|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 52 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 22 sij 2022, 17:19 |
|
|
Napusem sam ko stoka. Et.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 22 sij 2022, 17:19 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Sve sam pobrko. Cuj. Ja sam bas mislio na tu seriju sto si je ti spomenuo.
A zasto sam pobrko. Pa zato sto je roman na kojem bazira napisao Cornwell. A isti taj Cornwell je napisao i Artus Sagu. Ali tu nema serije.
Mislio sam na Last Kingdom. Ne znam da li si odgledao zadnju (četvrtu i poslednju) sezonu, pošto je relativno skoro izašla. I am Uthred, son of Uthred.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 23 sij 2022, 00:52 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Sve sam pobrko. Cuj. Ja sam bas mislio na tu seriju sto si je ti spomenuo.
A zasto sam pobrko. Pa zato sto je roman na kojem bazira napisao Cornwell. A isti taj Cornwell je napisao i Artus Sagu. Ali tu nema serije.
Mislio sam na Last Kingdom. Ne znam da li si odgledao zadnju (četvrtu i poslednju) sezonu, pošto je relativno skoro izašla. I am Uthred, son of Uthred. A je li? Nisam, ima dobrih 2-3 godine kako sam gledao. Bas cu potraziti na prime i netflix. Ali ako se dobro sjecam, a vrlo lako je moguce da se ne sjecam, ono sto sam gledao bio je na neki nacin kraj koji se poklapao s krajem knjige. Baci pogled na knjige koje se ticu Artura, zaista je zabavno ali naravno mnogo vise fikcije nego kod ove price o Uthredu, Alfredu itd. Artur je kao kralj Britanaca koji su na kraju popusili i kao sto znamo odrzali su se samo u Walesu. To bi bilo na nivou nekog ilirsko-romanskog ostatka, sta ja znam - u Crnoj Gori jer je tesko osvojivo, nakon dolaska Slavena.
|
|
Vrh |
|
|
shodan
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 23 sij 2022, 15:02 |
|
|
Katheryn Winnick je bomba!
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 23 sij 2022, 15:28 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Sve sam pobrko. Cuj. Ja sam bas mislio na tu seriju sto si je ti spomenuo.
Mislio sam na Last Kingdom. Ne znam da li si odgledao zadnju (četvrtu i poslednju) sezonu, pošto je relativno skoro izašla. I am Uthred, son of Uthred. Buraz, nema, to je peta sezona o kojoj ti govoris. 1 do 4 ima na Netflixu, ali nema ta sa sinom. Ili sam slijep.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 23 sij 2022, 15:33 |
|
|
Snimljena je sezona sa Alfredovim sinom kao kraljem. Kod mene na netflixu ima. Skini onda sa torrenta jbg. I mislim da je to četvrta sezona. Mislim da si me pogrešno razumeo, nije Uthredov sin glavni protagonista, i dalje je Uthred glavni lik, ono I am Uthred son of Uthred dam napisao iz zajebancije, ne kao hint da je sezona o njegovom sinu. Ali jeste o Alfredovom sinu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 29 sij 2022, 17:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76940 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Druga sezona također dobra....
Ima još priča....
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 29 sij 2022, 17:20 |
|
|
Počet ću gledat !
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 10 vel 2022, 09:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76940 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Treća sezona. Veliki spoiler alert, iznosim ispod puno detalja serije, preskači ako ćeš gledat. Bjornova žena izuzetno iritantna, već 3 epizode širi depresiju i defetizam. Pa ženska glavo, navalila si biti vojnik, a sada radi jednog ožiljka i crte na licu se pretvorila u ženu koja se utapa u patetici i samosažalijenju. Athelstana su nažalost ubili, iako je bio drag fanovima, ipak je ovo serija Vikinga i svi glumci će umrijeti. Znam da će i Ragnar umrijeti (spoiler alert ), vjerojatno su zato već počeli ubijati najbitnije likove oko njega koji su od početka serije, uključujući i njegov bromance sa Athelstanom. Veliki test za moje gledanje serije će biti kad Ragnar umre, da vidimo hoće li se sve raspasti, on je generirao dinamiku koja se širila i na druge likove. U biti sva priča u seriji se gradila oko njega, ovo još uvijek duboko u 3. sezoni nije serija o Vikinzima nego o Ragnaru. Vratimo se na 3. sezonu, gdje sam sada... Spremili napad na Pariz, izgleda da su u jednom liku saželi svu vikinšku povijest, još samo fali da Ragnar ili njegov sin uspostavi Kijevsku Rus. Sviđa mi se što su vojske jako male, 20 ljudi na 20 ljudi , praktički znaš svakog borca, vrlo organski, može se bitka fokusirati jako osobno. Daleko bolje od one bitke 100 statista protiv 100 statista, gdje je jedini fokus na izraz lica generala ili nekog vojskovođe na obje strane. Tko mari kada se kolju statisti? Ovdje su bitke puno osobnije, samim time emotivnije. Što se tiče mitologije, prisutna je ravnopravno i legitimno i vikinška i kršćanska. Jasno mi je i kako uvode nove likove da se moraju neki likovi ubijati, da bi se napravilo prostora. Pažnja gledatelja je kao vrijeme ili novac, možeš ga samo rasporediti. Ragnarov jedini odrasli sin trenutno, Bjorn, je ok ali nekako mutav i totalno bez karizme, i loš je glumac koji ga radi. Gledam ga već 10 epizoda i nisam razvio nikakvu brigu za njega. Ne znam kako od njega misle napravit glavnog lika poslije. Znam da će i Ivar biti bitan (čujem da će kasnije biti najbolji lik), ali svejedno bezveze da su za Bjorna uzeli pomalo glupastog lika, mada možda to tako mora da ne odmiče fokus s Ragnara i ne krade pažnju u ovim ranim sezonama. Možda me iznenade s pametnim i karizmatičnim Bjornom, kasnije. E da, mislim da su napravili dosta dobar posao s vikinškim brodovima, i ta njihova putovanja na brodovima su među najuzbudljivijim dijelovima serije, jer tada idu pljačkati. Karizma: Ragnar, Floki, Athelstan, Lagertha, Rollo Dobra gluma ali bez karizme (ili im scenarij nije dao karizmu): king Ecbert, Siggy, kraljica nimfomanka, žena od Flokija No karizma: Aslaug, Bjorn i njegova žena Je li to do dobrih glumaca, ili do scenarija ?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 10 vel 2022, 12:19 |
|
|
Vidjet ćeš zašto je Bjorn pomalo tupkast i velik, a nije ko ćaća.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 16 vel 2022, 14:53 |
|
|
Kad je Rolo posto knez a Ragnar narkoman, počeo sam navijat za njega protiv Ragnara.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 15:46 |
|
|
Medju karizmatične likove, zaboravio sam, spada i The Seer (Vidovnjak).
Sjajan glumac, sjajan karakter.
Vidovnjak mi je odličan jer predstavlja nezavisnu vlast, nezavisnu moć, ne opredjeljuje se politicki (dolaze mu svi, i svima proriče). Tako da vidovnjak sluzi praktički kao dodatna skretnica za vlak ili dodatni gumb kontrole za pisca radnje.
Ono sa lizanjem ruke je izmišljeno za seriju, nije dio tradicije.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 16:03 |
|
|
Najviše su me iživcirali glede feminizma. Od Lagerthe i jedne žene ratnice koja uđe u legendu se dođe to toga da se na kraju muškarci i žene potpuno ravnopravno bore sa tim teškim željeznim mačevima i štitovima kao da smo u modernoj Švedskoj i kao da 95% modernih muškaraca danas to ne bi moglo raditi 3 minute na simulaciji.
I iako kužim da je u svrhu priče bezveze su prikazali Rus kao neke crnnomanjaste zakrabuljene muslimanske Mongole.
Najviše me oduševio Ragnar i glumac koji ga je utjelovio jer je po zapisima prikazao Vikinga kakvi su bili. Poslije toga je ipak palo.
Generalno jako dobro ali kao i svako vrijeme pate od svojih predrasuda.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 16:33 |
|
|
Sve je dobro do one sezone kad sinovi nastupaju. Onaj u fotelji invalid u prvoj epizodi iz fotelje se macuje pa one scene biitaka di se on dere ko kreten LOL!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 17:44 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Najviše su me iživcirali glede feminizma. Od Lagerthe i jedne žene ratnice koja uđe u legendu se dođe to toga da se na kraju muškarci i žene potpuno ravnopravno bore sa tim teškim željeznim mačevima i štitovima kao da smo u modernoj Švedskoj i kao da 95% modernih muškaraca danas to ne bi moglo raditi 3 minute na simulaciji.
I iako kužim da je u svrhu priče bezveze su prikazali Rus kao neke crnnomanjaste zakrabuljene muslimanske Mongole.
Najviše me oduševio Ragnar i glumac koji ga je utjelovio jer je po zapisima prikazao Vikinga kakvi su bili. Poslije toga je ipak palo.
Generalno jako dobro ali kao i svako vrijeme pate od svojih predrasuda. Meni je malo tužno bilo gledati kada su radi stupanja Ragnarovih sinova na scenu, krenuli s praktički dekonstrukcijom Ragnara do te mjere da ga skoro zamrziš (narkoman, star, slab, bolestan, pasivan, ne bori se više, povremeno patetičan...) Glumac koji glumi Ragnara je nevjerojatno dobar, ne znam kakve uloge je poslije dobio, ne znam da sam ga igdje vidio. Došao sam do sredine 4. sezone i već se lagano počeo prebacivati na druge serije... sad mi je čak ruska hohštaplerica u New Yorku interesantnija.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 17:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39617 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Povijesno je puno bolja Posljednje Kraljevstvo.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 17:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Povijesno je puno bolja Posljednje Kraljevstvo. o čemu je
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 20:47 |
|
|
Vikinzi su bili najbolji prve dve sezone. Dalje od cetvrte se nisam trudio ni gledati. Valhala ce verovatno biti jos vece politicki korektno smece.
Poslednje kraljevstvo je OK, mada ima problem sa budzetom i glumackom ekipom. Knjige su neuporedivo bolje odradjene.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 21:13 |
|
|
Meni je bitna gluma, scena i štorija.
Povijesna točnost mi uopće nije bitna.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 22:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39617 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Robbie MO je napisao/la: daramo je napisao/la: Povijesno je puno bolja Posljednje Kraljevstvo. o čemu je Isti period, dolazak Vikinga u Britaniju, samo temeljitiji prikaz odnosa Anglosankonaca i Vikinga. Zanimljiv prikaz prvog engleskog kralja Alfreda i nastanka Engleske. Serija je produkcijski skromnija od Vikinga ali meni zanimljivija, iako su mi i Vikinzi dobri, pogotovo prve sezone. Inače se serija temelji na Cornwellovim Saksonskim kronikama.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 20 vel 2022, 23:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: o čemu je
Isti period, dolazak Vikinga u Britaniju, samo temeljitiji prikaz odnosa Anglosankonaca i Vikinga. Zanimljiv prikaz prvog engleskog kralja Alfreda i nastanka Engleske. Serija je produkcijski skromnija od Vikinga ali meni zanimljivija, iako su mi i Vikinzi dobri, pogotovo prve sezone. Inače se serija temelji na Cornwellovim Saksonskim kronikama. Alfred veliki nije prvi engleski kralj, umro je kao kralj Veseksa. Njegov nelegitimni sin Athelstan je prvi engleski kralj. Mada mu je titula bila King of the English, ne King of England, ne znam koji kralj je prvi imao tu titulu, ali znam da je Alfredov sin Athelstan prvi koji je vladao ujedinjenom Engleskom. Inače, da, Last Kingdom je deset puta bolja serija od Vikinga.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 21 vel 2022, 00:03 |
|
|
Po čemu je LK bolji
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 21 vel 2022, 00:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Po čemu je LK bolji Odgledaj. Ja sam gledao obe, i Last Kingdom mi je mnogo bolji. Kao prvo, za razliku od Vikinga, potpuno istorijski tačan, kao drugo, radnja ništa manje zanimljiva od Vikinga. Naprotiv. Inače je produkcija htela da prekine posle prve sezone, pa su dobili toliku navalu fanova da nastave snimanje, da su snimili još tri sezone. Moja preporuka, odlična serija.
|
|
Vrh |
|
|
nema veze
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 21 vel 2022, 00:42 |
|
|
meni vikings fenomenalni, nadam se da si u pravu za LK
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Vikings (2013) Postano: 21 vel 2022, 05:36 |
|
|
Serija ima mračnu atmosferu, uvijek neka mračna sccenografija, likovi hodaju okolo u dronjcima a ono pripadnici plemtstva, čudan način mimike, najveće sranje u seriji je kad pokušavaju prikazati nekim iznimnim velikim ratnicima neke pljačkaše koji su sa brzim brodovima i hit-and-run taktikama pljčkali najzaostalija područja u Europi tada je to bila sjeverozapadna Europa dakle sasvim suprotno od danas, tamo su ustvari živjeli plemena slična njima koja nisu imala ozbiljne države, vojske a kamoli mornarice što su ovi iskoristili.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|