|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 96 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:19 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 20:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Tankosic je napisao/la: jednom mi je drugar iz Splita bacio flasu u Dunav, pa sam ja bacio njega, jel to dovoljno od mene Grobi, ili sam i dalje licemer?  Očigledno me ne kapiraš. Ja sam prešao na vašu stranu.. Želim da sačuvamo naše prirodne lepote. Reke pre "ekoloških protesta"  Reke nakon "ekoloških protesta"  Jel primećuješ efekat protesta.. ?
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:24 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Istočna Srbija je siromašna zadnjih 200 godina a zašto ne znam. Izuzetak je Pirot koji je dobro iskoristio svoj geostrateški položaj te su otvorili veliki broj fabrika. Iza njega ide Niš koji se ekonomski oporavlja zadnjih 10 godina trebaće još vremena. Prosječan Piroćanac sad živi bolje nego prosječan Beograđin,a to nije bilo tako prije 10 - 15 godina... jedino što je malo mjesto pa nema nekih kulturnih sadržaja kao BGD ili NS. Što se tiče odnosa i političke situacije u BiH i Srbiji možda za nijansu Srbija u nekoj prednosti. Koliko god se čini da imamo komplikovano uređenje,Srbiji nivo investicija i fabrika zavisi u dijalogu sa Kosovom .
Istočna Srbija je u kraljevini bila među bogatijim delovima (izuzev planinskih predela). Sa komunizmom gubi primat i dolazi do velikog iseljavanja u inostranstvo, najviše Vlaha. U ovaj kraj je ulagano u Bor, Majdanpek (zbog rudnika) i Đerdap i to je to. U ostatak je jako malo ulagano u vreme komunizma. Neki smatraju da je glavni razlog za to što u ovom kraju partizana skoro nije ni bilo, ono malo što ih je bilo pobijeno je još tokom 1941. godine. Vlasi su takođe redom bili u četnicima, čak i više nego Srbi. I pored svega toga i dalje je ekonomski dosta bolja od južne Srbije. https://dataviz.worldbank.org/t/SASEP/v ... VizHome=noŠto se Pirota tiče, to je jugoistočna Srbija, a Niš je već računa pod jug.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:24 |
|
|
Grobar je napisao/la: Tankosic je napisao/la: jednom mi je drugar iz Splita bacio flasu u Dunav, pa sam ja bacio njega, jel to dovoljno od mene Grobi, ili sam i dalje licemer?  Očigledno me ne kapiraš. Ja sam prešao na vašu stranu.. Želim da sačuvamo naše prirodne lepote. Reke pre "ekoloških protesta"  Reke nakon "ekoloških protesta"  Jel primećuješ efekat protesta.. ? Okacio si istu sliku, tako da ne mogu da primetim nista.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:27 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Okacio si istu sliku, tako da ne mogu da primetim efekte protesta. LoooL.. Pa okačio sam istu sliku da bih malo ulepšao reku i opravdao smisao ekoloških protesta. Jer ako bih je sada slikao, verovatno bi na slici imali i neki frižider preko svega ovoga..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:28 |
|
|
|
a mozda bi je imali ociscenu.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:28 |
|
|
|
Ili kravu..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:29 |
|
|
U pravu je Grobi što se ovoga tiče, samo malo više potencira i preteruje. Po njemu je cela Srbija ovakva. Primetio sam da u poslednje 2-3 godine kod mene na lokalu ima dosta akcija gde se od smeća čiste reke, priroda i sl. i situacija je ipak bolja nego pre par godina. Kod mlađih neka svest i postoji, kod ovih matorih toga ič nema 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:29 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ili kravu.. ali nema rudnika litijuma na njoj, to ti je sigurno 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:30 |
|
|
Tankosic je napisao/la: a mozda bi je imali ociscenu. Misliš? Daj ako ima bar jedna čista reka u Srbiji, reci mi njeno ime da izguglam slike pa da vidimo.. Da se opet krstim u njoj i promenim ime..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:31 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Grobar je napisao/la: Ili kravu.. ali nema rudnika litijuma na njoj, to ti je sigurno  Pa nema. Ali nema ni Crne Gore, Republike Srpske i 21-og gren slema za Noleta našeg..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:35 |
|
|
|
hahaha neverovatni ste obojica, grcke tragedije vam nisu ravne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:37 |
|
|
|
Sad kad neki vakcinisani teniser osvoji slem u Australiiji (zemlji rudnika) biće zanimljivo.
Treba preispitati, kako nije umro od vakcine, nego još i osvojio turnir.
U institutu Donje Nedeljice ispitati to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:40 |
|
|
Grobar je napisao/la: Tankosic je napisao/la: a mozda bi je imali ociscenu. Misliš? Daj ako ima bar jedna čista reka u Srbiji, reci mi njeno ime da izguglam slike pa da vidimo.. Da se opet krstim u njoj i promenim ime.. Evo ti, idi u Svrljiški Timok. Zamisli, tamo se ljudi i kupaju i ostanu živi.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:43 |
|
|
Lucho je napisao/la: Grobar je napisao/la: Misliš?
Daj ako ima bar jedna čista reka u Srbiji, reci mi njeno ime da izguglam slike pa da vidimo..
Da se opet krstim u njoj i promenim ime..
Evo ti, idi u Svrljiški Timok. Zamisli, tamo se ljudi i kupaju i ostanu živi.   Taman sam krenuo, kad ono..  Umalo me nisi prevario..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:47 |
|
|
|
E...
A zamislite da napravimo nosač minobacača u reci Jadar, i da preko Drine, Save, Dunava, Crnog Mora, Bosfora, Dardanela, Egeja, Sredozemlja, Jonskog mora povratimo Skadar.. ?
Taman da obezbedimo zaledje braći u CG, a taman i Dritan malo da se zamisli ...
Znam da je Tankosić za, jer on Skadar obožava. Ali šta misle ostali.. ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:49 |
|
|
Grobar je napisao/la: Taman sam krenuo, kad ono..  Umalo me nisi prevario.. Pa ti idi u gornji deo reke, tamo je čisto Ljudi su generalno najveće štetočine kada je priroda u pitanju. Ako je loše to ne znači da još više treba da sjebemo nego da pokušamo da poboljšamo stvari. Ako ti je kuća puna smeća jel ćeš da je očistiš ili ćeš da pozoveš nekog da napravi još veći svinjac?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 20:50 |
|
|
|
Ako mi je kuća puna zlata, ja bi smeće nabacao preko njega.. Ekolog sam, jebiga..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 21:04 |
|
|
Grobar je napisao/la: A ne stvarno.. Litijum pa Litijum.. Navalili ste kao da je zlato.. Šta će nama Litijum, ako nam zagadi reke? Ajde stvarno? Šta nam vredi posle? Šta.. ? Lepo možemo da živimo od turizma (iako nemamo more).. Evo šta fali da npr.. nemačke babe ulaze u ove naše lekovite vode sa dve bolesne ruke i izadju sa tri zdrave.. ?  Veliki potencijal... Zamislite sad da krenemo da vadimo Litijum, pravimo el. automobile koji emituju 0% štetnih gasova (ako ne računamo prdež vozača) .. I to sve, samo da bi uništli našu divni prirodu.. Gledajte samo opet ovu lepoticu.. Biser galaksije.  . Horor. Čitav Balkan je jedna velika ciganija. U Republici Srpskoj takve rijeke su rijetkost. Izuzev Istočne Bosne gdje izleda kopiraju vas(Lim,Drinjača,Jadar). Trebišnjica uvijek čista možeš da je piješ nema smeća u koritu rijeke. Janj,Pliva,Ugar,Kaljina,Sutjeska,Neretva,Sana do Ključa,Vrbanja do Kotor Varoši sve možeš da piješ i da se kupaš u njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 21:06 |
|
|
Grobar je napisao/la: Tankosic je napisao/la: a mozda bi je imali ociscenu. Misliš? Daj ako ima bar jedna čista reka u Srbiji, reci mi njeno ime da izguglam slike pa da vidimo.. Da se opet krstim u njoj i promenim ime.. Ima Gradac kod Valjeva,Mlava na Homolju i možda tamo oko Stare Planine i Vlasine. Iz sve tri možeš vodu da piješ i da se kupaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 21:09 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Grobar je napisao/la: Misliš?
Daj ako ima bar jedna čista reka u Srbiji, reci mi njeno ime da izguglam slike pa da vidimo..
Da se opet krstim u njoj i promenim ime..
Ima Gradac kod Valjeva,Mlava na Homolju i možda tamo oko Stare Planine i Vlasine. Iz sve tri možeš vodu da piješ i da se kupaš. Nema druže. Stara Planina je moj kraj. Vlasina je kraj moje keve. Znam jako dobro. Nema šta nema u rekama. Nemoj da me teraš da stavljam slike. Ionako mi je muka od gluposti naše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 19 sij 2022, 21:11 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 22:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Lucho je napisao/la: U pravu je Grobi što se ovoga tiče, samo malo više potencira i preteruje. Po njemu je cela Srbija ovakva. Primetio sam da u poslednje 2-3 godine kod mene na lokalu ima dosta akcija gde se od smeća čiste reke, priroda i sl. i situacija je ipak bolja nego pre par godina. Kod mlađih neka svest i postoji, kod ovih matorih toga ič nema  Koja smo stoka od naroda, sećam se sa 4 g..ja u selu 10 km od Niša pored Čegra... baba i deda pune prikolicu...baba "Vlado iskipuj prikolicu u reku"....ići imam još jednu posle...a "reka" je kneselački potok da ga preskočiš iz trka...pre 45 g...do pre 15 g dok nisu umrli....potok sad čistiji...izumrli "đenocidaši prirode".
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 20 sij 2022, 00:01 |
|
|
Grobar je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ima Gradac kod Valjeva,Mlava na Homolju i možda tamo oko Stare Planine i Vlasine. Iz sve tri možeš vodu da piješ i da se kupaš. Nema druže. Stara Planina je moj kraj. Vlasina je kraj moje keve. Znam jako dobro. Nema šta nema u rekama. Nemoj da me teraš da stavljam slike. Ionako mi je muka od gluposti naše. Gledaj kod nas Donji tok Sane ispod Prijedora https://youtu.be/Bwy_-k_kKCkGornji tok Sane oko Ribnika https://youtu.be/VMT8GoUurGMRijeka Pliva https://youtu.be/8cLmfh0yn8MRijeka Janj i janjski otoci. https://youtu.be/zp15iFv0ALINovi Grad i jedna jedina Una. Malo detaljniji opis tu. https://youtu.be/VOWoKJ3Fyu4Dešavaju se kod nas kese u rijekama i smeće,ali ima zaista rijeka čistih kao u Austriji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 20 sij 2022, 00:09 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 20 sij 2022, 00:16 |
|
|
Grobar je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Gledaj kod nas Donji tok Sane ispod Prijedora https://youtu.be/Bwy_-k_kKCkGornji tok Sane oko Ribnika https://youtu.be/VMT8GoUurGMRijeka Pliva https://youtu.be/8cLmfh0yn8MRijeka Janj i janjski otoci. https://youtu.be/zp15iFv0ALINovi Grad i jedna jedina Una. Malo detaljniji opis tu. https://youtu.be/VOWoKJ3Fyu4Dešavaju se kod nas kese u rijekama i smeće,ali ima zaista rijeka čistih kao u Austriji. Znam da ste vi u fulu što se ekologije tiče. Vi ste iskreni ljubitelji prirode. Ali vi niste tema. Vi ne sprečavate ekonomske napretke šatro zbog ekologije, dok bacate djubre u reke istovremeno. Niste lažni ekolozi. Niste vi tema, ako me razumeš. Nije baš svaki kraj takav ima i kod nas svašta. Mislio sam da se Srbija dovoljno ekonomski razvila pa se narod ekološki probudio...da imamo radikalne zelene ali očito je nešto drugo iza toga. Ne znam šta da ti kažem,industrija mora da radi ali volio bih da Srbija i ostale ex yu zemlje po ekologiji i čistoći budu nivo Austrije i Slovenije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Rio Tinto udara po tintarama i uzvraća udarac.. Postano: 20 sij 2022, 00:18 |
|
|
|
Voleo bih i ja, ali nismo stigli dotle. Treba prvo da se razvijemo.
Prvo se gradi temelj, pa zidaju zidovi, pa udara ploča, pa krov, pa prozori i na kraju ide fasada i cveće na prozoru.
Kome to nije jasno, i ko bi odmah da sadi cveće, živeće na drvetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Vukota i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|