HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 01:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti
PostPostano: 07 stu 2012, 23:32 

vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Kad sam na ovoj temi naveo izvor "slobodna vojvodina"?!
Desi se poneki dobar i istinit tekst, ali uglavnom seru i neobjektivni su. Zato ih ne koristim kao izvor jer su za otvorenu secesiju. Ja sam za gospodarski jaku Vojvodinu unutar Srbije. Iako priznajem da "gospodarski jaku" i "Srbije" stvara kontradiktornost nad kojom se valja zamisliti. Nisam ja kriv što Srbiju kontroliraju lopovi.

Mene za razliku od portala SV ne plaća nitko da imam svoj stav, ako se problem na kraju riješi ukidanjem autonomije onda će biti tako.
Napadate me (ne samo ti) od kako sam započeo temu kao da sam uradio bog zna što loše, ali meni je to i pogonsko gorivo. Moglo bi se reći da imamo nešto zajedičko. Prkos.

Sasvim korektan stav ,samo objasni to likovima iz SV i sličnima ,umro sam od smijeha kad su napali Dinkića povodom RBV-a.Neka je lopovluk ,samo da je naš :yes

Vrh

PostPostano: 07 stu 2012, 23:45 

ZlatkoZG je napisao/la:
Kad sam na ovoj temi naveo izvor "slobodna vojvodina"?!
Desi se poneki dobar i istinit tekst, ali uglavnom seru i neobjektivni su. Zato ih ne koristim kao izvor jer su za otvorenu secesiju. Ja sam za gospodarski jaku Vojvodinu unutar Srbije. Iako priznajem da "gospodarski jaku" i "Srbije" stvara kontradiktornost nad kojom se valja zamisliti. Nisam ja kriv što Srbiju kontroliraju lopovi.

Mene za razliku od portala SV ne plaća nitko da imam svoj stav, ako se problem na kraju riješi ukidanjem autonomije onda će biti tako.
Napadate me (ne samo ti) od kako sam započeo temu kao da sam uradio bog zna što loše, ali meni je to i pogonsko gorivo. Moglo bi se reći da imamo nešto zajedičko. Prkos.

Sasvim korektan stav ,samo objasni to likovima iz SV i sličnima ,umro sam od smijeha kad su napali Dinkića povodom RBV-a.Neka je lopovluk ,samo da je naš :yes

Za to su plaćeni. Prostitucija nije samo jebanje.
Ne mogu se bavit svim aspektima autonomije, gdje, kad i kako je zakazala, tko je za to kriv... Da Vojvodinu hoće ukinuti neka umjerenija struja, pa hajde. Ali Srbiju vodi Šešeljev drugi čovjek, i Miloševićev mali od palube, kao zamjenik. Srbija nema umnijih ni moralnijih? Ima naravno, ali masovno odlaze u Kanadu... Zlatko, dao bog da ti Thompson bude premijer, pa ću te pitati koliko povjerenja imaš u državu u kojoj živiš. :yes

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 00:36 

Ne mogu se bavit svim aspektima autonomije, gdje, kad i kako je zakazala, tko je za to kriv... Da Vojvodinu hoće ukinuti neka umjerenija struja, pa hajde. Ali Srbiju vodi Šešeljev drugi čovjek, i Miloševićev mali od palube, kao zamjenik. Srbija nema umnijih ni moralnijih? Ima naravno, ali masovno odlaze u Kanadu... Zlatko, dao bog da ti Thompson bude premijer, pa ću te pitati koliko povjerenja imaš u državu u kojoj živiš. :yes

Nikolić ima manje ovlasti od Josipovića u Hrvatskoj ,ovaj prethodni mandat Tadića kao prezidenta i premijera je tu stvorio privid predsjedničke države... Najjači čova u Srbiji danas je Vučić ,malo istraži o njemu ,ima obrazovanje i inteligenciju ko malo ko od političara u bivšoj Jugi ,samo što se ********* kao Radikal ,što je - je. Treba dat priliku, do sad što su dali odnosno dopustili Dinkiću da sredi stvari je korak u dobrom smjeru ,treba vidit iduću godinu za ozbiljnu raspravu.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 00:41 

ZlatkoZG je napisao/la:

Nikolić ima manje ovlasti od Josipovića u Hrvatskoj ,ovaj prethodni mandat Tadića kao prezidenta i premijera je tu stvorio privid predsjedničke države... Najjači čova u Srbiji danas je Vučić ,malo istraži o njemu ,ima obrazovanje i inteligenciju ko malo ko od političara u bivšoj Jugi ,samo što se ********* kao Radikal ,što je - je. Treba dat priliku, do sad što su dali odnosno dopustili Dinkiću da sredi stvari je korak u dobrom smjeru ,treba vidit iduću godinu za ozbiljnu raspravu.

Godina po godina, i više ništa nije problem.
Jer nas na kraju priče nema.

Dinkić good guy... gasim ja polako ovaj komp. :yawn

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 01:58 

Dinkić good guy. :zubati

Ima on smisla za muljanje, a i da zapne i zalegne iza neke ideje. Problem je kad ne postoji neko ko ga kontroliše, a uglavnom je to slučaj.

Sad moram da mu priznam da je doveo neke poprilično ozbiljne ljude u ministarstvo finansija i poresku upravu. Ne očekujem puno, ali videćemo.

A ova frka sa AB i RBV... kotrljaće se mnoge glave. A mogla je RBV biti primer uspešnosti i "domaćinskog" upravljanja pokrajinske administracije.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 02:10 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Ima on smisla za muljanje, a i da zapne i zalegne iza neke ideje. Problem je kad ne postoji neko ko ga kontroliše, a uglavnom je to slučaj.

Sad moram da mu priznam da je doveo neke poprilično ozbiljne ljude u ministarstvo finansija i poresku upravu. Ne očekujem puno, ali videćemo.

A ova frka sa AB i RBV... kotrljaće se mnoge glave. A mogla je RBV biti primer uspešnosti i "domaćinskog" upravljanja pokrajinske administracije.

Znam neke stvari koje nisu za javno... znas kakav je Dinkic prevarant... :yawn Da pravde ima, on bio lezao dugogodisnju robiju...

Uskoro ce biti jos jedno sranje gabarita Agrobanke...

Zanimljiv klip sa Naprednim klubom... stavovi su mi bliski sa njihovim...Jagnje, vreme je da upadnes tamo po strucnoj liniji :wink

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 02:41 

DzoniBG je napisao/la:
Znam neke stvari koje nisu za javno...

pp? :yes

DzoniBG je napisao/la:
znas kakav je Dinkic prevarant... :yawn Da pravde ima, on bio lezao dugogodisnju robiju...

Ja se nadam da ga to svakako čeka. Čak iako ispravi svoje brljotine.

DzoniBG je napisao/la:
Uskoro ce biti jos jedno sranje gabarita Agrobanke...

Samo jedno? :zubati

DzoniBG je napisao/la:
Jagnje, vreme je da upadnes tamo po strucnoj liniji :wink

Zapravo sam razmišljao da vidim šta i kako, ali imaju i oni povremene ispade.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 04:16 

Nije good guy,daleko od toga ali što je doveo onog iz Slovenije je možda potez stoljeća, porezna uprava u Srbiji je stvarno zaostala...

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 10:08 

ZlatkoZG je napisao/la:

Pa i najmlađi doktor prava ikad u Jugi je bio radikal, štoviše još uvijek je :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 10:53 

Ču Dinkića nitko nije kontrolirao... tek sam popio jutarnju kavu, ne da mi se živcirati. Neka ostane na tome da će mu za vrijeme ove Vlade porasti anđeoska krila. Pošto ova vlast jelte brine o svojim građanima...
Nego, što velite na osnivanje koordinacionog tijela Vlade Vojvodine? U isti mah pokrajinska Vlada intenzivira suradnju s EU, od koje je dobila uvjeravanja da će pomno motriti dalje korake po pitanju nadležnosti pokrajine. Meni se sve više čini da ovdje netko zabija klin razdora. Samo ne znam čiji je klin, ni tko ga udara...
Beograd i dalje ima katastrofalne odnose s Prištinom, i sve lošije s Novim Sadom. Ako se nešto ne popravi za koju godinu Ashtonova će Dačiću praviti društvo u pregovorima i sa Pajtićem. A to ne može biti dobro.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 13:08 

ZlatkoZG je napisao/la:
Nije good guy,daleko od toga ali što je doveo onog iz Slovenije je možda potez stoljeća, porezna uprava u Srbiji je stvarno zaostala...

Ivan Simič. Dovođenje njega i Milice Bisić, ako im se daju odrešene ruke, bi trebao biti pun pogodak.

Zadar1993 je napisao/la:
Pa i najmlađi doktor prava ikad u Jugi je bio radikal, štoviše još uvijek je :zubati .

Jel' ti profesionalni uzor uvaženi rođak gospodina Karmela Š.? :zubati

Btw, vidim ode Romni sa avatara u istoriju.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 14:27 

ZlatkoZG je napisao/la:

Ivan Simič. Dovođenje njega i Milice Bisić, ako im se daju odrešene ruke, bi trebao biti pun pogodak.

Zadar1993 je napisao/la:

Pozdrav svima! Nov sam na forumu (predstavio se na za to namenjenoj temi u vrhu foruma i bio odmah napadnut od gospodina sa velikobritanskog javnog TV sevisa).

Razlog zašto citiram ovaj post je da pitam da li je istinita anegdota koja se priča da je najmlađi doktor bivše sfrj primio doktorat (ili kako se već to kaže, nisam doktorirao pa ne znam.) od pokojnog Maršala i da mu je Tito prilikom uručivanja rekao "čestitam doktore", a ovaj njemu odgovorio sa "hvala majstore".

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 15:07 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Pozdrav svima! Nov sam na forumu (predstavio se na za to namenjenoj temi u vrhu foruma i bio odmah napadnut od gospodina sa velikobritanskog javnog TV sevisa).

Razlog zašto citiram ovaj post je da pitam da li je istinita anegdota koja se priča da je najmlađi doktor bivše sfrj primio doktorat (ili kako se već to kaže, nisam doktorirao pa ne znam.) od pokojnog Maršala i da mu je Tito prilikom uručivanja rekao "čestitam doktore", a ovaj njemu odgovorio sa "hvala majstore".

Samo nam ti fališ. :kava
Ostavi se trolanja i drži se teme, otherwise...

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 15:29 

@vrilo pridaka, ja se izvinjavam ako sam te nečim uvredio ili povredio. To mi nije bila namera, a ni da budem trol, nego me stvarno interesovalo da li neko zna je li ta priča istinita.

U vezi držanja teme, ja mislim da je ovaj predlog naprednog kluba dobar. Novi sad treba da bude prestonica Srbije, što da ne. A što je neko pomenuo da ne može glavni grad bez aerodroma, to se lako reši ukidanjem ograničenja brzine na auto putu bg-ns :zubati . Uostalom, razdaljina od Surčina do NS je verovatno i manja nego udaljenost aerodroma nekih svetskih metropola od centra grada.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 16:05 

@Carmello Šešelj

Ima smisla u predlozima, taman kao garancija da ostanemo zajedno. Jedino što bi valjalo jeste da NS bude administrativn centar, a BG reprezentativni. Nije mala stvar ležati na ušću dve reke, između ostalog.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 16:12 

Zadar1993 je napisao/la:

Apsolutno =)) .

Romney je odradio svoje, nažalost ne i uspješno, analizu zašto je tako pogledaj na temi "Obama vs Romney". Tješit ću se sa slikom najvećeg US presidenta svih vremena.
Dobra stara vremena :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 17:00 

Ksenija je napisao/la:
@Carmello Šešelj

Ima smisla u predlozima, taman kao garancija da ostanemo zajedno. Jedino što bi valjalo jeste da NS bude administrativn centar, a BG reprezentativni. Nije mala stvar ležati na ušću dve reke, između ostalog.

Pa naravno da bi Beograd ostao reprezentivni centar. kao Njujork u Americi ili Istambul u Turskoj, nisu glavni gradovi ali su ekonomski i kulturni centri tih država.

A što se tiče ostajanja zajedno, jedini način da Vojvodina postane nezavisna je način na koji je Kosovo postalo nezavisno. A pošto takav razvoj događaja nije realan u bližoj ili srednjoj budućnosti, nema potrebe ni za kakvim brigama tog tipa.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 17:30 

@Carmello Šešelj

Upravo tako sam i mislila mada to nije moja želja, tačnije, ako bismo pošteno, to bi trebao biti Kruševac.

Citat:
Kruševac je 1371 godine izgradio Car Lazar. Građen je dve godine a u izgradnji su učestvovali najbolji graditelji koje je Car Lazar imao. Kruševac tada postaje glavni grad Srbije.
Iz ovog grada je srpska vojska 1389. godine krenula na Kosovo ne bi li se suprotstavila Turcima koji su pošli u pohod na Evropu. U Boju na Kosovu je srpska vojska poražena, ali se smatra da bi Turci stigli čak do Beča da ih srpska vojska u ovoj bitci nije usporila.
I dan danas na ulazu u Kruševac stoje zidine starog grada koje je sazidao Knez Lazar a međ zidinama se nalazi i crkva Lazarica sagrađena posle 1371 godine.
Ona je kao i sve naše crkve više puta rušena i obnavljana u ratovima na ovim prostorima.

(Moj bold)

Citat:
U podnožju Fruške gore, u senci Petrovaradinske tvrđave (Gibraltara na Dunavu) i na obalama Dunava se nalazi Novi Sad, grad sa istorijom dugom nešto više od 300 godina. On je počeo da se gradi na 1255 kilometru toka Dunava. Novi Sad se u spisima prvi put spominje 1694. godine, samo dve godine nakon početka gradnje Petrovaradinske tvrđave. Bez obzira na ovako relativno kratku istoriju samog grada, ovaj prostor ima veoma dugu i zanimljivu prošlost, koja obuhvata brojne narode i kulture. Na ovom mestu gde se približavaju i sastaju tri reke, Dunav, Tisa i Sava, sučeljavale su se kulture Istoka i Zapada, Pravoslavlje, Katoličanstvo i Islam, i samim tim su ovde utočište našle brojne etničke i verske grupe. Ovaj prostor su naseljavali i posećivali brojni narodi. Pored Rimljana tu su bili i Gepidi, Huni, Avari, Sloveni, Germani, Mađari, Vizantijci i Turci. Prvu tvrđavu na petrovaradinskoj steni su podigli Rimljani. Ovu tvrđavu su obnovili Mađari, a dalju brigu o njoj su preuzeli Turci. U 17. veku, nakon proterivanja Turaka, Austrougarski vladari su počeli gradnju mostobrana na levoj, močvarnoj strani Dunava, naspram tvrđave. Oko ovog fortifikacijskog objekta je nastalo naselje trgovaca, zanatlija i vojnika. Ovo naselje je prvo nazvano Racko (Srpsko) selo, dok je kasnije nosilo naziv Petrovaradinski šanac. Nakon ratova početkom 18. veka, kada je došlo do povećanja naselja, građani željni slobode su uspeli, uz finansijski otkup od 80.000 forinti, da od carice Marije Terezije izdejstvuju status slobodnog kraljevskog grada, pod imenom Novi Sad. Tako Novi Sad nosi status grada od 1. februara 1748. godine.

P.S. Nego, što spomenu Kosovo i njegovu "nezavisnost"? Teško je ne reći ništa, a moraš ostati u okviru teme.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 17:44 

A što ne Smederevo, Kragujevac? :zubati

Ne zezajte se, glavni grad ne treba menjati. Beograd se nalazi na savršenom mestu, spoju centralne Srbije i Vojvodine. Dve reke, zgrade institucija, strane ambasade, blizina dva aerodroma, putni i železnički čvor itd.itd.itd. Uostalom NS-u ne treba pomoć, druga mesta su u problemu.

Prosto je potrebna smislena decentralizacija nedržavnih nadležnosti na opštinski-gradski i regionalni nivo.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 18:03 

A što ne Smederevo, Kragujevac? :zubati

Ne zezajte se, glavni grad ne treba menjati. Beograd se nalazi na savršenom mestu, spoju centralne Srbije i Vojvodine. Dve reke, zgrade institucija, strane ambasade, blizina dva aerodroma, putni i železnički čvor itd.itd.itd. Uostalom NS-u ne treba pomoć, druga mesta su u problemu.

Prosto je potrebna smislena decentralizacija nedržavnih nadležnosti na opštinski-gradski i regionalni nivo.

Pa menjamo da ne budete više provincija :zubati . A koje su to nedržavne nadležnosti? Da li ti ikad imaš potrebu da dođeš u bg da bi završio neki posao u vezi sa državom (lična karta, vozačka, porez...)?

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 18:08 

Glavni grad Srbije bi trebala biti Subotica, to vam je prilika da svijetu pokažete da ste prava multi-kulti država!

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 18:09 

@Jagnjeca brigada

U pravu si Jagnjeca brigada (mogu li nekako da ti tepam, predugačak nik brate?). Nego, meni je krivo što je za sve kriv Beograd pa rekoh da ga malo rasteretimo pritiska. slika

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 18:12 

TG-B.B.B je napisao/la:
Glavni grad Srbije bi trebala biti Subotica, to vam je prilika da svijetu pokažete da ste prava multi-kulti država!

Što se mene tiče može i Gadžin Han. I dont give a fuck. Iz Beograda sam i ne vidim nikakvu prednost što živim u glavnom gradu.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 18:16 

Ksenija je napisao/la:
@Jagnjeca brigada

U pravu si Jagnjeca brigada (mogu li nekako da ti tepam, predugačak nik brate?). Nego, meni je krivo što je za sve kriv Beograd pa rekoh da ga malo rasteretimo pritiska. slika

Ma uopšte nije bitno gde je administrativni centar. A ako neko misli na slivanje svih državnih para u isti, to ne ide građanima tog grada, nego u budžet iz kojeg državne institucije troše pare. Uostalom Beograd više daje u državni budžet nego što iz njega uzima.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 18:30 

Što se mene tiče može i Gadžin Han. I dont give a fuck. Iz Beograda sam i ne vidim nikakvu prednost što živim u glavnom gradu.

Fakat si u prednosti samo je treba iskoristiti.

Ma uopšte nije bitno gde je administrativni centar. A ako neko misli na slivanje svih državnih para u isti, to ne ide građanima tog grada, nego u budžet iz kojeg državne institucije troše pare. Uostalom Beograd više daje u državni budžet nego što iz njega uzima.

Vidiš da ne misle svi onako kako jeste.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: