|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 68 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
emt
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 13:42 |
|
|
|
To sam vec jednom procitala, i mogu ti reci da mi se citava prica kosi sa njegovim imidzom tih godina.Mada iskreno, nisam za vrijeme njegovog mandata, pratila uopce politicka zbivanja.No kasnije sam citala hvalospijeve na njegov racun, uspijehe koje je ostvario i sl.
Jeli moguce da je on tih godina uspijesno zavaravao citavu evropsku i svjetsku javnost svojim istupim..a ustvari je to bio samo nastavak vec vidjenog...
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 13:58 |
|
|
emt je napisao/la: To sam vec jednom procitala, i mogu ti reci da mi se citava prica kosi sa njegovim imidzom tih godina.Mada iskreno, nisam za vrijeme njegovog mandata, pratila uopce politicka zbivanja.No kasnije sam citala hvalospijeve na njegov racun, uspijehe koje je ostvario i sl.
Jeli moguce da je on tih godina uspijesno zavaravao citavu evropsku i svjetsku javnost svojim istupim..a ustvari je to bio samo nastavak vec vidjenog... Heh, tesko se moze reci da neko moze zavarati europsku i svjetsku javnost (ili bolje receno politiku), jer nisam bas nesto sigurna da su oni tako lakovjerni pa da im se moze predoati neko sa standardnom balkanskom pricom "ja ce vam pricati jedno, a raditi drugo". Cak sta vise, mislim potpuno suprotno. Ono sto mislim je da oni jesu podrzavali Djindjica kao alternativu Milosevicu, tipa "hajde da vidimo sto moze ponuditi i uciniti", ali efekti toga su ono sto je Srbija danas.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 14:06 |
|
|
|
Misliš da je ustvari samo i isključivo bio manje zlo, a ne netko u koga su bezrezervno vjerovali i podrzavali ga ? Odnosi se dakako na MZ i svjetsku politiku prema Srbiji općenito.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 14:21 |
|
|
emt je napisao/la: Misliš da je ustvari samo i isključivo bio manje zlo, a ne netko u koga su bezrezervno vjerovali i podrzavali ga ? Odnosi se dakako na MZ i svjetsku politiku prema Srbiji općenito. Ne mislim da je MZ i svjetska politika tako naivna da je moze prevariti neki politicar sa nebitnog Balkana, ipak mislim da su to malo puno veci igraci/politicari nego nasi opcenito. Ono sto mislim je da je odnos bio na fonu "hajde mali, imas sansu, i imas nasu podrsku za sansu koju imas, da vidimo kako ces to odraditi". No, ono sto je uradio, kako je iskoristio tu sansu, Zoran a kasnije i njegovi nasljednici DS, sada 2012. izgleda prilicno lose. Generalno, gurnuli su Srbiju u jos veci nacionalisticki ponor, a imali su malkice odskrinuta vrata da se iz toga izvuku s pocetkom 2001.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 14:35 |
|
|
Citat: No, ono sto je uradio, kako je iskoristio tu sansu, Zoran a kasnije i njegovi nasljednici DS, sada 2012. izgleda prilicno lose. Generalno, gurnuli su Srbiju u jos veci nacionalisticki ponor, a imali su malkice odskrinuta vrata da se iz toga izvuku s pocetkom 2001. Po čemu je drugačija situacija u BiH....upravo s onim(Z.Lagumđžija) kojeg gura MZ!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 14:55 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: Citat: No, ono sto je uradio, kako je iskoristio tu sansu, Zoran a kasnije i njegovi nasljednici DS, sada 2012. izgleda prilicno lose. Generalno, gurnuli su Srbiju u jos veci nacionalisticki ponor, a imali su malkice odskrinuta vrata da se iz toga izvuku s pocetkom 2001. Po čemu je drugačija situacija u BiH....upravo s onim(Z.Lagumđžija) kojeg gura MZ!? Tesko je procijeniti sada, efekti ce se pokazati kasnije, za 5, 10 godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 15:04 |
|
|
seherzada je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Po čemu je drugačija situacija u BiH....upravo s onim(Z.Lagumđžija) kojeg gura MZ!?
Tesko je procijeniti sada, efekti ce se pokazati kasnije, za 5, 10 godina. veci nacionalisticki ponor,ovo je ono što me brine..nadam se kako imaju malo soli u glavi i da će prestati s ovim..iskreno..situacija u kojoj žive ovi narodi je nepodnošljiva...nema mjesta za izgovore više nikome....posebno najvećem promicatelju mržnje(FTV) na ovom području... bar što se tiče nas Hrvata koji dijelimo federaciju s vama..ovo je otišlo predaleko..i ja se ne sjećam vremena kada je situacija bila normalna..mislim da je BiH ludara za sve njene građane...svih nacionalnosti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 16:53 |
|
|
|
U nacionalizmu kao takvom nema nista lose, problem nastaje tek kada se zbog nacionalistickih rasprava vode ratovi sa sviju strana, e tada nastaje problem, tako da tu nastaje velika razlika izmedju Zorana Djindjica i Slobodana Milosevica, jer je i Djindjic doduse bio nacionalista (posto svako ko se bavi politikom na ovim prostorima biva optuzen da je nacionalista), ali Zoki, za razliku od Slobe je bio konstruktivni prozapadni nacionalista, koji je Srbiju izvukao iz izolacije i drugih oblika teskih medjunarodnih sankcija i stavio je u red imalo modernih evropskih porodica, sto se ne moze reci za BiH sa osvrtom na politicare u BiH, a narocito za bosnjacke politicare u BiH koji jos uvijek koriste zastarjele, primitivne i najcesce jako podmukle oblike govora mrznje, emitovane kroz masovne oblike sredstava javnog informisanja kroz koje proturaju razne teze od kojih bi politicki normalnom bosnjackom pojedincu vec po-odavno pozlilo, jer to sto se plasira kroz medije tipa FTV, vec odavno prevazilazi granice slobode govora i vec odavno ulazi u sferu teskog govora mrznje uperenog protiv Srba i Hrvata koji zive u BiH i svih onih koji razmisljaju drugacije od slijepe kratkovide sarajevske carsije, tako da, ja kao pojedinac, licno sam zgrozen , ne samo kolicinom gluposti, vec i kolicinom govora mrznje koja se emituje sa FTV-a i njemu slicnih sarajevskih medija koji su ocigledno zaduzeni za podsvjesno pozivanje svoga naroda u ponovni ratni haos i krvoprolice u ovoj zemlji.
No medjutim, to nije najgora pojava koja se pojavljuje iznova i iznova na javnom medijskom nebu BiH u posljednjih nekoliko godina, vec cinjenica da institucije nadlezne za regulisanje medijskog javnog prostora u BiH vec po kozna koji put cute na i suvise ocigledan sarajevsko-bosnjacki govor mrznje koji je uperen prema drugim narodima u BiH i koji uveliko podsjeca na prizore iz rata iz kojeg ocigledno neki sarajevski mediji psihicki nisu ni izasli, tako da nije ni cudo zasto je, trenutno, bosnjacki nacionalizam najveca prepreka za razvoj i transformaciju Bosne i Hercegovine iz balkanskog haosa u makar imalo modernu uredjenu zemlju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 20 sij 2012, 21:55 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 22:41 Postovi: 366 Lokacija: Smederevo
|
|
Svi su u Srbiji znali i govorili, pa i sam Đinđić da se sprema atentat na njega.
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 01:35 |
|
|
Zaviša je napisao/la: Svi su u Srbiji znali i govorili, pa i sam Đinđić da se sprema atentat na njega. Preterivanje. "Svi" su znali....Ko to svi? Narod je gledao svoja posla kao i uvek, baš su mislili o Đinđiću! Nije bio ni posebno popularan u to vreme, jbg, da smo znali ko će ga naslediti, više bismo ga cenili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:11 |
|
|
Uhh uhh..pa baš se i ne otkriva topla voda ovim "svi su znali".., kad su pre ubistva pokušana na njega već tri atentata (Bubanj Potok, Savezna skuština i Arena). Kod Arene je čak Zemunac - Bagzi, koji je vozio kamion koji je trebalo da zaustavi Djindjićev auto i prateću kolonu - uhapšen, pa pušten za par dana (ili ogromnim propustom pandura, ili...). A što se teme iz uvodnog dela tiče - postaje smešno recikliranje događaja i priča koje su svojom važnosti i efektima koje prouzrokuju na današnjicu stoprocentno iza nas. Ako su Srđa Popović, Pera Luković, dve Svetlane i još par duša okupljenih sa njima oko Peščanika - izgubili svrhu bivstvovanja na ovom svetu time što ih više niko ne zarezuje (nije da ih je i ranije neka silna masa zarezivala, ali su bar imali solidne finansijere..sad je i to passe:) - degutantno je da se večno šlepaju, na ovaj ili onaj način, nad senkom jednog pokojnog srpskog državnika. Mislim, znam da "profesionalnim" neoliberalnim talibanima ništa nije sveto, ali ipak.. 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:17 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: teranova je napisao/la: Ajde Ministre, radi svoj posao! Tema je posve OK, ne vidim da se krše pravila, a trenutno štrajkujem jer Dodik i DB Srbije mi još duguju za novembar i december, regres, topli obrok i sl. Evo Realka, to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:26 |
|
|
|
Kad temu otvore i krenu sa diskusijom o Djindjicu osobe koje ne mogu sastaviti 5 ozbiljnih recenica o njemu, onda to obicno zavrsi u petparackim prepirkama.
Prica o Zoranu u takvoj postavci je uvreda...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:29 |
|
|
teranova je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Tema je posve OK, ne vidim da se krše pravila, a trenutno štrajkujem jer Dodik i DB Srbije mi još duguju za novembar i december, regres, topli obrok i sl.
Evo Realka, to je to.  Ministrići hoće da bude duhovit.. Kad ga prozivaju Srbi, izmisli optužbe virtualnih ujki ili mujki  da je tobož Yugos ili bar Dodikov plaćenik.. A kad ga prozivaju Bošnjaci, onda im podmetne neku od Yunuzovih kolumni ili sliku Teherana u velikom napuklom crvenom srcu. Mada je ipak najbolji kad se istripuje da stostruko spinuje u ime naroda. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:31 |
|
|
Cela tema je zamišljena kao provokacija sa jasnim ciljem - uvući srpske forumaše u jalove rasprave a pritom samo ređati hektare i hektare citata. Citat: Ministrići hoće da bude duhovit.. Kad ga prozivaju Srbi, izmisli optužbe virtualnih ujki ili mujki da je tobož Yugos ili bar Dodikov plaćenik.. A kad ga prozivaju Bošnjaci, onda im podmetne neku od Yunuzovih kolumni ili sliku Teherana u velikom napuklom crvenom srcu. Mada je ipak najbolji kad se istripuje da stostruko spinuje u ime naroda.
Ma on je strašno multietničan kad treba napušavati Srbe, a kad tema o anoreksičnoj Anđi na politici zapreti da opasno obruka mile mu dijasporke i ostale satelite, tada je jednostavno - zaključa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:32 |
|
|
teranova je napisao/la: Cela tema je zamišljena kao provokacija sa jasnim ciljem - uvući srpske forumaše u jalove rasprave a pritom samo ređati hektare i hektare citata. Tacno tako...zato se toga kloniti, nek vrli neimari pricaju sami sa sobom 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:38 |
|
|
Hhhaha, ihhh pa ko da pa čitaš te citate..:) Meni je drago da vidim da se naši susedi Bošnjaci toliko brinu za nas p.s. Kad smo već kod citata, Tabakovića nedavno izjavila da je Đinđić za nju bio srpski Putin...  ..kad nisam pala sa stolice..Tomina struja sve više otvoreno pokazuje kako bi u servilnosti i želji za kapitalizacijom podrške EU-integracijama bila sedamsto puta gora od svih, uslovno rečeno levljih stranaka :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:40 |
|
|
teranova je napisao/la:
Ma on je strašno multietničan kad treba napušavati Srbe, a kad tema o anoreksičnoj Anđi na politici zapreti da opasno obruka mile mu dijasporke i ostale satelite, tada je jednostavno - zaključa.
Jel..? A šta je to bilo na toj temi..nisam bila tu danas.. Sinoć smo baš fino tamo pisali, šta se u međuvremenu dogodilo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:47 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la:
Jel..? A šta je to bilo na toj temi..nisam bila tu danas.. Sinoć smo baš fino tamo pisali, šta se u međuvremenu dogodilo? Ništa posebno, ali tema je zaključana. Razlog - produbljavanje međunacionalne mržnje. Pardon, produbljavanje jaza između naših naroda. Ljupko, zar ne?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:55 |
|
|
teranova je napisao/la:
Ništa posebno, ali tema je zaključana. Razlog - produbljavanje međunacionalne mržnje.
Pa baš na toj temi nije bilo nikakve mržnje, bar juče kad smo pisali.. Doduše, ja jesam kritikovala nacionalno-cvećarska prisvajanja današnjih Bošnjaka, ali ne znam što bi to bilo povezano sa mržnjom.. Uglavnom, glede teme o Đinđiću..indikativno je da S. Popović već treći put diže temu o novim optužnicama iz pepela, uvek neposredno pred izbore. Ovoga puta ga čak ni većina iz njegovih krugova ne podržava, ismevaju ga da tužbu sastavlja i prezentuje javnosti na osnovu novinskih članaka, između ostalog i iz čuvenog i ozbiljnog Kurira Prespinovao se..izgleda 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 02:58 |
|
|
Ništa posebno, ali tema je zaključana. Razlog - produbljavanje međunacionalne mržnje.
Pa baš na toj temi nije bilo nikakve mržnje, bar juče kad smo pisali.. Doduše, ja jesam kritikovala nacionalno-cvećarska prisvajanja današnjih Bošnjaka, ali ne znam što bi to bilo povezano sa mržnjom.. Uglavnom, glede teme o Đinđiću..indikativno je da S. Popović već treći put diže temu o novim optužnicama iz pepela, uvek neposredno pred izbore. Ovoga puta ga čak ni većina iz njegovih krugova ne podržava, ismevaju ga da tužbu sastavlja i prezentuje javnosti na osnovu novinskih članaka, između ostalog i iz čuvenog i ozbiljnog Kurira Prespinovao se..izgleda  Zaboravljeni branilac Andrije Artukovića i ex-muž Vesnice Pešić ne može da se pomiri sa gašenjem stare slave. Ukratko - sitan kreten.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 03:02 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 03:03 |
|
|
Zaboravljeni branilac Andrije Artukovića  ovo sam ladno zaboravila.. jel ga zato inkvi toliko gotivio? mislim, izmedju ostalog, naravno..  Ko zna, možda. Mada, mislim da je Inkvi veći Srbin od Srđe Popovića. Pa ti vidi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 03:13 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Djindjic Postano: 21 sij 2012, 03:14 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la: Mada, mislim da je Inkvi veći Srbin od Srđe Popovića. Pa ti vidi.
Pa po poznavanju srpske dnevne politike, običaja, kulture, muzike - apsolutno.. A za istoriju - tu su negde :zubati Mrtva trka.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: BingBot i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|