HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 sij 2025, 04:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Regija EX YU - nepovratno raslojavanje?
PostPostano: 20 srp 2013, 01:22 

doc je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:

Ovo ti nesto lupas, evo ja nigdi tvrdin da smo slicniji sa Estoncima ili Austrijancima, ali taj osjecaj da su susjedi ''nasi'', di to postoji jos? Ne postoji ni u BiH, a kamoli u RH. Niko tebi ne brani da simpatiziras i Srbiju i Crnu Goru, ali jebiga, nemoj sotonizirati one koji to gledaju distancirano i nisu euforicni.

Čak ne bi rekao da gledaju distancirano nego uopće ne gledaju.

Osim u nekim stvarima svako brine svoju brigu i baš ga briga što se preko događa. To što se neki zanimaju po forumima nije reprezentativno.

Pa to i velin, da bi ja doli zapita kojeg rodju sto veli o situaciji na Kosovu poceska bi se po glavi i pita jeli oni jos vode rat tamo. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 01:28 

Kao i obično, pričate o potpuno pogrešnim stvarima.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 01:32 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

A koji je onda dokaz regije?? To kaj se u ZG-u slušaju cajke?? Ja ništa drugo je vidim...

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 01:35 

Teško ćeš od Jaganjca izvuči objašnjenje onog što misli. On to obično tako, u natuknicama...

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 01:35 

volvoks je napisao/la:
A koji je onda dokaz regije?? To kaj se u ZG-u slušaju cajke?? Ja ništa drugo je vidim...

Pa dobro. Ako ti kao sveprisutni centar univerzuma i hrvatskog bića tako tvrdiš, šta mi ostaje nego da se složim. :kava

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 01:37 

volvoks je napisao/la:

A koji je onda dokaz regije?? To kaj se u ZG-u slušaju cajke?? Ja ništa drugo ne vidim...

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 01:37 

As I said. :kava

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 01:53 

Divlja svinja5 je napisao/la:
As I said. :kava

Da, ti si baš osoba koja treba o tome da govori. :zubati

Ček polako, pišem odgovor.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 02:14 

Ne znam zašto ja treba da dokazujem... Sama činjenica da se vi svi toliko grupno naprežete da poreknete, treba nešto da govori. :zubati

Uzmemo dva tipa, zovimo ih volvoks i divlje svinjče. Recimo da žive 20km od slovenačke granice. "Uh, pa šta mi imamo zajedničko sa onima tamo, znaš... Fuj, to. Uljudba, bre! Valcer". Al uzmimo nekoga iz Splita, Makarske ili Dubrovnika. Ako zanemarimo ovo klasično izdrkavanje oko hiljadugodišnjih veza sa Holandijom, Estonijom i Danskom, sa kim on ima više veze po raznim parametrima? Sa Crnom Gorom i BiHercegovinom ili sa gorepomenutom Slovenijom? Uzmimo potom nekoga iz Slavonskog Broda i Vinkovaca, ko njima prvi pada na pamet? Sa kim gotovo svakodnevno kontaktiraju, gde putuju da posete rodbinu, čije kanale hvataju, austrijske ili ne daj Bože ove balkansko-muslimanske? Ilok, Vukovar? Osijek, Baranja? Prosta geografija.

Pređimo na istoriju. Koliko stotina godina živite izmešani i sa kojim narodima? Ili ćemo odjednom sve to da zaboravimo, pa će po Hrvatskoj krenuti da se iskopavaju ostaci indijanskih naselja i drže naučni skupovi o teškom životu litvanskih radnika, kao o presudnom pitanju. Naravno, hrvatski istraživači će ići u neki arhiv 1200 km daleko da bi našli šta im treba za istoriju Hrvata, a neće posećivati Beograd ili takva mesta. A onda, postoji i ona sitnica... neka zajednička država, nešto. Ne sećam se baš.

