|
|
Stranica: 2/11.
|
[ 266 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 24 svi 2009, 11:27 |
|
|
horus je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: No country for old men There will be blood
gled'o sam oba filma, pri cemu moram reci da je there will be blood dosta kvalitetniji, pogotovo sto se "actinga" tice, odlican daniel day lewis (kao i u "in the name of the father")... no country for old men meni osobno nije nista posebno, ocekiv'o sam daleko vise, pogotovo zbog raznih recenzija, uz to bi nadod'o da mi je tomy lee jones bil proprilicno iritantan ( ), spanoljac je bio ok... Zanimljivo je kako često lošiji pisci ispadnu predložak za bolji film: TWBB je po romanu Uptona Sinclaira, prilično zaboravljenoga naturalističkoga pisca iz generacije socijalističkih američkih autora (Jack London itd.), dok je NCFOM po romanu Cormaca Mccarthyjy, jednoga od 2-3 najveće živuća američka romanopisca i auktora koji će u kojih 3-6 romana skoro sigurno nadživjeti ovo vrijeme. No, hebiga, nešto je dobro za film, a nešto nije. Pogotovo ako se pisac igra s nekom pseudometafizikom koja na ekranu ne mora djelovati uvjerljivo. Svejedno, nabavit ću oba.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 24 svi 2009, 11:31 |
|
|
horus je napisao/la: im a legend, jedna riec> sranje, ali nije ni cudo... ipak u filmu glumi will smith... christian bale? dobar glumac, ok su mu barem po meni reign of fire, equilibrium a ima ih jos... Ja sam čitao Mathesonov roman još u doba SFRJ, i ne mogu si pomoći- jednostavno ne mogu zamisliti glavnoga lika kao crnca. To mi je kao da crnac glumi Hamleta ili Odiseja. U romanu nema nijedne naznake da lik nije bijelac, a oni uvale klempu Smitha.
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 25 svi 2009, 10:39 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
vanjushka je napisao/la: Glumio je Bale i u Carstvu sunca Ima nesto, potencijala, valjda. Jedan od rijetkih danasnjih glumaca sa odredjenom karizmom. Ko klinjo je on meni najbolji u Otoku s blagom iz 1990. http://www.youtube.com/watch?v=SRCofnCM ... re=related
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
|
Arianne
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 02 lip 2009, 18:02 |
|
|
Sinoc u kinu pogledala Iluminati a prije toga sam na dvd pogledala The Curious Case of Benjamin Button. Ajme ne sjecam se kad sam se zadnji put kod nekog filma toliko naplakala kao kod Benjamina..
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 02 lip 2009, 18:25 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
Sinoc gledala Score na tv-u..(drugi put)..
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 02 lip 2009, 21:08 |
|
|
a boy and his dog, stvarno zanimljiv film, radnja se odvija u postapokalipticnom vriemenu, tocnije nakon 4 svjetskog rata, glavni protagonisti lutaju po razorenoj americi, te pokusavaju prezivjeti i usput nesto 'zbariti... kraj filma je epski... //* napomena, film se moze potpuno besplatno i legalno skinuti s medumrezja...
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 02 lip 2009, 22:30 |
|
|
Sinoć pogledao Terminator 3 na Pinku BH
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 02 lip 2009, 22:45 |
|
|
Milijunaš s ulice, odličan, nedavno sam pogledao Amadeusa, tko voli klasiku sigurno će mu se svidjeti zbog dobre glazbene podloge, a vjerovatno i ostalima!
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 03 lip 2009, 12:11 |
|
|
Walking Tall (2004.)
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 03 lip 2009, 16:09 |
|
|
Jako me se dojmio film "Neprijatelj pred vratima" o obračunu ruskog i njemačkog snajperista u Staljingradu koji je bio nedavno na RTL-u.
Izdvojio bih i "U vrtlogu života".
Volim Jima Carey-a i njegove humoristične filmove "Glup i gluplji" i "Ace Ventura".
Postoji još jedan humoristični film o policajcima u jednoj policijskoj stanici koju trebaju ukinuti ali se oni na kraju nekako izbore da ostaneali se ne mogu sjetiti imena.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 03 lip 2009, 17:13 |
|
|
pjosip je napisao/la: Postoji još jedan humoristični film o policajcima u jednoj policijskoj stanici koju trebaju ukinuti ali se oni na kraju nekako izbore da ostaneali se ne mogu sjetiti imena. Da nije možda Policijska akademija 3?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 03 lip 2009, 18:20 |
|
|
TomislavM je napisao/la: pjosip je napisao/la: Postoji još jedan humoristični film o policajcima u jednoj policijskoj stanici koju trebaju ukinuti ali se oni na kraju nekako izbore da ostaneali se ne mogu sjetiti imena. Da nije možda Policijska akademija 3? Ne. Policijska akademija je bila smiješna samo u prvom izdanju. Sve ostale su blijede kopije prve sa otužnim forama. Ovaj je puno inteligenetniji film.
|
|
Vrh |
|
|
Viper gts
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 03 lip 2009, 19:35 |
|
|
pjosip je napisao/la: Jako me se dojmio film "Neprijatelj pred vratima" o obračunu ruskog i njemačkog snajperista u Staljingradu koji je bio nedavno na RTL-u.
Volim Jima Carey-a i njegove humoristične filmove "Glup i gluplji" i "Ace Ventura".
Postoji još jedan humoristični film o policajcima u jednoj policijskoj stanici koju trebaju ukinuti ali se oni na kraju nekako izbore da ostaneali se ne mogu sjetiti imena. a sam posve razočaan filmom i svaki partizanski film je bolji od ovog staljingrada.Kad smo kod ratnih filmova onaj Hitler konačni pad je zaista dobar.Prikazat Hitlera iz posve osobnog kuta to je Od ratnih filmova još mi je dobar finski"zimski rat i američki"kad trube utihnu" tj to mi je najbolji ratni film kojeg sam gleda.
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 04 lip 2009, 16:51 |
|
|
Viper gts je napisao/la: pjosip je napisao/la: Jako me se dojmio film "Neprijatelj pred vratima" o obračunu ruskog i njemačkog snajperista u Staljingradu koji je bio nedavno na RTL-u.
Postoji još jedan humoristični film o policajcima u jednoj policijskoj stanici koju trebaju ukinuti ali se oni na kraju nekako izbore da ostaneali se ne mogu sjetiti imena. a sam posve razočaan filmom i svaki partizanski film je bolji od ovog staljingrada.Kad smo kod ratnih filmova onaj Hitler konačni pad je zaista dobar.Prikazat Hitlera iz posve osobnog kuta to je Od ratnih filmova još mi je dobar finski"zimski rat i američki"kad trube utihnu" tj to mi je najbolji ratni film kojeg sam gleda. Meni su jedini dobri partizanski filmovi "Užička republika" i "Bitka na Neretvi".
|
|
Vrh |
|
|
Viper gts
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 04 lip 2009, 21:52 |
|
|
Ma nisam mislija da su partizanski filmovi nešto jako dobr nego se to više odnosilo na ovog staljinagradskog koliko je loš Svak ima svoje mišljenje,josipu se svidja,meni ne
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 05 lip 2009, 14:14 |
|
|
Viper gts je napisao/la: Ma nisam mislija da su partizanski filmovi nešto jako dobr nego se to više odnosilo na ovog staljinagradskog koliko je loš Svak ima svoje mišljenje,josipu se svidja,meni ne Meni je Neprijatelj pred vratima jako dobar film. Još bih istaknuo Der Untergang, U-571, Dvanaest žigosanih, Najduži dan, Orao je sletio, Bitka u Ardenima, Patton, i Orlovo gnijezdo.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 05 lip 2009, 14:34 |
|
|
Nije film, al' sam skinuo kultni "Siroti mali hrčki". Strava, sjajan je i nakon toliko eona
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 05 lip 2009, 14:38 |
|
|
I zaboravio sam Most na rijeci Kwai.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 06 lip 2009, 12:24 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Dobar film, ali svako malo bude na FTVu! Dojadila više i Bogu i narodu!
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 08 lip 2009, 09:19 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Pogledao sinoć, tek izašlo na DVD. Odličan film, jedan od najboljih Eastwoodovih uopće. Stari ratnik, Amerikanac poljskih korijena (veteran korejskog rata) živi u naselju gdje se strukura stanovništva radikalno mijenja....nema više imigranata tipa Iraca, Poljaka, Židova sada su tu samo Latinosi, Azijati i crnci. Nakon smrti žene skonta da mu sinovi i njihova djeca ne vrijede ni pišljive bobe. Odupire se njihovim pokušajima da ga spreme u starački dom. U garaži sjedi klasik američke auto industrije, Fordov gran Torino iz 1972. U kuću do njega se doseljavaju nekakvi azijati (Hmong people). Od početka je pun mržnje i rasističkih uvreda prema njima. No vremenom, uzme sina obitelji pod svoju zaštitu (bolji sin od njegovih stvarnih) i postane prijatelj obitelji. Idila je narušena kada razbojnički gang ovih Azijata pokušava regrutirati dečka u svoje redove. Tu uskače stari ratnik.. I prije nego što pomislite....a u pm, ko će vjerovati da jedan djedica može terorisat azijsku mafiju, uopće se ne radi o tome, sve je postavljeno prilično realno, vidjet ćete. Preporučam. Pogledajte
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 08 lip 2009, 09:25 |
|
|
Viper gts je napisao/la: pjosip je napisao/la: Jako me se dojmio film "Neprijatelj pred vratima" o obračunu ruskog i njemačkog snajperista u Staljingradu koji je bio nedavno na RTL-u.
Postoji još jedan humoristični film o policajcima u jednoj policijskoj stanici koju trebaju ukinuti ali se oni na kraju nekako izbore da ostaneali se ne mogu sjetiti imena. a sam posve razočaan filmom i svaki partizanski film je bolji od ovog staljingrada. Imaš čudne kriterije. Meni su svi partizanski filmovi dosadni sa stereotipnim prikazima Nijemaca i još stereotipnijim prikazima poštenja i požrtvovnosti partizana. Dječji filmovi. Angažirali su najbolje od najboljih glumaca u ono doba, no osim nominacije za Oskara (što vidimo da danas uopće nije problematično) se nisu niti malo makli dalje.
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 08 lip 2009, 11:59 |
|
|
Pogledao sinoć Najduži dan, izvrstan film ali mi se nije svidjelo što su pustili originalnu, crno-bijelu verziju, a ne onu u boji.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 08 lip 2009, 16:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24067 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
TomislavM je napisao/la: Pogledao sinoć Najduži dan, izvrstan film ali mi se nije svidjelo što su pustili originalnu, crno-bijelu verziju, a ne onu u boji. Gledao sam sinoć skoro pa do kraja. Šteta, što je kasno počeo radni ljudi su se ipak morali ustajati - iako sam ga davno već jednom gledao. Po meni je O.K. crno-bijela verzija. Dobra strana filma je što ima dosta faktorgrafskih podataka i neke stvari su dosta vjerno oslikane, kako su tada odigravane. Ali Amerikanci nisu mogli bez malo svoje patetike i samoreklame. Ali zanemarujući to, film je dobar.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 08 lip 2009, 20:15 |
|
|
lider30 je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Pogledao sinoć Najduži dan, izvrstan film ali mi se nije svidjelo što su pustili originalnu, crno-bijelu verziju, a ne onu u boji. Gledao sam sinoć skoro pa do kraja. Šteta, što je kasno počeo radni ljudi su se ipak morali ustajati - iako sam ga davno već jednom gledao. Po meni je O.K. crno-bijela verzija. Dobra strana filma je što ima dosta faktorgrafskih podataka i neke stvari su dosta vjerno oslikane, kako su tada odigravane. Ali Amerikanci nisu mogli bez malo svoje patetike i samoreklame. Ali zanemarujući to, film je dobar. Ja sam zadnjih sat vremena napola prespavao, ono, zaklopim oči ali me probudi neka granata ili metak.
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Koji ste zadnji film pogledali? Postano: 10 lip 2009, 18:16 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|