|
|
Stranica: 36/111.
|
[ 2771 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
tucepi
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 20:53 |
|
|
Kamata na €ure je 0.02%. Brdo ljudi u Hrvatskoj ulaže u dionice, zlato, bitcoine, fondoveneki su kad je kriza počela stavili lovicu u dušeke. Začuđuje rast štednje. Treba uložiti u Srbiju, kolike su tamo kamate..? 1.3%, u Hrv. stambeni krediti 2-3%,za većinu besplatni.. prvih 5 godina.. https://www.addiko.rs/stanovnistvo/sted ... VsEALw_wcB
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 20:57 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Majčica Srbija je samo ove godine dala miliardu € svojim gradjanima, po 100 demona ič... :) To je btw momenat, kad je naš uvaženi forumaš-buenos aires, dobio svoj najveći džeparac u istoriji.. Zatim, 250€ po radniku svakom malom privredniku koji nije otpustio svoje radnike. Izgradila dve bolnice za samo 4 meseca.. "Meanwhile", neki su letos lagali broj zaraženih u svojoj zemlji, nebi li zaradili neku lovicu od turizma ove godine. A opet -10.. :) Pathetic.. :) .. Kad smo već kod zdravstvenih sistema, čitam danas, da je u Srbiji od Korone umrlo 57 ljudi, dok je u duplo manjoj Hrvatskoj umrlo je 59 ljudi.. :) Podacima o broju izgradjenih bolnica uopšte neću da vas šamaram, boleće vas.. ...
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60222 Lokacija: DAZP HQ
|
i MiG 29 iz 1687. godine je bolji od Rafale, znaš?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:03 |
|
|
Pa nismo bolji od Francuske.. Ne kažem.. :)
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:05 |
|
|
dudu je napisao/la: i MiG 29 iz 1687. godine je bolji od Rafale, znaš? pardon, 1987. godine. potato potejto.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:06 |
|
|
29-tka je za MiG-21 madjioničar.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:07 |
|
|
250€ Pa to je četvrtina prosjecne plaće u Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:10 |
|
|
Aleksandar Vučić objavio: Uskoro ćemo imati veće plaće od HrvataCitat: Najveća prosječna plaća isplaćena u regionu za svibanj ove bila je u Sloveniji 1.113,88 eura, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji 413,67 eura.
Proječna plaća u Hrvatskoj bila je 886,92 eura, Crnoj Gori, ali za lipanj 516 eura, u Bosni i Hercegovini također, za maj iznosila je 472,88 eura, te u Srbiji 470,64 eura. Citat: Prema podacima bečkog Instituta za međunarodne ekonomske studije (WIIW), prosječna bruto plaća u Hrvatskoj u prošloj godini iznosila je 1.182 eura, što je treća bruto plaća po visini među zemljama u okruženju, iza Slovenije i Češke, prenosi u četvrtak Raiffeisen banka (RBA) u svojim dnevnim analizama.
U Sloveniji i Češkoj prosječne bruto plaće iznosile su 1.754 odnosno 1.329 eura, a slijede Poljska (1.144 eura), Mađarska (1.131 euro), Slovačka (1.092 eura), Rumunjska (1.038 eura), Bugarska (652 eura) i Srbija (643 eura). džamijaši u BIH imaju veće plaće.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:13 |
|
|
Burbon je napisao/la: 250€ Pa to je četvrtina prosjecne plaće u Zagrebu. To je pomoć, Barbune.. :) Dakle, lova preko plate.. :)
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:15 |
|
|
Grobar je napisao/la: Majčica Srbija je samo ove godine dala miliardu € svojim gradjanima, po 100 demona ič... :) To je btw momenat, kad je naš uvaženi forumaš-buenos aires, dobio svoj najveći džeparac u istoriji.. Zatim, 250€ po radniku svakom malom privredniku koji nije otpustio svoje radnike. Izgradila dve bolnice za samo 4 meseca.. u Hrvatskoj 300 eura potpore po radniku ili 600 eura po radniku- mjesečno. Citat: Podsjetio je da je Vlada dosad nizom mjera omogućila zadržavanje radnih mjesta, očuvanje likvidnost i sprječavanje značajnijeg povećanje broja nezaposlenih za što je ukupno isplaćeno 6,3 milijarde kuna. Vrhunac korištenja mjera bio je u travnju, kada je za preko 100 tisuća poslodavaca Vlada isplatila plaće za 581 tisuću radnika.
Daljnja pomoć gospodarstvu uslijed koronakrize
Kako bi omogućila poduzetnicima da funkcioniraju bez ikakve panike i straha te da dobro planiraju svoje aktivnosti, Vlada će nastaviti mjere sufinanciranja skraćenog radnog vremena od maksimalno dvije tisuće kuna po radniku uz pripadajuće doprinose, kao i produžiti mjere za mikropoduzetnike do 31. prosinca, koja također iznosi 2.000 kuna po radniku, ako je poduzetnik imao pad prometa veći od 50 posto.
Ta se mjera, rekao je premijer Plenković, odnosi na sve sektore gospodarstva i uključuje otpis pripadajućih doprinosa.
Za djelatnosti koje su posebno ugrožene, potpora od 4.000 kuna po radniku nastavit će se do 31. prosinca ove godine, najavio je predsjednik Vlade.
Spomenuo je pritom da se to posebno odnos na prijevoz putnika, ugostiteljstvo, turoperatore i poduzetnike vezane uz rekreaciju, kulturne, poslovne i sportske događaje, ukoliko su imali pad prometa veći od 60 posto. I ta potpora uključuje otpis pripadajućih doprinosa.
Osim za ugrožene djelatnosti, mjera od 4.000 kuna omogućit će se i poduzetnicima i djelatnostima koje budu zatvorene odlukama lokalnih ili nacionalnog stožera civilne zaštite, istaknuo je premijer Plenković.
Ujedno je najavio nastavak izdavanja "Covid" kredita za likvidnost poduzetnika putem HAMAG-BICRO-a i programa HBOR-a.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:15 |
|
|
Grobar je napisao/la: Burbon je napisao/la: 250€ Pa to je četvrtina prosjecne plaće u Zagrebu. To je pomoć, Barbune.. :) Dakle, lova preko plate.. :) Pa da, Pomoć je cetvrtina prosječne plaće u Zg. Sad s plaćom i pomoći dođete za 1 misec do pola. Ili recimo do neke jadne pkaće tekstilne radnice u nekoj pripizdini.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:21 |
|
|
Taj turizam je super stvar. Ne znam što ljudi seru, ali ROI je odličan, povrat investicije. Imaš pola milijuna ljudi, sa niskom razinom edukacije a žive ko kraljevi i stalno nešto rade, bauštela, novac kola...
Od onog novog terminala plinskog, kapacitet 3mlrd. kubika, troškovi od 13 milijuna se po kriju uz kapacitet od 0.5 mlrd kubika. Čista dobit 60- milijuna, a terminal 230 milijuna eura. Znači pozicija je Sve i za turizam i za terminal.. A ROI ogroman!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:23 |
|
|
Ovi naši daju šakom i kapom 600€ kome god stignu.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:25 |
|
|
Purger111 je napisao/la: Ovi naši daju šakom i kapom 600€ kome god stignu. Luđaci, ja sam protiv toga. Al jebiga ako nekom zabraniš rad bogme moraš povest računa šta s tim ljudima. Ja bi osobno sve otvorio. Ovako samo dile pare.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:30 |
|
|
dudu je napisao/la: u Hrvatskoj 300 eura potpore po radniku ili 600 eura po radniku- mjesečno. Dudi, nismo deca.. :) Hrvatska kao prvo, ima duplo manje zaposlenih od Srbije i kao drugo nije dala svakom gradjaninu kintu, nego samo za zaposlene.. Srbija je to uradila i za svoje zaposlene i za svakog svog gradjanina, tačnije 2 mlrd € keš love, direktne pomoći.. Hrvatska 4 puta manje.. :) Zatim 2 bolnice izgradjene za 4 meseca, PCR testove da ne poredimo, sramota za vas. Nemoj to da zaboravimo, zbog toga imamo manje umrlih od vas, a duplo smo veća zemlja.. :) I na sve to naši piloti jašu 29-ke a vaši čiste krug oko "dvaeskečeva" na Plesu.. ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:30 |
|
|
pare se moraju trošiti, ali problem je što nemaš gdje, hoćeš nećeš samo se gomilaju, tek sad vidim kako su prije curile, sad ni birtije, ni izlaska, ni putovanja, ni izleta, ničeg živog, niti ti treba neka odjeća, jedino što sam ozbiljno trošio na sprave proljetos, napravio si neku mini teretanu i otišao na more. jedino što sam postao online šopingholičar, više ni ne znam šta mi tko dostavlja i od kog sam šta naručio, samo neka sranja.
upravo najveći pad BDP-a je kod nas generiran padom osobne potrošnje, daleko najveći utjecaj.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:35 |
|
|
Grobar je napisao/la: dudu je napisao/la: u Hrvatskoj 300 eura potpore po radniku ili 600 eura po radniku- mjesečno. Dudi, nismo deca.. :) Hrvatska kao prvo, ima duplo manje zaposlenih od Srbije i kao drugo nije dala svakom gradjaninu kintu, nego samo za zaposlene.. Srbija je to uradila i za svoje zaposlene i za svakog svog gradjanina, tačnije 2 mlrd € keš love, direktne pomoći.. Hrvatska 4 puta manje.. :) Zatim 2 bolnice izgradjene za 4 meseca, PCR testove da ne poredimo, sramota za vas, nemoj to da zaboravimo, zbog toga imamo manje umrlih od vas, a duplo smo veća zemlja.. :) I na sve to naši piloti jašu 29-ke a vaši čiste krug oko dvaeskečeva na Plesu.. :) u ovom drugom ili trećem valu samo kasnite malo za nama i Slovencima, za tjedan dana lovit ćete po 100+ umrlih, to je logično iz dnevnog broja zaraženih. međutim, ne bih tu temu nametao, morbidna je. prvo i osnovno, mi smo puni kao brod, davati 100 € Hrvatu je ruganje, daje se poslodavcima, kakvom narodu. ne znam da je itko davao narodu, znam da je nešto Trump spominjao, ali nisam čuo i svakako poanta helikopterskog novca nije da se da 100 eura. jesi našao neki zarez ili nešto u čemu ste bolji. mislim da ako se potrudiš, naći ćeš nešto, mora biti.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:38 |
|
|
Kod nas se daje i poslodavcu i narodu, Dudi.. :) A izgrade se i dve bolnice za 4 meseca.. I opet ste dužniji 3 puta po glavi stanovnika.. A i dalje MIG-21.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:40 |
|
|
Daj pajdane doli iz bugarske jel možeš riješit kakav biznis... evo ja misečno šaljem 250€ bez problema imal sta u tvom pirotu da okrenemo među rajom. Glupo da pare stoje triba ih vrtit. Mrzin lock down, sta mi je život. A s drufe strane potraje li 5 god ima da bez kredita da riješim stambeno pitanje
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:46 |
|
|
Burbon je napisao/la: Daj pajdane doli iz bugarske jel možeš riješit kakav biznis... evo ja misečno šaljem 250€ bez problema imal sta u tvom pirotu da okrenemo među rajom. Glupo da pare stoje triba ih vrtit. Mrzin lock down, sta mi je život. A s drufe strane potraje li 5 god ima da bez kredita da riješim stambeno pitanje Ima bratiću moj.. Kod nas u Pirot je plata 600-800€ a sladoled je 10 dinara.. Ili 0,09€... :) Dotera tebi tvoj brat npr. hladnjaču punu sladoleda i dam ti kuglu po 1,5€, a ti na leto prodaješ opušteno tamo kod tebe u Omišu po 3€ na šetalištu.. Po kamionu si dobar 20 soma, daš samo gradonačelniku 10 soma da te ne dira na šetalištu. Prodaćeš ti kamionče za nedelju dana, vidim ja da si ti potencijal.. :) Znači nekih 150-200 soma po sezoni samo za tebe brate moj.. A? Šta kažeš? Zaradimo lepu lovu, plus se prisetimo starih Grobarsko-Dalmatinskih druženja.. ;) Šta te briga.. ;)
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 21:46 |
|
|
Grobar je napisao/la: Kod nas se daje i poslodavcu i narodu, Dudi.. :) A izgrade se i dve bolnice za 4 meseca.. I opet ste dužniji 3 puta po glavi stanovnika.. A i dalje MIG-21.. :) hvaliti se s MIG29 jednoj naciji koja bira između Rafale-a i F-16 Block 70. promjeni temi radije. normalno da smo dužniji kad imamo para, ti misliš da će banka tebi i meni ponuditi jednako novca? e tako će i Hrvatskoj i Srbiji.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 22:00 |
|
|
dudu je napisao/la: hvaliti se s MIG29 jednoj naciji koja bira između Rafale-a i F-16 Block 70. promjeni temi radije. normalno da smo dužniji kad imamo para, ti misliš da će banka tebi i meni ponuditi jednako novca? e tako će i Hrvatskoj i Srbiji. Dudi, nemoj bolje ti i ja da raspravljamo o vojnim avionima, ne isplati ti se.. :) Hrvatska sutra da nabavi polovne Rafale, oni ne mogu da budu operativni sa znakom HV i hrvatskim pilotom ni za 4 godine.. Pritom, tih 1,5 mlrd u ovo vreme je ozbiljna zajebancija.. Plakaće vaši bejbi-bum penzići.. :) Tada će Srbija uveliko da krene sa nabavkom novih miguški ili suški od svoje love.. A već sada Srbija ima 29-ke i svemirsku višeslojnu PVO u odnosu na vas i ta vaša buduća eskadrila može neprimetno da leti na liniji Split-Zagreb.. :) Da ne okolišem više.. Sa deset besplatnih migova vas je Vučić navukao da ulupate 2mlrd u vreme pada BDP-a vaše ekonomije od 10%... Korona se možda neće zaustaviti ni na sledeće leto.. :) Pričekaj ti Dudi malo sa tim Rafalima.. Kad ih budete nabavili možemo da ga izmerimo.. Do tada je 29:21 za nas.. ..
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 22:03 |
|
|
dudu je napisao/la: Aleksandar Vučić objavio: Uskoro ćemo imati veće plaće od HrvataCitat: Najveća prosječna plaća isplaćena u regionu za svibanj ove bila je u Sloveniji 1.113,88 eura, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji 413,67 eura.
Proječna plaća u Hrvatskoj bila je 886,92 eura, Crnoj Gori, ali za lipanj 516 eura, u Bosni i Hercegovini također, za maj iznosila je 472,88 eura, te u Srbiji 470,64 eura. Citat: Prema podacima bečkog Instituta za međunarodne ekonomske studije (WIIW), prosječna bruto plaća u Hrvatskoj u prošloj godini iznosila je 1.182 eura, što je treća bruto plaća po visini među zemljama u okruženju, iza Slovenije i Češke, prenosi u četvrtak Raiffeisen banka (RBA) u svojim dnevnim analizama.
U Sloveniji i Češkoj prosječne bruto plaće iznosile su 1.754 odnosno 1.329 eura, a slijede Poljska (1.144 eura), Mađarska (1.131 euro), Slovačka (1.092 eura), Rumunjska (1.038 eura), Bugarska (652 eura) i Srbija (643 eura). džamijaši u BIH imaju veće plaće. Kako mi je ovo promaklo. BiH, zemlja u rasulu, sa milion institucija x3 naroda x2 entiteta plus Brčko plus državna razina, milion javnih službenika, zemlja u raspadu, skoro svaka vlada blokirana (da, ima ih više) i dalje ima veću prosječnu plaću od Srbije koja ima najstabilniju vlast u regiji. Dakle, Srbi u RS žive bolje od Srba iz Srbije. Iskreno mi je drago zbog toga, Srbi iz RS-a su za cijeli jedan nivo kulturniji, iskreniji i normalniji od svoje braće u Srbiji.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 22:06 |
|
|
mislim da RS ima za nijansu niže plaće od Srbije, ali u šteku imaju više i jeftinije je od Srbije. za južnu Srbiju Lichtenstein.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 08 pro 2020, 22:09 |
|
|
I sa nezaposlenošcu od 50%.. :)
Šalteruše, vatrogasci, policajci, Bakir i Incko prave taj prosek u BIH.. :)
Srbija ima nezaposlenost 7,3%.. Kad se svi zaposlite tamo u našoj okolini onda možemo da se uporedimo..
Ovako ne.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|