|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 65 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 15 lip 2009, 13:30 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 14:48 Postovi: 3255 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
LuckyLuke je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Mislim da bi OVK mobilizirala veće ljudstvo da je mogla, ali jednostavno nije imala toliku podršku, ili je stvar u albanskom mentalitetu. Isto tako, ukupni jugoslavenske strane na Kosovu u ljudstvu iznose 0,5% otprilike,, znači da ni Ameri nisu nanijeli neku značajniju štetu VJ. Kosovo je oteto na način da je SAD kršila rezoluciju na kojoj je sama ustrajala da se donese, u korist stvaranja nezavisne države Kosovo. Nisu oni nikakvim vojnim akcijama natjerali VJ na povlačenje, niti političkim pritiscima, nego je VJ ispoštovala rezoluciju UN-a, koja između ostalog jamči teritorijalni integritet SRJ(odnosno danas Srbije). Radi se o čistom zloupotrebljavanju položaja u mirovnoj misiji.Odluke rukovodstva SRJ ne treba komentirati jer je 90% tih odluka bilo krivo, neviđena glupost.  Ali zato su i Ameri dobili Kosovo bez ikakve stete na njihovoj strani... Znaci da su ipak ispunili cilj.... bez slanja iti jednog vojnika na Kosovo.... pa ti sad vidi.... tko je dobio, a tko izgubio.... Baš i nije bez ikakve štete. Tko zna koliko je Amera, Švaba i ostale gospode pobijeno na Košarama, nisu tamo bili samo Albanci. A i F-117 nije jeftina stvar. I oni Apachi što su oboreni isto nisu jeftini, a zarobljeno je i nekoliko američkih vojnika. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 15 lip 2009, 13:38 |
|
|
|
Fino. Kolijevku srpstva za par tona željeza. Koja trampa.
Inače odlutalo se s teme, na Makedoniju pa sad na Kosovo. Imaju teme o tome a ako nema otvoriti.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 15 lip 2009, 23:07 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Fino. Kolijevku srpstva za par tona željeza. Koja trampa.
Inače odlutalo se s teme, na Makedoniju pa sad na Kosovo. Imaju teme o tome a ako nema otvoriti. U pravo si... malo smo odlutali sa Kosovom... ali razlog sto se JNA povukla..... i nije bilo rata u Makedoniji je skoro isti i za Sloveniju.... Nije bilo Srba... i gradjani SLO i MKD su jasno na referendumu sa ogromnom vecinom... skoro 100% bili za otcepljenje.... tako da JNA nije sto vise imala tu traziti... sto vise planovi su im bili u Hrvatskoj i Bosni.... a Slovenija i Makedonija bi im samo trosili resurse.... Mozda to nije bilo fer sa Slovenske i Makedonske strane jer tom prilikom JNA cijeli svoj potencijal u ljudstvu i naoruzanju mogla koncentrisati u Hrvatskoj, a kasnije i u BiH.... Ali to se sa ondasnje perspektive.... u tom euforicnom i turbulentnom vrijemenu cinilo sasvim drugacije... nitko... a mislim da cak ni Hrvati nisu slutili da ce se dogoditi to sto se kasnije dogodilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 16 lip 2009, 10:21 |
|
|
LuckyLuke je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Fino. Kolijevku srpstva za par tona željeza. Koja trampa.
Inače odlutalo se s teme, na Makedoniju pa sad na Kosovo. Imaju teme o tome a ako nema otvoriti. U pravo si... malo smo odlutali sa Kosovom... ali razlog sto se JNA povukla..... i nije bilo rata u Makedoniji je skoro isti i za Sloveniju.... Nije bilo Srba... i gradjani SLO i MKD su jasno na referendumu sa ogromnom vecinom... skoro 100% bili za otcepljenje.... tako da JNA nije sto vise imala tu traziti... sto vise planovi su im bili u Hrvatskoj i Bosni.... a Slovenija i Makedonija bi im samo trosili resurse.... Mozda to nije bilo fer sa Slovenske i Makedonske strane jer tom prilikom JNA cijeli svoj potencijal u ljudstvu i naoruzanju mogla koncentrisati u Hrvatskoj, a kasnije i u BiH.... Ali to se sa ondasnje perspektive.... u tom euforicnom i turbulentnom vrijemenu cinilo sasvim drugacije... nitko... a mislim da cak ni Hrvati nisu slutili da ce se dogoditi to sto se kasnije dogodilo.... Mislim da su svi upuceniji znali sta ce se dogoditi. Ovo upuceniji mislim na politicare, jedino Alija nije bio ni u jednoj kombinaciji, a zeleo unitarnu BIH.
_________________ Colombo, jebem te radoznala!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 17 lip 2009, 21:43 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: Mislim da su svi upuceniji znali sta ce se dogoditi. Ovo upuceniji mislim na politicare, jedino Alija nije bio ni u jednoj kombinaciji, a zeleo unitarnu BIH.
Mislis da su znali.... Znam da su posle bitke svi generali....  ali... ....ne izgleda mi bas da su Srbi stvarali krajine po Hrvatskoj kako bi na kraju u kolonama otisli... Da su znali onda bi se vjerojatno JNA mirno povukla i jos u pocetku zalagali za nekakav dogovor sa Hrvatima... a tek posle osamostaljivanja Hrvatske bi trazili prava unutar RH... u takvom slucaju bi kao nasljednici YU zadrzali ugled i prijatelje u svjetu koji su imali pre 1991 godine.... brojcano bi bili daleko vise negoli sto ih sada ima.... pa vjerojatno da bi danas imali vise prava u Hrvatskoj... A Alija... mudro sacekao da vidi kako ce MZ reagirati... i na koju ce stranu biti naklonjena...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 07:58 |
|
|
LuckyLuke je napisao/la: MISO62 I je napisao/la: Mislim da su svi upuceniji znali sta ce se dogoditi. Ovo upuceniji mislim na politicare, jedino Alija nije bio ni u jednoj kombinaciji, a zeleo unitarnu BIH.
Mislis da su znali.... Znam da su posle bitke svi generali....  ali... ....ne izgleda mi bas da su Srbi stvarali krajine po Hrvatskoj kako bi na kraju u kolonama otisli... Da su znali onda bi se vjerojatno JNA mirno povukla i jos u pocetku zalagali za nekakav dogovor sa Hrvatima... a tek posle osamostaljivanja Hrvatske bi trazili prava unutar RH... u takvom slucaju bi kao nasljednici YU zadrzali ugled i prijatelje u svjetu koji su imali pre 1991 godine.... brojcano bi bili daleko vise negoli sto ih sada ima.... pa vjerojatno da bi danas imali vise prava u Hrvatskoj... A Alija... mudro sacekao da vidi kako ce MZ reagirati... i na koju ce stranu biti naklonjena... Nisam bas siguran u tu tvoju teoriju, Srbi su imali najveci problem na Kosovu, a da je Sloba hteo Autonomiju za Srbe u Hrvatskoj dozvolio bi im da potpsu Z4, mislim da su menjali Krajinu za Posavinu. Sloba je na Kosovu ispusio, tamo nije islo po njegovom scenariju, a RS i RSK je po njegovom planu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 11:04 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: Nisam bas siguran u tu tvoju teoriju, Srbi su imali najveci problem na Kosovu, a da je Sloba hteo Autonomiju za Srbe u Hrvatskoj dozvolio bi im da potpsu Z4, mislim da su menjali Krajinu za Posavinu. Sloba je na Kosovu ispusio, tamo nije islo po njegovom scenariju, a RS i RSK je po njegovom planu. Tvoja teorija je znaci da je Slobo ipak znao da ce popusiti u Hrvatskoj i onako mazohisticki kovao planove na stetu srba.... Jer... sto onda nije dozvolio da se potpise taj sporazumi i dobije autonomiju za Srbe.... ne mislis valjda da je nepotpisivajuci sporazum on namjerno propustio sansu za mirno i povoljno resavanje srbskog pitanja u Hrvatskoj.... i samim tim navukao zapad protiv Srbije.... pa sa takvim ugledom koji je stekla Srbija posle ratova u Hrvatskoj i BiH......gubitak Kosova je bila samo posledica njegove arogancije i loseg planiranja... Citat: Sporazum iz Rambujea koji nije potpisan u mnogome podseća na 1995. godinu i plan Z4 predložen za rešenje položaja Srba u Hrvatskoj. Tada su Hrvati ostali uzdržani pošto im plan nije išao na ruku, dok je srpska strana, iz neobjašnjivih razloga, odbila da potpiše inače za nju više nego povoljnan scenario. Takvo ponašanje bilo je od ključne važnosti da se Zapad jasno opredeli za hrvatsku stranu koja se pokazala kooperativnom, za razliku od srpske koja je sebe predstavila kao željnu ratovanja. ............ Da sve bude još čudnije, srpskoj strani je italijanska delegacija čak i dojavila da Albanci neće potpisati, kako je prenela agencija AP, što znači da bi potpisivanje od strane Srba albansku delegaciju stavilo doslovno u poziciju u kakvoj su se našli Srbi u Hrvatskoj nakon odbijanja plana Z4. Sad ce nas Inkvizitor ponovo upozoriti da smo otisli previse juzno... ali jbg... sto ces kad je sve to povezano.... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 17:05 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: LuckyLuke je napisao/la: Mislis da su znali.... Znam da su posle bitke svi generali....  ali... ....ne izgleda mi bas da su Srbi stvarali krajine po Hrvatskoj kako bi na kraju u kolonama otisli... Da su znali onda bi se vjerojatno JNA mirno povukla i jos u pocetku zalagali za nekakav dogovor sa Hrvatima... a tek posle osamostaljivanja Hrvatske bi trazili prava unutar RH... u takvom slucaju bi kao nasljednici YU zadrzali ugled i prijatelje u svjetu koji su imali pre 1991 godine.... brojcano bi bili daleko vise negoli sto ih sada ima.... pa vjerojatno da bi danas imali vise prava u Hrvatskoj... A Alija... mudro sacekao da vidi kako ce MZ reagirati... i na koju ce stranu biti naklonjena... Nisam bas siguran u tu tvoju teoriju, Srbi su imali najveci problem na Kosovu, a da je Sloba hteo Autonomiju za Srbe u Hrvatskoj dozvolio bi im da potpsu Z4, mislim da su menjali Krajinu za Posavinu. Sloba je na Kosovu ispusio, tamo nije islo po njegovom scenariju, a RS i RSK je po njegovom planu. koliko je meni poznato vodje takozvane "rsk" nisu pristajale na plan z4,a ne milosevic.
_________________ "Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman
http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 19:17 |
|
|
LuckyLuke je napisao/la: MISO62 I je napisao/la: Nisam bas siguran u tu tvoju teoriju, Srbi su imali najveci problem na Kosovu, a da je Sloba hteo Autonomiju za Srbe u Hrvatskoj dozvolio bi im da potpsu Z4, mislim da su menjali Krajinu za Posavinu. Sloba je na Kosovu ispusio, tamo nije islo po njegovom scenariju, a RS i RSK je po njegovom planu. Tvoja teorija je znaci da je Slobo ipak znao da ce popusiti u Hrvatskoj i onako mazohisticki kovao planove na stetu srba.... Jer... sto onda nije dozvolio da se potpise taj sporazumi i dobije autonomiju za Srbe.... ne mislis valjda da je nepotpisivajuci sporazum on namjerno propustio sansu za mirno i povoljno resavanje srbskog pitanja u Hrvatskoj.... i samim tim navukao zapad protiv Srbije.... pa sa takvim ugledom koji je stekla Srbija posle ratova u Hrvatskoj i BiH......gubitak Kosova je bila samo posledica njegove arogancije i loseg planiranja... Citat: Sporazum iz Rambujea koji nije potpisan u mnogome podseća na 1995. godinu i plan Z4 predložen za rešenje položaja Srba u Hrvatskoj. Tada su Hrvati ostali uzdržani pošto im plan nije išao na ruku, dok je srpska strana, iz neobjašnjivih razloga, odbila da potpiše inače za nju više nego povoljnan scenario. Takvo ponašanje bilo je od ključne važnosti da se Zapad jasno opredeli za hrvatsku stranu koja se pokazala kooperativnom, za razliku od srpske koja je sebe predstavila kao željnu ratovanja. ............ Da sve bude još čudnije, srpskoj strani je italijanska delegacija čak i dojavila da Albanci neće potpisati, kako je prenela agencija AP, što znači da bi potpisivanje od strane Srba albansku delegaciju stavilo doslovno u poziciju u kakvoj su se našli Srbi u Hrvatskoj nakon odbijanja plana Z4. Sad ce nas Inkvizitor ponovo upozoriti da smo otisli previse juzno... ali jbg... sto ces kad je sve to povezano....  Ne brkaj babe i zabe!!!! U Rambujeu su Albanci dobijali mogucnost da posle tri godine referendumom odluce u kojj drzavi ce ziveti, a NATO da nesmetano po svom nahodjenju korsti teritorijani i vazdusni prostor Srbije bez pitanja srpskih vlasti. Rambuje je a Srbiju bio gori govor nego sto je AU monarhija poslala Srbiji ultimatum 1914. Ni slicni nisu Z4 i Rambuje, to sto ti pises je za lokalne dnevnopoliticke potrebe, a procitaj ponovo citat koji si ti napisao i saberi 2 i 2.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Viper gts
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 22:14 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: LuckyLuke je napisao/la: Tvoja teorija je znaci da je Slobo ipak znao da ce popusiti u Hrvatskoj i onako mazohisticki kovao planove na stetu srba.... Jer... sto onda nije dozvolio da se potpise taj sporazumi i dobije autonomiju za Srbe.... ne mislis valjda da je nepotpisivajuci sporazum on namjerno propustio sansu za mirno i povoljno resavanje srbskog pitanja u Hrvatskoj.... i samim tim navukao zapad protiv Srbije.... pa sa takvim ugledom koji je stekla Srbija posle ratova u Hrvatskoj i BiH......gubitak Kosova je bila samo posledica njegove arogancije i loseg planiranja... Sad ce nas Inkvizitor ponovo upozoriti da smo otisli previse juzno... ali jbg... sto ces kad je sve to povezano....  Ne brkaj babe i zabe!!!! U Rambujeu su Albanci dobijali mogucnost da posle tri godine referendumom odluce u kojj drzavi ce ziveti, a NATO da nesmetano po svom nahodjenju korsti teritorijani i vazdusni prostor Srbije bez pitanja srpskih vlasti. Rambuje je a Srbiju bio gori govor nego sto je AU monarhija poslala Srbiji ultimatum 1914. Ni slicni nisu Z4 i Rambuje, to sto ti pises je za lokalne dnevnopoliticke potrebe, a procitaj ponovo citat koji si ti napisao i saberi 2 i 2. Miso da te nešto ozbiljno pitam.NIJE U SVEZI SLOVENIJE NEGO HRVATSKE.Bio je taj rat 91 u kojem vi niste uspjeli slomit hrvatsku a vrlo brzo nakon toga hrvatska je priznata.Mislim kad je hrvatska priznata bilo je jasno da od fantomske RSK nema ništa,pa jel moga onda sloba odjebat krajinu ili je on morao nešto tu zasravat da ne ispadne kao neka predaja.Mislim rat poslije 03.01.92 po mom mišljenju je nevjerovatan,čisti debilizam 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 23:13 |
|
|
Viper gts je napisao/la: MISO62 I je napisao/la: Ne brkaj babe i zabe!!!! U Rambujeu su Albanci dobijali mogucnost da posle tri godine referendumom odluce u kojj drzavi ce ziveti, a NATO da nesmetano po svom nahodjenju korsti teritorijani i vazdusni prostor Srbije bez pitanja srpskih vlasti. Rambuje je a Srbiju bio gori govor nego sto je AU monarhija poslala Srbiji ultimatum 1914. Ni slicni nisu Z4 i Rambuje, to sto ti pises je za lokalne dnevnopoliticke potrebe, a procitaj ponovo citat koji si ti napisao i saberi 2 i 2. Miso da te nešto ozbiljno pitam.NIJE U SVEZI SLOVENIJE NEGO HRVATSKE.Bio je taj rat 91 u kojem vi niste uspjeli slomit hrvatsku a vrlo brzo nakon toga hrvatska je priznata.Mislim kad je hrvatska priznata bilo je jasno da od fantomske RSK nema ništa,pa jel moga onda sloba odjebat krajinu ili je on morao nešto tu zasravat da ne ispadne kao neka predaja.Mislim rat poslije 03.01.92 po mom mišljenju je nevjerovatan,čisti debilizam  Sloba je tad i odjebao RSK, i postoji dosta cudnih okolnsti po pitanju Krajine. Npr odbijanje plana Z4 koji je za Srbe bio fenomenalan, stalan kontakt Milosevica i sefa Hr obavestajne sluzbe, dezorganizacija vojske RSK i zastrasivanje stanovnistva od Oluje. Dosta glupih poteza vojske, kao rusenje Vukovara.Kome je to trebalo? mogli su ga zaobici i blokirati, ali ove budale dok ga nisu sravnili sa zemljom nisu se smirili. Napravili su prpagandu Hrvatskoj i to odlicnu, pa granatiranje starog grada Dubrovnik. Sta su time mislili postic, osim provociranja MZ. Milosevic je bio dosta cudan i ovaj vic je istina. Koja je razlika izmedju Slobe i Monike Levinski? Monika prvo popusi pa se onda kurci, a Sloba se prvo kurci pa onda popusi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
boogyman
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 23:17 |
|
|
|
Kako vas nije sram!?...o kosovu,Natu....svemu osim najbitnijeg....svega tri strane o cijelom jednom ratu!?
Nitko se još nije niti dotaknuo majke svih bitaka....Slovenske normandije..."Bitke kod škofije loke".....hm,zna li itko išta o tome?......
_________________ ....dosta sranja s potpisima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 23:24 |
|
|
boogyman je napisao/la: Kako vas nije sram!?...o kosovu,Natu....svemu osim najbitnijeg....svega tri strane o cijelom jednom ratu!?
Nitko se još nije niti dotaknuo majke svih bitaka....Slovenske normandije..."Bitke kod škofije loke".....hm,zna li itko išta o tome?...... Nemam pojma. A jel bilo tamo nekih bitaka, ili su oni lovili vojnike kao na safariju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 18 lip 2009, 23:45 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 13:06 Postovi: 1606 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
|
Za koga je ono Slobo izjavio svojedobno: "Idite bre što pre!". Čitava ova priča mi je mlaćenje prazne slame. Koga je tad zanimala Slovenija.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 00:01 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: Ne brkaj babe i zabe!!!! U Rambujeu su Albanci dobijali mogucnost da posle tri godine referendumom odluce u kojj drzavi ce ziveti, a NATO da nesmetano po svom nahodjenju korsti teritorijani i vazdusni prostor Srbije bez pitanja srpskih vlasti. Rambuje je a Srbiju bio gori govor nego sto je AU monarhija poslala Srbiji ultimatum 1914. Ni slicni nisu Z4 i Rambuje, to sto ti pises je za lokalne dnevnopoliticke potrebe, a procitaj ponovo citat koji si ti napisao i saberi 2 i 2.
Miso I ... vidi... nemoj me krivo shvatiti.... ali ti si taj koji brka babe i zabe.... .... kakav ste pak ugovor ili uvijete ocekivali u Rambujeu posle "avanture" koje ste imali u Hrvatskoj i BiH...  cak i ono sto je u Rambujeu bilo stavljeno na sto... je premija u odnos na to sto ste dobili (78 dana bombardovanja i nezavisno Kosovo)... .....da ste pametno odigrali u Hrvatskoj i povukli JNA na vrijeme.... mozda bi onda Hrvati bili stavljeni u poziciju da potpisuju nekakav si "Rambuje" u korist Srba.... ali .... evo nek ti bude... da je sve to bilo Slobino scenario..... jbm ti scenarista.... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 09:07 |
|
|
LuckyLuke je napisao/la: MISO62 I je napisao/la: Ne brkaj babe i zabe!!!! U Rambujeu su Albanci dobijali mogucnost da posle tri godine referendumom odluce u kojj drzavi ce ziveti, a NATO da nesmetano po svom nahodjenju korsti teritorijani i vazdusni prostor Srbije bez pitanja srpskih vlasti. Rambuje je a Srbiju bio gori govor nego sto je AU monarhija poslala Srbiji ultimatum 1914. Ni slicni nisu Z4 i Rambuje, to sto ti pises je za lokalne dnevnopoliticke potrebe, a procitaj ponovo citat koji si ti napisao i saberi 2 i 2.
Miso I ... vidi... nemoj me krivo shvatiti.... ali ti si taj koji brka babe i zabe.... .... kakav ste pak ugovor ili uvijete ocekivali u Rambujeu posle "avanture" koje ste imali u Hrvatskoj i BiH...  cak i ono sto je u Rambujeu bilo stavljeno na sto... je premija u odnos na to sto ste dobili (78 dana bombardovanja i nezavisno Kosovo)... .....da ste pametno odigrali u Hrvatskoj i povukli JNA na vrijeme.... mozda bi onda Hrvati bili stavljeni u poziciju da potpisuju nekakav si "Rambuje" u korist Srba.... ali .... evo nek ti bude... da je sve to bilo Slobino scenario..... jbm ti scenarista....  Nije to bio Slobin scenario od pocetka. Sloba je hteo celu Jugu, pa kad je video da je zaglibio i da to nemoze ostvariti, poceo je da planira i dogovara teritorije za Srbe. Nije on 91 planirao razmenu RSK za Posavinu, nego kasnije. Milosevic je imao signale sa zapada da se podrzava celovitost Jugoslavie, ali nacin na koji je Millosevic to hteo odraditi je nakaradan. Prvo nisu imali muda da pohapse "ustase" iz onog spijunskog filma snimljemog mislim kod Glavasa, tad je mogao politicki unistiti Tudjmana. Tu sansu nije iskoristio, vec je krenuo sirovom silom, Tudjman je to iskoristio i uz pomoc , najvise Gensera, izgurao priznanje Hrvatske. Tako da slobodno mozemo reci da je Tudjmanu odgovarao rat. Kosovo, druga prica. Sloba ni tu nije dorastao situaciji, jer nije mogao da planira dugorocno. Nije imao ni jednog saveznika. Prvo Cimermana (americkog ambasadora) nije hteo da primi da razgovara sa njm, pa podrska Zjuganovu, ruskom komunisti, sta je mislio, da Jeljcin to moze zaboraviti. Na kraju krajeva i Kumanovski sporazum. NATO je ocekivao da kampanja traje najvise 10 dana, i oni su zaglibili, i imali ozbiljne probleme sa svojim clanicama, postavljalo se pitanje dana kad ce se Nemci i Francuzi povuci, jer su njihove vlade imale probleme sa opozicijom. Ostali bi Klinton i Bler, a to vise nije NATO. Kruzi prica da je Ahtisari Milosevivu zapretio da ce NATO Beograd sravniti sa zemljom, ako Sloba ne potpise, a to mislim da je bio blef. Tesko da bi se NATO odlucio da gadja iskljucivo stambene zgrade i ubija na dsetine hiljada civila. Sve u svemu, onaj vic sto sam ti gore napisao najbolje opisuje Slobu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Viper gts
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 10:28 |
|
|
boogyman je napisao/la: Kako vas nije sram!?...o kosovu,Natu....svemu osim najbitnijeg....svega tri strane o cijelom jednom ratu!?
Nitko se još nije niti dotaknuo majke svih bitaka....Slovenske normandije..."Bitke kod škofije loke".....hm,zna li itko išta o tome?...... Bitka kod škofje loke odigrala se 10 janaura i genijalna slovenska pobjeda najviše zahvaljuljući genijalnosti Jože gregorića i matije bernarda.Iako su slovenci imali samo 400 vojnika naspram 2000 neprijateljskih razjebai su ih totalno,imali su 200 mrtvih,400 zarobljenih i veliki broj ranjenika.Slovenci svega 19 mrtvih 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 12:10 |
|
|
Viper gts je napisao/la: boogyman je napisao/la: Kako vas nije sram!?...o kosovu,Natu....svemu osim najbitnijeg....svega tri strane o cijelom jednom ratu!?
Nitko se još nije niti dotaknuo majke svih bitaka....Slovenske normandije..."Bitke kod škofije loke".....hm,zna li itko išta o tome?...... Bitka kod škofje loke odigrala se 10 janaura i genijalna slovenska pobjeda najviše zahvaljuljući genijalnosti Jože gregorića i matije bernarda.Iako su slovenci imali samo 400 vojnika naspram 2000 neprijateljskih razjebai su ih totalno,imali su 200 mrtvih,400 zarobljenih i veliki broj ranjenika.Slovenci svega 19 mrtvih  Nesto mi ovde smrdi, 200 mrtvih vojnika JNA u jednoj bitki, a na netu nigde ni reci o tom dogadjaju kod Skofije Loke. Ima li neko punu informaciju sta je bilo, sa cim je raspolagala TO a sa cim JNA, i tok same bitke?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 12:57 |
|
|
|
kakvih 200 mrtvih na strani Jna , pa nije tolko u cjelom tom sukobu bilo mrtvih na obe strane čini mi se
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 12:58 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3720 Lokacija: Nanya Lakes
|
MISO62 I je napisao/la: Viper gts je napisao/la: Bitka kod škofje loke odigrala se 10 janaura i genijalna slovenska pobjeda najviše zahvaljuljući genijalnosti Jože gregorića i matije bernarda.Iako su slovenci imali samo 400 vojnika naspram 2000 neprijateljskih razjebai su ih totalno,imali su 200 mrtvih,400 zarobljenih i veliki broj ranjenika.Slovenci svega 19 mrtvih  Nesto mi ovde smrdi, 200 mrtvih vojnika JNA u jednoj bitki, a na netu nigde ni reci o tom dogadjaju kod Skofije Loke. Ima li neko punu informaciju sta je bilo, sa cim je raspolagala TO a sa cim JNA, i tok same bitke? Ni ja nisam za to čuo, a ako je istina, onda sigurno neka podla sačekuša u kojoj su kekeci pobili ročnike koji nisu ni znali gdje su a kamoli za šta i za koga se bore 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 14:50 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: MISO62 I je napisao/la: Nesto mi ovde smrdi, 200 mrtvih vojnika JNA u jednoj bitki, a na netu nigde ni reci o tom dogadjaju kod Skofije Loke. Ima li neko punu informaciju sta je bilo, sa cim je raspolagala TO a sa cim JNA, i tok same bitke? Ni ja nisam za to čuo, a ako je istina, onda sigurno neka podla sačekuša u kojoj su kekeci pobili ročnike koji nisu ni znali gdje su a kamoli za šta i za koga se bore  Ima samo ovakvih tekstova, druge ne mogu da nadjem ni kroz broj poginulih, ni kroz zrtve ni... Evo jedan tekst Ubijali mučki, s leđa utorak, 26. maj 2009. Crna Hronika El. pošta Štampa PDF granica July 04, 1991 Slučaj “Holmec” samo je jedan od mnogobrojih događaja koji su se tokom tragične 1991. godine odigravali na prostorima Slovenije. Da su pripadnici JNA, pa i mnogi civili, stalno bili na meti naoružanih slovenačkih separatista, najbolje može da se vidi u brošuri “Istina o oružanom sukobu u Sloveniji”, koju je krajem te godine izdala “Narodna armija”. U njoj su navedeni mnogobrojni primeri podmuklih zločina članova Teritorijane odbrane i MUP Slovenije. U delu gde se opisuju stradanja vojnika, tvrdi se da su Slovenci pod oružjem "povredili pravila međunarodnog humanitarnog prava, nepoštovanjem dogovorenih prekida vatre i bele zastave, a upotrebljavali su zabranjene municije podobne da nanese suvišna i nepotrebna patnja. U “Istini o oružanom sukobu u Sloveniji” navode se sledeći primeri. * TENKOVSKA jedinica majora Danila Radovanovića došla je po zadatku, 27. juna, na aerodrom "Brnik". Tri čete teritorijalaca i specijalne snage milicije Slovenije neprekidno su atakovali na ovu formaciju JNA, tako što su ispred sebe puštali civile, koji su vojnike vređali, gađali kamenjem i drugim predmetima. Iza civila su se nalazili teritorijalci sa raketnim bacačima, iz kojih su pucali na tenkove. Shvativši da vojnici neće da potežu oružje na civile, teritorijalci su to zloupotrebili i uništili jedan tenk. U napadima na jedinicu JNA ranjen je jedan vojnik, kome je bila neophodna medicinska pomoć. Smešten je u transporter sa kojeg je bilo skinuto naoružanje, a postavljena bela zastava. Međutim, na transporter je otvorena vatra i ranjena su još dva vojnika i oficir. TAJNA Podaci iz brošure “Istina o oružanom sukobu u Sloveniji” bili su tajna za širu javnost. Zašto se toliko godina ćutalo o zločinima nad pripadnicima JNA u Sloveniji, može samo da se nagađa. Poznato je da je vojska svojevremeno obavezala sve oficire da ćute o događajima u Sloveniji, a čak je i roditeljima poginulih vojnika bilo zabranjeno da o tome govore. * PRILIKOM napada na vojnu jedinicu na "Brniku", slovenački teritorijalci su kao zaklon koristili i novinare. Tako su krajem juna i nastradala dva austrijska poslenika javne reči koje su pustili na pistu aerodroma, ali nakon prekida vatre. Dok su novinari postavljali kamere, iza njih su se teritorijalci pripre¬mali za napad. Jedinica JNA je bila prinuđena da otvori vatru, pri čemu su novinari poginuli. * CARINIK Miki Bogdanović, koji je bio prebačen sa bugarske granice na granični prelaz Rožna dolina, bio je zarobljen ali je sa još jednim kolegom uspeo da se oslobodi. Sklonili su se u kasarnu u blizini Nove Gorice, gde su bili svedoci podmuklog napada teritorijalaca. Bio je na snazi prekid vatre, a u kasarnu je stigao hleb, pa su trojica starešina i dva vojnika pošli da ga donesu. Kad su vojnici podigli gajbe, teritorijalci su, s leđa, otvorili vatru na njih. Dva oficira su teže povređena, a jedan lakše. Niko nije imao oružje kod sebe. Destroyed enemy's tank in Kog near Ljutomer* KRAJEM juna, na jednom putu, kolona vozila koju je vodio kapetan prve klase Dragan Blagojević naišla je na barikade i zaustavila se. Nakon kraće borbe došlo je do prekida dejstava, a kapetan je izašao iz oklopnog vozila radi pregovora. Neko od teritorijalaca pucao mu je u leđa i teško ga ranio. * SLIČAN zločin odigrao se i 29. juna, dvanaest sati nakon uspostavljanja primirja, u blizini graničnog prelaza Škofije. Napadnuto je vozilo JNA koje je prevozilo hranu za vojnike. Bilo je propušteno iz blokade, a u povratku je zapucano iz zasede. Kapetan Slobodan Pantelić, građansko lice na službi u JNA Branko Sedlar i vojnik Osmani Nedžmedin ubijeni su hicima u potiljak. * PRIPADNICI TO Slovenije su 2. jula, kršeći dogovor o prekidu oružanog sukoba, iz svih raspoloživih sredstava napali jedno vojno skladište. Kada je vodnik Afrim Misimi zatražio kontakt sa napadačima, kako bi ih upozorio na postignuti dogovor, lišen je slobode i oko šest sati držan sa lisicama na rukama. Vodnik Misimi i jedan od vojnika koji je ranjen prilikom napada, kome inače nije pružena nikakva medicinska pomoć, zadržani su kao taoci. BEZUMNOST Rezultat bezumnog divljanja oružanih sastava Slovenije 1991. godine su 44 mrtva pripadnika jugoslovenske vojske - po šest oficira i podoficira, 30 vojnika i pitomaca, jedno građansko lice na službi u JNA i jedno neidentifikovano lice. Ranjena su 184 pripadnika JNA. * SLUČAJ stradanja vojnika Milana Tanaskovića, koji je bio je na straži u jednom skladištu JNA, pokazao je najprizmeniju bestijalnost naoružanih slovenačkih policajaca. Ovo skladište su krajem juna 1991. godine opkolili i blokirali, ali nisu otvarali vatru. Vojnici i pripadnici policije čak su međusobno redovno komunicirali i raz¬govarali o besmislenosti sukoba. Posle dva dana, jedan pripadnik MUP-a prišao je žičanoj ogradi i zamolio Milana Tanaskovića da mu pripali cigaretu. Kada je vojnik pokušao da to učini, policajac je ispalio više rafala iz automatskog oružja i usmrtio ga. U toku prekida vatre, koje je JNA dosledno poštovala, pripadnici tzv. Oružanih snaga Slovenije izvršili su preko 50 napada na jedinice JNA. Poginuli: Stariji vodnik Miroslav Šandor (1956), VP 7660 Pleso, stariji vodnik Mirko Brndušanović (1959), VP 7464 Varaždin, poručnik Dragan Bubalo (1964), VP 7464 Varaždin, zastavnik Mustafa Hadžiselimović (1949), VP 7464 Varaždin, poručnik Eldin Hrapović (1965), VP 7660 Pleso, kapetan Milenko Jorgić (1956), 7660 Pleso, potporučnik Aleksandar Milošević (1970), VP 2465 Jastrebarsko, kapetan Anton Mrlak (1950), VP 3880 Pleso, kapetan Slobodan Pantelić (1946), VP 7640 I. Bistrica, vodnik Rama Salihi (1969), VP 2950 Sežana, stariji vodnik Bojanče Sibinovski (1959), VP 3880 Pleso, kapetan Zoran Stojanović (1955), VP 4142 Murska Sobota, građansko lice Branko Sedlar (1954), VP 9481 Rijeka. Poginuli su i vojnici Stipo Đati (1968), VP 3672 Postojna, Ljubo Babić, VP 8164 Maribor, Dejan Bjelogrlić (1971), VP 7464 Varaždin, Branko Bojanić (1971), VP 3293 Karlovac, Halil Cucak (1972), VP 8866/9 Zagreb, Dušan Dejanović, VP 2465 Jastrebarsko, Popaj Halimi, VP 3672 Postojna, Fahir Imamović (1972), VP 3293 Karlovac, Antonije Šimunović (1972), VP 7646 Dravograd, razvodnik Zoran Ješić (1972), VP 7646 Dravograd, Ivan Jeličić (1972), VP 5312 Vrhnika, Ratko Jovanović (1972), VP 5312 Vrhnika, Florim Kasumi (1971), VP 3293 Karlovac, Mirko Lučić (1970), VP 1298 Ribnica, Goran Maletić, VP 7646 Dravograd, Zoran Mirković (1972), VP 8866 Zagreb, Stojan Miletić, Vojko Obradinov (1970), VP 4848 Koprivnica, Dragan Đokić, VP 2465 Jastrebarsko, Nedžmedin Osmani (1970), VP 7640/11 I. Bistrica, Muhamed Palić (1971), VP 2146 N. Gorica, Franc Špelko (1971), VP 8164 Maribor, Borislav Pivač (1972), VP 8164 Maribor, Špiro Ponjavić (1972), VP 5312 Vrhnika, Dragan Rodić (1969), 6919 Niš, Domagaj Sotinac (1968), 5312 Vrhnika, Goran Stanković (1972), VP 2146 N. Gorica, Obrad Stevanović (1971), VP 2146 N. Gorica, Slobodan Stojković (1972), VP 5312 Vrhnika, Milan Tanasković (1972), VP 1098 Kranj, i jedan neidentifukivan pripadnik JNA.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 14:55 |
|
|
|
U gornjem tekstu stoji mnogo manji broj poginulih pripadnika JNA u celom ratu, nego sto je "poginulo kod Skofija Loke" Mnogo smrdi ova prica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 15:37 |
|
|
meni smrdi da se on zajebavao 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Viper gts
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 16:39 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: meni smrdi da se on zajebavao  Svi podaci o bitci kod škofje loke koje sam iznio su istiniti,samo što ode ima ljudi koji nisu baš najbistriji.Jedno pitanje kad se uopće vodio rat u sloveniji,u kojem mjesecu i ond usporedit 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Viper gts
|
Naslov: Re: Što se dogodilo u sloveniji 1991? Postano: 19 lip 2009, 16:45 |
|
|
Da još napomenem da su se zmajčeki morali borit protiv starog lisca generala rosenera i nadmudrili ga 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|