|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 26 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
joe enter
|
Naslov: Domaći horor, fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 06:58 |
|
|
Kad jednom prođe ova korona mislim da bi se filmaši iz regiona trebali konačno okrenuti žanrovima kao što je horor i fantazija jer tih uradaka u domaćim kinematografijama gotovo da i nema.
Naši standradni žanrovi kao što su porodične serije,socijala(iliti kukumavčenje nad samim sobom),komedije i u zadnje vreme mafijaško-krimi serije su dojadile i bogu i narodu. Zato mislim da bi neki domaći SF,fantazija,hororo ili postapokaliptik sigurno oborio rekorde gledanosti pa makar budžet filma bio žešća sića.
Ako se slažete sa mnom recite šta vi mislite i dajte neke predloge za priču i scenarije tih budućih žanrovskih filmova.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 07:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25819 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nešto na tom tragu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 08:05 |
|
|
Odlično si me podsetio da ga skinem sa neta i pogledam jer sam totalno bio zaboravio na njega. Jel valja čemu?? Mi sa ovih prostora imamo vagon narodnih priča i bajki , i zaista me čudi da nikom ne pada napamet da odradi neki fantasy film ili seriju. Jugoslavija je imala mislim jedan jedini fantasy film a to je Čudotvorni mač(baš čelik) snimljen jeben 1950 godine po narodnoj bajci , i mogu reći da izgleda odlično sa onom scenografijom,likovima i samom atmosferom filma bez obzira na danas za nas malo naivnu glumu. Dakle nije u pitanju novac već samo volja. Priča o bogatom Gavanu bi bila odlična za film , a da ne govorim o vampirima,vukodlacima,...koji su jedini zapravo naš iskonski dar ovom svetu. Mi u Srbiji možemo na osnovu svoje istorije napraviti film da je srpski car Dušan bio vampir jer on u svome zakonu zabranjuje iskopavanje leševa i spaljivanja istih što znači da ih je štitio. Ja lično imam scenario u glavi horor filma koji se dešava 80' godina gde na izgradnji neke pruge grupa mladih brigadira iz cele YU zaluta na neku planinčinu i tamo ih vampiri i vukodlaci jednog po jednog ubijaju a to sve posle UDBA zataška. Zezam se naravno , ali zbog slabog iskorišćavanja tih žanrova mislim da se može snimiti mnoštvo filmova i serija koje bi ljudi zaista gledali.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 08:41 |
|
|
Ovo je prvi post apokaliptični film na ovim prostorima , počelo je snimanje pre par godina i prvotni amaterski trejler već postoji odavno ali je zbog manjka para sve zaustavljeno , međutim kažu da će biti premijera ove godine , ali zbog korone možda opet bude odloženo. Već su ga prozvali srpski Mad Max sa junačkom deseteračkom epikom , jer vele da je radnja filma kao iz guslarskih junačkih pesama samo u post nuklearnom dobu. https://www.youtube.com/watch?v=SXRpBxz2Jzs
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 09:10 |
|
|
Nisam ni ja stigao pogledati taj film na linku. Ne bih rekao da je ex Yu, a osobito srbijanska kinematografija bila bez takovih ostvarenja. Samo su manje poznata, dijelom jer su većinom snimana 1970-ih, u crno-bijeloj tehnici. Srbija ima jednog odličnog redatelja, Đorđa Kadijevića, koji je snimio prava mala horor remek djela. Leptirica, Štićenik, Sveto Mesto... U nekim filmovima kao da se osjeća utjecaj Edgara Allana Poa. Devicanska svirka https://www.youtube.com/watch?v=712VUwtFZxs&t=32sIma jedan, ne znam da li ga znaš, ex yu postapokaliptični film snimljen 1986. Ali on je ovako jedan više social-realistički post apokaliptični i prilično blesav film, mislim sa blesavom pričom, - "LEPE ŽENE PROLAZE KROZ GRAD" Radnja počinje u postapokaliptičnom i pustom Beogradu 7.7. 2041 (na stogodišnjicu dana ustanka). U gradu su ostali samo Ljuba Tadić, Milena Dravić i par prijatelja koji se brinu o 8 zgodnim mladih djevojaka od kojih svaka dolazi iz različite republike i pokrajine bivše SFRJ a duhovni im je učitelj Vladimir Dedijer. I oni se bore protiv "Inspektora Jugpistočne Europe". Zvuči blesavo ali je pomalo i simpatično, u stilu Želimira Žilnika redatelja ovog filma https://www.dailymotion.com/video/x2gejit
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 09:36 |
|
|
Lepe žene prolaze kroz grad je naravno meni jako drag kao i svi Žilnikovi filmovi , samo to nije film koji oslikava ono na šta sami mislio kad sam otovorio temu. Ziasta ne znam kako sam propustio ovaj Devičanska Svirka , lai odlično što si postavio , sad znam šta ću gledati narednih dana uz onaj Poslednji Srbin u Hrvatskoj. Sad sam izgooglao o filmu i vidim da je scenario rađen po motivima proze Ivana Raosa , dakle još jedan razlog da se pogleda. Mislim da je najbizarniji film na ivici treša koji ima u sebi fantasy momente je Bulajićev "Čovjek Kojeg Treba Ubiti"(inače hrvatski film). Dakle najveći komunistički režiser snima film o Lažnom caru Šćepanu Malom,,Fanfri,Sotoni,Paklu,Rusiji,Crnoj Gori,...i može se reći samo WTF.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 09:50 |
|
|
Domaći zombi film iz 2009. godine.
Srpski horor "Mališan" Kratkometrazni igrani film koji govori o epidemiji zombi virusa.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 15:17 |
|
|
Rekao bih da se scena poslednjih godina koliko toliko poboljšala, produkcijski, u onome što najviše fali, a za to je naravno potreban solidno visok iznos novca. Lično me serija 'Senke nad Balkanom' veoma pozitivno iznenadila kada se pojavila. 'Južni vetar' takođe, iako je tematika isfurana i izlizana, ali dobro, neka se radi. Planiram da pogledam ovu novu dramu 'Otac' sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Preferiram psihološke horore, od domaćih, koliko se sećam sad na prvu, film 'Lavirint' je nešto najbliže tome. SF je realno SF da napravimo. San snova mi je da pogledam ozbiljnu epsku fantastiku domaće radinosti. Ali da pršti seva izuva, znači max ozbiljno, znači milijarde dolara. Inspiracije ima pregršt, ideja takođe, glumaca (mogu i neki strani) ne fali, predela za snimanje i scenografije Bogu hvala ima koliko ti volja. Produkcija, glavna karika.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 15:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 15:41 |
|
|
Kad govorimo o hororima, najstrašniji horori (ujedno i jedini strašni) su holivuski blockbusteri, jer na njima radi cijeli tim psihologa koji pomažu u stvaranju ne samo scena nego i priče. Low budget i neki underground horori su loši (u smislu da nisu uopće strašni) kako me samo živcira kad vidim neke movie nerdove koji pljuju po holivudskim hororima a veličaju neka žnj production *** koji su po njima "kultni" koje nitko i ne gleda, jer pazi ljudima nisu strašni.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 18:14 |
|
|
Očigledno nisi ispratio, na primer, japaneske i španske horore.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 06 svi 2020, 20:16 |
|
|
Da ne bude da su samo Srbi u ex Yu dobri sa ovom vrstom filmova trreba pripomenuti u neke odlične HR filmove. Prije svega tu je kultni "IZBAVITELJ", a onda i možda prvi pravi domaći svemirski SF sa pravim alienima-čudovištima "GOSTI IZ GALAKSIJE".
I jedan kultni biser SFRJ kinematografije "RITAM ZLOČINA" je film fantastike, te njemu sličnih nekoliko filmova iz tog perioda kao npr "TREĆI KLJUČ" ili"NEOBIČNI SAKO".
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Domaći horor,fantazija,... Postano: 07 svi 2020, 12:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 09 lip 2020, 08:38 |
|
|
Jedan zanimljiv i visokokvalitetni kratki SF beogradskog redatelja Save Živkovića.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 11 lip 2020, 13:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 29 sij 2022, 13:33 |
|
|
Izabrani hrvatski horori iz neovisne Hrvatske: 1. privatizacija 2. sjednica Sabora 3. pristupanje Hrvatske EU 4. Egzorcizam, r. Dalibor Matanić. 5. Duboko u šumi, 2000., francuski. Hrvatska koprodukcija. 6. Zagorski specijalitet, r. David Kapac. TV-film. Horor iz 2009. godine. 7. Granice straha, r. Sven Marić. po romanu Uljezi 8. Ćaća, r. Dalibor Matanić
Ovo nije potpun popis.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 29 sij 2022, 13:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 29 sij 2022, 13:48 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 29 sij 2022, 14:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 29 sij 2022, 14:03 |
|
|
Šuma summarum, horor-triler drama, crnohumorni akcijski iz 2010.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 29 sij 2022, 14:13 |
|
|
Evo kad rekoh o hrvatskom trashu. Dobar. Nagrađen Zlatnom motorkom film Hotel Zlo https://www.horrorhr.com/pogledajte-hrv ... hotel-zlo/Živi i mrtvi r. Kristijana Milića ima uz ratni i elemente fantastike. Mor, Snježane Tribuson iz 1992. Općenito o hororu Žanr horora u hrvatskoj beletristici i filmu nakon 1950. https://repozitorij.kulturologija.unios ... F/downloadDugometražni film: Bulajić, Veljko, red.: Čovjek koga treba ubiti, Croatia Film, Filmski studio Titograd, 1979. Ivanda, Branko, red.: Nocturno, RTV Zagreb, 1974. Kljaković, Vanča, red.: Đavolje sjeme, RTV Zagreb, 1979. Matanić, Dalibor, red.: Egzorcizam, Kinogerila, 2017. Milić, Kristijan, red.: Živi i mrtvi, MainFrame, 2007. Papić, Krsto, red.: Izbavitelj, Jadran film, 1976. Papić, Krsto, red.: Infekcija, Ozana Film, NWave Pictures, HRT, 2003. Rogar, Ivan, red.: Vektor, nezavisna produkcija, 2010. Šorak, Dejan, red.: Krvopijci, Jadran film, 1989. Tanhofer, Nikola, red.: Nije bilo uzalud, Jadran film, 1957. Tribuson, Snježana, red.: Mor, HRT, 1992. Vitez, Ivan-Goran, red.: Šuma summarum, Kinorama, 2010. Vukotić, Dušan, red.: Gosti iz galaksije, Zagreb film, Jadran film, Filmové studio Barandov Praha, 1981. Srednjometražni i kratkometražni film: Brzak, Ronald, red.: Govornica, 2012. Juričić, Toni, red.: Momentum mortem, 2012. Kapac, David, red.: Zagorski specijalitet, Akademija dramske umjetnosti, 2011. Kaurić, Kristijan, red.: Crna ovca u restoranu za zombije, 2008. Lonjak, Dario, red.: Dan Mrtvih, 2008. Lonjak, Dario, red.: Zorgazam, 2010. Mance, Sandi, red.: Nasty Nancy, 2010. Mandir, Marin, red.: Gmaz, 2013. Marjanović, Vedran, red.: How to Survive Zombie Apocalypse, 2012./13. Milić, Kristijan, red.: Backwoods, 1996./97. Milić, Kristijan, red.: Dosada, 1998. Pejić, Krešimir, red.: Hotel Zlo, 2014. Pejić, Luka, red.: Tri želje, 2013. Vlahov, Davor, red.: Sirovo, 2008. Zadro, Filip, red.: Potjera, 2015. Zadro, Filip, red.: Igrica, 2016.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 29 sij 2022, 15:03 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Film iz 2015. godine... a je li vas riči iz trailera podsićadu na šta? Epidemija, iseljavanje, nestali leš kojega svi išću... Jbt nima tega filma nigdi na internetu za ga cilega pogledat.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 02 srp 2022, 15:14 |
|
|
Izgleda da nam stiže LEPTIRICA 2. https://www.kurir.rs/zabava/kultura/3956751/bikovic-odbio-ulogu-u-nastavku-filma-leptiricaHajd neka bude OK da Kadijević napiše scenario , ali da režira nikako. Radujem se filmu najviše zbog toga što se prati holivudski trend da nastavci budu u nekom drugom periodu ili nekom drugom mestu i okruženju. Ali otom potom , videćemo , možda bude đubre a možda bude do jaja. Ja već zamišljam plot scenarija u modernom vremenu , tipa tinejdžeri iz ekološkog društva dolaze u Zarožje i prenoće u mlinu i tamo ih tamani vampirica , ili npr.neko slučajno dođe samleti žito u starom mlinu i tako zarazi brašno vampirskom bakterijom i onda se vampirizam širi celom Srbijom i regionom.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 04 sij 2024, 07:40 |
|
|
Ima još jedan film jednega našeg redateja, to mu je bia ka' diplomski rad, ne mogu mu se sitit imena.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Domaći horor, fantazija,... Postano: 14 sij 2024, 20:09 |
|
|
izbavitelj
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|