HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 lip 2025, 04:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1136 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Tadic-Nikolic Final Countdown
PostPostano: 19 svi 2012, 14:16 

slika

slika

Treci i zavrsni okrsaj dva politicara koja su obelezila prvu deceniju 21. stoleca u Srbiji.

Hronoloski:

2004. godine:

Prvi krug:
Nikolic 954.339
Tadic 853.384

Drugi krug:
Tadic 1.681.528
Nikolic 1.434.068

2008. godine:

Prvi krug:
Nikolic 1.646.172
Tadic 1.457.030

Drugi krug:
Tadic 2.304.467
Nikolic 2.197.155

2012 godine:

Prvi krug:
Tadic 989.454
Nikolic 979.216

Sutra ce se odluciti ko ce biti predsednik Srbije narednih 5 godina, mandat mu istice u maju 2017. godine, i posto je izabran direktno od naroda, prakticno je nesmenjiv u tom periodu...
Trce zadnji krug, jedan od dvojice sutra zavrsava karijeru, a drugi ce biti glavni covek Srbije.

Sve prognoze govore da ce Tadic pobediti, ali nikad ne treba iskljuciti mogucnost iznenadjenja, zavrsili su jedan drugom za vratom prvi krug, ulazimo u drugih 400m, sad je sprint... i rezultati koje sam okacio gore govore kako je uvek neizvesno...

Vrh

Naslov: Re: Tadic-Nikolic Final Countdown
PostPostano: 19 svi 2012, 14:24 

Džoni misliš li da će odaziv odlučiti o pobjedniku? Bude li dosta visok kome to ide više u prilog?

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 14:37 

Ibar je napisao/la:
Džoni misliš li da će odaziv odlučiti o pobjedniku? Bude li dosta visok kome to ide više u prilog?

Svakako...

Vremenska prognoza:

U Srbiji u nedelju pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, istočni. Minimlana temperatura od 6 do 13°C, maksimlna dnevna od 24 do 29°C.

I ovo je znacajno, idealan dan, Kostunica nije postao predsednik u zimu 2002. jer je bilo ocajno vreme, trebalo je po tadasnjem zakonu da izadje preko 50% upisanih biraca, a zbog ledenice izaslo je oko 48%, i ako je razbio Seselja sa dobijenih preko 2 miliona glasova, izvisio je...i otvorio sansu Tadicu da za godinu i po dana dobije prvi mandat... da je tad dobio Kostunica, bio bi predsednik do 2007, i sve bi islo drugacijim tokom.

Izlaznost u prvom krugu je bila 57.73%, odnosno 3.908.652 glasaca. Iskustva sa predhodnih izbora govore da u drugom krugu izlazi veci broj ljudi, znaci brojka ce ici preko 4 miliona glasova, sto znaci da ce pobedniku biti potrebno preko 2 miliona glasova... a to je vise nego duplo nego sto su dobili u prvom krugu.

I tu se krije nepoznanica, treba namaknuti preko milion glasova ljudi koji im nisu dali poverenje u prvom krugu, sto znaci da im nisu verni glasaci, vec ce glasati za "manje zlo", a pod tom kategorijom Tadic ima znatno vise glasaca...ali treba uzeti u obzir nepoznat broj ljudi koji glasa "iz inata" protiv Tadica, iako znaju da Nikolic nije dobar kandidat za predsednika, ali u Tadicu personifikuju sve lose sto je bilo zadnjih 12 godina.

Sto vise ljudi izadje, Tadicu raste verovatnoca uspeha, mislim da je ta tvrdnja potpuno tacna.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 14:56 

Misliš li da će glasači SRS-a i Dveri podržati Nikolića. Hoće li mu se desiti isto ono što i Sarkozyu bez podrške desnice. Kako su se vođe SRS-a, Dveri te Koštunica postavili prije drugog kruga?

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 14:59 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Daj nam postavi zadnje ankete Džoni?

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 15:25 

Ibar je napisao/la:
Misliš li da će glasači SRS-a i Dveri podržati Nikolića. Hoće li mu se desiti isto ono što i Sarkozyu bez podrške desnice. Kako su se vođe SRS-a, Dveri te Koštunica postavili prije drugog kruga?

Svi relevantni faktori su se vec izjasnili koga podrzavaju u drugom krugu:

Tadic - SPS+PUPS+JS, LDP, URS(G17+lokalni serifi), Madjari, Bosnjaci, Saveti svih manjinskih naroda u Vojvodini, EU zvanicnici, novi predsednik Francuske...

Nikolic - Kostunica, Zukorlic, Savet srpskih opstina na Severu Kosova(to drze Kostunicini ljudi)

SRS je pozvala svoje glasace da ne glasaju u drugom krugu, Dveri sprovode kampanju da se ne izlazi na pokradene izbore.

Dveri i SRS su zajedno uzeli oko 350.000 glasova, sto i jeste i nije znacajna brojka. Moja procena je da ce polovina tih glasaca izaci a pola ostati kod kuce, i skoro svi koji izadju glasace za Tomu.

Kostunica je sam uzeo 273.000 glasova, i velika vecina njih ce glasati za Tomu, mozda tek 15-20% za Tadica.

Skoro svi Dinkicevi glasaci ce glasati za Tadica, dobar deo Cedinih, sigurno preko 80% ce podrzati Tadica a ostatak ostati kuci, Madjari i Bosnjaci redom za Tadica, tu moze da racuna na 200.000 glasova.

Dacicevi su macka u dzaku, dobio je 567.000 glasova...a tu ima bukvalno svacega, penzosa, komunjara, lokalnih pijavica, pandura, bivsih slobista. Tadicu je bilo vazno da Ivica odmah izadje sa jasnom podrskom... a posto su to poslusni glasaci, mislim da Tadic moze tu da racuna na 60-70% podrske od njih, a Toma ostalo.

Oni glasaci koji nisu glasali u prvom krugu a sad ce izaci, tu Tadic isto vodi bar 80%-20%

Ono gde Toma suvereno vlada, i gde ce sigurno pobediti: zatvor, tvorza, mardelj, prdekana, shupa, govnara, rupa, kavez, smrdljara :zubati

Prvi krug:
Nikolic: 3.602
Tadic: 618

Vedete Zabele, CZ-a, Mitrovice, Valjeva, Nisa....kod njih sigurno nema dileme :001_tongue

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 15:30 

lider30 je napisao/la:
Daj nam postavi zadnje ankete Džoni?

http://www.b92.net/info/izbori2012/vest ... _id=608340

Tadic 58%, Nikolic 42%

Disclaimer: pogodili su da ce biti tensno u prvom krugu, ali su Dinkicevog Stankovica procenili na 12-13%, sto je skoro duplo vise nego sto je uzeo...ne bih se uzdao u ovo, iako je moguce da pogode.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 15:34 

Usudiš li se ti dat neku prognozu? Po svemu ovome što kažeš mislim da će bit tijesno i da pobjednik neće imati 55 % glasova.

Dosta ljudi će glasati kontra Tadića. To što se Toma zblamiro njih možda ne dira puno. Ako se Tomi pribroje glasovi od Dveri, SRS-a i Koštuničinih plus još nešto nezadovoljnih Tadićem moglo bi to gusto bit.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 15:51 

Ibar je napisao/la:
Usudiš li se ti dat neku prognozu? Po svemu ovome što kažeš mislim da će bit tijesno i da pobjednik neće imati 55 % glasova.

Dosta ljudi će glasati kontra Tadića. To što se Toma zblamiro njih možda ne dira puno. Ako se Tomi pribroje glasovi od Dveri, SRS-a i Koštuničinih plus još nešto nezadovoljnih Tadićem moglo bi to gusto bit.

Bilo sta tacno prognozirati je nezahvalno...iako znam otprilike kako ljudi u Srbiji rezonuju...

U prvom krugu sam dao korektnu prognozu...sad da moram da se odlucim ko ce biti pobednik, bez dileme bi izabrao Tadica...a uvek ostavljam prostora i da ne bude tako, faktor nepredvidivosti s obzirom da glasaju milioni ljudi, i da je njihovo raspolozenje konfuzno, uvek postoji...

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 16:14 

ja mislim da ce Tadic pobjedit a Nikolicu ce se desit ko Sarkozyu .. politika je kurva

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 19:34 

Bice to repriza dosad vec nekoliko puta vidjenog scenarija, posto Tomislavu Nikolicu uvijek malo fali da pobjedi, e ako ni sad ne pobjedi, onda najbolje bi bilo da barem podnese ostavku na funkciju sefa SNS-a i za promjenu pusti Vucica da bude lider te stranke, jer malo je i nelogicno da lider stranke koja ima naprednjacki prizvuk stalno bude stara faca i tako se stice utisak da je rijec o stranci koja uvijek stagnira i ne pomladjuje se.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 19:37 

Srbi idite bre u lijepu PM. Opet ćete izabrati Tadića pa ćemo morati gledati one patetične meksikanske sapunice između njega i Josipovića.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 19:46 

A ti bi Tomu dragovoljca? :zubati

Ostalo je nekih 12 sati do otvaranja izbornih mesta. Situacija je napeta. Džoni neumorno zaokružuje listiće i trpa u vreće, Realka raznosti vreće po biračkim mestima u dijaspori. Sa druge strane Aga rukovodi patriotskom operacijom iz komandnog otadžbinskog bunkera na nepoznatoj lokaciju nadomak srpske Banja Luke. Tera priprema masovne demonstracije i rušenje vlasti u srcu prestonice. Vrilo i ovaj put, kao pripadnik 'rvacke agenture, sabotira izbore u Subotici i obara izlaznost. Vlada RUS proverava sastav biračkih odbora od mesta do mesta, ne bi li međ' članovima ugledao mitsko stvorenje, u nekim krajevima naše bivše zajedniče domovine poznatio i kao "emt".

