|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 96 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 02 svi 2014, 16:45 |
|
|
panteri je napisao/la: Ethnic groups in the Bečej town Serbs = 10,574 (44.25%) Hungarians = 10,323 (43.20%) Roma = 337 (1.41%) Others and undeclared = 2661 (11.14% Srbi su preuzeli vecinu u gradu Beceju,ostaju jos nepoznanice ova 2 naselja.. Na popisu 2021. Srbi će postati većina u cijeloj opštini Bečej, te relativna većina u gradu Subotici. Do sredine vijeka Subotica postaje grad sa apsolutnom srpskom većinom (1910. u gradu je bilo jedva 3-4% Srba).
|
|
Vrh |
|
|
panteri
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 02 svi 2014, 17:55 |
|
|
Vujadin je napisao/la: panteri je napisao/la: Ethnic groups in the Bečej town Serbs = 10,574 (44.25%) Hungarians = 10,323 (43.20%) Roma = 337 (1.41%) Others and undeclared = 2661 (11.14% Srbi su preuzeli vecinu u gradu Beceju,ostaju jos nepoznanice ova 2 naselja.. Na popisu 2021. Srbi će postati većina u cijeloj opštini Bečej, te relativna većina u gradu Subotici. Do sredine vijeka Subotica postaje grad sa apsolutnom srpskom većinom (1910. u gradu je bilo jedva 3-4% Srba). Znas li za ova dva naselja,slazem se,ove nacionalne manjine u Vojvodini imaju katastrofalan natalitet,cak dosta gori i od Srba,a tek iseljavanje Madjara,kao i asimilacija,koja ocigledno igra odredjenu ulogu.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 04 svi 2014, 19:30 |
|
|
panteri je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Na popisu 2021. Srbi će postati većina u cijeloj opštini Bečej, te relativna većina u gradu Subotici.
Do sredine vijeka Subotica postaje grad sa apsolutnom srpskom većinom (1910. u gradu je bilo jedva 3-4% Srba).
Znas li za ova dva naselja,slazem se,ove nacionalne manjine u Vojvodini imaju katastrofalan natalitet,cak dosta gori i od Srba,a tek iseljavanje Madjara,kao i asimilacija,koja ocigledno igra odredjenu ulogu. Nemam podatke o etničkoj strukturi na nivou naselja po popisu 2011. jer je zavod dao podatke samo po opštinama. Srbi imaju loš natalitet u Vojvodini, ali manjine, osim romske, imaju katastrofalan. Kada se na to doda iseljavanje mladih u matične zemlje, kao i asimilicija koja će tek sad nakon reafirmacije Države Srbije biti izraženija (više nema nekih multi-kulti Jugoslavija niti SCG, koje su sa sa sobom vukle izjašnjavenje kao Jugosloven, već postoji jasna nacionalna država srpskog naroda) - jasna je budućnost nesrba na sjeveru Srbije. Udio rođenih u ukupnom broju rođenih i stopa nataliteta u promilima 2012. Srbi 72.07% (10.0 promila) Mađari 11.32% (8.1 promila) Romi 4.82% (20.4 promila) Slovaci 2.10% (7.5 promila) Hrvati 1.59% (6.1 promila) Rumuni 1.07% (7.5 promila) Rusini 0.54% (7.0 promila) Crnogorci 0.67% (5.4 promila) Bunjevci 0.72% (7.9 promila) neodređeni 1.01% nepoznato 1.65% ostali 2.43%
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 07 svi 2014, 15:31 |
|
|
Vujadin je napisao/la: panteri je napisao/la: Ethnic groups in the Bečej town Serbs = 10,574 (44.25%) Hungarians = 10,323 (43.20%) Roma = 337 (1.41%) Others and undeclared = 2661 (11.14% Srbi su preuzeli vecinu u gradu Beceju,ostaju jos nepoznanice ova 2 naselja.. Na popisu 2021. Srbi će postati većina u cijeloj opštini Bečej, te relativna većina u gradu Subotici. Do sredine vijeka Subotica postaje grad sa apsolutnom srpskom većinom ( 1910. u gradu je bilo jedva 3-4% Srba). Lijepo da priznate. Pitanje je samo koliko je tih Srba pro-četnički nastrojeno a koliko su multi-kulti Srbi, autohtoni Vojvođani, kao i oni porijeklom iz mješanih brakova. U slučaju da oni prevladaju, jaka Vojvodina ima šanse :)
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 07 svi 2014, 16:35 |
|
|
nema tu stida
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 08 svi 2014, 18:09 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Na popisu 2021. Srbi će postati većina u cijeloj opštini Bečej, te relativna većina u gradu Subotici.
