|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 112 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Alex
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 17 ožu 2010, 11:59 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
caporegime je napisao/la: Alex je napisao/la: Od tih 60 aviona, većina nije oborena, već je pogođena od strane PVOa. Pogođen avion, najčešće nije više operativan. Pogodak onda ima isto značenje kao i obaranje aviona. To je vojna logika. Niko nije nikada rekao da smo pobedili ceo svet, već da se protiv najmoćnijih zemalja sveta nije moglo. A tvoja realnost koju ti doživljavaš je, za mene, čist defetizam. Citat: Nezvanično su izgubili preko 60 avio pa kako znate onda da ih je 60? jeste li možda dvogledom brojali rupe na krilima i trupu dok ste ih zasipali trocjevcima na slijepo? mali zar ne vidiš da lupetaš na najjače? prvo prosereš da su izgubili 60 aviona. onda prosereš da ih nisu oborili nego da su ih oštetili a da to znači isto kao da su ih uništili.a jesu li ih oštetili ili su ih samo za jaja pomilovali ne znaš ni ti ni cijela tvoja država. ti ovdje pod svaku cijenu želiš ispričati svoju odnosno vašu priču koja u sebi ima logike kao što bi put od pariza do berlina imao logike ako ideš preko las vegasa. zasipaš forum sličicama kao da nemaš pametnijeg posla pokušavajući nas uvjeriti u neku srpsku odvažnost a ovdje ima gro ljudi koji su tvoju subraću natjeravali ko piliće u zadnjam ratu. prodaji te fore nekom drugom a korištenje foruma za liječenje svojih dječjih frustracija pokušaj smanjiti. koliko je tebi godina? jel te pubertet jebe i buđenje neke muškosti koju pokušavaš konzumirati autouvjeravanjem u srpsku veličinu? Nisam je sedeo za trocevcem, pa da znam sa koliko rupa je izbušen svaki pogođeni avion. Nemoj da postavljaš apsurdna pitanja. To su saznavale obaveštajne sluzbe, preko raznih insajdera u NATO strukturi. Lepo sam gore napisao šta znači pogođen ili oboren avion, svako sa 2 razreda osnovne škole moze to da pročita i razume. Pogođen avion se servisira dug period ili nikako. To je za nas jedino bilo bitno, jer taj avion neće više nikada poleteti u nekoj misiji. .... A ostala zapazanja u vezi mojih godina, puberteta, frustracija su ti jaka i značajna isto onoliko koliko i tvoji argumenti i postovi na ovoj temi. Na to se neću posebno osvrtati. Dzaba bracaš pršinu u oči i mutiš vodu, pokusavas da skrenes priču na tvoje stupidarije i apsurde.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 17 ožu 2010, 12:35 |
|
|
|
Pa ako su vam obavještajni podaci jaki kao oni koje je godinama poslije iznosio i kenjao veljko kadijević kako je na vukovaru "slomljana kičma" hrvatske vojske tako da su joj poražene najelitnije brigade......ne preostaje mi ništa drugo nego da kažem; samo vi vjerujte. blaženog li naroda, nije ni čudo što vidoviti milan nije mogao doći do zraka od stalne zvonjave telefona.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 17 ožu 2010, 13:47 |
|
|
|
Srušen je onaj nevidljivi i još jedan F16. To je pouzdano a sve ostalo je u sferi mašte i kako bi ja voleo da je bilo. Šta se ima oko toga raspravljat.
