HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 tra 2025, 11:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3757 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 151  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojne fotke
PostPostano: 30 svi 2013, 22:19 

Evo ti za avatar.

slika

Vrh

PostPostano: 30 svi 2013, 23:23 

:sega

slika

Kad će više da ih farbaju u srpsku šemu...

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 02:03 

Malo friških slika iz Požege obuka vozača IVECO...........

slika

slika

malo Humera..........

slika

slika

slika

NBKO,,,,,GOMBR..u Vinkovcima

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 02:11 

sa zajedničke obuke (Česi Mađari )obuke iz Zadra

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 02:25 

Dvije tri sa vježbe štit 13...

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 14:24 

gledam ove registracijske oznake na vojnim vozilima (HV), pa se pitam je li naziv Hrvatska vojska ostao u upotrebi za neki segment snaga ili je to samo kolokvijalni naziv ostao od vremena 90-tih?

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 14:32 

Čudnim putevima internetskim, zalutam ja na klix, kad tamo neki pf istorija i izmeđ' ostalog dosta ovih ratnih i ratno-planerskih tema.

Evo BBC-ju odgovor zašto nema fotki OSBiH. Pritajili se i planiraju brza osvajanja Šumske sa 17 tenkova i 80 oklopnjaka.

Citat:
Od ove baze do Vojkovica ti je 10 minuta voznje. Onda ako se malo raspitas u Pazaricu ima nekih 80 oklopnih vozila koje mozes dovuci do Vojkovica preko Hadzica i Igmana. Znaci imas Armiju BiH gore na cesti na Igmanu iznad njihovih glava a dole u dolini imas Sarajevo koje je puno vojske (odnos u ljusdtvu 20:1) i imas lijevo Hrasnicu, Sokolovic Koloniju, Ilidzu, Butmir itd. Sto znaci da to nema sanse da se brani a kamoli da se odbrani. Te vukojebine sa istocne strane sarajeva bi dozivijele iste sudbinu Zvornika, Visegrada itd.

Evo recimo ove iz Pazarica spojis ih gore na Igmanu sa specijalcima koji se vec gore nalaze i vec si dominantan sto se tice oklopa u odnosu na tih vukojebina poput Vojovica, Romanije, Istocne Ilidze itd. Zanimljivo bi bilo vidijeti sta bi tada govorili o "spremnosti Bosanaca" jer po ovom serenji na filmu smo bili spremniji od njih 1992.

slika

Ovih 80 je sada blizu Hadzica; oni su na Igmanu za sat vremena voznje sve preko nase teritorije sa obucenom posadom i sve spremno i iztrenirano. A dole u dolini znaci imas Vojkovice i Istocnu Ilidzu sa max 30.000 Srba sve ukupno koji se nemogu odbarniti ni od Hrasnice+ Butmira + Sokolovica + Ilidze+ Blazuja + Hadzica a kamoli od jos cijelog Sarajeva i ustrojene vojske koja ih tuce sa Igmana.

Tako da bolje da se ne kurce...

Evo ova jedinica u Pazaricu u svojem sastavu ima ISPRAVNIH M113A2 tacno 80 jer se oni odrzavaju. Mogu znati posto mi je rodjak u sastavu te jedinice:

slika

Znaci da je pola tih oklopnjaka neispravno je suplja. Neispravni su drugi oklopnjaci poput AMX10P i BVP 80a koji se nalaze u Tuzli. Ali ne i ovi.

Bilo kako bilo cak i da je pola neispravno i da nema nikakvih specijalca gore na Igmanu; niti da se mogu dovesti preko Hadzica njima iznad glava specijalci; dovoljno je i 40 ovih oklonjaka da se pocnu spustati sa Igmana prema Vojkovicima uz ogromnu predmoc u ludstvu iz pravca Sarajeva, Butmira i Hrasnice sa svaka odbrana njihova bude osudjena na kratki Blizkrieg. Sta bi Sehovac tada govorio o hrabrim srpskim vojnicima bi tek bilo zanimljivo.

