|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 122 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Purger111
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 16:37 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Jedna od jugoslovenskih tradicija su obeležavanja ustanka protiv okupatora. Na današnji dan srpski narod predvođen četnički organizovanim oficirima JV i pridruženim im komunistima, podigao je ustanak protiv nacifašističke NDH i švapskog okupatora u Lici i Zapadnoj Bosni. Okolnost, da imaju čast da žive pored Srba, većina Hrvata i Bošnjaka koristi da ovaj ustanak pripiše i sebi, i takođe slave ovaj veliki Dan. A ja čestitam svima. "(...) da razbijemo žalosne ostatke komunističke međunarodne, zlikovačke bande Tita, Moše Pijade, Levi Vajnerta i drugih plaćenih jevreja." — Četnički proglas povodom početka Četvrte neprijateljske ofanzive "(...) komunistima čije vođe su Jevreji i koji hoće da nametnu jevrejsku vladavinu svijetu" -Četnički pamflet u okolini Sarajeva u jesen 1942. "Vrhovni zapovednik svih komunističkih snaga u zemlji je neki Drug Tito, čije pravo ime niko ne zna, ali znamo jedino da je zagrebački Jevrejin. Njegov glavni saradnik je Moša Pijade, beogradski Jevrejin; Franjo Vajner, mađarski Jevrejin; Azija Kokuder, bosanski Turčin; Safet Mujije, Turčin iz Mostara, Vlado Šegrt bivši robijaš [vjerojatno Židov]; i mnogi drugi njima slični. Njihova imena najbolje svedoče ko su i koliko se bore za naš narod." - pamflet u istočnoj Hercegovini 1942. ""Vas još uvek vode Tito, Moša Pijade, Roćko Čolaković [vjerojatno Židov], Vlado Šegrt [-||-], Rade Hamović [-||-], Savo Mizera [-||-] i mnogi drugi Jevreji, muslimani, Hrvati, Mađari, Bugari i ostali belosvetski šljam." - Petar Baćović, Todorovićev naslednik u istočnoj BiH, u svom proglasu Srbima
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 16:47 |
|
|
Purger111 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Jedna od jugoslovenskih tradicija su obeležavanja ustanka protiv okupatora. Na današnji dan srpski narod predvođen četnički organizovanim oficirima JV i pridruženim im komunistima, podigao je ustanak protiv nacifašističke NDH i švapskog okupatora u Lici i Zapadnoj Bosni. Okolnost, da imaju čast da žive pored Srba, većina Hrvata i Bošnjaka koristi da ovaj ustanak pripiše i sebi, i takođe slave ovaj veliki Dan. A ja čestitam svima. "(...) da razbijemo žalosne ostatke komunističke međunarodne, zlikovačke bande Tita, Moše Pijade, Levi Vajnerta i drugih plaćenih jevreja." — Četnički proglas povodom početka Četvrte neprijateljske ofanzive "(...) komunistima čije vođe su Jevreji i koji hoće da nametnu jevrejsku vladavinu svijetu" -Četnički pamflet u okolini Sarajeva u jesen 1942. "Vrhovni zapovednik svih komunističkih snaga u zemlji je neki Drug Tito, čije pravo ime niko ne zna, ali znamo jedino da je zagrebački Jevrejin. Njegov glavni saradnik je Moša Pijade, beogradski Jevrejin; Franjo Vajner, mađarski Jevrejin; Azija Kokuder, bosanski Turčin; Safet Mujije, Turčin iz Mostara, Vlado Šegrt bivši robijaš [vjerojatno Židov]; i mnogi drugi njima slični. Njihova imena najbolje svedoče ko su i koliko se bore za naš narod." - pamflet u istočnoj Hercegovini 1942. ""Vas još uvek vode Tito, Moša Pijade, Roćko Čolaković [vjerojatno Židov], Vlado Šegrt [-||-], Rade Hamović [-||-], Savo Mizera [-||-] i mnogi drugi Jevreji, muslimani, Hrvati, Mađari, Bugari i ostali belosvetski šljam." - Petar Baćović, Todorovićev naslednik u istočnoj BiH, u svom proglasu Srbima Znam da su ustaše i komunjare specijalisti za otkrivanje pamfleta i sl, no mi imamo slike iz muzeja Jad Vašem - Jevreji u četnicima: I prigodan opis: https://www.pogledi.rs/jevreji-u-cetnicima/Tako da - ćao....
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 16:52 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Purger111 je napisao/la: "(...) da razbijemo žalosne ostatke komunističke međunarodne, zlikovačke bande Tita, Moše Pijade, Levi Vajnerta i drugih plaćenih jevreja." — Četnički proglas povodom početka Četvrte neprijateljske ofanzive "(...) komunistima čije vođe su Jevreji i koji hoće da nametnu jevrejsku vladavinu svijetu" -Četnički pamflet u okolini Sarajeva u jesen 1942. "Vrhovni zapovednik svih komunističkih snaga u zemlji je neki Drug Tito, čije pravo ime niko ne zna, ali znamo jedino da je zagrebački Jevrejin. Njegov glavni saradnik je Moša Pijade, beogradski Jevrejin; Franjo Vajner, mađarski Jevrejin; Azija Kokuder, bosanski Turčin; Safet Mujije, Turčin iz Mostara, Vlado Šegrt bivši robijaš [vjerojatno Židov]; i mnogi drugi njima slični. Njihova imena najbolje svedoče ko su i koliko se bore za naš narod." - pamflet u istočnoj Hercegovini 1942. ""Vas još uvek vode Tito, Moša Pijade, Roćko Čolaković [vjerojatno Židov], Vlado Šegrt [-||-], Rade Hamović [-||-], Savo Mizera [-||-] i mnogi drugi Jevreji, muslimani, Hrvati, Mađari, Bugari i ostali belosvetski šljam." - Petar Baćović, Todorovićev naslednik u istočnoj BiH, u svom proglasu Srbima
Znam da su ustaše i komunjare specijalisti za otkrivanje pamfleta i sl, no mi imamo slike iz muzeja Jad Vašem - Jevreji u četnicima: I prigodan opis: https://www.pogledi.rs/jevreji-u-cetnicima/Tako da - ćao.... Evo ovo kaže komunistička propaganda https://www.youtube.com/watch?v=8nHKOUvXzcE Ne moraš se meni opravdavati, ja samo kažem šta su komunjare mislile o vama i šta ste vi mislili o njima.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 16:58 |
|
|
Purger111 je napisao/la: Evo ovo kaže komunistička propaganda https://www.youtube.com/watch?v=8nHKOUvXzcE Ne moraš se meni opravdavati, ja samo kažem šta su komunjare mislile o vama i šta ste vi mislili o njima. Pa što je bitno šta oni misle? Pokušavalo se s njima sarađivati u borbi protiv okupatora, negde je išlo, ali uglavnom ne. Bila im je važnije njihova revolucija, koja je okupatoru koristila.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 17:04 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
I ti @aleksije se nasao raspravljati sa njim, prvo sto je jako mlad, sto se da vidjeti po postovima, drugo sto je jako glup, trece sto ne zna za šalu i za'ebanciju, cetvrto sto nastoji biti jugend ustaša na forumu i peto klasicni je prekidač, ugasiš ga i upališ na klik - klak
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 17:30 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Daće vama Šiptari nauku. Oni slažu nove vojnike, a vi recke iznad kreveta.
Život je borba, prije svega.
Ja o temi i "novoj jugoslaviji" samo na drugaciji nacin, ti o šiptarima Šiptara na Kosovu i u Albaniji zajedno jedva 3.5 miliona, a Srba samo u Srbiji 6.8 miliona ... Srba ima šest miliona u Srbiji, ne 6.8.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76369 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Hrvati i Srbi u BiH se slažu samo oko jedne stvari: da se trebaju razići. To je upravo suprotno od jugoslavenstva, jer je danas BiH = Mala Jugoslavija. Temu otvorio Musliman, jer spominjanjem Jugoslavije valjda misli da će ogaditi Hrvatima i Srbima suradnju na šamaranju Muslimana.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:07 |
|
|
Imaju neku traumu u vezi te Jugoslavije. Tako je i Sarajlija trazio Jugoslaviju ili ce bit svasta.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76369 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Imaju neku traumu u vezi te Jugoslavije. Tako je i Sarajlija trazio Jugoslaviju ili ce bit svasta. U Jugoslaviji su profitirali na parazitiranju i lovljenjem u mutnom dok je vodu mutio sukob jačih. Otkako su dobili svoje kantone, propali su ko kauč.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:10 |
|
|
U Jugoslaviji bi dogurali možda i do 3 milijuna stanovnika, sada kad se brinu sami za sebe idu do kraja dvadesetih na 900 000.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Temu otvorio Musliman, jer spominjanjem Jugoslavije valjda misli da će ogaditi Hrvatima i Srbima suradnju na šamaranju Muslimana. Kako ogaditi pominjanjem Jugoslavije? Đe je tu log'ka? Jugoslavija je istorija i ne vraća se.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:16 |
|
|
To smo originalno mislili do kraja 20tih. Ali ako budi padali 6% godišnje to je već 2025.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:17 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Imaju neku traumu u vezi te Jugoslavije. Tako je i Sarajlija trazio Jugoslaviju ili ce bit svasta. U Jugoslaviji su profitirali na parazitiranju i lovljenjem u mutnom dok je vodu mutio sukob jačih. Otkako su dobili svoje kantone, propali su ko kauč. Što ti kažeš, Petrijeva činija za Muslimane.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nek fantaziraju o Jugoslaviji i sele u inozemstvo. Sve dok sele sve je u redu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 18:57 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Jedna od jugoslovenskih tradicija su obeležavanja ustanka protiv okupatora. Na današnji dan srpski narod predvođen četnički organizovanim oficirima JV i pridruženim im komunistima, podigao je ustanak protiv nacifašističke NDH i švapskog okupatora u Lici i Zapadnoj Bosni. Okolnost, da imaju čast da žive pored Srba, većina Hrvata i Bošnjaka koristi da ovaj ustanak pripiše i sebi, i takođe slave ovaj veliki Dan. A ja čestitam svima. Kako ste trenutačno pod vojnom okupacijom a deljete ga o srpstvu na hrvatskom forumu, kad točno nastupa ta vaša smrt?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 19:09 |
|
|
buenos aires je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Jedna od jugoslovenskih tradicija su obeležavanja ustanka protiv okupatora. Na današnji dan srpski narod predvođen četnički organizovanim oficirima JV i pridruženim im komunistima, podigao je ustanak protiv nacifašističke NDH i švapskog okupatora u Lici i Zapadnoj Bosni. Okolnost, da imaju čast da žive pored Srba, većina Hrvata i Bošnjaka koristi da ovaj ustanak pripiše i sebi, i takođe slave ovaj veliki Dan. A ja čestitam svima. Kako ste trenutačno pod vojnom okupacijom a deljete ga o srpstvu na hrvatskom forumu, kad točno nastupa ta vaša smrt? De si ti, lepi... Moram da ti ukažem rešpekt. Većini Hrvata je neka vrsta otmensti ako kažu da ne znaju ćirilicu. Zamisli, otmeno je ne znati nešto... Vidim da je ti čitaš, i na tome svaka čast. Izdigao si se iznad malograđanštine svog okruženja. Eto, još jednog koraka u jugoslovenskom pravcu... Inače, nije vojna okupacija da odmah krepeš, nego da se boriš protiv nje do kraja... ;)
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 19:16 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Kako ste trenutačno pod vojnom okupacijom a deljete ga o srpstvu na hrvatskom forumu, kad točno nastupa ta vaša smrt? De si ti, lepi... Moram da ti ukažem rešpekt. Većini Hrvata je neka vrsta otmensti ako kažu da ne znaju ćirilicu. Zamisli, otmeno je ne znati nešto... Vidim da je ti čitaš, i na tome svaka čast. Izdigao si se iznad malograđanštine svog okruženja. Eto, još jednog koraka u jugoslovenskom pravcu... Inače, nije vojna okupacija da odmah krepeš, nego da se boriš protiv nje do kraja... ;) Već sam rekao na ovom forumu da ćirilica sama po sebi nije nikakvo zlo. Pismo je neutralno, birane riječi su već drugo nešto. A to kako se borite, aferim! Strah i trepet dušmaninu. Postavljanjem slika bradatih hipstera iz ruralne Srbije.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 19:24 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Kako ste trenutačno pod vojnom okupacijom a deljete ga o srpstvu na hrvatskom forumu, kad točno nastupa ta vaša smrt? De si ti, lepi... Moram da ti ukažem rešpekt. Većini Hrvata je neka vrsta otmensti ako kažu da ne znaju ćirilicu. Zamisli, otmeno je ne znati nešto... Vidim da je ti čitaš, i na tome svaka čast. Izdigao si se iznad malograđanštine svog okruženja. Eto, još jednog koraka u jugoslovenskom pravcu... Inače, nije vojna okupacija da odmah krepeš, nego da se boriš protiv nje do kraja... ;) On je iz Subotice. Naš uvaženi građanin i pod zaštitom našeg zakona i države.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 19:34 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: De si ti, lepi... Moram da ti ukažem rešpekt. Većini Hrvata je neka vrsta otmensti ako kažu da ne znaju ćirilicu. Zamisli, otmeno je ne znati nešto... Vidim da je ti čitaš, i na tome svaka čast. Izdigao si se iznad malograđanštine svog okruženja. Eto, još jednog koraka u jugoslovenskom pravcu... Inače, nije vojna okupacija da odmah krepeš, nego da se boriš protiv nje do kraja... ;) On je iz Subotice. Naš uvaženi građanin i pod zaštitom našeg zakona i države. Nisam oduševljen vašim uslugama. Skupi ste a malo nudite.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 20:51 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: De si ti, lepi... Moram da ti ukažem rešpekt. Većini Hrvata je neka vrsta otmensti ako kažu da ne znaju ćirilicu. Zamisli, otmeno je ne znati nešto... Vidim da je ti čitaš, i na tome svaka čast. Izdigao si se iznad malograđanštine svog okruženja. Eto, još jednog koraka u jugoslovenskom pravcu... Inače, nije vojna okupacija da odmah krepeš, nego da se boriš protiv nje do kraja... ;) On je iz Subotice. Naš uvaženi građanin i pod zaštitom našeg zakona i države. Nisam znao da je dotični katoliban iz Szabatke. Imam prijatelje iz Subotice i tamo sam dosta boravio kao Vojvođanin , i oni su specifična vojvođanska fela po pitanju društvenog ponašanja. Na primer kad odeš kod nekog Subotičana u goste oni imaju čudnu gostoljubivost tako što te sa negacijom u govoru hoće počasti kao gosta. Pa tako kažu :"Nećeš pivo??" , ili "Nećeš kafu??" , ja sa čudđenjem kurtoazno odgovorim da neću , dok mi prijatelj prišapta da Suboričani tako tradicionalno nude i goste ljude sa negacijom tako da slobodno reci hvala hoću.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 21:26 |
|
|
joe enter je napisao/la: Nisam znao da je dotični katoliban iz Szabatke. Imam prijatelje iz Subotice i tamo sam dosta boravio kao Vojvođanin , i oni su specifična vojvođanska fela po pitanju društvenog ponašanja. Na primer kad odeš kod nekog Subotičana u goste oni imaju čudnu gostoljubivost tako što te sa negacijom u govoru hoće počasti kao gosta. Pa tako kažu :"Nećeš pivo??" , ili "Nećeš kafu??" , ja sa čudđenjem kurtoazno odgovorim da neću , dok mi prijatelj prišapta da Suboričani tako tradicionalno nude i goste ljude sa negacijom tako da slobodno reci hvala hoću. Dobra im je fora. Počeću i ja da je primenjujem.
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 22:04 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: I ti @aleksije se nasao raspravljati sa njim, prvo sto je jako mlad, sto se da vidjeti po postovima, drugo sto je jako glup, trece sto ne zna za šalu i za'ebanciju, cetvrto sto nastoji biti jugend ustaša na forumu i peto klasicni je prekidač, ugasiš ga i upališ na klik - klak "Jako mlad", a ti iskusni tata mata koji vrijeđa djecu na internetu da su glupa. Jesam te pošteno prcnuo za delije, pa nisi ništa odgovorio, pitanje jesi vidio post stari čiča kakav jesi. Nadam se da je ono kad nisi znao razliku između broja stanovnika i broja etničkih pripadnika u zemlji bila zaebancija, ali iskreno mislim da i nije
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 27 srp 2019, 22:16 |
|
|
joe enter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: On je iz Subotice. Naš uvaženi građanin i pod zaštitom našeg zakona i države. Nisam znao da je dotični katoliban iz Szabatke. Imam prijatelje iz Subotice i tamo sam dosta boravio kao Vojvođanin , i oni su specifična vojvođanska fela po pitanju društvenog ponašanja. Na primer kad odeš kod nekog Subotičana u goste oni imaju čudnu gostoljubivost tako što te sa negacijom u govoru hoće počasti kao gosta. Pa tako kažu :"Nećeš pivo??" , ili "Nećeš kafu??" , ja sa čudđenjem kurtoazno odgovorim da neću , dok mi prijatelj prišapta da Suboričani tako tradicionalno nude i goste ljude sa negacijom tako da slobodno reci hvala hoću. Triba šparat novce, ne možeš sav svit naranit i napojit.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 28 srp 2019, 00:20 |
|
|
buenos aires je napisao/la: joe enter je napisao/la: Nisam znao da je dotični katoliban iz Szabatke. Imam prijatelje iz Subotice i tamo sam dosta boravio kao Vojvođanin , i oni su specifična vojvođanska fela po pitanju društvenog ponašanja. Na primer kad odeš kod nekog Subotičana u goste oni imaju čudnu gostoljubivost tako što te sa negacijom u govoru hoće počasti kao gosta. Pa tako kažu :"Nećeš pivo??" , ili "Nećeš kafu??" , ja sa čudđenjem kurtoazno odgovorim da neću , dok mi prijatelj prišapta da Suboričani tako tradicionalno nude i goste ljude sa negacijom tako da slobodno reci hvala hoću. Triba šparat novce, ne možeš sav svit naranit i napojit. Znači nećeš pivo??
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Zajedništvo Srba i Hrvata u BiH - jezgro nove Jugoslavije ! Postano: 28 srp 2019, 00:30 |
|
|
joe enter je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Triba šparat novce, ne možeš sav svit naranit i napojit.
Znači nećeš pivo?? Ja kad neću, ja kupim. Gosti kad neće, dobiju čašu vode.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|