|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 138 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DzoniBG
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 14:53 |
|
|
dudu je napisao/la: netocno, i Sulejman velicanstveni je umro na bojnom polju, ispod Sigeta. doduse prirodnom smrcu.  natural causes Imali smo srece, on se zajebao kao i Napoleon i Hica kasnije, ubi ga vreme, napao je Bec u poznu jesen, 2 meseca je tavorio u kisnom blatu ispod Beca, da je samo malo bolje organizovao napad, i da je zatvorio prilaz za 10.000 placenika koji su u zadnjem trenutku usli u grad... svi bi danas bili muslimani. Murat je doveo nekoliko desetina hiljada vojnika, janicare, azape, jakindzije:  Pre toga je vec pravio prodore na Balkan, na Marici je uhvatio Srbe u dremci i oleshio ih, pobio skoro sve velikashe, onda je na Plocniku, izmedju Kursumlije i Prokuplja dobio po tamburi od Lazara, da bi se vratio sa svom silom... Zna se da je ovo bila postavka, na pocetku je Vuk Brankovic krenuo sa konjicom i oleshio krilo Yakuba, dok je Bajazit isto uradio na krilu Vlatka Vukovica, koji se povukao posle... u sredini je bilo najvece makljanje, ali je na kraju ipak Lazar pao. Postoji vise verzija kako je Murat ubijen, jedna je da je to bio Obilic, druga da je 12 vitezova napravilo proboj prema Muratovom cadoru i tu ga ubilo... kako god, nastradao je od Srba, i posle su ga nosili sve do azije...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:09 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Znas koliko im je smesan nacin zapisa i fonetika, Grci nemaju slova B i D, vec B pisu sa MP a D sa NT. Bilo je cepanje od smeha kako su napisali neka nasa imena: Predrag Drobnjak je ispao - Prentrag Ntromptniak  Kako nemaju? B - Beta (Vita) Δ - Delta I ja sam primjetio neke neobične kombinacije slova ali treba poznavati grčki da bi se znalo zbog čega je to tako.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:12 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
dudu je napisao/la: Ibar je napisao/la: samo na prostoru Alb+Kos ima ih 5 milja
to je bez Masedonie, Grčke, CG i Srbije
nikako da shvatis da baratas s poluinformacijama za razliku od mene. U Albaniji ke popisano 2011. dvjesto i nesto tisuca ljudi manje nego prije deset godina i ima samo 2.8 milijuna stanovnika. na Kosovu je broj Albanaca 1.6 mil, tocan broj znat ce se dogodine. u Makedoniji su zaustavili popis jer Makedomci nisu jtjeli u stalno stanovnistvo upisivat inozemce. broj u Crnoj Gori im se smanjio izmedju dva popisa. ovo su cinjenice. Nije samo zato zaustavljen. Nisu albanci htjeli da u svakim izbirackim parom bude obavezan jedan Makedonac, sto i po zakonu jeste. Htjeli su da tako laziraju popis u zapadnoj makedoniji. Te tako ce popisa biti u travnju. Sa jednim albancem i jednim makedoncem tamo gdje je mjesovita sredina.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:12 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ibar je napisao/la: U Grčkoj živi 275 000 Albanaca
stim da je to minimalna brojka Gdje si to isceprkao? I dali zivi ili su stanovnici grcke. Ima razlike.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
seherzada
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:13 |
|
|
Ibar je napisao/la: Meni je uvijek bilo interesatno kako se ta albanska mapa etnicke Albanije poklapa sa nekim drugim mapama, gledano po njenim zapadnim granicama:   
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Isto treba uvesti i u BiH kad se bude popis radio. Inače će muslimani debelo lažirati svoje "statistike".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:15 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Ibar je napisao/la: GRčka se neprestance trudi da umanji broj Makedonaca, Albanaca i svih neGrka
Albanaca ima 275 000 minimum a vjerojatno brojka seze i do pola milijuna Ne znam kakvo je stanje u Trakiji...negdje sam procitao da tu Turci i Pomaci cine oko 50% stanovnistva... Nema ih tamo vise od 5%.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:16 |
|
|
@Totem Ima li Makedonaca u Grckoj???
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:19 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Kako nemaju?
B - Beta (Vita) D - Delta
I ja sam primjetio neke neobične kombinacije slova ali treba poznavati grčki da bi se znalo zbog čega je to tako.
Govorim o trenskriptima nasih imena, primeti da ce ova dva slova uvek ovako napisati... МП и НТ... Evo nasao sam par komentara: Citat: To slovo v (koje se, btw cita kao N, tj. to je ustvari malo slovo N)) se nikada ne cita kao M! Ma pored kog glasa se nalazilo. Moze samo da se cita kao D, kada se nalazi zajedno sa T, jer Grci nemaju slovo D kao jedan glas. U ostalim slucajevima, "ni" (v) se cita kao N! Citat: dva slova koja se čitaju kao jedan glas. OI, EI = I AI = E ГI = J OY = U AY = nekad AV, nekad AF EY = nekad EV, nekad EF ГГ, ГK = G MП = B NT = D TS = C TZ = glas koji je nekada postojao u srpskom jeziku: DZ (ne DŽ) To je to, da ne idemo dalje u off...
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:22 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Odlican primer kako Sipci nemaju 3 svoja naziva za gradove na Kosovu, lome jezik sa srpskim recima, pazi ti tu kulturu koja nije u stanju ni da imenuje gradove... A znas zasto...zato sto ni jedan taj grad nisu ni osnovali  ti kad odes tamo, nemaju nista zivo da ti pokazu i kazu - ovo je staro bar 100 godina... osim nekoliko dzamija koje su im Turci ostavili. Imaju. Gjillan(gnjilane). A pitaj ih sto znaci, pojma nemaju. Slicno kao Senta, Petrovaradin, Sombor, Kanjiza, Becej, Temerin... 
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:23 |
|
|
totem je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Ne znam kakvo je stanje u Trakiji...negdje sam procitao da tu Turci i Pomaci cine oko 50% stanovnistva... Nema ih tamo vise od 5%. Na popisu 1991 godine...bilo je 98 000 muslimana...50% Turci 35% Pomaci 15% Romi Danas se procjenjuje da ih ima oko 130 000...od ukupno 360 000... Znaci 36%...
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:25 |
|
|
[quote="zapovjednik"]@Totem Ima li Makedonaca u Grckoj???[/quot
Ima ih, ko sljive. Samo im ne daju na popisu da se tako izjasne. Nema u grafi termin Makedonac. Po procjeni makedonskih udruga, ima bar 500.000 sto govore na makedonskom. Sto i nije daleko od istine, jer prije balkanskih ratova, na popisima je slavenskog porijekla bilo 65%.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:25 |
|
|
Dimitris Diamantidis (Grčki: Δημήτρης Διαμαντίδης) - sa ovom latiničnom varijantom se predstavljaju mimo Grčke, zbog toga sam pomenuo Betu i Deltu. Znači, imaju oni ta slova a kad i kako ih koriste, ne znam. Ali nebitno, nije tema.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:28 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: totem je napisao/la:
Nema ih tamo vise od 5%.
Na popisu 1991 godine...bilo je 98 000 muslimana...50% Turci 35% Pomaci 15% Romi Danas se procjenjuje da ih ima oko 130 000...od ukupno 360 000... Znaci 36%... Mozda ih ima, ali oficijalno ne. Sto me i ne cudi, sa obzirom kakve su fercine Grci sto se tice popisa. U aleksandropolisu, glavnom gradu trakije, nema ih vise od 1%. To je tocna cifra. Bio sam plus tamo, te nisam vidio niti jednog turcina, niti trage od njih.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:29 |
|
|
totem je napisao/la: Imaju. Gjillan(gnjilane). A pitaj ih sto znaci, pojma nemaju. Slicno kao Senta, Petrovaradin, Sombor, Kanjiza, Becej, Temerin...  Tacno, to su madjarski nazivi... ali imas i Pancevo, Nova i Stara Pazova, Indjija, Sremska Mitrovica, Vrsac, Bela Crkva, Novi Sad, Vrbas, Kula, Crvenka... Vojvodina je nekad madjarska zemlja koja je vise stotina godina pod sve jacim srpskim uticajem... daju imena gradovima, formiraju nova naselja... i ne mozes povuci znak jednakosti izmedju toga i Kosova, gde iako imas 90% Albanaca, oni nemaju jebeni naziv za bilo koje vece mesto.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:29 |
|
|
totem je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: @Totem Ima li Makedonaca u Grckoj???[/quot
Ima ih, ko sljive. Samo im ne daju na popisu da se tako izjasne. Nema u grafi termin Makedonac. Po procjeni makedonskih udruga, ima bar 500.000 sto govore na makedonskom. Sto i nije daleko od istine, jer prije balkanskih ratova, na popisima je slavenskog porijekla bilo 65%. Cuo sam da ima oko 200 000 Makedonaca u Bugarskoj...ali ne daju im da se izjasne... pa me bas zanimalo kakvo je stanje u Grckoj...
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:31 |
|
|
dudu je napisao/la: Grci su asimilatori, prica se da ako zelis drzavljanstvo moras uzeti grcko ime i prezime i otici se pokrstit u pravoslavnu crkvu. Za krstenje ne znam, lako moguce. Ali za ime da, moj drugarica se udala za grka, ali da bi uzela drzavjanstvo je promjenila ime, te je sada Varvaritsa. Staro grcko ime.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:32 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: totem je napisao/la: Imaju. Gjillan(gnjilane). A pitaj ih sto znaci, pojma nemaju. Slicno kao Senta, Petrovaradin, Sombor, Kanjiza, Becej, Temerin...  Tacno, to su madjarski nazivi... ali imas i Pancevo, Nova i Stara Pazova, Indjija, Sremska Mitrovica, Vrsac, Bela Crkva, Novi Sad, Vrbas, Kula, Crvenka... Vojvodina je nekad madjarska zemlja koja je vise stotina godina pod sve jacim srpskim uticajem... daju imena gradovima, formiraju nova naselja... i ne mozes povuci znak jednakosti izmedju toga i Kosova, gde iako imas 90% Albanaca, oni nemaju jebeni naziv za bilo koje vece mesto. Djelimicno tocno. Samo ne zaboravi da Madjari su otisli svojevoljno iz vojvodine isto kao Srbi iz sarajeva. Sto se kosova tice, jasno je ko dan.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:32 |
|
|
totem je napisao/la: Mozda ih ima, ali oficijalno ne. Sto me i ne cudi, sa obzirom kakve su fercine Grci sto se tice popisa. U aleksandropolisu, glavnom gradu trakije, nema ih vise od 1%. To je tocna cifra. Bio sam plus tamo, te nisam vidio niti jednog turcina, niti trage od njih. Znas li mozda...ima li Makedonaca u Solunu???
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:34 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: totem je napisao/la: Cuo sam da ima oko 200 000 Makedonaca u Bugarskoj...ali ne daju im da se izjasne... pa me bas zanimalo kakvo je stanje u Grckoj... U bugarskoj je bilo i nemira, u pirinskoj makedoniji. Tamo zive najzilaviji Makedonci. A inace u bugarskoj imas barem dva milijuna porijeklom makedonaca, ali se oni odavno osjecaju bugarima.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:39 |
|
|
Sto se albanaca tice, mogu pricati sa ciframa, vjerodostojnim samo za makedoniju, te djelimicno o kosovu. Nema vise tog nataliteta, ni priblizno. Furaju na zapad nezaustavljivo. Potpuno prazna sela, sa pokojim starcem zjape. Lipkovski kraj, Izmjedju kiceva i ohrida je pusto i jezivo kada se prolazi. Samo u skopju im fale 7.000 glasova od proslih izbora. Na nivo cijele drzave im nedostaju 5 poslanika, sto u makedonskom slucaju je negdje izmjedju 50-60.000. Sa pravom glasa. Gdje su djeca, koja su zasigurno otisla sa roditeljima. Zato su i pokusali da nema popisa, ali zakazan je za u travnju. Nema bjezanja.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:40 |
|
|
totem je napisao/la:
U bugarskoj je bilo i nemira, u pirinskoj makedoniji. Tamo zive najzilaviji Makedonci. A inace u bugarskoj imas barem dva milijuna porijeklom makedonaca, ali se oni odavno osjecaju bugarima.
Problematicno je uopste koji je identitet Makedonaca kao naroda... Pozivanje na anticku pokrajnu Makedoniju i Aleksandra je smesno i zalosno, nije postojalo pleme Makedonaca koje je doslo sa Slovenima... Oni su u nekom smislu mix Srba i Bugara, i delom Grka, od njih su jezik pokupili koji je tacno negde na pola puta... "Zilavi Makedonci" mi dodje jako neozbiljno, ne negiram odredjenu posebnost tog naroda danas, sigurno nisu ni Srbi ni Bugari, ali nisu ni nista posebno drugaciji, samarani su izmedju te dve zemlje u predhodnih 150 godina, i ono sto je ostalo, nije ni jedno ni drugo... ali reci da je to neki identitet...jbg Zato danas kolosalni spomenici Aleksandru Makedonoskom...a sa njime imaju veze koliko i Srbi sa rimskim carom Konstantinom rodjenim u Nishu.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:40 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: totem je napisao/la: Mozda ih ima, ali oficijalno ne. Sto me i ne cudi, sa obzirom kakve su fercine Grci sto se tice popisa. U aleksandropolisu, glavnom gradu trakije, nema ih vise od 1%. To je tocna cifra. Bio sam plus tamo, te nisam vidio niti jednog turcina, niti trage od njih. Znas li mozda...ima li Makedonaca u Solunu??? Slabo. Nikada i nisu bili neka cifra u solunu. Poslije toliko progona, tesko da je itko ostao.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: VElika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:44 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: totem je napisao/la:
U bugarskoj je bilo i nemira, u pirinskoj makedoniji. Tamo zive najzilaviji Makedonci. A inace u bugarskoj imas barem dva milijuna porijeklom makedonaca, ali se oni odavno osjecaju bugarima.
Problematicno je uopste koji je identitet Makedonaca kao naroda... Pozivanje na anticku pokrajnu Makedoniju i Aleksandra je smesno i zalosno, nije postojalo pleme Makedonaca koje je doslo sa Slovenima... Oni su u nekom smislu mix Srba i Bugara, i delom Grka, od njih su jezik pokupili koji je tacno negde na pola puta... "Zilavi Makedonci" mi dodje jako neozbiljno, ne negiram odredjenu posebnost tog naroda danas, sigurno nisu ni Srbi ni Bugari, ali nisu ni nista posebno drugaciji, samarani su izmedju te dve zemlje u predhodnih 150 godina, i ono sto je ostalo, nije ni jedno ni drugo... ali reci da je to neki identitet...jbg Zato danas kolosalni spomenici Aleksandru Makedonoskom...a sa njime imaju veze koliko i Srbi sa rimskim carom Konstantinom rodjenim u Nishu. Vidi Dzoni. Ako cemo realno, mada se meni ne svidja, Makedonci su se u proslosti skoro bez iznimka smatrali bugarima, sa jasnom regionalnom odrednicom. Sve do 1945 godine. Bili de facto isto kao Crnogorci i Srbi. Sto se tice pirinskih makedonaca, ne kazem badava da su najzilaviji. Jezgro VMRO-a, tj. njegovog militantnog dijela su upravo oni cinili.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Velika Albanija - pusta priča ili nova stvarnost Postano: 24 pro 2011, 15:52 |
|
|
totem je napisao/la:
Vidi Dzoni. Ako cemo realno, mada se meni ne svidja, Makedonci su se u proslosti skoro bez iznimka smatrali bugarima, sa jasnom regionalnom odrednicom. Sve do 1945 godine. Bili de facto isto kao Crnogorci i Srbi. Sto se tice pirinskih makedonaca, ne kazem badava da su najzilaviji. Jezgro VMRO-a, tj. njegovog militantnog dijela su upravo oni cinili.
Pa ja ti kazem da su samarani izmedju Srba i Bugara... prvo su to drzali Bugari, pa se npr srpski car Dusan krunisao u Skoplju...posle su sa svima bili pod Turcima...Ilija Garasanin u Nacertaniju 1844 pise kako i sami Bugari imaju slabu samosvest, i da bi ih se moglo srbizirati... onda Rusi daju Bugarima San Stefansku Bugarsku koja je progutala celu Makedoniju, to je trajalo kratko, posle Srbi terajuci Turke uzimaju celu Makedoniju koju nazivaju Stara Srbija... borave u sastavu integralne Srbije u dobrom delu prve Juge, formira se neka Vardarska banovina koja je ukljucivala i Makedoniju i juznu Srbiju sa gradom Nisom... VMRO je militantna , vise antisrpska, nego probugarska opcija u makedonskom korpusu, dobrim delom zagrejana pokusajem potpune srbizacije Makedonaca nakon Balkanskog rata, odakle je i potekao otpor koji je zajedno sa ustasama i ubio kralja Aleksandra. Posle svega, danasnji Makedonci su mnogo blizi Srbima nego Bugarima...u globalu, ne racunajuci tvoj primer koji nije merodavan.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|