pa i oni digli nogu. Žele postat Turci, pa žicaju karte za Anatoliju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chat nick
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 22:17 |
|
|
|
Kad Hrvati otvore temu na svom forumu da provociraju Srbe.Onda imamo ovo ovde. Meni lično i svakom prosečnom Srbinu je ispod časti spuštati se na vaš nivo. Mogao bih satima da vam nabrajam svu vašu bedu ali mi to niti prija niti imam kome nabrajati. Društvance.Sve ono što vi mislite da mi ne vidimo,vidimo odlično.I ono o čemu se ne priča ovde to ne znači da mi o tome ne znamo.Realno niste čak ni za podjebavanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 22:30 |
|
|
chubura je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: suosjećam. nisam nikoga ni ubila ni silovala ni protjerala.  džabe ste krečili, tj. masakrirali, silovali i spaljivali. ZGabriel u "Srpskoj" - čitaj Genocidnoj: samo navijala?ti saosećaš,mrznja ti u svakoj rečenici,eto meni psuješ majku četničku,mogao sam i ja tebi ustašku,ali neću.Mrznja ne ubija onog koji se mrzi,već onoga koji mrzi  ma naravno.  moju obitelj su ganjali četnici, moja obitelj je protjerana, moja kuća je srušena. progonitelji su dobri, ja mrzim.  chat nick je napisao/la: Kad Hrvati otvore temu na svom forumu da provociraju Srbe.Onda imamo ovo ovde. Meni lično i svakom prosečnom Srbinu je ispod časti spuštati se na vaš nivo. Mogao bih satima da vam nabrajam svu vašu bedu ali mi to niti prija niti imam kome nabrajati. Društvance.Sve ono što vi mislite da mi ne vidimo,vidimo odlično.I ono o čemu se ne priča ovde to ne znači da mi o tome ne znamo.Realno niste čak ni za podjebavanje.  dabome 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 22:33 |
|
|
chat nick je napisao/la: Kad Hrvati otvore temu na svom forumu da provociraju Srbe.Onda imamo ovo ovde. Meni lično i svakom prosečnom Srbinu je ispod časti spuštati se na vaš nivo. Mogao bih satima da vam nabrajam svu vašu bedu ali mi to niti prija niti imam kome nabrajati. Društvance.Sve ono što vi mislite da mi ne vidimo,vidimo odlično.I ono o čemu se ne priča ovde to ne znači da mi o tome ne znamo.Realno niste čak ni za podjebavanje. chat nick, ma kakvi... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Korda
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 23:00 |
|
|
novem je napisao/la: To s Kosovom, vas nema kažu Albatrosi, to što ste bojkotirali, vaš problem. Čuj imbecilne analize.  Ne moraš se bolan ti ni javljati, ako već nemaš ništa pametno reći. Vidiš, bolje bi ti bilo da si šutio. Glupsone, bojkotovali su i Albanci popis u Srbiji. Onda možemo reći i da je njihov broj spao sa 78.000 na 5.000. Pad od 72.000. Eto. Računica ti je go qrac i zbog toga što računaš pad Srba u Federaciji, a ne računaš rast u Srpskoj. Fino si primijetio da je porastao broj Srba u RS. U BL ih je šezdeset hiljada više. Onda isključivo možeš računati pad na nivou BiH, a ne na nivou Federacije, jer značajan dio tih Srba je ostao u BiH. U RS i DB živi 130.000 Srba više nego 1991. Ako hoćeš rezultate projekta Velike Srbije, moraš i to uzeti u obzir. Računica ima pluseve i minuse, dobitke i gubtike. Znači 968.000 -100.000 - 130.000 = 738.000 ... E, sad... druga strana ove medalje. Pošto se vi ovdje otvoreno hvalite etničkim čišćenjem Srba i to još posprdno nazivate propašću nekakvog srpskog projekta - da se malo i ja pohvalim našim ''rezultatima''. Pa, jbmu mater, nismo ni mi Srbi toliko tunjavi likovi. Znamo i mi kvalitetno da odradimo takve poslove. Elem... ako uzmemo u obzir stavri kao bojkot popisa od strane Albanaca u Srbiji, anuliramo muslimansku/hrvatsku mutljavinu na Popisu 2013 u RS, dobijamo ovakve rezultate: - Iz RS je otišlo skoro pola miliona Bošnjaka i Hrvata. - U Srbiji živi negdje 85-90 hiljada Hrvata, Albanaca i Bošnjaka manje nego 1991. Suma sumarum: Iz RS i Srbije uklonjeno gotovo 600.000 Bošnjaka, Hrvata i Albanaca. Not bad, huh? Kao što rekoh, hvalite se na ciničan način protjerivanjem Srba, pa da se malo i ja pohvalim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 23:01 |
|
|
novem je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Bice srpsko ili prazno. Trece opcije (da bude nesrpsko) nema.  Eno u HR ova treća opcija. Međutim, stanje s brojem katolika u dijelu Bosne i Hercegovine u entitetu RS može se nazvati katastrofalnim. Naime, na tom dijelu, koji obuhvaća 49 posto teritorija BiH, prema crkvenim statistikama od 31. prosinca 2014. živjelo je samo 9.355 katolika što znači da je na području RS nedostaje 93,87 posto od predratnog broja katolika. Budući da je veći dio od 9.355 katolika u starijoj dobi, može se konstatirati da prijeti potpuni nestanak katolika u toj polovini BiH http://slobodnadalmacija.hr/novosti/bih ... vet-tisuca
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 23:02 |
|
|
Betandwin je napisao/la: Forumski Srbi dokazano najvece budaletine...sve popusili,lijepo im covjek objasnio u uvodnom postu,ali jok, oni guslaju vrijedilo je haha  Čast izuzecima... Citat: Mazohizam je psihička poremećenost koja rezultira sklonosti osjećanja zadovoljstva prilikom izloženosti fizičkoj boli ili poniženju. Osoba sklona mazohizmu naziva se mazohist.
Pojam mazohizam je znanstveno prvi put 1886. godine upotrijebio njemački psihijatar i specijalist sudske medicine dr. Richard von Krafft-Ebing, prema austrijskom piscu Leopoldu von Sacheru-Masochu koji je u više djela opisao takve odnose prema ženama (npr. u noveli "Venus im Pelz", 1870. g.)
Mazohisti su za društvo manje opasni od sadista.
Medicina svrstava ovo oboljenje u parafilije, kategoriju srodnih duševnih poremećaja u grupi poremećaja spolne sklonosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 23:05 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Projekt Velike Srbije: 1 milijun raseljenih Srba. Vrijedilo? Postano: 14 srp 2016, 23:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Glupo po tim parametrima promatrati stvari. Onda su i Hrvati izgubili izlaskom iz YU. Izgubili narod zbog rata, izgubili narod u BiH, izgubili Hrvate u Srbiji i Crnoj Gori koji će svakako prestati biti Hrvati za koju generaciju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|