A onda malo praktičkih pitanja? Ne živi li 500-550 000 Hrvata u nepostojećoj regiji? Ne živi li 250 000 regionalaca u Hrvatskoj? Ili se oni ne računaju kao vezivno tkivo? Možda da bacimo neko etničko čišćenje, a? Nije fer da takva sitnica kao teg sprečava drugove volvoksa i divlju svinju u pravedničkoj nameri da se priključe alpskim zemljama.

Jezik, muzika, provod, pa i ovi forumi, emisije političkog tipa? Odakle su vam uglavnom gosti? Slovenija, Srbija, BiH ili Slovačka, Češka, Poljska?

Izvoz, 25-30% ide u zemlje bivše YU ili to dođe nebitno. Gde su najprisutnije hrvatske kompanije?

Koja ono beše "regionalna liga"? Odakle mediji svaki dan imaju vest? Gde je najaktivnija hrvatska politika?

I sve navedeno je poprilično živo i pored sveopšteg klanja, i snažnog političkog pritiska da se održi odvajanje.

Ali u redu, jbg, volvi ne jede plazmu. Regija je mrtva! Jozo iz Pičkovaca Donjih ne zna ko je ministar zaludnosti i slobodnog vremena BJRM. Tragedija!

Nekad mi nije jasno kako niste smešni sami sebi. Ali kao što sam rekao, trućanje na forumu je nebitno. Vreme možda potvrdi mene, a možda potvrdi vas. Ja bih se kladio na mene.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 02:41 

Sam sebi skaces u usta, po kakva ce iztrazivanja ici Hrvati u Beograd, da prouce spiske srpskih povijesnicara o povijesti Hrvata. Vec ta naucna baza je nespojiv a, diametralna, odbija se, da o jezikoslovcima ne pricamo. O cemu imaju hrvatski i srpski znanstvenici na tin poljima razgovarati? :zubati Ne samo hrvatski i srpski, vec i hrvatski i bosnjacki.

Politicki pritisak da se zadrzi odvajanje............ :smijeh pa Zoki tu i tamo baci neku regionalnu foru da podsjeti Hrvate kako bi po standardu EU morali biti brizni regijonalci, to je zapravo suprotno. Svakodnevni kontakti...svakodnevni kontakti postoje izmedju Hrvata u RH koji su podriijetlon iz HB, pa ljudi nazovu doma, ili ako je neki misani brak, kakvi svakodnevni kontakti? Ovi sto idu na party u Beograd, to ce poci od dvadesete do tridesete, i tu je finito, ili ocekujes novi val medjunacionalnih brakova.

Mislin ono, o cemu pricamo.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 02:47 

puntar2.0 je napisao/la:
Sam sebi skaces u usta, po kakva ce iztrazivanja ici Hrvati u Beograd, da prouce spiske srpskih povijesnicara o povijesti Hrvata. Vec ta naucna baza je nespojiv a, diametralna, odbija se, da o jezikoslovcima ne pricamo. O cemu imaju hrvatski i srpski znanstvenici na tin poljima razgovarati? :zubati Ne samo hrvatski i srpski, vec i hrvatski i bosnjacki.

Vidi se veliko razumevanje oko toga kako funkcioniše jedno istraživanje. :zubati

De molim te...

puntar2.0 je napisao/la:
Politicki pritisak da se zadrzi odvajanje............ :smijeh pa Zoki tu i tamo baci neku regionalnu foru da podsjeti Hrvate kako bi po standardu EU morali biti brizni regijonalci, to je zapravo suprotno.

Mislim da si ovde potpuno promašio smisao onoga što sam ja napisao.

puntar2.0 je napisao/la:
Svakodnevni kontakti...svakodnevni kontakti postoje izmedju Hrvata u RH koji su podriijetlon iz HB, pa ljudi nazovu doma, ili ako je neki misani brak, kakvi svakodnevni kontakti? Ovi sto idu na party u Beograd, to ce poci od dvadesete do tridesete, i tu je finito, ili ocekujes novi val medjunacionalnih brakova.

Mislin ono, o cemu pricamo.

OK, opet kažem, ne mogu a da ne popustim pred takvom ekspertizom. Na granicama stoji zid, minska polja, i svet se mrko gleda.

Inače moram da primetim da na sam pojam "regije" gledate, blago rečeno čudno. :neznam

Nego, voleo bih da mi napiše neko od vas, sa kojim to mračnim silama Hrvatska i Hrvati imaju "punije" odnose nego sa regionom u vidu Slovenije, BiH i Srbije (da zanemarimo Makedoniju i Albaniju kao daleke i periferne pojave).

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 03:03 

A molin ja tebe, bacis foru o etnickon ciscenju i 250 000 regionalaca koji MORAJU biti vezivno tkivo, moraju *** da prostis, sto smo mi sad duzni voliti Srbiju zbog Srba u Hrvatskoj? Kao sto vi volite Hrvatsku zbog vojvodjanskih Hrvata, jeli? Ma daj. Ne prica tu niko o dizanju bodljikavih zica, nego se opisuje normalan, realan status.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 10:13 

puntar2.0 je napisao/la:
A molin ja tebe, bacis foru o etnickon ciscenju i 250 000 regionalaca koji MORAJU biti vezivno tkivo, moraju *** da prostis, sto smo mi sad duzni voliti Srbiju zbog Srba u Hrvatskoj? Kao sto vi volite Hrvatsku zbog vojvodjanskih Hrvata, jeli? Ma daj. Ne prica tu niko o dizanju bodljikavih zica, nego se opisuje normalan, realan status.

Nije to "moraju", nego jesu. I o kakvoj "ljubavi" pričaš? Kao što rekoh vas par ima izuzetno čudne predstave o značenju nekog pojma.

Nego, ajde odgovori mi na pitanje. Dakle sa kojim zemljama Hrvatska i Hrvati imaju bogatiju svakodnevnu razmenu na raznim poljima od zemalja "regiona"?

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 11:20 

A ti si mi ono bas smisan znas, svi Srbeki redon tu na forumu gorljivo podrzavaju RS, ali pametuju Hrvatima kako je to sve toliko slicno da je prirodno ponovno zblizavanje, pridlazen da kao prvo ukinute RS, ipak je to neprirodna republicica, mislin sto ce van. BiH je tako i tako povezana sa Srbijon kroz bejha regijonalce Srbeke, ono nepotribno je, jeli tako. :zubati To kao prvi znak dobre volje, ipak su Srbeki prvaci u tvrdnjama isti jezik, ista kultura, cak isto porijeklo. Pa kad je tako, fino se smirite sa time da cjerna gora vise nije srpska, u bejha kako kazen samoukinite RS, a u Hrvatskoj fino osnujte stranku pravoslavaca Hrvata, jeli brate, tolika slicnost, nije ni potriba da ste Srbeki. :zubati

I sve ja krivo tumacin, ne prica se o ljubavi, nego o dominaciji Srbije kroz njene regijonalce, ali jebajiga, ne ce moci ove noci, da postoji ekonomska suradnja, trgovacka suradnja, dakako, ali to se tice mozda pet posto populacije, ostalima je nekakava suradnja utopija i nezanimljiva, ono znas, tvrdis mi da sve krivo tumacin, a ja tebi fino kazen kako na to gleda prosjecan gradjanin RH, ti mi ne virujes, i sto sad.

Eto, ja se usra da ce sutra osvanuti novi balkanski savez, pa sad tu valjan gluposti, sutra ce se svi regijonalci i Jugici uhvatiti za ruke i poceti proklinjati nepotriban rat. :zubati Ono..