A mozes i dovesti recimo 17 M84 tenka iz Tuzle posto su i ona ispravna (15 tih tenkova je RS dala da se premjeste u Tuzlu btw):

slika

:tank

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 14:39 

dudu je napisao/la:
gledam ove registracijske oznake na vojnim vozilima (HV), pa se pitam je li naziv Hrvatska vojska ostao u upotrebi za neki segment snaga ili je to samo kolokvijalni naziv ostao od vremena 90-tih?

Vojska u cjelini je OSRH, kopnena vojska HKoV, zrakoplovstvo HRZiPZO, HRM...
Još jedna sramotna odluka uz onu o ukidanju domobranskih jedinica...

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 14:46 

@jagnje, jesi naletio na onu temu o OSBiH, ta je puna takvih likova...

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 14:49 

fascinanti su, oni misle drugi će spavati snom mrkog medvjeda dok oni preraspodjeljuju oklopnjake pod šumama i gorama. u HB-u će preko noći svanuti 50 Patrija i 50 M-84-orki, u RS-u bog te pitao koliko i čega sve, pa raspoređuj kako te volja. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 14:58 

volvoks je napisao/la:
@jagnje, jesi naletio na onu temu o OSBiH, ta je puna takvih likova...

Ma jok, Ilidža ili neka takva tema. Nisam preturao po tom forumu pa da znam šta sve ima.

Mada sad ću da nađem tu o osbih. :zubati Mada, možeš i link da mi pustiš slobodno.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:07 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Evo BBC-ju odgovor zašto nema fotki OSBiH. Pritajili se i planiraju brza osvajanja Šumske sa 17 tenkova i 80 oklopnjaka.

A pritom barataju sa podacima iz 2005. kad su stvorene OSBiH i pretpostavljaju da je sve bilo još tada u savršenom stanju, iako stanje nije navedeno, i da je sve od oklopa raspoređeno kako oni misle u Tuzlu, iako ne postoje službeni podaci koji to potvrđuju. Ne postoje, koliko ja znam uopće nikakvi službeni podaci o naoružanju OSBiH barem zadnjih pet-šest godina ako ne i više.

Kad bi sve o čemu maštaju i imali, sigurno je u odličnom stanju kad godinama nije ni provozano, ni izvedena nikakva ozbiljna vježba. Valjda imaju nekog zaduženog da obriše prašinu...

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:12 

Milanović opet šalje trupe u BiH?

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:12 

dudu je napisao/la:
fascinanti su, oni misle drugi će spavati snom mrkog medvjeda dok oni preraspodjeljuju oklopnjake pod šumama i gorama. u HB-u će preko noći svanuti 50 Patrija i 50 M-84-orki, u RS-u bog te pitao koliko i čega sve, pa raspoređuj kako te volja. :zubati

Ko će da naredi to raspoređivanje bosanske sile?

Anto Jeleč, Mirko Tepšić, Dragan Vuković ili? :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:23 

Citat:
Pa BiH nikada nije imala specijalce/ komandose u pravom smislu te rijeci jer specijalci idu po noci da obavljaju svoj posao iza neprijateljskih linija. Zato i jesu specijalci jer mogu da iznenade; imaju najnoviju tehniku; najbolju informaciju i najbolji trejning. Dosli smo do toga da najobicniju diverzantsku jedinicu (koja je cak daleko iza NATO standarda po obucenosti a pogotovo po komunikacijskim sposobnostima); da njih vec nazivamo specijalcima.

Diverzanti su, bar sam ja tako shvatio, oni koji idu frontalno na neprijateljsku liniju. A specijalci u sastavu vojske su ti koji se prebace iza neprijateljskih linija da bi postigli odredjeni cilj. Takvu jedinicu mi nemamo a upravo to nam je najpotrebnije. Jer ukoliko dodje do konflikta imas odmah istocnu Bosnu i jednu granicu sa Srbijom i mostove preko kojih mogu dolaziti dobrovoljci i logistika. Znaci da bi primarni cilj bio da stavis glavne linije komunikacije pod svoju kontrolu. Sreca je ta sto je BiH jako brdovita zemlja tako da ako stavis par puteva u Istocnoj Bosni pod kontrolu i par kasarni onda vec mozes regularne jedinice OSBIH kanalizirati prema tamo. Ali da bi stavio "Drinu" pod kontrolu i puteve do Drine moras zauzeti par strateskih tacaka a za takvo nesto ti trebaju specijalci.

Recimo ako imas Gorazde u svojim rukama sa sirom okolinom sve do Crne Gore onda je RS juzno od Gorazda odsjecena. Ako pored toga jos samo imas par kota u svojim rukama Istocno od Stoca i padine treskavice; onda vec imas taj cijeli dio pod kontrolom pogotovo ako zauzmes jos i kasarne u tom dijelu. A da bi to uradio trebaju ti naravno specijalne jedinice koje ce ocistiti odredjene kote za regularnu vojsku. Treba ti minimalno 10 dobrih helikoptera da ih prebacis i neka vrsta ividjacskih letijelica sa kojima bi pravio slike terena ukoliko vec nemozes koristiti Americki ili Turski vojni satelit. Tek onda dolaze ti rejndzeri da se dalje probijaju ali tada vec kontrolises bitno kote i imas vatrenu podrsku sa tih kota i drzis teren ko na dlanu.

Tako je se nastojalo raditi i u proslom ratu ako si citao blog Vikicevog specijalca samo sto su ti "specijalci bosanski" bili na nivou obicnih diverzanata sa malo modernijim protivoklopnim sredstvima; nista posebno znaci.

Isti onaj lik, ovaj put bi sa sto specijalaca blokirao cijelu RS :sega

Link na temu ==> http://www.klix.ba/forum/bh-vojna-indus ... s1475.html

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:31 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Čudnim putevima internetskim, zalutam ja na klix, kad tamo neki pf istorija i izmeđ' ostalog dosta ovih ratnih i ratno-planerskih tema.

Citat:

A mozes i dovesti recimo 17 M84 tenka iz Tuzle posto su i ona ispravna (15 tih tenkova je RS dala da se premjeste u Tuzlu btw):

slika

:tank

Pre nego što se strateški rasporede, mislim da će morati da promene karter i dihtunge na tenku, pošto mi se čini da mu je iscurelo ulje. :D

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:31 

Pripreme za napad na RS:

slika

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:34 

volvoks je napisao/la:
Isti onaj lik, ovaj put bi sa sto specijalaca blokirao cijelu RS :sega

Ajde, ja se baš i ne razumem, ali ovaj lik je pravi "ekspert". :sega

Citat:
Džaba tenkovi u Tuzli kad je sva tenkovska municija u Doboju u RS-u

:sega

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:41 

Ta tema je čista psihodelija...

Meni je na momente čak i tužno da to čitam, toliko nisu normalni da to prestane da mi bude smešno... na momente...

Pojavi se, s' vremena na vreme, i neki normalan lik na toj temi i pokuša da im objasni kako stoje stvari, ali ga odmah jedno desetak "stručnjaka" horski iznapušava i kaže mu da je neznalica. =))

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 15:45 

Jel' se oni to rugaju Srbiji na namenskoj industriji? :zubati

Zna' sam da je Volvoks registrovan tamo. :tongue_smilie

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 16:27 

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Uz križ mi napiši
Bećarina ova
Voljela je zemlju pradjedova

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 16:32 

Izvini što smaram, ali sve te slike su već bile. Postavio @maxo.... na PRETHODNOJ strani...

Mislim, i ja sam isto lenčuga, ali stvarno brate jebiga.... :zubati

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 16:32 

Agresija na bosansko ili srpsko more?

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Uz križ mi napiši
Bećarina ova

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 16:41 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Izvini što smaram... :zubati

sve ok, nisam vidio, no sada vidim da je i on stavio neke slike koje su vec bile :zubati

Uz križ mi napiši
Bećarina ova

Vrh

PostPostano: 31 svi 2013, 16:47 

Dobre slike mornarice, ali kad vidim da su maknuli kontenjere... :smajl049

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3757 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 151  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: