|
|
Stranica: 77/151.
|
[ 3755 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 19:46 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1736 Lokacija: ...................
|
volvoks je napisao/la: Slovenci su odlični vojnici, ne bi se dobro proveli s njima...
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 19:56 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: volvoks je napisao/la: Slovenci su odlični vojnici, ne bi se dobro proveli s njima... Potpuno sam ozbiljan, vjerovao ili ne Sistematični su i dobro organizirani, neusporedivo s javašlukom VRSK... Uskoro će ići i serija fotki Slovenaca...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 20:00 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1736 Lokacija: ...................
|
Ma sigurno je da nisu bezazleni ali kad god netko spomene slovensku vojsku sjetim se kekeca i pervanovih fora na njihov račun
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
AtomMunjeviti
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 20:03 |
|
|
Zar nije jedna FAB 250kg dovoljna za njih sve ? Ili dvije ?
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 20:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60944 Lokacija: DAZP HQ
|
volvoks je napisao/la: Slovenci su odlični vojnici, ne bi se dobro proveli s njima... bolji od Zagoraca i Međimuraca, I don`t think so. nema boljih ratnika od Hrvata, to je takav miks mentaliteta da na kraju dobiješ nepobjedivu vojsku. sjeti se zadnjih akcija u Bosni, na jednom pravcu Dalmatinci uz potporu Bosanaca, a na drugom Zagorci uz potporu Hercegovaca. Bog da te vidi. govor svećenika od 9:40 na sprovodu Andrije Matijaša Pauka, u čiju je čast Mrkonjić Grad nakratko nazvan Matijaševo, a 4.gbr dobila naziv Pauci.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 20:40 |
|
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 20:46 |
|
|
Naravno da bi ih pomeli, ali kažem ti, teže bi se s njima proveli nego s Krajišnicima... Većina nas misli da su ljudi iz tih graničarskih krajeva prirodno superiorni, da je njima boj u genima, da se rađaju s puškom i s puškom umiru, ali činjenica je da su krajišnici većinu vremena bili pijani i neurrdni, dok bi slovenci slušali svaku zapovijed, svaki položaj bi im bio kvalitetno ukopan i pripremljen, a takvog je neprijatelja najteže poraziti...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 20:56 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 09 sij 2013, 21:00 |
|
|
volvoks je napisao/la: Naravno da bi ih pomeli, ali kažem ti, teže bi se s njima proveli nego s Krajišnicima... Većina nas misli da su ljudi iz tih graničarskih krajeva prirodno superiorni, da je njima boj u genima, da se rađaju s puškom i s puškom umiru, ali činjenica je da su krajišnici većinu vremena bili pijani i neurrdni, dok bi slovenci slušali svaku zapovijed, svaki položaj bi im bio kvalitetno ukopan i pripremljen, a takvog je neprijatelja najteže poraziti... slažem se s tobom, Slovenci imaju vrijedno povjesno iskustvo ratovanja s Talijanima, a bez obzira kakav ih glas bije Talijani su ipak veliki europski narod i zahtjevan protivnik. međutim, opet je činjenica da su udarne postrojbe u oslobođenju Istre i slovenskog primorja bile hrvatske, a da su Slovenci bili pozadinci. za pobjedit Slovence, s obzirom na težinu terena, trebao bi imati veliku živu silu.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 15 sij 2013, 23:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 13:26 |
|
|
Sudbina vojne tehnike u BiH
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 13:31 |
|
|
jesu li to ti tuzlanski tenkovi koji će pokoriti Balkan, a ako zatreba i šire od toga?
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 13:35 |
|
|
Srećom nisu, ovi su izgleda hagresorski. Tako da sve 100% patriote mogu biti mirne i spokojne.
Zapravo me baš zanima kakvo je stanje sa tim tuzlanskim i M84 iz VRS...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 13:37 |
|
|
Meni je nejasno zašto su izbacili M84 iz uporabe, a ostavili puno slabije zapadne tenkove, sa topovima koji ne mogu ništa ni običnim m84, a kamoli moderniziranima...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 13:41 |
|
|
Mislim da to nije jedini takav primer. Ali jbg, donacija, mora se poštovati. Što je najcrnje od svega, izbacuju tehniku koja je poznata i za koju imaju domaće kapacitete za proizvodnju nekih delova, a ubacuju nepoznatu, stranu i stariju. Kako ono ide... jedinstveni na putu ka NATO. Pazi puške...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 13:43 |
|
|
ostalo je samo 12 M-84, ovo ostalo je sve žešći krš.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 13:57 |
|
|
Sa čim uopšte danas raspolažu OSBiH? Koliko ljudi, tenkova, OT, BVP, artilj.oruđa, aviona, helikoptera? U praksi.
Gledao sam wiki stranicu, ali to nije baš preterano pouzdan izvor.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:01 |
|
|
dudu je napisao/la: volvoks je napisao/la: Naravno da bi ih pomeli, ali kažem ti, teže bi se s njima proveli nego s Krajišnicima... Većina nas misli da su ljudi iz tih graničarskih krajeva prirodno superiorni, da je njima boj u genima, da se rađaju s puškom i s puškom umiru, ali činjenica je da su krajišnici većinu vremena bili pijani i neurrdni, dok bi slovenci slušali svaku zapovijed, svaki položaj bi im bio kvalitetno ukopan i pripremljen, a takvog je neprijatelja najteže poraziti... slažem se s tobom, Slovenci imaju vrijedno povjesno iskustvo ratovanja s Talijanima, a bez obzira kakav ih glas bije Talijani su ipak veliki europski narod i zahtjevan protivnik. međutim, opet je činjenica da su udarne postrojbe u oslobođenju Istre i slovenskog primorja bile hrvatske, a da su Slovenci bili pozadinci. za pobjedit Slovence, s obzirom na težinu terena, trebao bi imati veliku živu silu. Ja bi se više bojao slovenske brigade nego krajiške ili crnogorske. To je sve folklor, hajdučko razbojnički mentalitet. Nu vid me. Za modernu vojsku je disciplina, stega, poslušnost. Kao što su i naši Zagorci natamburali ljute Krajišnike. Tako bi ih i Slovenci.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:03 |
|
|
Sreća naša da ih jedva i nađeš na karti. Jedna dobra od onog dikobraza: Ako Slovenci pošalju svoje specijalce na Svetu Geru ja ću poslati neki zagorski DVD da ih pošprica.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:05 |
|
|
doc je napisao/la: dudu je napisao/la: slažem se s tobom, Slovenci imaju vrijedno povjesno iskustvo ratovanja s Talijanima, a bez obzira kakav ih glas bije Talijani su ipak veliki europski narod i zahtjevan protivnik. međutim, opet je činjenica da su udarne postrojbe u oslobođenju Istre i slovenskog primorja bile hrvatske, a da su Slovenci bili pozadinci. za pobjedit Slovence, s obzirom na težinu terena, trebao bi imati veliku živu silu. Ja bi se više bojao slovenske brigade nego krajiške ili crnogorske. To je sve folklor, hajdučko razbojnički mentalitet. Nu vid me. Za modernu vojsku je disciplina, stega, poslušnost. Kao što su i naši Zagorci natamburali ljute Krajišnike. Tako bi ih i Slovenci. slažem se, ali sa Slovencima nećeš nikad ratovat jer nisu agresivan narod, niti ih ima izvan onog što je Slovenija, naše oči uvijek trebaju biti uprte prema BIH prije svega, pa onda prema Srbiji i Crnoj Gori i biti spreman za fajt s njima, a ne se pripremat za invaziju Slovenaca.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:12 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim da to nije jedini takav primer. Ali jbg, donacija, mora se poštovati. Što je najcrnje od svega, izbacuju tehniku koja je poznata i za koju imaju domaće kapacitete za proizvodnju nekih delova, a ubacuju nepoznatu, stranu i stariju. Kako ono ide... jedinstveni na putu ka NATO. Pazi puške... A kakve su tek kante uzeli kao zamjenu za BOV-ove, M-113 Iako, M16 je ipak bolja puška od AK47, vijetnam je ipak specifičan...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:22 |
|
|
volvoks je napisao/la: Iako, M16 je ipak bolja puška od AK47, vijetnam je ipak specifičan... Pa ne znam baš. Zavisi od verzije, zavisi od održavanja, zavisi od zaliha municije (tj.da li se isplati menjati kalibar) itd. doc je napisao/la: Ja bi se više bojao slovenske brigade nego krajiške ili crnogorske.
To je sve folklor, hajdučko razbojnički mentalitet. Nu vid me. Za modernu vojsku je disciplina, stega, poslušnost.
Kao što su i naši Zagorci natamburali ljute Krajišnike. Tako bi ih i Slovenci. Bez države, privrede, srednje klase, elite, oficira itd. nema ni vojske. Sve ostalo je hajdučija, što je možda prolazilo pre 100 godina, ali danas ne. A Slovenci, uvek su makar korektno odrađivali posao u sukobima u kojima su učestvovali.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:34 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Sa čim uopšte danas raspolažu OSBiH? Koliko ljudi, tenkova, OT, BVP, artilj.oruđa, aviona, helikoptera? U praksi.
Gledao sam wiki stranicu, ali to nije baš preterano pouzdan izvor. 6000 ljudi ukupno, ne znam koliko tenkova, ali uglavnom su m60 Patton, avioni nula, helikopter valjda jedan. Bvp i artilj. ne znam. Uglavnom, simbolična i smešna vojska (nije da smo mi neka supersila, ali BiH vojsku treba ukinuti, jer ovo što imaju je neozbiljno nazvati vojskom).
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:37 |
|
|
volvoks je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Mislim da to nije jedini takav primer. Ali jbg, donacija, mora se poštovati. Što je najcrnje od svega, izbacuju tehniku koja je poznata i za koju imaju domaće kapacitete za proizvodnju nekih delova, a ubacuju nepoznatu, stranu i stariju. Kako ono ide... jedinstveni na putu ka NATO. Pazi puške... A kakve su tek kante uzeli kao zamjenu za BOV-ove, M-113 Iako, M16 je ipak bolja puška od AK47, vijetnam je ipak specifičan... Zašto je onda Ameri više ne koriste? M4 koju koriste nije M16, iako mnogo liče.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 17 sij 2013, 14:44 |
|
|
dudu je napisao/la: ostalo je samo 12 M-84, ovo ostalo je sve žešći krš. Ne bi ja baš toliko potcenjivao m60. Paton, iako ima slabiji top, ima kompjuterizovan nišanski sistem i termovizijsku kameru. A m84 (nemodernizovan, bosanski) ima sofisticiran oko-mušica-cilj nišanski sistem. Nisu patoni baš tolike kršine...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|