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 11:55 

puntar2.0 je napisao/la:
A ti si mi ono bas smisan znas, svi Srbeki redon tu na forumu gorljivo podrzavaju RS, ali pametuju Hrvatima kako je to sve toliko slicno da je prirodno ponovno zblizavanje, pridlazen da kao prvo ukinute RS, ipak je to neprirodna republicica, mislin sto ce van. BiH je tako i tako povezana sa Srbijon kroz bejha regijonalce Srbeke, ono nepotribno je, jeli tako. :zubati To kao prvi znak dobre volje, ipak su Srbeki prvaci u tvrdnjama isti jezik, ista kultura, cak isto porijeklo. Pa kad je tako, fino se smirite sa time da cjerna gora vise nije srpska, u bejha kako kazen samoukinite RS, a u Hrvatskoj fino osnujte stranku pravoslavaca Hrvata, jeli brate, tolika slicnost, nije ni potriba da ste Srbeki. :zubati

I sve ja krivo tumacin, ne prica se o ljubavi, nego o dominaciji Srbije kroz njene regijonalce, ali jebajiga, ne ce moci ove noci, da postoji ekonomska suradnja, trgovacka suradnja, dakako, ali to se tice mozda pet posto populacije, ostalima je nekakava suradnja utopija i nezanimljiva, ono znas, tvrdis mi da sve krivo tumacin, a ja tebi fino kazen kako na to gleda prosjecan gradjanin RH, ti mi ne virujes, i sto sad.

Eto, ja se usra da ce sutra osvanuti novi balkanski savez, pa sad tu valjan gluposti, sutra ce se svi regijonalci i Jugici uhvatiti za ruke i poceti proklinjati nepotriban rat. :zubati Ono..

Punti, ne izigravaj idiota, ima ovde mnogo boljih kandidata za tu ulogu, mada si solidno krenuo. To što vi sanjate Jugoslavije, balkanske saveze i što vam je svaka druga o Srbima, mene mnogo ne zanima (ups vidi regiona). Pretpostavljam da što se 90% ljudi tiče, Hrvatska bi mogla da digne sidro o otplovi negde u okolinu Islanda, niko ne bi trepnuo, ali realnost je nažalost ili na sreću drugačija.

Dakle, po 3-4 put, hoće li konačno neko napisati smislen odgovor na to zašto ne postoji region i da li Hrvatska ima neki drugi region ili je izolovana tvrđava dovoljna sama sebi? Ove vaše fantazijice i desničarske strahove možete pisati do sutra, ništa mi ne znači. Napravite si neku temu, za deljenje intimnih emocija. "Dragi dnevniče, otkad sam piškio u pelene, nisam jeo plazmu i razmišljao sam o zločinačkim velikosrbijanskim planovima da pobalkanizuju i unište moj goloruki, miroljubivi narod..."

E da, bacite pogled na programsku šemu najvećih hrvatskih televizija. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 12:35 

Ne znam zašto ja treba da dokazujem... Sama činjenica da se vi svi toliko grupno naprežete da poreknete, treba nešto da govori. :zubati

Uzmemo dva tipa, zovimo ih volvoks i divlje svinjče. Recimo da žive 20km od slovenačke granice. "Uh, pa šta mi imamo zajedničko sa onima tamo, znaš... Fuj, to. Uljudba, bre! Valcer". Al uzmimo nekoga iz Splita, Makarske ili Dubrovnika. Ako zanemarimo ovo klasično izdrkavanje oko hiljadugodišnjih veza sa Holandijom, Estonijom i Danskom, sa kim on ima više veze po raznim parametrima? Sa Crnom Gorom i BiHercegovinom ili sa gorepomenutom Slovenijom? Uzmimo potom nekoga iz Slavonskog Broda i Vinkovaca, ko njima prvi pada na pamet? Sa kim gotovo svakodnevno kontaktiraju, gde putuju da posete rodbinu, čije kanale hvataju, austrijske ili ne daj Bože ove balkansko-muslimanske? Ilok, Vukovar? Osijek, Baranja? Prosta geografija.

Pređimo na istoriju. Koliko stotina godina živite izmešani i sa kojim narodima? Ili ćemo odjednom sve to da zaboravimo, pa će po Hrvatskoj krenuti da se iskopavaju ostaci indijanskih naselja i drže naučni skupovi o teškom životu litvanskih radnika, kao o presudnom pitanju. Naravno, hrvatski istraživači će ići u neki arhiv 1200 km daleko da bi našli šta im treba za istoriju Hrvata, a neće posećivati Beograd ili takva mesta. A onda, postoji i ona sitnica... neka zajednička država, nešto. Ne sećam se baš.

A onda malo praktičkih pitanja? Ne živi li 500-550 000 Hrvata u nepostojećoj regiji? Ne živi li 250 000 regionalaca u Hrvatskoj? Ili se oni ne računaju kao vezivno tkivo? Možda da bacimo neko etničko čišćenje, a? Nije fer da takva sitnica kao teg sprečava drugove volvoksa i divlju svinju u pravedničkoj nameri da se priključe alpskim zemljama.

Jezik, muzika, provod, pa i ovi forumi, emisije političkog tipa? Odakle su vam uglavnom gosti? Slovenija, Srbija, BiH ili Slovačka, Češka, Poljska?

Izvoz, 25-30% ide u zemlje bivše YU ili to dođe nebitno. Gde su najprisutnije hrvatske kompanije?

Koja ono beše "regionalna liga"? Odakle mediji svaki dan imaju vest? Gde je najaktivnija hrvatska politika?

I sve navedeno je poprilično živo i pored sveopšteg klanja, i snažnog političkog pritiska da se održi odvajanje.

Ali u redu, jbg, volvi ne jede plazmu. Regija je mrtva! Jozo iz Pičkovaca Donjih ne zna ko je ministar zaludnosti i slobodnog vremena BJRM. Tragedija!

Nekad mi nije jasno kako niste smešni sami sebi. Ali kao što sam rekao, trućanje na forumu je nebitno. Vreme možda potvrdi mene, a možda potvrdi vas. Ja bih se kladio na mene.

Kupio sam plazmu, tebi i regiji za ljubav :sega
Ok, mi smo sličniji Slovencima, ali ovo drugo, fulao si ceo fudbal. Dalmatinci i Istrabi su sigurno mentalitetom sličniji Talijanima nego prosječnom Srbinu. Dubrovčani jesu slicni Kotoranima, ali to sve nema veze s pravim Crnogorcima, Njegoševim sinovima. Mađari su praktički Slavonci koji čudno govore, i po prehrani i po glazbi, plesovima, mentalitetu...dok sa Šumadincima nemaju skoro ništa zajedničko...

Dakle, vidim da su ti i dalje dokazi za regiju muzika i forumi, a to je samo zbog jezika, gdje su tu ekonomija, turizam, vojni savezi?? Hokejašku ligu igramo sa Rusima, Česima i tebi omiljenim Baltima, i kaj sad, jesmo u istoj regiji sa Vladivostokom?? Makar je meni Čivjek iz vladivostoka po mnogočemu bliži od onog iz Ulcinja...

Hrvatska je politika najaktivnija u Bruxellesu i Washingtonu, to što BoTa i Ivo vole gledati utakmice zajedno baš ništa ne znači...

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 12:43 

puntar2.0 je napisao/la:

Punti, ne izigravaj idiota, ima ovde mnogo boljih kandidata za tu ulogu, mada si solidno krenuo. To što vi sanjate Jugoslavije, balkanske saveze i što vam je svaka druga o Srbima, mene mnogo ne zanima (ups vidi regiona). Pretpostavljam da što se 90% ljudi tiče, Hrvatska bi mogla da digne sidro o otplovi negde u okolinu Islanda, niko ne bi trepnuo, ali realnost je nažalost ili na sreću drugačija.

Dakle, po 3-4 put, hoće li konačno neko napisati smislen odgovor na to zašto ne postoji region i da li Hrvatska ima neki drugi region ili je izolovana tvrđava dovoljna sama sebi? Ove vaše fantazijice i desničarske strahove možete pisati do sutra, ništa mi ne znači. Napravite si neku temu, za deljenje intimnih emocija. "Dragi dnevniče, otkad sam piškio u pelene, nisam jeo plazmu i razmišljao sam o zločinačkim velikosrbijanskim planovima da pobalkanizuju i unište moj goloruki, miroljubivi narod..."

E da, bacite pogled na programsku šemu najvećih hrvatskih televizija. :zubati

Pa pisemo ti i ja, Srbin i Hrvat, normalno da cu spomenuti Srbe. Hrvatska je na jugoiztoku Europe, ali ne vidin neke velike veze, osin ekonomske i neke debilne pojave kao sto je turbofolk. Pojma neman di je tebi sad problem.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 13:24 

Moje skromno mišljenje je da većina nas zaista ne vidi to pa se iskreno čudi kad nam vi ističete da se mi nešto silno naprežemo.

A zapravo nije tako.

Nego nam polako izlazite iz fokusa. Ja ne znam šta bi znao o Srbiji da nema ovog foruma i sporadičnih vijesti o Nikoliću ili prije Tadiću i Ivi.

Nitko pametan ne spori regiju ali evo ajmo primjer BiH. O njoj prosjećni Hrvat ili 80% stanovništva ne zna baš ništa. Zna više o Francuskoj ili Engleskoj i situaciji u tim zemljama.

Čak se i odlazak u Beograd ne gleda kao odlazak u nešto poznato nego nešto egzotično, drugačije.

Nije da nama nešto strašno smeta regija (osim političkog pojma i poteza nekih naših političara) i da mi sad imamo potrebu dokazivati da nismo dio te regije kako bi se osjećali superiornima. Mi se ionako prirodno osjećamo superiornima. Ne treba nam to neko verbalno udaljavanje da to još više pojača. :zubati

Nego je u tijeku proces jednostavno manjeg interesiranja koji možda ne pogađa toliko nešto starije koji imaju sjećanje na bivšu državu i neke sentimente tim jače što su dalje od toga.

Nego nas koji tu živimo i sve više nam je ta regija manje važna od nove šire regije kojoj pripadamo.

U neku ruku je to prirodno, no s druge strane je pogrešno. Pogotovo ignorancija glede BiH.

Ali je tako.

Na dobro ili na loše.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 18:55 

Kako samouvjeren nastup, briljiraš doc.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 19:00 

Hvala.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 19:19 

doc je napisao/la:

Moje skromno mišljenje je da većina nas zaista ne vidi to pa se iskreno čudi kad nam vi ističete da se mi nešto silno naprežemo.

A zapravo nije tako.

Nego nam polako izlazite iz fokusa. Ja ne znam šta bi znao o Srbiji da nema ovog foruma i sporadičnih vijesti o Nikoliću ili prije Tadiću i Ivi.

Nitko pametan ne spori regiju ali evo ajmo primjer BiH. O njoj prosjećni Hrvat ili 80% stanovništva ne zna baš ništa. Zna više o Francuskoj ili Engleskoj i situaciji u tim zemljama.

Čak se i odlazak u Beograd ne gleda kao odlazak u nešto poznato nego nešto egzotično, drugačije.

Nije da nama nešto strašno smeta regija (osim političkog pojma i poteza nekih naših političara) i da mi sad imamo potrebu dokazivati da nismo dio te regije kako bi se osjećali superiornima. Mi se ionako prirodno osjećamo superiornima. Ne treba nam to neko verbalno udaljavanje da to još više pojača. :zubati

Nego je u tijeku proces jednostavno manjeg interesiranja koji možda ne pogađa toliko nešto starije koji imaju sjećanje na bivšu državu i neke sentimente tim jače što su dalje od toga.

Nego nas koji tu živimo i sve više nam je ta regija manje važna od nove šire regije kojoj pripadamo.

U neku ruku je to prirodno, no s druge strane je pogrešno. Pogotovo ignorancija glede BiH.

Ali je tako.

Na dobro ili na loše.

Bogte ovo ko da sam ja piso,da sam na drugoj stranii.Tamo gde stoji egzoticno stavit predgradje Mordora,tamo gde pise superiorni napisati osecaj gadjenja,umesto priblizavanja zblizavanje,tj stvari postaju jasnije

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 19:19 

Regija se u ovom trenutku umjetno fabricira, evo baš sad na Novoj kaže kako dolaze naši tradicionalni gosti Austrijanci, Slovenci, Nijemci, Slovaci, a moram priznati da je bilo i dosta automobila srbijanskih registracija. Tine se stvara umjetni značaj srpskih turista, a činjenica je da ustvari nama dolazi 6 puta Slovaka i 12 puta više Čeha nego Srba...

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 19:23 

volvoks je napisao/la:
Regija se u ovom trenutku umjetno fabricira, evo baš sad na Novoj kaže kako dolaze naši tradicionalni gosti Austrijanci, Slovenci, Nijemci, Slovaci, a moram priznati da je bilo i dosta automobila srbijanskih registracija. Tine se stvara umjetni značaj srpskih turista, a činjenica je da ustvari nama dolazi 6 puta Slovaka i 12 puta više Čeha nego Srba...

U okolini u kojoj ja zivim uglavnom vecina ima koji evro viska da ode malo dalje,i vecina to koristi ,idu ljudi uglavnom u Grcku,ima i nesto poSrbica sto vole otic u Crnu Goru ali u Hrvatsku znam samo dve matore Jugo budale koje vuku familije tamo,a onda pricaju kako su morali pazit sta pricaju,to netreba tuci vec lomit od batina ,Trebali bi skuljat i za svaku samarcinu sto im opalite platit

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 19:36 

rastko je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

U okolini u kojoj ja zivim uglavnom vecina ima koji evro viska da ode malo dalje,i vecina to koristi ,idu ljudi uglavnom u Grcku,ima i nesto poSrbica sto vole otic u Crnu Goru ali u Hrvatsku znam samo dve matore Jugo budale koje vuku familije tamo,a onda pricaju kako su morali pazit sta pricaju,to netreba tuci vec lomit od batina ,Trebali bi skuljat i za svaku samarcinu sto im opalite platit

Pa dio Grčke gdje Srbi idu i nije neka posebno elitna destinacija :neznam
Stvarno nema puno turista iz Srbije, a i kada ina registracije su najčešće Subotica i Beograd, nešto manhe Novi Sad, dakle Hrvati iz Srbije i ljevičari...

Vrh

PostPostano: 20 srp 2013, 20:53 

volvoks je napisao/la:
rastko je napisao/la:

Pa dio Grčke gdje Srbi idu i nije neka posebno elitna destinacija :neznam
Stvarno nema puno turista iz Srbije, a i kada ina registracije su najčešće Subotica i Beograd, nešto manhe Novi Sad, dakle Hrvati iz Srbije i ljevičari...

Idu ljudi svuda ,bar oni koji nekako znaju sklopit kraj sa krajem.Evo rodjak mi je neki dan otiso za Italiju.Kako nemam pojma,ja sam more dosad vidio samo dva puta ,a cak i to racunam kao redovne posete.Odkud im pare da se sepure po vodi neznam,mozda sam ja glup ili nisam sposoban ko oni.Ali jednostavno nerazumem zasto bi neki Srbin otiso u Hrvatsku medju Hrvate,ili jos gore dole medju ,pa necu da kazem nista lose ,mogu samo reci jedini narod kojeg stvarno mrzim vise od Sugoslovena
Vidi ima jedno mesto u Bosni kod Banja Luke u kojoj se clanovi moje familije sahranjuju toliko generacija da vise niko nezna tacno kad je pocelo.Kad mi je deda umro naisli smo na kosti Bog zna kog predka ,baba je znala da nabroji do svog pra dede,a islo je jos dalje,znaci na tom parcetu zemlje mi je citava familija,koliko je Kosovo sveto za Srbe toliko je to parce zemlje sveto za mene ali da ste usli u Banja Luku nikad vise nebi ni priso gore niti bi hteo tamo da budem zakopan,jednostavno nebi imo sta da trazim gore

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: