HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 00:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Studentski prosvjedi u Srbiji: razumijevanje
PostPostano: 09 vel 2025, 19:36 

potocnj je napisao/la:
Svaka podrška prosvjedima u Srbiji znači pokazivanje interesa u događanja tamo, kao da smo duhovno i dalje dio Jugoslavije.

I to ovi što najviše negoduju kada gostuju turbo folk zvijezde iz Srbije i prozivaju hercegovce i bosance da su "krivi" što je to popularno, sada takvi hoće da budu podrška nekakvoj obnovi Srbije.

Nema prosvjeda podrške promjenama u Srbiji u Beču a više je tamo srba nego u Zagrebu, pa čemu onda da se ludi hrvati interesuju za Srbiju?

Još kad je to iz Hrvatske bude medvjeđa usluga prosvjednicima u Srbiji jer daje gorivo Vučićevoj retorici da se Hrvatska miješa u njihove unutarnje stvar, i samo sebi stvoriš još srba neprijatelja, kao da ih već nema dovoljno.

Jedino što se iz Hrvatske treba uraditi je pojačati kontrolu još malo na granici sa Srbijom, i zavaliti se uz naslonjač, gledati na TV-u, ili internetu što se događa (ako te interesuje).

Ni komentar ispod srpskih članaka na portalima ne treba ostavljati.

:biceovodobro

Mislim da si u krivu. Ti ljudi ne dižu galamu na Prijovičku, ali se dižu na stražnje noge kad čuju za Thompsona.

Usput, prosvjeduju studenti koji u redovnom programu uče da je hrvatski jezik nastao od srpskog i da je Dubrovnik povijesni srpski grad.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2025, 23:35 

Farma 2.0.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 12:16 

potocnj je napisao/la:
Svaka podrška prosvjedima u Srbiji znači pokazivanje interesa u događanja tamo, kao da smo duhovno i dalje dio Jugoslavije.

I to ovi što najviše negoduju kada gostuju turbo folk zvijezde iz Srbije i prozivaju hercegovce i bosance da su "krivi" što je to popularno, sada takvi hoće da budu podrška nekakvoj obnovi Srbije.

Nema prosvjeda podrške promjenama u Srbiji u Beču a više je tamo srba nego u Zagrebu, pa čemu onda da se ludi hrvati interesuju za Srbiju?

Još kad je to iz Hrvatske bude medvjeđa usluga prosvjednicima u Srbiji jer daje gorivo Vučićevoj retorici da se Hrvatska miješa u njihove unutarnje stvar, i samo sebi stvoriš još srba neprijatelja, kao da ih već nema dovoljno.

Jedino što se iz Hrvatske treba uraditi je pojačati kontrolu još malo na granici sa Srbijom, i zavaliti se uz naslonjač, gledati na TV-u, ili internetu što se događa (ako te interesuje).

Uglavnom se slažem s ovim. Inače mi je smiješno kod ljudi koji se smatraju progresivnima potreba da se miješaju u stvari Srbije , jer misle kao da je Vučić zločesti nacionalist a da će ga zamijeniti neki manji nacionalist, iako to prosvjednici nikad nisu rekli da im je cilj , niti bi se to vjerojatno dogodilo.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 12:58 

Kaftanzoglio je napisao/la:

Uglavnom se slažem s ovim. Inače mi je smiješno kod ljudi koji se smatraju progresivnima potreba da se miješaju u stvari Srbije , jer misle kao da je Vučić zločesti nacionalist a da će ga zamijeniti neki manji nacionalist, iako to prosvjednici nikad nisu rekli da im je cilj , niti bi se to vjerojatno dogodilo.

Takvi slični nekad protestiraju i za prava palestinaca, sreća u Hrvatskoj ne, ali takav mentalitet - ne poznaju događaje i stvarnost tuđeg društva.

Općenito su mladi u Hrvatskoj jako odsječeni od političke i društvene stvarnosti Srbije.

Vide tamo mladi ljudi nezadovoljni pa i oni onda, hoće podržati vršnjake, nema tu neke previše duboke logike.

Jer da ima ne bi ni izašli prosvjedovati.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 13:04 

pomocnik kuhara je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Mislim da si u krivu. Ti ljudi ne dižu galamu na Prijovičku, ali se dižu na stražnje noge kad čuju za Thompsona.

Usput, prosvjeduju studenti koji u redovnom programu uče da je hrvatski jezik nastao od srpskog i da je Dubrovnik povijesni srpski grad.

Ili ti mene nisi razumio ili ja tebe ne kužim.

Nisam za Thompsona rekao ništa, ali dosta ljevičara, koji dižu galamu protiv Thomspona negoduju i protiv Prijovićke, samo protiv nje ne glasno, nego onako, na kafi, i u ponekom postu "To su nama ovi seljaci iz Bosne donijeli".

Takvi otprilike prevladavaju u protestima protiv Vučićeva režima u Zagrebu jer misle da u Srbiji mogu doći bolji vođe, progresivniji.

Isto tako imaš desničare koji protiv svakog srpskog pjevača negoduju, oni su i glasniji kada srbi dođu izvoditi, ali ih nikada nisu fizički ometali u nastupu.
Njih, poput ni mene, ne zanimaju srpski protesti, možda im se raduju, privatno, ali ne uzimaju strane tamo.

E onda imaš jednu puno veću skupinu, a to su oni koji idu slušati i Prijovićku i Thompsonove pjesme, sve odreda :D

A to su ljudi koji neće doći na nikakav protest.

Možeš se zavaravati i misliti da ako netko sluša narodnjake, tj. srbe, neće Thompsona, ili ako sluša Thompsona neće srbe ni slučajno, ali ja kažem kako je, takvih je najviše. Jer da nije nekome bi falilo publike, ili Thomsponu, ili Prijovićki, a ne fali ni jednom ni drugome.

Samo Josipi Lisac fali mlada publika.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 20:15 

Nemam pojma šta se događa u Srbiji, ali kad vidim neradnike studente kako prosvjeduju znam da iz toga nemože izaći nešto dobro.

+ podršku im daju i neradnici iz Zagreba Možemo LGTB ekipa.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 21:48 

Upozorenja: 1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.