|
|
Stranica: 1/21.
|
[ 511 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 06 svi 2012, 18:18 |
|
|
Da cujem kojoj stranci cete ukazati svoje povjerenje tokom ovih izbora.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 19:27 |
|
|
Pa daj, kakav ti je to upitnik bez bojkota? Ja sam upravo došao sa birališta. Poništio sam sve svoje listiće. Ne verujem nikome. Nemam za koga da glasam, dve decenije gledamo ista go***...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:08 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Koji su zasad rezultati ? Ne mogu vidjeti rezultate jer mi se pojavi error , a ne ću glasati da ne pokvarim vjerodostojnost ankete  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:18 |
|
|
Izlaznost do 19h je 53%, po CESID-u. Za preliminarne rezultate ćemo morati čekati ponoć... A pošto ja radim i moram na spavanje, saznaću uz jutarnju...
|
|
Vrh |
|
 |
Dalmatia
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:21 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Koji su zasad rezultati ? Ne mogu vidjeti rezultate jer mi se pojavi error , a ne ću glasati da ne pokvarim vjerodostojnost ankete  . također... prije ćemo saznat rezultate izbora nego ankete 
_________________ CENZURA
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:22 |
|
|
Nema se šta saznati. Anketa sa 9 opcija i 3 glasa. 
|
|
Vrh |
|
 |
Dalmatia
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:25 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Nema se šta saznati. Anketa sa 9 opcija i 3 glasa.  slaba izlaznost
_________________ CENZURA
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:27 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:28 |
|
|
Šta da vam radim kad nemate reprezentativni uzorak na forumu. Prikačite neku belu orlušinu na naslovnu stranu da privučemo cyber srpstvo. 
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:31 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Šta da vam radim kad nemate reprezentativni uzorak na forumu. Prikačite neku belu orlušinu na naslovnu stranu da privučemo cyber srpstvo.  Ovaj novi grb je ružan. Glave mi liče na papagajske... Grb iz 2004 je bolje vizuelno rešen.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:32 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ovaj novi grb je ružan. Glave mi liče na papagajske... Grb iz 2004 je bolje vizuelno rešen. I jedan i drugi imaju mane i vrline. Samo je trebalo preneti Kralov crtež u 21. vek, ali je to komplikovano... a i kako bi se nakrali parica na štampanju svega i svačega sa "novim" grbom.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:35 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ovaj novi grb je ružan. Glave mi liče na papagajske... Grb iz 2004 je bolje vizuelno rešen. I jedan i drugi imaju mane i vrline. Samo je trebalo preneti Kralov crtež u 21. vek, ali je to komplikovano... a i kako bi se nakrali parica na štampanju svega i svačega sa "novim" grbom. Upravo to. Tako će i tablice, za godinu dve...
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:37 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Upravo to. Tako će i tablice, za godinu dve... Eh prijatelju Vrilo, da l' smo to nas dvojica postali vidoviti ili nas stalno izrađuju na iste fore pa ih čitamo... Pitam se, pitam. 
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:45 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Upravo to. Tako će i tablice, za godinu dve... Eh prijatelju Vrilo, da l' smo to nas dvojica postali vidoviti ili nas stalno izrađuju na iste fore pa ih čitamo... Pitam se, pitam.  Nemam auto, ni dozvolu. Ali nove tablice imaju i zakonske i lingvističke nelogičnosti... pa ako ćemo pravo, i propuste. Prvo nebuloza je mešanja dva pisma. Ako je zvanično pismo države (po važećem ustavu) ćirilica, onda i tablice treba izraditi ćirilično. Drugo, grb na tablicama je nacionalni, ali ne i zvanični grb države Srbije. To nisu ni partijske ni nacionalne tablice, već državne. Bar se nadam... Treće, kakve su idiotarije spajanje engleskog alfabeta i latiničnog pisma srpskog jezika, tek je tema za sebe. Videti tablicu sa WĆ, YĐ, i slično... smešno. I Bosna ima bolje tablice.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Potvrda iz Beograda: Boris Tadić od sutra neće biti više predsjednik Srbije! Postano: 06 svi 2012, 20:48 |