Alex ti si neki žešći mitomančina..taman da te tera uzme pod svoje, kod nje svi takvi kao ti na kraju završe. Ona dijeli disertacije iz te oblasti.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 12:06 |
|
|
Alex je napisao/la: 2 ofanzivne akcije JRV protiv NATO avijacije za vreme rata 1999-e. Napadi na aerodrome/heliodrome u bilizini Tuzle i Tirane. Obe misije su bile uspešne, naneta je maksimalna šteta NATO bazama na ova 2 aerodroma/heliodroma. Ovi gubici NATO-a nikada nije potvrdila NATO komanda i obe akcije su zataškane posle rata :
Oboren je i jedan F117a, to su kamere snimile pa su morali da priznaju gubitak:
pogledao sam ove filmiće,ima dosta netočnosti.Laički gledano,razumijem potrebu za oduškom srbijanske javnosti naspram NATO-a,i ja bih isto tako razmišljao. Napad na Tuzlu je u biti nemoguća misija,kao i ovaj na Tiranu koji se spominje-AWACS je non stop u zraku,pokriva preko 300.000 km2 sa visine od 9-10 km.Njima miš ne može promaknuti,sve registruje,čak i rakete ispaljene sa aviona npr.Tako da bi let do Tuzle ili Tirane bilo nemoguće sakriti,pogotovo što je i NATO imao online informacije o uzletanju ptice sa YU aerodroma,a kamoli borbenog aviona... Plus,NATO uvijek ima dežurne posade u zraku čiji je primarni cilj samo kontrola zračnog prostora,nikakva dejstva po zemaljskim ciljevima.Oni su i oborili 2 MIG-29,bila je dokumentarna emisija o tome kad je jedan pilot uspio preživjeti i doskočio je u BiH,preko Drine,negdje oko Loznice (Yu),čini mi se. I mene zanima kako su oborili stealth avion (nevidljiv za radar!) sa SAM radarski navođenim raketama,kako pokazuju na filmu?Nema veze sa tim.Najvjerovatnije je F117 uletio u "zavjesu" od PAT-ova,tzv. nasumični pogodak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 12:36 |
|
|
|
Imao sam priliku pričati sa čovjekom iz Beograda koji je došao nakon što je ženu i djete izvukao u Bosnu da ih zaštiti od američkog raketiranja i ondašnje psihoze. Tako je započeo priču da sam pomislio da su bili u neposrednoj opasnosti, blizu ciljeva koje su ameri tukli, ali ne, on kao sudionik rata kaže da su ih eksplozije vođenih raketa izbezumile, ogroman psihički pritisak i strah civila od velikih detonacija koje nije ni mogao zamisliti. Možda je malo pretjerao, ali ne puno.
Na trenutni bjeg iz Begiša se odlučio u trenutku kada je vidio svoje šokirano djete nakon praska i eksplozije dok su bili u sklonišu,...nakon par sati već je "deportirao" ženu i djete u "mirnu Bosnu". Reče, ništa mu nije drugo padalo na pamet nego da skloni djete, jer "zemlja drhti", plač, metež..., djete je imalo posljedica dugo nakon toga.
Moj dojam je da su Srbi u ovoj američkoj "vježbi" bili kao poljska konjica pred Hitlerovim tenkovima, sve ostalo je after-party priča poraženih.
Ovaj stealth na kojem je bila igranka, je pogodak ćorave kokoši, PZO-zavjese ili SAM svejedno, to je išlo na slijepo i na puku sreću kako god.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 13:19 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Alex je napisao/la: 2 ofanzivne akcije JRV protiv NATO avijacije za vreme rata 1999-e. Napadi na aerodrome/heliodrome u bilizini Tuzle i Tirane. Obe misije su bile uspešne, naneta je maksimalna šteta NATO bazama na ova 2 aerodroma/heliodroma. Ovi gubici NATO-a nikada nije potvrdila NATO komanda i obe akcije su zataškane posle rata :
Oboren je i jedan F117a, to su kamere snimile pa su morali da priznaju gubitak:
pogledao sam ove filmiće,ima dosta netočnosti.Laički gledano,razumijem potrebu za oduškom srbijanske javnosti naspram NATO-a,i ja bih isto tako razmišljao. Napad na Tuzlu je u biti nemoguća misija,kao i ovaj na Tiranu koji se spominje-AWACS je non stop u zraku,pokriva preko 300.000 km2 sa visine od 9-10 km.Njima miš ne može promaknuti,sve registruje,čak i rakete ispaljene sa aviona npr.Tako da bi let do Tuzle ili Tirane bilo nemoguće sakriti,pogotovo što je i NATO imao online informacije o uzletanju ptice sa YU aerodroma,a kamoli borbenog aviona... Plus,NATO uvijek ima dežurne posade u zraku čiji je primarni cilj samo kontrola zračnog prostora,nikakva dejstva po zemaljskim ciljevima.Oni su i oborili 2 MIG-29,bila je dokumentarna emisija o tome kad je jedan pilot uspio preživjeti i doskočio je u BiH,preko Drine,negdje oko Loznice (Yu),čini mi se. I mene zanima kako su oborili stealth avion (nevidljiv za radar!) sa SAM radarski navođenim raketama,kako pokazuju na filmu?Nema veze sa tim.Najvjerovatnije je F117 uletio u "zavjesu" od PAT-ova,tzv. nasumični pogodak. čitao sam da su ga oborili raketama. neki oficir mađar je navodno pratio danima rute, kada je koji napad, imao je vjerojatno i dodatne informacije..... malo ti mogu ovako reći ali kako sam čitao to je djelo pojedinca entuzijasta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 13:24 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Imao sam priliku pričati sa čovjekom iz Beograda koji je došao nakon što je ženu i djete izvukao u Bosnu da ih zaštiti od američkog raketiranja i ondašnje psihoze. Tako je započeo priču da sam pomislio da su bili u neposrednoj opasnosti, blizu ciljeva koje su ameri tukli, ali ne, on kao sudionik rata kaže da su ih eksplozije vođenih raketa izbezumile, ogroman psihički pritisak i strah civila od velikih detonacija koje nije ni mogao zamisliti. Možda je malo pretjerao, ali ne puno.
Na trenutni bjeg iz Begiša se odlučio u trenutku kada je vidio svoje šokirano djete nakon praska i eksplozije dok su bili u sklonišu,...nakon par sati već je "deportirao" ženu i djete u "mirnu Bosnu". Reče, ništa mu nije drugo padalo na pamet nego da skloni djete, jer "zemlja drhti", plač, metež..., djete je imalo posljedica dugo nakon toga.
Moj dojam je da su Srbi u ovoj američkoj "vježbi" bili kao poljska konjica pred Hitlerovim tenkovima, sve ostalo je after-party priča poraženih.Ovaj stealth na kojem je bila igranka, je pogodak ćorave kokoši, PZO-zavjese ili SAM svejedno, to je išlo na slijepo i na puku sreću kako god. nije samo dojam. ja se dobro sjećam kada je potpisano primirje i kada je dakle odlučeno da srpska vojska odlazi sa kosova, na tu večer kako se vidjelo u tv reportažama po sroskim gradovima je nastupio masovni tulum, rulja je pjevala, plesal po ulicama.... slavili pobjedu  ko kad smo imali prilike gledati kako je nakon svakog sukoba s amerikancima sadam husein slavio pobjedu. šalu na stranu, srbi su se usrali do kosti. šta bi samo da su umjesto pametnih bombi po njima padale granate i to s coiljem da pobiju civile kao u osijeku, vukovaru, zadru, mostaru, sarajevu..... kurčeviti u prednosti, plačljivi kad prednosti nema. ja sam mislio da će izvući neku pouku iz svega toga ali džaba....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 13:38 |
|
|
caporegime je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: pogledao sam ove filmiće,ima dosta netočnosti.Laički gledano,razumijem potrebu za oduškom srbijanske javnosti naspram NATO-a,i ja bih isto tako razmišljao.
Napad na Tuzlu je u biti nemoguća misija,kao i ovaj na Tiranu koji se spominje-AWACS je non stop u zraku,pokriva preko 300.000 km2 sa visine od 9-10 km.Njima miš ne može promaknuti,sve registruje,čak i rakete ispaljene sa aviona npr.Tako da bi let do Tuzle ili Tirane bilo nemoguće sakriti,pogotovo što je i NATO imao online informacije o uzletanju ptice sa YU aerodroma,a kamoli borbenog aviona...
Plus,NATO uvijek ima dežurne posade u zraku čiji je primarni cilj samo kontrola zračnog prostora,nikakva dejstva po zemaljskim ciljevima.Oni su i oborili 2 MIG-29,bila je dokumentarna emisija o tome kad je jedan pilot uspio preživjeti i doskočio je u BiH,preko Drine,negdje oko Loznice (Yu),čini mi se.
I mene zanima kako su oborili stealth avion (nevidljiv za radar!) sa SAM radarski navođenim raketama,kako pokazuju na filmu?Nema veze sa tim.Najvjerovatnije je F117 uletio u "zavjesu" od PAT-ova,tzv. nasumični pogodak.
čitao sam da su ga oborili raketama. neki oficir mađar je navodno pratio danima rute, kada je koji napad, imao je vjerojatno i dodatne informacije..... malo ti mogu ovako reći ali kako sam čitao to je djelo pojedinca entuzijasta. Moguće,SA-3 sa novim radarom i TV kamerom bi mogla,uz uvjete "dojave"... Ev'ga: Zoltan Dani (ratno ime pukovnik Gvozden Đukić) je bivši pukovnik protiv-avionske odbrane Vojske Jugoslavije koji je komandovao jedinicom (3. divizion 250. raketne PVO brigade) koja je tokom NATO agresije na Jugoslaviju, u noći 27. marta 1999. godine srušila avion F-117 Noćni jastreb u ataru sremskog sela Buđanovaca.
Tokom akcije NATO snaga na teritoriji SRJ 1999, jedinica Vojske Jugoslavije kojom je Dani tada komandovao uspela je da, uz pomoć zastarele sovjetske baterije S-125 Neva (NATO oznaka SA-3 Goa) raketa dugih 7 m i teških skoro 450 kg, obori američki borbeni avion F-117. Po Danijevim rečima, izvršena je mala modifikacija bojeve glave na raketama sa tehnologijom iz 1960ih godina, ali nikada nije objavljeno u čemu se modifikacija sastojala.
Prema Danijevoj izjavi, njegova jedinica je oborila i jedan F-16[1].
Pedesetogodišnji Zoltan Dani penzionisao se 1. septembra 2004. godine i trenutno (početak 2007) živi u rodnom Skorenovcu kod Kovina, najjužnijem mađarskom selu u Vojvodini. Vlasnik je pekarske radnje, a pokreće i brojne inicijative za razvoj seoskog turizma[1].
U izvršnoj produkciji niške nezavisne produkcije „Polka dot”, snimljen je dokumentarni film pod nazivom „21. sekund” režisera Željka Mirkovića.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 14:00 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: caporegime je napisao/la: čitao sam da su ga oborili raketama. neki oficir mađar je navodno pratio danima rute, kada je koji napad, imao je vjerojatno i dodatne informacije..... malo ti mogu ovako reći ali kako sam čitao to je djelo pojedinca entuzijasta.
Moguće,SA-3 sa novim radarom i TV kamerom bi mogla,uz uvjete "dojave"... Ev'ga: Zoltan Dani (ratno ime pukovnik Gvozden Đukić) je bivši pukovnik protiv-avionske odbrane Vojske Jugoslavije koji je komandovao jedinicom (3. divizion 250. raketne PVO brigade) koja je tokom NATO agresije na Jugoslaviju, u noći 27. marta 1999. godine srušila avion F-117 Noćni jastreb u ataru sremskog sela Buđanovaca.
Tokom akcije NATO snaga na teritoriji SRJ 1999, jedinica Vojske Jugoslavije kojom je Dani tada komandovao uspela je da, uz pomoć zastarele sovjetske baterije S-125 Neva (NATO oznaka SA-3 Goa) raketa dugih 7 m i teških skoro 450 kg, obori američki borbeni avion F-117. Po Danijevim rečima, izvršena je mala modifikacija bojeve glave na raketama sa tehnologijom iz 1960ih godina, ali nikada nije objavljeno u čemu se modifikacija sastojala.
Prema Danijevoj izjavi, njegova jedinica je oborila i jedan F-16[1].
Pedesetogodišnji Zoltan Dani penzionisao se 1. septembra 2004. godine i trenutno (početak 2007) živi u rodnom Skorenovcu kod Kovina, najjužnijem mađarskom selu u Vojvodini. Vlasnik je pekarske radnje, a pokreće i brojne inicijative za razvoj seoskog turizma[1].
U izvršnoj produkciji niške nezavisne produkcije „Polka dot”, snimljen je dokumentarni film pod nazivom „21. sekund” režisera Željka Mirkovića.Dokumentarac o Zoltanu Daniju, čoveku koji je zaslužan za obaranje f117a. Čovek je po imenu i prezimenu Mađar, ali se pokazao kao iskreni patriota i izvršavao je besprekorno svoju dužnost prema otadžbini:
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 14:11 |
|
|
|
eto. jesan li ja reko da je to neki mađar s raketom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 19 ožu 2010, 19:08 |
|
|
Sjetimo se Hrvatskog genrala junaka domovinskog rata u Hrvatskoj i Herceg bosni, koji hrabro pogine braneći Kosovo BERISHA BEKIM!!! Mnogo Albanaca je u najtežem Hrvatskom trenutku stalo uz naše borce u obranu Hrvatske, mnogi naši bojovnici su im se odužili istom mjerom braneći Kosovo od Servsko-četničke agresije. HV i UCK
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 20 ožu 2010, 14:09 |
|
|
caporegime je napisao/la: eto. jesan li ja reko da je to neki mađar s raketom. Nikad to nije potvrđeno.NATO bombarduje olupine tih tipova aviona zbog revers inženjeringa,ali ovaj nisu jer je bilo civila okolo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pucanj u noci
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 22 ožu 2010, 17:08 |
|
|
|
Da nam se oglavu neobije to ljubakanje sa sipcima kao i ono 92 sa zelenim pusti to kraju moj rodjo nema u dzigerici mesa kao ni u siptaru covjeka.Taj plan je poznat Albanija,Kosovo,Sandzak.Bosna pa tko da raskine savez bratski neka njiha" daleko...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 22 ožu 2010, 22:41 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 20:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
pucanj u noci je napisao/la: Da nam se oglavu neobije to ljubakanje sa sipcima kao i ono 92 sa zelenim pusti to kraju moj rodjo nema u dzigerici mesa kao ni u siptaru covjeka.Taj plan je poznat Albanija,Kosovo,Sandzak.Bosna pa tko da raskine savez bratski neka njiha" daleko... Kakvo ljubakanje, o cem ti pricas? A ovime da u Albancu nema covjeka dosta si rekao. O sebi, ne o njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 23 ožu 2010, 12:45 |
|
|
pucanj u noci je napisao/la: Da nam se oglavu neobije to ljubakanje sa sipcima kao i ono 92 sa zelenim pusti to kraju moj rodjo nema u dzigerici mesa kao ni u siptaru covjeka.Taj plan je poznat Albanija,Kosovo,Sandzak.Bosna pa tko da raskine savez bratski neka njiha" daleko... Kakvo ljubakanje? Što se Albanaca tiče jedini su narod koji uistinu nema nikakva ciljenja širenja prema nama Hrvatima. Također koliko njih je stalo u naše redove 91-95. nemožeš niti zamisliti. Dva Hrvatska generala su Albanci. A mi smo im uzvratili prijateljskom mjerom, tako da su mnogi naši dobrovoljci išli im pomoć braniti Kosvo od Serva krajem 90tih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 23 ožu 2010, 12:51 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: pucanj u noci je napisao/la: Da nam se oglavu neobije to ljubakanje sa sipcima kao i ono 92 sa zelenim pusti to kraju moj rodjo nema u dzigerici mesa kao ni u siptaru covjeka.Taj plan je poznat Albanija,Kosovo,Sandzak.Bosna pa tko da raskine savez bratski neka njiha" daleko... Kakvo ljubakanje? Što se Albanaca tiče jedini su narod koji uistinu nema nikakva ciljenja širenja prema nama Hrvatima. Također koliko njih je stalo u naše redove 91-95. nemožeš niti zamisliti. Dva Hrvatska generala su Albanci. A mi smo im uzvratili prijateljskom mjerom, tako da su mnogi naši dobrovoljci išli im pomoć braniti Kosvo od Serva krajem 90tih. Jel znaš ti, da su na Kosovu do pre 10 godina, postojala Hrvatska etnička sela, koja su se, pod pritiskom Albanaca, kompletno preselila u Hrvatsku?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 23 ožu 2010, 22:22 |
|
|
Alex je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Kakvo ljubakanje? Što se Albanaca tiče jedini su narod koji uistinu nema nikakva ciljenja širenja prema nama Hrvatima. Također koliko njih je stalo u naše redove 91-95. nemožeš niti zamisliti. Dva Hrvatska generala su Albanci. A mi smo im uzvratili prijateljskom mjerom, tako da su mnogi naši dobrovoljci išli im pomoć braniti Kosvo od Serva krajem 90tih.
Jel znaš ti, da su na Kosovu do pre 10 godina, postojala Hrvatska etnička sela, koja su se, pod pritiskom Albanaca, kompletno preselila u Hrvatsku? Jedno ste u pravu da su postojala Hrvatska sela(primjerice danas žive u Zagrebačkim istočnim kvartovima Janjevci-Hrvati iz Albanije) Ali nisu protjerani od Albanaca, već od naših starih ''komšija'' Serva. Da ste ikada upoznali ikog Janjevca znali biste to. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 25 ožu 2010, 20:17 |
|
|
|
BTW,ima li tko iz prve ruke da posvjedoči o tim vremenima?Juče sam pogledao Nebeska udica film,pa eto volio bih čuti ako tko ima iz tog perioda i mjesta dešavanja-bombardovanja?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 25 ožu 2010, 21:34 |
|
|
|
U Beogradu su se sirene za uzbunu oglašavale uveče, negde u vreme dnevnika. Bilo ih je i preko dana ali su bombardovali samo noću. Prvih nedelju dana nismo ni spavali ni jeli, samo smo buljili u ekran i telefonirali rođacima. Sin dobija težak napad astme i završava u bolnici. Iz nje izlazi dan pre nego što je pogođena. Nema cigareta, pušimo svakakvu krdžu kupljenu ispod tezge. Bronhitis za bronhitisom usled stresa i intenzivnog trovanja duvanom. Kad je mirno, idemo u grad, u snabdevanje. Čim se začuje sirena - bežimo u prvu zgradu. Noću spavamo kao da se ništa posebno ne dešava - čovek je stoka i ogugla na sve. Rođaci iz Sarajeva zovu da dođemo, ali ne idemo nigde jer smo svi bolesni. Noću grme avioni, detonacije se jako dobro čuju. Batajnica, Rakovica, Pančevo, Generalštab, Televizija, ujutru saznajemo šta je pogođeno. Eto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 25 ožu 2010, 21:48 |
|
|
totem je napisao/la: caporegime je napisao/la: itekako sam upoznat sa šipcima. puno bolje nego ti. nema boljih ljudi za napravit kombinaciju.
Pojma nemas. Nisam pricao o kombinacijama, nego da su ti susjedi, to je drugi pojam. I sto kazes, radije bi sa njih bio drug, nego sa srbima ili balijama.  100% Albanci su se itekako pokazali dobrovoljno služeći u hravtskoj vojsci. Nema razloga mrziti ljude koji su nas podupirali, a pogtovo ih uspoređivati sa barbarskim agresorima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 25 ožu 2010, 21:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: BTW,ima li tko iz prve ruke da posvjedoči o tim vremenima?Juče sam pogledao Nebeska udica film,pa eto volio bih čuti ako tko ima iz tog perioda i mjesta dešavanja-bombardovanja? Ja sam bio u Beogradu za to vreme. Najači utisak na mene su ostavile sirene za vazdušnu opasnost i snažne detonacije od kojih se ljuljaju zidovi. Lično sam na nebu video 2 zapaljena aviona kako padaju u pravcu Pančeva u sred dana oko 14h.Posle su na radiju javili da su oborena 2 NATO aviona. Dešavale su se restrikcije struje, na posao je išao ko mora, škole nisu radile, gužve u prevozu, nestašice benzina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 26 ožu 2010, 12:15 |
|
|
teranova je napisao/la: U Beogradu su se sirene za uzbunu oglašavale uveče, negde u vreme dnevnika. Bilo ih je i preko dana ali su bombardovali samo noću. Prvih nedelju dana nismo ni spavali ni jeli, samo smo buljili u ekran i telefonirali rođacima. Sin dobija težak napad astme i završava u bolnici. Iz nje izlazi dan pre nego što je pogođena. Nema cigareta, pušimo svakakvu krdžu kupljenu ispod tezge. Bronhitis za bronhitisom usled stresa i intenzivnog trovanja duvanom. Kad je mirno, idemo u grad, u snabdevanje. Čim se začuje sirena - bežimo u prvu zgradu. Noću spavamo kao da se ništa posebno ne dešava - čovek je stoka i ogugla na sve. Rođaci iz Sarajeva zovu da dođemo, ali ne idemo nigde jer smo svi bolesni. Noću grme avioni, detonacije se jako dobro čuju. Batajnica, Rakovica, Pančevo, Generalštab, Televizija, ujutru saznajemo šta je pogođeno. Eto. Nadam se da si se bar malo sjetila žena i djece iz vukovara, vinkovaca, osijeka....onih dana dok si kao šiparica pozdravljala oslobodioce što su na tenkovima išli oslobađati hrvatsku od hrvata. šteta što vas nisu još malo izgađali. i to na foru da fulaju cilj pa malo po dječjim igralištima i slično. vaši projektili po tim mjestima su doduše bili namjerni. šteta što je tako rano završilo. alex, šta si još vidio? izgleda da nisu samo bacali bombe nego i lsd. ne čini li ti se da bi vaša objektivna televizija od dva oborena aviona već napravila izvještaja ko da ih je u najmanju ruku desetak palo snimajući ostatke? možda si vidio kako vaši avioni lete počasni krug, za demoralizirani narod je najbolja vijest proglasiti ih neprijateljevima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 26 ožu 2010, 15:32 |
|
|
caporegime je napisao/la: teranova je napisao/la: U Beogradu su se sirene za uzbunu oglašavale uveče, negde u vreme dnevnika. Bilo ih je i preko dana ali su bombardovali samo noću. Prvih nedelju dana nismo ni spavali ni jeli, samo smo buljili u ekran i telefonirali rođacima. Sin dobija težak napad astme i završava u bolnici. Iz nje izlazi dan pre nego što je pogođena. Nema cigareta, pušimo svakakvu krdžu kupljenu ispod tezge. Bronhitis za bronhitisom usled stresa i intenzivnog trovanja duvanom. Kad je mirno, idemo u grad, u snabdevanje. Čim se začuje sirena - bežimo u prvu zgradu. Noću spavamo kao da se ništa posebno ne dešava - čovek je stoka i ogugla na sve. Rođaci iz Sarajeva zovu da dođemo, ali ne idemo nigde jer smo svi bolesni. Noću grme avioni, detonacije se jako dobro čuju. Batajnica, Rakovica, Pančevo, Generalštab, Televizija, ujutru saznajemo šta je pogođeno. Eto. Nadam se da si se bar malo sjetila žena i djece iz vukovara, vinkovaca, osijeka....onih dana dok si kao šiparica pozdravljala oslobodioce što su na tenkovima išli oslobađati hrvatsku od hrvata. šteta što vas nisu još malo izgađali. i to na foru da fulaju cilj pa malo po dječjim igralištima i slično. vaši projektili po tim mjestima su doduše bili namjerni. šteta što je tako rano završilo. alex, šta si još vidio? izgleda da nisu samo bacali bombe nego i lsd. ne čini li ti se da bi vaša objektivna televizija od dva oborena aviona već napravila izvještaja ko da ih je u najmanju ruku desetak palo snimajući ostatke? možda si vidio kako vaši avioni lete počasni krug, za demoralizirani narod je najbolja vijest proglasiti ih neprijateljevima. Sjećam se jako dobro DJEČIJE bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Nije ugodno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 27 ožu 2010, 11:22 |
|
|
Neznam zašto Srbija i Srbi jednostavno ne priznaju da su izgubili rat na Kosovu 1999. 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pucanj u noci
|
Naslov: Re: Rat na Kosovu(1998-1999), bombardovanje SR Jugoslavije(1999), sukobi na jugu Srbije(2001), rat u Mak Postano: 27 ožu 2010, 14:00 |
|
|
Unekima se slucajevima uopce neslazem sa izjavama da su Albanci veliki prijatelji Hrvatske,naprotiv to je laz.Ovo sada sto kula o Kosovu je zatisje pred buru,pisao sam ranije kakav je plan i jos kad im se Turci spoju kuku nama majko radjaj junake ponovno.Evo Sinja evo Krbavske bitke itd,ovo sto nama ide u susret jest rat vjera a nikako nacija pa tko nezna,gdje su bili obrambeni zidovi krscanske Europe sigurno nisu tamo gdje misle da jesu.Pa kad oce sipci nezavisnost zasto je i nama nedaju Herceg Bosnu,mi bi rado iz ove nama nametnute tvorevine.A RS svi bi se spojili sa Srbijom,vec je to odavna pocelo gdje su Hrvati orijentirani prema Njemackoj Austriji a Srbi Rusija itd a oni su sami dvije struje koje se kose a mi zrtveni janjci koji nabasavamo na njihove spletke ma jao se nama.Velika mrlja nas jeste ustasizam i cetnistvo,ma nikako da se toga operemo kad nebude toga nase Medjugorsko zvono moglo bi se i dalje cuti nego sto se cuje.Ipak nekima ovdje na forumu je draze izgleda cuti mujezina nego zvono sa manastira pa izvolite otidjite malo u Travnik gdje se i zadnji dah krscanstva gasi,  dali cese upaliti ikad vise????
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|