Do sredine vijeka Subotica postaje grad sa apsolutnom srpskom većinom (1910. u gradu je bilo jedva 3-4% Srba).
Lijepo da priznate. Pitanje je samo koliko je tih Srba pro-četnički nastrojeno a koliko su multi-kulti Srbi, autohtoni Vojvođani, kao i oni porijeklom iz mješanih brakova. U slučaju da oni prevladaju, jaka Vojvodina ima šanse :) Od 1.300.000 Srba u Vojvodini, oko 500.000 je "autohtonih", a oko 800.000 je porijeklom iz Bosne, Hercegovine, Krajine, Dalmacije, Slavonije, Crne Gore, centralne i južne Srbije i Makedonije - pravo multi(č)etničko bogatstvo.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 09 svi 2014, 15:46 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ibar je napisao/la: Lijepo da priznate. Pitanje je samo koliko je tih Srba pro-četnički nastrojeno a koliko su multi-kulti Srbi, autohtoni Vojvođani, kao i oni porijeklom iz mješanih brakova. U slučaju da oni prevladaju, jaka Vojvodina ima šanse :) Od 1.300.000 Srba u Vojvodini, oko 500.000 je "autohtonih", a oko 800.000 je porijeklom iz Bosne, Hercegovine, Krajine, Dalmacije, Slavonije, Crne Gore, centralne i južne Srbije i Makedonije - pravo multi(č)etničko bogatstvo. Sve jasno. Znači multi-kulti Vojvođani su ipak većina
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 09 svi 2014, 16:17 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Od 1.300.000 Srba u Vojvodini, oko 500.000 je "autohtonih", a oko 800.000 je porijeklom iz Bosne, Hercegovine, Krajine, Dalmacije, Slavonije, Crne Gore, centralne i južne Srbije i Makedonije - pravo multi(č)etničko bogatstvo. Sve jasno. Znači multi-kulti Vojvođani su ipak većina Ma kako vi kažete, gospodine Ibar. Vidim da vrlo često boravite u Vojvodini, i znate kakvo je stanje na ovim prostorima i kako dišu vojvođanski Srbi.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 09 svi 2014, 16:28 |
|
|
E da, i neka Vam o multikuturalnosti autohtonih vojvođanskih Srba pričaju Mađari iz Čuruga, Žablja, Kovilja. Za razliku od nas naivaca, autohtoni Srbi nikom ne ostaju dužni.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 09 svi 2014, 18:55 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Ibar je napisao/la: Pitanje je samo koliko je tih Srba pro-četnički nastrojeno a koliko su multi-kulti Srbi, autohtoni Vojvođani, kao i oni porijeklom iz mješanih brakova. U slučaju da oni prevladaju, jaka Vojvodina ima šanse :) ??? "autohtoni" Srbi u Vojvodini su nacionalistički opredijeljeni, posebno Banaćani. Autonomaši svoju snagu vuku od potomaka Aleksandrovih kolonista iz nekog razloga (tipa Čanak), dakle oni doseljeni između dva svjetska rata, mit da su laloši multi-kulti je samo - mit.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 13 svi 2014, 15:19 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ibar je napisao/la: Sve jasno. Znači multi-kulti Vojvođani su ipak većina Ma kako vi kažete, gospodine Ibar. Vidim da vrlo često boravite u Vojvodini, i znate kakvo je stanje na ovim prostorima i kako dišu vojvođanski Srbi. Vrlo jednostavna matematika. Dakle 500 tisuća Srba + 600 000 manjinaca. To bi bilo milijun i sto tisuća ˝multi-kulti naroda˝. S druge strane stoji 800 000 ovih ˝tvrdih˝ Srba. Naravno pod pretpostavkom da su autohtoni u globalu fini i multi-kulti, a doseljenici tvrdi i netrpeljivi. ZlatkoZG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Pitanje je samo koliko je tih Srba pro-četnički nastrojeno a koliko su multi-kulti Srbi, autohtoni Vojvođani, kao i oni porijeklom iz mješanih brakova. U slučaju da oni prevladaju, jaka Vojvodina ima šanse :) ??? "autohtoni" Srbi u Vojvodini su nacionalistički opredijeljeni, posebno Banaćani. Autonomaši svoju snagu vuku od potomaka Aleksandrovih kolonista iz nekog razloga (tipa Čanak), dakle oni doseljeni između dva svjetska rata, mit da su laloši multi-kulti je samo - mit. To je onda drugi par opanaka. Al od ekipe iz Vojvodine (Rume) koju znam, sam o Lalama čuo lijepe stvari. Jako lijepe. Rekoše mi da je međ njima ekstremizam iznimka. No dobro oni su napustili Vojvodinu još 95`. Vujadin je napisao/la: E da, i neka Vam o multikuturalnosti autohtonih vojvođanskih Srba pričaju Mađari iz Čuruga, Žablja, Kovilja. Za razliku od nas naivaca, autohtoni Srbi nikom ne ostaju dužni. Autohtoni su kažeš ipak ksenofobi, a ?
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 13 svi 2014, 18:04 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Ibar je napisao/la: To je onda drugi par opanaka. Al od ekipe iz Vojvodine (Rume) koju znam, sam o Lalama čuo lijepe stvari. Jako lijepe. Rekoše mi da je međ njima ekstremizam iznimka. No dobro oni su napustili Vojvodinu još 95`. Nacionalizam =//= ekstremizam Istina je da su Lale mirniji i manje pogonjeni emocijama i busenjem u prsa tako karakterističnim dinarce , no ko ih napadne i počne klat vrate duplo.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 21:58 |
|
|
Ibar je napisao/la: Sve jasno. Znači multi-kulti Vojvođani su ipak većina Vrlo jednostavna matematika. Dakle 500 tisuća Srba + 600 000 manjinaca. To bi bilo milijun i sto tisuća ˝multi-kulti naroda˝. S druge strane stoji 800 000 ovih ˝tvrdih˝ Srba. Naravno pod pretpostavkom da su autohtoni u globalu fini i multi-kulti, a doseljenici tvrdi i netrpeljivi. To je onda drugi par opanaka. Al od ekipe iz Vojvodine (Rume) koju znam, sam o Lalama čuo lijepe stvari. Jako lijepe. Rekoše mi da je međ njima ekstremizam iznimka. No dobro oni su napustili Vojvodinu još 95`. Autohtoni su kažeš ipak ksenofobi, a ? Izgleda da nikad nisi bio u Voshi... Ovo mi lici na ideju - skupiti nekako sto vise onih koji ce sutra biti nukleus za nezavisnu Vojvodinu. Svojom matematikom vec si presao polovinu... nema veze sto to na samom terenu ne stoji... ovako je toplo oko srca... Vojvodina je uvek bila, i danas je multi-kulti... ali ne u pezorativnom smislu kako se nekad podsmevaju sovinjare... tamo imas citave oblasti gde zajedno zive nekoliko naroda, kuca do kuce, selo do sela, grad do grada... i nikome to nije problem, stavise, tako su navikli stolecima... mogu reci jedina veca regija na ovim prostorima koja je istinski zadrzala taj duh... Bilo je u ww2 i zadnjem ratu ruznih scena, Madjari i Srbi nisu se u potpunosti izdigli iznad zlog vremena... ali to je kap u moru tradicije suzivota. Srba tamo ima raznih, nisam video npr vece srpske nacionaliste nego od nekih Srba u Vojvodini, ima i umerenih, onih pitomih lala, a jedan znacajno mali deo je pod uticajem komunizma poceo da se fura na Vojvodjanstvo... to je realno zanemarljivo, svaki pokusaj zadnjih 20 godina u tom smislu je propao... kod njih postoji osecaj regionalne pripadnosti, vole tu svoju ravnicu i Vojvodinu kao zavicaj... ali da pokusas da ih odvojis od Srbije... znas kakvi bi se tad probudili i uzeli motku... oni su sporohodni, ali kad se upale rumeni slaninari, do gorstaka iz Bosne i Krajine... sve bi, sto kazu, "frcalo" Mislim da je krajnje vreme da se neki okanu mokrih snova o odvajanju Vojvodine... idite tamo, upoznajte te ljude, osetite malo taj duh... ko to ne zna, bolje da se ne dotice ove teme...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 22:47 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Sve jasno. Znači multi-kulti Vojvođani su ipak većina Vrlo jednostavna matematika. Dakle 500 tisuća Srba + 600 000 manjinaca. To bi bilo milijun i sto tisuća ˝multi-kulti naroda˝. S druge strane stoji 800 000 ovih ˝tvrdih˝ Srba. Naravno pod pretpostavkom da su autohtoni u globalu fini i multi-kulti, a doseljenici tvrdi i netrpeljivi. To je onda drugi par opanaka. Al od ekipe iz Vojvodine (Rume) koju znam, sam o Lalama čuo lijepe stvari. Jako lijepe. Rekoše mi da je međ njima ekstremizam iznimka. No dobro oni su napustili Vojvodinu još 95`. Autohtoni su kažeš ipak ksenofobi, a ? Izgleda da nikad nisi bio u Voshi... Ovo mi lici na ideju - skupiti nekako sto vise onih koji ce sutra biti nukleus za nezavisnu Vojvodinu. Svojom matematikom vec si presao polovinu... nema veze sto to na samom terenu ne stoji... ovako je toplo oko srca... Vojvodina je uvek bila, i danas je multi-kulti... ali ne u pezorativnom smislu kako se nekad podsmevaju sovinjare... tamo imas citave oblasti gde zajedno zive nekoliko naroda, kuca do kuce, selo do sela, grad do grada... i nikome to nije problem, stavise, tako su navikli stolecima... mogu reci jedina veca regija na ovim prostorima koja je istinski zadrzala taj duh... Bilo je u ww2 i zadnjem ratu ruznih scena, Madjari i Srbi nisu se u potpunosti izdigli iznad zlog vremena... ali to je kap u moru tradicije suzivota. Srba tamo ima raznih, nisam video npr vece srpske nacionaliste nego od nekih Srba u Vojvodini, ima i umerenih, onih pitomih lala, a jedan znacajno mali deo je pod uticajem komunizma poceo da se fura na Vojvodjanstvo... to je realno zanemarljivo, svaki pokusaj zadnjih 20 godina u tom smislu je propao... kod njih postoji osecaj regionalne pripadnosti, vole tu svoju ravnicu i Vojvodinu kao zavicaj... ali da pokusas da ih odvojis od Srbije... znas kakvi bi se tad probudili i uzeli motku... oni su sporohodni, ali kad se upale rumeni slaninari, do gorstaka iz Bosne i Krajine... sve bi, sto kazu, "frcalo" Mislim da je krajnje vreme da se neki okanu mokrih snova o odvajanju Vojvodine... idite tamo, upoznajte te ljude, osetite malo taj duh... ko to ne zna, bolje da se ne dotice ove teme... Ljudi su svugdje isti,dok se ne ubaci sjeme razdora...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 23:06 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ljudi su svugdje isti,dok se ne ubaci sjeme razdora... Ne ide svako seme u svaku zemlju... A ona vojvodjanska je uglavnom znala da odbaci taj korov... nije to taj mentalitet da sutra odjednom komsija krene na komsiju... Secam se 2000-te godine, zaglavio sam u cisto slovackom selu pored Backog Petrovca... primili me kao najrodjenijeg, svi pricali srpski za stolom u moju cast iako im ne ide bas najbolje... nema mrkog pogleda, nema negative... dobri ljudi... Vojvodina je najbolji deo Srbije, sredina u kojoj i dinaroidi brzo smeksavaju...to je nase sidro u buducnosti...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 23:31 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ljudi su svugdje isti,dok se ne ubaci sjeme razdora... Ne ide svako seme u svaku zemlju... A ona vojvodjanska je uglavnom znala da odbaci taj korov... nije to taj mentalitet da sutra odjednom komsija krene na komsiju... Secam se 2000-te godine, zaglavio sam u cisto slovackom selu pored Backog Petrovca... primili me kao najrodjenijeg, svi pricali srpski za stolom u moju cast iako im ne ide bas najbolje... nema mrkog pogleda, nema negative... dobri ljudi... Vojvodina je najbolji deo Srbije, sredina u kojoj i dinaroidi brzo smeksavaju...to je nase sidro u buducnosti... Svi su u istom loncu.Meni je dodijalo objašnjavati kako svi redom padamo u ovaj bezdan jer smo milom ili silom prihvatili neke čudne vrijednosti,kojima više čovjek nije bitan. Dakle-Vojvodina je sad KiM 2,sredstvo pritiska na Srbiju.Ako Srbija bude kooperativna,sve pet.Ako ne,aktiviraju se ucjene,destabilizacija pod krinkom kršenja ljudskih prava-a to je idealno u tim miješanim sredinama. Sve države su u raljama dugova,i moraju slušati naputke velikog gazde,jer su prihvatili takav sustav vrijednosti.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 23:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ljudi su svugdje isti,dok se ne ubaci sjeme razdora... Svi su u istom loncu.Meni je dodijalo objašnjavati kako svi redom padamo u ovaj bezdan jer smo milom ili silom prihvatili neke čudne vrijednosti,kojima više čovjek nije bitan. Dakle-Vojvodina je sad KiM 2,sredstvo pritiska na Srbiju.Ako Srbija bude kooperativna,sve pet.Ako ne,aktiviraju se ucjene,destabilizacija pod krinkom kršenja ljudskih prava-a to je idealno u tim miješanim sredinama. Sve države su u raljama dugova,i moraju slušati naputke velikog gazde,jer su prihvatili takav sustav vrijednosti. To je sasvim druga dimenzija... Mogu, sve mogu, da uloze lovu, ubace agente, naprave neka zlodela i onda zaspinuju nacionalnoj osnovi... razvalili su i mnogo ozbiljnije drzave... Ali to nije u duhu naroda koji zivi tamo, moralo bi bas mnogo svinjaca da se napravi da nahuskas komsije jedna na druge... mislim da toga tamo nece biti, a i da neko krene svom snagom u to...morao bi bas da se preznoji...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 23:44 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ljudi su svugdje isti,dok se ne ubaci sjeme razdora... Svi su u istom loncu.Meni je dodijalo objašnjavati kako svi redom padamo u ovaj bezdan jer smo milom ili silom prihvatili neke čudne vrijednosti,kojima više čovjek nije bitan. Dakle-Vojvodina je sad KiM 2,sredstvo pritiska na Srbiju.Ako Srbija bude kooperativna,sve pet.Ako ne,aktiviraju se ucjene,destabilizacija pod krinkom kršenja ljudskih prava-a to je idealno u tim miješanim sredinama. Sve države su u raljama dugova,i moraju slušati naputke velikog gazde,jer su prihvatili takav sustav vrijednosti. To je sasvim druga dimenzija... Mogu, sve mogu, da uloze lovu, ubace agente, naprave neka zlodela i onda zaspinuju nacionalnoj osnovi... razvalili su i mnogo ozbiljnije drzave... Ali to nije u duhu naroda koji zivi tamo, moralo bi bas mnogo svinjaca da se napravi da nahuskas komsije jedna na druge... mislim da toga tamo nece biti, a i da neko krene svom snagom u to...morao bi bas da se preznoji... Ne ide to više tako,nije rat jedino sredstvo uništavanja i osvajanja. Danas je 'in' moderno robovlasništvo,manipulacija,razbijanje obitelji,destruktivno ponašanje omladine indoktrinirane od malih nogu itd. Sami se uništavamo,dobrovoljno...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 23:50 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ne ide to više tako,nije rat jedino sredstvo uništavanja i osvajanja. Danas je 'in' moderno robovlasništvo,manipulacija,razbijanje obitelji,destruktivno ponašanje omladine indoktrinirane od malih nogu itd. Sami se uništavamo,dobrovoljno... To je tema za drugi pdf, i uglavnom bi se mogao sloziti... Ako nam uvale GMO da sejemo tamo... a vec nam zavrcu ruke u vezi toga... pa su bili protesti, nece ljudi, postoji svest da se ne guta bas svako *** koje nam serviraju...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 14 svi 2014, 23:57 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ne ide to više tako,nije rat jedino sredstvo uništavanja i osvajanja. Danas je 'in' moderno robovlasništvo,manipulacija,razbijanje obitelji,destruktivno ponašanje omladine indoktrinirane od malih nogu itd. Sami se uništavamo,dobrovoljno... To je tema za drugi pdf, i uglavnom bi se mogao sloziti... Ako nam uvale GMO da sejemo tamo... a vec nam zavrcu ruke u vezi toga... pa su bili protesti, nece ljudi, postoji svest da se ne guta bas svako *** koje nam serviraju... Uveli su oni sve to,generalno možemo pričati o malim selima i pojedincima koji su relativno slobodni,svi ostali-nek'nam je Bog na pomoći... Ta tema je univerzalna,za sve pdf-ove.Ne da mi se tražiti stare postove gdje se spominjalo većina ovog što se sad dešava,ali ljudi se neće opametiti dok ih dobro ne opauči po glavi.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvodina Postano: 16 svi 2014, 16:01 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ibar je napisao/la: To je onda drugi par opanaka. Al od ekipe iz Vojvodine (Rume) koju znam, sam o Lalama čuo lijepe stvari. Jako lijepe. Rekoše mi da je međ njima ekstremizam iznimka. No dobro oni su napustili Vojvodinu još 95`. Nacionalizam =//= ekstremizam Istina je da su Lale mirniji i manje pogonjeni emocijama i busenjem u prsa tako karakterističnim dinarce , no ko ih napadne i počne klat vrate duplo. Slično ko i moji Slavonci. Ma nije svaki nacionalizam ekstremizam. Ima zdravog nacionalizma/regionalizma. DzoniBG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Sve jasno. Znači multi-kulti Vojvođani su ipak većina Vrlo jednostavna matematika. Dakle 500 tisuća Srba + 600 000 manjinaca. To bi bilo milijun i sto tisuća ˝multi-kulti naroda˝. S druge strane stoji 800 000 ovih ˝tvrdih˝ Srba. Naravno pod pretpostavkom da su autohtoni u globalu fini i multi-kulti, a doseljenici tvrdi i netrpeljivi. To je onda drugi par opanaka. Al od ekipe iz Vojvodine (Rume) koju znam, sam o Lalama čuo lijepe stvari. Jako lijepe. Rekoše mi da je međ njima ekstremizam iznimka. No dobro oni su napustili Vojvodinu još 95`. Autohtoni su kažeš ipak ksenofobi, a ? Izgleda da nikad nisi bio u Voshi... Ovo mi lici na ideju - skupiti nekako sto vise onih koji ce sutra biti nukleus za nezavisnu Vojvodinu. Svojom matematikom vec si presao polovinu... nema veze sto to na samom terenu ne stoji... ovako je toplo oko srca... Vojvodina je uvek bila, i danas je multi-kulti... ali ne u pezorativnom smislu kako se nekad podsmevaju sovinjare... tamo imas citave oblasti gde zajedno zive nekoliko naroda, kuca do kuce, selo do sela, grad do grada... i nikome to nije problem, stavise, tako su navikli stolecima... mogu reci jedina veca regija na ovim prostorima koja je istinski zadrzala taj duh... Bilo je u ww2 i zadnjem ratu ruznih scena, Madjari i Srbi nisu se u potpunosti izdigli iznad zlog vremena... ali to je kap u moru tradicije suzivota. Srba tamo ima raznih, nisam video npr vece srpske nacionaliste nego od nekih Srba u Vojvodini, ima i umerenih, onih pitomih lala, a jedan znacajno mali deo je pod uticajem komunizma poceo da se fura na Vojvodjanstvo... to je realno zanemarljivo, svaki pokusaj zadnjih 20 godina u tom smislu je propao... kod njih postoji osecaj regionalne pripadnosti, vole tu svoju ravnicu i Vojvodinu kao zavicaj... ali da pokusas da ih odvojis od Srbije... znas kakvi bi se tad probudili i uzeli motku... oni su sporohodni, ali kad se upale rumeni slaninari, do gorstaka iz Bosne i Krajine... sve bi, sto kazu, "frcalo" Mislim da je krajnje vreme da se neki okanu mokrih snova o odvajanju Vojvodine... idite tamo, upoznajte te ljude, osetite malo taj duh... ko to ne zna, bolje da se ne dotice ove teme... Nisam, zato pitam i slušam što kažu oni koji jesu. Vujadin je iznio podatke o 500 000 Lala i 800 000 dođoša. I pod pretpostavkom da su ovi prvi multi-kulti tj. za jaku Vojvodinu a drugi protiv autonomije dobijemo da je većina Srba protiv autonomije. Al kad dodamo manjine dobijemo većinu Vojvođana koja je za. O tome se radi. Ja nisam niti govorio o Vojvodini državi, već o jakoj autonomiji/regiji. To je potencijalni nukleus za nešto više, al ne nužno. Drugi put je nestanak Vojvodine, njena parcijalizacija i posvemašnje posrbijančenje iste, te izjednačavanje statusa njenih gradova i općina sa onima u ostatku Srbije. ZlatkoZG je napisao/la: Ibar je napisao/la: To je onda drugi par opanaka. Al od ekipe iz Vojvodine (Rume) koju znam, sam o Lalama čuo lijepe stvari. Jako lijepe. Rekoše mi da je međ njima ekstremizam iznimka. No dobro oni su napustili Vojvodinu još 95`. Nacionalizam =//= ekstremizam Istina je da su Lale mirniji i manje pogonjeni emocijama i busenjem u prsa tako karakterističnim dinarce , no ko ih napadne i počne klat vrate duplo. K`o i svak drugi na svijetu Božjem, moj Zlatko. A tko ovdje priča o klanju? Tko to ugrožava vojvođanske Srbe/pravoslavce? Radi se o mirnodopskoj budućnosti Vojvodine. Poz
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|