|
|
Citat: DS: Izlaznost u Vojvodini 57,88 odsto U Vojvodini je, prma prvim procenama Pokrajinskog odbora Demokratske stranke na birališta izašlo 57,88 odsto glasača. Ubedljivo najviše ljudi glasalo je u Titelu gde je izlaznost dostigla 73,49 odsto. U Novom Sadu glasalo je 56,8 odsto birača, što je za 4 odsto manje nego na izborima 2008. godine. Počeli da se pojavljuju neki rezultati (za predsedničke) na sajtu Blica: Tadić 26.6 Nikolić 25.2 Dačić 15.8 Stanković 6.6 ostali ispod 5% Inače Toma je i 2004. i 2008. imao 100-200 000 glasova više od Tadića u prvom krugu.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 20:53 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Prvo nebuloza je mešanja dva pisma. Ako je zvanično pismo države (po važećem ustavu) ćirilica, onda i tablice treba izraditi ćirilično. Mislim da ne može zbog nekog međunarodnog ugovora. Ovo sa latiničnim tablicama i dodatkom ćirilice je prihvatljiv kompromis. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Drugo, grb na tablicama je nacionalni, ali ne i zvanični grb države Srbije. To nisu ni partijske ni nacionalne tablice, već državne. Bar se nadam... Grb na tablicama nigde ne postoji u zakonu kao moguća varijanta. Ne znam kako su se samo toga setili. A posebna je priča što su sada i ocila različita od onih sa zvaničnog rešenja grba. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Treće, kakve su idiotarije spajanje engleskog alfabeta i latiničnog pisma srpskog jezika, tek je tema za sebe. Videti tablicu sa WĆ, YĐ, i slično... smešno. Komedija. Ko li se samo toga setio da mi je znati. Biće problema kad se ide u inostranstvo.
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 21:01 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Eh prijatelju Vrilo, da l' smo to nas dvojica postali vidoviti ili nas stalno izrađuju na iste fore pa ih čitamo... Pitam se, pitam.  Nemam auto, ni dozvolu. Ali nove tablice imaju i zakonske i lingvističke nelogičnosti... pa ako ćemo pravo, i propuste. Prvo nebuloza je mešanja dva pisma. Ako je zvanično pismo države (po važećem ustavu) ćirilica, onda i tablice treba izraditi ćirilično. Drugo, grb na tablicama je nacionalni, ali ne i zvanični grb države Srbije. To nisu ni partijske ni nacionalne tablice, već državne. Bar se nadam... Treće, kakve su idiotarije spajanje engleskog alfabeta i latiničnog pisma srpskog jezika, tek je tema za sebe. Videti tablicu sa WĆ, YĐ, i slično... smešno. I Bosna ima bolje tablice. Ne "sikiraj" se, nove tablice ce praviti, nekad davno u sustini bunjevacka, Boja iz Sombora Proveri Vrilo
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 21:04 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Prvo nebuloza je mešanja dva pisma. Ako je zvanično pismo države (po važećem ustavu) ćirilica, onda i tablice treba izraditi ćirilično. Mislim da ne može zbog nekog međunarodnog ugovora. Ovo sa latiničnim tablicama i dodatkom ćirilice je prihvatljiv kompromis. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Drugo, grb na tablicama je nacionalni, ali ne i zvanični grb države Srbije. To nisu ni partijske ni nacionalne tablice, već državne. Bar se nadam... Grb na tablicama nigde ne postoji u zakonu kao moguća varijanta. Ne znam kako su se samo toga setili. A posebna je priča što su sada i ocila različita od onih sa zvaničnog rešenja grba. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Treće, kakve su idiotarije spajanje engleskog alfabeta i latiničnog pisma srpskog jezika, tek je tema za sebe. Videti tablicu sa WĆ, YĐ, i slično... smešno. Komedija. Ko li se samo toga setio da mi je znati. Biće problema kad se ide u inostranstvo. Zato je i očigledno da će se sve to ponovo plaćati. Mašala... Slušam sa strane B92, predviđa se dobar rezultat za vadajuću garnituru. Ako ovo bude tačno, možemo očekivati novu staru koaliciju okupljenu oko DS. S tim što će Dačić verovatno ovaj put biti premijer. Mališa se polakomio za vlast...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Potvrda iz Beograda: Boris Tadić od sutra neće biti više predsjednik Srbije! Postano: 06 svi 2012, 21:04 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Citat: DS: Izlaznost u Vojvodini 57,88 odsto U Vojvodini je, prma prvim procenama Pokrajinskog odbora Demokratske stranke na birališta izašlo 57,88 odsto glasača. Ubedljivo najviše ljudi glasalo je u Titelu gde je izlaznost dostigla 73,49 odsto. U Novom Sadu glasalo je 56,8 odsto birača, što je za 4 odsto manje nego na izborima 2008. godine. Počeli da se pojavljuju neki rezultati (za predsedničke) na sajtu Blica: Tadić 26.6 Nikolić 25.2 Dačić 15.8 Stanković 6.6 ostali ispod 5% Inače Toma je i 2004. i 2008. imao 100-200 000 glasova više od Tadića u prvom krugu. Blic je pretpostavljam "lijevo" orijentirano glasilo kod vas ? Sumnjam da će Toma imati u prvom krugu manje glasova od Tadića, jest da će vjerojatno izgubiti u drugom krugu , ali u prvom će biti relativni pobjednik .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Potvrda iz Beograda: Boris Tadić od sutra neće biti više predsjednik Srbije! Postano: 06 svi 2012, 21:09 |
|
|
Blic je nezvanično glasilo DS-a.  Citat: URS za sada ispod cenzusa Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da su osvojili 4,6 odsto na parlamentarnim izborima. Au. Ovo menja situaciju. Ali ne mogu reći da bi mi bilo žao da plaćenička glasačka mašinerija propadne. Citat: URS: Tadić 26,3 odsto, Nikolić 24,7 URS je saopštio da je Boris Tadić osvojio 26,3 odsto glasova, Tomislav Nikolić 24,7, Ivica Dačić 14,6, Vojislav Koštunica 7,4, Zoran Stanković 6,3, Čedomir Jovanović 5, a Jadranka Šešelj 3,6 odsto. Uzorak je 20 odsto glasova. Ova stranka je saopštila da je izlaznost 60,5 odsto.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
 |
Naslov: Re: Potvrda iz Beograda: Boris Tadić od sutra neće biti više predsjednik Srbije! Postano: 06 svi 2012, 21:20 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Blic je nezvanično glasilo DS-a.  Citat: URS za sada ispod cenzusa Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da su osvojili 4,6 odsto na parlamentarnim izborima. Au. Ovo menja situaciju. Ali ne mogu reći da bi mi bilo žao da plaćenička glasačka mašinerija propadne. Ode Tomi koalicijski partner 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Potvrda iz Beograda: Boris Tadić od sutra neće biti više predsjednik Srbije! Postano: 06 svi 2012, 21:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24664 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Prema prvim neslužbenim rezultatima izbora koji su danas održani u Srbiji, u drugi krug ušli su Boris Tadić (Demokratska stranka, DS) i Tomislav Nikolić iz opozicione Srpske napredne stranke (SNS). Na trećem mjestu je kandidat Socijalista Ivica Dačić.
Na uzorku od jedne četvrtine prebrojanih listića, Tadić je u blagom vodstvu sa 26,40 posto glasova, ispred Nikolića koji je osvojio 24,80 posto.
Dačić ima 14,80%, a slijede Vojislav Koštunica sa 7%, prof. dr. Zoran Stanković 7,50%, Čedomir Jovanović s 5% glasova i Jadranka Šešelj 3,70 posto.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 21:24 |
|
|
Nego, cujem da je izlaznost najmanja u Beogradu, nekih oko 50 posto, dok je najveca izlaznost u centralnoj Srbiji i Vojvodini. Tolika izlaznost u Vojvodini je sasvim ocekivana, ali ono sto me negativno iznenadilo jeste slaba izlaznost u Beogradu, a ono sto me sasvim pozivitivno iznenadilo je to da je izlaznost u regionima kao sto je to Kragujevac i drugi gradovi u regionu centralne Srbije jako velika. Stoga, hoce li mi neko objasniti, kako to da u Beogradu je najmanja izlaznost?
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 21:25 |
|
|
Nezvanično, na uzorku od 24% prebrojanih glasova... Tadić vodi sa 26%, za funkciju predsednika. Večito drugi Tomislav Nikolić, i ovaj put je... drugi, sa 25%.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Pitanje za forumaše iz Srbije - za koga ćete glasati ? Postano: 06 svi 2012, 21:27 |
|
|
Subotica ispod 50% izlaznost.
U Novom Sadu dobija DS.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|