|
|
Stranica: 124/137.
|
[ 3424 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 28 stu 2021, 05:54 |
|
|
Heero je napisao/la: Svarog je napisao/la:  Pogledah (1. dio). 6,5/10 Ipak , bolji mi je od onog koji je snimio Dejvid Linč I ja gledao ali nemogu shvatit neke izbore,nemogu ni ocjenit bez drugog dijela. Nisam siguran da za deset godina onaj lincov nece izgledati bolje od ovoga. Puno CGI,malo setova,siromasan izbor boja. Davidov film je zanimljiv u smislu "sta su se sve ljudi usudili pokusat snimit",blesav pokusaj,fail,zanimljiv za vidit. Gom jabar scena mi je bolja u starom filmu,soundtrack jest cudan u novom ali sta mi vrijedi cudna glazba kad se neuklapa u scene,djelomicno negdi se uklopi ali sve u svemu mi je fail hans zimerman :( Kakva je ono napeta filmska glazba koja mora biti onako kretenski glasna da bi digla adrenalin LOL to prava glazba postize brzim ritmom. Nekuzim ni cemu onako taman filter? Poanta je da vidimo jebeni film LOL! Film izostavlja puno stvari jer jednostavno nema dovoljno vremena za sve to objasnit tako da ce uvelike ovisit o drugom dijelu. Kako god,vrijedi pogledat :) Nećeš verovati, ali uopšte nije korišćen CGI u filmu. Sve su radili na starinski način, maketama. Ni ja nisam mogao da verujem, ali i reditelj i svi glumci kažu da ništa nisu snimali ispred zelenog platna. Inače, dobar film, posebno mi se sviđa izbor glumca za Rabana, baš izgleda groteskno. Ali, nažalost, ja ne mogu toliko da se oduševim njime, jer sam pročitao knjige i znam radnju maltene napamet. A što se tiče Linčovog filma, mnogo mi se sviđaju oni devetnaestovekovni kostimi i cela ona cyberpunk atmosfera sa vodenom parom koja svuda kulja, ali em što odstupa od knjige u nekim stvarima, em što ne mogu da svarim one unutrašnje dijaloge gde šapatom govore o čemu razmišljaju, to mi je toliko debilno da mi je upropastilo ceo film. Ovaj novi Dune mi je odličan, prosto mi je bilo žao što znam radnju napamet, inače bih bio potpuno pozitivno zabezeknut.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 28 stu 2021, 05:58 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Sesiceeeeee!  Znas li kako moze da se skine ovaj film: Igram igricu trenutno, pa ne bih da prekidam, ali probaću da ti nađem za sat, dva. Inače, obavezno koristi VPN kada budeš skidao, pošto živiš u civilizovanoj zemlji i skidanje sa torrenta je tamo krivično delo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 28 stu 2021, 23:07 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Heero je napisao/la: I ja gledao ali nemogu shvatit neke izbore,nemogu ni ocjenit bez drugog dijela. Nisam siguran da za deset godina onaj lincov nece izgledati bolje od ovoga. Puno CGI,malo setova,siromasan izbor boja. Davidov film je zanimljiv u smislu "sta su se sve ljudi usudili pokusat snimit",blesav pokusaj,fail,zanimljiv za vidit.
Gom jabar scena mi je bolja u starom filmu,soundtrack jest cudan u novom ali sta mi vrijedi cudna glazba kad se neuklapa u scene,djelomicno negdi se uklopi ali sve u svemu mi je fail hans zimerman :( Kakva je ono napeta filmska glazba koja mora biti onako kretenski glasna da bi digla adrenalin LOL to prava glazba postize brzim ritmom.
Nekuzim ni cemu onako taman filter? Poanta je da vidimo jebeni film LOL!
Film izostavlja puno stvari jer jednostavno nema dovoljno vremena za sve to objasnit tako da ce uvelike ovisit o drugom dijelu. Kako god,vrijedi pogledat :)
Nećeš verovati, ali uopšte nije korišćen CGI u filmu. Sve su radili na starinski način, maketama. Ni ja nisam mogao da verujem, ali i reditelj i svi glumci kažu da ništa nisu snimali ispred zelenog platna. Inače, dobar film, posebno mi se sviđa izbor glumca za Rabana, baš izgleda groteskno. Ali, nažalost, ja ne mogu toliko da se oduševim njime, jer sam pročitao knjige i znam radnju maltene napamet. A što se tiče Linčovog filma, mnogo mi se sviđaju oni devetnaestovekovni kostimi i cela ona cyberpunk atmosfera sa vodenom parom koja svuda kulja, ali em što odstupa od knjige u nekim stvarima, em što ne mogu da svarim one unutrašnje dijaloge gde šapatom govore o čemu razmišljaju, to mi je toliko debilno da mi je upropastilo ceo film. Ovaj novi Dune mi je odličan, prosto mi je bilo žao što znam radnju napamet, inače bih bio potpuno pozitivno zabezeknut. Da nisu koristili CGI!! Nisi razumio kralju. Nisu koristili green screen green boje ali su koristili green screen tehnologiju. Koristili su ekrane boje pustinjskog pijeska da im zeleni ekran nebi emitirao zelenkastu svijetlost u face glumcima. Koristili su i izvore svijetla u kadrove di su kasnije CGI-om generirali explozije.To radi toga da neizgleda ko u onim marvel filmovima di sve oko junaka explodira a na junaku/glumcu se nevid niti sjene na licu od odsjaja i explozije. Takodjer su slijetali helikopterima na pijesak te onda ubacivali digitalno vozila na mjesto helica.To je zato da imaju pravi efekat podizanja prasine a ne kao na dosadasnjim filmovima di ono digitalno govno sleti i covjek vidi da je fake sranje,virtualno koje se neuklapa u sliku. Svaka cast i ja sam procitao sve knjige od herberta. Film mi je dobar na drugo-trece gledanje. Pomjesan na prvu. Ocekivao sam nesta drugo.Ja sam tio da bude nesta kao onaj film UNLIMITED. To je sa onom drogom koja te cini superpametnim. Mislio da ce biti scena unutarnjeg monologa,razmisljanja ili bar ono kad jedni druge citaju po mikroexpresijama faca.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 01 pro 2021, 17:43 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 03 pro 2021, 22:42 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10401 Lokacija: Banja Luka
|
|
Dobar film.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 03 pro 2021, 22:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Coming Home in the Dark (2021)
Zanimljiv novozelandski film. Puno nasilja ali takva tema.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 02:21 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Svarog je napisao/la: Dobar film.
Filmcina Saskia Rosendahl 10/10
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 06:20 |
|
|
DrMag je napisao/la: Svarog je napisao/la: Dobar film.
Filmcina Saskia Rosendahl 10/10 Vi gastosi ste mogli da napomenete da je film na nemačkom i da nemaju nigde da se nađu titlovi. Ne živimo svi u Deutchlandu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 06:26 |
|
|
|
Našao sam sa engleskim titlovima, ali 720p, nema nijedna 1080p sa titlovima, a ja sam snob kada je rezolucija u pitanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 09:36 |
|
|
|
potrazi sa nasim titlovima na filmoviplex.com
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 11:52 |
|
|
|
Ma bolji su mi engleski, ovi naši nemaju pojma da prevode.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 20:23 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Našao sam sa engleskim titlovima, ali 720p, nema nijedna 1080p sa titlovima, a ja sam snob kada je rezolucija u pitanju. nije to superherojski film. more se gledat i u 480 p da nema 1080 LOL
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 20:43 |
|
|
|
Naravno da ima 1080p, ali nema 1080p sa prevodom. Skinuo sam 720p sa engleskim titlovima. Još ga nisam gledao, verovatno ću večeras pred spavanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 pro 2021, 23:11 |
|
|
DrMag je napisao/la: Svarog je napisao/la: Dobar film.
Filmcina Saskia Rosendahl 10/10 Saskia Rosendhal je jedna od onih glumica koja je od Boga dobila i ljepotu i veliki glumački talenat . Da li si gledao ovaj ? Nije te snage kao NEVER LOOK AWAY , ali je dobar .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 05 pro 2021, 01:12 |
|
|
|
nisam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 05 pro 2021, 16:12 |
|
|
|
My Son (2021)
Krene jako obećavajuće i isporuči baš ništa. Scene su zanimljive i drže ali se pitaš šta mi ovo treba, kakva korist od ovoga. Na kraju sam premotavao scene.
Šteta jer s obzirom na početak priče mogli su napraviti nešto jako originalno i dobro. Mislim da je pisac priče pisao scene imajući na umu da ne koštaju puno jer je film malog proračuna. A dobro, s obzirom da dolazi iz UK gdje je James Bond kult, daleko je iznad njihovog prosjeka.
Glavni glumac je totalno iritantan, bar meni. I to njegovo puhanje kao da je jež. Ko mu je rekao da to dobro izgleda u kinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 05 pro 2021, 16:27 |
|
|
|
Ajoj, ovo je pokvareno i nisko. Ukradena priča skoro u detalje od francuskog filma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broc
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 pro 2021, 09:32 |
|
|
|
Zna li itko kako doći do filma Priča o jednoj vodi i jednom narodu, redatelja Mire Andrića
_________________ Spusti jedan bili cvitak tamo iznad Kijeva
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 09 pro 2021, 17:17 |
|
|
Potato Dreams of America (2021) https://www.imdb.com/title/tt3513522/?ref_=nv_sr_srsg_0Nemojte da vas zavara dobra ocjena na IMDB, ona je isključivo visoka zbog teme filma. Radi se o bijegu mladića homoseksualca iz SSSR u USA a film je po meni razočarenje i naravno sve u svrhu promocije LGTB i takvih stvari. Čak su i države pažljivo odabrane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
useless
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 23 pro 2021, 09:58 |
|
|
|
Pogleda novog Matrixa, jedan od najgorih filmova koje sam gledao. Radnju je tesko pratit ako uopce i postoji, negativci nepostojeci, bez jasnih motiva. Keanu drven, novi likovi uniformni, dosadni i neupecatljivi. Kao nekakav niz nepovezanih i dosadnih scena bez ikakve tezine, nije film. Jedva sam ceka da zavrsi, steta para.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 23 pro 2021, 21:56 |
|
|
 Ništa posebno , ali je simpatičan i pozitivan . Vrjedi pogledati .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 01 sij 2022, 11:14 |
|
|
dobar film ,preporuka Odgledati i odjavnu špicu do kraja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 02 sij 2022, 11:27 |
|
|
|
Sinoć odgledala (HRT1) danski nagrađeni film "Još jedna runda". Taman kada sam pomislila da sam ga totalno propustila. Preporuke - nepretenciozno, inteligentno i emotivno ostvarenje. Mads je sam po sebi nagrada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 03 sij 2022, 00:30 |
|
|
|
Ruska komedija "Sluga" sa Milošem Bikovićem. Iznenađujuće dobro i zabavno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 03 sij 2022, 08:34 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28428 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ovaj ću ja gledati.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|