PS

Joe bi glasao sutra, al' još se nije vratio sa Sabora SPC. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 05:43 

Lazni listici su spremni, odstampani u Mionici, prosledjeni preko poverljivih ljudi do svake partijske celije... kradja izbora moze da pocne :biceovodobro

Ajde Srbi, danas pamet u vugla...

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 12:36 

DzoniBG je napisao/la:

...nemojte i danas da ostavljate džakove po kantama za smeće. Sve spaliti. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 13:20 

Izaberite Tomu ne zelimo gledat homo vezu tadica i jusipovica xD

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 13:42 

Ko god bude novi predsjednik Srbije meni ce biti OK, jer ko god da pobjedi jako dobri politicki odnosi sa Rusijom su ja se nadam neupitni.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 14:35 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

...nemojte i danas da ostavljate džakove po kantama za smeće. Sve spaliti. :zubati

Consider it done :kava

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 14:53 

Obavio sam svoju graansku dužnost. Jbt, počeo sam da prepoznajem pola ljudi na biračkom mestu. Gužve nema, kažu da je izlaznost manja ovaj put.

Sa pozitivne strane, upoznao sam jednu finu curicu, tako da... :zubati

Nažalost, ovih Džonijevih nije bilo u blizini da mi ponude koju crvenu da zaokružim Tadića. :wink

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 16:56 

I ja sam obavila svoju građansku dužnost. Hoće li moja ruka doneti pobedu željenom kandidatu?

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 17:52 

teranova je napisao/la:
Hoće li moja ruka doneti pobedu željenom kandidatu?

Mislim da će tvoj glas biti presudan za Tadićevu pobedu. :wink

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 18:12 

Izlaznost "fantastičnih" 33% do 17h. DS se preznojava...

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 18:14 

Izlaznost ce biti oko 45%, sto je oko 2.800.000 ljudi.

Za pobedu ce biti potrebno oko +1.400.000 glasova, sto trku uvodi u foto-finish.

Primetno je veca izlaznost u Vojvodini, sto znaci da Vosha odlucuje ko ce biti predsednik.

Postoje 2 solucije, ili da su Tomisti masovno izasli u Vojvodini a ostali prespavali, ili obrnuto...

Prvo iznenadjenje smo vec dobili, izlaznost je podbacila, ali to jos nista ne govori o samom rezultatu.

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 18:15 

Citat:
EU čestitala Nikoliću na pobjedi satima prije zatvaranja birališta
:zubati

http://www.vecernji.hr/vijesti/eu-cestitala-nikolicu-pobjedi-satima-prije-zatvaranja-biralista-clanak-411742

Citat:
Europska unija počinila je veliki gaf emitiravši čestitku Tomislavu Nikoliću na pobjedi u Srbiji i to čak tri sata prije zatvaranja birališta!

Europska unija zabunom je izdala priopćenje u kojemu je objavila da je na predsjedničkim izborima u Srbiji pobijedio Tomislav Nikolić. Zajedničko priopćenje predsjednika Europskog vijeća Hermana van Rompuya i Europske komisije Joséa Manuela Barrosa izdano je tri sata prije zatvaranja biračkih mjesta.

"Htjeli bismo čestitati gospodinu Nikoliću na izboru za predsjednika Srbije. Također bismo željeli čestitati srbijanskom narodu na izborima 6. i 20. svibnja koji su bili natjecateljski i mirni. Predsjedniku Nikoliću želimo uspjeh u suočavanju s izazovima i ispunjavanju ogromnih očekivanja srbijanskog naroda o gospodarskom rastu i blagostanju. Europska perspektiva Srbije vrlo je konkretna te se stoga nadamo da se možemo osloniti na osobnu posvećenost predsjednika Nikolića u postizanju tog cilja", stoji u izvornom priopćenju.

Priopćenje je povučeno nakon samo nekoliko trenutaka, a ispravak je stigao nakon pola sata.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 20 svi 2012, 18:16 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Izlaznost "fantastičnih" 33% do 17h. DS se preznojava...

Ne bi rekao, u centrali stranke vec znaju dal dobijaju il gube...

Krucijalne informacije su one po "stratumima", odnosno dal vise ljudi izlazi na mestima gde bolje stoje ili ne...

Za sada Centralna Srbija kaska za Voshom, sto je neki okvirni pokazatelj, ali detalje ne znamo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1136 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: