|
|
Stranica: 3/137.
|
[ 3424 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
kajman
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 02 lis 2009, 19:03 |
|
|
|
Spašavanje vojnika Ryana La vita e bella tanka crvena linija valkyrie crank 1 i 2 body of lies last king of scotland babilon A.D. outlander scarface thick as thiefs hitman eto neki od najdražih
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 02 lis 2009, 20:28 |
|
|
kajman je napisao/la: Spašavanje vojnika Ryana valkyrie
Spašavanje vojnika Ryana je jedan od najglupljih filmova. Prvi put kad sam ga pogledao mislio sam da je najbolji film svih vremena, a kad sam ga drugi put pogledao shvatio sam koje je to smeće od filma. Vrijedi pogledati samo prvih 15 minuta iskrcavanja na Normandiju, a ostatak je Valkyrie je takvo smeće od filma da to nije normalno, posudio ga od prijetelja i mislio ovo će bit dobar film. Kad ono ispadne da je film tako dosadan da mi se nije dalo gledat ga do kraja. Ako već oćeš pogledat jedan dobar akcijski film ja bi ti preporučio "Pad crnog jastreba" film je 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 02 lis 2009, 20:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28433 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Der_Stürmer je napisao/la: kajman je napisao/la: Spašavanje vojnika Ryana valkyrie
Spašavanje vojnika Ryana je jedan od najglupljih filmova. Prvi put kad sam ga pogledao mislio sam da je najbolji film svih vremena, a kad sam ga drugi put pogledao shvatio sam koje je to smeće od filma. Vrijedi pogledati samo prvih 15 minuta iskrcavanja na Normandiju, a ostatak je Valkyrie je takvo smeće od filma da to nije normalno, posudio ga od prijetelja i mislio ovo će bit dobar film. Kad ono ispadne da je film tako dosadan da mi se nije dalo gledat ga do kraja. Ako već oćeš pogledat jedan dobar akcijski film ja bi ti preporučio "Pad crnog jastreba" film je  Potpis na kvadrat.. osim možda ono o Black Hawk Down Svakako tu su: Željezni križ - sniman u Jugoslaviji i nekim sa našim glumcima Pisma sa Iwo Jime Podmornica Staljingrad
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 02 lis 2009, 21:07 |
|
|
Čitao sam da je ovaj film Das Boot jedan od najboljih što se tiče drugog svjetskog rata, morat ću ga nabavit. Stalingrad sam isto čuo da je dobar, a za ostale ne znam. Inače jedan od gorih filmova koji se bave tematikom drugog svjetskog rata (od ovih Hollywoodskih) koje sam gledao je "Glasnici vjetra", taj film je živa katastrofa, gori od Spašavanja vojnika Ryana što se tiče hvaljenja Amerikanaca. Kad sam vidio film pomislio sam jbt šta je ovo Japanci ne znaju pucat. Kad amerikanac ispali metak ubije u prosjeku 10 Japanaca u filmu, sve u svemu Najžešće kad Nicholas Cage juriša sa M1 Garandom na 20 Japanaca i nijednom ne promaši, Japanci padaju kao pokošeni, ma u stvari ovo nije akcijski film ovo je više komedija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 02 lis 2009, 23:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24923 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Sahara trenutno na RTL-u. Po meni vrlo dobar film. Tematika ww2.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kajman
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 03 lis 2009, 17:06 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: kajman je napisao/la: Spašavanje vojnika Ryana valkyrie
Spašavanje vojnika Ryana je jedan od najglupljih filmova. Prvi put kad sam ga pogledao mislio sam da je najbolji film svih vremena, a kad sam ga drugi put pogledao shvatio sam koje je to smeće od filma. Vrijedi pogledati samo prvih 15 minuta iskrcavanja na Normandiju, a ostatak je Valkyrie je takvo smeće od filma da to nije normalno, posudio ga od prijetelja i mislio ovo će bit dobar film. Kad ono ispadne da je film tako dosadan da mi se nije dalo gledat ga do kraja. Ako već oćeš pogledat jedan dobar akcijski film ja bi ti preporučio "Pad crnog jastreba" film je  sto se tiče spašavanja vojnika ryana meni film nije loš istina da 1 amer ubije 500svaba al stas(gledao sam ga jednom do sada i bas mi se svidio možda drugi put promijenim mišljenje) . letters from iwo jima sam gledao kao i flags of our fathers. to je projekt clinta eastwooda filmovi su odlični i njih sam zaboravio navesti  . a sto se tiče valkyriea meni film uopće nije loš jeste da je radnja malo odužena al mi se sviđa. pad crnog jastreba sam gledao 4-5 puta često ga prikazuju na rtl-u nije loš film al ima previše pucnjave (po mom ukusu)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 04 lis 2009, 01:26 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: Čitao sam da je ovaj film Das Boot jedan od najboljih što se tiče drugog svjetskog rata, morat ću ga nabavit. Stalingrad sam isto čuo da je dobar, a za ostale ne znam. Inače jedan od gorih filmova koji se bave tematikom drugog svjetskog rata (od ovih Hollywoodskih) koje sam gledao je "Glasnici vjetra", taj film je živa katastrofa, gori od Spašavanja vojnika Ryana što se tiče hvaljenja Amerikanaca. Kad sam vidio film pomislio sam jbt šta je ovo Japanci ne znaju pucat. Kad amerikanac ispali metak ubije u prosjeku 10 Japanaca u filmu, sve u svemu Najžešće kad Nicholas Cage juriša sa M1 Garandom na 20 Japanaca i nijednom ne promaši, Japanci padaju kao pokošeni, ma u stvari ovo nije akcijski film ovo je više komedija.  das boot je dobar film,jedan od boljih njemackih.mislin da je to prilicno realna slika situacije na takvoj podmornici,najbolje mi je kad njemacki vojnici slusaju francuske,americke i njemacke hitove,te se sprdaju sa vodstvon reicha(govor hitlera na radiju,odma gasu).ono kao:"sto one pizde u berlinu znaju kakav je rat." 
_________________ "Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman
http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 17 lis 2009, 10:52 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3720 Lokacija: Nanya Lakes
|
Vjetar koji povija ječam - The Wind that shakes the Barley (2006)Citat: Dva se brata na različitim stranama bore za irsku nezavisnost u ovoj politički obojenoj povijesnoj drami veterana britanske kinematografije, Kena Loacha. Godina je 1920. i Damien O'Donovan upravo je diplomirao medicinu. Damien planira napustiti selo u Irskoj u kojem je rođen i prihvatiti posao u Londonu, što jako živcira njegova brata Teddyja (Padraic Delaney), irskoga lojalista, i želi da Britanci budu lišeni vlasti nad njegovom zemljom. Kad odu u posjet Peggy (Mary Riordan), dugogodišnjoj obiteljskoj prijateljici, Damien i Teddy svjedoci su posjeta „pomoćnog britanskog oružništva“, britanskih vojnika koji bi trebali čuvati mir u Irskoj; vojnici postaju nasilni i ubiju Michaela (Lawrence Barry), Peggynog unuka, kad otkriju da on govori samo galski. Damiena taj događaj potakne da se s Teddyjem se pridruži lokalnom ogranku Irske Republikanske Armije, koja nasiljem tjera britanske trupe iz zemlje. Dok je IRA slaba i loše opremljena borbena sila, njihovu volju da daju život za svoje ideale Britanci shvaćaju vrlo ozbiljno, koji jačaju represiju nad lokalnim stanovništvom; pomoćno britansko oružništvo čak usmjerava nasilje i mučenje prema ženama i djeci, među kojima i prema Damienovoj djevojci Sinead (Orla Fitzgerald). Godine 1921. Britanija namjerava prekinuti nasilje u Irskoj stvaranjem Slobodne Irske Države, kompromisa vlade kojim bi se Ircima dala veća autonomija, dok bi Velika Britanija zadržala financijsku i političku kontrolu nad nacijom. Teddy ovo vidi kao pobjedu i vjeruje da je to važan prvi korak prema sasvim slobodnoj Irskoj. Damien smatra da IRA-in cilj ne može biti ništa doli potpuna neovisnost, te braća i saveznici uskoro postaju protivnici u borbi u kojoj ni jedna strana ne može pobijediti. Vjetar koji povija ječam dobio je Zlatnu palmu za najbolji film na Filmskom festivalu u Cannesu 2006. godine. Davno sam pogledao film ali sam ga zaboravio preporučiti, ako vas zanima IRA i borba za neovisnost, svakako pogledajte.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 22 lis 2009, 14:12 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 24 lis 2009, 14:50 |
|
|
Za ljubitelje horor klasika, jedan iz 80-tih http://www.youtube.com/watch?v=ZT7jOmxqBQI
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 24 lis 2009, 17:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24923 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Neke prepoznatljive scene iz filma Warriors: Ovdje mi je dobra muzika i scena na 1:03 videa:
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 24 lis 2009, 18:33 |
|
|
|
Kod nas poznati kao "Ratnici podzemlja"
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 24 lis 2009, 19:27 |
|
|
|
Koji q.. pišete samo oratnim/vojnim filmovima ? Nije to tako ograničena tema.
Ne znam baš za preporuku, no eto što sam uspio pogledati na TV jer sam dosta ljenčario i bio u kući:
"Porky's" iz 1980-ih. To sam gledao još kao klinac u kinu. Kultni film o kretenskim srednjoškolcima, potrošen i nekim stvarima, ali gledljiv. Ostao mi je u sjećanju onaj tip koji glumi "Meso", neki glumac kojeg sam zapazio u daleko boljem Kauffmanovom filmu o bandama, "The Wanderers".
Danas ujutro, oko 2- "Standing still" iz 2004. sa Suvarijevom i onim tipom koji je glumio Silvera u Beverly Hillsu. Ženske su dobre za gledanje, radnja mi je li-la, da se nekako pogledati. Opći je dojam- SAD su Sodoma i Gomora.
Slomljena strijela s Johnom Wayneom. To je najcjenjeniji vestern, no teško je danas gledati taj stil glume s izbuljenim očima, neuvjerljivim dijalozima,..
Pred koji tjedan Scoseseove "bande New Yorka". Smiješno, DDLewis izgleda kao Kapetan Kuka.
Opet "Otok/Ostrov", dijelovi, imam ga na DVD-u. Nova klasika, rang Bergmana i Tarkovskog.
Skorio ću dobiti Frost-Nixon, Slumdog millionaire,..na DVD-u, pa da vidimo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 24 lis 2009, 19:39 |
|
|
Sjetih se onog našeg forumaša sa istim imenom,pa i ovog filma... MICHAEL COLLINS bi trebao biti zanimljiv zbog odredjenih sličnosti u hrvatskoj i irskoj povijesti, ali je velika pompa s kojom je film bio najavljivan prilično utišana kada su "državotvorni" kritičari vidjeli sam film, uglavnom lišen njima tako drage crno-bijele karakterizacije. Dodatnu nevolju predstavlja i to što čovjek mora biti relativno dobro upoznat s povijesnim prilikama Irske 20. stoljeća da bi pohvatao sve konce. Bilo kako bilo, film započinje godine 1916. kada britanske trupe s lakoćom guše tzv. Uskršnji ustanak, diletantski pokušaj šačice irskih nacionalista da iskoriste zauzetost Imperija s prvim svjetskim ratom i donesu svom otoku dugo priželjkivanu slobodu. Medju zatvorenim ustanicima je i Michael Collins (Neeson), koji već tada zaključuje kako se protiv britanske oružane sile ne može konvencionalnim metodama. Dvije godine kasnije, po izlasku iz zatvora, Collins kao jedan od vodja nacionalističkog pokreta zaključuje kako glavnu smetnju predstavlja sustav britanskih doušnika te da je njegovo uklanjanje preduvjet bilo kakvog uspjeha. Uz pomoć izvrsno organizirane obavještajne mreže i malobrojnih, ali izuzetno efikasnih dobrovoljaca, Collins godine 1919. započinje kampanju atentata koja će za par godina doslovno eliminirati britansku tajnu policiju u Irskoj. Zatečeni Imperij odgovara mnogo sirovijim metodama - crnokošuljaškim paravojnim odredima koji pokoljima nedužnih civila samo pojačavaju irsku volju za otpor. Sredinom godine 1921. obje su strane toliko iscrpljene da pristaju na pregovore. Tada Collins, na nagovor svog politici mnogo vještijeg sudruga Eamona de Valere (Rickman) pristaje voditi delegaciju koja će u Londonu potpisati mirovni sporazum. Sporazum nije ono čemu su se nacionalisti nadali - ne samo što Irsku svodi na britanski dominion, nego dovodi do bolne i ni do današnjih dana razriješene podjele otoka na sjever i jug. Iako većina Iraca prihvaća Sporazum, agresivna manjina, medju kojima je i Collinsov najbolji prijatelj Blaydon (Quinn) mu se godine 1922. suprotstavlja oružjem i Collins je prisiljen voditi od Britanaca opremljenu irsku vojsku u krvavom bratoubilačkom ratu u kojem će i sam pasti kao žrtva nikad rasvijetljenog atentata
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 26 lis 2009, 17:54 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 26 lis 2009, 18:04 |
|
|
|
Solidan je bio sinoćnji film Priča iz Bronxa (Robert de Niro).
Snimljen 1993. godine, prikazuje odrastanje u New Yorku u šezdesetim godinama mladića talijanskog podrijetla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kajman
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 31 lis 2009, 19:03 |
|
|
|
i ja imam par za preporučiti kao npr Parfume the story of a murderer i neobična priča o benjaminu buttonu zakon filmovi svakako pogledati
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 01 stu 2009, 09:35 |
|
|
|
Odgledao i taj Star Trek danas, da vidim oko čega se tolika prašina digla...
Meni je bezze, iako je zanimljivo vidjet "originalnu" seriju sa novim specijalnim efektima i sl.
Mislim da su dobro pogodili sa novim glumcima, ali je priča do zla boga dosadna, par sam puta premotavao naprijed.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kajman
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 09 stu 2009, 23:03 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Odgledao i taj Star Trek danas, da vidim oko čega se tolika prašina digla...
Meni je bezze, iako je zanimljivo vidjet "originalnu" seriju sa novim specijalnim efektima i sl.
Mislim da su dobro pogodili sa novim glumcima, ali je priča do zla boga dosadna, par sam puta premotavao naprijed. gdje si nabavio ima li na torrentu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 11 stu 2009, 08:59 |
|
|
kajman je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Odgledao i taj Star Trek danas, da vidim oko čega se tolika prašina digla...
Mislim da su dobro pogodili sa novim glumcima, ali je priča do zla boga dosadna, par sam puta premotavao naprijed. gdje si nabavio ima li na torrentu Ne'am pojma, ovdje u AU je izašlo na DVD (official release) prošlog tjedna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 11 stu 2009, 18:30 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 10:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Za 2 dana u američkim kinima bi trebao izaći film "2012", špekulacije su da bi ti mogao biti najgledaniji film ove godine, naravno nećemo čekati dok to ovdje dođe nego letimo na torrente  , preporučam svima i evo trailer :

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kajman
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 12 stu 2009, 16:54 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: kajman je napisao/la: gdje si nabavio ima li na torrentu
Ne'am pojma, ovdje u AU je izašlo na DVD (official release) prošlog tjedna. evo bas sam ga skino sa neta nije loša kvaliteta kad odgledam reći ću dojmove al za sada mi izgleda dobar ja sam i inače trekkie
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 19 stu 2009, 21:58 |
|
|
|
crank, crank 2, sin city, LOTR, matrix, hancock, i am legend, die hard 4.0, američka pita beta house
al daleko daleeeeko najbolji kojeg preporučujem je ''seven pounds'' (sedam grijeha) sa will smithom
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kajman
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 19 stu 2009, 22:31 |
|
|
kikx_sb je napisao/la: crank, crank 2, sin city, LOTR, matrix, hancock, i am legend, die hard 4.0, američka pita beta house
al daleko daleeeeko najbolji kojeg preporučujem je ''seven pounds'' (sedam grijeha) sa will smithom gledao sam crankove i nisu loši filmovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 06 pro 2009, 07:52 |
|
|
|
Crank 2: High Voltage - upravo pogledao, sjajno, sjajno sjajno. Sat i po pustiš "mozak na pašu", nešto kao video igrica koja je dobila život, film je non-stop brutalna akcija, zajebancija, preporučam svima.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|